Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Den berømte bro Stari Most i Mostar Bosnien

Meget inkluderet til super pris!

Den store Balkan-rejse

  12 dage fra kr. 10.995

Om rejsen

Tag med på rundrejse på Balkan og oplev en overset perle med skøn natur, folkekultur og en sørgmodig historie, hvor landene og byerne i det tidligere Jugoslavien afspejler kontrasterne. Når du besøger de fire lande Kroatien, Serbien, Bosnien-Hercegovina og Montenegro vil du opleve nogle skønne og gæstfrie lande til trods for deres historie. Fælles for landene er, at de imponerer med både deres kultur og natur.

Zagreb i Kroatien er en grøn by med middelalderstemning og alt, hvad en storby kan byde på. Serbiens hovedstad Beograd stråler med art nouveau-bygninger og habsburgske boulevarder. Sarajevo, der er hovedstaden i Bosnien-Hercegovina, er en smeltedigel med tyrkiske træhuse og kommunistiske skyskrabere, og Dubrovnik, der er et populært kroatisk feriested, siges at være paradis på jorden. Vi følger sporene fra områdets mange herskere, og i Mostar i Montenegro, med en af verdens mest omtalte broer, bliver krigen meget nærværende.

Denne rundrejse på Balkan byder på utraditionelle oplevelser i en fortryllende region, der er stort set uberørt af turisme.

Glæd dig fordi

 • du oplever fire lande fra det tidligere Jugoslavien
 • du besøger områder, hvor turismen har sat få spor
 • den berømte bro i Mostar – Stari Most – er på programmet
 • du oplever det imponerende ruinkompleks Diokletians Palads i Split
 • du får et stort udflugtsprogram og mange måltider

Danmarks bedste rundrejse til Balkan fordi

Du får en komplet rejse med et rigt udflugtsprogram, hvor der også er tid på egen hånd i byerne og mulighed for forlængelse i Split-området i Kroatien

Vores rejseledere har stort kendskab til landenes historie – både før og nu

Der er inkluderet mange gode aftensmåltider på lokale restauranter

Danmarks bedste rundrejse til Balkan fordi

Hør en af vores Balkan-rejseledere, Thomas Stockmarr, fortælle om højdepunkterne på rejsen her:

Den store Balkan rejse - Risskov Rejser

Mød din rejseleder

Henrik Dahl - Rejseleder - Risskov Rejser
Henrik Dahl

Henrik startede sin karriere som rejseleder tilbage i 2001 på Costa Del Sol, og siden dengang har han boet i mange forskellige lande. Henrik er meget inspireret af H.C. Andersens vise ord ”At rejse er at leve”, og netop disse ord har de seneste mange år dannet baggrund for hans måde at leve på.


Læs mere om Henrik Dahl

Thomas Stockmarr

Det at rejse har fra en tidlig alder været omdrejningspunktet i Thomas’ tilværelse, og indtil videre har han besøgt 64 lande. Det, som driver Thomas som rejseleder, er at sørge for, at rejsedeltagerne får oplevelser ud over det sædvanlige og at de føler, at de kommer under huden på menneskene i de lande, som besøges.


Læs mere om Thomas Stockmarr

Rejsrejseleder Thomas Stockmarr
Henrik Dahl - Rejseleder - Risskov Rejser
Henrik Dahl

Henrik startede sin karriere som rejseleder tilbage i 2001 på Costa Del Sol, og siden dengang har han boet i mange forskellige lande. Henrik er meget inspireret af H.C. Andersens vise ord ”At rejse er at leve”, og netop disse ord har de seneste mange år dannet baggrund for hans måde at leve på.


Læs mere om Henrik Dahl

Rejsrejseleder Thomas Stockmarr
Thomas Stockmarr

Det at rejse har fra en tidlig alder været omdrejningspunktet i Thomas’ tilværelse, og indtil videre har han besøgt 64 lande. Det, som driver Thomas som rejseleder, er at sørge for, at rejsedeltagerne får oplevelser ud over det sædvanlige og at de føler, at de kommer under huden på menneskene i de lande, som besøges.


Læs mere om Thomas Stockmarr

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Zagreb i Kroatien

  Efter ankomst til Kroatiens hovedstad, Zagreb, kører vi direkte til hotellet, hvor vi spiser sen aftensmad.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 1 & 2

  Hotel Laguna

  Hotellet ligger centralt i et hyggeligt kvarter i den kroatiske hovedstad, Zagreb, tæt på offentlig transport. Af faciliteter kan nævnes en fris...

 • Dag 2 Byrundtur i storbyen Zagreb og tid på egen hånd

  Rundrejsens første oplevelser får vi i Kroatiens hovedstad, Zagreb, som ligger smukt ved foden af Medvednica-bjergene. Landets længste flod, Sava, løber gennem byen og her er grønt med mange parker og små oaser. Zagreb bestod oprindeligt af to middelalderbydele, Kaptol og Gradec, som blev adskilt af den lille Medveščak-flod, der ikke længere findes. Over floden gik Kravi Most-broen, også kendt som Blodets Bro, da de to bydele historisk bekrigede hinanden. Det var først, da osmannerne kom til regionen, at de to bydele blev forenet.

  Dagen starter med et besøg ved det store Dolac-marked, hvor der sælges kød, fisk, frugt og grøntsager fordelt over to etager. Turen går også til Mimara-museet, som huser en af Europas største kunstsamlinger, der tæller alt fra skulpturer, malerier, ikoner og glasting. Vi skal selvfølgelig også se Zagrebs vartegn, den imponerende katedral, Sveti Stjepan, også kaldet Skt. Stefan. Katedralen er blevet ombygget flere gange, og i det 17. årh. tilføjede man en enorm forsvarsmur med vagttårne på grund af truslen fra osmannerne.

  Vi fortsætter rundt i den charmerende gamle bydel og ser Stenporten, byens politiske centrum, samt verdens andenkorteste kabelvogn, den lille blå kabine, der kører op og ned ad byens stejle kabelbane. Vi slentrer også en tur ned ad den hyggelige slipsegade, hvor det er oplagt at finde en souvenir i form af et slips. Slipset, eller kravata, som kroaterne kalder det, stammer nemlig oprindeligt fra Zagreb. Kroatiske lejesoldater bar det under Napoleonskrigene, og franskmændene forfinede det sidenhen til nutidens slips.

  Du har eftermiddagen til fri disposition i den interessante storby. Rejselederen er selvfølgelig behjælpelig med tips og idéer til, hvad der er at lave.
  Vi spiser aftensmad på en lokal restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Kirkegården Mirogoj, frokost på lokalt landsted og videre til Serbiens hovedstad, Beograd

  Vi starter dagen med et besøg på den imponerende kirkegård Mirogoj, hvor nogle af Kroatiens vigtigste personer ligger begravet. De enorme neorenæssancearkader er med til at gøre det til en af Europas flotteste kirkegårde.

  Efterfølgende går turen mod Serbien ad naturskønne ruter. I Kroatien tiltrækkes mange turister af Adriaterhavskystens paradisiske skønhed, men resten af landet med en flere tusindårig gammel historie fortjener også opmærksomhed. Vi passerer igennem frugtbare sletter og ældgamle bjerge og Sava-floden følger os størstedelen af køreturen.

  Vi spiser frokost hos en lokal bondemand, Ivan, som sammen med sin familie kokkererer dagens rustikke måltid. Ivan producerer sin egen vin og mange af råvarerne og kødet kommer fra hans eget landsted.

  Herefter fortsætter vi imod den serbiske grænse, den første af mange grænser, vi skal krydse de kommende dage. Henad eftermiddagen ankommer vi til Serbiens hovedstad, Beograd, der med sin placering mellem øst og vest ofte er kommet i klemme mellem rivaliserende magter. Den er blevet angrebet eller ødelagt 20 gange af blandt andre romerne, osmannerne, Østrig-Ungarn, Nazityskland og senest af NATO i 1999 under Kosovokonflikten. Men bortset fra de udbombede ruiner, der står som et minde, er det alt sammen meget langt væk i dag i den energiske og dynamiske by. Efter vi har fundet vores hotel, spiser vi aftensmad på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 3 & 4

  Hotel Theater

  Hotel Theater ligger i bydelen Zemum lidt uden for Beograds centrum. Hotellet tilbyder elegante og komfortable værelser med en hyggelig atmosfære...

 • Dag 4 Byrundtur i Beograd med Kalemegdan-fæstningen og Saint Sava-templet

  Beograd er en malerisk by med spor fra tidligere herskere alle vegne – fra grandiose habsburgske boulevarder til caféer, der minder om forgangne tiders kommunistiske Jugoslavien. Art nouveau-bygninger står side om side med eksperimenterende arkitektur, og der er spor efter de 500 år under osmannerne bl.a. ved Kalemegdan-fæstningen, som vi skal opleve på en byrundtur.

  Fæstningen er kernen i den gamle by og et åndehul, og i århundreder boede befolkningen indenfor fæstningens mure. Her er en fantastisk udsigt til floderne Sava og Donau, der løber sammen i byen. Skadarlija-kvarteret er charmerende og sammenlignes med Montmartre i Paris. Det er Beograds boheme-kvarter, hvor kendte forfattere, kunstnere og malere engang holdt til.

  På byrundturen lægger vi også vejen forbi det imponerende Saint Sava-templet, der er Serbiens største ortodokse kirke. Eftermiddagen er fri til at få dine egne oplevelser i denne charmerende by.
  Aftensmaden spiser vi på en lokal restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 5 Frokost med lokale delikatesser og videre til smeltediglen Sarajevo i Bosnien-Hercegovina

  Vi forlader Beograd og sætter kursen mod Sarajevo, som er hovedstaden i Bosnien-Hercegovina.

  Undervejs spiser vi frokost på en hyggelig lokal restaurant beliggende i et fint friluftsmuseum, hvor vi bl.a. smager på lokalt producerede oste, friskbagt brød og diverse pølser. Når vi har passeret grænsen, venter endnu en af de mange flotte køreture igennem de lokale områder i Balkan. Vi følger bl.a. Drina-floden, som flot har skåret sig igennem landskabet, imens vi har de flotte bjerge på begge sider.

  Om aftenen er vi fremme i Sarajevo, der oplevede den længste belejring i moderne militærhistorie fra marts 1992 til november 1995. Byen var udsat for en storstilet ødelæggelse, hvilket stadigvæk er synligt i bybilledet, men det meste er efterhånden genopbygget. Mange af granatkasserne, der blev brugt under angrebene, er blevet poleret og udskåret og bliver solgt som souvenirs i dag.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 5 & 6

  Hotel Hecco

  Hotel Hecco ligger blot 5 minutters gang fra Sarajevos kulturelle centrum. Den hyggelige restaurant serverer egnsretter ledsaget af udsøgte vine. ...

 • Dag 6 Udflugt til Håbets Tunnel og byrundtur i Sarajevo – Europas Jerusalem

  I 1990’erne var Sarajevo på kanten af udslettelse. I dag er det en pulserende by med en atmosfære, hvor øst møder vest. Byen fordeler sig på begge sider af floden Milacka og er omgivet af bjerge. Sarajevo består af en orientalsk bydel og en moderne del med nybyggeri efter de store ødelæggelser under borgerkrigen. Byen minder om et europæisk Jerusalem – en smeltedigel af kulturer og mennesker. Her er stenbelagte stræder i den tyrkiske bydel og røde tage med minareter, grøntoppede bjerge og trøstesløse lejlighedskomplekser.

  Vi starter dagen med at køre ud til Håbets Tunnel. Denne 800 m lange hemmelige tunnel blev bygget af bosnierne og var den eneste forbindelse til omverdenen under en stor del af besættelsen. I 1984 afholdt Sarajevo vinter-OL, og vi besøger stadionet, hvor åbningsceremonien fandt sted. Herfra kan man se de mange kirkegårde, der ligger på bjergsiderne, som et tydeligt tegn på hændelserne under Balkankrigen.

  Vi lægger også vejen forbi den store moské, der er et af de smukkeste monumenter i Sarajevo, og den berømte Sarajevo Katedral, opført i romansk-gotisk stil. I 1914 blev den østrigske ærkehertug Franz Ferdinand dræbt i Sarajevo. Dette var hændelsen som udløste 1. verdenskrig – og vi skal se præcis det sted, hvor drabet skete. Der bliver også tid på egen hånd til evt. at besøge den store arabisk inspirerede bazar, Bascarsija, hvor små butikker og boder ligger tæt side om side.
  Aftensmad på en lokal restaurant denne aften.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 7 Mostar med broen Stari Most og charmerende Budva i Montenegro

  I dag går turen til Mostar med Balkans mest berømte bro, Stari Most, der er et af de mest eksemplariske eksempler på osmannisk arkitektur på Balkan. De forskellige befolkningsgruppers fredelige samliv i byen stoppede brat, da jugoslaverne i 1992 begyndte at bekrige hinanden, og byen blev delt i to. Den kroatiske og katolske befolkningsgruppe samlede sig på den vestlige side af broen og de bosnisk-muslimske indbyggere på den østlige side. Broen blev skudt i stykker, men er nu genopbygget med bidrag fra et internationalt videnskabeligt udvalg, nedsat af UNESCO. Mostar var den hårdest ramte by under krigen, og man kan stadig se sporene i gadebilledet, selvom mange bygninger er blevet genopbygget. Mostars bjerge er i øvrigt også kendt for Titos partisanere, der holdt stand mod italienerne og tyskerne under 2. verdenskrig.

  Efter frokost skal vi på en af rundrejsens flotteste køreture langs floder og op i højderne, hvor det først mål er grænsen til Montenegro. Landet blev selvstændigt i 2006, hvor Serbien og Montenegro gik hver til sit. De to lande forblev ellers en enhed, da Jugoslavien opløstes i starten af 90’erne. Vi besøger Budva, en af de ældste byer ved Adriaterhavet. Byen med omkring 11.000 indbyggere var oprindelig en ø, der nu er forbundet med fastlandet via en sandrevle. Den er kendt for dejlige strande og naturskønhed, og den gamle bydel, der ligger på en lille halvø, er yderst charmerende med smalle gader, torve og flere historiske monumenter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 7 & 8

  Hotel Tatjana

  Hotellet ligger kun knap 10 minutters gang fra stranden, og fra værelsernes terrasser er der en smuk udsigt over byen og vandet. Hotellet ligger d...

 • Dag 8 Dag på egen hånd i Budva eller mulighed for udflugt til nationalparken Lovcen

  Denne dag kan du bruge på egen hånd i charmerende Budva, ellers er der mulighed for at deltage i en udflugt til nationalparken Lovcen, der ligger i de spektakulære Dinariske Alper. Da dagens transportmiddel er firehjulstrukne jeeps vil du få nogle oplevelser ud over det normale. Vi kører ”off road” igennem den naturskønne nationalpark. Små veje fører dig igennem det flotte landskab, hvor vi passere flotte udsigtspunkter og små lokale landsbyer, hvor tiden ser ud til at have stået stille i århundreder. En af dagens højdepunkter er den unikke udsigt over Boka-bugten som nok vil være én af de smukkeste du nogensinde vil se. Turen tager dig også forbi barske kalkstensformationer med kig til Lovcen-bjerget og ved frokosttid stopper vi i den grønne dal, hvor landsbyen Njegusi ligger.

  Byen er kendt for sit fantastiske køkken, og sin lokalt producerede ost og skinke. Dette skal du selvfølgelig smage til frokost i en hyggelig lokal restaurant. I Njegusi har de fleste af de lokale, skinker hængende til tørre oppe under lofterne i deres huse. Her vil der være mulighed for at du kan prøvesmage disse smagfulde skinker. Efter frokost kører vi ned af de 25 hårnålekurver, der med sine udsigter til Adriaterhavet, er noget af en oplevelse. Vi afslutter turen i Budva, så der også vil være mulighed for at du kan se denne charmerende by på egen hånd.Udflugten er ikke inkluderet og skal bestilles sammen med rejsen.
  Vi spiser aftensmad på en lokal restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Heldagsudflugt til nationalparken Lovcen inkl. frokost. Gennemføres ved min. 8 tilmeldte.

  Kr. 925 pr. person

 • Dag 9 Den smukt beliggende fæstningsby Kotor i Montenegro og videre til Dubrovnik i Kroatien

  I det sydvestlige Montenegro findes en af Adriaterhavets længste bugter og den dybeste fjord i Middelhavet, Boka Kotorska. Her ligger byen Kotor, der er en af de bedst bevarede fæstningsbyer fra middelalderen.

  Kotor er kendt for sin naturskønne beliggenhed og arkitekturen, der har bragt den på UNESCOs verdensarvsliste. Når man ser på de mange skønne bygninger, er det tydeligt, at byen og omegnen engang hørte til Venedig. På et af Kotors torve ligger Sveti Tripun Katedralen. Dens to forskellige tårne skyldes, at den blev beskadiget ved et jordskælv i 1600-tallet, hvor man dengang ikke havde tilstrækkelige midler til genopbygningen.

  Der vil være lidt tid på egen hånd til at nyde den smukke by, og har man lyst er der mulighed for at bestige trapperne op til fæstningsværket, som snor sig op af bjergsiderne. Her venter en eminent udsigt over den flotte Boka Kotorska-fjord.

  Efterfølgende kører vi videre til Kroatien og vores hotel, der ligger udenfor Dubrovnik. Vi ankommer hen ad eftermiddagen og der vil være mulighed for at nyde det flotte hotelområde eller gå på stierne langs Adriaterhavet, med sine små hyggelige strande, bugter og småhavne.

  Bemærk venligst, at der på afgangen d. 6. oktober 2018 overnattes på 3-stjernede Hotel Perla i Dubrovnik. Hotellet ligger i den smukke bugt Lapad og på byens strandpromenade med stemningsfulde barer og restauranter. Hotellets værelser har alle aircondition og balkon.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 9 & 10

  Hotel Astarea

  Hotel Astarea ligger 10 km fra Dubrovnik i skønne omgivelser mellem bjergene og stranden. Der er udendørs og indendørs pool samt wellness-afdeli...

 • Dag 10 Byrundtur i Dubrovniks UNESCO-fredede historiske bydel

  Turen går i dag til Dubrovnik, også kendt som Adriaterhavets perle. “De, der leder efter paradis på jorden, skulle tage til Dubrovnik,” sagde den irske forfatter og Nobelpristager George Bernard Shaw. Den livlige by imponerer med sin bastante middelalderbymur, de flotte kalksten på hovedgaden Stradun og de mange kirker, klostre og paladser.

  Dubrovnik er bygget på en klippe og beskyttet af en høj bymur, hvorfra der er udsigt over de røde terrakotta-tage og Adriaterhavet. På vores byrundtur i den UNESCO-fredede gamle bydel, kommer vi bl.a. forbi det gotiske renæssancepalads, Rektorpaladset, der husede rektoren, som styrede Dubrovnik, dengang byen var en selvstændig byrepublik. Rektoren sad på posten i en måned og blev så erstattet af en ny rektor. I den periode måtte de ikke forlade paladset, ikke engang for at besøge familie.

  Vi lægger også vejen forbi det smukke franciskanske kloster, som huser Europas ældste apotek. Dubrovnik blev slemt beskudt under Balkankrigen og netop i klosteret kan man fortsat se spor fra de affyrede raketter. Eftermiddagen er til fri disposition.

  Bemærk venligst, at vi på afgangen d. 19. maj 2018 i stedet for Rektorpaladset besøger det etnografiske eller det maritime museum.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 11 Sydlandsk stemning og byrundtur i Split bl.a. med Diokletians Palads

  Rundrejsen slutter med en fantastisk kørsel langs Adriaterhavet, hvor vi passerer små hyggelige fiskerbyer og har udsigt til den utroligt smukke kroatiske skærgård. Vi skal også igennem to grænseovergange, da Bosnien-Hercegovina har en 19 km lang kyststrækning.

  Dagens mål er den charmerende by Split. Her er det dalmatinske liv nærværende, og moderne caféer og butikker skaber liv blandt de gamle mure, hvor livet har udfoldet sig i tusinder af år. På en byrundtur oplever vi bl.a. historien i Diokletians Palads, der stammer fra dengang området var en romersk koloni, og kejser Diokletian grundlagde byen. Kun fundamentet med mure, porte, tårne og søjler er bevaret, da stenene blev brugt til at opføre beboelsesejendomme. Paladset udgør byens centrum, hvor den romersk-katolske Sankt Duje Katedral også ligger. Katedralen er tilegnet byens skytsengel af samme navn.

  Resten af dagen er på egen hånd til at nyde den stemningsfulde by. Tag evt. en tur på havnepromenaden med svajende palmer – et livligt samlingspunkt i byen med en skøn udsigt. Efterfølgende kører vi ud til vores hotel som er smukt beliggende ned til Split Bugt, med udsigt over til byen. Her kan man gå en hyggelig tur langs vandkanten, inden vi skal spise aftensmad.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 11

  Hotel Baletna Skola

  Hotellet ligger i byen Kastela med byerne Split og Trogir indenfor rækkevidde. Der er tale om et dejligt hotel, hvor naturen er en del af arkitekt...

 • Dag 12 Hjemrejse fra Split

  Efter morgenmad kører vi af sted til lufthavnen, hvorfra vi flyver om formiddagen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 13-15 Tilkøb: 3 ekstra dage i Split-området

  Forlæng rejsen med ekstra dage i Split-området. Opholdet er på egen hånd uden rejseleder. Du får tre ekstra overnatninger på Hotel Baletna Skola i Kastela inkl. halvpension og 1 glas juice, vand, vin eller øl til middagen.

  Hotel Balenta Skola har en fantastisk beliggenhed til at udforske Kastela-området lige nord for Split, da det ligger lige ned til havet, hvor man kan følge promenaden gennem hyggelige gader til de ældre fæstningsværker. Det er også muligt at udforske Split, da der kun 5 minutters gang fra hotellet afgår en bus direkte til Split for få euro.

  Prisen er pr. person i delt dobbeltværelse.

  Transport til lufthavnen i Split på dag 15 er inkluderet.

  Bemærk venligst, at det ikke er muligt at forlænge rundrejsen, hvis du rejser 19/10 2019.

  Her bor du, hvis du forlænger rejsen

  Hotel Baletna Skola

  Hotellet ligger i byen Kastela med byerne Split og Trogir indenfor rækkevidde. Der er tale om et dejligt hotel, hvor naturen er en del af arkitekt...

  Tilkøbsmuligheder

  3 ekstra dage i Split-området

  Kr. 1.600 pr. person

  Split enkelværelsestillæg

  Kr. 300 pr. person

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3 og 4-stjernede hoteller
 • Frugtkurv og en flaske vin ved ankomst på hotelværelset i Zagreb
 • 11 x morgenmad, 3 x frokost og 11 x aftensmad
 • 1 glas juice, vand, vin eller øl til aftensmad på hotellerne
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byrundtur i Zagreb med Skt. Stefan Katedralen og mimara museet
 • Byrundtur i Beograd med Kalemegdan-fæstningen
 • Byrundtur i Sarajevo med moskébesøg, Sarajevo Katedralen og Håbets tunnel
 • Besøg i Mostar med broen Stari Most
 • Besøg i den charmerende Adriaterhavsby Budva
 • Fæstningsbyen Kotor
 • Byrundtur i Dubrovniks gamle bydel med Rektrovpaladset og franciskanerklostret
 • Byrundtur i charmerende Split med Diokletian Palads
 • Byskatter i Kotor
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.600
 • Ved afrejse fra Aalborg lufthavn. Tillæg kr. 1.250
 • 3 ekstra dage i Split-området. Kr. 1.600 pr. person.
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Balkan

  Pas & visum

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere, men passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over opholdet Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe til/fra Kroatien, Bosnien-Hercegovina, Serbien og Montenegro, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis behandles fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

  Valuta & kreditkort

  Vi anbefaler for alle fire lande, at man medbringer et beløb i Euro, som veksles lokalt.

  Møntfoden i Kroatien er Kuna (HRK), og der er mange hæveautomater i byerne. Varehuse, hoteller og restauranter tager imod alle gængse kreditkort. I de små lokale butikker skal der som regel betales med kontanter.

  I Bosnien-Hercegovina er møntfoden Convertible Mark (BAM). Enkelte butikker, restauranter og cafeer tager ikke imod internationale kreditkort.

  I Montenegro bruges Euro. Kreditkort kan bruges i butikker, hoteller og restauranter, men med forsigtighed, og hæveautomater bør kun benyttes indenfor i banker, supermarkeder eller i andre større kommercielle bygninger.

  I Serbien bruges dinarer (RSD). Banker har hæveautomater, og kreditkort kan bruges i butikker, hoteller og på restauranter.

  For alle fire lande gælder, at selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé, at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre et kort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  På Balkan har de samme tid, som i Danmark.

  Transport

  På Balkan oplever du en anderledes kultur, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, for hattehylden er forbeholdt overtøj o.l.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10 – 15 % oveni regningen. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oveni prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og lokalguide, og det beløber sig til ca 25-30 Euro, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset eller fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet, og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Opbevar værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Kroatien, Serbien, Montenegro og Bosnien–Hercegovina. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon, og medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon tastes 0045 før telefonnummeret – husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Der findes internetcaféer mange steder, dog er forbindelsen ikke altid så god som herhjemme. På flere hoteller kan man få adgang til pc med internet mod betaling.

  Drikkevand

  Vi anbefaler, at man køber vand på flaske. Man kan drikke vandet på Balkan, men det smager anderledes end dansk postevand, fordi det tilsættes klor og renses med flere kemikalier, end vi er vant til.

  Rygning

  I Kroatien er rygning forbudt på mange offentlige steder, men rygeforbuddet er blevet ophævet på restauranter og caféer pga. manglende indtægter hos restauratørerne. Rygerne sidder nu adskilt fra ikke-rygende gæster. I Bosnien-Hercegovina og Montenegro er rygning forbudt på offentlige steder og arbejdspladser, og i Serbien findes ingen rygepolitik.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker og andre religiøse bygninger, forventes det, at skuldre og knæ er dækkede. Hvis ikke, risikerer man at blive afvist ved indgangen. Ved besøg i moskeer må hverken mænd eller kvinder være iført shorts eller sko. Kvinder skal desuden bære langærmet bluse og hovedtørklæde. Fotografering er ikke altid tilladt i religiøse bygninger – spørg rejselederen eller de lokale til råds.

 • Fakta

  Kroatien

  • Statsform: Republik
  • Hovedstad: Zagreb med 790.000
  • Befolkning: 4,3 mio. indbyggere
  • Areal: Kroatien er lidt større end Danmark.
  • Religion: Befolkningen består af 80 % romersk katolske, 4 % ortodokse og
   1 % muslimer. De øvrige tilhører andre religioner, eller er ateister.
  • Sprog: Der tales kroatisk.
  • Klima: Kroatien har et blandet klima. I nord og øst er der fastlandsklima, ved kysten middelhavsklima, og i landets sydlige og centrale dele, er der højlandsklima.

  Bosnien-Hercegovina

  • Statsform: Bosnien-Hercegovina består af to autonome stater, en muslimsk-kroatisk føderation og en serbisk republik (oprettet ifølge Daytonfredsaftalen).
  • Hovedstad: Sarajevo med 697.000 indbyggere.
  • Befolkning: 3,9 mio. indbyggere.
  • Religion: Befolkningen består af muslimer (40%), ortodokse (31%) og romerskkatolske (15%).
  • Sprog: Der tales bosnisk (48%), serbisk (37%) og kroatisk (14%).
  • Areal: dækker et areal på 51.129 km2
  • Klima: Bosnien-Hercegovina har varme somre og kolde vintre. Ved kysten er vintrene milde og regnfulde.

  Montenegro

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Podgorica med 185.900 indbyggere.
  • Befolkning: 642.550 indbyggere.
  • Religion: Befolkningen består af serbisk ortodokse (85 %), katolikker (6 %), protestanter (1 %) og muslimer (3 %).
  • Sprog: Der tales montenegrinsk (før serbo-kroatisk), som er et slavisk sprog, der er nært beslægtet med serbisk, bosnisk og kroatisk.
  • Areal: Montenegro er et lille land på 13.812 km².
  • Klima: Montenegro har mildt tempereret klima, kolde over- skyede våde vintre, og varme, klare, tørre somre.

  Serbien

  • Statsform: Republik
  • Hovedstaden: Beograd med 1,4 mio.
  • Befolkningen: 7,1 mio. indbyggere.
  • Sprog: Det officielle sprog er serbisk, men der tales også ungarsk, roma
   og andre sprog.
  • Religion: Befolkningen består af ortodokse kristne (85 %), katolikker (6 %) og muslimer (3 %).
  • Areal: Serbien dækker et areal på 77.474 km² (Danmark 43.094 km²)
  • Klima: Serbien har kontinentalt klima i nord, med varme somre og kolde vintre. I den sydlige del af landet er der kontinentalt middelhavsklima, med milde til varme somre, og kolde vintre.