-->
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Iguazú-vandfaldene mellem Argentina og Brasilien - Risskov Rejser

Spændende nyhed!

Buenos Aires, Iguazú & Rio

  11 dage fra kr. 19.995

Om rejsen

Fra tangoens hjemby Buenos Aires til svedige sambarytmer på Copacabana og dampende junglevandfald i Iguazú Nationalpark. Denne rundrejse i Argentina og Brasilien kombinerer de to landes farverige storbyer og de verdensberømte Iguazú-vandfald, som bugter sig i grænselandet.

Rejsen starter i Argentinas hovedstad, Buenos Aires, som med sine vidunderlige caféer, stemning og bymiljøer er en sand tidsmaskine tilbage til millionbølgerne af europæiske immigranter. Herfra går turen videre til subtroperne og de imponerende Iguazú-vandfald. Her skal vi bl.a. opleve ”Djævlens Gab”, hvor vandet fosser ned i dybet – visse steder kan man faktisk blive våd af at stå så tæt på verdens største vandfald, hvis navn betyder “stort vand” på guaraní-indiansk. Sidste stop på turen er Rio de Janeiro, som efter manges opfattelse er verdens smukkest beliggende storby. Her lægger vi vejen forbi Sukkertoppen og den enorme Kristusfigur, og derudover skal vi naturligvis også nyde Rio de Janeiros mange flotte naturstrande, bl.a. Copacabana.

Glæd dig fordi

 • du kommer helt tæt på verdens største vandfald, Iguazú, som du både ser fra den argentinske og den brasilianske side
 • du oplever Sydamerikas natur og kultur i to vidt forskellige lande
 • du får mulighed for at opleve den berømte strand Copacabana i Rio de Janeiro
 • du kører med tandhjulsbane op på Corcovado-bjerget, hvor den ikoniske Kristusstatue står klar med åbne arme
 • Der venter både sightseeing og tangoshow i Buenos Aires
Antal dage
11 dages rundrejse
Pris
Fra kr. 19.995
Afrejse fra
Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til Buenos Aires, Iguazú og Rio fordi

Den danske rejseleder ved alt, hvad der er værd at vide om landenes natur, kultur og historie.

Danmarks bedste pris på rundrejse-kombinationen Buenos Aires, Iguazú og Rio!

Rejsen er spækket med udflugter, blandt andet Tango-show og velkomstmiddag – og det hele er naturligvis inkluderet i prisen!

Danmarks bedste rundrejse til Buenos Aires, Iguazú og Rio fordi

Se kort en video om Iguazú-vandfaldene her:

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Buenos Aires

  Velkommen til til ”Sydamerikas Paris” og Argentinas hovedstad Buenos Aires! Efter indkvartering og morgenmad på hotellet, tager vi på en guidet bytur, hvor vi nyder de brede boulevarder og avantgarde avenuer i den pulserende hovedstad. Vi kommer bl.a. igennem det charmende gamle tango- og kolonikvarter San Telmo, og maj-pladsen, der er argentinernes platform for politiske demonstrationer. Her finder man bl.a. det lyserøde regeringspalads, Casa Rosada, og det gamle rådhus, Cabildo fra den spanske kolonitid

  Eftermiddagen og aftenen er fri til at udforske området på egen hånd, og rejselederen kommer gerne med gode råd og tips til, hvad der kan opleves, og hvor de bedste spisesteder er.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost

   

  Her bor du dag 2 & 3

  Kenton Palace Buenos Aires

  Kenton Palace er placeret i det traditionelle San Telmo Distrikt tæt på Plaza de Mayo og er dermed det perfekte udgangspunkt for at udforske Buen...

 • Dag 3 På opdagelse i Buenos Aires og tango-show

  I dag tager vi på bytur i den nordlige del af Buenos Aires. Turen starter på Plaza de San Martin, hvor vi med udsigt til en række smukke og betydningsfulde bygninger hører om byens spændende historie og pladsens anvendelse lige fra slavemarkedet til idag. Vi fortsætter turen forbi mondæne bygninger i det mondæne Recoleta-kvarter ikke langt fra vort hotel for at besøge Recoleta-kirkegården og høre historien om Argentinas mest berømte førstedame: Eva Perón, kendt som Evita.

  Tango er den argentinske nationaldans, og om aftenen er der inkluderet et storslået tango-show. Her nyder vi et argentinsk festmåltid, hvor mad og drikke er inkluderet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 4 Med fly til subtropiske Puerto Iguazú

  Vi flyver videre til det nordøstlige Argentina – nærmere bestemt Puerto Iguazú. Her indlogerer vi os på et hyggeligt hotel i subtroperne. Området er udnævnt til at være et af verdens syv nye vidundere med de enorme vandmasser, der med ufattelig kraft falder op til 100 m dag og nat.

  Aftenen er fri til at udforske området eller slappe af på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

  Her bor du dag 4 & 5

  Hotel Viale Cataratas

  Hotel Viale Cataratas er med sin ideelle placering tæt på Iguazú National Park et godt udgangspunkt for at udforske de verdensberømte vandfald....

 • Dag 5 Heldagstur til nationalparken Iguazú

  Heldagstur til nationalparken Iguazú med verdens største vandfald. Der er hele 275 vandfald fordelt på tre kilometer og jungle så langt øjet rækker med tukan-fugle, papegøjer, brøleaber, jaguarer og meget mere. Nationalparken her på den argentinske side hænger sammen med nationalparken på den brasilianske side, som vi skal besøge i morgen. Hele dagen bruger vi på gangstierne, der ligger neden for foden af faldene og oven over dem. Visse steder er det nødvendigt at pakke kamera og telefon godt væk på grund af vanddisen i luften, der er forfriskende her i sommerens op til 40 graders varme med høj luftfugtighed. Vi skal køre i det lille åbne, smalsporede tog ud til det største af faldene: Djævlens Gab, som findes på grænsen mellem Argentina og Brasilien.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost

 • Dag 6 Iguazu-vandfaldene fra den brasilianske side og fly til Rio de Janeiro

  I dag besøger vi den brasilianske side af nationalparken og ser om formiddagen hovedparten af de vandfald, som vi i går så på den argentinske side – i dag ser vi bl.a. panorama-perspektivet på afstand, hvilket også er en fantastisk oplevelse.

  Om aftenen går turen til Rio de Janeiro, hvor rejselederen holder et kort informationsmøde om denne herlige by. Rio de Janeiro er Brasiliens næststørste by med 7 mio. indbyggere. Sådan føles den på ingen måde pga. de mange strande, der slanger sig rundt om pynter og klippebjerge med by, natur og hav.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

  Her bor du dag 6-10

  Hotel Mirador

  Hotellet har en god beliggenhed i Rio de Janeiro, ca. 7 km fra centrum og tæt ved Copacabana. Der er flot udsigt fra hotellet, og fra bl.a. hotel...

 • Dag 7 Med tandhjulsbanen op til Kristusstatuen på Corcovado-bjerget

  Vi starter dagen med at tage tandhjulsbanen op til Corcovado-bjergets top 713 meter oppe. Togturen er betagende gennem Rio de Janeiros urbane nationalpark med aber og papegøjer. På toppen venter et af verdens officielle syv vidundere: Kristusstatuen, der står klar med åbne arme. Herfra er der et uforglemmeligt vue sydpå mod Ipanema-stranden, nordpå mod vores hotel ved Copacabana-stranden og endnu længere væk den store indsø mod nord. Efterfølgende kører vi ned med tandhjulstoget og passerer forskellige strande, herunder lagunen, der blandt andet husede roning under OL i 2016.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost

 • Dag 8 Besøg på Sukkertoppen og Rios strande med BBQ-frokost

  I dag skal vi besøge Rio de Janeiros måske endnu mere berømte ikon: det skaldede klippebjerg Sukkertoppen. Sukkertoppen er det første, som skibene ser ved indsejlingen til Rio og er derfor blevet søfolkenes vartegn. Vi kører med kabelbanen til endestationen i 396 meters højde, hvorfra vi nyder den fantastiske udsigt til Guanabara-bugten og indsejlingen fra Atlanterhavet.

  Frokosten indtager vi denne dag på en lækker barbeque-restaurant, og resten af dagen er fri til at udforske Rio på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost

 • Dag 9 Fridag i Rio med mulighed for udflugter

  Vælg evt. at bruge dagen på en af disse spændende oplevelser:

  Tilkøbsmuligheder

  Med jeep til Botanisk Have og Tijuca-skoven

  Tag med på en spændende og oplevelsesrig dag i naturens tegn, når du besøger Rios gamle botaniske have og Tijuca – verdens største skov midt i byen! Den smukke botaniske have har eksisteret siden 1808 og er et sandt mekka for naturelskeren. Her kan du opleve alt fra kæmpeåkander og kæmpetræer til smukke orkidéer og fredfyldte oaser. I Tijuca finder du en lille bid af regnskoven midt i byen, og følger du vandrestierne bliver du belønnet med fantastiske udsigter ud over Rio. Turen er i åben jeep og med engelsktalende lokalguide. Turen varer fra kl. 07.30 – 12.00, skal bestilles hjemmefra og gennemføres ved min. 4 personer.

  Kr. 595 pr. person

  Bag om Rios berømte karneval

  Kom med bag om Rios verdensberømte karnevalscene, når en lokal guide viser rundt i Samba City-komplekset og fortæller anekdoter om karnevallet og sambaens stolte historie! Du ser, hvordan kostumer og paradeudstyr bliver lavet, og får også mulighed for selv at få sambastemningen tæt ind på kroppen, hvis du har lyst til at prøve dragterne på. Turen afsluttes med den traditionelle cocktail – caipirinha, inden turen går tilbage til hotellet. Turen varer fra kl. 08.00 – 11.00, skal bestilles hjemmefra og gennemføres ved min. 2 personer.

  Kr. 475 pr. person

  Middag og samba-show

  Rios natteliv er fuldt af energi, musik, dans og lækker mad! En perfekt måde at nyde det hele på, er ved at se det spektakulære samba-show på Ginga Tropical. Her optræder sangere og dansere i traditionelle kostumer og formidler på bedste vis sambaens og karnevallets historie. Inden showet serveres en lækker middag på en lokal restaurant, og det er desuden muligt at deltage i en kort danselektion inden showet.  Turen er ikke inkluderet og skal bestilles hjemmefra.

  Kr. 995 pr. person

 • Dag 10 På opdagelse i Rio de Janeiro og hjemrejse

  Dagen er fri til at udforske Rio de Janeiro. Nyd f.eks. byens strand-, samba- og shoppingmuligheder. Rio de Janeiro har flere gode shoppingcentre tæt på hotellet, men parallelgaderne til Copacabana-strandpromenaden har også mange gode butikker. Spørg gerne rejselederen om tips til dagens aktiviteter eller bestil en udflugt hjemmefra. Først på aftenen er det tid til at sige farvel til Rio, når vi kører mod den internationale lufthavn og starter rejsen tilbage til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 11 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse til Buenos Aires og retur fra Rio de Janeiro inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode og centralt beliggende 3- og 4-stjernede hoteller
 • 8 x morgenmad, 4 x frokost og 2 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Tango-show og velkomstmiddag i Buenos Aires
 • Sightseeing i Buenos Aires inkl. Eva Perons gravsted
 • Besøg til de verdensberømte Iguazú-vandfald fra både den argentinske og brasilianske side inkl. sejltur
 • Sightseeing og afslapning i Rio de Janeiro
 • Lokale naturguider
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg: kr. 2.295
 • Ved afrejse fra Aarhus og Aalborg. Tillæg kr. 1.250
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 02 februar 2020 11 dage Aalborg
  Billund
  København
  Aarhus
  Kr. 20.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - København 02/02-2020   kl. 00:00 02/02-2020   kl. 00:00
   København - mellemlanding 02/02-2020   kl. 00:00 02/02-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - Buenos Aires Ba 02/02-2020   kl. 00:00 03/02-2020   kl. 00:00
   Buenos Aires Ba - Iguazu Mi 05/02-2020   kl. 00:00 05/02-2020   kl. 00:00
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 07/02-2020   kl. 00:00 07/02-2020   kl. 00:00
   Rio De Janeiro - mellemlanding 11/02-2020   kl. 00:00 12/02-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - København 12/02-2020   kl. 00:00 12/02-2020   kl. 00:00
   København - Aalborg 12/02-2020   kl. 00:00 12/02-2020   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - mellemlanding 02/02-2020   kl. 00:00 02/02-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - Buenos Aires Eze 02/02-2020   kl. 00:00 03/02-2020   kl. 00:00
   Buenos Aires - Iguazu Mi 05/02-2020   kl. 00:00 05/02-2020   kl. 00:00
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 07/02-2020   kl. 00:00 07/02-2020   kl. 00:00
   Rio De Janeiro - mellemlanding 11/02-2020   kl. 00:00 12/02-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - Billund 12/02-2020   kl. 00:00 12/02-2020   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - mellemlanding 02/02-2020   kl. 00:00 02/02-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - Buenos Aires Eze 02/02-2020   kl. 00:00 03/02-2020   kl. 00:00
   Buenos Aires - Iguazu Mi 05/02-2020   kl. 00:00 05/02-2020   kl. 00:00
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 07/02-2020   kl. 00:00 07/02-2020   kl. 00:00
   Rio De Janeiro - mellemlanding 11/02-2020   kl. 00:00 12/02-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - København 12/02-2020   kl. 00:00 12/02-2020   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + Kr. 1.250 per person Bestil
   Flytider
   Aarhus - København 02/02-2020   kl. 00:00 02/02-2020   kl. 00:00
   København - mellemlanding 02/02-2020   kl. 00:00 02/02-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - Buenos Aires Ba 02/02-2020   kl. 00:00 03/02-2020   kl. 00:00
   Buenos Aires Ba - Iguazu Mi 05/02-2020   kl. 00:00 05/02-2020   kl. 00:00
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 07/02-2020   kl. 00:00 07/02-2020   kl. 00:00
   Rio De Janeiro - mellemlanding 11/02-2020   kl. 00:00 12/02-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - København 12/02-2020   kl. 00:00 12/02-2020   kl. 00:00
   København - Aarhus 12/02-2020   kl. 00:00 12/02-2020   kl. 00:00
   Se flytider
 • 01 marts 2020 11 dage Aalborg
  Billund
  København
  Aarhus
  Kr. 20.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - København 01/03-2020   kl. 00:00 01/03-2020   kl. 00:00
   København - mellemlanding 01/03-2020   kl. 00:00 01/03-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - Buenos Aires Ba 01/03-2020   kl. 00:00 02/03-2020   kl. 00:00
   Buenos Aires Ba - Iguazu Mi 04/03-2020   kl. 00:00 04/03-2020   kl. 00:00
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 06/03-2020   kl. 00:00 06/03-2020   kl. 00:00
   Rio De Janeiro - mellemlanding 10/03-2020   kl. 00:00 11/03-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - København 11/03-2020   kl. 00:00 11/03-2020   kl. 00:00
   København - Aalborg 11/03-2020   kl. 00:00 11/03-2020   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - mellemlanding 01/03-2020   kl. 00:00 01/03-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - Buenos Aires Eze 01/03-2020   kl. 00:00 02/03-2020   kl. 00:00
   Buenos Aires - Iguazu Mi 04/03-2020   kl. 00:00 04/03-2020   kl. 00:00
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 06/03-2020   kl. 00:00 06/03-2020   kl. 00:00
   Rio De Janeiro - mellemlanding 10/03-2020   kl. 00:00 11/03-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - Billund 11/03-2020   kl. 00:00 11/03-2020   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - mellemlanding 01/03-2020   kl. 00:00 01/03-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - Buenos Aires Eze 01/03-2020   kl. 00:00 02/03-2020   kl. 00:00
   Buenos Aires - Iguazu Mi 04/03-2020   kl. 00:00 04/03-2020   kl. 00:00
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 06/03-2020   kl. 00:00 06/03-2020   kl. 00:00
   Rio De Janeiro - mellemlanding 10/03-2020   kl. 00:00 11/03-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - København 11/03-2020   kl. 00:00 11/03-2020   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + Kr. 1.250 per person Bestil
   Flytider
   Aarhus - København 01/03-2020   kl. 00:00 01/03-2020   kl. 00:00
   København - mellemlanding 01/03-2020   kl. 00:00 01/03-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - Buenos Aires Ba 01/03-2020   kl. 00:00 02/03-2020   kl. 00:00
   Buenos Aires Ba - Iguazu Mi 04/03-2020   kl. 00:00 04/03-2020   kl. 00:00
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 06/03-2020   kl. 00:00 06/03-2020   kl. 00:00
   Rio De Janeiro - mellemlanding 10/03-2020   kl. 00:00 11/03-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - København 11/03-2020   kl. 00:00 11/03-2020   kl. 00:00
   København - Aarhus 11/03-2020   kl. 00:00 11/03-2020   kl. 00:00
   Se flytider
 • 15 marts 2020 11 dage Aalborg
  Billund
  København
  Aarhus
  Kr. 19.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - København 15/03-2020   kl. 00:00 15/03-2020   kl. 00:00
   København - mellemlanding 15/03-2020   kl. 00:00 15/03-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - Buenos Aires Ba 15/03-2020   kl. 00:00 16/03-2020   kl. 00:00
   Buenos Aires Ba - Iguazu Mi 18/03-2020   kl. 00:00 18/03-2020   kl. 00:00
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 20/03-2020   kl. 00:00 20/03-2020   kl. 00:00
   Rio De Janeiro - mellemlanding 24/03-2020   kl. 00:00 25/03-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - København 25/03-2020   kl. 00:00 25/03-2020   kl. 00:00
   København - Aalborg 25/03-2020   kl. 00:00 25/03-2020   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - mellemlanding 15/03-2020   kl. 00:00 15/03-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - Buenos Aires Eze 15/03-2020   kl. 00:00 16/03-2020   kl. 00:00
   Buenos Aires - Iguazu Mi 18/03-2020   kl. 00:00 18/03-2020   kl. 00:00
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 20/03-2020   kl. 00:00 20/03-2020   kl. 00:00
   Rio De Janeiro - mellemlanding 24/03-2020   kl. 00:00 25/03-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - Billund 25/03-2020   kl. 00:00 25/03-2020   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - mellemlanding 15/03-2020   kl. 00:00 15/03-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - Buenos Aires Eze 15/03-2020   kl. 00:00 16/03-2020   kl. 00:00
   Buenos Aires - Iguazu Mi 18/03-2020   kl. 00:00 18/03-2020   kl. 00:00
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 20/03-2020   kl. 00:00 20/03-2020   kl. 00:00
   Rio De Janeiro - mellemlanding 24/03-2020   kl. 00:00 25/03-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - København 25/03-2020   kl. 00:00 25/03-2020   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + Kr. 1.250 per person Bestil
   Flytider
   Aarhus - København 15/03-2020   kl. 00:00 15/03-2020   kl. 00:00
   København - mellemlanding 15/03-2020   kl. 00:00 15/03-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - Buenos Aires Ba 15/03-2020   kl. 00:00 16/03-2020   kl. 00:00
   Buenos Aires Ba - Iguazu Mi 18/03-2020   kl. 00:00 18/03-2020   kl. 00:00
   Iguassu Falls - Rio De Janeiro 20/03-2020   kl. 00:00 20/03-2020   kl. 00:00
   Rio De Janeiro - mellemlanding 24/03-2020   kl. 00:00 25/03-2020   kl. 00:00
   mellemlanding - København 25/03-2020   kl. 00:00 25/03-2020   kl. 00:00
   København - Aarhus 25/03-2020   kl. 00:00 25/03-2020   kl. 00:00
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser

  Pas & visum

  Der er ikke visumpligt for skandinaviske statsborgere til hverken Argentina eller Brasilien, når rejsen er på under 90 dage. Passet skal være gyldigt 6 mdr. efter hjemkomsten.

  Yderligere information kan findes via Den Brasilianske Ambassade tlf. 39 20 64 78 og Den Argentinske Ambassade på tlf. 33 15 80 82 eller på Udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk. Det er en god idé at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, så man har oplysningerne, hvis man er uheldig at miste dokumenterne.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra Argentina og Brasilien, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejseeksperter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Skal man til Brasilien, vaccineres der normalt mod tyfus og desuden mod gul feber. For rejser til Argentina er vaccination mod gul feber og eventuelt smitsom leverbetændelse en god idé. Malaria findes kun visse steder, så forebyggelse er god, hvis man skal til grænseområdet til Brasilien. For yderligere information: Kontakt egen læge i god tid inden afrejsen til Argentina og Brasilien. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Argentinas møntfod hedder pesos.

  Brasiliens møntfod hedder real.

  For begge lande gælder, at man ikke skal veksle til denne valuta i Danmark, men i stedet medbringe US-dollars, som kan veksles i de større banker eller på vekselkontorer. I Argentina er det langt nemmest at veksle på vekselkontorer, da bankerne er bureaukratiske. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger, og alle de gængse kreditkort accepteres. Uden for de største byer kan der kan være langt mellem hæveautomaterne, men mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankerne. Det er en god idé altid at have mønter og mindre sedler i pungen til drikkepenge og mindre indkøb, da det mange steder kan være svært at få byttepenge. Husk at medbringe pas ved enhver veksling/hævning i banken. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

  Bagageregler

  Ca. 14 dage før afrejsen vil du modtage information om, hvor meget bagage, det er tilladt at medbringe.

 • Lokale forhold

  Klima og årstider

  November til marts er sommersæson i hele Sydamerika og dermed også Argentina og Brasilien. Det skal huskes, at denne rejse begynder i Buenos Aires, der ligger på højde med Barcelona, bare på den sydlige halvkugle. Derfor har byen meget varme dage med høj luftfugtighed på grund af Rio de la Plata-floden. Forvent temperaturer på 30-40 grader i Buenos Aires og meget lidt regn – men hvis det regner, så næsten tropiske korte og intensive byger – næsten skybrud.

  I Patagonien og Ildlandet – det vil sige Puerto Madryn, Ushuaia og El Calafate – er sommervejret også oftest med os. I Puerto Madryn ved Atlanterhavskysten vil det betyde meget varme dage på op til 35 grader, hvis det ikke er overskyet, men til gengæld en acceptabel meget lav luftfugtighed. Det kan dog blæse meget her.

  I Ushuaia, verdens sydligste by, vil dagstemperaturerne være på 15-25 grader, men her kan det regne og blæse. Ved indlandsgletsjerne, El Calafate og Ushuaia kan aftener og morgener være kølige, indtil solen har varmet det op.

  Iguazú-vandfaldene har i sommerperioden ekstreme temperaturer på op til 40 grader med høj luftfugtighed, hvilket kræver, at man drikker meget væske og tager den med ro. I Brasilien er klimaet subtropisk, og Rio de Janeiro har også normalt meget høje temperaturer dag og nat fra 30-40 grader med en høj luftfugtighed. Det regner sjældent om sommeren – men sker det, er det som i Buenos Aires kortvarigt og vådt.

  Tidsforskel

  Argentina har samme tidszone fire timer efter dansk vintertid og fem timer efter dansk sommertid.

  Brasilien har fire tidszoner. I kystregionen til og med hovedstaden Brasilia er man fire timer efter dansk tid, og i Manaus er man fem timer efter.

  Transport i Argentina og Brasilien

  Vores busser i Argentina, der kun er til dagsture, er samme standard som i Europa og med aircondition og gode sæder.

  Busserne i Brasilien har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i både Argentina og Brasilien. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik.

  I Argentina er det vigtigt selv at være opmærksom på at lægge drikkepenge – og kun i kontanter.

  I Brasilien lægger restauranterne typisk automatisk 10 % på regningen, så man dermed også kan betale dem via kreditkort.

  For begge lande gælder det, at taxachauffører bliver glade for drikkepenge, og her runder man op eller giver 10 % oven i prisen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (USD 1 pr. nat pr. rejsedeltager).  Rejselederen samler ind for alle deltagere og uddeler løbende under hele rejsen drikkepenge til lokalguider, chauffører og dragere (bellboys) på hotellerne. Det er en fast bestanddel af grupperejser i Sydamerika. Beløbet er fastsat til USD 75 pr. person, som rejselederen indsamler ved turens start.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Argentina og Brasilien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. På nogle hoteller må man være forberedt på, at der kan være begrænsning på det varme vand. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Argentina hører til et af Sydamerikas sikreste lande og rejsen rundt sydpå i Patagonien er utvivlsomt Sydamerikas sikreste region. Alligevel skal man ikke friste svage sjæle ved at efterlade kameraer eller tegnebog på bordet, hvis man går fra det. I hovedstaden Buenos Aires skal man passe på med store kameraer og andre værdigenstande på åben gade. I Buenos Aires er der et særligt kontor for turistpolitiet.

  Brasilien har et blakket ry, når det gælder kriminalitet, men man skal tænke på, at det er mest farligt dér, hvor turisterne ikke kommer, f.eks. i storbyernes slumkvarterer. De brasilianske myndigheder har stort fokus på lov og orden, og der er et særligt politi, der kigger efter turisterne.

  For begge lande gælder det, at man skal udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet. Store kameraer på åben gade i Buenos Aires i Argentina er heller ikke nogen god idé – hav dem i tasken og tag dem kun op efter behov.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. I de fleste brasilianske storbyer benytter man 110 volt, men man kan også komme ud for steder med 220-240 volt. Danske stik er lidt tykkere end brasilianske, så det er en god idé at købe en adapter, f.eks. i lufthavnen.

  I Argentina bruger man udelukkende 220 volt, og stikkene er skæve – dog har mange hoteller også danske stikdåser.

  Mobiltelefoni & internet

  Det er dyrt at bruge en dansk mobiltelefon i både Argentina og Brasilien, og det er også dyrt at ringe fra hotellet. Skal du ringe til Danmark fra Brasilien, skal du taste en exit-kode for at ringe ud og derefter taste Danmarks landekode (45). Exit-koden er afhængig af, hvilken teleudbyder, du benytter. Henvend dig til rejselederen for at høre nærmere om, hvilken kode der skal bruges. Internet-telefoni er den billigste løsning, og der er adgang til internettet på de største hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes eller lånes. Trådløst internet i lobbyen på hotellerne findes ofte mod betaling, og antallet af internetcaféer er stigende i de større byer.

  Mad & drikke

  Argentina er verdens 8. største land og kaldes for landet med de seks kontinenter. Det udtryk bunder i landets mangfoldige geografi, der også inden for gastronomi giver sig udslag i delikate retter fra Buenos Aires og de 23 provinser. I nordøst og nordvest er maden præget af det subtropiske klima med mange frugter og flodfisk, herunder den klassiske argentinske te – ”mate” – der dyrkes her og indtages af alle i hele landet med metalsugerør i smukt dekorerede bægre. Argentina har verdens bedste oksekød. End of story. Udskæringerne ”lomo” (mørbrad), ”bife de chorizo” (sirloin) og ”ojo de bife” (ribeye) er verdensklasse, hvor man skal bede om at få den ”a punto”, hvis den skal være almindeligt gennemstegt og ”jugoso”, hvis saftig. Der følger altid tilbehør, ”guarnicion”, med i form af kartofler, pommes frites, salat m.m. Argentinas pizza og ”empanadas” – dejbrød med kød og grøntsagsfyld – er Sydamerikas bedste. De mange italienske indvandrere gør is i Buenos Aires til verdensklasse. Argentina har med Chile Sydamerikas bedste rød-, hvid- og rosévine, hvor Argentina udmærker sig med druen Malbec inden for rødvine.

  Brasilien er verdens 5. største land, og landets store regionale forskelle gælder også madkulturen. F.eks. er Amazonas kendetegnet ved et stort udbud af spændende ferskvandsfisk og specielle frugter, og i delstaten Bahia gør den afrikanske indflydelse sig gældende med krydrede retter med forskellige slags chili. Der er dog et par retter, der er udbredt fra nord til syd, f.eks. nationalretten ”feijoada” bestående af sorte bønner kogt med soltørret kød, pølser og ”rester” som grisetæer og tryner, som serveres med ris. ”Farofa” er en anden udbredt brasiliansk specialitet, der spises som tilbehør – den består af maniokmel ristet på panden med f.eks. bananstykker, rosiner eller bacon. Brasilien er også kendt for sit gode oksekød, og bønner og ris har samme status som kartofler på vores breddegrader. Brasilien er en øldrikkende nation, og ”chopp” er fadøl, der drikkes iskoldt. Øl på dåse/flaske – ”cerveja” – er generelt af bedre kvalitet. Da der findes en overflod af tropiske frugter i landet, kan man næsten overalt få friskpresset juice i mange varianter.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige kontorer, i banker, ventesale og lignende, og det gælder også på mange restauranter og barer. Rejselederen vil informere nærmere om, hvordan man skal forholde sig.

 • Gode råd

  Med bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Pak gerne f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Vandet kan drikkes i de fleste større byer, men det smager af klor, så vi anbefaler at købe mineralvand på flaske. Tjek, at flasken er uåbnet/forseglet. Når man opholder sig i Sydamerika, sveder man meget mere end normalt i Danmark, og det er vigtigt at drikke rigeligt – gerne min. 2-3 liter vand dagligt. Symptomer på dehydrering er kraftigt farvet urin, hovedpine og svimmelhed. Indtagelse af alkohol i større mængder øger risikoen for alvorlig dehydrering. Mange steder uden for de større byer kan man ikke forvente toiletforhold som i Danmark, og offentlige toiletter er en sjældenhed. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt. Det anbefales at medbringe håndsprit. Solcreme og insektmiddel kan med fordel købes i Brasilien, da de er udviklet til de lokale forhold.

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og det bedste indblik i landet, bør man vise respekt for landet og indbyggerne. Man må være forberedt på, at argentinerne og brasilianerne er mere kropslige end os danskere, og ritualet med adskillige kindkys, når man mødes, er helt almindeligt. På en rejse til Brasilien skal man væbne sig med tålmodighed, for punktlighed er ikke en brasiliansk dyd, ligesom bureaukrati er meget udbredt. Brasilianerne er fotogene, og mange har ikke noget imod at blive fotograferet – men det er ikke alle. Langt de fleste argentinere elsker at blive fotograferet – men spørg først. Så falder man ofte i snak.

  Man vil møde tiggere mange steder og også børn, der tigger. Man kan ikke hjælpe alle, og beslutter du dig for at give, så giv ikke mere end det, der svarer til en krone.

  Idéer til indkøb

  Man kan købe stort set alt i Argentina og Brasilien, og her findes hele spektret fra farverige, lokale markeder til mondæne shoppingcentre med aircondition. Indiansk kunsthåndværk, tekstiler og lertøj er typiske brasilianske souvenirs. Sportsinteresserede kan med fordel købe sportstøj, og da Brasilien har en spændende musikkultur, er her virkelig noget for musikelskere. Brasilien producerer 90 % af verdens halvædelstene, som kan købes til overkommelige priser. Argentina har masser af gode lædervarer og dermed ikke kun frakker, men også handsker og sko i verdensklasse. Argentinsk ”dulce de leche” – mælke- og sukkerbaseret karamelcreme – er ideelt til pandekager og landets uofficielle nationalspise. ”Mate”, urteteen, der indtages i bæger og metalsugerør, er en god gaveidé, og teen er ikke noget problem i den danske told.

 • Fakta

  • Statsform: Argentina er en føderal republik med 23 provinser og Buenos Aires som selvstyrende hovedstad.
  • Befolkning: 44,3 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Buenos Aires – 2,9 mio. indbyggere.
  • Religion: 83 % er katolikker. Buenos Aires er den by uden for Israel efter New York med flest jøder, omkring 300.000.
  • Sprog: Det officielle sprog er spansk.
  • Areal: 2.780.400 km² – Argentina er 65 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Aconcagua 6.960 m – højeste bjerg i hele Sydamerika.
  • Kystlinje: 4.989 km.
  • Fra nord til syd: 3.500 km – 8.000 km med territorium på Antarktis.
  • Fra øst til vest: 1.300 km.
  • Klima: Argentinas længde gør, at det strækker sig fra subtropisk i nord over tempereret til subarktisk i syd.

   

  • Statsform: Brasilien er en føderal republik med 5 regioner og 26 stater.
  • Befolkning: 207,4 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Brasília – 2,9 mio. indbyggere.
  • Religion: 70 % er katolikker, og ud over protestanter og jøder er der også mange, der bekender sig til spirituelle religioner.
  • Sprog: Det officielle sprog er portugisisk.
  • Areal: 8.456.510 km² – Brasilien er 200 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Pico da Neblina 3.014 m.
  • Kystlinje: 7.491 km.
  • Fra nord til syd: 4.320 km.
  • Fra øst til vest: 4.328 km.
  • Klima: Det meste af Brasilien ligger i den tropiske klimazone, og den sydlige del af landet i den subtropiske zone.