Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Rejser til Cambodja

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Når du rejser til Cambodja vil du opleve en anden verden og en dramatisk, tusindårig historie. Landet var i det 6.-13. årh. centrum i det mægtige Khmerrige, der havde en helt speciel arkitektur, hvilket det enorme ruinkompleks Angkor Wat er et enestående eksempel på. Cambodja er først for relativt få år siden blevet åbnet for udlændinge, og derfor er der fortsat rig mulighed for at komme tæt på den oprindelige kultur og opleve uspoleret natur, da kun få turister endnu har fundet vej hertil på en Cambodja-rejse.

Overvældende arkitektur, smagsindtryk på natmarkeder og et pust af det mystiske Østen

På en rejse til Cambodja er det et must at opleve den charmerende hovedstad Phnom Penh, der ligger smukt, hvor Mekong-floden og Tonle Sap-floden mødes.  Byen er fyldt med imponerende arkitektur, der puster til fantasien om det mystiske Østen. Især Kongepaladset og Sølvpagoden stikker smukt op i bybilledet med de spidse, gyldne tage i traditionel Khmer-stil. Det er også her i hovedstaden, at man kan lære mere om landets nyere grusomme historie og De Røde Khmerers rædselsregime i 1970’erne, hvilket er en ubehagelig, men uomtvistelig del, hvis man skal få forståelsen af det smukke lands historie på sin Cambodja-rejse.
Noget man ikke skal snyde sig selv for, er de mange natmarkeder, hvor man kan gå på jagt efter retter fra det lokale køkken. En af hovedingredienserne i Khmer-køkkenet er prahok, en fermenteret fiskepasta tilsat kokosmælk. I Cambodja spiser man både fisk, svin og oksekød, men man kan også sagtens støde på retter, hvori der indgår frø, slange og endda friteret fugleedderkop!

Aktive dage og tid til afslapning

Udover at kunne få store kulturelle oplevelser i bl.a. Siem Reap og Phnom Penh og fornemme historiens vingesus i Khmer-templer, kan man også få en solid dosis strand-afslapning. Det kan man i den forholdsvis nye by Sihanoukville, der blev grundlagt i 1955. Den smukke natur og de dejlige strande ud mod Siam-bugten har gjort Sihanoukville til et attraktivt sted for turister, men Sihanoukville er ikke overrendt som mange badebyer i nabolandene. Man kan vælge at tage tingene afslappet ved stranden og i Sihanoukville, men der er også masser af muligheder for en cykeltur i bjergene og spændende udflugter, f.eks. til øerne ud for Sihanoukville, hvor man kan snorkle, til nationalparken Ream og de regnskovsdækkede Bokor-bjerge med vandfaldet Kbal Chay.

Find din næste rejse til Cambodja nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.
  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.
  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Cambodja

  Pas og visum

  Passet skal være gyldigt i seks måneder efter hjemkomst, og der skal være mindst en blank side i passet. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Der er visumpligt til Cambodja. Visum laves ved ankomst til lufthavnen. Jeres rejseleder vil være behjælpelig med dette. Prisen er p.t. 30 amerikanske dollars plus evt. administrationsgebyr på 5 amerikanske dollars. Husk at medbringe et pasfoto.

  For yderligere information se www.um.dk og www.evisa.gov.kh/information/tourist_visa/4.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen i Cambodja hedder cambodjanske riel (KHR) og er en lukket valuta, der ikke må udføres og dermed heller ikke kan købes i Danmark. Vi anbefaler, at man medbringer amerikanske dollars og kreditkort. Man kan betale med amerikanske dollars mange steder, hvis man har små sedler, og ellers kan man veksle i lufthavnen, banker og på de fleste hoteller. Kreditkort kan bruges i lufthavne og i de fleste større byer med hæveautomater. De kan også bruges som betalingsmiddel i visse butikker. Hvis pas medbringes, kan man også hæve kontanter i bankerne.
  Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det en god idé at holde øje med sit kort. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Cambodja er 6 timer foran dansk vintertid og 5 timer foran dansk sommertid.

  Transport i Cambodja

  Busserne i Cambodja har ikke samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  I Asien er drikkepenge oftest ikke inkluderet. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10-15 % oven i regningen. Taxachauffører (10 %) og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 amerikansk dollar pr. nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejserne i Cambodja vil der bl.a. være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpiccoloer. Det beløber sig til ca. 5 amerikanske dollars pr. dag pr. rejsedeltager, og rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i amerikanske dollars. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt meget sikkert at opholde sig i Sydøstasien, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. Det er en god idé at udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen eller allerhelst i en sikkerhedsboks på hotellet, og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge.

  Elektricitet

  I Cambodja bruges 220 volt og stik, der minder om de danske. Dog kan en adapter nogle gange være nødvendig, specielt hvis stikkene har jordforbindelse.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Cambodja byder på masser af kulinariske oplevelser, såsom lækre supper, nudler, risretter med kylling, forårsruller samt frisk fisk og skaldyr. Det sydøstasiatiske køkken er sjældent stærkt krydret i sig selv. I stedet får man små skåle med bl.a. sojasauce, chili, salt, peber, lime og nuoc mam, som er en delikat fiskesauce. Derved kan man selv krydre sin mad. En oplevelse, man ikke må snyde sig selv for, er gadekøkkenerne, som byder på godt og spændende mad til billige penge. Vælg et sted, hvor der kommer mange mennesker, så der hele tiden er friske råvarer.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen. Ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Vær opmærksom på, at der er forbud mod E-cigaretter i Cambodja. Undlad derfor at medbringe E-cigaretter, E-væske og vandpiber. Disse elementer vil blive konfiskeret ved ankomst, og man risikerer at få en bøde eller fængselsstraf, hvis man findes skyldig.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Cambodja er et af de mindre turistede lande i Asien, hvilket betyder, at det er ekstra vigtigt at opføre sig respektfuldt over for kulturen. Befolkningen er gæstfri, nysgerrig og glad, og turister bliver mødt med venlighed. Det ligger ikke til befolkningen at rette på folk, og de går ud fra, at man som gæst selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig i landet.

  Det forventes, at man respekterer landets helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning. Man tager skoene af, før man betræder et tempel, og husk, at fodsålerne aldrig må pege eller være vendt mod buddhafigurer eller helligdomme, idet fødderne betragtes som urene. I de mere konservative landområder bør man have tøj på, der dækker knæ og skuldre, og det gælder for både mænd og kvinder.

  I Cambodja skal man udvise stor respekt for den kongelige familie, og det er en god idé også at afholde sig fra at diskutere politik.

  Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt, så tag selv noget med i tasken sammen med håndspritten. Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark.

  Idéer til indkøb

  I Cambodja er fine silkevarer og andre tekstiler samt statuer og træskærerarbejder typiske gode køb. Ofte vil disse varer være Buddha-tematiserede. Køb dem i butikker, hos gadehandlere og på markeder. Ofte vil der på f.eks. markeder være hele områder, som er forbeholdt tekstilvarer, hele områder for trævarer og lignende nips, hele områder for tasker og punge osv. Det kan ofte godt betale sig at prutte om prisen – lær derfor gerne et par shopping-relaterede fraser på khmer på forhånd, da det langt fra er alle cambodjanere, der kan begå sig på engelsk.

 • Fakta

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Hovedstad: Phnom Penh med 2 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 16,4 mio. indbyggere.
  • Religion: Buddhister 97 %, andre religioner 3 %.
  • Sprog: Khmer.
  • Areal: 181.035 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: I Cambodja er vejret næsten ens over hele landet, dog med lokale udsving. Når man opholder sig i lavlandet, vil man aldrig opleve temperaturer under 20 °C. Cambodja kan besøges året rundt, den tørre periode ligger fra november til april med temperaturer på 25-30 °C med mange dage over 30 °C.
   Regntiden er fra maj til oktober, hvor det typisk regner 1-1,5 time om eftermiddagen.

Trustpilot