Ring til os 70 22 66 00

Rejser til Borneo

Velkommen til Borneo

Fælles for alle rejser til Borneo, er, at man oplever usigeligt smuk natur. Øen er dækket af regnskove med helt unikke økosystemer og sjældne dyr som næseaben, og vores rødligt-orange fætter orangutangen, hvis navn på malaysisk betyder “skovens menneske”.

Glæd dig til et møde med en underskøn natur, når du rejser til Borneo

Borneo ligger i det indonesiske ørige, er verdens tredjestørste ø og gennemskæres af ækvator. Øen er delt af tre lande med den sydlige del, ved navn Kalamantan, tilhørende Indonesien. Det øverste nordvestlige hjørne tilhører den lille selvstændige oliestat Brunei, og den malaysiske del af øen er inddelt i to delstater, kaldet Sarawak og Sabah.

Den store ø er dækket af nogle af verdens største regnskovsområder, og i delstaten Sarawaks ældste nationalpark Bako Nationalpark kan du på din rejse til Borneo få en perfekt introduktion til øens flora og fauna inden for et meget afgrænset område. Her findes nemlig syv helt særegne økosystemer, der kan fremvise næsten enhver vegetationstype, som vokser på øen, med alt fra mangrovesump, tropisk lavlandsregnskov og græsland til klippe- og strandvegetation.

Når du rejser til Borneo venter uforglemmelige stunder i naturen. Mange af øens nationalparker er UNESCO-fredede, og der er utallige oplevelser for naturelskeren med tropiske jungler fyldt med et varieret dyreliv, dybe grotter med krystalklart vand og Sydøstasiens højeste bjerg, Kota Kinabalu. I det termiske område Poring kan man bade i varme kilder og gå på hængebroer, der er fastgjort til træer, som kan blive over 40 m høje, og man kan sejle ud på eventyr på floderne, der gennemskærer den dybe jungle.

Lokale møder, kolonitidsperler og venlighed over alt

Men det er ikke kun naturen og dyrelivet, der gør at stadigt flere rejser til Borneo. Her er massevis af charmerende byer med mange velbevarede kolonitidsbygninger, templer, haver og små markeder, bl.a. delstatshovedstæderne i Sabah og Sarawak, Kota Kinabalu og Kuching. Ude i de mindre byer kan du lære den imødekommende og venlige befolkning at kende, og man kan besøge landsbyer, hvor der bor oprindelige folk som eksempelvis Bajau Laut-folket, der kærligt kaldes for ”Østens cowboys”, da de er særdeles dygtige ryttere og kvægdrivere. På en rejse til Borneo kan man også overnatte i et langhus, der tilhører det elegante Rungus-folk, der anses som et af Borneos mest traditionelle folk, og som er kendt for deres evner inden for kunsthåndværk lavet af især perler.

Find din næste rejse til Borneo nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Borneo

  Pas & visum

  Malaysia og dermed Borneo er visumfrit indtil 90 dage med dansk pas, og passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter hjemrejse.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selvom de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at have kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer elektronisk evt. på en e-mail, som er tilgængelig fra udlandet.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid skal drøftes med egen læge i god tid inden afrejse. Normalt anbefales vaccination mod stivkrampe og smitsom leverbetændelse (hepatitis A). Det er en god ide at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du pakker den i håndbagagen og medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket.

  Valuta & kreditkort

  Den lokale valuta hedder Maylaisiske Ringgit (MYR). Man kan medbringe Euro og US-dollars, som veksles ved ankomsten. Der er hæveautomater i de større byer. Dog er det en god ide altid at have kontanter på sig, også gerne mindre sedler, da det kan være svært at få byttepenge. Det er en god ide at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Borneo er 7 timer foran dansk vintertid og 6 timer foran sommertid.

  Transport

  Busserne har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 4- stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig på Borneo, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. I de større byer bør man holde sig til de større gader, og til turistområderne. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Det er en god ide, at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet. Bed gerne om råd fra rejselederen.

  Drikkepenge

  På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og landets skikke. Der kan være forhold, du ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. Det er ikke obligatorisk at give drikkepenge på Borneo, men det er kutyme at give lidt for en god service til servicepersonale, chauffører og lokalguider. Rejselederen vil informere om passende beløb.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Der bruges 230 volt/ 50 hertz, og stikkontakterne har 3 firkantede ben. Medbring en adapter.

  Mobiltelefon & internet

  Det er dyrt at bruge en dansk mobiltelefon på Borneo, og det er også dyrt at ringe fra hotellet. Hvis du skal ringe til Danmark fra Borneo, tastes 0045 inden telefonnummeret. Check med din mobiludbyder og forhør dig om roaming taksterne. I landområderne er mobildækningen tvivlsom. Internet-telefoni er den billigste løsning, og der er adgang til internettet på de største hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes eller lånes. Der vil ofte være adgang til trådløst internet i lobbyen mod betaling. Antallet af internetcafeer er stigende i de større byer.

  Mad & drikke

  Det malaysiske køkken er en skøn blanding af britisk, thailandsk, indisk, kinesisk og malaysisk mad. Hovedingredienserne er ris og nudler, der serveres med fisk, kylling og kød. Tilberedningen varierer meget fra region til region, men er altid spændende krydret og meget smagfuld. Der serveres mange lækre slags frugtjuice i Malaysia. Vil man drikke øl, er Carlsberg (som brygges i landet) det foretrukne mærke. Man kan drikke vandet fra hanerne mange steder, men det er langt fra alle. Derfor anbefales det for en sikkerheds skyld at købe vand fra flaske.

 • Gode råd

  Generelt

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå. Vand på flaske kan købes overalt. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning. Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt.

  Møde med en anden kultur

  Malayerne er afslappede, fyldt med livsglæde og hviler i sig selv. Vi skal som gæster isært være opmærksomme på passende påklædning på gaden, og når vi besøger templer og andre hellige steder. Landets religion sætter på mange måder standarden for, hvordan livet leves, og derfor bør kvindelige turister undgå meget korte shorts og meget korte og nedringede kjoler. Også når det gælder fotografering, er det vigtigt at vise hensyn. Lokalbefolkningen har som regel intet imod at blive fotograferet, men spørg først og giv evt. et lille beløb til gengæld.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • HovedstadKuala Lumpur 1,6 mio indbyggere.
  • Befolkning: Ca. 18,6 mio.
  • ReligionIslam er den mest udbredte religion. Yderligere er der buddhisme, daoisme og hinduisme.
  • Sprog: Bahasa malaysia.
  • Areal41.285 km².
  • Højeste punktMt Kinabalu 4.095 m.
  • Klima: Borneo har tropisk regnklima, og dagstemperaturerne ligger på omkring 30 grader i sommermånederne. I april-juli er der generelt tørt, men enkelte byger kan forekomme. Regnsæsonen er fra november til februar.