Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Jungleparadiset Borneo - Risskov Rejser

DK’s eneste rundrejse med overnatning i
luksustelte på skildpaddeøen Libaran Island

DK’s eneste rundrejse med overnatning i
luksustelte på skildpaddeøen Libaran Island

Jungleparadiset Borneo

12 dage fra 21.495 kr.

Få dit livs natur-eventyr i den nordlige del af Borneo! Rejsen foregår på den malaysiske del af øen i delstaten Sabah, der er dækket af regnskov med helt unikke økosystemer og bebos af sjældne dyrearter såsom næseaber, pygmæelefanter og orangutanger.

Undervejs bor du bl.a. midt i den UNESCO-fredede nationalpark Kinabalu for foden af bjerget Mt. Kinabalu og ved bredden af Borneos længste flod, Kinabatangan-floden, hvor der også venter flere sejlture på udkig efter det rige dyreliv. På øen Libaran Island venter en helt særlig oplevelse, når du får mulighed for at hjælpe med at sætte nogle af de små havskildpaddeunger ud i havet.

Derudover venter flere landsbybesøg, bl.a. hos flod-folket, udforskning af Gomantong-grotterne og møde med orangutanger og verdens mindste bjørn, malajbjørnen, på centre, der tager sig godt af dyrene. Du kommer også på spændende byrundture i de større byer Kota Kinabalu og Sandakan, hvor du får et indblik i øens rige kultur og historie.

Glæd dig fordi

 • du bor midt ude i naturen i junglen, ved Sabahs længste flod og på skildpaddeøen Libaran Island
 • du får chancen for at møde orangutanger og malajbjørne på rehabiliteringscentre
 • der er landsbybesøg hos flere af øens oprindelige folk bl.a. flodfolket Orang Sungei
 • du får naturoplevelser i den UNESCO-fredede Kinabalu Nationalpark
 • du kommer på flere sejlture på udkig efter dyrelivet ved Kinabatangan-floden
 • der venter en smuk gåtur blandt trækronerne i junglen ad gangbroer udspændt mellem træerne
 • du kan prøve en smuk zipline-tur mellem to tropiske øer i marinparken Tunku Abdul Rahman
Antal dage
12 dages rundrejse
Pris
Fra 21.495 kr.
Afrejse fra
København

Danmarks bedste rundrejse til Borneo fordi

Det er DK’s eneste rundrejse med overnatning i luksustelte på skildpaddeøen Libaran Island

Du bor på en lodge inde midt i regnskoven, hvor der venter flodsafari og besøg hos flodfolket

Det er et program med rigtig fin balance mellem dyre- og naturliv

Danmarks bedste rundrejse til Borneo fordi

Mød din rejseleder

Rejseleder Brian Hansen
Oplev Borneo med rejseleder Brian

Brian har selv boet mange år i Sydøstasien, og er derfor den helt rette at opleve Borneo med. Han glæder sig til at vise gæsterne Borneos unikke blanding, der udgøres af malajkultur, efterkommere af hovedjægere og en god gang kinesisk indflydelse også. Derudover ser han virkelig frem til at vise gæsterne den fantastiske flora og det unikke dyreliv, man finder i nationalparkerne og junglen.

 


Læs mere om Brian Hansen

Oplev Borneo med Lillian

Lillian Steenholt har altid rejst, når muligheden har været der, og det har resulteret i mange års erfaring som både rejsende og rejseleder i en stor del af verdens lande – bl.a. Borneo! En af de primære grunde til Lillians mange rejser er, at det er meget givende og tankevækkende at møde og udforske folkeslag, natur, historie, kulturer og religioner.

 


Læs mere om Lillian Steenholt

Oplev Borneo med Henrik

Henrik har rejst, studeret og arbejdet i Asien i mere end 22 år. Han er vild med de enkelte Asiatiske lande, både hvad angår kultur, historie, mad og natur, og så elsker han at dele sin store viden og erfaring med landene med både gæster, venner og bekendte. Efter at have rejst rundt i Asien flere gange har Henrik et indgående kendskab til særligt Øst- og Sydøstasien samt Malaysia og den Malaysiske del af Borneo.


Læs mere om Henrik Bjørn

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til og byrundtur i Kota Kinabalu

  Vi ankommer til til Kota Kinabalu på Borneo sidst på formiddagen. 

  Efter ankomst kører vi på en sightseeing tur igennem byen Kota Kinabalu, der er hovedstad i delstaten Sabah, og får et glimt af det lokale live og byens seværdigheder. Derefter fortsætter vi mod vores dejlige Kinabalu Pine Resort, der ligger lige ved nationalparken og som skal danne rammerne for turen de næste par dage.

  Borneo, der gennemskæres af ækvator, ligger i det indonesiske ørige og er verdens tredjestørste ø. Øen er delt af tre lande – den sydlige del, kaldet Kalamantan, tilhører Indonesien. Det øverste nordvestlige hjørne tilhører den lille selvstændige oliestat Brunei. Og resten, der tilhører Malaysia, består af de to delstater Sarawak og Sabah, hvor befolkningen udgøres af lokale minoritetsfolk, malajer og kinesere. Sabah er den mindste af de to delstater og byder på rigt dyreliv, frodig jungle, sandstrande og smukke højlandsscenerier, som vi skal fordybe os i på denne rundrejse.

  Vejen til nationalparken går via smukke, frodigt grønne landskaber gennem Crocker-bjergkæden, og der bliver også tid til at stoppe undervejs i en af de mindre landsbyer. Her er der blandt byens boder mulighed for at købe friskplukkede, eksotiske frugter eller lokalt kunsthåndværk.

  Efter ankomst til resortet tjekker vi ind og der er tid til at komme lidt på plads, inden vi nyder en dejlig aftensmad.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 2 og 3

  Kinabalu Pine Resort

  Det 4-stjernede Kinabalu Pine Resort er bygget i træ og ligger smukt i nærheden af den fantastiske nationalpark Kinabalu med udsigt til de bakked...

 • Dag 3 Landsbybesøg og naturoplevelser i den UNESCO-fredede Kinabalu Nationalpark

  I dag er det tid til at snøre de gode vandresko, når vi tager hul på natur-eventyret i den UNESCO-fredede Kinabalu Nationalpark, der ligger ved foden af Borneos højeste bjerg, Mount Kinabalu.

  En skøn dag venter når vejen til nationalparken går forbi smukke, frodiggrønne landskaber gennem Crocker-bjergkæden, og der bliver også tid til at stoppe undervejs i en af de mindre landsbyer, Nabalu. Her er der blandt byens mange boder bl.a. mulighed for at købe friskplukkede, eksotiske frugter eller lokalt kunsthåndværk.

  I Kinabalu Nationalpark får man et godt overblik over områdets historie i naturcentret, og på en af de mange vandrestier er det muligt at stifte nærmere bekendtskab med nogle af de over 4.500 forskellige flora- og fauna-arter. Der findes fire forskellige klimazoner i nationalparken, og det er muligt at se flere af verdens største kødædende planter, farvestrålende orkidéer og rododendronbuske – der er faktisk så mange planter, at halvdelen af alverdens plantefamilier er repræsenteret i nationalparken. Hvor end man kigger, drages blikket af bjerget Mount Kinabalu, der måler 4.095 m lige nu – for bjerget vokser faktisk med cirka 5 mm om året.

  Efter frokost besøger vi Kundasang Krigsminde Park, som er bygget op omkring fire smukke haver, den australske have, den engelske have, den bornoeske have og haven til kontemplation.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 4 Fiskespa-landsbyen Luanti, Sabah Teplantage og aftensejltur på Kinabatangan-floden

  Vi kører til landsbyen Luanti, der har specialiseret sig i at opdrætte en særlig slags fisk, der i den senere tid har vundet indpas overalt i verden – nemlig den type fisk, der bruges i fiske-spaer. Her får du mulighed for selv at prøve at stikke fødderne ned til fiskene, der svømmer rundt om os. Derefter kører vi videre til landsbyen Bilit, der ligger ved bredden af Sabah delstatens længste flod, Kinabatangan.

  Det er her i området ved Kinabatangan-floden, at man har størst mulighed for at opleve Borneo’s fantastiske dyreliv. Her finder man den største koncentration af vilde dyr, og kanalerne langs med floden gør at man kan opleve en artsrigdom uden lige med mange sjældne dyrearter, bl.a. pygmæ-elefanter og næseaber og sjældne fugle.

  Vejen til vores lodge går også via vandvejen, så vi sejler en kort tur på floden til vores lodge der ligger inde i regnskoven.

  Vores lokalguide er ekspert i at spotte dyrene, så der venter en utrolig spændende tur, når vi sidst på eftermiddagen sejler ud på floden for at se, om vi bl.a. kan spotte den berømte næseabe også kaldet Proboscis og flere af områdets andre sjældne fugle og dyrearter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 4 og 5

  Bilit Rainforest Lodge

  Lodgen ligger ved Kinabatangan-floden og har en tilhørende have. Værelserne har eget bad/toilet med hårtørrer, og gratis WiFi er tilgængeligt ...

 • Dag 5 Fuglesafari på Kinabatangan-floden og besøg hos flodfolket Orang Sungei

  Fuglene er mest aktive inden daggry, så vi starter dagen tidligt med en fuglesafari på floden til lyden af fuglefløjt, imens solens gryende stråler langsomt får mere kraft. Måske et kor af gibbonaber er med til at sætte stemningen, imens junglens dyr langsomt vågner. På turen er der bl.a. chance for at se den elegante sølvhejre, farvestrålende isfugle og biædere samt den karakteristiske næsehornsfugl. Har du mulighed for det, så medbring en kikkert, da der er meget at se på.

  Vi sejler tilbage til lodget og nyder vores morgenmad og slapper lidt af inden senere besøger flodfolket Orang Sungei i Bilit og får et indblik i, hvordan hverdagen tager sig ud for folket, der bl.a. lever af at fange fisk og rejer i floden samt dyrke ris.

  Eftermiddagen bruger vi på floden på udkig efter dyrelivet, måske er vi heldige at se den hyggeligt udseende næseabe, hvis karakteristiske næse har været med til at navngive arten – i hvert fald på dansk.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 6 En dag i grotternes tegn der byder på både fugleliv og spændende kultur og traditioner

  Dagen i dag står i grotternes tegn. Vi starter med at besøger vi Gomantong-grotterne, der bl.a. bebos af en lille fugl fra sejlerfamilien, der bygger spiselige reder. De mest eftertragtede reder er de hvide, da de primært består af spyt – de mørkere reder er iblandet fjer og andet uspiseligt materiale, der først skal sorteres fra.

  Vi skifter det ene grottesystem ud med et andet – nemlig de spændende Agop Batu Tulug-grotterne, hvor der er fundet smukt udskårne trækister. Grotterne, der er at finde i en 39 m høj kalkstensklippe, blev brugt som gravsted for menneskene, som boede her i området. De mere end 100 trækister er flere hundrede år gamle og i det tilhørende grottemuseum, kan man blive klogere på deres historie.

  På vejen mod Sandakan kører vi gennem maleriske, landlige områder med små landsbyer og frodige plantager, så det er bare med at nyde synet af de passerende landskaber fra bussen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 6 og 7

  Four Points by Sheraton Sandakan

  Det dejlige 4-stjernede hotel ligger centralt i Sandakan med udsigt over havet, og er beliggende ved siden af butikscentret Sandakan Harbour. Hotel...

 • Dag 7 Gåtur i trætoppene, besøg hos orangutanger og malajbjørne, og byrundtur i Sandakan

  Vi spiser tidligt morgenmad, så vi kan tage hul på dagens oplevelser samtidig med at dyrene står op og er aktive. I dag skal vi nemlig opleve regnskoven fra oven, når vi starter dagen med at gå en tur højt hævet over jordoverfladen i Rainforest Discovery Centre. Gangbroerne snor sig mellem træerne, hvor der er rig mulighed for at se et utal af fugle, egern, gibbonaber, desmerdyr og insekter såsom vandrende pinde. Det er også her, du kan stifte bekendtskab med det gigantiske træ Sepilok Giant, der er ca. 65 m højt med en alder, der skydes til at være mellem 800-1.000 år!

  Derefter fortsætter skal vi møde de orangerøde orangutanger, hvis malaysiske navn ”Orang Utan” betyder ”skovens menneske”. Sepilok Orangutan Sanctuary rehabiliterer forladte og tilskadekomne orangutanger. To gange om dagen bliver der lagt foder ud til aberne på en platform, som man kommer hen til ad en hævet gangsti. Der er rigtig gode chancer for at se de søde aber mæske sig i mælk og banan, men da der er tale om forholdsvis vilde dyr, er det ikke garanteret, at de dukker op.

  Vi besøger også centeret Bornean Sun Bear Conservation Centre, der sørger for at hjælpe tilskadekomne malajbjørne på fode igen, så de kan komme ud og leve vildt i naturen. Malajbjørnen er verdens mindste bjørn og lever kun i Sydøstasien.

  Efter oplever i dyrene tegn er det blevet tid til frokost. Vi kører til Sandakan, hvor vi spiser frokost på et engelsk te-hus inden vi tager på byrundtur, hvor vi bl.a. kommer forbi det centrale marked, det kinesiske tempel Puh Jih Syh og fiskerlandsbyen Buli Sim Sim, der er bygget på pæle.

  Resten af eftermiddagen og aftenen er fri til at udforske byen på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 8 Sejlads til Libaran Island med mulighed for at sætte skildpaddeunger fri

  I dag venter et fantastisk natureventyr, når vi for en kort stund siger farvel til byliv og siger goddag til øen Libaran Island, der ligger cirka 45 minutters sejlads fra Sandakan. Her går vi ned i gear og skruer op for de helt nære naturoplevelser, når vi overnatter i luksuriøse telte og tager ud og oplever den lille øs natur og dyreliv. Her er mangroveskov, hvor man kan være heldig at se kæmpeoddere, krabber og den store kalkunlignende fugl tallegallahøne. Og når mørker sænker sig, venter en fantastisk oplevelse, da du kan være med til at sætte små skildpadder fri i det store hav. Måske vi også kan være heldige at opleve en skildpaddehun gå på land for at lægge sine æg – men her er ingen garantier, da skildpadderne suverænt bestemmer i nattens mulm og mørke.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 8

  Walai Penyu Resort Libaran Island

  Walai Penyu Resort ligger på den skønne lille ø Libaran Island cirka 45 minutters sejlads nord for Sandakan. Resortet har dejlige fællesområde...

 • Dag 9 Tilbage til Sandakan og fly til Kota Kinabalu med tid til egne eventyr

  Efter morgenmaden sejler vi tilbage til Sandakan, hvorfra vi flyver tilbage til delstatshovedstaden Kota Kinabalu. Her tjekker vi ind på et dejligt resort, hvor du kan slappe af og absorbere de mange naturindtryk i ro og mag ved det lækre poolområde, på en runde golf eller på en gåtur/svømmetur ved stranden.

  Resten af dagen er fri til egne oplevelser, og rejselederen hjælper gerne med forslag til, hvad der er værd at opleve i området.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 9 og 10

  Shangri-La’s Tanjung Aru Resort & Spa

  Det 4,5-stjernede hotel ligger smukt på en landtange med egen strand og mulighed for afslapning ved havet eller ved det lækre pool-område. Der e...

 • Dag 10 Udflugt til marinparken Tunku Abdul Rahman med naturoplevelser og zipline-tur

  I dag sejler vi den korte tur med speedbåd ud til de tropiske øer i marineparken Tunku Abdul Rahman.

  Sejlturen fra Kota Kinabalu går til øen Gaya, der er den største af marinparkens fem øer med et areal på 15 km². Øen er dækket af frodig, mørkegrøn regnskov, og der er cirka 20 km vandrestier at bevæge sig rundt på.

  Vi går ad en af stierne hen til et af de mange mangroveområder, hvor vi kan være heldige at se termitboer, flyvende hunde, forskellige øgler og fugle undervejs. Og så venter en helt fantastisk oplevelse – vi skal nemlig prøve en af verdens længste zipline-ture, når vi tager den 250 m lange tur fra øen Gaya til Sapi Island, glæd dig!

  Resten af dagen er fri til egne oplevelser.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 11 Hjemrejse

  Det er tid til at sige farvel til jungleparadiset Borneo, og efter morgenmaden kører vi til lufthavnen, hvor flyet hjem venter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 12 Ankomst til Danmark

Vedr. overnatning i luksustelt på Libaran Island

Vi gør opmærksom på, at det ikke er muligt at få enkeltmandstelt på Libaran Island, hvorfor der deles telt med en af de andre rejsedeltagere

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 4-stjernede hoteller, lodge i regnskoven samt luksustelt på Libaran Island
 • 10 x morgenmad, 8 x frokost, 5 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer (værdi 750 kr.) jf. program
 • Byrundtur i Singapore, Kota Kinabalu og Sandakan City
 • Besøg i Kota Kinabalu Nationalpark
 • Besøg i små lokale landsbyer og pælelandsbyer
 • Besøg på den økologiske Sabah Teplantage
 • Fuglesafari på Kinabatangan-floden
 • Besøg i Gomantong-grotterne og Agop Batu Tulog-grotterne
 • Møde med orangutanger og malajbjørne på Sepilok Orangutan Rehabilitation Centre og The Bornean Sun Bear Conservation Centre
 • Vi oplever regnskoven fra trætoppene i Rainforest Discovery Centre
 • Ø-ophold på Libaran Island, hvor vi skal opleve havskildpadder
 • Naturoplevelser og zipline-tur i marinparken Tunku Abdul Rahman
 • Engelsktalende lokalguide og naturguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.595 (NB – bemærk venligst, at det ikke er muligt med enmandstelt på Libaran Island)
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Borneo

  Pas og visum

  Passet skal være gyldigt under opholdets varighed og stemples ved ankomst til landet. Det er vigtigt, at du kontrollerer, at det sker. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Malaysia og dermed Borneo er visumfrit indtil 90 dage med dansk pas.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Den lokale valuta hedder maylaisiske ringgit (MYR). Man kan medbringe euro og amerikanske dollars, som veksles ved ankomsten. Der er hæveautomater i de større byer. Dog er det en god idé altid at have kontanter på sig, også gerne mindre sedler, da det kan være svært at få byttepenge. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Borneo er syv timer foran dansk normaltid og seks timer foran sommertid.

  Transport

  Busserne på Borneo har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og landets skikke. Der kan være forhold, du ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. Det er kutyme at give lidt for en god service til servicepersonale, chauffører og lokalguider. Dog vil serviceafgift ofte være inkluderet på menukortene, ellers vil jeres rejseleder informere om passende beløb.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig på Borneo, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. I de større byer bør man holde sig til de større gader og til turistområderne. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Der bruges 230 volt som i Danmark, men stikkontakterne har tre firkantede ben. Medbring derfor en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det malaysiske køkken er en skøn blanding af britisk, thailandsk, indisk, kinesisk og malaysisk mad. Hovedingredienserne er ris og nudler, der serveres med fisk, kylling og kød. Tilberedningen varierer meget fra region til region, men maden er altid spændende krydret og meget smagfuld. Der serveres mange lækre slags frugtjuice i Malaysia. Vil man drikke øl, er Carlsberg (som brygges i landet) det foretrukne mærke. Bemærk det er ikke alle restauranter der servere alkohol.

  Drik ikke postevand fra hanen og vær også opmærksom på, om isterningerne i din drink kommer fra postevand. Køb i stedet vand på flaske.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Vi anbefaler desuden altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen.
  Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Malayerne er afslappede, fyldt med livsglæde og hviler i sig selv. Vi skal som gæster især være opmærksomme på passende påklædning på gaden, og når vi besøger templer og andre hellige steder. Landets religion sætter på mange måder standarden for, hvordan livet leves, og derfor bør kvindelige turister undgå meget korte shorts og meget korte og nedringede kjoler. Også, når det gælder fotografering, er det vigtigt at vise hensyn. Lokalbefolkningen har som regel intet imod at blive fotograferet, men spørg først og giv evt. et lille beløb til gengæld.

  Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og der er ikke altid toiletpapir til rådighed. Medbring derfor selv toiletpapir fra hotellet eller vådservietter og desinfektionsgelé til hænderne.

  Idéer til indkøb

  Kulturperler er en af de mest populære souvenirs fra Borneo. Type, kvalitet og pris varierer meget – hvis du leder efter god kvalitet, så gå efter perler fra veletablerede perleforretninger. Alverdens musikinstrumenter er også glimrende køb på Borneo. Måske har du lyst til at øve dig i at spille på sompoton? Sabah-te fås i otte forskellige varianter og kan både købes i butikker og direkte fra plantagerne. Borneo er også kendt for sin bestand af aber, så plyssede orangutanger, fjogede næseaber og langarmede gibbonaber i bamseform fås overalt.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Hovedstad: Kuala Lumpur 1,6 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 18,6 mio.
  • Religion: Islam er den mest udbredte religion. Yderligere er der buddhisme, daoisme og hinduisme.
  • Sprog: Bahasa malaysia.
  • Areal: 41.285 km² (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Borneo har tropisk regnklima, og dagstemperaturerne ligger på omkring 30 °C i sommermånederne. I april-juli er der generelt tørt, men enkelte byger kan forekomme. Regnsæsonen er fra november til februar.

Trustpilot