Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Oplev Brasilien på en rundrejse med dansk rejseleder

Du bor på jungle-lodge i Amazonas

Det bedste af Brasilien

  17 dage fra kr. 34.995

Om rejsen

På denne rundrejse i Brasilien oplever du de største seværdigheder i dette fantastiske land. Rio de Janeiro er efter manges opfattelse verdens smukkest beliggende storby, og herfra går turen til de imponerende Iguazú-vandfald og ”Djævlens Gab”, hvor vandet fosser ned i dybet. Vi flyver nordpå til Manaus i Amazonas og sejler til lodgen midt i junglen, hvor vi tager på alligatorjagt og fanger piranhaer. Brasiliens futuristiske hovedstad, Brasilia, gør indtryk, inden vi besøger Salvador da Bahia, som er landets første hovedstad med kolonitidsstemning, brasilianske rytmer og den smukke Allehelgensbugt.

Glæd dig fordi

 • du får en indholdsrig rejse med alle Brasiliens højdepunkter
 • den går til de berømte strande Copacabana og Ipanema
 • du bor på en lodge midt i Amazonas-junglen
 • du ser Iguazú-vandfaldene fra både den brasilianske og argentinske side
 • sejlturen på Amazon-floden er uforglemmelig
 • den futuristiske hovedstad, Brasilia, er helt unik
 • du kommer tæt på den imødekommende befolkning

Danmarks bedste rundrejse til Brasilien fordi

Du får usædvanligt mange måltider inkluderet

Det er DK’s mest indholdsrige Brasilien-rundrejse med besøg i både Rio de Janeiro, Iguazu, Amazonas, Brasilia og Salvador

Vi bor på jungle-lodge dybt i Amazonas’ jungle tæt på dyrelivet

Danmarks bedste rundrejse til Brasilien fordi

Hør rejseleder Simon Brammer fortælle om rundrejsen og se de smukke Iguazú-vandfald

Mød din rejseleder til Brasilien

Rejseleder - Simon Brammer - Risskov Rejser
Simon er ekspert i Sydamerika

Rejselederen Simon Brammer Hansen har boet i Sydamerika i mange år, så du finder ikke en bedre rejseleder til Brasilien. Simon har en stor interesse for naturen, og han har bl.a.  studeret Amazonas flora og fauna i flere år. Simon er uddannet naturvejleder, men har også en stor interesse for sydamerikansk kultur, hvilket gør ham til den perfekte rejseleder.


Læs mere om Simon Brammer Hansen

Rejseleder - Simon Brammer - Risskov Rejser
Simon er ekspert i Sydamerika

Rejselederen Simon Brammer Hansen har boet i Sydamerika i mange år, så du finder ikke en bedre rejseleder til Brasilien. Simon har en stor interesse for naturen, og han har bl.a.  studeret Amazonas flora og fauna i flere år. Simon er uddannet naturvejleder, men har også en stor interesse for sydamerikansk kultur, hvilket gør ham til den perfekte rejseleder.


Læs mere om Simon Brammer Hansen

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark og ankomst til Rio de Janeiro

  Ankomst til Rio de Janeiro om aftenen. Vi tjekker ind på hotellet og resten af aftenen er til afslapning.

  Her bor du dag 1 & 2

  Hotel Mirador

  Hotellet har en god beliggenhed i Rio de Janeiro, ca. 7 km fra centrum og tæt ved Copacabana. Der er flot udsigt fra hotellet, og fra bl.a. hotel...

 • Dag 2 Sightseeing og frokost i Rio de Janeiro

  Vi besøger først den berømte botaniske have, som strækker sig over ca. 350 hektar og rummer over 6.500 forskellige planter og træer, og er hjemsted for mere end 140 forskellige fuglearter. Derefter kører vi til den historiske bydel, hvor vi ser nærmere på området ved Praca XV med Rios ældste og fineste bygninger og kirker. Vi spiser frokost på en typisk brasiliansk frokostrestaurant i en af de gamle gader, hvor der sandsynligvis ikke er andre turister. Rio opfattes af mange som en af verdens smukkest beliggende storbyer og blev opdaget af portugiserne 1. januar 1502. Portugiserne kaldte byen for Rio de Janeiro – “Januarfloden” – da de troede, de sejlede på en flod. I Rio findes mange skønne strande, og de mest berømte er Copacabana og Ipanema, hvilke man stifter bekendskab på slutningen af rejsen.

  Om eftermiddagen og aftenen er der tid til oplevelser på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 3 Fly til Iguazú

  Morgenen og lidt af formiddagen på egen hånd indtil vi begiver os afsted mod lufthavnen og flyver videre til Iguazú.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 3 & 4

  Wyndham Foz do Iguacu

  Hotellet ligger centralt i byen Foz do Iguacu og ca. 14 km fra de det berømte vandfald,  og der er tale om et dejligt hotel med fine faciliteter....

 • Dag 4 Iguazú-vandfaldene og tid på egen hånd

  Om formiddagen får vi det første indtryk af vandfaldene fra den brasilianske side. Iguazú-vandfaldene, der består af i alt 270 vandfald, er verdens længste med 2,7 km, og ligger i grænseområdet mellem Argentina, Brasilien og Paraguay. Faldet er på 70 m, og der fosser i gennemsnit 5.000 tons vand gennem faldene i sekundet. Præsident Roosevelts kone bemærkede i sin tid om vandfaldene, at Niagara Falls i sammenligning så ud som en køkkenvandhane. Der er mange stier og gangbroer, som gør det muligt at gå langt ud over vandet, mens vandet sprøjter langt op i luften og ofte danner flotte regnbuer. Eftermiddagen er til fri disposition, og måske har man lyst til at se mere af faldene på egen hånd eller slappe af på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Middag og show i Iguazú

  Middag på den kendte fiskerestaurant ”Clube dos Pescadores” og showet ”Brazil by Night” – et overflødighedshorn af eksotiske sambarytmer og andre traditionelle brasilianske rytmer, der ledsager et forrygende karnevalsshow. I showet er der også indslag med argentinsk tango og paraguayansk folkedans, som reflekterer geografien og kulturen i området.

  Kr. 750 pr. person

 • Dag 5 Iguazú fra den argentinske side

  Vi kører over Tancredo Neves-broen til Argentina for at se vandfaldene fra den argentinske side, hvor det er mere voldsomt. Vi kommer helt tæt på vandfaldene, og det er en uforglemmelig oplevelse at se og høre de brusende vandmasser, når vi går gennem det udbyggede system af gangbroer. En af dem går helt ud til kanten af ”Djævelens Gab”, og vi ser vandet vælte ud over kanten og ned i dybet langt under os. Vi tager på udflugt ind i junglen og spiser en sen frokost i Argentina. Hen under aften flyver vi nordpå til delstaten Amazonas, og efter en mellemlanding i Sao Paulo lander vi i  Amazonas’ hovedstad Mana og  kører til hotellet i den centrale del af Manaus.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 5 & 6

  Hotel Go Inn Manaus

  Hotellet ligger i byen Manaus og består af en moderne bygning, der er indrettet lyst og farverigt. Her er restaurant, kiosk, vaskefaciliteter og ...

  Tilkøbsmuligheder

  Udflugt til vandfaldene i Zodiac-gummibåd

  Prøv en spændende bådtur med en Zodiac-gummibåd på floden helt op til et af de brusende vandfald. Det er også muligt at opleve vandfaldene fra luften på en helikoptertur på 10 min. Fra helikopteren er der storslået udsigt over vandfaldene og hele det kæmpemæssige jungleområde. Turen købes lokalt.

  Kr. 650 pr. person

 • Dag 6 Byrundtur i Manaus hvor vi bl.a. ser Teatro Amazonas

  Om morgenen tager vi på byrundtur i den spændende by Manaus. Vi skal bl.a. besøge de lokale markeder og se byens anderledes flodhavn, der er konstrueret til at fungere under meget store forskelle i flodens vandniveau, der afhængig af årstiderne kan variere mellem 12-18 meter over flodens laveste niveau. Vi tager turen til fods rundt i byen og ser de øvrige seværdigheder, bl.a. byens vartegn – Teatro Amazonas, der blev færdigt i 1896 og var Brasiliens svar på de mange operahuse i Europa. Tagsten og møbler blev importeret fra Frankrig, marmor fra Italien og vægge fra England. En imponerende lyserød bygning, og er der åbent, så kigger vi naturligvis indenfor. Manaus er en moderne by med højhuse og en travl havn midt i Amazonas’ regnskov, og byen er udgangspunkt for ture ind i junglen og sejlture på floderne. Byen var verdenskendt og havde sin storhedstid allerede i slutningen af 1900-tallet, hvor formuer blev skabt på skovenes store naturlige gummiforekomster.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 7 Sejltur på Rio Negro og Amazon-floden

  I dag skal vi sejle et par timer ad Rio Negro og Amazon-floden ud i junglen. Sejlturen går forbi ”Meeting of the Waters” – området, hvor Rio Negro-floden, hvis vand er næsten helt farvet sort, og Amazon-floden, hvis vand er lysebrunt eller sandfarvet, mødes. Over en strækning på ca. 6 km flyder de to floder ved siden af hinanden, uden at vandet blandes og med meget tydelig farveforskel på de to floders vand. Sejlturen slutter ved Amazon Village Jungle Lodge, hvor vi skal bo de næste to nætter. Lodgen har 45 dobbeltværelser i bungalows. Der er restaurant, bar og stort opholdsområde. Lodgens guider følger også med på udflugterne og øser af deres store viden om junglens flora og fauna. Under opholdet på lodgen er der inkluderet et dagligt udflugtsprogram.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 7 & 8

  Amazon Village Jungle Lodge

  Lodgen ligger midt i regnskoven ved bredden af Puraquequara-floden. Turen til lodgen går via båd, og når du først ankommer, har du en unik ople...

 • Dag 8 Oplevelser i Amazonas

  Under opholdet i junglen skal vi på følgende udflugter:

  • ”Alligator-jagt” om aftenen med ekstra stærke lommelygter.
  • Morgentur, hvor vi hører junglen vågne og evt. ser delfiner.
  • Vandretur i junglen. Vi lærer, hvordan de indfødte bruger skoven.
  • Fisketur, hvor vi fanger piranhas og/eller andre fisk.
  • Besøg hos en lokal bonde eller Caboclo, som indbyggerne kaldes.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 9 Tilbage til “civilisationen”

  Vi tager tilbage til “civilisationen”, sejler til Manaus og fortsætter direkte til lufthavnen, hvor vi flyver sydpå til Brasilia. Vi lander ved aftenstid og kører direkte til hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 9

  St. Paul Plaza Hotel

  St. Paul Plaza Hotel ligger i forretningsdistriktet i Brasilia. Her er blot 700 m. til Cunjunto National Mall og tv-tårnet. Hotellet har swimmingp...

 • Dag 10 Byrundtur i Brasilia og fly til Salvador da Bahia

  Vi tager på en byrundtur og ser de vigtigste seværdigheder i hovedstaden. Brasilia blev landets hovedstad i 1960, og beliggenheden midt i landet var et velovervejet valg. Byen er fra starten af designet til at være hovedstad, er formet som en flyvemaskine og har en unik fremtidsatmosfære over sig med sin anderledes byplanlægning, de ultramoderne bygninger og de utrolige skulpturer, som står alle vegne. En arkitektur, som har sikret hovedstaden optagelse på UNESCOs verdensarvsliste. Om eftermiddagen er der tid til shopping og oplevelser på egen hånd. Ved aftenstid flyver vi til landets første hovedstad Salvador.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 10-13

  Hotel Sheraton da Bahia

  Hotellet har en fantastisk beliggenhed med udsigt over byen og havnen, og indenfor får du en enestående hoteloplevelse, hvor der er tænkt på de...

 • Dag 11 Byrundtur i landets kulturby og mulighed for middag med kulturshow

  Salvador da Bahia er hovedstaden i den nordøstlige delstat Bahia og var Brasiliens første hovedstad fra 1549 frem til 1763, og faktisk blev Brasilien grundlagt her. Byen ligger smukt på en stejl halvø ved Todos os Santos, også kaldet Allehelgensbugten, der har fået navn efter at være blevet opdaget på Allehelgensdag. Salvador kaldes også Brasiliens kulturelle hovedstad og er kendt for gastronomi, arkitektur og musik, og herfra kommer en række af landets bedste og kendteste musikere. Glæd jer i øvrigt til at møde nogle af de smilende og farverige kvinder – ”Baianas” – i deres flotte kjoler.

  Om formiddagen skal vi på en byrundtur i Salvador og bl.a. udforske den gamle, historiske bydel Pelourinho. Her skal vi se pladsen, hvor der blev holdt auktion over de nyankomne slaver fra Afrika. Det historiske centrum med den portugisiske arkitektur fra kolonitiden er på UNESCOs verdensarvsliste og anses for at være helt unikt inden for det felt i både Nord- og Sydamerika. Brasiliens mest autentiske marked, Mercado Modelo, skal vi også besøge, og her finder vi bl.a. kunsthåndværk af meget høj kvalitet. Eftermiddagen er til fri disposition, og det er om aftenen muligt at tilkøbe en middag med et ledsagende kulturshow.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Show med middag i Salvador

  Om aftenen er det muligt at se et fantastisk show fra Bahia inkl. middag, der serveres under showet.

  Kr. 850 pr. person

 • Dag 12 Udflugt til Cachoeira og besøg på cigarfabrik

  I dag skal vi på en tur 110 km ind i landet og besøge den gamle koloniby Cachoeira, der er meget rig på kirker, klostre og andre bygninger fra kolonitiden. I byen har den afro-brasilianske religion Candomblé sit hovedsæde. Cachoeira er flot beliggende ved Paraguazú-floden midt i det sukkerrørsområde, der forsynede sukkerfabrikkerne, og hvor der i kolonitiden arbejdede mange slaver fra Afrika. Inden vi returnerer til Salvador, besøger vi en af Bahias berømte cigarfabrikker, Dannemanns, som siden 1873 har fremstillet nogle af de bedste cigarer ikke kun i Brasilien, men i hele verden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 13 Heldagsudflugt med skonnert i Allehelgensbugten

  Denne dag skal vi på en dejlig sejltur med en skonnert i Allehelgensbugten. Det er Brasiliens største bugt med masser af øer, hvoraf de fleste er ubeboede. I løbet af dagen lægger vi til ved forskellige øer, hvor det er muligt at bade og købe forfriskninger. Vi spiser frokost på Itaparica, der er den største ø i bugten, og er tilbage på hotellet ved 18-tiden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 14 Formiddagen fri i Salvador og fly til Rio de Janeiro

  Formiddagen er fri til de sidste oplevelser i Salvador, inden vi flyver tilbage til Rio de Janeiro, hvor aftenen er til fri disposition.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 14 & 15

  Hotel Mirador

  Hotellet har en god beliggenhed i Rio de Janeiro, ca. 7 km fra centrum og tæt ved Copacabana. Der er flot udsigt fra hotellet, og fra bl.a. hotel...

 • Dag 15 Udflugt til Corcovado-bjerget med Kristusstatuen

  Om formiddagen besøger vi et af Rios mest berømte vartegn – Kristusstatuen. Vi skal med togbanen op på det 700 meter høje Corcovado-bjerg, hvor den imponerende statue breder sine arme ud og velsigner byen og dens indbyggere. Statuen blev færdig i 1931, er 30 m høj, vejer 1.145 ton og blev i 2007 valgt som en af verdens syv vidundere. Statuen er spektakulær, og det er udsigten over byen og strandene også. Til frokost skal vi nyde retten “feijoada” – en velsmagende ragout lavet af sorte bønner, tørret oksekød og svinekød, og som også er en brasiliansk nationalret.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 16 Svævebanetur til Sukkertoppen og hjemrejse

  Om formiddagen tager vi svævebanen op til Sukkertoppen – den 400 m høje granitklippe, som er et af Rios vartegn. Herfra er der en fantastisk udsigt over byen, der ligger i al sin pragt mellem bjergene og Atlanterhavet. Efter en lokal frokost er det tid til at starte rejsen hjem til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 17 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne om rejsen

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på centralt beliggende 3- og 4-stjernede hoteller og lodge i Amazonas
 • 15 x morgenmad, 10 x frokost og 3 x aftensmad
 • Al transport jf. program
 • Udflugt til Sukkertoppen og Corcovado med Kristusstatuen
 • Sightseeing i Rio med botanisk have
 • Udflugt til det brasilianske Iguazú-vandfald
 • Heldagsudflugt til det argentinske Iguazú-vandfald
 • Bådtur til lodgen i Amazonas og dagligt udflugtsprogram under opholdet
 • Heldagstur til kolonitidsbyen Cachoeira i Bahias bagland
 • Heldagstur med skonnert i Allehelgensbugten ved Salvador
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 4.995
 • Ved afrejse fra Aalborg lufthavn. Tillæg kr. 1.250
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 21 marts 2019 17 dage Simon Brammer Hansen Billund
  København
  Kr. 34.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 21/03-2019   kl. 06:00 21/03-2019   kl. 07:20
   Amsterdam - Rio De Janeiro 21/03-2019   kl. 10:30 21/03-2019   kl. 18:35
   Rio De Janeiro - Iguassu Falls 23/03-2019   kl. 16:00 23/03-2019   kl. 18:15
   Iguassu Falls - Sao Paulo 25/03-2019   kl. 17:00 25/03-2019   kl. 18:50
   Sao Paulo - Manaus 25/03-2019   kl. 22:10 26/03-2019   kl. 01:01
   Manaus - Brasilia 29/03-2019   kl. 14:45 29/03-2019   kl. 18:40
   Brasilia - Salvador 30/03-2019   kl. 20:55 30/03-2019   kl. 22:52
   Salvador - Rio De Janeiro 03/04-2019   kl. 12:09 03/04-2019   kl. 14:20
   Rio De Janeiro - Amsterdam 05/04-2019   kl. 21:55 06/04-2019   kl. 14:20
   Amsterdam - Billund 06/04-2019   kl. 16:40 06/04-2019   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 21/03-2019   kl. 06:00 21/03-2019   kl. 07:25
   Amsterdam - Rio De Janeiro 21/03-2019   kl. 10:30 21/03-2019   kl. 18:35
   Rio De Janeiro - Iguassu Falls 23/03-2019   kl. 16:00 23/03-2019   kl. 18:15
   Iguassu Falls - Sao Paulo 25/03-2019   kl. 17:00 25/03-2019   kl. 18:50
   Sao Paulo - Manaus 25/03-2019   kl. 22:10 26/03-2019   kl. 01:01
   Manaus - Brasilia 29/03-2019   kl. 14:45 29/03-2019   kl. 18:40
   Brasilia - Salvador 30/03-2019   kl. 20:55 30/03-2019   kl. 22:52
   Salvador - Rio De Janeiro Rj 03/04-2019   kl. 12:09 03/04-2019   kl. 14:20
   Rio De Janeiro - Frankfurt 05/04-2019   kl. 21:55 06/04-2019   kl. 14:20
   Frankfurt - København 06/04-2019   kl. 17:00 06/04-2019   kl. 18:20
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Brasilien

  Pas & visum

  Der er ikke visumpligt for skandinaviske statsborgere i Brasilien, når rejsen er på under 90 dage. Passet skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomsten.

  Yderligere information kan findes via Den Brasilianske Ambassade tlf. 39 20 64 78 og på Udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk. Det er en god ide at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra Brasilien – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Skal man til Brasilien vaccineres der normalt mod tyfus og desuden mod gul feber. For yderligere information kontakt egen læge i god tid inden afrejsen til Brasilien. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Brasiliens møntfod hedder ”real” og er lig 100 ”centavos”. Man skal ikke veksle til denne valuta i Danmark, men i stedet medbringe US-dollars, som kan veksles i de større banker eller på vekselkontorer. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger, og alle de gængse kreditkort accepteres. Udenfor de største byer kan der kan være langt mellem hæveautomaterne, men mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankerne. Det er en god ide altid at have mønter og mindre sedler i pungen til drikkepenge og mindre indkøb, da det mange steder kan være svært at få byttepenge.

  Husk at medbringe pas ved enhver veksling/hævning i banken. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

  Bagageregler

  Ca. 14 dage før afrejsen vil du modtage information om, hvor meget bagage, det er tilladt at medbringe.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Brasilien har fire tidszoner. I kystregionen til og med hovedstaden Brasilia er man 4 timer efter dansk tid, og i Manaus 5 timer efter.

  Transport i Brasilien

  Busserne i Brasilien har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Brasilien. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægges der typisk automatisk 10 % på regningen. Taxachauffører bliver glade for drikkepenge, og her runder man op, eller giver 10 % oveni prisen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr. nat pr. rejsedeltager). På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 2-3$ pr. dag pr. rejsedeltager, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernet hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Brasilien ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. På nogen hoteller må man være forberedt på, at der kan være begrænsning på det varme vand. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Brasilien har et blakket ry, når det gælder kriminalitet, men man skal tænke på, at det er mest farligt dér, hvor turisterne ikke kommer, f.eks. i storbyernes slumkvarterer. De brasilianske myndigheder har stort fokus på lov og orden, og der er et særligt politi, der kigger efter turisterne. Men som mange andre steder i verden, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god ide at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. I de fleste storbyer benytter man 110 volt, men man kan også komme ud for steder med 220-240 volt. Danske stik er lidt tykkere end brasilianske, så det er en god ide at købe en adapter, f.eks. i lufthavnen.

  Mobiltelefon & internet

  Det er dyrt at bruge en dansk mobiltelefon i Brasilien, og det er også dyrt at ringe fra hotellet. Skal du ringe til Danmark fra Brasilien, tastes 002145 inden telefonnummeret. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til internettet på de største hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes eller lånes. Trådløst internet i lobbyen på hotellerne findes ofte mod betaling, og antallet af internetcaféer er stigende i de større byer.

  Mad & drikke

  Brasilien er verdens 5. største land, og landets store regionale forskelle gælder også madkulturen. F.eks. er Amazonas kendetegnet ved et stort udbud af spændende ferskvandsfisk og specielle frugter, og i delstaten Bahia gør den afrikanske indflydelse sig gældende med krydrede retter med forskellige slags chili. Der er dog et par retter, der udbredt fra nord til syd f.eks. nationalretten ”feijoada” bestående af sorte bønner kogt med soltørret kød, pølser og ”rester” som grisetæer og tryner, som serveres med ris.

  ”Farofa” er en anden udbredt brasiliansk specialitet, der spises som tilbehør – den består af maniokmel ristet på panden f.eks. med bananstykker, rosiner eller bacon. Brasilien er også kendt for sit gode oksekød, og bønner og ris har samme status som kartofler på vores breddegrader. Brasilien er en øldrikkende nation, og ”chopp” er fadøl, der drikkes iskoldt. Øl på dåse/flaske – ”ceveja” – er generelt af bedre kvalitet. Da der findes en overflod af tropiske frugter i landet, kan man næsten overalt få friskpresset juice i mange varianter.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige kontorer, i banker, ventesale og lignende, og det gælder også på mange restauranter og barer. Rejselederen vil informere nærmere om, hvordan man skal forholde sig.

 • Gode råd

  Generelt

  Ved bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Vandet kan drikkes i de fleste større byer, men det smager af klor, så vi anbefaler at købe mineralvand på flaske. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet.

  Når man opholder sig i Sydamerika, sveder man meget mere end normalt i Danmark, og det er vigtigt at drikke rigeligt – gerne min. 2 – 3 liter vand dagligt. Symptomer på dehydrering er kraftigt farvet urin, hovedpine og svimmelhed. Indtagelse af alkohol i større mængder øger risikoen for alvorlig dehydrering.

  Mange steder udenfor de større byer må man ikke forvente toiletforhold som i Danmark, og offentlige toiletter er en sjældenhed. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og der vil ikke altid være toiletpapir. Det anbefales at medbringe håndsprit. Solcreme og insektmiddel man med fordel købes i Brasilien, da de er udviklet til de lokale forhold.

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og det bedste indblik i landet, bør man vise respekt for landet og indbyggerne. Man må være forberedt på, at brasilianerne er mere kropslige end os danskere, og ritualet med adskillige kindkys, når man mødes, er helt almindeligt. På en rejse til Brasilien skal man skal væbne sig med tålmodighed, for punktlighed er ikke en brasiliansk dyd, ligesom bureaukrati er meget udbredt. Brasilianerne er fotogene, og mange har ikke noget imod at blive fotograferet – men det er ikke alle. Spørg derfor hvis du er i tvivl.

  Man vil møde tiggere, både voksne og børn, mange steder. Man kan ikke hjælpe alle, og beslutter du dig for at give, så giv ikke mere end det, der svarer til en krone.

  Ideer til indkøb

  Man kan købe stort set alt i Brasilien, og her findes hele spektret fra farverige, lokale markeder til mondæne shoppingcentre med aircondtion. Indiansk kunsthåndværk, tekstiler og lertøj er typiske brasilianske souvenirs. Sportsinteresserede kan med fordel købe sportstøj, og da Brasilien har en spændende musikkultur, er her virkelig noget for musikelskere. Brasilien producerer 90 % af verdens halv-ædelstene, som kan købes til overkommelige priser.

 • Fakta

  • Statsform: Brasilien er en federal republik med 5 regioner og 26 stater.
  • Befolkning: 207,4 mio. indbyggere.
  • Hovedstad: Brasília – 2,9 mio. indbyggere.
  • Religion: 70 % er katolikker, og udover protestanter og jøder, er der også mange, der bekender sig til spirituelle religioner.
  • Sprog: Det officielle sprog er portugisisk.
  • Areal: 8.456.510 km² – Brasilien er 200 gange større end Danmark.
  • Højeste punkt: Pico da Neblina 3.014 m.
  • Kystlinje: 7.491 km.
  • Fra nord til syd: 4.320 km.
  • Fra øst til vest: 4.328 km.
  • Klima: Det meste af Brasilien ligger i den tropiske klimazone, og den sydlige del af landet i den subtropiske zone.