Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Rejser til Armenien

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Når du rejser til Armenien, vil du opleve et land, der på trods af den nyere barske historie, er et yderst gæstfrit og imødekommende land. Landet er et af de ældste kristne lande i verden, er beriget med en betagende højlandsnatur og har et kontrastfyldt hverdagsliv med modernitet i de større byer og landbrugsliv i de mindre landsbyer. Grundet landets tusindårige religiøse historie rejser man ikke langt, førend man støder på et gammelt kloster eller en gammel kirke. I Armeniens åndelige centrum, Etjmiadzin, kan man opleve tre kirker, der alle er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Her kan man besøge Armeniens ”moderkirke”, som ifølge legenden blev opført af Skt. Gregorius, der tilskrives æren for at have omvendt armenerne til kristendommen. Den anden kirke er viet til Skt. Hripsime, der var en af de nonner, der valgte at gå i døden for sin tro, og lidt uden for byen kan man se den tredje kirke – eller rettere sagt ruinerne af katedralen i Zvarnots – for efter et jordskælv i år 930 er det primært de rigt dekorerede søjler, der vidner om en imponerende kirke.

Etjmiadzin ligger blot 20 km fra Jerevan, der er hovedstaden i Armenien. Millionbyen er på størrelse med København og er præget af sovjetisk byggestil. Trods den lidt slidte fremtoning gemmer Jerevan på en interessant historie, da det er en af de ældste byer i verden. Her kan man bl.a. besøge Matenadaren – Det Armenske Håndskriftsmuseum – som er opkaldt efter munken Mesrop Mashtots, der udviklede det karakteristiske armenske alfabet omkring 400 e.Kr. Ved Republik-pladsen, som tidligere hed Lenin-pladsen, ligger det Nationale Kunstmuseum og massevis af caféer, og bestig også Kaskaden, som er en monumental trappekonstruktion, der er hugget ud i klipperne, og som leder op til den centrale del af Jerevan. Størstedelen af anlægget med trappepartier, gårdhaver og indendørs sale er bygget i perioden 1976-1988. Det er også værd at se den 22 m høje kobberstatue ”Moder Armenia”, hvor folk lægger blomster 9. maj for at mindes de faldne armeniere under 2. verdenskrig. Husk endelig også at hæve blikket undervejs på din opdagelse af Jerevan, da man fra byen har udsigt til landets nationalbjerg, Ararat-bjerget, der er en snedækket og sovende vulkan, hvor Noahs Ark ifølge biblen endte efter syndfloden.

Rejser til Armenien vil også kunne gøre naturelskeren glad, da der er rigeligt med bjergterræn at udforske. Kaukasusbjergene løber bl.a. gennem landet, og der er gode muligheder for aktive udfoldelser, hvis man er bidt af en gal vandrer. Ved Armeniens største sø, der ligger i 1.900 m højde, er der mulighed for virkelig smukke vandreture, og går man rundt om søen, støder man på en masse gamle klostre undervejs. Skulle du have lyst til at kombinere smukke klosteroplevelser og delikate smagsoplevelser er det værd at køre op i bjergene til Noravank, der er et klosterkompleks beliggende højt på en klippe, og kører man videre, kommer man gennem Areni-distriktet, der er kendt for at producere Armeniens bedste rødvin. Her er der flere små vingårde, hvor man kan komme ind og smage på herlighederne.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Armenien

  Pas og visum

  Visum til Armenien er ikke nødvendigt for danske statsborgere, når man rejser mindre end 180 dage. Derimod skal passet være gyldigt i mindst seks måneder fra indrejse i landet

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen i Armenien hedder dram (AMD). Man skal ikke veksle til armensk valuta i Danmark. Derimod medbringes US-dollars eller euro, som veksles ved ankomsten i de respektive lande. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger. Mod gebyr er det muligt at hæve på sit kreditkort i bankernes hæveautomater. Hæveautomater findes i alle større byer. Husk at medbringe pas ved enhver veksling. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Vær opmærksom på, at Armenien har afskaffet sommertid. Fra marts til oktober vil Armenien være to timer foran dansk tid. Resten af året er det tre timer.

  Transport i Armenien

  Busserne i Armenien har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Vejnettet i Armenien kan i visse områder forekomme misligholdt.

  Drikkepenge

  På restauranter og caféer er det kutyme at runde op eller give 10 %. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider, piccoloer og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Armenien er generelt et sikkert land at rejse i, men man skal selvfølgelig passe på sine ejendele. Benyt en sikkerhedsboks på værelset eller få opbevaret værdigenstande i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes, når man afleverer den igen. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Armenien. Hold værdigenstande tæt til kroppen og gå ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Armenien bruger samme strøm som i Danmark – 220 volt – og strømstikkene er de samme som i Danmark. Derfor er det ikke nødvendigt at medbringe en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det armenske køkken er præget af de omkringliggende lande, men har bibeholdt en særlig nationalkarakter. Det armenske køkken er stærkt præget af det persiske køkken. Køkkenet består for det meste af lam eller oksekød, enten grillet, servet i en suppe eller i en gryderet. Her er retter som ”shashlik” eller ”bozbash” nogle af de populæreste. Eksotiske salater og et hav af små retter udgør ligeledes en stor del af køkkenet.

  I sovjettiden var Armenien producent af brandy, og denne tradition har man bibeholdt. Der findes derfor flere store brandydestillerier i Jerevan.

  Man bør ikke drikke vand direkte fra hanen, køb i stedet mineralvand på flaske. Mineralvand kan købes på alle hoteller, restauranter og i kiosker.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og ekstra tøj i håndbagagen.

  Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, medbring derfor en jakke.

  Møde med en anden kultur

  En hovedregel er altid: ”Gør som de lokale gør”. Ved besøg i kirker og andre hellige bygninger forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Det forventes desuden, at kvinder dækker deres hår med et tørklæde ved besøg i kirker. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre religiøse bygninger. Vi anbefaler, at man spørger rejselederen eller de lokale. Spørg også, inden du tager billeder af lokale.

  Idéer til indkøb

  I Armenien sælges der i stor stil religiøse souvenirs som for eksempel nyfremstillede ikoner, men ud over det findes der store indkøbsmuligheder. På det store marked i Jerevan kan købes tørret frugt, krydderier og nødder. I Jerevan findes det store udendørs Vernisage-marked, hvor der bliver solgt alt fra traditionelt kunsthåndværk over souvenirs fra sovjettiden til t-shirts med det armenske flag. Vernisage-markedet er det bedste shoppingsted i Armenien.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Jerevan med 1.075.000 indbyggere.
  • Befolkning: 3 mio. indbyggere.
  • Religion: Armensk-ortodokse 94,7 %, andre kristne 4 %.
  • Sprog: Altovervejende armensk.
  • Areal: 29.743 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Man har et udpræget kontinentalt klima i landet. I Armenien vil man opleve store svingninger i temperaturen mellem nat og dag. Om sommeren er det ekstra varmt, og om vinteren er det ekstra koldt.

Trustpilot