Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Den berømte bro Stari Most i Mostar Bosnien

Meget inkluderet til en super pris

Meget inkluderet til en super pris

Den store Balkan-rejse

  12 dages rundrejse fra 12.995 kr.

Tag med på rundrejse på Balkan og oplev en overset perle med skøn natur, folkekultur og en sørgmodig historie. Når du besøger de fire lande Serbien, Bosnien-Hercegovina, Montenegro og Kroatien vil du opleve nogle skønne og gæstfrie lande til trods for deres historie. Fælles for landene er, at de imponerer med både deres kultur og natur.

Rejsen starter i Serbiens hovedstad Beograd, der stråler med art nouveau-bygninger og habsburgske boulevarder. I Sarajevo, der er hovedstaden i Bosnien-Hercegovina venter en smeltedigel med tyrkiske træhuse og kommunistiske skyskrabere, og i Dubrovnik, der er et populært kroatisk feriested, oplever du, hvad det vil sige, at være i paradis. Vi følger sporene fra områdets mange herskere, og i Mostar i Bosnien-Hercegovina med en af verdens mest omtalte broer bliver krigen meget nærværende. Rejsen slutter i Zagreb i Kroatien i den grønne by Zagreb, hvor du får middelalderstemning og pulserende storbyliv for alle pengene.

Denne rundrejse på Balkan byder på utraditionelle oplevelser i en fortryllende region, der er stort set uberørt af turisme.

Glæd dig fordi

 • du oplever fire lande fra det tidligere Jugoslavien
 • du besøger områder, hvor turismen kun har sat få spor
 • den berømte bro i Mostar – Stari Most – er på programmet
 • du oplever det imponerende ruinkompleks Diokletians Palads i Split
 • du får et stort udflugtsprogram og mange måltider
Antal dage
12 dages rundrejse
Pris
Fra 12.995 kr.
Afrejse fra
Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til Balkan fordi

Du får en komplet rejse med et rigt udflugtsprogram, hvor der også er tid til at opleve byerne på egen hånd

Vores rejseledere har et stort kendskab til landenes historie – både før og nu

Der er inkluderet mange gode aftenmåltider på lokale restauranter

Danmarks bedste rundrejse til Balkan fordi

Hør en af vores Balkan-rejseledere, Thomas Stockmarr, fortælle om højdepunkterne på rejsen her:

Mød din rejseleder

Henrik Dahl - Rejseleder - Risskov Rejser
Henrik Dahl

Henrik startede sin karriere som rejseleder tilbage i 2001, og har siden dengang boet i mange forskellige lande. Henrik glæder sig især til at være med til at give de rejsende en masse gode rejseminder. Han elsker at formidle sin store viden, og så ser han det som en af sine vigtigste opgaver at sørge for alt det praktiske undervejs på rejsen, så de rejsende får mere tid til at suge de mange indtryk til sig.


Læs mere om Henrik Dahl

Thomas Stockmarr

Thomas er gennem mange år kommet på Balkan, og han elsker de store forskelligheder som landene byder på. Hele 64 lande har Thomas Stockmarr besøgt, og hans store erfaring som rejseleder gør, at gæsterne altid føler sig godt tilpasse og får fuld valuta for pengene.


Læs mere om Thomas Stockmarr

Thomas Stockmarr - Rejseleder - Risskov Rejser
Steen Ramsgaard

Steen Ramsgaard har arbejdet som journalist i over 35 år, bl.a. som redaktionssekretær på Politikens udlandsredaktion og som reporter på TV-Avisens udlandsredaktion. Her dækkede han bl.a. Jugoslaviens opløsning og krigene på Balkan i 1990’erne, hvorfor han har et enestående kendskab til landene.


Læs mere om

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Beograd i Serbien

  Vi ankommer til Beograd om eftermiddagen og kører straks mod vores hotel. Serbiens hovedstad er med sin placering mellem øst og vest ofte kommet i klemme mellem rivaliserende magter. Byen er blevet angrebet eller ødelagt 20 gange af blandt andre romerne, osmannerne, Østrig-Ungarn, Nazi-Tyskland og senest af NATO i 1999 under Kosovokonflikten. Men bortset fra de udbombede ruiner, der står som et minde, er det alt sammen meget langt væk i dag i den energiske og dynamiske by.

  Vi spiser aftensmad på hotellet.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 1 & 2

  Amsterdam Hotel Beograd

  Det 4-stjernede Amsterdam Hotel har en skøn beliggenhed i Beograd. Her er en hyggelig og afslappende atmosfære, så du nemt slappe af efter en da...

 • Dag 2 Byrundtur i Beograd med Kalemegdan-fæstningen og Saint Sava-templet

  Beograd er en malerisk by med spor fra tidligere herskere alle vegne – fra grandiose habsburgske boulevarder til caféer, der minder om forgangne tiders kommunistiske Jugoslavien. Art nouveau-bygninger står side om side med eksperimenterende arkitektur, og der er spor efter de 500 år under osmannerne bl.a. ved Kalemegdan-fæstningen, som vi skal opleve på en byrundtur.

  Fæstningen er kernen i den gamle by og et åndehul, og i århundreder boede befolkningen indenfor fæstningens mure. Her er en fantastisk udsigt til floderne Sava og Donau, der løber sammen i byen. Skadarlija-kvarteret er charmerende og sammenlignes med Montmartre i Paris. Det er Beograds boheme-kvarter, hvor kendte forfattere, kunstnere og malere engang holdt til.

  På byrundturen lægger vi også vejen forbi det imponerende Saint Sava-templet, der er Serbiens største ortodokse kirke. Eftermiddagen er fri til at skabe dine egne oplevelser i denne charmerende by.

  Der er frokost på en lokal restaurant undervejs på udflugten, og aftensmaden spiser vi på en lokal restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 3 Videre til smeltediglen Sarajevo i Bosnien-Hercegovina

  Vi forlader Beograd og sætter kursen mod Sarajevo, som er hovedstaden i Bosnien-Hercegovina. Undervejs spiser vi frokost på en lokal restaurant i Trsic.

  Når vi har passeret grænsen, venter endnu en af de mange flotte køreture gennem de lokale områder i Balkan. Vi følger bl.a. Drina-floden, som smukt har skåret sig igennem landskabet, imens vi nyder udsigten til de flotte bjerge på begge sider.

  Om aftenen er vi fremme i Sarajevo, der oplevede den længste belejring i moderne militærhistorie fra marts 1992 til november 1995. Byen var udsat for en storstilet ødelæggelse, hvilket stadigvæk er synligt i bybilledet, men det meste er efterhånden genopbygget. Mange af granatkasserne, der blev brugt under angrebene, er blevet poleret og udskåret og bliver solgt som souvenirs i dag.

  Vi spiser aftensmad på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 3 & 4

  Hotel Hecco

  Hotel Hecco ligger blot et stenkast fra Sarajevos kulturelle centrum. Hotellet blev renoveret i 2014 og bruger i dag udelukkende vedvarende energik...

 • Dag 4 Udflugt til Håbets Tunnel og byrundtur i Sarajevo – Europas Jerusalem

  I 1990’erne var Sarajevo på kanten af udslettelse. I dag er det en pulserende by med en atmosfære, hvor øst møder vest. Byen fordeler sig på begge sider af floden Milacka og er omgivet af bjerge. Sarajevo består af en orientalsk bydel og en moderne del med nybyggeri efter de store ødelæggelser under borgerkrigen. Byen minder om et europæisk Jerusalem – en smeltedigel af kulturer og mennesker. Her er stenbelagte stræder i den tyrkiske bydel og røde tage med minareter, grøntoppede bjerge og trøstesløse lejlighedskomplekser.

  Vi starter dagen med at køre ud til Håbets Tunnel. Denne 800 m lange hemmelige tunnel blev bygget af bosnierne og var den eneste forbindelse til omverdenen under en stor del af besættelsen. I 1984 afholdt Sarajevo vinter-OL, og vi besøger stadionet, hvor åbningsceremonien fandt sted. Herfra kan man se de mange kirkegårde, der ligger på bjergsiderne, som et tydeligt tegn på hændelserne under Balkankrigen.

  Vi lægger også vejen forbi den store moské, der er et af de smukkeste monumenter i Sarajevo, og den berømte Sarajevo Katedral, opført i romansk-gotisk stil. I 1914 blev den østrigske ærkehertug Franz Ferdinand dræbt i Sarajevo. Dette var hændelsen som udløste 1. verdenskrig – og vi skal se præcis det sted, hvor drabet skete. Der bliver også tid på egen hånd til evt. at besøge den store arabisk inspirerede bazar, Bascarsija, hvor små butikker og boder ligger tæt side om side.

  Aftensmaden nydes på en lokal restaurant denne aften.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 5 Mostar med broen Stari Most og videre til charmerende Budva i Montenegro

  I dag går turen til Mostar med Balkans mest berømte bro, Stari Most, der er et af de mest eksemplariske eksempler på osmannisk arkitektur på Balkan. De forskellige befolkningsgruppers fredelige samliv i byen stoppede brat, da jugoslaverne i 1992 begyndte at bekrige hinanden, og byen blev delt i to. Den kroatiske og katolske befolkningsgruppe samlede sig på den vestlige side af broen og de bosnisk-muslimske indbyggere på den østlige side. Broen blev skudt i stykker, men er nu genopbygget med bidrag fra et internationalt videnskabeligt udvalg, nedsat af UNESCO. Mostar var den hårdest ramte by under krigen, og man kan stadig se sporene i gadebilledet, selvom mange bygninger er blevet genopbygget. Mostars bjerge er i øvrigt også kendt for Titos partisanere, der holdt stand mod italienerne og tyskerne under 2. verdenskrig.

  Efter frokost skal vi på en af rundrejsens flotteste køreture langs floder og op i højderne, hvor det første mål er grænsen til Montenegro. Landet blev selvstændigt i 2006, hvor Serbien og Montenegro gik hver til sit. De to lande forblev ellers en enhed, da Jugoslavien opløstes i starten af 90’erne. Vi besøger Budva, en af de ældste byer ved Adriaterhavet. Byen med omkring 11.000 indbyggere var oprindeligt en ø, der nu er forbundet med fastlandet via en sandrevle. Den er kendt for dejlige strande og naturskønhed, og den gamle bydel, der ligger på en lille halvø, er yderst charmerende med smalle gader, torve og flere historiske monumenter.

  Aftensmad på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 5 & 6

  Falkensteiner Hotel Queen of Montenegro

  Dette fire-stjernede hotel er beliggende i skønne omgivelser med udsigt over Becici-stranden. Hotellet byder på rigtig mange faciliteter som fitn...

 • Dag 6 Dag på egen hånd i Budva eller mulighed for udflugt til nationalparken Lovcen

  Denne dag kan du bruge på egen hånd i charmerende Budva, men der er også mulighed for at deltage i en udflugt til nationalparken Lovcen, der ligger i de spektakulære Dinariske Alper. Da dagens transportmiddel er firehjulstrukne jeeps vil du få nogle oplevelser ud over det normale. Vi kører ”off road” igennem den naturskønne nationalpark. Små veje fører dig igennem det flotte landskab, hvor vi passerer flotte udsigtspunkter og små lokale landsbyer, hvor tiden ser ud til at have stået stille i århundreder. En af dagens højdepunkter er den unikke udsigt over Boka-bugten som nok vil være én af de smukkeste du nogensinde vil se. Turen tager dig også forbi barske kalkstensformationer med kig til Lovcen-bjerget, og ved frokosttid stopper vi i den grønne dal, hvor landsbyen Njegusi ligger.

  Byen er kendt for sit fantastiske køkken, og sin lokalt producerede ost og skinke, som du selvfølgelig får lov til at smage, når vi spiser frokost i en hyggelig lokal restaurant. I Njegusi har de fleste af de lokale, skinker hængende til tørre oppe under lofterne i deres huse. Her vil der være mulighed for at du kan prøvesmage disse smagfulde skinker. Efter frokost kører vi ned ad vejens 25 hårnålekurver, der med sine udsigter til Adriaterhavet, er noget af en oplevelse. Vi afslutter turen i Budva, så der også vil være mulighed for, at du kan udforske denne charmerende by på egen hånd. Udflugten er ikke inkluderet og skal bestilles sammen med rejsen.

  Vi spiser aftensmad på en lokal restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Heldagsudflugt til nationalparken Lovcen inkl. frokost. Gennemføres ved min. 11 tilmeldte.

  995 kr. pr. person

 • Dag 7 Den smukt beliggende fæstningsby Kotor i Montenegro og videre til Dubrovnik i Kroatien

  I det sydvestlige Montenegro findes en af Adriaterhavets længste bugter og den dybeste fjord i Middelhavet, Boka Kotorska. Her ligger byen Kotor, der er en af de bedst bevarede fæstningsbyer fra middelalderen.

  Kotor er kendt for sin naturskønne beliggenhed og arkitekturen, der har bragt byen på UNESCOs verdensarvsliste. Når man ser på de mange skønne bygninger, er det tydeligt, at byen og omegnen engang tilhørte Venedig. På et af Kotors torve ligger Sveti Tripun Katedralen. Dens to forskellige tårne skyldes, at den blev beskadiget ved et jordskælv i 1600-tallet, hvor man dengang ikke havde tilstrækkelige midler til genopbygningen.

  Der vil være lidt tid på egen hånd til at nyde den smukke by, og har man lyst, er der mulighed for at bestige trapperne op til fæstningsværket, som snor sig op af bjergsiderne. Her venter en eminent udsigt over den flotte Boka Kotorska-fjord.

  Efterfølgende kører vi videre til Kroatien og vores hotel, der ligger udenfor Dubrovnik. Vi ankommer hen ad eftermiddagen, og der vil være mulighed for at nyde det flotte hotelområde eller gå på opdagelse på stierne langs Adriaterhavet, som passerer små hyggelige strande, bugter og småhavne.

  Aftensmad på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 7 & 8

  Hotel Astarea

  Hotel Astarea ligger 10 km fra Dubrovnik i skønne omgivelser mellem bjergene og stranden. Der er udendørs og indendørs pool samt wellness-afdeli...

 • Dag 8 Byrundtur i Dubrovniks UNESCO-fredede historiske bydel

  Turen går i dag til Dubrovnik, også kendt som Adriaterhavets perle. “De, der leder efter paradis på jorden, skulle tage til Dubrovnik,” sagde den irske forfatter og Nobelpristager George Bernard Shaw. Den livlige by imponerer med sin bastante middelalderbymur, de flotte kalksten på hovedgaden Stradun og de mange kirker, klostre og paladser.

  Dubrovnik er bygget på en klippe og beskyttet af en høj bymur, hvorfra der er udsigt over de røde terrakotta-tage og Adriaterhavet. På vores byrundtur i den UNESCO-fredede gamle bydel, kommer vi bl.a. forbi det gotiske renæssancepalads, Rektorpaladset, der husede rektoren, som styrede Dubrovnik, dengang byen var en selvstændig byrepublik. Rektoren sad på posten i en måned og blev så erstattet af en ny rektor. I den periode måtte de ikke forlade paladset, ikke engang for at besøge familie.

  Vi lægger også vejen forbi det smukke franciskanske kloster, som huser Europas ældste apotek. Dubrovnik blev slemt beskudt under Balkankrigen og netop i klosteret kan man fortsat se spor fra de affyrede raketter. Eftermiddagen er til fri disposition.

  Aftensmad på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 9 Sydlandsk stemning og byrundtur i Split med bl.a. Diokletians Palads

  Efter morgenmaden skal vi ud på en fantastisk køretur langs Adriaterhavet, hvor vi passerer små hyggelige fiskerbyer og har udsigt til den utroligt smukke kroatiske skærgård. Vi skal også gennem to grænseovergange, da Bosnien-Hercegovina har en 19 km lang kyststrækning.

  Dagens mål er den charmerende by Split. Her er det dalmatinske liv nærværende, og moderne caféer og butikker skaber liv blandt de gamle mure, hvor livet har udfoldet sig i tusinder af år. På en byrundtur oplever vi bl.a. historien i Diokletians Palads, der stammer fra dengang området var en romersk koloni, og kejser Diokletian grundlagde byen. Kun fundamentet med mure, porte, tårne og søjler er bevaret, da stenene blev brugt til at opføre beboelsesejendomme. Paladset udgør byens centrum, hvor den romersk-katolske Sankt Duje Katedral også ligger. Katedralen er tilegnet byens skytsengel af samme navn.

  Resten af dagen er fri til på egen hånd at nyde den stemningsfulde by. Gå evt. en tur på havnepromenaden med svajende palmer – et livligt samlingspunkt i byen med en skøn udsigt. Efterfølgende kører vi ud til vores hotel, som er smukt beliggende ved Adriaterhavet.

  Aftensmad på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 9

  Hotel Medena

  Hotellet ligger med udsigt over Adriaterhavet og kort afstand til badestrand. På hotellet er der udendørspool, hvor du kan koble helt af og nyde ...

 • Dag 10 Videre til Zagreb med stop ved vandfaldene i Rastoke

  Vi forlader kysten og kører mod den smukke, eventyrlige landsby, Rastoke, der ligger ved Korana-floden. Hvis du nogensinde har forestillet dig, hvordan et eventyrland egentlig ser ud, så er Rastoke nok et meget godt bud på det. Her er landskaberne nemlig i den grad eventyrlige.

  Denne kroatiske perle gemmer på intet mindre end 23 flotte vandfald, der minder om dem, man finder i Plitvice nationalpark. Vi bevæger os hen over gamle broer og lader os betage af de smukke udsigter til vandfaldene. I parken finder vi også et væld af gamle vandmøller, der kan dateres helt tilbage til det 17. og 18. århundrede. Nogle af disse ser vi indefra, alt imens vi bliver klogere på, hvordan bønderne dengang brugte møllerne til at formale hvede. I kontrast til dette ser vi også områdets mere moderne del med nogle af de smukkeste, traditionelle ejendomme fra nutiden. Sidst, men ikke mindst, venter en spektakulær udsigt fra områdets helt store udsigtspunkt.

  Efter den eventyrlige oplevelse i parken nyder vi en fælles frokost, hvorefter turen fortsætter mod Kroatiens hovedstad, Zagreb, hvor vi tjekker ind på vores hotel i hjertet af byen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 10 & 11

  Hotel Laguna

  Hotellet ligger centralt i et hyggeligt kvarter i den kroatiske hovedstad, Zagreb, tæt på offentlig transport. Af faciliteter kan nævnes en fris...

 • Dag 11 Byrundtur i storbyen Zagreb og tid på egen hånd

  Rundrejsens sidste oplevelser får vi i Kroatiens hovedstad, Zagreb, som ligger smukt ved foden af Medvednica-bjergene. Landets længste flod, Sava, løber gennem byen og her er grønt med mange parker og små oaser. Zagreb bestod oprindeligt af to middelalderbydele, Kaptol og Gradec, som blev adskilt af den lille Medveščak-flod, der ikke længere findes. Over floden gik Kravi Most-broen, også kendt som Blodets Bro, da de to bydele historisk bekrigede hinanden. Det var først, da osmannerne kom til regionen, at de to bydele blev forenet.

  Dagen starter med et besøg ved det store Dolac-marked, hvor der sælges kød, fisk, frugt og grøntsager fordelt over to etager. Turen går også til Mimara-museet, som huser en af Europas største kunstsamlinger, der tæller alt fra skulpturer, malerier, ikoner og glasting. Vi skal selvfølgelig også se Zagrebs vartegn, den imponerende katedral, Sveti Stjepan, også kaldet Skt. Stefan. Katedralen er blevet ombygget flere gange, og i det 17. årh. tilføjede man en enorm forsvarsmur med vagttårne på grund af truslen fra osmannerne.

  Vi fortsætter rundt i den charmerende gamle bydel og ser Stenporten, byens politiske centrum, samt verdens andenkorteste kabelvogn, den lille blå kabine, der kører op og ned ad byens stejle kabelbane. Vi slentrer også en tur ned ad den hyggelige slipsegade, hvor det er oplagt at finde en souvenir i form af f.eks. et slips. Slipset, eller kravata, som kroaterne kalder det, stammer nemlig oprindeligt fra Zagreb. Kroatiske lejesoldater bar det under Napoleonskrigene, og franskmændene forfinede det sidenhen til nutidens slips.

  Vi skal også se den imponerende kirkegård Mirogoj, hvor nogle af Kroatiens mest inflydelsesrige personer ligger begravet. De enorme neorenæssancearkader er med til at gøre det til en af Europas flotteste kirkegårde.

  Du har eftermiddagen til fri disposition i den interessante storby. Rejselederen er selvfølgelig behjælpelig med tips og idéer til, hvad der er at lave.

  Vi spiser aftensmad på en lokal restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 12 Hjemrejse fra Zagreb

  Efter morgenmad kører vi af sted til lufthavnen, hvorfra vi flyver mod Danmark omkring middagstid.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3 og 4-stjernede hoteller
 • 11 x morgenmad, 3 x frokost og 11 x aftensmad
 • 1 glas juice, vand, vin eller øl til aftensmad på hotellerne
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byrundtur i Beograd med Kalemegdan-fæstningen
 • Byrundtur i Sarajevo med moskébesøg, Sarajevo Katedralen og Håbets Tunnel
 • Besøg i Mostar med broen Stari Most
 • Besøg i den charmerende Adriaterhavsby Budva
 • Fæstningsbyen Kotor
 • Byrundtur i Dubrovniks gamle bydel med Rektrovpaladset og franciskanerklostret
 • Byrundtur i charmerende Split med Diokletians Palads
 • Besøg i det eventyrlige Rastoke
 • Byrundtur i Zagreb med Skt. Stefan Katedralen, mimara museet og Mirogoj kirkegården
 • Byskatter i Kotor
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.500
 • Heldagsudflugt til nationalparken Lovcen inkl. frokost 995 kr. pr. person
 • Fast plads i bussen kr. 150
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 15 maj 2021 12 dage Billund
  København
  12.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Warsaw 15/05-2021   kl. 10:30 15/05-2021   kl. 12:10
   Warsaw - Belgrade 15/05-2021   kl. 14:35 15/05-2021   kl. 16:15
   Zagreb - Warsaw 26/05-2021   kl. 12:05 26/05-2021   kl. 13:40
   Warsaw - Billund 26/05-2021   kl. 17:30 26/05-2021   kl. 19:15
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Warsaw 15/05-2021   kl. 10:30 15/05-2021   kl. 12:00
   Warsaw - Belgrade 15/05-2021   kl. 14:35 15/05-2021   kl. 16:15
   Zagreb - Warsaw 26/05-2021   kl. 12:05 26/05-2021   kl. 13:40
   Warsaw - København 26/05-2021   kl. 17:25 26/05-2021   kl. 18:55
   Se flytider
 • 29 maj 2021 12 dage Billund
  København
  13.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Warsaw 29/05-2021   kl. 10:30 29/05-2021   kl. 12:10
   Warsaw - Belgrade 29/05-2021   kl. 14:35 29/05-2021   kl. 16:15
   Zagreb - Warsaw 09/06-2021   kl. 12:05 09/06-2021   kl. 13:40
   Warsaw - Billund 09/06-2021   kl. 17:30 09/06-2021   kl. 19:15
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Warsaw 29/05-2021   kl. 10:30 29/05-2021   kl. 12:00
   Warsaw - Belgrade 29/05-2021   kl. 14:35 29/05-2021   kl. 16:15
   Zagreb - Warsaw 09/06-2021   kl. 12:05 09/06-2021   kl. 13:40
   Warsaw - København 09/06-2021   kl. 17:25 09/06-2021   kl. 18:55
   Se flytider
 • 12 juni 2021 12 dage Billund
  København
  13.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Warsaw 12/06-2021   kl. 10:30 12/06-2021   kl. 12:10
   Warsaw - Belgrade 12/06-2021   kl. 14:35 12/06-2021   kl. 16:15
   Zagreb - Warsaw 23/06-2021   kl. 12:05 23/06-2021   kl. 13:40
   Warsaw - Billund 23/06-2021   kl. 17:30 23/06-2021   kl. 19:15
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Warsaw 12/06-2021   kl. 10:30 12/06-2021   kl. 12:00
   Warsaw - Belgrade 12/06-2021   kl. 14:35 12/06-2021   kl. 16:15
   Zagreb - Warsaw 23/06-2021   kl. 12:05 23/06-2021   kl. 13:40
   Warsaw - København 23/06-2021   kl. 17:25 23/06-2021   kl. 18:55
   Se flytider
 • 10 juli 2021 12 dage Billund
  København
  14.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Warsaw 10/07-2021   kl. 10:30 10/07-2021   kl. 12:10
   Warsaw - Belgrade 10/07-2021   kl. 14:35 10/07-2021   kl. 16:15
   Zagreb - Warsaw 21/07-2021   kl. 12:05 21/07-2021   kl. 13:40
   Warsaw - Billund 21/07-2021   kl. 17:30 21/07-2021   kl. 19:15
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Warsaw 10/07-2021   kl. 10:30 10/07-2021   kl. 12:00
   Warsaw - Belgrade 10/07-2021   kl. 14:35 10/07-2021   kl. 16:15
   Zagreb - Warsaw 21/07-2021   kl. 12:05 21/07-2021   kl. 13:40
   Warsaw - København 21/07-2021   kl. 17:25 21/07-2021   kl. 18:55
   Se flytider
 • 04 september 2021 12 dage Billund
  København
  13.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Warsaw 04/09-2021   kl. 10:30 04/09-2021   kl. 12:10
   Warsaw - Belgrade 04/09-2021   kl. 14:35 04/09-2021   kl. 16:15
   Zagreb - Warsaw 15/09-2021   kl. 12:05 15/09-2021   kl. 13:40
   Warsaw - Billund 15/09-2021   kl. 17:30 15/09-2021   kl. 19:15
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Warsaw 04/09-2021   kl. 10:30 04/09-2021   kl. 12:00
   Warsaw - Belgrade 04/09-2021   kl. 14:35 04/09-2021   kl. 16:15
   Zagreb - Warsaw 15/09-2021   kl. 12:05 15/09-2021   kl. 13:40
   Warsaw - København 15/09-2021   kl. 17:25 15/09-2021   kl. 18:55
   Se flytider
 • 11 september 2021 12 dage Billund
  København
  13.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Warsaw 11/09-2021   kl. 10:30 11/09-2021   kl. 12:10
   Warsaw - Belgrade 11/09-2021   kl. 14:35 11/09-2021   kl. 16:15
   Zagreb - Warsaw 22/09-2021   kl. 12:05 22/09-2021   kl. 13:40
   Warsaw - Billund 22/09-2021   kl. 17:30 22/09-2021   kl. 19:15
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Warsaw 11/09-2021   kl. 10:30 11/09-2021   kl. 12:00
   Warsaw - Belgrade 11/09-2021   kl. 14:35 11/09-2021   kl. 16:15
   Zagreb - Warsaw 22/09-2021   kl. 12:05 22/09-2021   kl. 13:40
   Warsaw - København 22/09-2021   kl. 17:25 22/09-2021   kl. 18:55
   Se flytider
 • 18 september 2021 12 dage Billund
  København
  13.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Warsaw 18/09-2021   kl. 10:30 18/09-2021   kl. 12:10
   Warsaw - Belgrade 18/09-2021   kl. 14:35 18/09-2021   kl. 16:15
   Zagreb - Warsaw 29/09-2021   kl. 12:05 29/09-2021   kl. 13:40
   Warsaw - Billund 29/09-2021   kl. 17:30 29/09-2021   kl. 19:15
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Warsaw 18/09-2021   kl. 10:30 18/09-2021   kl. 12:00
   Warsaw - Belgrade 18/09-2021   kl. 14:35 18/09-2021   kl. 16:15
   Zagreb - Warsaw 29/09-2021   kl. 12:05 29/09-2021   kl. 13:40
   Warsaw - København 29/09-2021   kl. 17:25 29/09-2021   kl. 18:55
   Se flytider
 • 02 oktober 2021 12 dage Billund
  København
  12.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Warsaw 02/10-2021   kl. 10:30 02/10-2021   kl. 12:10
   Warsaw - Belgrade 02/10-2021   kl. 14:35 02/10-2021   kl. 16:15
   Zagreb - Warsaw 13/10-2021   kl. 12:05 13/10-2021   kl. 13:40
   Warsaw - Billund 13/10-2021   kl. 17:30 13/10-2021   kl. 19:15
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Warsaw 02/10-2021   kl. 10:30 02/10-2021   kl. 12:00
   Warsaw - Belgrade 02/10-2021   kl. 14:35 02/10-2021   kl. 16:15
   Zagreb - Warsaw 13/10-2021   kl. 12:05 13/10-2021   kl. 13:40
   Warsaw - København 13/10-2021   kl. 17:25 13/10-2021   kl. 18:55
   Se flytider
 • 16 oktober 2021 12 dage Billund
  København
  12.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Warsaw 16/10-2021   kl. 10:30 16/10-2021   kl. 12:10
   Warsaw - Belgrade 16/10-2021   kl. 14:35 16/10-2021   kl. 16:15
   Zagreb - Warsaw 27/10-2021   kl. 12:05 27/10-2021   kl. 13:40
   Warsaw - Billund 27/10-2021   kl. 17:30 27/10-2021   kl. 19:15
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Warsaw 16/10-2021   kl. 10:30 16/10-2021   kl. 12:00
   Warsaw - Belgrade 16/10-2021   kl. 14:35 16/10-2021   kl. 16:15
   Zagreb - Warsaw 27/10-2021   kl. 12:05 27/10-2021   kl. 13:40
   Warsaw - København 27/10-2021   kl. 17:25 27/10-2021   kl. 18:55
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Balkan

  Pas og visum

  Passet skal være gyldigt i mindst tre måneder ud over opholdet og medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen. Visum til Montenegro er ikke nødvendigt for danske statsborgere.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Vi anbefaler for alle fire lande, at man medbringer et beløb i euro, som kan veksles lokalt.

  Møntfoden i Kroatien er kuna (HRK), og der er mange hæveautomater i byerne. Varehuse, hoteller og restauranter tager imod alle gængse kreditkort. I de små lokale butikker skal der som regel betales med kontanter.

  I Bosnien-Hercegovina er møntfoden convertible mark (BAM). Enkelte butikker, restauranter og caféer tager ikke imod internationale kreditkort.

  I Montenegro bruges euro (EUR). Kreditkort kan bruges i butikker, hoteller og restauranter, og hæveautomater bør kun benyttes indenfor i banker, supermarkeder eller i andre større kommercielle bygninger.

  I Serbien bruges dinarer (RSD). Banker har hæveautomater, og kreditkort kan bruges i butikker, hoteller og på restauranter.

  For alle fire lande gælder, at selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre et kort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  På Balkan har de samme tid som i Danmark.

  Transport

  På Balkan oplever du en anderledes kultur, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, for hattehylden er forbeholdt overtøj og lignende.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10-15 % oven i regningen. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat pr. rejsedeltager). Der vil være tale om drikkepenge til buschauffører og lokalguide, og det beløber sig til ca. 25-30 euro, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Opbevar værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Kroatien, Serbien, Montenegro og Bosnien-Hercegovina. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Bosnien-Hercegovina, Kroatien, Montenegro og Serbien benytter alle 220 volt, og stikkene er de samme som i Danmark. Det er derfor ikke nødvendigt med en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Fælles for Bosnien-Hercegovina, Kroatien, Montenegro og Serbiens køkkener er, at de er vidunderligt varierede og tydeligt bærer præg af indflydelse fra de omkringliggende lande.

  Forretter på Mostar i Bosnien-Hercegovina består typisk af meze, som er en række småretter som de spanske tapas. Det kan være forskellige slags kød – ofte lamme-, svine- og oksekød – gerne suppleret med små ostefyldte peberfrugter og ajvar, som er en smagfuld pasta lavet på soltørrede tomater og peberfrugter. Kød er i det hele taget en vigtig del af det serbiske måltid, og portionsstørrelsen er gerne så stor, at den for en dansker virker overvældende. Hvis der er plads i maven efter det store festmåltid, så bestil en baklava, som er en sød filodej-kage, som ofte ledsages af en kugle vaniljeis.

  Kroatien er et lille land, men dets køkken er imponerende varieret, fordi det med sin geografiske placering og rige historie har fået lov til at udvikle sig i mange forskellige retninger. Mange kroatiske fester er uløseligt forbundne med mad, hvad enten begivenheden er privat – fødselsdag, bryllup eller dåb – eller om den er religiøs med fejring af lokale helgener eller jul. I Dalmatien er køkkenet præget af retter med fisk, skaldyr, grøntsager og middelhavsurter som rosmarin, salvie og laurbær, men her tilbederes også alverdens kød til den store guldmedalje – dog sjældent svinekød. Traditionelle dalmatiske restauranter kaldes konobaCevapcici er en ret, der er gået i arv fra tyrkerne og dengang de var del af det osmanniske imperium. Den er lavet af hakket oksekød, formet som en lille pølse serveret med f.eks. kajmak (et cremet mejeripordukt) og løg – ganske velsmagende.

  I Montenegro vil man opleve en blanding af det kontinentale og det mediterranske køkken. Montenegro er bl.a. kendt for deres oste – prøv f.eks. Njegusi-osten, som er en blanding af ko- og gedeost – og deres skinke, som også lyder navnet Njegusi og minder om parmaskinke.

  Serbisk mad er en skøn forening af græske, tyrkiske og ungarske ingredienser og smage. Kød, grøntsager, ris og kartofler udgør en stor del af menuen i Serbien.

  Vi anbefaler, at man køber vand på flaske på besøg i de fire lande. Man kan drikke vandet fra hanen, men det smager anderledes end dansk postevand, fordi det tilsættes klor og renses med flere kemikalier, end vi er vant til.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker og andre religiøse bygninger forventes det, at skuldre og knæ er dækkede. Hvis ikke, risikerer man at blive afvist ved indgangen. Ved besøg i moskéer må hverken mænd eller kvinder være iført shorts eller sko. Kvinder skal desuden bære langærmet bluse og hovedtørklæde. Fotografering er ikke altid tilladt i religiøse bygninger – spørg rejselederen eller de lokale til råds.

  Indkøb og museer

  Ottomanerne bragte glæden ved kobber til Bosnien-Hercegovina, og i dag er forskellige kobbervarer glimrende køb på et besøg her. Der er mange uægte kobbervarer i omløb, så køb kun ved butikker eller boder, hvor der er kobberværksted tilknyttet, og du kan se varerne blive forarbejdet. I Bosnien-Hercegovina tager man sine sko af, når man træder ind i et privat hjem, og træder i stedet ned i et par hjemmesko eller slippers. Du kan finde dem i uld eller skinnende og farvestrålende og med udsmykninger og detaljer på de fleste markeder.

  I den gamle bydel i Split, Kroatien finder du fine shoppinggader med moderne modebutikker, og næsten hver dag er der marked med kreative, originale kunstværker, hjemmelavede smykker og tøj med håndtrykt print. Splits store grøntsagsmarked bugner af frugt og grønt i sæson, og her kan du også finde en god olivenolie, ost eller et glas honning til at tage med hjem i kufferten.

  Montenegro er ikke kendt for at være et shoppe-mekka, men i f.eks. Budva og Kotor er der gode muligheder for at købe souvenirs med hjem.

  I nogle dele af Kosovo, Bosnien-Hercegovina og Kroatien vil du blive mødt med skæve blikke og hovedrysten, hvis du giver udtryk for at være på udkig efter jugoslaviske souvenirs, men i Serbien bliver det stolt vist frem og solgt med et smil. Kommunistisk inspirerede metal-emblemer, smykker og andre insignier er klassiske køb fra Serbien. Rakia er en frugt-brandy, som findes i forskellige versioner over hele Balkan, mens dessertvinen Bermet er særlig for Serbien. Potter og andre lervarer er også typiske gode køb i Serbien.

 • Fakta

  Bosnien-Hercegovina

  • Statsform: Bosnien-Hercegovina består af to autonome stater: en muslimsk-kroatisk føderation og en serbisk republik.
  • Hovedstad: Sarajevo med 697.000 indbyggere
  • Befolkning: 3,9 mio. indbyggere
  • Religion: Muslimer 50 %, ortodokse 31 % og romerskkatolske 15 %.
  • Sprog: Bosnisk, serbisk og kroatisk er alle officielle sprog.
  • Areal: 51.1597 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Bosnien-Hercegovina har varme somre og kolde vintre. Ved kysten er vintrene milde og regnfulde.

  Kroatien

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Zagreb med 800.000 indbyggere.
  • Befolkning: 4,3 mio. indbyggere.
  • Religion: Katolikker 86 %, ortodokse 4 %, muslimer 2 %.
  • Sprog: Kroatisk.
  • Areal: 56.594 km².
  • Klima: Kroatien har et varieret klima. I nord og øst er der fastlandsklima, ved kysten middelhavsklima og i landets sydlige og centrale dele er der højlandsklima.

  Montenegro

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Podgorica 156.000 indbyggere.
  • Befolkning: 614.250 indbyggere.
  • Religion: Ortodokse 72 %, muslimer 20 %, katolikker 3 %.
  • Sprog: Officielt montegrinsk, men også serbisk, bosnisk og albansk.
  • Areal: 13.812 km² (Danmark 42.094 km2).
  • Klima: Montenegro har mildt tempereret klima, kolde overskyede våde vintre og varme, klare, tørre somre.

  Serbien

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Beograd 1,4 mio.
  • Befolkning: 7,1 mio. indbyggere.
  • Religion: Ortodokse kristne 85 %, katolikker 5 % og muslimer 3 %.
  • Sprog: Officielt serbisk 88 %, ungarsk 3 %, bosnisk 2 %.
  • Areal: 77.474 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Serbien har kontinentalt klima i nord med varme somre og kolde vintre. I den sydlige del af landet er der kontinentalt middelhavsklima med milde til varme somre og kolde vintre.

Trustpilot