Ring til os 70 22 66 00

Du bor på lodge i Pantanal tæt på dyrelivet

Det bedste af Brasilien

15 dage fra kr. 33.995

Om rejsen

Glæd dig til at opleve Brasiliens største seværdigheder. Du begynder i Rio de Janeiro, der efter manges mening er verdens smukkest beliggende storby, og tager naturligvis til Sukkertoppen og Corcovado-bjerget med Kristusstatuen. Du ser de imponerende Iguazú-vandfald, du oplever den særegne natur og dyreliv ved verdens største vådområde, Pantanal, og en sejltur bringer dig til en lodge langt inde i junglen, hvor du kan få piratfisk på krogen. Andre store oplevelser er Brasiliens futuristiske hovedstad, Brasilia, besøg på en cigarfabrik, kolonistemningen i Salvador da Bahia og en uforglemmelig sejltur i Allehelgensbugten.

Glæd dig fordi

 • du får en indholdsrig rejse med alle Brasiliens højdepunkter
 • rejsen går til de berømte strande Copacabana og Ipanema
 • du bor på en lodge midt i Pantanal tæt på dyrelivet
 • du ser Iguazú-vandfaldene fra både den brasilianske og argentinske side
 • sejlturen på Amazon-floden er uforglemmelig
 • den futuristiske hovedstad, Brasilia, er helt unik
 • du kommer tæt på den imødekommende befolkning
Antal Dage
15 dages rundrejse
Pris
Fra kr. 33.995
Afrejse fra
København, Billund
Dansk rejseleder
Simon Brammer Hansen

Danmarks bedste rundrejse til Brasilien fordi

Du får usædvanligt mange måltider inkluderet

Det er DK’s mest indholdsrige Brasilien-rundrejse med besøg i både Rio de Janeiro, Iguazú, Pantanal, Brasilia og Salvador

Vi bor på lodge i Pantanal tæt på dyrelivet

Danmarks bedste rundrejse til Brasilien fordi

Se de smukke Iguazú-vandfald

Mød din rejseleder til Brasilien

Rejseleder - Simon Brammer - Risskov Rejser
Simon er ekspert i Sydamerika

Rejseleder Simon Brammer Hansen har boet i Sydamerika i mange år, så du finder ikke en bedre rejseleder til Brasilien. Simon har en stor interesse for naturen, og han har bl.a.  studeret Amazonas flora og fauna i flere år. Simon er uddannet naturvejleder, men har også en stor interesse for sydamerikansk kultur, hvilket gør ham til den perfekte rejseleder.


Læs mere om Simon Brammer Hansen

Rejseleder - Simon Brammer - Risskov Rejser
Simon er ekspert i Sydamerika

Rejseleder Simon Brammer Hansen har boet i Sydamerika i mange år, så du finder ikke en bedre rejseleder til Brasilien. Simon har en stor interesse for naturen, og han har bl.a.  studeret Amazonas flora og fauna i flere år. Simon er uddannet naturvejleder, men har også en stor interesse for sydamerikansk kultur, hvilket gør ham til den perfekte rejseleder.


Læs mere om Simon Brammer Hansen

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Rio de Janeiro

  Ankomst til Rio de Janeiro om aftenen. Vi tjekker ind på hotellet, og resten af aftenen er fri til afslapning.

 • Dag 2 Sightseeing med frokost i Rio og videre til Iguazú

  Vi besøger først den berømte botaniske have, som strækker sig over ca. 350 hektar og rummer over 6.500 forskellige planter og træer, og som er hjemsted for mere end 140 forskellige fuglearter. Derefter kører vi til den historiske bydel, hvor vi ser nærmere på området ved Praca XV med Rios ældste og fineste bygninger og kirker. Vi spiser frokost på en typisk brasiliansk frokostrestaurant i en af de gamle gader, som turister sjældent finder vej til. Rio opfattes af mange som en af verdens smukkest beliggende storbyer og blev opdaget af portugiserne 1. januar 1502. Portugiserne kaldte byen for Rio de Janeiro – “Januarfloden” – da de troede, de sejlede på en flod. I Rio findes mange skønne strande, og de mest berømte er Copacabana og Ipanema, som du kan glæde dig til at stifte bekendskab med på slutningen af rejsen.

  Om eftermiddagen begiver os afsted mod lufthavnen og flyver videre til Iguazú.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 3 Iguazú-vandfaldene og tid på egen hånd

  Om formiddagen får vi det første indtryk af vandfaldene fra den brasilianske side. Iguazú-vandfaldene, der består af i alt 270 vandfald, er verdens længste med sine 2,7 kilometer og ligger i grænseområdet mellem Argentina, Brasilien og Paraguay. Faldet er på 70 meter, og der fosser i gennemsnit 5.000 tons vand gennem faldene i sekundet. Præsident Roosevelts kone bemærkede i sin tid om vandfaldene, at Niagara Falls i sammenligning så ud som en køkkenvandhane. Der er mange stier og gangbroer, som gør det muligt at gå langt ud over vandet, mens vandet sprøjter langt op i luften og ofte danner flotte regnbuer. Eftermiddagen er til fri disposition. Måske har du lyst til at se mere af faldene på egen hånd eller slappe af på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Middag og show i Iguazú

  Middag på den kendte fiskerestaurant ”Clube dos Pescadores” og showet ”Brazil by Night” – et overflødighedshorn af eksotiske sambarytmer og andre traditionelle brasilianske rytmer, der ledsager et forrygende karnevalsshow. I showet er der også indslag med argentinsk tango og paraguayansk folkedans, som reflekterer geografien og kulturen i området.

  Kr. 850 pr. person

 • Dag 4 Iguazú fra den argentinske side

  Vi kører over Tancredo Neves-broen til Argentina for at se vandfaldene fra den argentinske side, hvor det er mere voldsomt. Vi kommer helt tæt på vandfaldene, og det er en uforglemmelig oplevelse at se og høre de brusende vandmasser, når vi går gennem det udbyggede system af gangbroer. En af dem går helt ud til kanten af ”Djævelens Gab”, og vi ser vandet vælte ud over kanten og ned i dybet langt under os. Vi tager på udflugt ind i junglen og spiser en sen frokost i Argentina.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Tilkøbsmuligheder

  Udflugt til vandfaldene i Zodiac-gummibåd

  Prøv en spændende bådtur med en Zodiac-gummibåd på floden helt op til et af de brusende vandfald. Det er også muligt at opleve vandfaldene fra luften på en helikoptertur på 10 min. Fra helikopteren er der storslået udsigt over vandfaldene og hele det kæmpemæssige jungleområde.

  Kr. 995 pr. person

 • Dag 5 Pantanal og piratfiskeri

  Tidligt om morgenen flyver vi fra Iguazú via São Paulo til Cuiabá ved Pantanal. Herefter venter en fascinerende køretur gennem det smukke landskab til vores lodge midt i Pantanal.

  Pantanal er et enormt naturområde – faktisk er det verdens største vådområde. Det giver optimale betingelser for et mangfoldigt dyre- og planteliv. Mange mener sågar, at Pantanal er endnu vildere end Amazonas, hvilket også har fået National Geographic til at kalde Pantanal for Brasiliens bedst bevarede hemmelighed. Vi opholder os 3 dage i Pantanal. Dermed har vi god tid til at fordybe os i områdets mageløse natur.

  Vi starter allerede med at udforske området lige efter ankomsten til vores lodge. Om eftermiddagen skal vi nemlig forsøge at fange piratfisk ved den store flod Claro. Efter en dejlig middag følger en gåtur i mørket, hvor vi skal spotte det aktive dyreliv, som dukker op efter mørkets frembrud.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Hvis du vil vide mere om, hvad der venter i Pantanal, så se denne dokumentar fra National Geographic, hvor de besøgte området i 2017

 • Dag 6 Tæt på dyrelivet i Pantanal

  Efter morgenmaden venter en tur på hesteryg i de naturskønne omgivelser i Pantanal. Hævet over jorden får du en enestående mulighed for at opleve Pantanal på nærmeste hold. Vi forsøger at spotte nogle af de mange farvestrålende papegøjer, som lever i området. Hvis vi er heldige, kan vi se tapirer og myreslugere – for ikke at nævne jaguarer og anakondaer, som også lever i området.

  Om eftermiddagen hopper vi ombord på små flodbåde for at se nærmere på dyrelivet i og langs vandet. I Pantanal lever op mod 10 millioner kaimaner – en krokodille-art, som vi forhåbentlig støder på. Derudover leder vi efter kapivarer og de mange andre dyrearter, som har deres daglige liv på Claro-floden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 7 Fotosafari i Pantanal

  På dag 7 venter endnu en dag i naturens tegn. Om formiddagen skal vi på en gåtur i området for at spotte verdens måske vildeste natur- og planteliv.  Herefter er der tid til afslapning i hængekøjer tilbage på lodget. Om eftermiddagen tager vi på fotosafari, når vi kører rundt i området. 

  Dagen slutter med en aftensafari. Denne gang i en specialbygget lastbil, som skal bringe os længere ind i skoven og tæt på livet i Pantanal.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 8 Tilbage til civilisationen

  Vi tager tilbage til civilisationen, når vi kører til lufthavnen i Cuiabá og flyver stik øst til Brasilia. Vi lander ved aftenstid og kører direkte til hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

 • Dag 9 Byrundtur i Brasilia og fly til Salvador da Bahia

  Vi tager på en byrundtur og ser de vigtigste seværdigheder i hovedstaden. Brasilia blev landets hovedstad i 1960, og beliggenheden midt i landet var et velovervejet valg. Byen blev fra start designet til at være hovedstad, den er formet som en flyvemaskine og har en unik fremtidsatmosfære over sig med sin anderledes byplanlægning, de ultramoderne bygninger og de utrolige skulpturer, som står alle vegne. En arkitektur, som har sikret hovedstaden optagelse på UNESCOs verdensarvsliste. Om eftermiddagen er der tid til shopping og oplevelser på egen hånd. Ved aftenstid flyver vi til landets første hovedstad, Salvador.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 10 Byrundtur i landets kulturby og mulighed for middag med kulturshow

  Salvador da Bahia er hovedstaden i den nordøstlige delstat Bahia og var Brasiliens første hovedstad fra 1549 frem til 1763, og faktisk blev Brasilien grundlagt her. Byen ligger smukt på en stejl halvø ved Todos os Santos, også kaldet Allehelgensbugten, der har fået sit navn efter at være blevet opdaget på Allehelgensdag. Salvador kaldes også Brasiliens kulturelle hovedstad og er kendt for sin gastronomi, arkitektur og musik, og herfra kommer en række af landets bedste og mest kendte musikere. Glæd dig også til at møde nogle af de smilende kvinder – ”Baianas” – i deres flotte, farvestrående kjoler.

  Om formiddagen skal vi på en byrundtur i Salvador, hvor vi bl.a. udforsker den gamle, historiske bydel Pelourinho. Her skal vi se pladsen, hvor der blev afholdt auktion over de nyankomne slaver fra Afrika. Det historiske centrum med den portugisiske arkitektur fra kolonitiden er på UNESCOs verdensarvsliste og anses for at være helt unikt i både Nord- og Sydamerika. Brasiliens mest autentiske marked, Mercado Modelo, skal vi også besøge, og her finder vi bl.a. kunsthåndværk af meget høj kvalitet. Eftermiddagen er til fri disposition, og det er om aftenen muligt at tilkøbe en middag med et medfølgende kulturshow.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Show med middag i Salvador

  Om aftenen er det muligt at se et fantastisk show fra Bahia inkl. middag, der serveres under showet.

  Kr. 750 pr. person

 • Dag 11 Udflugt til Cachoeira og besøg på cigarfabrik

  Denne dag skal vi på en tur 110 kilometer ind i landet og besøge den gamle koloniby Cachoeira, der er meget rig på kirker, klostre og andre bygninger fra kolonitiden. I byen har den afro-brasilianske religion Candomblé sit hovedsæde. Cachoeira er flot beliggende ved Paraguazú-floden midt i det sukkerrørsområde, der forsynede sukkerfabrikkerne, og hvor der i kolonitiden arbejdede mange slaver fra Afrika. Inden vi returnerer til Salvador, besøger vi en af Bahias berømte cigarfabrikker, Dannemanns, som siden 1873 har fremstillet nogle af de bedste cigarer ikke kun i Brasilien, men i hele verden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Tilkøbsmuligheder

  Show med middag i Salvador

  Om aftenen er det muligt at se et fantastisk show fra Bahia inkl. middag, der serveres under showet.

  Kr. 850 pr. person

 • Dag 12 Heldagsudflugt med skonnert i Allehelgensbugten

  Denne dag skal vi på en dejlig sejltur med skonnert i Allehelgensbugten. Det er Brasiliens største bugt med masser af øer, hvoraf de fleste er ubeboede. I løbet af dagen lægger vi til ved forskellige øer, hvor det er muligt at bade og købe forfriskninger. Vi spiser frokost på Itaparica, der er den største ø i bugten.

  Om aftenen flyver vi tilbage til Rio de Janeiro, hvor vores Brasilien-eventyr startede.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 13 Udflugt til Corcovado-bjerget med Kristusstatuen

  Om formiddagen besøger vi et af Rios mest berømte vartegn – Kristusstatuen. Vi skal med togbanen op på det 700 meter høje Corcovado-bjerg, hvor den imponerende statue breder sine arme ud og velsigner byen og dens indbyggere. Statuen blev færdig i 1931, er 30 meter høj, vejer 1.145 ton og blev i 2007 valgt som en af verdens syv vidundere. Statuen er spektakulær, og det er udsigten over byen og strandene også. Til frokost skal vi nyde retten “feijoada” – en velsmagende ragout lavet af sorte bønner, tørret oksekød og svinekød, der er en brasiliansk nationalret.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 14 Svævebanetur til Sukkertoppen og hjemrejse

  Om formiddagen tager vi svævebanen op til Sukkertoppen – den 400 meter høje granitklippe, som er et af Rios vartegn. Herfra er der en fantastisk udsigt over byen, der ligger i al sin pragt mellem bjergene og Atlanterhavet. Efter en lokal frokost er det tid til at starte rejsen hjem til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 15 Ankomst til Danmark

  Vi ankommer til Danmark.

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på centralt beliggende 3- og 4-stjernede hoteller og lodge i Pantanal
 • 13 x morgenmad, 8 x frokost og 4 x aftensmad
 • Al transport jf. program
 • Udflugt til Sukkertoppen og Corcovado med Kristusstatuen
 • Sightseeing i Rio med botanisk have
 • Udflugt til det brasilianske Iguazú-vandfald
 • Heldagsudflugt til det argentinske Iguazú-vandfald
 • Sightseeing i den gamle hovedstad, Brasilia
 • Dagligt udflugtsprogram med naturoplevelser under opholdet i Pantanal
 • Heldagstur til kolonitidsbyen Cachoeira i Bahias bagland
 • Heldagstur med skonnert i Allehelgensbugten ved Salvador
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.995
 • Ved afrejse fra Aalborg lufthavn. Tillæg kr. 1.250
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 27 oktober 2019 15 dage Simon Brammer Hansen Billund
  København
  Kr. 33.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 27/10-2019   kl. 06:00 27/10-2019   kl. 07:20
   Amsterdam - Rio De Janeiro 27/10-2019   kl. 10:40 27/10-2019   kl. 18:35
   Rio De Janeiro - Iguassu Falls 28/10-2019   kl. 00:00 28/10-2019   kl. 00:00
   Iguassu Falls - Sao Paulo 31/10-2019   kl. 00:00 31/10-2019   kl. 00:00
   Sao Paulo - Cuiaba Mt 31/10-2019   kl. 00:00 31/10-2019   kl. 00:00
   Cuiaba Mt - Brasilia 03/11-2019   kl. 00:00 03/11-2019   kl. 00:00
   Brasilia - Salvador 04/11-2019   kl. 00:00 04/11-2019   kl. 00:00
   Salvador - Rio De Janeiro 07/11-2019   kl. 00:00 07/11-2019   kl. 00:00
   Rio De Janeiro - Amsterdam 09/11-2019   kl. 21:50 10/11-2019   kl. 12:15
   Amsterdam - Billund 10/11-2019   kl. 16:45 10/11-2019   kl. 17:50
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 27/10-2019   kl. 06:00 27/10-2019   kl. 07:25
   Amsterdam - Rio De Janeiro 27/10-2019   kl. 10:40 27/10-2019   kl. 18:35
   Rio De Janeiro - Iguassu Falls 28/10-2019   kl. 00:00 28/10-2019   kl. 00:00
   Iguassu Falls - Sao Paulo 31/10-2019   kl. 00:00 31/10-2019   kl. 00:00
   Sao Paulo - Cuiaba Mt 31/10-2019   kl. 00:00 31/10-2019   kl. 00:00
   Cuiaba Mt - Brasilia 03/11-2019   kl. 00:00 03/11-2019   kl. 00:00
   Brasilia - Salvador 04/11-2019   kl. 00:00 04/11-2019   kl. 00:00
   Salvador - Rio De Janeiro Rj 07/11-2019   kl. 00:00 07/11-2019   kl. 00:00
   Rio De Janeiro - Amsterdam 09/11-2019   kl. 21:50 10/11-2019   kl. 12:15
   Amsterdam - København 10/11-2019   kl. 15:15 10/11-2019   kl. 16:35
   Se flytider
 • 22 marts 2020 15 dage Rune V. Harritshøj Billund
  København
  Aalborg
  Kr. 33.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 22/03-2020   kl. 06:00 22/03-2020   kl. 07:15
   Amsterdam - Rio De Janeiro 22/03-2020   kl. 10:45 22/03-2020   kl. 18:40
   Rio De Janeiro - Iguassu Falls 23/03-2020   kl. 00:00 23/03-2020   kl. 00:00
   Iguassu Falls - Sao Paulo 26/03-2020   kl. 00:00 26/03-2020   kl. 00:00
   Sao Paulo - Cuiaba Mt 26/03-2020   kl. 00:00 26/03-2020   kl. 00:00
   Cuiaba Mt - Brasilia 29/03-2020   kl. 00:00 29/03-2020   kl. 00:00
   Brasilia - Salvador 30/03-2020   kl. 00:00 30/03-2020   kl. 00:00
   Salvador - Rio De Janeiro 02/04-2020   kl. 00:00 02/04-2020   kl. 00:00
   Rio De Janeiro - Amsterdam 04/04-2020   kl. 21:55 05/04-2020   kl. 14:20
   Amsterdam - Billund 05/04-2020   kl. 16:40 05/04-2020   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 22/03-2020   kl. 06:00 22/03-2020   kl. 07:25
   Amsterdam - Rio De Janeiro 22/03-2020   kl. 10:45 22/03-2020   kl. 18:40
   Rio De Janeiro - Iguassu Falls 23/03-2020   kl. 00:00 23/03-2020   kl. 00:00
   Iguassu Falls - Sao Paulo 26/03-2020   kl. 00:00 26/03-2020   kl. 00:00
   Sao Paulo - Cuiaba Mt 26/03-2020   kl. 00:00 26/03-2020   kl. 00:00
   Cuiaba Mt - Brasilia 29/03-2020   kl. 00:00 29/03-2020   kl. 00:00
   Brasilia - Salvador 30/03-2020   kl. 00:00 30/03-2020   kl. 00:00
   Salvador - Rio De Janeiro Rj 02/04-2020   kl. 00:00 02/04-2020   kl. 00:00
   Rio De Janeiro - Amsterdam 04/04-2020   kl. 21:55 05/04-2020   kl. 14:20
   Amsterdam - København 05/04-2020   kl. 17:00 05/04-2020   kl. 18:20
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 750 per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Aalborg - Amsterdam 22/03-2020   kl. 06:00 22/03-2020   kl. 07:25
   Amsterdam - Rio De Janeiro 22/03-2020   kl. 10:45 22/03-2020   kl. 18:40
   Rio De Janeiro - Iguassu Falls 23/03-2020   kl. 00:00 23/03-2020   kl. 00:00
   Iguassu Falls - Sao Paulo 26/03-2020   kl. 00:00 26/03-2020   kl. 00:00
   Sao Paulo - Cuiaba Mt 26/03-2020   kl. 00:00 26/03-2020   kl. 00:00
   Cuiaba Mt - Brasilia 29/03-2020   kl. 00:00 29/03-2020   kl. 00:00
   Brasilia - Salvador 30/03-2020   kl. 00:00 30/03-2020   kl. 00:00
   Salvador - Rio De Janeiro Rj 02/04-2020   kl. 00:00 02/04-2020   kl. 00:00
   Rio De Janeiro - Amsterdam 04/04-2020   kl. 21:55 05/04-2020   kl. 14:20
   Amsterdam - Aalborg 05/04-2020   kl. 16:30 05/04-2020   kl. 17:50
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Brasilien

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt under opholdet. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Der er ikke visumpligt for skandinaviske statsborgere til Brasilien, når rejsen er på under 90 dage.

  For yderligere information se www.um.dk’s hjemmeside her.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Brasiliens møntfod hedder real (BRL) og er lig 100 centavos. Man skal ikke veksle til denne valuta i Danmark, men i stedet medbringe amerikanske dollars, som kan veksles i de større banker eller på vekselkontorer. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger, og alle de gængse kreditkort accepteres. Udenfor de største byer kan der kan være langt mellem hæveautomaterne, men mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankerne. Det er en god idé altid at have mønter og mindre sedler i pungen til drikkepenge og mindre indkøb, da det mange steder kan være svært at få byttepenge.

  Husk at medbringe pas ved enhver veksling/hævning i banken. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Brasilien har fire tidszoner. I kystregionen til og med hovedstaden Brasília er man fire timer efter dansk tid, og i Pantanal fem timer efter.

  Transport i Brasilien

  Busserne i Brasilien har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Brasilien. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er drikkepenge en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægges der typisk automatisk 10 % oven i regningen. Taxachauffører bliver glade for drikkepenge, og her runder man op eller giver 10 % oven i prisen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 amerikansk dollar pr. nat pr. rejsedeltager).

  Rejselederen samler ind for alle deltagere og uddeler løbende under hele rejsen drikkepenge til lokalguider, chauffører, tjenere (hvor måltider er inkl.) og piccoloer på hotellerne.

  Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Brasilien har et blakket ry, når det gælder kriminalitet, men man skal tænke på, at det er mest farligt dér, hvor turisterne ikke kommer, f.eks. i storbyernes slumkvarterer. De brasilianske myndigheder har stort fokus på lov og orden, og der er et særligt politi, der kigger efter turisterne. Men som mange andre steder i verden skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. I de fleste storbyer benytter man 110 volt, men man kan også komme ud for steder med 220-240 volt. Danske stik er lidt tykkere end brasilianske, så det er en god idé at medbringe en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Brasilien er verdens femtestørste land, og landets store regionale forskelle gælder også madkulturen. F.eks. er Amazonas kendetegnet ved et stort udbud af spændende ferskvandsfisk og specielle frugter, og i delstaten Bahia gør den afrikanske indflydelse sig gældende med krydrede retter med forskellige slags chili. Der er dog et par retter, der er udbredt fra nord til syd. Det gælder f.eks. nationalretten feijoada bestående af sorte bønner kogt med soltørret kød, pølser og ”rester” som grisetæer og tryner, som serveres med ris.

  Farofa er en anden udbredt brasiliansk specialitet, der spises som tilbehør – den består af maniokmel ristet på panden med f.eks. bananstykker, rosiner eller bacon. Brasilien er også kendt for sit gode oksekød, og bønner og ris har samme status som kartofler på vores breddegrader. Brasilien er en øldrikkende nation, og chopp er fadøl, der drikkes iskoldt. Øl på dåse/flaske – ceveja – er generelt af bedre kvalitet. Da der findes en overflod af tropiske frugter i landet, kan man næsten overalt få friskpresset juice i mange varianter.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen. Ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og det bedste indblik i landet bør man vise respekt for landet og indbyggerne. Man må være forberedt på, at brasilianerne er mere kropslige end os danskere, og ritualet med adskillige kindkys, når man mødes, er helt almindeligt. På en rejse til Brasilien skal man skal væbne sig med tålmodighed, for punktlighed er ikke en brasiliansk dyd, ligesom bureaukrati er meget udbredt. Brasilianerne er fotogene, og mange har ikke noget imod at blive fotograferet – men det er ikke alle. Spørg derfor, hvis du er i tvivl.

  Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt, så tag selv noget med i tasken sammen med håndspritten. Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark. Solcreme og insektmiddel kan med fordel købes i Brasilien, da de er udviklet til de lokale forhold.

  Idéer til indkøb

  Man kan købe stort set alt i Brasilien, og her findes hele spektret fra farverige, lokale markeder til mondæne shoppingcentre med aircondition. Indiansk kunsthåndværk, tekstiler og lertøj er typiske brasilianske souvenirs. Sportsinteresserede kan med fordel købe sportstøj, og da Brasilien har en spændende musikkultur, er her virkelig noget for musikelskere. Brasilien producerer 90 % af verdens halvædelstene, som kan købes til overkommelige priser.

 • Fakta

  • Statsform: Føderal republik.
  • Hovedstad: Brasília med 2,8 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 208,8 mio. indbyggere.
  • Religion: Katolikker 65 %, protestanter 22 %, spiritister 2 %.
  • Sprog: Portugisisk.
  • Areal: 8.456.510 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Det meste af Brasilien ligger i den tropiske klimazone, og den sydlige del af landet i den subtropiske zone.

Trustpilot