Ring til os 70 22 66 00
Panorama over Tbilisi - Risskov Rejser

To lande og to kulturer på én rejse

To lande og to kulturer på én rejse

Armenien & Georgien – på tærsklen af Europa

12 dage fra 11.995 kr.

Tag med på en spændende rejse i grænselandet mellem Europa og Asien til to uberørte lande i Kaukasus-bjergene. Midt på den slagne vej fra Asien til Europa har mange kulturer sat sit præg på de to lande. Både Armenien og Georgien har dog holdt fast i deres kristne rødder, og landets kirker er nogle af de ældste kristne trossamfund i verden. Armenien og Georgien er de ældste kristne lande i verden og har en kulturhistorie, der strækker sig meget længere tilbage i tiden.

Turen går til en af verdens ældste byer, Jerevan, til små bjergbyer med pastelfarvede huse og til skønne klostre i den uspolerede natur for foden af enorme vulkaner, på klippeafsatser, i huler og tætte skove. Rundrejsen er også et møde med utroligt gæstfrie og åbenhjertige mennesker og med deres gamle traditioner. Vi kommer tæt på befolkningen, når vi spiser frokost og smager vin hos en lokal familie i Georgien, og lærer hvordan man laver traditionelt fladbrød i Armenien.

Som nogle af de første turister følger vi sporene fra kristendommens tidligste periode til verdenskrigene og Sovjetunionens fald.

Glæd dig fordi

 • vi har sammensat det bedste af de to lande
 • du besøger to af verdens ældste kristne lande
 • der venter en fantastisk kulturrejse i grænselandet mellem Asien og Europa
 • du ser mange UNESCO-fredede byer og seværdigheder
 • du oplever uspoleret natur i Kaukasus-bjergene og ved Sevan-søen
 • der er vinsmagning i Georgien og brandysmagning i Armenien
 • du kommer hjem til armeniere og georgiere, der byder på frokost
 • du ser det mærkværdige Stalin-museum i Gori
 • du får den ultimative rejse med meget inkluderet!
Antal dage
12 dages rundrejse
Pris
Fra 11.995 kr.
Afrejse fra
Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til Armenien og Georgien fordi

Du oplever den helt unikke klippeby Vardzia og det smukke landskab ved Khertvisi-fæstningen

Du har mulighed for at flyve fra både København og Billund på alle afgange

Du kommer hele Armenien rundt og bor på forskellige hoteller, så du hele tiden oplever noget nyt og undgår lange køreture hver dag

Danmarks bedste rundrejse til Armenien og Georgien fordi

Hør en af vores rejseledere fortælle om rejsen her

Mød din rejseleder

Christian Rosenberg - Produktchef / grupper - Risskov Rejser
Oplev Armenien og Georgien med Christian Rosenberg

Christian har arbejdet i rejsebranchen siden 1999, både som rejseleder og som producent af vores grupperejser med dansk rejseleder. Hans rejselyst har bragt ham gennem store dele af verden, og han har i mange år boet og arbejdet i udlandet. Christian er uddannet i teologi fra Københavns Universitet, og er en dygtig formidler af sin store viden.


Læs mere om Christian Rosenberg

Oplev Armenien og Georgien med Kenneth Christensen

Kenneth Christensen blev som ung uddannet rejseleder efterfølgende turistfører på Roskilde Universitet. Kenneth har rejst i det meste af Europa og glæder sig til at dele ud af sin store viden og passion for Armenien og Georgien.


Læs mere om Kenneth Christensen

Kenneth Christensen - Rejseleder - Risskov Rejser
Steen Ramsgaard Japan - Risskov Rejser
Tag til Armenien og Georgien med Steen Ramsgaard

Steen Ramsgaard har arbejdet som journalist og udenrigsreporter i mange år, og da hans bog ”Krigen i Europas baggård” udkom i 2016 fik han chancen for at få sin første tur som rejseleder. Siden da har han arbejdet og boet i store dele af verden, og han er derfor klar til at dele ud af sin store viden om Armenien og Georgien.

 


Læs mere om Steen Ramsgaard

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark

  Vi flyver fra Danmark midt på dagen og ankommer til Georgiens hovedstad Tbilisi efter midnat. Fra lufthavnen kører vi den korte vej ind til hotellet midt i Tbilisi og tjekker ind på vores hotel. Vores rejse i grænselandet mellem Europa og Asien er så småt begyndt.

  Her bor du dag 1 & 2

  KMM Hotel

  KMM Hotel ligger i hjertet af Tbilisis historiske bydel, omgivet af de romantiske gader, sprudlenede fontæner og historiske monumenter. Her kan du...

 • Dag 2 Byrundtur i Tbilisis nye og gamle bydel og velkomstmiddag på georgisk restaurant

  Georgiens hovedstad Tbilisi ligger smukt placeret op ad de omkringliggende højdedrag på begge sider af Mtkvari-floden. Byens historie går et par tusind år tilbage i tiden, og her på vejen fra Asien til Europa har mange nationaliteter og kulturer sat deres præg på byen, som i dag er en kombination af nyt og gammelt.

  Sidst på formiddagen tager vi på en spændende byrundtur i både den nye og gamle bydel. Den gamle bydel ligger i den smalleste del af dalen, hvor de farverige huse ligger op ad skråningerne. Her får man stadig en følelse af at befinde sig på den gamle korsvej mellem Europa og Asien. Rundturen begynder ved Metekhi-kirken, der er opført i slutningen af 1200-tallet. Fra kirken er en fantastisk udsigt over byen.  Vi ser også et af byens gamle badehuse, som er bygget direkte på de varme kilder, der har en konstant temperatur på ca. 40 grader. Oven over den gamle bydel ligger fæstningen Narikala, som vi også besøger. Om eftermiddagen venter et interessant besøg på Nationalmuseet, der giver et fantastisk indblik i Georgiens historie. Museet ligger på hovedgaden Rustaveli i det moderne Tbilisi. Om aftenen spiser vi en god middag på en traditionel georgisk restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

 • Dag 3 Georgiens gamle hovedstad, Mtskheta, Ananuri-fæstningen og Kaukasus-bjergene

  Vi starter dagen med at køre fra Tbilisi mod Georgiens gamle hovedstad Mtskheta. Den gamle hovedstad, som har været beboet siden ca. 1.000 år f.Kr., havde dengang en gunstig beliggenhed på handelsruten ved floderne Mtkvari og Aragvi. Her blev der handlet med bl.a. parfume, metal og smykker. På byrundturen i Mtskheta ser vi Svetitskhoveli-katedralen, som var Georgiens religiøse centrum i flere hundrede år. Komplekset tæller foruden katedralen en kirke, et klokketårn og en port. Vi ser også det ortodokse kloster Jvari, der ligger på bjerghøjen på modsatte side af floden. Her rejste Kong Mirian d. 3 et kæmpe trækors kort efter vedtagelsen af kristendommen i området.

  Vi kører fra Mtskheta mod de høje Kauskas-bjerge. Ved foden af bjergkæden ligger Ananuri-fæstningen. Fortet tilhørte hertugerne af Aragvi, der regerede området fra 1200-tallet til 1739, hvor angribere fra et rivaliserende hertugdømme massakrerede alle på fortet. De sidste medlemmer af Aragvi-slægten omkom oppe i det kvadratiske borgtårn, som det er muligt at gå op i. Vi begynder vores vej op i Kaukasus-bjergene ad den såkaldte militærvej og ankommer til bjergbyen Gudauri, hvor vi overnatter. Vi spiser middag i hotellets restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 3 & 4

  Gudauri Inn

  Gudauri Inn er et 4-stjernet hotel smukt beliggende i den bjergrige natur, som du er i første parket til fra hotellets terrasse. Udover den flotte...

 • Dag 4 Kaukasus-bjergene og Treenighedskirken i Kazbegi

  Efter morgenmaden går køreturen gennem bjergene mod en af landets mest spektakulære seværdigheder – Treenighedskirken ved Kazbegi. Undervejs midt i bjergene ligger et kæmpe monument og minde fra Sovjettiden, der symboliserer det evige venskab mellem Rusland og Georgien. Vi går en tur ved monumentet og fortsætter til Kazbegi, som ligger smukt ved nationalparken af samme navn. Her ligger varme kilder og kulsyreholdige søer omkring bjerge og gletsjere.

  Ved ankomsten til Kazbegi skifter vi køretøj til firehjulstrækkere, der skal køre os op til Treenighedskirken. Kirken ligger på et bjerg i 2.170 m højde med en udsigt, der får de fleste til at tabe pusten. Den arkitektoniske kirke er bygget i 1400-tallet, og det siges, at kirken i sin tid var sin eneste i regionen med et kors på toppen. Vi tager os god tid at opleve den mystiske stemning i kirken og den fantastiske natur. Efter besøget i kirken vil der være tid til at opleve landsbyen Gergeti på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

 • Dag 5 Stalins fødeby Gori, oltidsbyen Uplistsikhe og den gamle kurby Borjomi

  I dag bevæger vi os sydpå gennem Georgien. Første stop er Joseph Stalins fødeby, Gori. Da Stalin blev Sovjetunionens hersker rev man alle huse ned i området og byggede et slags græsk tempel omkring hans fødehus. Vi besøger Stalinmuseet, hvor vi bl.a. ser hans fødehus og lærer om hans karriere.

  Fra Gori kører vi til oldtidsbyen Uplistsikhe, der ligger ved floden Mtkvari. Uplistsikhe er en af de ældste bosættelser i området, og byen blev første gang nævnt i historien i 600-tallet. Vores sidste stop i Georgien er i den smukke Javakheti-region, hvor vi skal besøge Borjomi-parken. Parken er kendt for dets mineralvand, som er en af Georgiens største eksportvarer. Vi går en tur i den smukke park og kører videre til Akhaltsikhe, hvor vi spiser middag og overnatter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

  Her bor du dag 5

  Hotel Tiflis

  Midt i Aklatsikhe i det sydlige Georgien ligger det lille hyggelige hotel Tiflis. Her kan du nyde en kop varm kaffe eller en kølig drink om aftene...

 • Dag 6 Den skjulte huleby Vardzia, Khertvisi-fæstningen og ankomst til Gyumri i Armenien

  I dag kører vi videre sydpå mod Armenien. Første stop er hulebyen Vardzia, der ligger lidt uden for Akhaltsikhe. Der venter os et imponerende syn i hulebyen, som blev fundet af Kong George d. 3 i 1100-tallet. I byens gyldne tid boede op i mod 50.000 mennesker i landsbyen hugget i sten. Vi stopper også ved den UNESCO-fredede Khertvisi-fæstning, som Alexander den Store opdagede på sin march mod øst. Fæstningen ligger i det det gamle grænseområde mellem Georgien og Armenien ved to krydsende floder. Her finder vi flere gamle fæstninger og små landsbyer. Vi krydser grænsen til Armenien og skifter fra vores georgiske bus til en armensk, der skal køre os til vores endelige stop i dag – Armeniens anden største by Gyumri, hvor vi overnatter. Vi spiser middag på en lokal restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

  Her bor du dag 6

  Hotel Plaza Viktoria

  I den vestlige del af Armenien ligger byen Gyumri, hvor Hotel Plaza Viktoria ligger midt i centrum. I hotellets bar kan du slutte dagen af med en d...

 • Dag 7 Armeniens religiøse hovedstad Echmiadzin og Khor-Virap-kirken ved Araratbjerget

  Få nationer har en historie så gammel, kompleks og fyldt med tragedier som Armenien. Her vil du blive fascineret af historien og landskabet. Vi starter dagen med en kort byvandring i Gyumris historiske centrum, som dateres tilbage til da byen var en forpost i den russiske zartid. Bygningerne er primært opført i en 1800-tals russisk stil med et armensk ”touch”. Vi kommer forbi Town Square, pladsen i midten af byen, hvor der ligger både en kirke, katedral, regeringsbygning, springvand og restauranter.

  Efter byrundturen går turen til Armeniens religiøse og spirituelle hovedstad Echmiadzin, hvor vi også ser katedralen af samme navn, hvorefter vi besøger en lokal kunstskole og spiser frokost på Cross of Armenian Unity.

  Turen går videre mod det myteomspundne Ararat-bjerg (5165 m), hvor Noas Ark ifølge Det Gamle Testamente strandede efter syndfloden. Her ligger selve symbolet for Armenien – Khor Virap-kirken. Kirken ligger tæt ved Arax-floden, som danner grænsen til Tyrkiet. Herfra er en smuk udsigt til Ararat-bjerget. Vi besøger kirken og ser grotten, hvor den hedenske konge Trdat holdt St. Gregorius indespærret i 12 år, fordi han prædikede den kristne tro. Efter besøget i kirken kører vi den korte vej til Jerevan, hvor vi overnatter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 7, 8 & 9

  Ani Plaza Hotel

  Dette 4-stjernede hotel ligger i hjertet af Yerevan. Her kan du hoppe i den indendørs swimmingpool, tage en tur fitness eller slappe af i saunaen....

 • Dag 8 Byvandring i Jerevans historiske centrum, Museet for det armenske folkemord, frugtmarked og brandy-smagning

  De ca. en million indbyggere i hovedstaden Jerevan forstår at nyde livet. Her er en meget udviklet cafékultur, mange teatre, gallerier, koncerthuse og spillesteder. På dagens byrundtur kommer vi forbi Republikpladsen og den tidligere Lenin-plads, hvor Det Nationale Kunstmuseum, Universitetet, den 23 meter høje statue Moder Armenien, Parlamentet, Præsidentpaladset, Operaen samt Kaskaden ligger. Vi besøger også mindesmærket og museet for det armenske folkemord, der herskede i starten af 1900-tallet. Museet har til huse i en underjordisk betonbunker. Dele af byrundtruren foregår til fods, imens det resterende er i bus.

  Intet besøg i Armenien uden at smage en af landets ikoniske drikkevarer – brandy. Midt i Jerevan ligger Arat-destilleriet, hvor vi får en rundvisning og lærer om produktionen, inden vi selv skal smage på de gyldne dråber. Dagen afsluttes på det overdådige frugt- og grøntmarked, som er et slaraffenland af friske og tørrede frugter og grøntsager. Om aftenen spiser vi middag på en armensk restaurant akkompagneret af armensk folkemusik.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 9 Det græske Garni-tempel, traditionel armensk frokost, håndskriftsmuseet i Jerevan og tid på egen hånd

  Denne dag giver et godt indtryk af Armeniens storslåede natur, men Garni-templet, der er en arkitektonisk perle, stjæler også en stor del af opmærksomheden. Det hellenistiske tempel er tilegnet solguden Mitra, og da kristendommen vandt indpas i Armenien blev templet kongelig sommerresidens, og der blev anlagt en kirke og et badehus, som man kan se ruinerne af. I badehuset er der bl.a. en smuk mosaik med natursten i forskellige nuancer. Her ved Garni-templet bliver du præsenteret for en flot udsigt ud over Garni-kløften, hvor floderne Goghi og Azat forenes i grønne omgivelser næsten 100 m nede.

  Vi spiser frokost på en god lokal armensk restaurant. Efter denne autentiske frokostoplevelse går turen til Geghard-klosteret, der ligger i en snæver kløft med stejle klippesider, og en del af klosteret er faktisk en klippehule. Geghard betyder spyd og refererer til det spyd, Jesus blev stukket med på korset, og som er en del af relikviesamlingen i Etjmiadzin-katedralen. Vi kører tilbage til Jerevan og besøger det Det Armenske Håndskriftsmuseum – opkaldt efter Merop Mashtots, som var den armenske munk, der omkring 400 e.Kr. udviklede det armenske alfabet. Den verdenskendte samling indeholder dokumenter fra det 7. århundrede.

  Resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd, og det kan anbefales art besøge det store udendørsmarked ”Vernisage”, der ligger i gåafstand fra hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 10 Sevan-søen, Haghpat-klostret og Akhtala-fæstningen

  Efter morgenmaden kører vi til Sevan-søen, som er en af verdens højest beliggende ferskvandssøer og dækker ca. fem procent af Armeniens areal. Vi kører til den lille halvø, der stikker ud i søen, og nyder udsigten fra det middelalderkloster, der ligger i området. Vi fortsætter gennem de frodige naturområder, der er kendt for at producere frugt i verdensklasse og specielt ferskner. Næste stop er det UNESCO-fredede klosterkompleks Haghpat, der består af smukke, mørkegrå murstensbygninger fra middelalderen. Indeni de mørke kirkerum venter en gammel andægtig stemning, og udenfor er der en smuk udsigt over Debed-kløften. Stedet fungerede i sin tid som lærdomscenter, hvor armenske lærde og videnskabsmænd tilegnede sig viden.

  Vi kører videre til bjerglandsbyen Akhtala, der ligger ved floden Debed, og som er kendt for sine kobber- og sølvminer. Her besøger vi Akhtala-fæstningen, der er over 1.000 år gammel og som var med til at beskytte de nordlige regioner i Armenien. Vi krydser grænsen til Georgien og fortsætter til Tbilisi, hvor vi overnatter. Vi spiser middag på en lokal georgisk restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 10 & 11

  KMM Hotel

  KMM Hotel ligger i hjertet af Tbilisis historiske bydel, omgivet af de romantiske gader, sprudlenede fontæner og historiske monumenter. Her kan du...

 • Dag 11 Middelalderbyen Sighnaghi, vinsmagning og besøg hos georgisk familie med traditionel frokost

  Efter morgenmaden kører vi mod øst til et af Georgiens skønneste områder, hvor vi skal besøge den maleriske lille by Sighnagi. Udsigten over Alazani-dalen og til bjergene er uovertruffen, og selve byen med de smalle gader, pastelfarvede huse fra 17- og 1800-tallet, udskårne træbalkoner og den gamle bymur er som taget ud af et eventyr. Vi besøger byens museum maleren Niko Pirosmani, der skildrede hverdagslivet i Georgien i sine malerier.

  Der er blevet dyrket og fremstillet vin i flere tusind år i området, og vi skal selvfølgelig smage på georgisk vin. Vi besøger en lokal familie, som selv fremstiller deres egen vin på den måde man har gjort i årtusinder. Vi smager vinen og spiser en traditionel georgisk frokost. Vi er tilbage i Tbilisi midt på eftermiddagen og resten af dagen er afsat til egne oplevelser.

  Eftersom vi først har afrejse midt om natten, vil hotelværelserne stå til rådighed helt indtil da – du har derfor god tid til at pakke dine ting sammen før afrejse.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 12 Hjemrejse fra Tbilisi

  Efter midnat kører vi til lufthavnen og flyver hjem til Danmark med masser af rejseminder fra denne spektakulære del af Europa.

   

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller
 • 10 x morgenmad, 3 x frokost og 7 x aftensmad
 • 1 x vinsmagning og 1 x brandysmagning
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi af entréer kr. 600)
 • Byrundtur i Tbilisi med den gamle og nye bydel
 • Byrundtur i Yerevan med kaskaderne, museet for det armenske folkemord, markedet og manuskriptmuseet og det berømte frugtmarked
 • Haghpat-klosteret, Azat-dalen og Gerghard-klosteret
 • Besøg hos georgisk familie med vinsmagning
 • Besøg hos armensk kunstskole i Armeniens spirituelle hovedstad Echmiadzin
 • Demonstration af traditionel vinfremstilling i Kvareli og Brandy fremstilling i Jerevan
 • Kørsel med firehjulstrækkere til treenighedskirken i Kazbegi
 • Byrundtur i middelalderbyen Sighnagi
 • Besøg i Georgiens gamle hovedstad Mtskheka inkl. Jvari-klostret og Svetitskhoveli-katedralen
 • Besøg på Stalinmuseet i Gori
 • Oldtidsbyen Uplistsikhe og den skjulte klippeby Vardiza
 • Kørsel gennem Meskheti og Javakheti-områderne og besøg i Borjomi-parken
 • Besøg ved Khor Virap klostret
 • Besøg i Garni landsby, Garni-templet og Ruinerne i Svartnots
 • Ananuri fæstningen
 • Besøg ved Sevan-søen
 • Akhtala-fæstningen
 • Engelsktalende lokalguider
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.995
 • Fast plads i bussen kr. 150
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 23 marts 2021 12 dage Billund
  København
  11.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Riga 23/03-2021   kl. 00:00 23/03-2021   kl. 22:20
   Riga - Tbilisi 23/03-2021   kl. 00:00 23/03-2021   kl. 00:00
   Tbilisi - Riga 03/04-2021   kl. 00:00 03/04-2021   kl. 00:00
   Riga - Billund 03/04-2021   kl. 00:00 03/04-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Riga 23/03-2021   kl. 00:00 23/03-2021   kl. 00:00
   Riga - Tbilisi 23/03-2021   kl. 00:00 23/03-2021   kl. 00:00
   Tbilisi - Riga 03/04-2021   kl. 00:00 03/04-2021   kl. 06:40
   Riga - København 03/04-2021   kl. 00:00 03/04-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 10 maj 2021 12 dage Billund
  København
  11.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Riga 10/05-2021   kl. 00:00 10/10-2020   kl. 22:20
   Riga - Tbilisi 10/05-2021   kl. 00:00 10/05-2021   kl. 00:00
   Tbilisi - Riga 21/05-2021   kl. 00:00 21/05-2021   kl. 00:00
   Riga - Billund 21/05-2021   kl. 00:00 21/05-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Riga 10/05-2021   kl. 00:00 10/05-2021   kl. 00:00
   Riga - Tbilisi 10/05-2021   kl. 00:00 10/05-2021   kl. 00:00
   Tbilisi - Riga 21/05-2021   kl. 00:00 21/05-2021   kl. 06:40
   Riga - København 21/05-2021   kl. 00:00 21/05-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 07 juni 2021 12 dage Billund
  København
  11.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Riga 07/06-2021   kl. 00:00 07/06-2021   kl. 22:20
   Riga - Tbilisi 07/06-2021   kl. 00:00 07/06-2021   kl. 00:00
   Tbilisi - Riga 18/06-2021   kl. 00:00 18/06-2021   kl. 00:00
   Riga - Billund 18/06-2021   kl. 00:00 18/06-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Riga 07/06-2021   kl. 00:00 07/06-2021   kl. 00:00
   Riga - Tbilisi 07/06-2021   kl. 00:00 07/06-2021   kl. 00:00
   Tbilisi - Riga 18/06-2021   kl. 00:00 18/06-2021   kl. 06:40
   Riga - København 18/06-2021   kl. 00:00 18/06-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 12 juli 2021 12 dage Billund
  København
  11.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Riga 12/07-2021   kl. 00:00 12/07-2021   kl. 00:00
   Riga - Tbilisi 12/07-2021   kl. 00:00 12/07-2021   kl. 00:00
   Tbilisi - Riga 23/07-2021   kl. 00:00 23/07-2021   kl. 00:00
   Riga - Billund 23/07-2021   kl. 00:00 23/07-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Riga 12/07-2021   kl. 00:00 12/07-2021   kl. 00:00
   Riga - Tbilisi 12/07-2021   kl. 00:00 12/07-2021   kl. 00:00
   Tbilisi - Riga 23/07-2021   kl. 00:00 23/07-2021   kl. 06:40
   Riga - København 23/07-2021   kl. 00:00 23/07-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 30 august 2021 12 dage Billund
  København
  11.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Riga 30/08-2021   kl. 00:00 30/08-2021   kl. 00:00
   Riga - Tbilisi 30/08-2021   kl. 00:00 30/08-2021   kl. 00:00
   Tbilisi - Riga 10/09-2021   kl. 00:00 10/09-2021   kl. 00:00
   Riga - Billund 10/09-2021   kl. 00:00 10/09-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Riga 30/08-2021   kl. 00:00 30/08-2021   kl. 00:00
   Riga - Tbilisi 30/08-2021   kl. 00:00 30/08-2021   kl. 00:00
   Tbilisi - Riga 10/09-2021   kl. 00:00 10/09-2021   kl. 06:40
   Riga - København 10/09-2021   kl. 00:00 10/09-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 06 september 2021 12 dage Billund
  København
  11.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Riga 06/09-2021   kl. 00:00 06/09-2021   kl. 00:00
   Riga - Tbilisi 06/09-2021   kl. 00:00 06/09-2021   kl. 00:00
   Tbilisi - Riga 17/09-2021   kl. 00:00 17/09-2021   kl. 00:00
   Riga - Billund 17/09-2021   kl. 00:00 17/09-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Riga 06/09-2021   kl. 00:00 06/09-2021   kl. 00:00
   Riga - Tbilisi 06/09-2021   kl. 00:00 06/09-2021   kl. 00:00
   Tbilisi - Riga 17/09-2021   kl. 00:00 17/09-2021   kl. 06:40
   Riga - København 17/09-2021   kl. 00:00 17/09-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 20 september 2021 12 dage Billund
  København
  11.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Riga 20/09-2021   kl. 00:00 20/09-2021   kl. 00:00
   Riga - Tbilisi 20/09-2021   kl. 00:00 20/09-2021   kl. 00:00
   Tbilisi - Riga 01/10-2021   kl. 00:00 01/10-2021   kl. 00:00
   Riga - Billund 01/10-2021   kl. 00:00 01/10-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Riga 20/09-2021   kl. 00:00 20/09-2021   kl. 00:00
   Riga - Tbilisi 20/09-2021   kl. 00:00 20/09-2021   kl. 00:00
   Tbilisi - Riga 01/10-2021   kl. 00:00 01/10-2021   kl. 00:00
   Riga - København 01/10-2021   kl. 00:00 01/10-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 11 oktober 2021 12 dage Billund
  København
  11.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Riga 11/10-2021   kl. 00:00 11/10-2021   kl. 00:00
   Riga - Tbilisi 11/10-2021   kl. 00:00 11/10-2021   kl. 00:00
   Tbilisi - Riga 22/10-2021   kl. 00:00 22/10-2021   kl. 00:00
   Riga - Billund 22/10-2021   kl. 00:00 22/10-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Riga 11/10-2021   kl. 00:00 11/10-2021   kl. 00:00
   Riga - Tbilisi 11/10-2021   kl. 00:00 11/10-2021   kl. 00:00
   Tbilisi - Riga 22/10-2021   kl. 00:00 22/10-2021   kl. 00:00
   Riga - København 22/10-2021   kl. 00:00 22/10-2021   kl. 00:00
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Armenien og Georgien

  Pas og visum

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere, når rejsen er på mindre end 180 dage. Derimod skal passet være gyldigt i mindst seks måneder udover opholdet. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Visum i Georgien er ikke nødvendigt for danske statsborgere, når man opholder sig i landet mindre end et år. Passet skal kun være gyldigt under selve opholdet i landet. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen i Armenien hedder dram (AMD. Valutaen i Georgien hedder lari (GEL).  Man skal ikke veksle til georgisk eller armensk valuta i Danmark. Derimod medbringes amerikanske dollars eller euro, som veksles ved ankomsten i de respektive lande. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger. Mod gebyr er det muligt at hæve på sit kreditkort i bankernes hæveautomater, som findes i alle større byer. Husk at medbringe pas ved enhver veksling. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Armenien har afskaffet sommertid. Fra marts til oktober vil Georgien være tre timer foran dansk tid, og Armenien vil være to timer foran. Resten af året er det tre timer for begge lande.

  Transport

  Busserne i landene har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Vejnettet i Armenien kan i visse områder forekomme misligholdt.

  Drikkepenge

  På restauranter og caféer er det kutyme at runde op eller give 10 %. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider, piccoloer og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusive i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Begge lande er generelt sikre lande at rejse i, men man skal selvfølgelig passe på sine ejendele. Benyt værdiboksen på værelset, eller få opbevaret værdigenstande i receptionen. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Armenien og Georgien. Hold værdigenstande tæt til kroppen og gå ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Georgien bruger strømstyrke 220 volt, mens Armenien bruger 230 volt. Stikkontakterne i begge lande er de samme som de danske, så det er ikke nødvendigt med en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Køkkenerne i Armenien og Georgien er præget af de omkringliggende lande, men har begge bibeholdt en tydelig nationalkarakter. For begge lande gælder det, at der serveres nybagt brød til alle måltider.

  Det georgiske køkken er præget af de omkringliggende lande, men har bibeholdt en stærk nationalkarakter. I det georgiske køkken bruges ofte valnødder og granatæblekerner, både i salater og i kødretter. Overalt i Georgien findes restauranter, der har specaliseret sig i kødfyldte dumplings, og den nationale streetfood er de fyldte ostebrød khachapuri. Den klassiske varme salat ajapsandali består af peberfrugter og aubergine. Linsesalater er og grillet kød på spyd, mtsvadi, er også klassiske georgiske retter.

  Georgien var et af de første lande i verden, hvor man begyndte at lave vin. Ethvert hjem med respekt for sig selv laver deres egen vin på traditionel vis, hvor vinen gærer i store nedgravede kar. Derudover sælges en lang række vine lavet på moderne vis.

  Det armenske køkken er stærkt præget af det persiske køkken. Køkkenet består for det meste af lam eller oksekød, enten grillet, servet i en suppe eller i en gryderet. Her er retter som ”shashlik” eller ”bozbash” nogle af de populæreste. Eksotiske salater og et hav af små retter udgør ligeledes en stor del af køkkenet.

  I sovjettiden var Armenien producent af brandy, og denne tradition har man bibeholdt. Der findes derfor flere store brandydestillerier i Jerevan.

  Drik ikke vandet direkte fra hanen. Drik i stedet mineralvand på flaske, som kan fås på alle hoteller, restauranter og i kiosker.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Bemærk, at der om aftenen og i Kaukasus-bjergene kan være markant køligere. Medbring derfor en jakke. Det anbefales desuden at medbringe praktisk fodtøj.

  Møde med en anden kultur

  En hovedregel er altid at ”gøre som de lokale gør”. Ved besøg i kirker og andre hellige bygninger forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Det forventes desuden, at kvinder dækker deres hår med et tørklæde ved besøg i kirker. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre religiøse bygninger. Vi anbefaler derfor, at man spørger rejselederen eller de lokale. Spørg også om lov, inden du tager billeder af lokale.

  Idéer til indkøb

  I både Armenien og Georgien sælges der religiøse souvenirs, som for eksempel nylavede ikoner.

  I Georgien kan man med fordel købe filtvarer lavet i Kaukasus-regionen og georgisk vin.

  I Armenien findes der store indkøbsmuligheder. På det store marked i Jerevan kan købes tørret frugt, krydderier og nødder. I Jerevan findes det store udendørs Vernisage marked, hvor der bliver solgt alt fra traditionelt kunsthåndværk over souvenirs fra sovjettiden til t-shirts med det armenske flag. Vernisage markedet er det bedste shopping sted på rejsen.

 • Fakta

  Armenien

  • Statsform: Republik.
  • Befolkning: 3 mio.
  • Hovedstad: Jerevan.
  • Areal: 29.743 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Religion: Armensk-ortodokse 95 %, andre kristne 4 %.
  • Sprog: Officielt armensk, men der tales også i høj grad russisk.
  • Klima: Landets klima er udpræget kontinentalt. I Armenien vil man opleve store svingninger i temperaturen mellem nat og dag. Om sommeren er det ekstra varmt, og om vinteren er det ekstra koldt.

  Georgien

  • Statsform: Republik.
  • Befolkning: 4,9 mio.
  • Hovedstad: Tbilisi.
  • Areal: 69.700 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Religion: Ortodokse kristne 83 %, muslimer 11 %, armensk-apostolske 4 %.
  • Sprog: Officielt georgisk, men der tales også aserbajdsjansk og armensk.
  • Klima: Georgiens klima er meget varieret. I den vestlige del af Georgien er der subtropisk klima, men i den østlige del af Georgien minder det mere om et kontinentalt klima.

Trustpilot