Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Rejser til Brasilien

Velkommen til Brasilien

Oplev Sydamerikas mest farverige land, Brasilien! Når man rejser til Brasilien er det svært at lade være med at forelske sig i landet. Landet er kendt for karneval og samba, og i metropolerne lyder rytmerne om hvert et gadehjørne. Men en rejse til Sydamerikas største land, Brasilien, byder også på meget andet. Tag rundt og oplev, hvordan der i byerne ses spor fra tiden, hvor Portugal koloniserede landet, og hvordan naturen spænder fra høje bjerge og Atlanterhavskyst i vest til lavlands-regnskov i nord. Amazonas, der breder sig over et kæmpe område rummer alverdens plante- og dyrearter, og mod syd oplever du bruset fra de imponerende Iguazú-vandfald og en af verdens smukkest beliggende storbyer, Rio de Janeiro.

En storby omkranset af frodige bjerge og gyldne sandstrande

Når du rejser til Brasilien, er der en by, det er et must at opleve, nemlig Rio de Janeiro. Den tidligere hovedstad, i daglig tale Rio, blev grundlagt i starten af 1500-tallet af portugiserne. Selvom Rio er en moderne storby med højhuse og millionvis af indbyggere er et af de store trækplastre den smukke natur, der indgår dramatisk i bybilledet. De frodiggrønne bjerge og rå klippevægge troner over byen, bl.a. den 400 m høje granitklippe, Sukkertoppen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen, der ligger i al sin pragt mellem bjergene og Atlanterhavet. Et andet af byens berømte vartegn er Kristusstatuen, der breder sine arme ud i en velsignende gestus 700 meter over byen på toppen af Corcovado-bjerget.

For foden af bjergene ligger byens mange skønne strande med palmer og hvidt sand, der indbyder til afslappende strandliv og gåture på din rejse til Brasilien. Det er bl.a. her man finder de legendariske strande Copacabana og Ipanema. Byen har endda også sin egen store sø, Lagoa Rodrigo Freitas, der måler 7,4 km i omkreds, og er et yndet motions- og udflugtsmål. Et andet populært udflugtsmål er den berømte botaniske have, som strækker sig over ca. 350 hektar, rummer over 5.000 forskellige planter og er hjemsted for mere end 140 forskellige fuglearter.

Tilbage til naturen på din Brasilien-rejse

Når du rejser til Brasilien, kan du også møde den vilde flora og fauna i Amazonas-regnskoven eller prøve at sejle på Amazon-floden, hvor den lysebrune flod møder det sortere vand fra Rio Negro. Over en strækning på ca. 6 km flyder de to floder ved siden af hinanden, uden at vandet blandes og det med meget tydelig farveforskel på de to floders vand. En anden imponerende ”vandoplevelse” venter ved de prægtige Iguazú-vandfald, der består af i alt 270 vandfald og ligger i grænseområdet mellem Argentina, Brasilien og Paraguay. Faldet er på 70 m, og der fosser i gennemsnit 5.000 tons vand gennem faldene i sekundet. Der er mange stier og gangbroer, som gør det muligt at gå langt ud over vandet, mens vandet sprøjter langt op i luften og ofte danner flotte regnbuer.

Ultramoderne hovedstad og UNESCO-fredede skatte

Skal det være mere moderne på din rejse til Brasilien, kan du med fordel besøge landets hovedstad, Brasilia, der overtog hovedstadsstafetten fra Rio i 1960. Byen er designet til at være hovedstad og har en unik futuristisk atmosfære med sin anderledes byplanlægning, ultramoderne bygninger og utrolige skulpturer, som står alle vegne. En arkitektur, som har sikret hovedstaden optagelse på UNESCOs verdensarvsliste. Man kan også lægge vejen forbi landets første hovedstad, Salvador da Bahia, der i dag er hovedstaden i den nordøstlige delstat Bahia. Salvador kaldes også Brasiliens kulturelle hovedstad og er kendt for gastronomi, arkitektur og musik, og herfra kommer en række af landets bedste og kendteste musikere. Det historiske centrum med den portugisiske arkitektur fra kolonitiden er på UNESCOs verdensarvsliste, og det er også her, man finder Brasiliens mest autentiske marked, Mercado Modelo, hvor der bl.a. sælges kunsthåndværk af meget høj kvalitet.

En brasiliansk rejse for smagsløgene

Husk endelig også at smage på landet, når du rejser til Brasilien – her er nemlig nok at fornøje smagsløgene med, hvad enten man er til kølige drinks, er kød-aficionado eller elsker vegetariske retter. Landets tropiske klima og gunstige vind- og vejrforhold gør, at der er utroligt frodigt med rigelige mængder af afgrøder og rigelige mængder af eks. kvæg. Man kan derfor overalt nyde friskpresset juice lavet af alskens slags tropiske frugter, man kan køle ned med Brasiliens læskende nationaldrink, Caipirinha, lavet af sukkerørsbrændevin, sukker og limesaft, og du kan roligt spænde livremmen ud på et vaskeægte churrascaria, hvor der serveres store mængder af grillet kød, churrasco, på lange spyd ved bordene – bom apetite!

Find din næste rejse til Brasilien nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Brasilien

  Pas & visum

  Der er ikke visumpligt for skandinaviske statsborgere i Brasilien, når rejsen er på under 90 dage. Passet skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomsten.

  Yderligere information kan findes via Den Brasilianske Ambassade tlf. 39 20 64 78 og på Udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk. Det er en god ide at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra Brasilien – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Skal man til Brasilien vaccineres der normalt mod tyfus og desuden mod gul feber. For yderligere information kontakt egen læge i god tid inden afrejsen til Brasilien. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Brasiliens møntfod hedder ”real” og er lig 100 ”centavos”. Man skal ikke veksle til denne valuta i Danmark, men i stedet medbringe US-dollars, som kan veksles i de større banker eller på vekselkontorer. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger, og alle de gængse kreditkort accepteres. Udenfor de største byer kan der kan være langt mellem hæveautomaterne, men mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankerne. Det er en god ide altid at have mønter og mindre sedler i pungen til drikkepenge og mindre indkøb, da det mange steder kan være svært at få byttepenge.

  Husk at medbringe pas ved enhver veksling/hævning i banken. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

  Bagageregler

  Ca. 14 dage før afrejsen vil du modtage information om, hvor meget bagage, det er tilladt at medbringe.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Brasilien har fire tidszoner. I kystregionen til og med hovedstaden Brasilia er man 4 timer efter dansk tid, og i Manaus 5 timer efter.

  Transport i Brasilien

  Busserne i Brasilien har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Brasilien. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægges der typisk automatisk 10 % på regningen. Taxachauffører bliver glade for drikkepenge, og her runder man op, eller giver 10 % oveni prisen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 2-3$ pr. dag pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernet hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Brasilien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. På nogen hoteller må man være forberedt på, at der kan være begrænsning på det varme vand. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Brasilien har et blakket ry, når det gælder kriminalitet, men man skal tænke på, at det er mest farligt dér, hvor turisterne ikke kommer, f.eks. i storbyernes slumkvarterer. De brasilianske myndigheder har stort fokus på lov og orden, og der er et særligt politi, der kigger efter turisterne. Men som mange andre steder i verden, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god ide at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. I de fleste storbyer benytter man 110 volt, men man kan også komme ud for steder med 220-240 volt. Danske stik er lidt tykkere end brasilianske, så det er en god ide at købe en adapter, f.eks. i lufthavnen.

  Mobiltelefon & internet

  Det er dyrt at bruge en dansk mobiltelefon i Brasilien, og det er også dyrt at ringe fra hotellet. Skal du ringe til Danmark fra Brasilien, tastes 002145 inden telefonnummeret. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til internettet på de største hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes eller lånes. Trådløst internet i lobbyen på hotellerne findes ofte mod betaling, og antallet af internetcaféer er stigende i de større byer.

  Mad & drikke

  Brasilien er verdens 5. største land, og landets store regionale forskelle gælder også madkulturen. F.eks. er Amazonas kendetegnet ved et stort udbud af spændende ferskvandsfisk og specielle frugter, og i delstaten Bahia gør den afrikanske indflydelse sig gældende med krydrede retter med forskellige slags chili. Der er dog et par retter, der udbredt fra nord til syd f.eks. nationalretten ”feijoada” bestående af sorte bønner kogt med soltørret kød, pølser og ”rester” som grisetæer og tryner, som serveres med ris.

  ”Farofa” er en anden udbredt brasiliansk specialitet, der spises som tilbehør – den består af maniokmel ristet på panden f.eks. med bananstykker, rosiner eller bacon. Brasilien er også kendt for sit gode oksekød, og bønner og ris har samme status som kartofler på vores breddegrader. Brasilien er en øldrikkende nation, og ”chopp” er fadøl, der drikkes iskoldt. Øl på dåse/flaske – ”ceveja” – er generelt af bedre kvalitet. Da der findes en overflod af tropiske frugter i landet, kan man næsten overalt få friskpresset juice i mange varianter.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige kontorer, i banker, ventesale og lignende, og det gælder også på mange restauranter og barer. Rejselederen vil informere nærmere om, hvordan man skal forholde sig.

 • Gode råd

  Generelt

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Vandet kan drikkes i de fleste større byer, men det smager af klor, så vi anbefaler at købe mineralvand på flaske. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet.

  Når man opholder sig i Sydamerika, sveder man meget mere end normalt i Danmark, og det er vigtigt at drikke rigeligt – gerne min. 2 – 3 liter vand dagligt. Symptomer på dehydrering er kraftigt farvet urin, hovedpine og svimmelhed. Indtagelse af alkohol i større mængder øger risikoen for alvorlig dehydrering.

  Mange steder udenfor de større byer må man ikke forvente toiletforhold som i Danmark, og offentlige toiletter er en sjældenhed. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og der vil ikke altid være toiletpapir. Det anbefales at medbringe håndsprit. Solcreme og insektmiddel man med fordel købes i Brasilien, da de er udviklet til de lokale forhold.

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og det bedste indblik i landet, bør man vise respekt for landet og indbyggerne. Man må være forberedt på, at brasilianerne er mere kropslige end os danskere, og ritualet med adskillige kindkys, når man mødes, er helt almindeligt. På en rejse til Brasilien skal man skal væbne sig med tålmodighed, for punktlighed er ikke en brasiliansk dyd, ligesom bureaukrati er meget udbredt. Brasilianerne er fotogene, og mange har ikke noget imod at blive fotograferet – men det er ikke alle. Spørg derfor hvis du er i tvivl.

  Man vil møde tiggere, både voksne og børn, mange steder. Man kan ikke hjælpe alle, og beslutter du dig for at give, så giv ikke mere end det, der svarer til en krone.

  Ideer til indkøb

  Man kan købe stort set alt i Brasilien, og her findes hele spektret fra farverige, lokale markeder til mondæne shoppingcentre med aircondtion. Indiansk kunsthåndværk, tekstiler og lertøj er typiske brasilianske souvenirs. Sportsinteresserede kan med fordel købe sportstøj, og da Brasilien har en spændende musikkultur, er her virkelig noget for musikelskere. Brasilien producerer 90 % af verdens halv-ædelstene, som kan købes til overkommelige priser.

 • Fakta

  • Statsform: Brasilien er en federal republik med 5 regioner og 26 stater.
  • Befolkning: 207,4 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Brasília – 2,9 mio. indbyggere.
  • Religion: 70 % er katolikker, og udover protestanter og jøder, er der også mange, der bekender sig til spirituelle religioner.
  • Sprog: Det officielle sprog er portugisisk.
  • Areal: 8.456.510 km² – Brasilien er 200 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Pico da Neblina 3.014 m.
  • Kystlinje: 7.491 km.
  • Fra nord til syd: 4.320 km.
  • Fra øst til vest: 4.328 km.
  • Klima: Det meste af Brasilien ligger i den tropiske klimazone, og den sydlige del af landet i den subtropiske zone.