Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Du bor på jungle-lodge i Amazonas tæt på dyrelivet

Du bor på jungle-lodge i Amazonas tæt på dyrelivet

Det bedste af Brasilien

15 dage fra 34.995 kr.

Glæd dig til at opleve Brasiliens største seværdigheder. Du starter oplevelserne i Sao Paulo, der er den største by på den sydlige halvkugle. Du ser de imponerende Iguazú-vandfald, du oplever det særegne natur- og dyreliv i Amazonas, og en sejltur bringer dig til en lodge inde i junglen, hvor vi blandt andet tager på alligator-”jagt”. Andre store oplevelser er Brasiliens futuristiske hovedstad, Brasília, besøg på en cigarfabrik, kolonistemningen i Salvador da Bahia og en uforglemmelig sejltur i Allehelgensbugten. Vi slutter af i Rio de Janeiro, der efter manges mening er verdens smukkest beliggende storby, og vi tager naturligvis både turen op til Sukkertoppen og til Corcovado-bjerget med den enorme Kristusstatue.

Glæd dig fordi

 • du får en indholdsrig rejse med alle Brasiliens højdepunkter
 • du ser Iguazú-vandfaldene fra både den argentinske og brasilianske side inkl. togtur til Djævelens Gab
 • du oplever byerne Sao Paulo og Manaus
 • den futuristiske hovedstad, Brasília, er helt unik
 • du bor på en lodge i Amazonas tæt på dyrelivet
 • sejlturen på Amazon-floden er uforglemmelig
 • du oplever byerne Sao Paulo, Manaus og Salvador
 • du oplever en storslået udsigt fra Sukkertoppen i Rio de Janeiro
 • du oplever Rio de Janeiro og kører med tandhjulsbane op på Corcovado-bjerget, hvor den ikoniske Kristusstatue står klar med åbne arme
 • du kommer tæt på den imødekommende befolkning
Antal dage
15 dages rundrejse
Pris
Fra 34.995 kr.
Afrejse fra
København, Billund
Dansk rejseleder
Rune V. Harritshøj

Danmarks bedste rundrejse til Brasilien fordi

Vores rundrejse inkluderer ophold i Amazonas

Du får en rejse med alle de største highlights og unikke oplevelser

Det er en flot rejse til en rigtig god pris med stor værdi for pengene – rigtig meget indhold og alle udflugter, entréer samt mange måltider er inkluderet

Danmarks bedste rundrejse til Brasilien fordi

Se de smukke Iguazú-vandfald

Mød din rejseleder til Brasilien

Rune Harritshøj - Rejseleder - Risskov Rejser
Rune er ekspert i Sydamerika

Rune har et indgående kendskab til Sydamerika, og specielt de sociale, politiske og økonomiske forhold i Peru, Bolivia, Colombia, Chile, Argentina, Uruguay og Brasilien har Rune et ekstra godt kendskab til. Rune taler både spansk og portugisisk og er en ofte benyttet foredragsholder. Rune er desuden forfatter til “Turen går til Argentina & Chile”, og han er en passioneret rejseleder, der med sin store viden gør rejsen ekstra interessant.


Læs mere om Rune V. Harritshøj

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Sao Paulo

  Vi ankommer til Sao Paulo først på aftenen og kører til vores hotel, der ligger meget centralt i det mondæne Moena-kvarter. Der er masser af restauranter i nærheden, og hotellet ligger i gåafstand til den populære Parque Ibirapuera, der er en naturskøn park med museer, kulturelle institutioner, planetarium, søer og stier.

  Her bor du dag 1 & 2

  Hotel Pestana São Paulo

  Tæt på den berømte boulevard Avendia Paulista ligger Hotel Pestana São Paulo. Hotellet er placeret nær den frodige Ibirapuera Park og i et hyg...

 • Dag 2 På opdagelse i Sao Paulo

  Vi skal se nærmere på Sao Paulo, som er den største by på den sydlige halvkugle og en af de største byer i verden. Sao Paulo blev grundlagt i 1554 af portugisiske missionærer, men fik først officielt status som by i 1711, og dyrkning af kaffe udviklede byen gevaldigt i 1800-tallet. Da slaveriet stoppede i 1881, ankom indvandrere i bølger fra især Italien og Japan for at arbejde på de store kaffeplantager. Den senere industrialisering bragte mange andre folkeslag til byen, og i dag er Sao Paulo landets vigtigste økonomiske, finansielle og kulturelle centrum samt trafikknudepunkt, og det kommer vi helt sikkert til at mærke på nærmeste hold.

  På byrundturen skal vi besøge den imponerende Cathedral da Se, der blev færdigbygget i 1954, da byen fejrede 400 års jubilæum, og er en af de største neo-gotiske katedraler i verden. Her ligger mange af byens vigtigste personligheder begravet – bl.a. den indianske stammeleder Tibirica, der konverterede til kristendommen. Foran katedralen ligger Praca de Se-pladsen, som er det absolut mest centrale sted i Sao Paulo og trafikknudepunkt. Vi skal også besøge Patio do Colegio, som var den første officielle bygning bygget af jesuitterne i 1954, og som både var kirke og skole. Vi kommer forbi Museum of Sacred Art og slutter turen af på det farverige marked Mercado Municipal. Den meget flotte bygning er fra 1933, hvor der handles livligt med alle mulige fødevarer af høj kvalitet, krydderier, tøj, keramik og souvenirs i flere etager, og der er rig mulighed for at få sulten stillet ved en af de mange madboder og restauranter.

  Om eftermiddagen er der mulighed for at udforske mere af byen på egen hånd, inden vi mødes til velkomstmiddag om aftenen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Til subtropiske Iguazú med regnskov, eksotiske dyr og smukke vandfald

  Om formiddagen flyver vi fra Sao Paulo til Iguazú og får de første indtryk af vandfaldene. Iguazú-vandfaldene består af i alt 275 vandfald, der breder sig over 2,7 km, og ligger i grænseområdet mellem Argentina, Brasilien og Paraguay. Faldhøjden er på 70 m og nogle steder højere, og der fosser i gennemsnit 5.000 tons vand gennem de mange fald i sekundet, hvilket gør det til verdens mest vandrige vandfald. Præsident Roosevelts kone bemærkede i sin tid om vandfaldene, at Niagara Falls i sammenligning så ud som en køkken-vandhane.

  Vi bruger dagen på den argentinske side af vandfaldene. Vi skal køre i det lille, åbne og smalsporede tog ud til det største af faldene – Djævlens Gab, som ligger på grænsen mellem Argentina og Brasilien. Vi bruger de mange gangstier, der ligger over, i højde med og ved foden af faldene, så vi får set de enorme vandfald fra alle tænkelige vinkler. Visse steder er det nødvendigt at pakke kamera og telefon godt væk på grund af vanddisen i luften, der er forfriskende her i sommerens op til 40 graders varme med høj luftfugtighed. Vi slutter oplevelserne af med en tur i åben lastbil gennem regnskoven ned til floden, hvor vi hopper om bord i en båd, sejler hen til og nærmest helt ind under vandfaldene – så forbered dig på at blive våd!

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Middag og show i Iguazú

  Om aftenen er der mulighed for at få en festlig oplevelse med en god middag og underholdning. Rafain Churrascaria Show har de sidste tre år opnået status i Guinness World Records med et multikulturelt artistisk show, der omfavner hele Latinamerika. Under showet serveres middagen som en barbeque-buffet med alverdens lækkerier.

  750 kr. pr. person

  Her bor du dag 3

  Vivaz Cataratas Hotel Resort

  I Foz do Iguaçu ligger det hyggelige Vivaz Cataratas Hotel Resort nær den berømte venskabsbro, som forbinder brasilianske Foz de Iguazu med den ...

 • Dag 4 Iguazú National Park med gåture på vandrestier på den brasilianske side

  I dag skal vi opleve den brasilianske side af vandfaldene. Der er mange stier og gangbroer, som gør det muligt at gå langt ud over vandet, mens vandet sprøjter langt op i luften og ofte danner flotte regnbuer. Vi får hele panorama-perspektivet på den 1,5 km lange gåtur. En fantastisk oplevelse og et utroligt spektakulært syn, når vi slutter turen af med at komme helt tæt på Djævelens Gab.

  Om eftermiddagen flyver vi videre til Brasiliens hovedstad Brasília.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 4 & 5

  Hotel Saint Paul

  Det dejlige Hotel Saint Paul har en god placering i Brasilia tæt på butikker, historiske attraktioner og unik arkitektur. Personalet bestræber ...

 • Dag 5 Byrundtur i hovedstaden Brasília

  Vi tager på en byrundtur og ser de vigtigste seværdigheder i hovedstaden. Brasília blev landets hovedstad i 1960, og beliggenheden midt i landet var et velovervejet valg. Byen er fra starten af designet til at være hovedstad, er formet som en flyvemaskine og har en unik fremtidsatmosfære over sig med sin anderledes byplanlægning, de ultramoderne bygninger og de utrolige skulpturer, som står alle vegne. En arkitektur, som har sikret hovedstaden optagelse på UNESCOs verdensarvsliste.  Om eftermiddagen og aftenen er der tid til oplevelser på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

 • Dag 6 Fly til Manaus og byrundtur

  Tidlig morgen flyver vi nordvest på til Manaus, der i dag er en moderne by med højhuse og en travl havn midt i Amazonas’ regnskov, og byen er udgangspunkt for ture ind i junglen og sejlture på floderne. Byen var verdenskendt og havde sin storhedstid allerede i slutningen af 1900-tallet, hvor formuer blev skabt på skovenes store naturlige gummiforekomster, og byen blev ikke uden grund på daværende tidspunkt kaldet Tropernes Paris.

  Vi skal bl.a. besøge de lokale markeder og se verdens største flydende havn, der er konstrueret til at fungere under meget store forskelle i flodens vandniveau, der afhængig af årstiderne kan variere mellem 12-18 meter over flodens laveste niveau. Vi tager turen til fods rundt i byen og ser de øvrige seværdigheder, bl.a. byens vartegn – Teatro Amazonas, der blev færdigt i 1896 og var Brasiliens svar på de mange operahuse i Europa. Tagsten og møbler blev importeret fra Frankrig, marmor fra Italien og vægge fra England. En imponerende lyserød bygning, og er der åbent, så kigger vi naturligvis indenfor.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 6

  Hotel Go Inn

  Med en suveræn beliggenhed tæt på det historiske område af Manaus ligger det fine Hotel Go Inn. Her bor du i lyse og moderne værelser med bl.a...

 • Dag 7 Sejltur på Rio Negro og Amazon-floden

  I dag skal vi sejle et par timer ad Rio Negro og Amazon-floden ud i junglen. Sejlturen går forbi ”Meeting of the Waters” – området, hvor Rio Negro-floden, hvis vand er næsten helt farvet sort, og Amazon-floden, hvis vand er lysebrunt eller sandfarvet, mødes. Over en strækning på ca. 6 km flyder de to floder ved siden af hinanden, uden at vandet blandes og med meget tydelig farveforskel på de to floders vand. Sejlturen slutter ved Amazon Village Jungle Lodge, hvor vi skal bo de næste to nætter. Lodgen har 45 dobbeltværelser i bungalows. Der er restaurant, bar og stort opholdsområde.

  Under opholdet på lodgen er der inkluderet et dagligt udflugtsprogram. Lodgens guider følger også med på udflugterne og øser af deres store viden om junglens flora og fauna.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 7 & 8

  Amazon Village Lodge

  Under dit ophold på Amazon Village Lodge får du i den grad følelsen af at være dybt inde i Amazonas-junglen. Her får du en unik oplevelse og k...

 • Dag 8 Oplevelser i Amazonas

  Under opholdet i junglen skal vi på følgende udflugter:

  • Tur i motoriserede kanoer til flodindløb og de oversvømmede skovområder
  • Vandretur eller kanotur ind i junglen, hvor vi lærer om regnskovens flora og fauna
  • ”Alligator-jagt” om aftenen i motoriserede kanoer, hvor vi foruden at spotte alligatorer også skal se stjernehimlen lyse som rubiner.

  Et par begivenhedsrige dage, som vil være en god idé at slutte af med den brasilianske nationaldrink ”caipirinha” – sukkerrørsrom med knust is, sukker og limefrugt – til at varme sjælen med og mindes de eventyrlige oplevelser.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 9 Tilbage til “civilisationen” og videre til Salvador

  Vi tager tilbage til “civilisationen”, sejler til Manaus og fortsætter direkte til lufthavnen, hvor vi flyver videre til Salvador. Vi lander hen på aftenen og kører direkte til hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 9, 10 & 11

  Vila Galé Salvador

  På Ondina Beach ligger Vila Galé Salvador blot få meter fra det glitrende hav. Hotellet er placeret nær flere shoppingmuligheder, og fra den ud...

 • Dag 10 Byrundtur i landets kulturby og mulighed for middag med kulturshow

  Salvador da Bahia er hovedstaden i den nordøstlige delstat Bahia og var Brasiliens første hovedstad fra 1549 frem til 1763, og faktisk blev Brasilien grundlagt her. Byen ligger smukt på en stejl halvø ved Todos Os Santos, også kaldet Allehelgensbugten, der har fået navn efter at være blevet opdaget på Allehelgensdag. Salvador kaldes også Brasiliens kulturelle hovedstad og er kendt for gastronomi, arkitektur og musik, og herfra kommer en række af landets bedste og kendteste musikere. Glæd jer i øvrigt til at møde nogle af de smilende og farverige kvinder – ”Baianas” – i deres flotte kjoler.

  Om formiddagen skal vi på en byrundtur i Salvador og bl.a. udforske den gamle, historiske bydel Pelourinho. Her skal vi se pladsen, hvor der blev holdt auktion over de nyankomne slaver fra Afrika. Det historiske centrum med den portugisiske arkitektur fra kolonitiden er på UNESCOs verdensarvsliste og anses for at være helt unikt inden for det felt i både Nord- og Sydamerika. Brasiliens mest autentiske marked, Mercado Modelo, skal vi også besøge, og her finder vi bl.a. kunsthåndværk af meget høj kvalitet.

  Eftermiddagen er til fri disposition, og om aftenen er der mulighed for at tilkøbe en middag med tilhørende kulturshow.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Middag og show i Salvador

  Om aftenen er det muligt at se et fantastisk show fra Bahia inkl. middag, der serveres under showet.

  750 kr. pr. person

 • Dag 11 Heldagsudflugt med skonnert i Allehelgensbugten

  I dag skal vi på en dejlig sejltur med en skonnert i Allehelgensbugten. Det er Brasiliens største bugt med masser af øer, hvoraf de fleste er ubeboede. I løbet af dagen lægger vi til ved forskellige øer, hvor der er mulighed for at bade og nyde de flotte strande. Vi spiser frokost på Itaparica, der er den største ø i bugten, og her skal vi på en rundt i den gamle koloniby, før vi sejler tilbage til Salvador, hvor vi er fremme ved aftenstid.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 12 Udflugt til Cachoeira og besøg på cigarfabrik

  I dag skal vi på en tur 110 km ind i landet og besøge den gamle koloniby Cachoeira, der er meget rig på kirker, klostre og andre bygninger fra kolonitiden. I byen har den afro-brasilianske religion Candomblé sit hovedsæde. Cachoeira er flot beliggende ved Paraguazú-floden midt i det sukkerrørsområde, der forsynede sukkerfabrikkerne, og hvor der i kolonitiden arbejdede mange slaver fra Afrika. Inden vi returnerer til Salvador, besøger vi en af Bahias berømte cigarfabrikker, hvor nogle af de bedste cigarer, ikke kun i Brasilien, men i hele verden, produceres.

  Først på aftenen flyver vi videre til Rio de Janeiro, som er Brasiliens næststørste by med 7 mio. indbyggere. Sådan føles den på ingen måde. De mange strande, der slanger sig rundt om pynter og klippebjerge med by, natur og hav ud i ét har givet Rio de Janeiro tilnavnet ”Guds By”.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 12 & 13

  Mirador Rio Hotel

  Tæt på Copacabanas hvide sandstrand ligger Mirador Rio Hotel med panoramaudsigt over storslåede Rio de Janeiro. I hotellets hyggelige restaurant...

 • Dag 13 Med tandhjulsbanen op til Kristusstatuen på Corcovado-bjerget og besøg på sukkertoppen

  Vi starter dagen med at tage tandhjulsbanen op til Corcovado-bjergets top i 710 meters højde. Togturen er betagende gennem Rio de Janeiros urbane nationalpark med aber og papegøjer. På toppen venter et af verdens officielle syv vidundere: Kristusstatuen, der står højt hævet over ”Guds By”. Statuen, der er 38 m høj og vejer 1145 ton, er ikke alene et kristent symbol, men også byens og hele Brasiliens vartegn. Herfra er der et uforglemmeligt vue til Ipanema og Copacabana-strandene, Sukkertoppen og til lagunen, hvor bl.a. roning blev afviklet under OL i 2016. Vi skal også besøge Rio de Janeiros måske endnu mere berømte ikon: Sukkertoppen. Vi kører op med kabelbanen i to etaper til endestationen i 396 m højde, hvorfra vi bliver mødt med en enestående udsigt over byen og til Guanabara-bugten med indsejlingen fra Atlanterhavet.

  Imellem disse to højdepunkter på dagen skal vi også rundt i centrum i Rio og kigger indenfor i den nye og meget specielle katedral, ser det gamle, flotte operahus og går en tur i det farverige kunstnerkvarter, som er mest kendt for Selarons verdensberømte og farverige trappe, som den chilenske kunstner Jorge Selaron skabte som en hyldest til det brasilianske folk.

  Om aftenen spiser vi afskedsmiddag på en spændende, lokal restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

 • Dag 14 Fridag i Rio med mulighed for udflugter og hjemrejse

  På rejsens sidste dag kan du nyde dagen på egen hånd, eller du kan vælge mellem nogle spændende tilkøbsudflugter.

  Dag på egen hånd: Nyd f.eks. de omkringliggende strande eller gå på shopping. Rio de Janeiro har flere gode shoppingcentre tæt på hotellet, men parallelgaderne til Copacabana-strandpromenaden har også mange gode butikker. Et forslag kan også være at besøge boheme-kvarteret Santa Teresa, der ligger centralt i byen på en lille bakke og er kendt for sine mange kunstnere og stejle gader.

  Tre spændende tilkøbsudflugter: Læs mere om de tre udflugter nedenfor. På disse udflugter vil der være en engelsktalende guide. Først på aftenen er det tid til at sige farvel til Rio, når vi kører mod den internationale lufthavn og påbegynder rejsen tilbage til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Med jeep til Botanisk Have og Tijuca-skoven

  Tag med på en spændende og oplevelsesrig dag i naturens tegn, når du besøger Rios gamle botaniske have og Tijuca – verdens største skov midt i byen! Den smukke botaniske have har eksisteret siden 1808 og er et sandt mekka for naturelskeren. Her kan du opleve alt fra kæmpeåkander og kæmpetræer til smukke orkidéer og fredfyldte oaser. I Tijuca finder du en lille bid af regnskoven midt i byen, og følger du vandrestierne bliver du belønnet med fantastiske udsigter ud over Rio. Turen er i åben jeep og med engelsktalende lokalguide. Turen varer fra ca. kl. 08:30-12:00, skal bestilles hjemmefra og gennemføres ved min. 4 personer.    

  550 kr. pr. person

  Bag om Rios berømte karneval

  Kom med bag om Rios verdensberømte karnevalscene, når en lokal guide viser rundt i Samba City-komplekset og fortæller anekdoter om karnevallet og sambaens stolte historie! Du ser, hvordan kostumer og paradeudstyr bliver lavet og får også mulighed for selv at få sambastemningen tæt ind på kroppen, hvis du har lyst til at prøve dragterne på. Turen afsluttes med den traditionelle cocktail – caipirinha – inden turen går tilbage til hotellet. Turen varer fra ca. kl. 08:00-11.00, skal bestilles hjemmefra og gennemføres ved min. 2 personer. 

  475 kr. pr. person

  Sejltur i Guanabara Bay og barbeque-frokost

  Se smukke Rio de Janeiro og mange af dens spektakulære seværdigheder fra søsiden på denne sejltur med en charmerende skonnert i historiske Guanabara Bay, der er den største bugt i verden målt på vandmængde. Vi sejler forbi de mange øer med historiske bygninger og forter, som har beskyttet bugten gennem tiderne, og skal også nyde synet af både Sukkertoppen, Kristusfiguren og den 13 km lange Rio-Niteroi-bro. Efter sejlturen serveres en lækker brasiliansk barbeque-frokost. Turen varer fra ca. kl. 08:30-13:30, skal bestilles hjemmefra og gennemføres ved min. 4 personer. 

  575 kr. pr. person

 • Dag 15 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Fly rundt i Brasilien: Sao Paulo – Iguazú – Brasília – Manaus – Savlador – Rio de Janeiro
 • Overnatning i dobbeltværelse på centralt beliggende 3- og 4-stjernede hoteller og lodge i Amazonas
 • 13 x morgenmad, 4 x frokost og 4 x aftensmad
 • Al transport jf. program
 • Sightseeing i Sao Paulo
 • Udflugt til det brasilianske Iguazú-vandfald
 • Heldagsudflugt til det argentinske Iguazú-vandfald inkl. sejltur
 • Sightseeing i den gamle hovedstad, Brasília
 • Dagligt udflugtsprogram med naturoplevelser under opholdet i Amazonas
 • Heldagstur til kolonitidsbyen Cachoeira i Bahias bagland
 • Heldagstur med skonnert i Allehelgensbugten ved Salvador
 • Sightseeing i Rio med blandt andet Sukkertoppen, Kristusstatuen og det centrale Rio de Janeiro
 • Afskedsmiddag på spændende lokal restaurant i Rio
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.995
 • Ved afrejse fra Aalborg lufthavn. Tillæg kr. 750
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 09 februar 2021 16 dage Billund
  København
  34.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Mellemlanding 09/02-2021   kl. 00:00 09/02-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Sao Paulo 09/02-2021   kl. 00:00 09/02-2021   kl. 00:00
   Rio De Janeiro - Mellemlanding 22/02-2021   kl. 00:00 23/02-2021   kl. 00:00
   Amsterdam - Billund 23/02-2021   kl. 00:00 23/02-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Bestil Få pladser
   Flytider
   København - Mellemlanding 09/02-2021   kl. 00:00 09/02-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Sao Paulo 09/02-2021   kl. 00:00 09/02-2021   kl. 00:00
   Rio De Janeiro - Mellemlanding 22/02-2021   kl. 00:00 23/02-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - København 23/02-2021   kl. 00:00 23/02-2021   kl. 00:00
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Brasilien

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt under opholdet. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Der er ikke visumpligt for skandinaviske statsborgere til Brasilien, når rejsen er på under 90 dage.

  For yderligere information se www.um.dk’s hjemmeside her.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Brasiliens møntfod hedder real (BRL) og er lig 100 centavos. Man skal ikke veksle til denne valuta i Danmark, men i stedet medbringe amerikanske dollars, som kan veksles i de større banker eller på vekselkontorer. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger, og alle de gængse kreditkort accepteres. Udenfor de største byer kan der kan være langt mellem hæveautomaterne, men mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankerne. Det er en god idé altid at have mønter og mindre sedler i pungen til drikkepenge og mindre indkøb, da det mange steder kan være svært at få byttepenge.

  Husk at medbringe pas ved enhver veksling/hævning i banken. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Brasilien har fire tidszoner. I kystregionen til og med hovedstaden Brasília er man fire timer efter dansk tid, og i Pantanal fem timer efter.

  Transport i Brasilien

  Busserne i Brasilien har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Brasilien. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er drikkepenge en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægges der typisk automatisk 10 % oven i regningen. Taxachauffører bliver glade for drikkepenge, og her runder man op eller giver 10 % oven i prisen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 amerikansk dollar pr. nat pr. rejsedeltager).

  Rejselederen samler ind for alle deltagere og uddeler løbende under hele rejsen drikkepenge til lokalguider, chauffører, tjenere (hvor måltider er inkl.) og piccoloer på hotellerne.

  Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Brasilien har et blakket ry, når det gælder kriminalitet, men man skal tænke på, at det er mest farligt dér, hvor turisterne ikke kommer, f.eks. i storbyernes slumkvarterer. De brasilianske myndigheder har stort fokus på lov og orden, og der er et særligt politi, der kigger efter turisterne. Men som mange andre steder i verden skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. I de fleste storbyer benytter man 110 volt, men man kan også komme ud for steder med 220-240 volt. Danske stik er lidt tykkere end brasilianske, så det er en god idé at medbringe en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Brasilien er verdens femtestørste land, og landets store regionale forskelle gælder også madkulturen. F.eks. er Amazonas kendetegnet ved et stort udbud af spændende ferskvandsfisk og specielle frugter, og i delstaten Bahia gør den afrikanske indflydelse sig gældende med krydrede retter med forskellige slags chili. Der er dog et par retter, der er udbredt fra nord til syd. Det gælder f.eks. nationalretten feijoada bestående af sorte bønner kogt med soltørret kød, pølser og ”rester” som grisetæer og tryner, som serveres med ris.

  Farofa er en anden udbredt brasiliansk specialitet, der spises som tilbehør – den består af maniokmel ristet på panden med f.eks. bananstykker, rosiner eller bacon. Brasilien er også kendt for sit gode oksekød, og bønner og ris har samme status som kartofler på vores breddegrader. Brasilien er en øldrikkende nation, og chopp er fadøl, der drikkes iskoldt. Øl på dåse/flaske – ceveja – er generelt af bedre kvalitet. Da der findes en overflod af tropiske frugter i landet, kan man næsten overalt få friskpresset juice i mange varianter.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen. Ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og det bedste indblik i landet bør man vise respekt for landet og indbyggerne. Man må være forberedt på, at brasilianerne er mere kropslige end os danskere, og ritualet med adskillige kindkys, når man mødes, er helt almindeligt. På en rejse til Brasilien skal man skal væbne sig med tålmodighed, for punktlighed er ikke en brasiliansk dyd, ligesom bureaukrati er meget udbredt. Brasilianerne er fotogene, og mange har ikke noget imod at blive fotograferet – men det er ikke alle. Spørg derfor, hvis du er i tvivl.

  Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt, så tag selv noget med i tasken sammen med håndspritten. Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark. Solcreme og insektmiddel kan med fordel købes i Brasilien, da de er udviklet til de lokale forhold.

  Idéer til indkøb

  Man kan købe stort set alt i Brasilien, og her findes hele spektret fra farverige, lokale markeder til mondæne shoppingcentre med aircondition. Indiansk kunsthåndværk, tekstiler og lertøj er typiske brasilianske souvenirs. Sportsinteresserede kan med fordel købe sportstøj, og da Brasilien har en spændende musikkultur, er her virkelig noget for musikelskere. Brasilien producerer 90 % af verdens halvædelstene, som kan købes til overkommelige priser.

 • Fakta

  • Statsform: Føderal republik.
  • Hovedstad: Brasília med 2,8 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 208,8 mio. indbyggere.
  • Religion: Katolikker 65 %, protestanter 22 %, spiritister 2 %.
  • Sprog: Portugisisk.
  • Areal: 8.456.510 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Det meste af Brasilien ligger i den tropiske klimazone, og den sydlige del af landet i den subtropiske zone.

Trustpilot