Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Rejser til Cambodja

Velkommen til Cambodja

Når du rejser til Cambodja vil du opleve en anden verden og en dramatisk, tusindårig historie. Landet var i det 6.-13. årh. centrum i det mægtige Khmerrige, der havde en helt speciel arkitektur, hvilket det enorme ruinkompleks Angkor Wat er et enestående eksempel på. Cambodja er først for relativt få år siden blevet åbnet for udlændinge, og derfor er der fortsat rig mulighed for at komme tæt på den oprindelige kultur og opleve uspoleret natur, da kun få turister endnu har fundet vej hertil på en Cambodja-rejse.

Overvældende arkitektur, smagsindtryk på natmarkeder og et pust af det mystiske Østen

På en rejse til Cambodja er det et must at opleve den charmerende hovedstad Phnom Penh, der ligger smukt, hvor Mekong-floden og Tonle Sap-floden mødes.  Byen er fyldt med imponerende arkitektur, der puster til fantasien om det mystiske Østen. Især Kongepaladset og Sølvpagoden stikker smukt op i bybilledet med de spidse, gyldne tage i traditionel Khmer-stil. Det er også her i hovedstaden, at man kan lære mere om landets nyere grusomme historie og De Røde Khmerers rædselsregime i 1970’erne, hvilket er en ubehagelig, men uomtvistelig del, hvis man skal få forståelsen af det smukke lands historie på sin Cambodja-rejse.
Noget man ikke skal snyde sig selv for, er de mange natmarkeder, hvor man kan gå på jagt efter retter fra det lokale køkken. En af hovedingredienserne i Khmer-køkkenet er prahok, en fermenteret fiskepasta tilsat kokosmælk. I Cambodja spiser man både fisk, svin og oksekød, men man kan også sagtens støde på retter, hvori der indgår frø, slange og endda friteret fugleedderkop!

Aktive dage og tid til afslapning

Udover at kunne få store kulturelle oplevelser i bl.a. Siem Reap og Phnom Penh og fornemme historiens vingesus i Khmer-templer, kan man også få en solid dosis strand-afslapning. Det kan man i den forholdsvis nye by Sihanoukville, der blev grundlagt i 1955. Den smukke natur og de dejlige strande ud mod Siam-bugten har gjort Sihanoukville til et attraktivt sted for turister, men Sihanoukville er ikke overrendt som mange badebyer i nabolandene. Man kan vælge at tage tingene afslappet ved stranden og i Sihanoukville, men der er også masser af muligheder for en cykeltur i bjergene og spændende udflugter, f.eks. til øerne ud for Sihanoukville, hvor man kan snorkle, til nationalparken Ream og de regnskovsdækkede Bokor-bjerge med vandfaldet Kbal Chay.

Find din næste rejse til Cambodja nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Cambodja

  Pas & Visum 

  For skandinaviske statsborgere er visum til Cambodja påkrævet.  Visum laves ved ankomst til lufthavnen. Jeres rejseleder vil være behjælpelig med dette. Prisen er pt. USD 30 + evt. administrationsgebyr på USD 2-5. Husk, at medbringe et pasfoto. Passet skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemkomst, og der skal være mindst 3 blanke sider i passet. For yderligere information se www.um.dk

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra Cambodja, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge, men normalt anbefales vaccination mod stivkrampe og smitsom leverbetændelse (hepatitis A). For yderligere information, kontakt venligst egen læge i god tid inden afrejse. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Valutaen i Cambodja hedder Cambodiske Riel (KHR), og er en lukket valuta, der ikke må udføres. Dette betyder også, at der ikke kan veksles til Riel udenfor Cambodja. Det er lettest at medbringe amerikanske dollars og kreditkort. Med kreditkort kan man, i de fleste større byer, hæve i bankautomater og betale i nogle forretninger. Hvis pas medbringes, kan man også hæve kontanter i bankerne. Selvom kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det en god idé, at holde øje med sit kort. Det kan anbefales, at medbringe mere end ét kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Cambodja er 6 timer forud for dansk vintertid (5 timer under sommertid).

  Transport i Cambodja

  Busserne i Cambodja har ikke samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  I Asien er drikkepenge oftest ikke inkluderet. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10 – 15 % oveni regningen. Taxachauffører (10%) og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Beregn ca.  5$ pr rejsedeltager pr dag, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  I Cambodia rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, og standarder og forhold vil derfor ikke nødvendigvis være som i Danmark. Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Cambodja ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. På visse hoteller må man være forberedt på, at der kan være begrænsning på det varme vand. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt meget sikkert at opholde sig i Sydøstasien, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder, hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen, og vær ekstra opmærksom, når du handler. Det er en god ide at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Der bruges 220 volt, og nogle stik minder om de danske. Dog kan en adapter nogle gange være nødvendig, specielt hvis stikkene har jordforbindelse.

  Mobiltelefon & internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Cambodia, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon i landet. Check med din mobiludbyder. Når du ringer til Danmark fra Cambodja, skal du taste 001 45 inden det danske telefonnummer. Skal man ringe til Cambodja fra Danmark, tastes der 00 855 inden nummeret. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så benyt internettelefoni. I Cambodja har mange hoteller computere med fri adgang til internettet til rådighed for gæsterne.

  Mad & drikke

  Cambodja byder på masser af kulinariske oplevelser. Bl.a. lækre supper, nudler, risretter med kylling, forårsruller samt frisk fisk og skaldyr. Det sydøstasiatiske køkken er sjældent stærkt krydret i sig selv. I stedet får man små skåle med bl.a. sojasauce, chili, salt, peber, lime og Nuoc Mam, som er en delikat fiskesauce. Derved kan man selv krydre sin mad. En oplevelse, man ikke må snyde sig selv fra, er gadekøkkenerne, som byder på godt og spændende mad til billige penge.

 • Gode råd

  Gode råd

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå. Vand på flaske kan købes overalt og koster ikke ret meget. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt. Det anbefales at medbringe håndsprit.

  Møde med en anden kultur

  Cambodja er et af de mindre turistede lande i Asien, hvilket betyder, at det er ekstra vigtigt, at opføre sig respektfuldt overfor kulturen. Befolkningen er gæstfri, nysgerrig og glad, og turister bliver mødt med venlighed. Det ligger ikke til befolkningen at rette på folk, og de går ud fra, at man som gæst selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig i landet. Det forventes, at man respekterer deres helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning. Man tager skoene af, før man betræder et tempel, og husk at fodsålerne aldrig må pege eller være vendt mod Buddhafigurer eller helligdomme, idet fødderne betragtes som urene. I de mere konservative landområder bør man have tøj på, der dækker knæ og skuldre, og det gælder for både mænd og kvinder. I Cambodja skal man udvise stor respekt for den kongelige familie, man skal ikke engang slikke bagpå frimærker med dem på, og det er en god ide, også at afholde sig fra at diskutere politik.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki
  • Hovedstad: Phnom Penh
  • Befolkning: 16,2 mio. indbyggere.
  • Religion: Ca. 96 % buddhister, 4% andre religioner.
  • Sprog: Det officielle sprog er Khmer.
  • Nationaldag: 9. november – Uafhængighed i 1953 fra Frankrig.
  • Areal: 181.035 km² – ca. 4 gange større end Danmark.
  • Kystlinje: 443 km.
  • Største attraktion: Tempelkomplekset Angkor Wat.
  • Klima: I Cambodja er vejret næsten ens over hele landet, dog med lokale udsving. Når man opholder sig i lavlandet, vil man aldrig opleve temperaturer under 20 grader. Cambodja kan besøges året rundt, den tørre periode ligger fra november til april med temperaturer på 25-30 grader med mange dage over 30 grader.
   Regntiden er fra maj til oktober, her regner det typisk 1 – 1 ½ time om eftermiddagen. Se mere på www.dmi.dk