Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Tempelområdet Bagan

13 dage med Østens
fascinerende
mystik

Cambodja & Burma - Østens ukendte perler

Om rejsen

Denne rundrejse på 13 dage kombinerer oplevelser i Cambodja og Burma – to lande, som kun få turister endnu har besøgt! Rejsen er spækket med highlights, og du kommer hjem med mange uforglemmelige oplevelser fra Cambodja og Burma. Begge lande har en overflod af skønne steder og seværdigheder – alt lige fra kunstfærdige gyldne pagoder og tempelkomplekser til eventyrlige søer og vulkanlandskaber.

I Cambodja er rejsens store highlight Angkor Wats sagnomspundne tempelkomplekser og sejlturen på Tonle Sap, der både er Asiens største sø og en biflod til Mekong-floden. I Burma, hvis officielle navn faktisk i dag er Myanmar, koncentrerer oplevelserne sig om flere forskellige områder, og naturligvis skal du se et af verdens vidundere, Shwedagon-pagoden. Andre highlights i Burma er Bagans tempellandskab med de smukke tempelruiner og Inle-søen med de eventyrlige naturoplevelser. Med andre ord – glæd dig til en rejse til hjertet af Østens mystik, kultur og skønhed i selskab med vores dygtige rejseleder Thomas Stockmarr.

Glæd dig fordi

 • du oplever to lande på én og samme rejse
 • rejsen går til steder med få turister
 • vi nyder solnedgangen ved Shwedagon-pagoden
 • Bagans tempellandskab opleves bl.a. på en tur i hestevogn
 • du oplever de gamle hovedstæder omkring Mandalay
 • der venter farverige oplevelser på lokale markeder
 • der er inkluderet sejlture på søerne Tonle Sap og Inle
 • rejsen giver et godt indblik i de to landes kultur

 

 

 

Kom med til et inspirationsmøde

Mød din rejseleder

Rejsrejseleder Thomas Stockmarr
Østen er rejselederens store passion

Få rejseledere kender Østen som Thomas Stockmarr, som glæder sig til at vise dig kendte og mindre kendte sider af de to lande.


Læs mere om Thomas Stockmarr

Rejsrejseleder Thomas Stockmarr
Østen er rejselederens store passion

Få rejseledere kender Østen som Thomas Stockmarr, som glæder sig til at vise dig kendte og mindre kendte sider af de to lande.


Læs mere om Thomas Stockmarr

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Cambodja

  Siem Reap i Cambodja er det første møde med Østens fascinerende kultur. Byen er porten til det storslåede tempelkompleks Angkor Wat. Efter check-in på hotellet besøger vi Angkor National Museum, der er spækket med genstande fra Angkor Wat, og som fortæller historien om det mægtige Khmerrige, og det er en god måde at få et overblik over historien på. Efter frokost kører vi til en Apsara-danseskole. Apsara betyder nymfe, og her kan unge piger – og i dag også drenge – lære de traditionelle og meget yndefulde danse. Vi får lidt af dansenes historie og ser på undervisningen, inden vi kører tilbage til Siem Reap. Om aftenen kan man på egen hånd besøge det lokale natmarked, der frister med alt fra silkestoffer og souvenirs til en gang afslappende massage.

  Inkluderede måltider: Frokost og aftensmad.

 • Dag 3 Tempelkomplekset Angkor Wat

  Efter morgenmaden kører vi med tuk tuk til Angkor Wat, som er det største af Angkors bygningsværker og samtidig også det bedst bevarede. Templet er bygget i perioden fra 1113 til 1150 og er beliggende i en kunstig sø. På afstand er det med sine fem store tårne et fantastisk syn, som man kan nyde undervejs hen over broen, der fører til templet. Store udhuggede figurer i sandsten fortæller om khmererne – fra deres hverdagsliv til deres kongers historie.

  Næste store oplevelse er den gamle kongeby Angkor Thom, der blev opført i slutningen af 1100-tallet, og vi begynder ved Bayon, der var kongens tempel. Det havde 49 tårne, hvoraf de 37 er bevarede, og alle tårne er prydet med fire store ansigter af kongen. Vi fortsætter til Phimeanakas, og fra toppen af dette pyramideformede tempel bliver vi præsenteret en flot udsigt bl.a. til templet Baphuon.

  Vi besøger også templet Ta Prohm, som er blevet opslugt af junglens enorme figentræer, der vokser og vikler sig ind i og over bygningerne. Et fantastisk syn. Her ser vi også The Terrace of the Elephants – en 300 m lang mur formet som elefanter i forskellige afstøbninger, og Terrace of the Leper King – en 7 m høj væg bestående af flere statuer.

  I Siem Reap spiser vi om aftenen på den fine cambodjanske restaurant “The Square 24”, hvor vi får serveret traditionelle retter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

   

 • Dag 4 Til landsbyen Banteay Srei

  Om morgenen går turen til Banteay Srei – “kvindernes fæstning”, der ligger ca. 32 km fra Siem Reap. I Khmerrigets storhedstid lå her de nordligste bebyggelser i Angkor. Nu er Banteay Srei en almindelig landsby, men den huser templet, som har givet landsbyen navn. Templet er nærmest i miniature i sammenligning med de fleste andre bygningsværker i Angkor, men det er usædvanligt smukt og rummer mange fine små detaljer. Dernæst skal vi besøge Banteay Samre – et af de mest komplette bygningsværker i området bygget i slutningen af 1100-tallet. Navnet Samre stammer fra en etnisk bjerggruppe, som boede ved Phnom Kulen og formentlig var i slægt med khmererne. Efter frokost tager vi på en sejltur på Tonle Sap, der er enden største sø i Asien, og vi besøger fiskerlandsbyer og ser de flydende landsbyer. Tilbage i Siem Reap får vi om aftenen serveret en speciel cambodjansk middag, der består af en række traditionelle cambodjanske retter, og vi  bliver underholdt med et danseshow, der inkluderer den klassiske Apsara-dans, vi tidligere har fået indsigt i.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

   

 • Dag 5 Ankomst til Burma og byrundtur i Yangon

  Vi flyver til Burma og ankommer til Yangon om eftermiddagen. Yangon har omkring 5 mio. indbyggere og hed oprindelig Rangoon. Byen var tidligere landets hovedstad, men i 2005 flyttede hele statsadministrationen til den nybyggede hovedstad Naypyidaw. Efter check-in på hotellet tager vi på en byrundtur og får i den historiske del af Yangon et indtryk af byen, som den var, da den var den vigtigste by i den britiske koloni, og vi ser også Sule-pagoden og Chaukhtatgyi Buddha Temple. Vi laver et fotostop ved huset, hvor den kendte politiker Ms. Aung San Suu Kyi bor, inden vi besøger Bogyoke Aung San Museum, der er dedikeret til General Aung San, grundlæggeren af det moderne Burma.

  Ingen byrundtur uden et besøg ved den spektakulære Shwedagon Pagode. Den er smukt beliggende på en bakketop midt i byen, og man kan se den funkle gyldent uanset, hvor i byen man befinder sig. Der er tale om landets mest storslåede pagode, der samtidig er det helligste sted for buddhister i Burma. Det imponerende bygningsværk strækker sig næsten 100 m mod himlen, og øverst oppe er pagoden prydet med diamanter. Selv om legenden siger, at pagoden er 2.500 år gammel, anslår arkæologer, at den blev bygget mellem 6. og 10. årh. På grund af jordskælv er pagoden blevet genopbygget flere gange, og den nuværende er fra 1769. Om aftenen spiser vi middag på en lokal restaurant i Yangon.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 6 Til Bagans fascinerende tempelområde

  Dagen begynder tidligt, og vi flyver til Bagan i den sydvestlige del af Burma. Dagens første spændende oplevelse er et besøg på morgenmarkedet Nyaung Oo, hvor de lokale er godt igang med at købe friske råvarer til dagens måltider. Morgenmarkedet pirrer alle sanser og lokker med alt fra kunsthåndværk til alt godt fra havet.

  Resten af dagen tilbringer vi i det spektakulære ruinområde Bagan, der med sine mere end 2.200 pagoder ofte sammenlignes med Angkor Wat i Cambodja. Bagan var fra år 1044 –1247 hovedstad i Paganriget, og i den periode blev der opført mere end 10.000 templer. Den dag i dag ligger der 2.217 pagoder og templer spredt over et stort grønt område, og området er som en religiøs historiebog fra det “The Golden Period”. Intet sted i verden kan måle sig med Bagan, hvor templer og pagoder skaber et næsten surrealistisk landskab. Vi besøger et par udvalgte templer, bl.a. pagoden Ananda, der er en af de smukkeste og ældste (1090 – 1105), og som især er bemærkelsesværdig på grund af pagodens forgyldte “sikhara” (tårn/spir), som kan ses fra overalt. Vi ser også huletemplet Wetkyi-in-Gubyaukgyi med de velbevarede freskoer og Htilominlo Templet, som har tre etager, og hvor der på første etage står fire Buddha-figurer og skuer i hver sin retning. 

  Vi spiser frokost på en lokal restaurant, og vi besøger senere en af de mange små typiske “hjemmeindustrier”, der fremstiller de skønneste lakarbejder. Dagens højdepunkt bliver sikkert turen i hestevogn, for når solen sender sine sidste stråler ud over pagodernes rosenfarvede sandsten, bliver landskabet helt magisk. En ubeskrivelig smuk oplevelse og et minde for livet!

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 7 Flere oplevelser i Bagan og besøg i Minanathu

  Vi fortsætter oplevelserne i det pagodefyldte landskab og besøger bl.a. Lawkananda Pagoden, som har en fascinerende udsigt til floden, Nagayon templet fra det 11 årh. plus templerne Payathonzu og Apyeyadanar, der begge har smukke vægmalerier. Efter frokost besøger vi landsbyen Minanathu, hvor du får mulighed for at møde lokalbefolkningen og se, hvordan de lever. Dagens sidste oplevelse er en sejltur på Ayeyarwaddy River i solnedgangens skær.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 8 Til Mandalay - besøg på kloster og silkefabrik

  Denne dag flyver vi videre til Mandalay, der blev grundlagt i 1857 af Kong Mindon, der ville have en ny hovedstad. Det blev den sidste kongelige hovedstad i Burma, og vi skal opleve de endnu ældre hovedstæder i udkanten af byen. Første stop er den charmerende by Amarapura, og her besøger vi Mahagandayon Klosteret, der er et af de største buddhistiske undervisningsklostre i Burma. Byen har en lang tradition for silkevævning, og det får vi et indblik i, når vi besøger et af byens silkevæverier. Vi fortsætter til den gamle kongeby Sagaing og nyder landskabet, der er tæt besat med templer, pagoder og klostre, og den smukke udsigt fra Sagaing Hill over floden Ayeyarwaddy.

  Turen går til Ava, hvor der venter en speciel oplevelse. Her skal vi nemlig med hestevogn til klosteret Maenu Okkyaung, som blev bygget af dronningen i 1818. På turen i hestevogn kommer vi også forbi det 27 m høje tårn Nan Myint og Bargayar-klosteret, der er kendt for sit træskærerarbejde, der omfatter 267 træsøjler. Tilbage i Amarpaura ser vi solen gå ned over træbroen U Bein – en smuk afslutning på en begivenhedsrig dag. Der er tale om verdens længste teaktræsbro, der hviler på 984 bropiller og strækker sig 1,2 km tværs over Taungthaman-søen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 9 På opdagelse i Mandalay

  Dagen begynder med et besøg ved pagoden Mahamuni, som rummer en kæmpe Buddhastatue i guld. Herefter venter dagens højdepunkt – en sejltur på Ayeyarwaddy River. Sejlturen til Mingun tager ca. en time, og undervejs oplever du det fascinerende landskab og ser, hvordan de lokale lever langs floden. Efter sejlturen ser vi den ufærdige Mingun-pagode, som er en af de mest kendte bygninger i Burma. Opførslen begyndte tilbage i 1791, men blev aldrig færdiggjort. Pagoden er bygget ind i en kæmpe klippe og er desuden også kendt for sin klokke, der vejer ikke mindre end 90 ton. Vi besøger også den usædvanlige og hvide pagode Myatheindan, og tilbage i Mandalay skal vi se, hvordan man fremstiller traditionelt kunsthåndværk i f.eks. marmor og blade i guld. Vi ser også Kuthowdaw Pagoden med verdens største “bog” lavet af marmor, og ma skal forestille sig 729 “enkeltsider” med inskriptioner på begge sider placeret omkring pagoden. Dagen afsluttes på Mandalay Hill, hvor vi ser solen gå ned over byen.

  Inluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

   

 • Dag 10 Eventyrlig sejltur på Inle-søen

  Vi tager afsked med Mandalay og flyver til Heho, der ligger ca. 225 km syd for Mandalay. Ved ankomsten kører vi direkte videre til Inle-søen, der er en af Burmas mest populære destinationer – og med god grund. Der er ubeskrivelig smukt ved søen, der er kendt for sine fortryllende flydende haver og huse bygget på pæle. Søen er 22 km lang og omkring 8 km bred, og på søen er der noget så usædvanligt som 17 landsbyer. Omkring 100.000 indbyggere bor i pælehuse, og årsagen til, at man bor på vandet, er, at store dele af søen er dækket af små øer, som er flydende marker. Der venter intet mindre end et sandt eventyr på sejlturen! Vi overnatter på et hotel, der naturligvis ligger ned til søen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 11 Flere eventyrlige oplevelser ved Inle-søen

  Glæd dig til at vågne op til et kor af kvækkende frøer, cikader og kvidrende fugle. Stemningen slås an allerede fra morgenstunden i det stille og smukke landskab med bjergene i baggrunden. Vi skal igen tilbringe dagen på den smukke Inle-sø, og vi skal besøge pagodelandsbyen Inthein, som en smal kanal snor sig igennem. Stedet er et af de mest travle og livlige steder på søen, og her står mange af pagoderne som ruiner helt overgroet af buske, der er omkring 500 år gamle – et helt specielt syn. Senere besøger vi landsbyen Paw Kohn, der især er kendt for fremstilling af silke. Her bliver vi introduceret til,  hvordan man på traditionel vis fremstiller og væver silke.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

   

 • Dag 12 Sightseeing i Yangon og hjemrejse

  Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Yangon. I Yangon besøger vi Chinatown, som rummer nogle af byens mest travle områder. Her kan du opleve autentiske madboder, hvor det er muligt at smage alt lige fra frisk frugt til dampede retter. Du ser også nogle af de smukke og farverige kinesiske templer, og vi skal også besøge den indiske bydel Little India, hvor flere indere og muslimer fra Bangladesh immigrerede til under den britiske besættelse. Området er en smeltedigel af hinduistiske templer og indiske madmarkeder. og især det store madmarked Thein Gyi Zei tiltrækker folk til skønne madoplevelser. Sent på aftenen kører vi til lufthavnen og flyver til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

   

 • Dag 13 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter - se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse gode 3½ - og 4-stjernede hoteller
 • 10 x morgenmad, 9 x frokost 10 x aftensmad
 • Transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Besøg ved tempelkomplekset Angkor Wat
 • Sejltur på søerne Tonlee Sap og Inle
 • Sightseeing i Yangon med bl.a Shwedagon-pagoden
 • Mange highlights i tempelområdet Bagan
 • Byrundtur i Mandalay og de gamle hovedstæder omkring byen
 • Sejltur på floden Ayeyarwaddy
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.750
 • Visum til Burma cirka 50 USD (søges online via Burmas officielle hjemmeside – læs mere her https://www.risskovrejser.dk/visum/)
 • Ved afrejse fra Billund eller AAlborg er der et tillæg på kr. 1.250

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskov.com eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her.
Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser til Cambodja, så se mere her