Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Jungleparadiset Borneo - Risskov Rejser

Spændende nyhed!

Jungleparadiset Borneo

  13 dage fra kr. 22.495

Om rejsen

Få dit livs natur-eventyr i den nordlige del af Borneo! Rejsen foregår på den malaysiske del af øen i delstaten Sabah, der er dækket af regnskov med helt unikke økosystemer og bebos af sjældne dyrearter såsom næseaber, pygmæelefanter og orangutanger.

Undervejs bor du bl.a. midt i den UNESCO-fredede nationalpark Kinabalu for foden af bjerget Mt. Kinabalu og ved bredden af Borneos længste flod, Kinabatangan-floden, hvor der også venter flere sejlture på udkig efter det rige dyreliv. På øen Libaran Island venter en helt særlig oplevelse, når du får mulighed for at hjælpe med at sætte nogle af de små havskildpaddeunger ud i havet.

Derudover venter flere landsbybesøg, bl.a. hos flod-folket, udforskning af Gomantong-grotterne og møde med orangutanger og verdens mindste bjørn, malajbjørnen, på centre, der tager sig godt af dyrene. Du kommer også på spændende byrundture i de større byer Kota Kinabalu og Sandakan, hvor du får et indblik i øens rige kultur og historie.

Glæd dig fordi

 • du bor midt ude i naturen i junglen, ved Sabahs længste flod og på skildpaddeøen Libaran Island
 • du får chancen for at møde orangutanger og malajbjørne på rehabiliteringscentre
 • der er landsbybesøg hos flere af øens oprindelige folk
 • du får naturoplevelser i den UNESCO-fredede Kinabalu Nationalpark
 • du kommer på flere sejlture på udkig efter dyrelivet ved Kinabatangan-floden
 • der venter en smuk gåtur blandt trækronerne i junglen ad gangbroer udspændt mellem træerne
 • du kan prøve en smuk zipline-tur mellem to tropiske øer i marinparken Tunku Abdul Rahman
 • der også venter en byrundtur og tid til egne eventyr i spændende Singapore
Antal dage
13 dages rundrejse
Pris
Fra kr. 22.495
Afrejse fra
Aalborg, Aarhus, Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til Borneo fordi

Det er DK’s eneste rundrejse med overnatning i luksustelte på skildpaddeøen Libaran Island

Du bor på en lodge inde midt i regnskoven, hvor der venter flodsafari og besøg hos flodfolket

Du får en byrundtur og overnatning på 4-stjernet hotel i Singapore med i købet

Danmarks bedste rundrejse til Borneo fordi

Mød din rejseleder

Rejseleder Brian Hansen
Oplev Borneo med rejseleder Brian

Brian har selv boet mange år i Sydøstasien, og er derfor den helt rette at opleve Borneo med. Han glæder sig til at vise gæsterne Borneos unikke blanding, der udgøres af malajkultur, efterkommere af hovedjægere og en god gang kinesisk indflydelse også. Derudover ser han virkelig frem til at vise gæsterne den fantastiske flora og det unikke dyreliv, man finder i nationalparkerne og junglen.

 


Læs mere om Brian Hansen

Oplev Borneo med Lillian

Lillian Steenholt har altid rejst, når muligheden har været der, og det har resulteret i mange års erfaring som både rejsende og rejseleder i en stor del af verdens lande – bl.a. Borneo! En af de primære grunde til Lillians mange rejser er, at det er meget givende og tankevækkende at møde og udforske folkeslag, natur, historie, kulturer og religioner.

 


Læs mere om Lillian Steenholt

Rejseleder Brian Hansen
Oplev Borneo med rejseleder Brian

Brian har selv boet mange år i Sydøstasien, og er derfor den helt rette at opleve Borneo med. Han glæder sig til at vise gæsterne Borneos unikke blanding, der udgøres af malajkultur, efterkommere af hovedjægere og en god gang kinesisk indflydelse også. Derudover ser han virkelig frem til at vise gæsterne den fantastiske flora og det unikke dyreliv, man finder i nationalparkerne og junglen.

 


Læs mere om Brian Hansen

Oplev Borneo med Lillian

Lillian Steenholt har altid rejst, når muligheden har været der, og det har resulteret i mange års erfaring som både rejsende og rejseleder i en stor del af verdens lande – bl.a. Borneo! En af de primære grunde til Lillians mange rejser er, at det er meget givende og tankevækkende at møde og udforske folkeslag, natur, historie, kulturer og religioner.

 


Læs mere om Lillian Steenholt

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Singapore med byrundtur og tid til egne eventyr

  Efter ankomst til Singapore tager vi med rejselederen ud på en sightseeingtur og ser de vigtigste seværdigheder i Singapore. Turen går bl.a. til Merlion Park med den ikoniske Merlion-statue og den flotte udsigt til Marina Bay. Der bliver også tid til at besøge downtown Singapore og pladsen Raffle Place, der omkranses af nogle af byens skyskrabere. Pladsen er opkaldt efter sir Stamford Raffles, der var med til at grundlægge det moderne Singapore i starten af 1800-tallet. Vi lægger også vejen forbi området Boat Quay ved Singapore-floden, der er kendt for sit store udvalg af gode restauranter og caféer.

  Herefter er resten af dagen fri til egne eventyr i den spændende storby, besøg f.eks. Thian Hock Keng-templet, der er et af de ældste i Singapore, eller Den Botaniske Have, hvor National Orchid Garden er en eksotisk overdådighed med mere end 60.000 orkidéer.

  Her bor du dag 2

  Peninsula Excelsior Singapore

  Det moderne 4-stjernede hotel ligger i hjertet af Singapore tæt på gode shoppingmuligheder og byens mange tilbud. Hotellet byder på spa, trænin...

 • Dag 3 Ankomst til og byrundtur i Kota Kinabalu

  Efter morgenmaden flyver vi videre til Borneo og er fremme sidst på formiddagen i Kota Kinabalu, der er hovedstad i delstaten Sabah.

  Borneo, der gennemskæres af ækvator, ligger i det indonesiske ørige og er verdens tredjestørste ø. Øen er delt af tre lande – den sydlige del, kaldet Kalamantan, tilhører Indonesien. Det øverste nordvestlige hjørne tilhører den lille selvstændige oliestat Brunei. Og resten, der tilhører Malaysia, består af de to delstater Sarawak og Sabah, hvor befolkningen udgøres af lokale minoritetsfolk, malajer og kinesere. Sabah er den mindste af de to delstater og byder på rigt dyreliv, frodig jungle, sandstrande og smukke højlandsscenerier, som vi skal fordybe os i på denne rundrejse.

  Vi oplever Kota Kinabalu på en byrundtur og kommer bl.a. forbi byens Statsmuseum, der er en blanding af historisk museum, botanisk have, zoo og frilandsmuseum. Derudover ser vi de to smukke religiøse bygninger, der bruges af de store grupper af malajer og kinesere – Statsmoskéen og det buddhistiske tempel Puh Toh Tze.

  Herefter tjekker vi ind på hotellet, hvor der er tid til at komme lidt på plads, inden vi tager ud på en mindre sejltur, hvor vi undervejs nyder en dejlig aftensmad og en skøn udsigt over byen set fra vandsiden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 3

  Promenade Hotel

  Det 4-stjernede hotel ligger med udsigt til Det Kinesiske Hav og i gåafstand til det store shoppingcenter, Oceanus Waterfront Mall. Der er hele fe...

 • Dag 4 Landsbybesøg og naturoplevelser i den UNESCO-fredede Kinabalu Nationalpark

  I dag er det tid til at snøre de gode vandresko, når vi tager hul på natur-eventyret i den UNESCO-fredede Kinabalu Nationalpark, der ligger ved foden af Borneos højeste bjerg, Mount Kinabalu. Vejen til nationalparken går forbi smukke, frodiggrønne landskaber gennem Crocker-bjergkæden, og der bliver også tid til at stoppe undervejs i en af de mindre landsbyer. Her er der blandt byens mange boder bl.a. mulighed for at købe friskplukkede, eksotiske frugter eller lokalt kunsthåndværk.

  I Kinabalu Nationalpark får man et godt overblik over områdets historie i naturcentret, og på en af de mange vandrestier er det muligt at stifte nærmere bekendtskab med nogle af de over 4.500 forskellige flora- og fauna-arter. Der findes fire forskellige klimazoner i nationalparken, og det er muligt at se flere af verdens største kødædende planter, farvestrålende orkidéer og rododendronbuske – der er faktisk så mange planter, at halvdelen af alverdens plantefamilier er repræsenteret i nationalparken. Hvor end man kigger, drages blikket af bjerget Mount Kinabalu, der måler 4.102 m lige nu – for bjerget vokser faktisk med cirka 5 mm om året.

  Efter en herlig dag i naturens tegn indkvarteres vi på det dejlige Kinabalu Pine Resort, der ligger lige ved nationalparken.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 4

  Kinabalu Pine Resort

  Det 4-stjernede Kinabalu Pine Resort ligger smukt i nærheden af den fantastiske Kinabalu Nationalpark med udsigt til de bakkede landskaber. Hotell...

 • Dag 5 Fiskespa-landsbyen Luanti, Sabah Teplantage og aftensejltur på Kinabatangan-floden

  Vi starter dagen med et besøg i landsbyen Luanti, der har specialiseret sig i at opdrætte en særlig slags fisk, der i den senere tid har vundet indpas overalt i verden – nemlig den type fisk, der bruges i fiske-spaer. Her får du mulighed for selv at prøve at stikke fødderne ned til fiskene, der svømmer rundt og nipper døde hudceller af fødder og tæer med dejlig blød hud til følge.

  Videre går det til Sabah Teplantage, der er Borneos eneste økologiske teplantage. Her nyder vi en tidlig frokost og en dejlig udsigt over det smukke grønne tæppe, som de mange tebuske udgør i landskabet. Herefter sætter vi kursen mod landsbyen Bilit, der ligger ved bredden af Bornoes længste flod, Kinabatangan. Det er her i området ved Kinabatangan-floden, at man oplever en artsrigdom uden lige med mange sjældne dyrearter, bl.a. pygmæ-elefant og næseabe.

  Vi sejler en kort tur til vores lodge i junglen, hvor du kan være heldig at få øje på nogle af de mange dyr, der lever her. Vel ankommet til lodgen sejler vi ud på en aftentur efter aftensmaden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 5 og 6

  Bilit Rainforest Lodge

  Lodgen ligger ved Kinabatangan-floden og har en tilhørende have. Værelserne har eget bad/toilet med hårtørrer, og gratis WiFi er tilgængeligt ...

 • Dag 6 Fuglesafari på Kinabatangan-floden og besøg hos flodfolket Orang Sungei

  Fuglene er mest aktive inden daggry, så vi starter dagen tidligt med en fuglesafari på floden til lyden af fuglefløjt, imens solens gryende stråler langsomt får mere kraft. Måske et kor af gibbonaber er med til at sætte stemningen, imens junglens dyr langsomt vågner. På turen er der bl.a. chance for at se den elegante sølvhejre, farvestrålende isfugle og biædere samt den karakteristiske næsehornsfugl.

  Efter morgenmaden besøger vi flodfolket Orang Sungei i Bilit og får et indblik i, hvordan hverdagen tager sig ud for folket, der bl.a. lever af at fange fisk og rejer i floden samt dyrke ris. Eftermiddagen bruger vi på floden på udkig efter dyrelivet, måske er vi heldige at se den hyggeligt udseende næseabe, hvis karakteristiske næse har været med til at navngive arten – i hvert fald på dansk.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 7 En dag i grotternes tegn med fugleliv i Gomantong-grotterne og trækister i Agop Batu Tulog-grotterne

  Efter morgenmaden besøger vi Gomantong-grotterne, der bl.a. bebos af en lille fugl fra sejlerfamilien, der bygger spiselige reder. De mest eftertragtede reder er de hvide, da de primært består af spyt – de mørkere reder er iblandet fjer og andet uspiseligt materiale, der først skal sorteres fra.

  Vi skifter det ene grottesystem ud med et andet – nemlig Agop Batu Tulug-grotterne, hvor der er fundet smukt udskårne trækister. Grotterne, der er at finde i en 39 m høj kalkstensklippe, blev brugt som gravsted for menneskene, som boede her i området. De mere end 100 trækister er flere hundrede år gamle og i det tilhørende grottemuseum, kan man blive klogere på deres historie.

  På vejen mod Sandakan kører vi gennem maleriske, landlige områder med små landsbyer og frodige plantager, så det er bare med at nyde synet af de passerende landskaber fra bussen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 7 og 8

  Four Points by Sheraton Sandakan

  Det dejlige 4-stjernede hotel ligger centralt i Sandakan med udsigt over havet, og er beliggende ved siden af butikscentret Sandakan Harbour. Hotel...

 • Dag 8 Besøg hos orangutanger og malajbjørne, gåtur i trætoppene og byrundtur i Sandakan

  I dag er dagen, hvor vi skal møde de orangerøde orangutanger, hvis malaysiske navn ”Orang Utan” betyder ”skovens menneske”. Sepilok Orangutan Sanctuary rehabiliterer forladte og tilskadekomne orangutanger. To gange om dagen bliver der lagt foder ud til aberne på en platform, som man kommer hen til ad en hævet gangsti. Der er rigtig gode chancer for at se de søde aber mæske sig i mælk og banan, men da der er tale om forholdsvis vilde dyr, er det ikke garanteret, at de dukker op. Vi fortsætter videre til centeret Bornean Sun Bear Conservation Centre, der sørger for at hjælpe tilskadekomne malajbjørne på fode igen, så de kan komme ud og leve vildt i naturen. Malajbjørnen er verdens mindste bjørn og lever kun i Sydøstasien.

  Vi får også tid til at opleve regnskoven fra oven, når vi går en tur højt hævet over jordoverfladen i Rainforest Discovery Centre. Gangbroerne snor sig mellem træerne, hvor der er rig mulighed for at se et utal af fugle, egern, gibbonaber, desmerdyr og insekter såsom vandrende pinde. Det er også her, du kan stifte bekendtskab med det gigantiske træ Sepilok Giant, der er ca. 65 m højt med en alder, der skydes til at være mellem 800-1.000 år!

  Tilbage i Sandakan tager vi på byrundtur, hvor vi bl.a. kommer forbi det centrale marked, det kinesiske tempel Puh Jih Syh og fiskerlandsbyen Buli Sim Sim, der er bygget på pæle.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 9 Sejlads til Libaran Island med mulighed for at sætte skildpaddeunger fri

  I dag venter et fantastisk natureventyr, når vi for en kort stund siger farvel til byliv og siger goddag til øen Libaran Island, der ligger cirka 45 minutters sejlads fra Sandakan. Her går vi ned i gear og skruer op for de helt nære naturoplevelser, når vi overnatter i luksuriøse telte og tager ud og oplever den lille øs natur og dyreliv. Her er mangroveskov, hvor man kan være heldig at se kæmpeoddere, krabber og den store kalkunlignende fugl tallegallahøne. Og når mørker sænker sig, venter en fantastisk oplevelse, da du kan være med til at sætte små skildpadder fri i det store hav. Måske vi også kan være heldige at opleve en skildpaddehun gå på land for at lægge sine æg – men her er ingen garantier, da skildpadderne suverænt bestemmer i nattens mulm og mørke.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 9

  Walai Penyu Resort Libaran Island

  Walai Penyu Resort ligger på den skønne lille ø Libaran Island cirka 45 minutters sejlads nord for Sandakan. Resortet har dejlige fællesområde...

 • Dag 10 Tilbage til Sandakan og fly til Kota Kinabalu med tid til egne eventyr

  Efter morgenmaden sejler vi tilbage til Sandakan, hvorfra vi flyver tilbage til delstatshovedstaden Kota Kinabalu. Her tjekker vi ind på et dejligt resort, hvor du kan slappe af og absorbere de mange naturindtryk i ro og mag ved det lækre poolområde, på en runde golf eller på en gåtur ved stranden.

  Resten af dagen er fri til egne oplevelser, og rejselederen hjælper gerne med forslag til, hvad der er værd at opleve i området.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 10 og 11

  Shangri-La’s Tanjung Aru Resort & Spa

  Det 4,5-stjernede hotel ligger smukt på en landtange med egen strand og mulighed for afslapning ved havet eller ved det lækre pool-område. Der e...

 • Dag 11 Udflugt til marinparken Tunku Abdul Rahman med naturoplevelser og zipline-tur

  I dag sejler vi den korte tur med speedbåd ud til de tropiske øer i marinparken Tunku Abdul Rahman. Sejlturen fra Kota Kinabalu går til øen Gaya, der er den største af marinparkens fem øer med et areal på 15 km². Øen er dækket af frodig, mørkegrøn regnskov, og der er cirka 20 km vandrestier at bevæge sig rundt på.

  Vi går ad en af stierne hen til et af de mange mangroveområder, hvor vi kan være heldige at se termitboer, flyvende hunde, forskellige øgler og fugle undervejs. Og så venter en helt fantastisk oplevelse – vi skal nemlig prøve en af verdens længste zipline-ture, når vi tager den 250 m lange tur fra øen Gaya til Sapi Island, glæd dig!

  På Sapi Island er der tid til egne eventyr, hvor du bl.a. kan slappe af ved stranden eller leje snorkleudstyr, så du kan få naturoplevelser under vandet også. Om eftermiddagen sejler vi tilbage til Kota Kinabalu, hvor resten af dagen er fri til egne oplevelser.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 12 Hjemrejse

  Det er tid til at sige farvel til jungleparadiset Borneo, og efter morgenmaden kører vi til lufthavnen, hvor flyet hjem venter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 13 Ankomst til Danmark

Vedr. overnatning i luksustelt på Libaran Island

Vi gør opmærksom på, at det ikke er muligt at få enkeltmandstelt på Libaran Island, hvorfor der deles telt med en af de andre rejsedeltagere

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 4-stjernede hoteller, lodge i regnskoven samt luksustelt på Libaran Island
 • 10 x morgenmad, 8 x frokost, 5 x middage
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byrundtur i Singapore, Kota Kinabalu og Sandakan City
 • Besøg i Kota Kinabalu Nationalpark
 • Besøg i små lokale landsbyer og pælelandsbyer
 • Besøg på den økologiske Sabah Teplantage
 • Fuglesafari på Kinabatangan-floden
 • Besøg i Gomantong-grotterne og Agop Batu Tulog-grotterne
 • Møde med orangutanger og malajbjørne på Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre og The Bornean Sun Bear Conservation Centre
 • Vi oplever regnskoven fra trætoppene i Rainforest Discovery Centre
 • Ø-ophold på Libaran Island, hvor vi skal opleve havskildpadder
 • Naturoplevelser og zipline-tur i marinparken Tunku Abdul Rahman
 • Engelsktalende lokalguide og naturguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.595 (NB – bemærk venligst, at det ikke er muligt med enmandstelt på Libaran Island)
 • Ved afrejse fra Aalborg eller Billund lufthavn. Tillæg kr. 1.250
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 08 oktober 2019 13 dage Aalborg
  Billund
  København
  Aarhus
  Kr. 22.495 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 08/10-2019   kl. 06:30 08/10-2019   kl. 07:20
   København - Singapore 08/10-2019   kl. 12:20 09/10-2019   kl. 06:20
   Singapore - Kota Kinabalu 10/10-2019   kl. 08:45 10/10-2019   kl. 11:20
   Kota Kinabalu - Singapore 19/10-2019   kl. 19:36 19/10-2019   kl. 21:40
   Singapore - København 19/10-2019   kl. 23:50 20/10-2019   kl. 06:25
   København - Aalborg 20/10-2019   kl. 09:55 20/10-2019   kl. 10:40
   Se flytider
  • Afrejse fra Billund

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - København 08/10-2019   kl. 09:55 08/10-2019   kl. 10:45
   København - Singapore 08/10-2019   kl. 12:20 09/10-2019   kl. 06:20
   Singapore - Kota Kinabalu 10/10-2019   kl. 08:45 10/10-2019   kl. 11:20
   Kota Kinabalu - Singapore 19/10-2019   kl. 19:35 19/10-2019   kl. 21:40
   Singapore - København 19/10-2019   kl. 23:50 20/10-2019   kl. 06:25
   København - Billund 20/10-2019   kl. 08:40 20/10-2019   kl. 09:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Singapore 08/10-2019   kl. 12:20 09/10-2019   kl. 06:20
   Singapore - Kota Kinabalu 10/10-2019   kl. 08:45 10/10-2019   kl. 11:20
   Kota Kinabalu - Singapore 19/10-2019   kl. 12:10 19/10-2019   kl. 14:15
   Singapore - København 19/10-2019   kl. 23:50 20/10-2019   kl. 06:25
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 08/10-2019   kl. 06:35 08/10-2019   kl. 07:15
   København - Singapore 08/10-2019   kl. 12:20 09/10-2019   kl. 06:20
   Singapore - Kota Kinabalu 10/10-2019   kl. 08:45 10/10-2019   kl. 11:20
   Kota Kinabalu - Singapore 19/10-2019   kl. 19:35 19/10-2019   kl. 21:40
   Singapore - København 19/10-2019   kl. 23:50 20/10-2019   kl. 06:25
   København - Aarhus 20/10-2019   kl. 11:30 20/10-2019   kl. 12:10
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Borneo

  Pas & visum

  Malaysia og dermed Borneo er visumfrit indtil 90 dage med dansk pas, og passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter hjemrejse.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selvom de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at have kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer elektronisk evt. på en e-mail, som er tilgængelig fra udlandet.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid skal drøftes med egen læge i god tid inden afrejse. Normalt anbefales vaccination mod stivkrampe og smitsom leverbetændelse (hepatitis A). Det er en god ide at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du pakker den i håndbagagen og medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket.

  Valuta & kreditkort

  Den lokale valuta hedder Maylaisiske Ringgit (MYR). Man kan medbringe Euro og US-dollars, som veksles ved ankomsten. Der er hæveautomater i de større byer. Dog er det en god ide altid at have kontanter på sig, også gerne mindre sedler, da det kan være svært at få byttepenge. Det er en god ide at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Borneo er 7 timer foran dansk vintertid og 6 timer foran sommertid.

  Transport

  Busserne har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 4- stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig på Borneo, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. I de større byer bør man holde sig til de større gader, og til turistområderne. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Det er en god ide, at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet. Bed gerne om råd fra rejselederen.

  Drikkepenge

  På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og landets skikke. Der kan være forhold, du ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. Det er ikke obligatorisk at give drikkepenge på Borneo, men det er kutyme at give lidt for en god service til servicepersonale, chauffører og lokalguider. Rejselederen vil informere om passende beløb.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Der bruges 230 volt/ 50 hertz, og stikkontakterne har 3 firkantede ben. Medbring en adapter.

  Mobiltelefon & internet

  Det er dyrt at bruge en dansk mobiltelefon på Borneo, og det er også dyrt at ringe fra hotellet. Hvis du skal ringe til Danmark fra Borneo, tastes 0045 inden telefonnummeret. Check med din mobiludbyder og forhør dig om roaming taksterne. I landområderne er mobildækningen tvivlsom. Internet-telefoni er den billigste løsning, og der er adgang til internettet på de største hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes eller lånes. Der vil ofte være adgang til trådløst internet i lobbyen mod betaling. Antallet af internetcafeer er stigende i de større byer.

  Mad & drikke

  Det malaysiske køkken er en skøn blanding af britisk, thailandsk, indisk, kinesisk og malaysisk mad. Hovedingredienserne er ris og nudler, der serveres med fisk, kylling og kød. Tilberedningen varierer meget fra region til region, men er altid spændende krydret og meget smagfuld. Der serveres mange lækre slags frugtjuice i Malaysia. Vil man drikke øl, er Carlsberg (som brygges i landet) det foretrukne mærke. Man kan drikke vandet fra hanerne mange steder, men det er langt fra alle. Derfor anbefales det for en sikkerheds skyld at købe vand fra flaske.

 • Gode råd

  Generelt

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå. Vand på flaske kan købes overalt. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning. Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt.

  Møde med en anden kultur

  Malayerne er afslappede, fyldt med livsglæde og hviler i sig selv. Vi skal som gæster isært være opmærksomme på passende påklædning på gaden, og når vi besøger templer og andre hellige steder. Landets religion sætter på mange måder standarden for, hvordan livet leves, og derfor bør kvindelige turister undgå meget korte shorts og meget korte og nedringede kjoler. Også når det gælder fotografering, er det vigtigt at vise hensyn. Lokalbefolkningen har som regel intet imod at blive fotograferet, men spørg først og giv evt. et lille beløb til gengæld.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • HovedstadKuala Lumpur 1,6 mio indbyggere.
  • Befolkning: Ca. 18,6 mio.
  • ReligionIslam er den mest udbredte religion. Yderligere er der buddhisme, daoisme og hinduisme.
  • Sprog: Bahasa malaysia.
  • Areal41.285 km².
  • Højeste punktMt Kinabalu 4.095 m.
  • Klima: Borneo har tropisk regnklima, og dagstemperaturerne ligger på omkring 30 grader i sommermånederne. I april-juli er der generelt tørt, men enkelte byger kan forekomme. Regnsæsonen er fra november til februar.