Firma – og grupperejser
BRASILIEN – KULTURSKATTE OG KOLONITID

12 dages rundrejse med dansk rejseleder fra kr.

Tag med på en uforglemmelig rejse gennem Brasiliens rige historie og kulturarv. Glæd dig til at opleve São Paulo, Sydamerikas største og mest pulserende by. Sæt tempoet ned og nyd en naturskøn køretur til charmerende Paraty, hvor du kan lade dig fortrylle af brostensbelagte gader, farverige bygninger og malerisk kystlinje. I byerne Tiradentes og Ouro Preto kommer du på en rejse tilbage i tiden og bliver klogere på Brasiliens rige fortid som portugisisk koloni, og om bord på damplokomotivet Maria Fumaça venter ægte nostalgi på en af de ældste jernbanestrækninger i landet – og selvfølgelig er en tur til Brasilien ikke komplet uden et besøg i Rio de Janeiro med berømte vartegn som Copacabana, Corcovado og den ikoniske Kristus-statue.

Vi har desværre ingen ledige afgange i øjeblikket

Rejsen inkluderer

Et kamera

Glæd dig fordi

Vores rejseledere

Et fly

Transport

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Mulighed for afrejse fra: København og Billund
En stor seng

Overnatning

 • Overnatning i dobbeltværelse på centralt beliggende x-stjernede hoteller
Tallerken

Måltider

 • x morgenmad
 • x frokost
 • x aftensmad

Mød din rejseleder

PETER ARNHOLDT

Peter har ad flere omgange arbejdet som guide for danske turister i Brasilien. Han har boet i Belo Horizonte siden 2013, er brasiliansk gift og taler flydende portugisisk. Med Peter som guide vil du få en helt autentisk og lokal oplevelse af denne farverige destination.

Læs mere om Peter

Mød din rejseleder

PETER ARNHOLDT

Peter har ad flere omgange arbejdet som guide for danske turister i Brasilien. Han har boet i Belo Horizonte siden 2013, er brasiliansk gift og taler flydende portugisisk. Med Peter som guide vil du få en helt autentisk og lokal oplevelse af denne farverige destination.

Læs mere om Peter

Dagsprogram

 • Udsigt over São Paulo og Ibirapuera Park

  Velkommen til Brasilien! Vi ankommer til lufthavnen i São Paulo og kører direkte til vores hotel, hvor vi checker ind og finder os til rette i de nye omgivelser. 

  Senere på dagen skal vi se nærmere på São Paulo, som er den største by på den sydlige halvkugle og en af de største byer i verden. São Paulo blev grundlagt i 1554 af portugisiske missionærer, men fik først officielt status som by i 1711, og dyrkning af kaffe udviklede byen gevaldigt i 1800-tallet. Da slaveriet stoppede i 1881, ankom indvandrere i bølger fra især Italien og Japan for at arbejde på de store kaffeplantager. Den senere industrialisering bragte mange andre folkeslag til byen, og i dag er São Paulo landets vigtigste økonomiske, finansielle og kulturelle centrum.

  På dagens byrundtur skal vi bl.a. besøge den smukke Ibirapuera Park, som er et af byens største grønne åndehuller. Parken har mange historiske og kulturelle monumenter, og allerede ved indgangen passerer vi den storslåede granitskulptur Monumento ás Bandeiras, der er en hyldest til de portugisiske opdagelsesrejsende, der udforskede Brasilien i det 16. århundrede. Vi ser også delstatskongressen og gør et stop ved São Paulos obelisk midt i parken, som er et symbol på den konstitutionelle revolution i 1932 og det største monument i byen.  

  Turen fortsætter ad eksklusive gader i Jardins-kvarteret, til vi når den berømte Paulista Avenue, som er byens finansielle centrum og en af byens mest ikoniske gader. Vi ser eksempler på områdets markante arkitektur som Copan-bygningen og Italia-bygningen, som begge er en vigtig del af byens skyline og et must-see på vores tur. Ved sidstnævnte har vi mulighed for at besøge udsigtspunktet på øverste etage, hvis tiden og vejret tillader det.

  Har gruppen lyst, er der mulighed for at gå en tur langs Vale do Anhangabaú-pladsen, hvor du vil opleve nogle af byens mest ikoniske bygninger, herunder Municipal Theater, Rådhuset og Pátio do Colégio, der er stedet, hvor byen blev grundlagt. Vi ser også Saint Benedict Monastery og den smukke Sé-katedral, der er en af de største kirker i Latinamerika.

  Afslutningsvis besøger vi Liberdade-kvarteret, som er kendt for sin kultur, mad og smukke arkitektur. Turen afsluttes ved Luz Railroad Station, hvor du kan opleve Pinacoteca-museet, Holly Art-museet og det fantastiske Municipal Market, hvor der handles livligt med alle mulige fødevarer af høj kvalitet, krydderier, tøj, keramik og souvenirs i flere etager, og der er rig mulighed for at få sulten stillet ved en af de mange madboder og restauranter.

  Vi mødes igen om aftenen til fælles middag.

  Estanplaza Paulista, Sao Paulo

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Aftensmad
 • Paratys historiske centrum

  Efter en dejlig morgenmad på hotellet, bliver vi hentet af vores engelsktalende lokalguide, som sikkert og bekvemt skal guide os til Paraty – et af de smukkeste steder i Brasilien. Turen tager cirka 6 timer, og undervejs gør vi bl.a. stop på en restaurant og får en lækker frokost.

  I Paraty tjekker vi ind på hotellet, hvor du får tid til at slappe af eller udforske området på egen hånd. Paraty er en charmerende historisk by beliggende på Brasiliens sydøstkyst. Byen er kendt for sin velbevarede arkitektur og sin naturskønne beliggenhed ved Atlanterhavet og Serra da Bocaina-bjergene. Paraty blev grundlagt i 1667 og har en rig kolonial arv, der er tydelig i de brostensbelagte gader, de farverige huse og de gamle kirker.

  Byens historiske centrum er UNESCO verdensarv, og om eftermiddagen tager vi på en spændende rejse gennem Paratys kulturelle og historiske arv. Vi besøger smukke kunstværksteder, kirker og herskabshuse, og vi beundrer den unikke blanding af portugisisk kolonistil og indflydelse fra både afrikanske og indfødte kulturer.

  Paraty er desuden kendt for sin traditionelle cachaça-produktion. Cachaça er en sukkerrørsdestilleret spiritus, der bruges som hovedingrediens i Brasiliens mest berømte cocktail, caipirinha, og efter byrundturen gør vi et stop på et af de lokale cachaçarias, hvor du får mulighed for at smage på den berømte drik.

  Vi afrunder dagen med en hyggelig middag i Paratys historiske centrum.

  Pousada Vila do Porto, Paraty

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Paratys krystalklare vand

  Naturen omkring Paraty er en af byens største attraktioner. Der er adskillige strande i nærheden, og i dag skal vi på en sejltur i Paraty-bugten, hvor vi kan nyde det krystalklare vand og udsigten til  byens frodiggrønne bagtæppe. Vi stopper ved de bedste strande og nyder frokost om bord, inden vi atter vender næsen mod land.

   


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost
 • Paraty med Serra da Bocaina-bjergene i baggrunden

  I dag skal vi besøge Serra de Bocaina-nationalparken. Parken er kendt for sin biodiversitet og brede vifte af økosystemer, herunder regnskove, floder, vandfald og bjergtinder. Her findes et rigt dyre- og planteliv, men udover sin naturlige skønhed rummer Serra da Bocaina også en rig kulturel arv. Guldstien, som er en historisk rute med stor betydning, strækker sig nemlig gennem området. Stien blev brugt som en vigtig transportrute under den portugisiske kolonitid til at transportere værdifulde guld- og diamantfund fra Brasiliens indre områder til kystbyerne. Stien er over 1.200 km lang og går gennem enestående natur.

  På dagens udflugt udforsker vi Serra da Bocaina i jeep. Vi ser vandfald, nyder naturen og berører også Guldstiens velbevarede seværdigheder, inden vi gør stop ved Engenho D’Ouro, et traditionelt cachaça-destilleri. Her får vi mulighed for at smage på den unikke brasilianske spiritus og lære om de interessante fremstillingsprocesser. Vi spiser også frokost på stedets restaurant, hvor du får lov til at smage på autentiske lokale retter.

  Tilbage i Paraty har du mulighed for at nyde byen og aftenen på egen hånd.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost
 • Solnedgang over Ouro Preto

  Denne dag byder på en længere køretur, når vi tager afsked med kysten og Paraty og bevæger os mod Ouro Preto, som ligger længere inde i landet.

  Turen tager totalt 10 timer, men vi får set en masse undervejs, og ved frokosttid gør vi stop ved det historiske sted Fazenda São Roque ved Vassouras, hvor vi spiser frokost. Den rustikke farm blev grundlagt i begyndelsen af det 19. århundrede og var oprindeligt tiltænkt kaffeproduktion. Stedet er nyligt renoveret, men de oprindelige detaljer er bevaret, og tilfører en helt unik stemning til måltidet.

  Efter ca. 10 timer ankommer vi til Ouro Preto, hvor vi checker ind på vores hotel.

  Hotel Pousada do Arcanjo

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Det historiske centrum i Ouro Preto

  Ouro Preto blev grundlagt i 1698 og er et mesterværk inden for kolonial arkitektur i Brasilien og er kendt for sin koloniale charme. Ouro Preto betyder “sort guld” på portugisisk og blev opkaldt efter de omfattende guldforekomster, der blev opdaget i området i det 17. århundrede. Byen blomstrede som et vigtigt centrum for guldudvinding og blev en af de rigeste og mest befolkede byer i Brasilien på den tid. Byens arkitektur er bemærkelsesværdig med velbevarede, barokke og koloniale bygninger, der ligger på stejle, brostensbelagte gader. Kirkerne i Ouro Preto er særligt imponerende og er blevet udnævnt som verdensarvssteder af UNESCO.

  Efter en spændende byrundtur i Ouro Preto kører vi de ca. 15 kilometer til nabobyen Mariana. Denne fortryllende by blev grundlagt i 1696 og var i en kort periode hovedstaden i delstaten Minas Gerais. Den blev oprindeligt kaldt Royal Village of Our Lady of Carmel, men fik i 1745 sit nuværende navn til ære for dronning Maria Ana. Ligesom Ouro Preto spillede Mariana en vigtig rolle som et centrum for guld- og sølvminedrift og var en af de rigeste byer i kolonitiden. Byens arkitektur er præget af den koloniale æra og er en blanding af barokke, neoklassiske og gotiske stilarter. Smukke kirker og paladser pryder byens gader og er vidnesbyrd om dens historiske betydning og rigdom. En tur ned ad de maleriske gader giver dig mulighed for at se huse fra begyndelsen af det 18. århundrede med karakteristiske balkoner skabt i både træ, jern, og endda sæbesten.

  Vi tilbringer hele dagen med at udforske Ouro Preto og Mariana og spiser en lækker, regional frokost på den lokale restaurant Contos de Réis.

  Dagen afrundes med en køretur til Tiradentes, hvor vi overnatter.

  Pousada Villa Allegra, Tiradentes

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Udsigt over Tiradentes

  Vi spiser morgenmad på hotellet, hvorefter vi stiger om bord på damplokomotivet Maria Fumaça og kører ad en af de ældste jernbanestrækninger i Brasilien. Turen går de ca. 12 km fra Tiradentes til São João Del Rei, og mens toget bevæger sig gennem det smukke landskab, kan du nyde udsigten, lytte til lyden af det hvæsende damplokomotiv og opleve en ægte nostalgi over fortidens jernbanerejser.

  Undervejs stopper toget ved nogle små stationer, hvor der er mulighed for at stige ud, strække benene og nyde nogle lokale specialiteter. Der er ofte levende musik ombord, der spiller traditionel brasiliansk musik som chorinho og samba, hvilket tilføjer en festlig stemning til turen.

  Når vi ankommer til São João Del Rei, besøger vi jernbanemuseet og ser den imponerende rotunde, som får lokomotivet til at ændre retning og køre retur mod Tiradentes. 

  Efter togturen vender vi retur til hotellet i Tiradentes, hvor der bliver tid til afslapning og middag på egen hånd.

   

   


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost
 • Udsigt over Petrópolis

  Dagen begynder med en tidlig morgenmad. I dag forlader vi nemlig Ouro Preto og bevæger os mod Rio de Janeiro. Undervejs gør vi stop i Petrópolis, som er en charmerende by beliggende i bjergene uden for Rio, og som bedst er kendt som sommerresidens for Brasiliens kejserlige familie i det 19. århundrede. Byen blev grundlagt i 1843 og er kendetegnet ved sine smukke arkitektoniske vidundere, som tæller både imponerende palæer og villaer i kolonistil, der blev bygget under kejserdømmet. Et af de mest bemærkelsesværdige steder er Palácio Imperial, som var kejserens officielle bolig og nu fungerer som museum.
  Byen er desuden omgivet af fantastisk natur med frodige bjerge, grønne dale og kølige floder og er derfor et populært rejsemål for vandrere og naturelskere. Vi spiser frokost i byen med smuk udsigt over Lago Sul, og med maverne fyldte begiver vi os ud på en kort tur i byen, hvor vi får indblik i Petrópolis’ største seværdigheder, inden vi fortsætter rejsen mod Rio de Janeiro. 
  Ved ankomst til Rio tjekker vi ind på hotellet, hvor der vil være mulighed for at spise aftensmad i restauranten.

   

  Grand Mercure Rio de Janeiro Copacabana Regente

  Læs om hotellet

  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost
 • Kristus-statuen i Rio de Janeiro

  Velkommen til Rio de Janeiro! Brasiliens næststørste by med 7 mio. indbyggere. Her slanger de mange strande sig rundt om pynter og klippebjerge med by, natur og hav ud i ét.

  Vi starter dagen med at tage tandhjulsbanen op til Corcovado-bjergets top i 710 meters højde. Togturen er betagende gennem Rio de Janeiros urbane nationalpark med aber og papegøjer. På toppen venter et af verdens officielle syv vidundere: Kristusstatuen, der står højt hævet over ”Guds By”. Statuen, der er 38 m høj og vejer 1145 ton, er ikke alene et kristent symbol men også byens og hele Brasiliens vartegn. Herfra er der et uforglemmeligt vue til Ipanema og Copacabana-strandene, Sukkertoppen og til lagunen, hvor bl.a. roning blev afviklet under OL i 2016.

  Du kan også glæde dig til at gå på opdagelse i Rio centrum, hvor vi bl.a. skal kigge indenfor i den nye og meget specielle katedral, høre om Rios spændende historie og besøge det legendariske fodboldstadion Maracana.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad og frokost
 • Med kabelbanen til Sukkertoppen

  I dag skal vi besøge Rio de Janeiros måske mest berømte ikon: Sukkertoppen. Den store granitklippe, der stiger op fra Guanabara-bugten har været et symbol på Rio de Janeiro i mange år  og er en af ​​byens mest populære turistattraktioner. Faktisk består Sukkertoppen af to klipper, der er forbundet med en svævebane. Den første klippe, Morro da Urca, er 220 meter høj, og den anden klippe, Sukkertoppen, når en højde på 396 meter. Fra toppen af ​​Sukkertoppen kan du nyde en spektakulær udsigt over Rio de Janeiro. Vi kører op med kabelbanen i to etaper til endestationen. Turen med svævebanen er en attraktion i sig selv og giver mulighed for at beundre byen undervejs.

  Vi går også en lille tur i byen og bliver klogere på den brasilianske livsstil, inden vi spiser frokost på en lokal restaurant.

  Om aftenen nyder vi vores sidste brasilianske middag på en lokal restaurant, inden hjemrejsen i morgen.


  Inkluderede måltider

  Morgenmad, frokost og aftensmad
 • Copacabana og Ipanema Beach


  Inkluderede måltider

  Morgenmad

Afgange.

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskovrejser.dk eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her.
Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser, så se mere her.

Prisinformation

Med i rejsens pris

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Dansk rejseleder

 • Enkeltværelsestillæg kr. x.xxx
 • Administrationsgebyr kr. 125

Lignende rejser

Når rejsen går til Brasilien