Ring til os 70 22 66 00

Java & Bali – kulturhistorie & tropeparadis

14 dage fra 19.995 kr.

Denne rundrejse til Java og Bali er en spændende kombination af kulturelle højdepunkter og eksotiske naturoplevelser. De to øer er en del af verdens største ørige, Indonesien, og et overflødighedshorn af spændende natur med dyrerig regnskov, aktive, rumlende vulkaner og sirligt snoede, græsgrønne risterrasser så langt øjet rækker. Din rejse begynder i Javas kulturelle hjerte, Yogyakarta, hvor religion og gamle traditioner stadig står stærkt. Her skeler man i alle livets og hverdagens henseender mod fortiden, forfædrene og guderne, og der er stor respekt omkring den siddende sultans retmæssige krav på tronen. Du besøger naturligvis sultanens imponerende palads og bliver lukket ind i de mange spændende og overraskende skikke og værdier, som er kernen i det royale liv. Religion er en stor del af javanesernes hverdag, og det oplever du på besøg i flere guddommeligt smukke templer. Det gælder bl.a. det UNESCO-fredede tempelområde Prambanan, som er det største i hele Indonesien, de små, stemningsfulde templer Candi Mendut og Candi Powon, og når du ser solopgangen over Borobudur-templet.

På Bali kommer du helt tæt på balinesernes hverdag, når du besøger en landsby og tilbringer en eftermiddag og aften med de lokale. I landsbyen får du en personlig velsignelse af landsbyens hindupræst, ser en danseforestilling opført af de lokale og får serveret et traditionelt balinesisk måltid af landsbyens kok. Det er ikke mange udefrakommende, der får mulighed for at komme så tæt på den almindelige balinesernes liv og få så autentisk et indblik i deres dagligdag, så det er en stor oplevelse og ære at blive indviet med så meget hjertevarme og omtanke i balinesernes liv.

Bali National Park er et enormt område med regnskov, monsunskov og mangrove. Her er udslukte vulkaner, brede bountystrande, øde savanne, farverig koralrev og et vildt og varieret dyreliv. Her finder man utallige spændende og sjældne dyr som aber, leguaner, leoparder, vildsvin, alverdens tropiske fugle og farverige sommerfugle. I denne frodige nationalpark kommer du på opdagelse med en kyndig park ranger, som guider dig gennem mangrove- og regnskov og fortæller os om de eksotiske dyr, du møder på din vej.

Det er også på Bali, at vi overværer en traditionel “kecak”-danseforestilling, hvis dansestilart er en af Balis mest berømte. Og i byen Sanur på Balis sydøstlige kyst kommer vi helt ned i gear og får tid til at mærke den lette brise fra Det Indiske Ocean, mens vi i ro og mag fordøjer de mange indtryk fra en vidunderlige rejse.

Glæd dig fordi

 • rejsen er en fantastisk kombination af natur, historie, kultur og afslapning
 • vi oplever fascinerende landskaber med grønne risterrasser, vulkanområder og nationalparker
 • vi besøger de nogle af de smukkeste buddhistiske og hinduistiske templer og helligdomme
 • rejsen starter i Javas kulturelle hjerte, Yogyakarta
 • vi ser solen stå op over det imponerende og majestætiske Borobudur-tempel og de smukke landskaber
 • rejsen indeholder vandreture og mulighed for at komme tæt på dyrene i selskab med dygtig park ranger
 • vi oplever ægte balinesisk musik og dans til middag i en lille landsby
 • rejsen rundes af med en dejlig afslappende badeferie ved Sanur Beach
Antal dage
14 dages rundrejse
Pris
Fra 19.995 kr.
Afrejse fra
København

Danmarks bedste rundrejse til Java og Bali fordi

Du får det bedste af Java og Bali – fantastisk natur, spændende historie og mange lokale oplevelser.

Vi bor 5 nætter på Java og 8 nætter på Bali på flotte 4- og 5-stjernede hoteller

Dejlig afslutning på rejsen med badeferie på 5-stjernet resort ved Sanur Beach.

Danmarks bedste rundrejse til Java og Bali fordi

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Yogyakarta i Java

  Vi ankommer til Yogyakarta i det centrale Java om aftenen. Yogyakarta – ofte forkortet til Yogya af de lokale – kan på mange måder betragtes som Javas kulturelle hjerte. Her lever gamle traditioner og kulturer i bedste velgående, og det vil vi opleve de næste par dage.

  Yogyakarta er en spændende og særdeles kontrastfuld by. Det er den eneste indonesiske by, der stadig styres af et monarki med en sultan, og her har regionens sultan stadig til huse i byens store palads. Samtidig rummer byen også det moderne byliv med universiteter, shoppingcentre, restauranter, gadekunst og hektisk trafik. Og lidt uden for byen finder man to af Indonesiens vigtigste arkæologiske tempelkomplekser, Borobudur og Prambanan. Det gør byen og området til et af de mest spændende steder i Indonesien og et glimrende udgangspunkt for vores rejse.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 2 & 3

  Hotel Hyatt Regency Yogyakarta

  Dette femstjernede hotel er beliggende i byen Yogyakarta kun få minutter fra byens indkøbspromenade, Maliboro Street. Hotellet er omgivet af en s...

 • Dag 3 Prambanan-templerne, Sultanens palads og tur med cykeltaxa

  Vi tager hul på dagen stille og roligt med lidt morgenmad inden dagens store oplevelser. Det UNESCO-fredede tempelområde Prambanan er det største hindutempelkompleks i Indonesien og bygget omkring år 840 e.Kr. Komplekset består af tre primære templer, som hver især er dedikeret til én af de største hinduistiske guder: Shiva, Brahma og Visnu. Tempelområdets arkitektur bærer tydelige præg af traditionel hinduistisk byggestil, der bygger på arkitektoniske teorier fra Indien. Templernes udformning er bygget som en arkitektonisk parafrase over det hellige bjerg Meru, hvor guden Shiva siges at have hjemme, og det samlede kompleks er en afspejling af hele det hinduistiske univers ifølge hinduistisk kosmologi. Vi har afsat god tid til at besøge tempelområdet og suge til os af stedets mystisk.

  Efter en dejlig frokost på en lokal restaurant fortsætter vi videre til endnu et højdepunkt, nemlig sultanens palads, Keraton. Sultanen bor her stadig, men vi får en fin rundvisning i de dele, der er åbnet op for offentligheden, og her får vi hele historien om den indonesiske sultan. Her leves livet på mange måder, som man har gjort det igennem de sidste århundreder, hvor stolthed, ære og titler nedarves gennem generationer – og det gælder for alle lige fra sultansønner til livvagtsønner.

  Fra paladset kører vi tilbage til hotellet med ”becak”, Javas svar på en cykeltaxa, og får dermed en fin tur igennem Yogyakartas gader. Vi ser bl.a. den livlige Malioboro Street, som er kendt som ”24 Hour Street”, fordi der døgnet rundt er et herligt leben uden lige. Tilbage på hotellet bliver der tid til at slappe af og eventuelt nyde en tur i hotellets pool eller gå en tur i området.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Om aftenen kan vi som alternativ til middag på hotellet anbefale, at man bestiller billet til ”Ramayana-balletten”. Det er en aften, hvor dans, musik, poesi, sang, sindrigt udførte kostumer og enestående koreografi smelter sammen i en farverig forestilling, der fortæller den ældgamle legende om Kong Rama, hans kone Sita, hendes bortfører Kong Ravana af Sri Lanka og aben Hanuman. Middag før forestillingen er inklusive i billetprisen. Prisen er 45 USD pr. person, og rejselederen sørger for køb af billetter til dem, der vil med.

 • Dag 4 Batikværksted, Fort Vredeburg, Wayang Kulit-skyggedukkeforestilling og Magelang

  Batik er et gammelt håndværk i Yogyakarta, og vi besøger et traditionelt batikværksted, hvor vi lærer om kunsten at lave batik. Vi får også lov til selv at prøve kræfter med dette håndværk, så vi kan skabe vores egne batikkunstværker, som vi kan tage med hjem i kufferten.

  Turen går videre til det tidligere hollandske forsvarsværk, Fort Vredeburg, som i dag er omdannet til et museum, hvor vi får et indblik i, hvordan livet var under det hollandske kolonistyre. Vi spiser frokost på en lokal restaurant og får herefter fornøjelsen af at se en forestilling med skyggedukketeater. Kunstformen har rødder, der strækker sig langt tilbage i historien og er en stor del af den lokale kultur.

  Herefter kører vi igennem de smukke landskaber fra Yogyakarta til vores næste hotel i Magelang i det centrale Java, en tur på ca. to timers kørsel. Hotellet ligger i fantastiske naturomgiveler med kort afstand til et af de store besøgsmål for i morgen, Borodubur-templet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 4

  Plataran Heritage Borobudur Hotel

  Hotellet er beliggende i smukke naturlige omgivelser og med kort afstand til Borobudur Temple. På hotellet er der en restaurant, hvor der serveres...

 • Dag 5 Morgenmad med solopgang over Borobudur-templet, Candi Powon og Candi Mendut

  Måske oplever du kun Borobudur-templet én gang i dit liv – derfor har vi sørget for, at det bliver en uforglemmelig oplevelse! I dag står vi tidligt op, så vi kan indtage vores morgenmad på en terrasse tæt på hotellet, hvorfra vi kan nyde solopgangen og få en helt enestående udsigt over den overvældende frodiggrønne Borobudur-dal. Når solen bryder gennem morgendisen, som lidt efter lidt letter, ser vi det majestætiske Borobudur-tempel træde frem – et fantastisk syn. (Bemærk, at i tilfælde af dårligt vejr indtager vi morgenmaden på hotellet.)

  Efter morgenmaden besøger vi selve Borobudur-templet, inden den tropiske varme får lov til at fortrænge den kølige natteluft. Morgenlyset er fremragende til fotos, så husk det gode kamera. Templet er et af de mest imponerende buddhistiske templer i verden og er fantastisk beliggende midt i det frodige grønne junglelignende område ved foden af Merapi-vulkanen. Det blev bygget i år 750-850 e.Kr. som en stor stupa på 123 x 123 meter. Den er ni etager høj, hvilket skal symbolisere universet. Den store stupa i toppen symboliserer nirvana, mens de små stupaer symboliserer den rejse, som enhver buddhist må igennem for at nå nirvana. Det er helt forståeligt, at dette imponerende bygningsværk er på UNESCO’s verdensarvliste.

  Efter besøget i Borobudur-templet besøger vi de to mindre templer Candi Pawon og Candi Mendut. Trods deres mere beskedne størrelser er de ikke mindre stemningsfulde og giver et godt billede af det religiøse liv for javanske buddhister.

  Først på eftermiddagen begiver vi os tilbage mod storbyen Yogyakarta. Her bliver der lidt tid på egen hånd, inden vi mødes til aftensmaden på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 5

  Hotel Hyatt Regency Yogyakarta

  Dette femstjernede hotel er beliggende i byen Yogyakarta kun få minutter fra byens indkøbspromenade, Maliboro Street. Hotellet er omgivet af en s...

 • Dag 6 Fly til Ubud på Bali, hvor nye oplevelser venter

  I dag skal vi tage afsked med Java og stifte bekendskab med vores næste spændende destination, Bali. Vi tjekker ud fra hotellet og kører til lufthavnen, hvorfra vi flyver den korte tur på ca. en time til Bali. Inden vi kører til hotellet, nyder vi en hyggelig frokost på en lokal restaurant. Vores hotel ligger i Ubud i skønne frodige omgivelser, og der vil efter ankomst være tid til at slappe lidt af på hotellets område eller gå en tur i byen.

  Bali er indbegrebet af eksotisk paradis. Som et irgrønt tæppe breder kaffe- og kakao-plantagerne sig ud over øen, palmerne vajer blidt i vinden, og duften af pandekager med nyplukket ananas og passionsfrugt blander sig med duften af gadekøkkenernes uendelige palette af velkrydrede wok-, grill- og bålretter. Læg det sammen med Balis farverige kultur og stolte religiøse traditioner og glæd dig til et møde med en helt anden verden.

  Ubud er Balis mest kendte lille by, som teknisk set består af 14 mindre landsbyer. Byen betragtes af mange som Balis kulturelle, kunstneriske og religiøse centrum. Ubud har gennem mange år været tilflugtssted for jetsettere, kunstnere og bohemer og har fremragende restauranter og caféer i smukke, grønne omgivelser. Om aftenen kan man flere steder finde balinesiske dansere optræde med en lille forestilling.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 6, 7 & 8

  Plataran Ubud Resort

  Hotellet er beliggende i byen Ubud og omgivet af frodige rismarker og smuk natur. På hotellet er der to infinity-pools, der giver dig følelsen af...

 • Dag 7 Sightseeing i veteranbiler til Tanah Lot-templet, vandretur imellem risterrasserne og besøg i ”De hellige abers skov”

  I dag venter der os nogle fantastiske oplevelser og scenerier, når vi i gamle veteranbiler begiver os mod Bali’s mest kendte og fotograferede tempel, Tanah Lot-templet. Dette tempel fra 1500-tallet er bygget på en klippe ved havet og er et af Balis helligste hinduistiske pilgrimstempler. Ved højvande er templet omgivet af skummende bølger.

  Vi fortsætter i veteranbilerne og kører til hjertet af Bali, hvor vi finder de UNESCO-fredede risterrasser, Jatiluwihs. Her vandrer vi en tur gennem risterrasserne og nyder de fantastiske landskaber, mens vi får indsigt i risbøndernes hverdag, risproduktionen og selve rishandlen på Bali. Ris vil med garanti få en helt anden smag og betydning efter denne oplevelse.

  Vi spiser frokost på en lokal restaurant, inden vi kører tilbage til vores resort. Herfra går vi den korte tur til Ubud Monkey Forest, også kaldet ”De hellige abers skov”. Denne frodige skov ligger inde midt i Ubud og huser hele tre hindutempler fra det 14- århundrede, samtidig med, at den er hjemsted for ca. 600 krabbeædende makakaber. Disse frække aber anses for at være hellige, og man gør alt for at bevare deres bestand.

  Efter dette sjove besøg er resten af dagen og aftenen på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 8 ”Det hellige vands tempel”, vulkanen Gunnung Batur og balinesisk kunsthåndværk

  Denne dag skal vi på opdagelse på Bali og blive klogere på indbyggernes religion, kultur og hverdag. Vi starter med at besøge ”Det hellige vands tempel” eller Tirta Empul-templet, som det hedder rigtigt. Det er det 9. helligste tempel i Bali og bygget omkring en hellig kilde. Det krystalklare vand herfra kommer fra 12 kilder og betragtes som det helligste vand på øen. Dedikerede balinesiske hinduer rejser hertil for at deltage i renselsesceremonier og tager vand med hjem til at bruge i ceremonier i deres egne templer.

  Vi fortsætter dagens oplevelser, når vi kører langs smukke tropiske scenerier til det nordlige Ubud og Kintamani Highlands. Her er fantastiske udsigter til den nærliggende vulkan, Gunung Batur og dens kratersø, hvor vi nyder en frokost med landskabet som kulisse.

  Vi kører tilbage mod syd og oplever den landlige idyl og besøger nogle af de mange kunsthåndværkerlandsbyer på vejen. De er hver især kendt for deres egne specialiserede kunsthåndværk såsom træskærearbejde og malerier.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 9 Beratansøen med vandtemplet Ulun Danau Bratan, via kaffe- og kakaoplantager til Bali National Park

  Vi forlader Ubud-området og sætter kursen mod hjertet af Bali. På vejen bliver vi præsenteret for øens mange eksotiske krydderier og frugter, når vi besøger et lokalt krydderi- og frugtmarked.

  Vi gør holdt ved Balis næststørste sø, Beratan-søen, hvor vi nyder den lidt køligere temperatur i området og besøger et af Balis ikoniske templer, ”Vandtemplet”, Pura Ulun Danu Bratan, fra 1663. Det lille tempel er smukt placeret på en lille ø i søen.

  Efter frokost fortsætter vi turen gennem Munduk-området, som er kendt for sine kaffe-, kakao- og krydderiplantager. Vi gør stop undervejs, så vi kan se nærmere på nogle af afgrøderne. Herefter fortsætter vi mod det nordvestligste hjørne af Bali, hvor den imponerende Bali National Park venter os med spændende naturoplevelser. Undervejs kommer vi også forbi Pemuteran Bay, hvor kystens vand er fri for store strømme og perfekt til en svømmetur, og hvor man i baggrunden kan se de majestætiske bjergtoppe ligge som en smuk kulisse.

  Vi overnatter på et skønt hotel ud til vandet og tæt på nationalparken.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 9 & 10

  Mimpi Resort Menjangan

  Hotellet er beliggende i naturskønne omgivelser lige ud til det klare strandvand. På hotellet er der en pool, spaafdeling og yogafaciliteter. Hot...

 • Dag 10 Vandretur i Bali National Park, besøg i lokal landsby og velsignelse af hindupræst

  Vi står tidligt op og skal i dag på en to til tre timer lang vandretur ind i Balis Nationalpark. Vi skal langt ind, hvor andre turister sjældent kommer. Vi tager afsted tidligt om morgenen, før solens stråler bryder gennem morgendisen, så vi kan opleve diverse dyrearter tage hul på dagen. Det er en mangfoldig park, hvor vi både finder monsunskov, regnskov og mangrove. Her er udslukte vulkaner, strande, savanne, koralrev og et ivrigt dyreliv. Vi følges med en erfaren park ranger, der viser os områdets flora og fauna, og måske er vi heldige at spotte nogle af de mange dyrearter, man finder i parken, såsom aber, leguaner, leoparder, vildsvin, alverdens tropiske fugle og farverige sommerfugle.

  Efter frokost kører vi mod det vestlige Bali, hvor vi bliver inviteret indenfor i en typisk balinesisk landsby. Her tilbringer vi eftermiddagen og aftenen med de lokale og få et helt enestående indblik i deres hverdag. Vi bliver inviteret indenfor på hellig grund af den lokale hindupræst, som indvier os i de mange ritualer, som landsbyens indbyggere har i forbindelse med at behage deres guder og ånder, og vi får hver især en personlig hinduistisk velsignelse af præsten. Om eftermiddagen får vi mulighed for at bevæge os rundt i landsbyen og få en snak med de lokale, og vi ser en forestilling opført af de lokale. Til aften kommer den lokale kok og tilbereder et traditionelt balinesisk måltid til os, inden vi kører hjem til hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 11 Oplevelser igennem Belimbings rismarker og traditionelle landsbyer og videre til badeferie ved Sanur Beach

  Efter morgenmaden tjekker vi ud af hotellet og kører gennem Belimbing-området mod vores slutdestination på denne tur. Her får vi et enestående kig på Balis små traditionelle landsbyer, de frodige rismarker og det autentiske hverdagsliv på øen. Landskabet er dækket af et tykt, grønt tæppe af risplanter, som til høsttid bliver klippet ned med segl af unge mænd, der står på rækker og synger, mens de arbejder.

  Vi spiser frokost på en lokal restaurant undervejs og ankommer om eftermiddagen til vores sidste og dejlige hotel på rejsen ved Sanur Beach i det sydlige Bali. Sanur har bevaret den balinesiske charme, og det er nu tid til de næste par dage at slappe af, nyde omgivelserne og få de mange rejseoplevelser til at falde på plads.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 11, 12 & 13

  Hyatt Regency Sanur

  Hotellet er beliggende ned til stranden og har 9 hektar fyldt med tropiske haver. Hotellet har tre udendørs pools samt privat strandområde. Hotel...

 • Dag 12 Afslapning ved Sanur Beach

  I dag er der afsat tid til at slappe af ved hotellet og nyde strandlivet eller Sanurs hyggelige gader. Langs med stranden er der en hyggelig 5 km lang promenade, hvor man kan gå eller cykle. Rejselederen kommer også gerne med gode idéer til, hvad dagen kan bringe af spændende oplevelser og kulinariske indtryk.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 13 Havtemplet Uluwatu, Kecak-danseshow, afskedsmiddag og hjemrejse

  Vi er nu nået til turens sidste dag. Formiddagen er fri til egne oplevelser, men om eftermiddagen mødes vi og kører mod syd til det berømte klippetempel Uluwatu. Her vil vi, mens solen går ned, og mørket lige så stille omslutter os, blive underholdt af en lokal Kecak-danseforestilling, hvis dansestilart er en af Balis mest berømte.

  Efterfølgende kører vi til den nærliggende strand ved Jimbaran og får en lækker afskedsmiddag med alt godt fra Det Indiske Ocean.

  Sidst på aftenen er det tid til at tage afsked med Bali, og vi begiver vi os mod lufthavnen og flyver hjem mod Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 14 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Fly fra København til Jogjakarta og retur fra Denpasar til København inkl. skatter og afgifter
 • Flyrejse fra Java til Bali inkl. skatter og afgifter
 • Ophold i delt dobbeltværelse på flotte 4- og 5-stjernede hoteller
 • 5 overnatninger på Java og 8 overnatninger på Bali
 • 11 x morgenmad, 9 x frokost og 9 x aftenmad
 • Al transport og udflugter jf. program (inkl. entréer)
 • Besøg ved det spektakulære tempelområde Prambanan
 • Byrundtur i Yogyakarta med besøg ved sultanens palads
 • Køretur med ”becak” – en slags cykeltaxa
 • Besøg ved det tidligere hollandske Fort Vredeburg og dets tilhørende museum
 • Solopgang over Borobudur-templet og de smukke landskaber
 • På opdagelse i Ubud Monkey Forest
 • Køretur i klassiske VW-jeeps, bl.a. til Bali’s mest berømte tempel, Tamah Lot, og de UNESCO-beskyttede risterrasser ved Jatiluwih
 • Besøg ved det hinduistiske, balinesiske vandtempel Tirta Empul
 • Frokost i det naturskønne vulkanområde Gunung Batur
 • Frokost ved Beratan-søen og det flydende tempel Ulun Danau
 • Vandretur med en park ranger i Balis nationalpark, hvor man bl.a. kan opleve aber, leoparder, leguaner, hjorte, vildsvin og smukke farverige fugle
 • En aften med ægte balinesisk musik og dans til middag i en lille landsby
 • Besøg på lokale markeder, der byder på duften af krydderier, eksotiske frugter og enestående håndværk
 • "Soft" hiking i naturskønne omgivelser
 • Landsbybesøg med indsigt i lokalt kunsthåndværk og traditioner
 • Dejlig afslappende badeferie ved Sanur beach
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg 3.995 kr.
 • Indenrigstilslutning fra Aalborg, Århus og Billund 1250 kr.
 • Administrationsgebyr 125 kr.
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 21 marts 2021 14 dage København
  Aalborg

  19.995 kr.
  Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 21/03-2021   kl. 14:20 21/03-2021   kl. 23:45
   Dubai - Jakarta Intl 22/03-2021   kl. 04:35 22/03-2021   kl. 15:45
   Jakarta Intl - Yogyakarta 22/03-2021   kl. 18:15 22/03-2021   kl. 19:40
   Denpasar Bali - Dubai 03/04-2021   kl. 00:05 03/04-2021   kl. 05:10
   Dubai - København 03/04-2021   kl. 08:20 03/04-2021   kl. 13:15
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 21/03-2021   kl. 10:30 21/03-2021   kl. 11:15
   København - Dubai 21/03-2021   kl. 14:20 21/03-2021   kl. 23:45
   Dubai - Jakarta Intl 22/03-2021   kl. 04:35 21/03-2021   kl. 15:45
   Jakarta Intl - Yogyakarta 22/03-2021   kl. 18:15 22/03-2021   kl. 19:40
   Denpasar Bali - Dubai 03/04-2021   kl. 00:05 03/04-2021   kl. 05:10
   Dubai - København 03/04-2021   kl. 08:20 03/04-2021   kl. 13:15
   København - Aalborg 03/04-2021   kl. 16:55 03/04-2021   kl. 17:45
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Indonesien

  Pas og visum

  Bemærk, at dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder dage efter udrejse, og der skal være to sammenhængende sider ledige i passet. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Danske statsborgere skal ikke have visum til Indonesien, når opholdet er på under 30 dage.

  Vi anbefaler, at du altid læser Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning inden afrejse.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen i Indonesien hedder rupiah (IDR). Vi anbefaler, at man medbringer amerikanske dollars og Visa-kort. Visa-kort kan anvendes som hævekort i større indonesiske byer. Husk dog at veksle rigeligt med rupiah i små sedler, inden du bevæger dig uden for de gængse turistområder, hvor der ofte ikke er mulighed for at veksle. Bemærk, at man i de fleste hæveautomater kun kan hæve op til det, der svarer til ca. 750 danske kr.

  Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det altid en god idé at holde øje med sit kort. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Indonesien er seks timer foran dansk normaltid og fem timer foran dansk sommertid.

  Transport

  Busserne i Indonesien har ikke samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  I Indonesien er drikkepenge oftest ikke inkluderet. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik.

  På restauranter lægger man typisk 10-15 % oven i regningen. Taxachauffører (10 %) og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 amerikansk dollar pr. nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejserne i Indonesien vil der bl.a. være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpiccoloer. Det beløber sig til ca. 5 amerikanske dollars pr. dag pr. rejsedeltager. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i amerikanske dollars. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt meget sikkert at opholde i Indonesien, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. Det er en god idé at udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og eksempelvis undlade at medbringe værdifulde smykker. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen eller allerhelst i en sikkerhedsboks på hotellet, og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge.

  Elektricitet

  Indonesien bruger 220 volt, og nogle stik minder om de danske. Dog kan en adapter nogle gange være nødvendig, specielt hvis stikkene har jordforbindelse.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det indonesiske køkken er typisk ganske krydret og stærkt, men lad dig ikke afskrække; indoneserne er gode til at tilpasse smagsstyrken til udefrakommendes smagsløg uden at gå på kompromis med smagen. Ofte serveres der en lille skål chili ved siden af retten, så man selv kan få lov at tilpasse smagen.

  Risretten nasi goreng er måske den mest udbredte i Indonesien. Det er en enkel ret, som består af stegte ris med grøntsager og også gerne kylling eller rejer. Hvis du foretrækker nudler frem for ris, så spørg efter mi goreng.

  Nasi campur er den indonesiske pendant til tapas. Her får du serveret ris og så en masse små delikatesser, og det er derfor en glimrende måde at få flere forskelige smagsoplevelser i ét måltid.

  Sate eller satay ayam er kyllingespyd marineret og stegt i barbecue-sauce serveret med peanutsauce. Denne ret findes ofte i gadekøkkener og er meget populær.

  Babi guling er grisekød, som pakkes ind i proteinrige cassavablade og grilles over kul, og bebek betutu er langtidsstegt and eller kylling, som krydres godt og pakkes ind i bananblade og bliver forrygende mørt.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen. Ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Vi anbefaler desuden altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Befolkningen i Indonesien er gæstfri, nysgerrig og glad, og turister bliver mødt med venlighed. Det ligger ikke til befolkningen at rette på folk, og de går ud fra, at man som gæst selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig i landet.

  Det forventes, at man respekterer deres helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning. Man tager skoene af, før man betræder et tempel, og husk, at fodsålerne aldrig må pege eller være vendt mod buddhafigurer eller helligdomme, idet fødderne betragtes som urene. I de mere konservative landområder bør man have tøj på, der dækker knæ og skuldre. Det gælder for både mænd og kvinder.

  Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og der er ikke altid toiletpapir til rådighed. Medbring derfor selv toiletpapir fra hotellet eller vådservietter og evt. desinfektionsgelé til hænderne.

  Idéer til indkøb

  Indonesere har gennem århundreder brugt dukker til at opføre skuespil. De kan overordnet deles op i to kategorier: wayang kulit (læder- eller skyggedukker) og wayang golek (trædukker). Begge typer er sjove souvenirs at have med hjem, især hvis man har overværet en forestilling på rejsen.

  Batik i alverdens afskygninger er en fremragende gave at have med hjem i kufferten. Hver region i Indonesien har sine egne mønstre med blomster, dyr, mennesker og folklore, og der findes farver og mønstre specifikt til brug i forskellige typer ceremonier eller livsbegivenheder.

  Kopi Luwak-kaffe er verdenskendt og siges at være verdens bedste. Det er selvfølgelig en smagssag. Det vil det desmeragtige dyr, der spiser kaffebønnerne og efterlader dem til opsamling for kaffebønderne, nok være enig i.

  Håndudskårne smykker, træ- og stenfigurer er også glimrende køb.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Jakarta med ca. 10.348.348 indbyggere (metropolområde: 31.760.000).
  • Befolkning: 262.787.403 mio. indbyggere.
  • Religion: Muslimer 87 %, kristne 10 %, hindu 2 %.
  • Sprog: Det officielle sprog er bahaso indonesia, desuden tales der hollandsk, engelsk og en række lokale sprog.
  • Areal: 1.904.569 km2 (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Indonesien strækker sig tværs over ækvator og har tropeklima med næsten konstante temperaturer på omkring 30 grader og høj luftfugtighed.

Trustpilot