Ring til os 70 22 66 00
Apsara-dansere

Du får kun denne spændende kombination af Laos & Cambodja

hos os

Du får kun denne spændende kombination af Laos & Cambodja

hos os

Laos & Cambodja

  14 eller 18 dages rejse fra 19.995 kr.

En rundrejse i Laos og Cambodja med dansk rejseleder til to af de mindst udviklede lande i Indokina. Laos og Cambodja er først for relativt få år siden blevet åbnet for udlændinge, og da antallet af turister endnu er begrænset, er der rig mulighed for at komme tæt på den oprindelige kultur og opleve uspoleret natur. Rejsen til hjertet af Østens mystik, kultur og skønhed begynder i Laos med et ophold i kongebyen Luang Prabang med de imponerende templer. Herefter følger en køretur gennem magiske landskaber, hvor kalkstensklipper skyder op som paddehatte blandt regnskovsbeklædte bjerge. Sidst men ikke mindst venter der et besøg i hovedstaden Vientiane, der er præget af det franske kolonistyre.

I Cambodja starter vi i hovedstaden Phnom Penh, hvor vi tager på opdagelse i den livlige by og dykker ned i landets mørke kapitel, der er historien om det rædselsfulde Pol Pot-regime. Dernæst går turen videre til Siem Reap, hvor vi har god tid til at udforske en af rejsens helt store oplevelser, nemlig Angkor Wats sagnomspundne tempelkomplekser, som er juvelen i khmerernes fabelagtige arkitektur og et usædvanligt vidnesbyrd om Khmerrigets storhed og fald. Ud over de mange kendte højdepunkter kommer du til små landsbyer, farverige markeder og oplever naturen på sejlture i begge lande.

Du får en spændende og unik rundrejse i Laos og Cambodja med mange overraskende oplevelser undervejs – og du har desuden mulighed for at afslutte rejsen på bedste manér ved at tilkøbe en skøn badeferie i Hua Hin i Thailand.

Glæd dig fordi

 • du oplever to lande, som få endnu har besøgt
 • rejsen indeholder mange UNESCO-highlights
 • der er ophold i kongebyen Luang Prabang med de smukke templer
 • du kommer til byen Vang Vieng med den naturskønne beliggenhed
 • der er en sejltur på Tonle Sap-søen med de flydende landsbyer
 • der er besøg i hovedstæderne Vientiane og Phnom Penh
 • du ser tempelkomplekset Angkor Wat og kongebyen Angkor Thom
 • du kommer på cykeltur til hulen Tam Jang og de smukke kalkstensbjerge
 • der er mulighed for at afslutte rejsen med skøn badeferie i Thailand
Antal dage
14 eller 18 dages rejse
Pris
Fra 19.995 kr.
Afrejse fra
Aalborg, Aarhus, Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til Laos og Cambodja fordi

Du får helt eksklusivt denne spændende kombination af Laos & Cambodja hos os

Rejsen er spækket med unikke oplevelser, bl.a. venter en cykeltur mellem smukke kalkstensbjerge i Laos

Alle entréer er inkluderet til en værdi af kr. 850 og  de fleste måltider er inkluderet, så du får lov til at smage dig gennem landene

Danmarks bedste rundrejse til Laos og Cambodja fordi

Video: Hør en af vores rejseledere fortælle om oplevelserne på den fantastiske rejse

Mød din rejseleder

Henrik Dahl - Rejseleder - Risskov Rejser
Henrik Dahl har tabt sit hjerte til Østen

På denne rundrejse til Laos og Cambodja deler rejseleder Henrik Dahl ud af sin store viden om landene, som hører til blandt hans favoritter i Østen.


Læs mere om Henrik Dahl

Oplev Indokina med Brian Hansen

Rejseleder Brian Hansen er betaget af Asien, hvor han har boet siden 2000, da han begyndte at arbejde som rejseleder. På rundrejsen vil du opleve Brians brede viden folde sig ud, og du vil blive klogere på den thailandske befolkning og landets spændende historie og kultur.


Læs mere om Brian Hansen

Brian Hansen - Rejseleder - Risskov Rejser
Rejs på den asiatiske måde med Morten Djørby

Morten er med sine 16 års erfaring en dreven rejseleder, der elsker at vise Asiens perler frem og give sine rejsende en indsigt i Laos og Cambodja, som er ud over det sædvanlige. Og så sætter han en ære i at rejse på “den asiatiske måde” – et stille og roligt tempo, så sjælen også kan følge med.


Læs mere om Morten Djørby

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark

  Her bor du dag 2, 3 & 4

  Le Vang Bua Villa

  Le Vang Bua Villa ligger centralt i Luang Prabang og ca. 10 minutters gang fra centrum og med nem adgang til byens seværdigheder. Hotellet ligger ...

 • Dag 2 Ankomst til Luang Prabang i Laos og sightseeing

  Her i kongebyen Luang Prabang er vi dumpet lige ned i Østens historie, skønhed og mystik. Luang Prabang var hovedstad i det første laotiske rige, Lane Xang, fra midten af 1300-tallet, og byen var kongeby frem til kongedømmets endelige afskaffelse i 1975. Luang Prabang er præget af mange templer og smukke gamle bygninger, og hele byen er på UNESCOs verdensarvsliste. Byen er i dag en af de mest charmerende byer i hele Sydøstasien, og den helt unikke og rolige atmosfære, der findes i byen, mærkes med det samme. Vi kommer til byen ved middagstid og skal bo her de næste tre nætter. Vi bor på et hyggeligt hotel lige ned til Mekong-floden, som gør, at vi kan gå til alle attraktionerne. Den gode beliggenhed gør også, at vi ikke er afhængige af at skulle tage hotelbusser for at komme ind for at besøge natmarkedet og se den stemningsfyldte by, når lysene tændes om aftenen.

  Om eftermiddagen tager vi på sightseeing i byen og omegnen, hvor der er mere end 50 velbevarede gamle templer. Vi har udvalgt tre – det første er Wat Visoun fra 1500-tallet, som i dag er et lille buddhistisk museum. I nærheden ligger det store Wat Aham fra begyndelsen af 1800-tallet, som vogtes af figurer fra den laotiske mytologi. Det tredje tempel Wat Xiengthong, som siges at være Laos flotteste tempel, er indbegrebet af samme elegance og skønhed, som gennemsyrer det historiske Luang Prabang.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 2, 3 & 4

  Le Vang Bua Villa

  Le Vang Bua Villa ligger centralt i Luang Prabang og ca. 10 minutters gang fra centrum og med nem adgang til byens seværdigheder. Hotellet ligger ...

 • Dag 3 Sejltur på Mekong, besøg i landsbyer og oplevelser på natmarked

  Efter morgenmad på hotellet skal vi på en sejltur i en traditionel Mekong-flodbåd til landsbyen Xieng Men. Det er en skøn sejltur, hvor vi kan se det lokale liv på flodbredderne, som er fyldt med små landsbyer og smålandbrug. Vi sætter kursen mod de berømte Pak Ou-grotter, som er en vigtig helligdom for buddhisterne.  I de to største grotter – Tham Ting og Tham Phom – findes flere tusinde Buddha-figurer i forskellige størrelser.Vi spiser en god frokost med en ubeskrivelig udsigt over Mekong floden – imens vi ser de lokale sejle forbi i små både.

  Vi sejler tilbage til Luang Prabang og stopper undervejs i landsbyen Ban Muang Keo, hvor vi får en lidt speciel oplevelse.  I landsbyen producerer man nemlig whisky, og vi får både et indblik i processen og smager resultatet. Indbyggerne er i øvrigt dygtige væver, så der er mulighed for en unik souvenir. Vi stopper også i landsbyerne Xang Khong og Ban Xieng Lek, som er kendt for henholdsvis håndlavet papir, af bark fra morbærtræer, og smukke vævede stoffer.

  Om aftenen besøger vi det farverige natmarked med boder, så langt øjet rækker. Kvinderne, der er kommet ind fra landet med deres varer, taler dæmpet med hinanden – og der er en afslappet ro, som er et kendetegn for byen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 4 Munkenes morgenprocession, møde med H'mong-folket og til Kuangsi-vandfaldet

  Dagen begynder tidligt, når vi går til byens centrale tempel for at se den store procession af kronragede og orangeklædte munke, som hver morgen efter solopgang stille bevæger sig gennem byens gader for at modtage offergaver i form af mad, som byens indbyggere står klar med. Vi blander os stille med de lokale og viser også vores respekt og giver mad til munkene – en unik og ubeskrivelig oplevelse. Vi besøger også byens fødevaremarked, hvor der allerede er en livlig aktivitet – en oplevelse, der appellerer til alle sanser.

  Vi tager tilbage til hotellet, spiser morgenmad og slapper lidt af inden vi bestiger Phousi Hill i byens centrum og nyder udsigten over Luang Prabang og Mekong-floden. Herfra går vi ned til Nationalmuseet, som er indrettet i det tidligere kongelige palads. Besøget er en god introduktion til landet, samt giver et indblik i, hvordan kongefamilien levede. Herefter går turen til det smukke Kuangsi-vandfald, hvor vi undervejs besøger de to H’mong-landsbyer – Ban Na Ouane og Ban Tha Pen. H’mong-folket kommer oprindelig fra det sydlige Kina, og i dag lever der omkring en halv million i Laos. De har deres egen kultur og eget sprog, og de har gennem tiden spillet deres egen rolle i det kulturelle og politiske liv.

  Vi spiser en picnicfrokost lige ved siden af vandfaldet og tilbringer derefter nogle timer i den smukke natur ved Kuangsi-vandfaldet – så husk badetøjet. Hvis man ikke ønsker at bade, kan man gå en lettere strabadserende tur op til vandfaldets udspring. Der vil også være mulighed for at besøge et mindre redningscenter for sorte Malajbjørne, som er den mindste bjørneart i verden. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Luang Prabang, og der vil være tid til at nyde byen på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 5 Fra Luang Prabang til Vang Vieng med oplevelser undervejs

  Vi forlader Luang Prabang, og der venter en lang, men meget smuk køretur ned ad de regnskovsklædte bjerge og gennem en stribe af landsbyer, der giver et indtryk af laoternes hverdag. Vi stopper f.eks. og besøger en lokal skole, og det er også muligt, at der bliver inkluderet besøg i en SOS-børneby, der drives på basis af danske midler. Vi spiser frokost undervejs på toppen af et bjerg, hvor der kan ses bjergtoppe så langt øjet rækker. Herefter fortsætter den flotte køretur til en af Laos flottest beliggende byer Vang Vieng, der ligger naturskønt ved floden Nam Song og med flot udsigt til de smukke kalkstensbjerge.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 5

  Vansana Hotel Vang Vieng

  Vansana Hotel Vang Vieng ligger centralt i byen og ned til floden Nam Song. At bo her er en stor naturoplevelse, og fra værelserne der enten udsig...

 • Dag 6 Cykeltur til de smukke kalkstensbjerge og til hovedstaden Vientiane

  Vi begynder dagen med en dejlig naturoplevelse og cykler i roligt tempo til de smukke kalkstensbjerge. Her cykler vi forbi flotte grønne rismarker og små landsbyer, hvor vi ser de lokales liv. I bjergene findes en række interessant huler, og vi ser en af de kendteste, som er hulen Tam Jang. Her bliver vi mødt af et imponerende stort system af gange, hvor en af dem leder ud til en flot udsigt over Vang Vieng området og Nam Song floden.

  Midt på formiddagen er vi tilbage på hotellet, og efter et forfriskende brusebad og frokost forlader vi Vang Vieng og kommer ned i lavlandet og over den frugtbare slette til hovedstaden, Vientiane.Undervejs på turen gør vi stop ved to forskellige og meget lokale markeder. Først et fiskemarked med alt, hvad man kan tænke sig af tørret fisk, og dernæst et marked med friske råvarer.

  Den mest velstående del af Laos’ befolkning bor i dette område. Med sine omkring 700.000 indbyggere er Vientiane ikke nogen stor hovedstad, og i forhold til mange andre virker den provinsiel, men den er hyggelig og overskuelig. I det tidligere franske Indokina er Vientiane den by, der er mest præget af den franske kolonitid.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 6 & 7

  Hotel City Inn

  Hotellet ligger centralt i hovedstaden Vientiane og er omgivet af butikker, restauranter og seværdigheder, og der er kun få minutters gang til...

 • Dag 7 Byvandring i Vientiane, besøg på silkevæveri og tid til egne oplevelser

  Formiddagen er afsat  til oplevelser med rejselederen, og vi besøger templet Wat Sisaket, hvor der indenfor venter ikke mindre end 6.800 Buddha-figurer i miniature-størrelse lavet i træ, sten eller bronze. Templet var den eneste bygning i Vientiane, der overlevede thai’ernes ødelæggelse af byen i 1828. På den anden side af gaden ligger det kongelige tempel Wat Prakeo, som i sin tid husede den hellige Emerald Buddha, inden den blev stjålet af thai’erne og fik sin nuværende plads i Grand Palace i Bangkok. Vi går også forbi Patuxay-triumfbuen, der er bygget i 1960’erne og dedikeret til dem, der kæmpede for landets uafhængighed, og fra toppen har man en storslået udsigt over byen. Naturligvis ser vi også That Luang Stupaen – et af de flotteste buddhistiske monumenter i verden.

  Vi er i et land med stolte vævetraditioner og skal besøge Carol Cassidy’s Lao Textiles, hvor landets dygtigste og mest kreative vævere har specialiseret sig i at fremstille de skønneste produkter i 100 % håndvævet silke, og som ofte er mere kunst end kunsthåndværk. Det hele begyndte som et udviklingsprojekt ledet af amerikaneren Carol Cassidy, der er en international anerkendt kunstner/væver.

  Efter frokost kan du fortsætte oplevelserne på egen hånd i den interessante hovedstad.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 8 Videre med fly til Phnom Penh i Cambodja

  Om formiddagen flyver vi til millionbyen Phnom Penh i Cambodja. Phnom Penh ligger, hvor Mekong-floden løber sammen med Tonle Sap-floden. Visse steder kan man se, at moderne tider er på vej til Phnom Penh, men i al det væsentlige er Phnom Penh en gammeldags, asiatisk storby. Vi har tid til både at nyde panoramaet ved de to floders sammenløb og det farverige folkeliv, som det udfolder sig i gaderne.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 8 & 9

  Asia Tune Hotel

  Straks man kommer ind på hotellet fornemmer man, at der er tale om en særlig atmosfære. Hotellet ligger i hjertet af Phnom Penh med direkte adga...

 • Dag 9 Et overdådigt palads og en grusom historie

  Vi skal besøge det kongelige palads i Phnom Penh. Paladset er fra 1866 og var det sidste palads, der blev bygget i kolonitiden. Kong Sihamoni bor på paladset, men et par af paladsets bygninger er tilgængelige for offentligheden. Det gælder f.eks. Sølvpagoden, hvis navn skyldes de mere end 5.000 sølvfliser, der dækker gulvet, og Tronsalen, der også er overdådigt udsmykket.

  Herfra går turen til Phnom Penhs mest berømte tempel, Wat Phnom. Landskabet omkring Phnom Penh er totalt fladt, så derfor virker den 27 m høje kunstige bakketop, hvor Wat Phnom ligger, næsten som et lille bjerg. Legenden siger, at det første tempel på stedet blev rejst i 1373, da fire Buddha-statuer kom flydende ned af Mekong-floden. De blev opdaget af madame Penh, som fik dem bragt til Wat Phnom, så heraf byens navn, som betyder “templet plus damen”. Der er tale om et usædvanligt smukt tempel, og så er der naturligvis en god udsigt her fra byens eneste høj. Om eftermiddagen besøger vi Cambodjas Nationalmuseum. Museet er ikke særlig stort, men vi får et godt indtryk af de fire hovedperioder i den cambodjanske kunst.

  Herefter kører vi til Tuol Sleng-museet. Bygningerne var før 1975 et gymnasium, men under Pol Pots rædselsregime blev stedet omdannet til et fængsel, hvor 17.000 politiske fanger blev udsat for særdeles grov tortur og efterfølgende henrettet på en af de mange ”killing fields”, som ligger uden for byen. Bygningerne står i dag som, da De Røde Khmerer forlod dem i 1979, da vietnamesiske styrker gik ind i Phnom Penh. Vi fortsætter uden for byen, hvor vi også skal besøge en ”killing field”, hvor modstanderne af Pol Pots røde khmerer hensynsløst blev dræbt. Vi får indblik i et mørkt kapitel af landets historie, som man ikke må lukke øjnene for.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 10 Smuk køretur fra Phnom Penh til Siem Reap med besøg i edderkoppe-landsbyen Skun

  Målet denne dag er Siem Reap, og undervejs bliver der lejlighed til at nyde landskaberne og hverdagslivet, som det udfolder sig langs vejen. Vi får en overraskende oplevelse på det lokale marked i landsbyen Skun, hvor man avler store edderkopper – til spisebrug!

  Vi spiser frokost undervejs i provinsen Kompong Thom. Vi passerer bl.a. en af khmerernes gamle broer, der bliver kaldt Spean Kompong Kdei, og som stammer fra det 13. årh. Den 87 m lange bro går over floden Chi Kreng og er et imponerende bygningsværk med sine 20 bropiller og usædvanlige flotte udsmykninger.

  Vi ankommer til Siem Reap – byen som er porten til storslåede Angor Wat. Her besøger vi Angkor National Museum, der er spækket med genstande fra Angkor, og som fortæller historien om det mægtige Khmerrige. Det er en fin måde at få et overblik over historien på, inden vi næste morgen ved selvsyn skal opleve den gamle kongeby Angkor Thom og det smukke tempelkompleks Angkor Wat.

  Om aftenen er det muligt at besøge det lokale natmarked, der er helt anderledes end det, vi oplevede i Luang Prabang, og som frister med alt fra silkestoffer og souvenirs til en gang afslappende massage.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 10, 11 & 12

  Hotel Somadevi Angkor Resort & Spa

  Der er stil og klasse over dette 4-stjernede hotel i Siem Reap, der ligger blot 10 minutters kørsel fra Angkor Wat. Hotellet er designet til at ...

 • Dag 11 Kongebyen Angkor Thom og med tuk-tuk til Angkor Wat samt cambodjansk aften med Apsara-dans

  De næste dage koncentrerer vi os om det kæmpemæssige tempelområde Angkor, der rummer mere end 50 templer. Fra slutningen af 700-tallet og de følgende ca. 500 år voksede Khmerriget frem og bredte sig efterhånden over det meste af Sydøstasien. Samtidig voksede rigets hovedstad, Angkor Thom, og de forskellige khmerkonger tilførte hovedstaden det ene fantastiske og pragtfulde bygningsværk efter det andet. Angkor Thom strakte sig i sin storhedstid i 1200- og 1300-tallet ca. 70 km fra søen Tonle Sap i syd op mod bjergene mod nord, og historikere mener, at det på daværende tidspunkt var verdens største by med 1 mio. indbyggere. Den meget yngre by, Siem Reap, hvor vi bor, ligger faktisk i den sydlige del af det gamle Angkor-område. Det centrale Angkor ligger ca. 15 km nord for Siem Reap, hvor vi finder kongebyen Angkor Thom og bygningsværket over dem alle, Angkor Wat, og netop disse to steder er målet for vores udflugter denne dag.

  Om morgenen kører vi med tuk-tuk til Angkor Wat, det største af Angkors bygningsværker, som også er det bedst bevarede. Det ligger i en kunstig rektangulær sø, og selve Angkor Wat er også bygget som et rektangel på 1,3 x 1,5 km. Templet er bygget fra 1113 til 1150. På afstand er det med sine fem store tårne et fantastisk syn, og det kan man især nyde på broen, der fører til templet. Store udhuggede figurer i sandsten fortæller om khmererne og deres kongers historie og daglige liv.

  Næste oplevelse er templet Ta Prohm. Da thai’erne i 1431 havde erobret og ødelagt Angkor, blev kun nogle få munke tilbage på stedet. Kongen og den øvrige befolkning rejste til den nye hovedstad, Phnom Penh. I de følgende godt 400 år blev den tidligere så mægtige hovedstad opslugt af junglen. Store træer og ikke mindst deres rødder væltede i tidens løb mange mure og tårne og skjulte dem. Ved Ta Prohm har man valgt at lade junglen ”beholde” det store bygningsværk. Kæmpetræer vokser hen over mure og tårne, og deres rødder vikler sig ind i og over bygningerne.

  Efter frokost besøger vi den gamle kongeby Angkor Thom, der blev opført i slutningen af 1100-tallet. Området er et kvadratisk område på 900 ha. Vi starter ved et arkitektonisk mesterværk Bayon, der var kongens tempel. Det havde 49 tårne, hvoraf de 37 er bevarede, og alle tårne er prydet med fire store ansigter af kongen. Vi går videre til den 350 m, lange Elefantterrasse, der med sine flotte stenudskårne elefanter er et flot syn. Undervejs passerer vi  stedet, hvor selve det kongelige palads lå, men da det var bygget i træ, er der kun dele af fundamentet tilbage.

  Vi kører tilbage til Siem Reap. Der vil være tid på egen hånd til at nyde poolen på hotellet, indtil vi om aftenen mødes til en speciel cambodjansk middag og får serveret en række traditionelle cambodjanske retter, mens vi bliver underholdt med et danseshow, der inkluderer den klassiske Apsara-dans. 

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 12 Kvindernes Citadel og besøg i lokal landsby

  I dag besøger vi Banteay Srei. I Khmerrigets storhedstid lå her Angkors nordligste bebyggelser. Nu er Banteay Srei en almindelig landsby, men den huser templet, som har givet landsbyen navn. Templet er nærmest i miniature i sammenligning med de fleste andre bygningsværker i Angkor, men det er usædvanligt smukt og rummer mange fine små detaljer. Det kaldes i øvrigt også for ”Kvindernes Citadel” – og hvorfor er videnskaben lidt uenig om. Det siges dog blandt de lokale, at grundet de flotte bløde udskæringer, må det have været en kvinde som står bag.

  Dernæst skal vi besøge Banteay Samre, en af de mest komplette bygningsværker i området. Her er meget færre turister, hvilket gør det til en helt anden og mere unik oplevelse, end besøgene ved de mere kendte attraktioner i Angkor-området.

  Efter frokost åbner vi for et mørkt kapitel i Cambodjas historie, når vi besøger en nærliggende landsby. Her venter et lærerigt møde med de lokale indbyggere, som bl.a. kan fortælle gruopvækkende historier om livet under Khmer Rouge, hvor mange mistede familiemedlemmer. Cambodjas tragiske skæbner kommer pludselig helt tæt på, og mødet med regimets ofre efterlader stof til eftertanke.

  Efter en bevægende oplevelse, er dagens sidste stop besøg på en palmesukker-farm og en lotusblomst-farm, og har du lyst til flere oplevelser denne dag, er byens natmarked en mulighed.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 13 Sejltur på Tonle Sap-søen med besøg i en af de flydende landsbyer og hjemrejse

  Der venter en sidste storslået oplevelse, inden det er tid til at rejse hjem, nemlig en sejltur på Tonle Sap-søen. Den kæmpemæssige sø er den største ferskvandssø i Sydøstasien og er samtidig en biflod til Mekong. Søen er usædvanlig rig på fisk, og mange af dem, der ernærer sig ved fiskeri, bor i små landsbyer på vandet.  Vi sejler med longtail både gennem mangroveskove og ender ude i den store sø, hvor vi besøger en af de flydende landsbyer, som i øvrigt flytter sig alt efter den skiftende vandstand i søen. Vi nyder sceneriet, inden vi kører til lufthavnen for at starte rejsen hjem mod Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 14 Ankomst i Danmark
 • Dag 13-17 Tilkøb: Dejlig badeferie i Thailand

  Det er muligt at tilkøbe ekstra dage på et dejligt resort i Hua Hin i Thailand. For mange er det en god måde at afrunde rejsen på og på afslappende vis fordøje alle de spændende oplevelser fra de foregående dage.

  Bemærk: Du ankommer til Danmark på dag 18.

  Tilkøbsmuligheder

  Tilkøbsmulighed: 5 dages badeferie i Hua Hin på Hotel Amari

  Forlæng rejsen med 4 ekstra overnatninger på 4-stjernede Hotel Amari i Hua Hin. Opholdet er inkl. deluxe dobbeltværelse med pooludsigt, morgenmad, privat transfer fra lufthavnen til hotellet t/r samt ændring af flybillet. Prisen er med forbehold for plads.

  3.495 kr. pr. person

  Tilkøbsmulighed: 5 dages badeferie i Hua Hin på Hotel Amari (enkeltværelse)

  Forlæng rejsen med 4 ekstra overnatninger på 4-stjernede Hotel Amari i Hua Hin. Opholdet er inkl. deluxe enkeltværelse med pooludsigt, morgenmad, privat transfer fra lufthavnen til hotellet t/r samt ændring af flybillet. Prisen er med forbehold for plads.

  5.495 kr. pr. person

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3-4-stjernede hoteller
 • 11 x morgenmad, 10 x frokost og 7 x aftensmad
 • 1 flaske vand pr. dag
 • Transport og udflugter inkl. entreer jf. program (værdi kr. 850)
 • Besøg i små lokalsamfund og fiskerlandsbyer
 • Ophold og sightseeing i den UNESCO-fredede kongeby Luang Prabang
 • Oplev munkenes tidlige morgenprocession i Luang Prabang
 • Sejltur på Mekong-floden til landsbyen Xieng Men og Pak Ou-grotterne
 • Besøg i to H'mong-landsbyer
 • Besøg ved Kuangsi-vandfaldet inkl. picnic-frokost
 • Cykeltur i dejlige naturlandskaber til de smukke kalkstensbjerge ved Vang Vieng
 • Ophold og sightseeing i Laos' hovedstad Vientiane, der er præget af den franske kolonitid
 • Besøg i silkevæveriet Carol Cassidy's Lao Textiles, hvor vi ser og hører om laotisk kunsthåndværk og traditioner
 • Ophold og sightseeing i millionbyen Phnom Penh, hvor vi bl.a. skal besøge det kongelige palads
 • Besøg på Tuol Sleng-museet og "killing fields", hvor vi hører historien om Pol Pots rædselsregime
 • Storslåede oplevelser i Siem Reap bl.a.. med besøg i kongebyen Angkor Thom og det imponerende Angkor Wat-tempelområde
 • Smuk morgentur i tuk-tuk til det kæmpemæssige tempelområde Angkor Wat
 • Sejltur på den betagende Tonle Sap-sø med besøg ved de flydende landsbyer og pælelandsbyer
 • Cambodjansk aften med traditionelle cambodjanske retter og smukt show med den klassiske Apsara-dans
 • Engelsktalende lokalguide i begge lande
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.795
 • Laos: Visum laves ved ankomst i lufthavnen. Det koster ca. USD 30.
 • Cambodja: Visum laves ved ankomst i lufthavnen. Det koster ca. USD 30 + evt. administrationsgebyr på ca. USD 2-5.
 • Ved afrejse fra Billund, Aalborg eller Aarhus lufthavn. Tillæg kr. 1.250
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 15 november 2020 14 dage Morten Djørby Aalborg
  Billund
  København
  19.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 15/11-2020   kl. 06:30 15/11-2020   kl. 07:15
   København - Bangkok 15/11-2020   kl. 13:50 16/11-2020   kl. 06:20
   Bangkok - Luang Prabang 16/11-2020   kl. 09:45 16/11-2020   kl. 11:35
   Siem Reap - Bangkok 27/11-2020   kl. 20:45 27/11-2020   kl. 21:50
   Bangkok - København 28/11-2020   kl. 00:50 28/11-2020   kl. 06:35
   København - Aalborg 28/11-2020   kl. 09:15 28/11-2020   kl. 10:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Billund - København 15/11-2020   kl. 10:25 15/11-2020   kl. 11:15
   København - Bangkok 15/11-2020   kl. 13:50 16/11-2020   kl. 06:20
   Bangkok - Luang Prabang 16/11-2020   kl. 09:25 16/11-2020   kl. 11:35
   Siem Reap - Bangkok 27/11-2020   kl. 20:45 27/11-2020   kl. 21:50
   Bangkok - København 28/11-2020   kl. 00:50 28/11-2020   kl. 06:35
   København - Billund 28/11-2020   kl. 08:35 28/11-2020   kl. 09:25
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Bangkok 15/11-2020   kl. 13:50 16/11-2020   kl. 06:20
   Bangkok - Luang Prabang 16/11-2020   kl. 08:45 16/11-2020   kl. 10:20
   Siem Reap - Bangkok 27/11-2020   kl. 20:45 27/11-2020   kl. 21:50
   Bangkok - København 28/11-2020   kl. 00:50 28/11-2020   kl. 06:35
   Se flytider
 • 14 januar 2021 14 dage Morten Djørby Aalborg
  Billund
  København
  20.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Aalborg - København 14/01-2021   kl. 10:30 14/01-2021   kl. 11:15
   København - Bangkok 14/01-2021   kl. 13:50 15/01-2021   kl. 06:20
   Bangkok - Luang Prabang 15/01-2021   kl. 09:45 15/01-2021   kl. 11:35
   Siem Reap - Bangkok 26/01-2021   kl. 20:45 26/01-2021   kl. 21:50
   Bangkok - København 27/01-2021   kl. 00:50 27/01-2021   kl. 06:35
   København - Aalborg 27/01-2021   kl. 09:15 27/01-2021   kl. 10:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Billund - København 14/01-2021   kl. 10:40 14/01-2021   kl. 11:30
   København - Bangkok 14/01-2021   kl. 13:50 15/01-2021   kl. 06:20
   Bangkok - Luang Prabang 15/01-2021   kl. 09:25 15/01-2021   kl. 11:35
   Siem Reap - Bangkok 26/01-2021   kl. 20:45 26/01-2021   kl. 21:50
   Bangkok - København 27/01-2021   kl. 00:50 27/01-2021   kl. 06:35
   København - Billund 27/01-2021   kl. 11:30 27/01-2021   kl. 12:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Bestil Få pladser
   Flytider
   København - Bangkok 14/01-2021   kl. 13:50 15/01-2021   kl. 06:20
   Bangkok - Luang Prabang 15/01-2021   kl. 08:45 15/01-2021   kl. 10:20
   Siem Reap - Bangkok 26/01-2021   kl. 20:45 26/01-2021   kl. 21:50
   Bangkok - København 27/01-2021   kl. 00:50 27/01-2021   kl. 06:35
   Se flytider
 • 14 februar 2021 14 dage Morten Djørby Aalborg
  Billund
  København
  20.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 14/02-2021   kl. 10:30 14/02-2021   kl. 11:15
   København - Bangkok 14/02-2021   kl. 13:50 15/02-2021   kl. 06:20
   Bangkok - Luang Prabang 15/02-2021   kl. 09:45 15/02-2021   kl. 11:35
   Siem Reap - Bangkok 26/02-2021   kl. 20:45 26/02-2021   kl. 21:50
   Bangkok - København 27/02-2021   kl. 00:50 27/02-2021   kl. 06:35
   København - Aalborg 27/02-2021   kl. 09:15 27/02-2021   kl. 10:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - København 14/02-2021   kl. 10:40 14/02-2021   kl. 11:30
   København - Bangkok 14/02-2021   kl. 13:50 15/02-2021   kl. 06:20
   Bangkok - Luang Prabang 15/02-2021   kl. 09:25 15/02-2021   kl. 11:35
   Siem Reap - Bangkok 26/02-2021   kl. 20:45 26/02-2021   kl. 21:50
   Bangkok - København 27/02-2021   kl. 00:50 27/02-2021   kl. 06:35
   København - Billund 27/02-2021   kl. 11:30 27/02-2021   kl. 12:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Bangkok 14/02-2021   kl. 13:50 15/02-2021   kl. 06:20
   Bangkok - Luang Prabang 15/02-2021   kl. 08:45 15/02-2021   kl. 10:20
   Siem Reap - Bangkok 26/02-2021   kl. 20:45 26/02-2021   kl. 21:50
   Bangkok - København 27/02-2021   kl. 00:50 27/02-2021   kl. 06:35
   Se flytider
 • 14 marts 2021 14 dage Morten Djørby Aalborg
  Billund
  København
  20.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 14/03-2021   kl. 10:30 14/03-2021   kl. 11:15
   København - Bangkok 14/03-2021   kl. 13:50 15/03-2021   kl. 06:20
   Bangkok - Luang Prabang 15/03-2021   kl. 09:45 15/03-2021   kl. 11:35
   Siem Reap - Bangkok 26/03-2021   kl. 20:45 26/03-2021   kl. 21:50
   Bangkok - København 27/03-2021   kl. 00:50 27/03-2021   kl. 06:35
   København - Aalborg 27/03-2021   kl. 09:15 27/03-2021   kl. 10:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - København 14/03-2021   kl. 10:40 14/03-2021   kl. 11:30
   København - Bangkok 14/03-2021   kl. 13:50 15/03-2021   kl. 06:20
   Bangkok - Luang Prabang 15/03-2021   kl. 09:25 15/03-2021   kl. 11:35
   Siem Reap - Bangkok 26/03-2021   kl. 20:45 26/03-2021   kl. 21:50
   Bangkok - København 27/03-2021   kl. 00:50 27/03-2021   kl. 06:35
   København - Billund 27/03-2021   kl. 11:30 27/03-2021   kl. 12:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Bangkok 14/03-2021   kl. 13:50 15/03-2021   kl. 06:20
   Bangkok - Luang Prabang 15/03-2021   kl. 08:45 15/03-2021   kl. 10:20
   Siem Reap - Bangkok 26/03-2021   kl. 20:45 26/03-2021   kl. 21:50
   Bangkok - København 27/03-2021   kl. 00:50 27/03-2021   kl. 06:35
   Se flytider
 • 05 november 2021 14 dage Aalborg
  Billund
  København
  19.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 05/11-2021   kl. 06:30 05/11-2021   kl. 07:15
   København - Bangkok 05/11-2021   kl. 13:50 06/11-2021   kl. 06:20
   Bangkok - Luang Prabang 06/11-2021   kl. 09:45 06/11-2021   kl. 11:35
   Siem Reap - Bangkok 17/11-2021   kl. 20:45 17/11-2021   kl. 21:50
   Bangkok - København 18/11-2021   kl. 00:50 18/11-2021   kl. 06:35
   København - Aalborg 18/11-2021   kl. 09:15 18/11-2021   kl. 10:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - København 05/11-2021   kl. 10:25 05/11-2021   kl. 11:15
   København - Bangkok 05/11-2021   kl. 13:50 06/11-2021   kl. 06:20
   Bangkok - Luang Prabang 06/11-2021   kl. 09:25 06/11-2021   kl. 11:35
   Siem Reap - Bangkok 17/11-2021   kl. 20:45 17/11-2021   kl. 21:50
   Bangkok - København 18/11-2021   kl. 00:50 18/11-2021   kl. 06:35
   København - Billund 18/11-2021   kl. 08:35 18/11-2021   kl. 09:25
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Bangkok 05/11-2021   kl. 13:50 06/11-2021   kl. 06:20
   Bangkok - Luang Prabang 06/11-2021   kl. 08:45 06/11-2021   kl. 10:20
   Siem Reap - Bangkok 17/11-2021   kl. 20:45 17/11-2021   kl. 21:50
   Bangkok - København 18/11-2021   kl. 00:50 18/11-2021   kl. 06:35
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Cambodja og Laos

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt i seks måneder efter hjemkomst, og der skal være mindst tre sammenhængende, blanke sider i passet. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Der er visumpligt til Cambodja. Visum laves ved ankomst til lufthavnen. Jeres rejseleder vil være behjælpelig med dette. Prisen er p.t. 30 amerikanske dollars. Husk at medbringe et pasfoto.

  Der er visumpligt til Laos. Visum fås ved ankomst i lufthavnen. Det koster ca. 35 amerikanske dollars plus evt. administrationsgebyr på 5 amerikanske dollars og kræver et pasfoto.

  For yderligere information se www.um.dk og www.evisa.gov.kh/information/tourist_visa/4.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen i Cambodja hedder cambodjanske riel (KHR). Valutaen i Laos hedder laotiske kip (LAK). Begge er lukkede valutaer, der ikke må udføres og dermed heller ikke kan købes i Danmark. Vi anbefaler, at man medbringer amerikanske dollars og kreditkort. Man kan betale med amerikanske dollars mange steder, hvis man har små sedler, og ellers kan man veksle i lufthavnen, banker og på de fleste hoteller.

  Kreditkort kan bruges i lufthavne og i de fleste større byer med hæveautomater. De kan også bruges som betalingsmiddel i visse butikker. Hvis pas medbringes, kan man også hæve kontanter i bankerne.

  Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det en god idé at holde øje med sit kort. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Cambodja og Laos er seks timer foran dansk normaltid og 5 timer foran dansk sommertid.

  Transport i Cambodja

  Busserne i Cambodja og Laos har ikke samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  I Asien er drikkepenge oftest ikke inkluderet. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10-15 % oven i regningen. Taxachauffører (10 %) og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 amerikansk dollar pr. nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejserne i Cambodja og Laos vil der bl.a. være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpiccoloer. Det beløber sig til ca. 5 amerikanske dollars pr. dag pr. rejsedeltager, og rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i amerikanske dollars. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt meget sikkert at opholde sig i Sydøstasien, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. Det er en god idé at udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen eller allerhelst i en sikkerhedsboks på hotellet, og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge.

  Elektricitet

  I Cambodja og Laos bruges 220 volt og stik, der ofte minder om de danske. Dog kan en adapter nogle gange være nødvendig, specielt hvis stikkene har jordforbindelse.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Cambodja og Laos byder på masser af kulinariske oplevelser såsom lækre supper, nudler, risretter med kylling, forårsruller samt frisk fisk og skaldyr. Det sydøstasiatiske køkken er sjældent stærkt krydret i sig selv. I stedet får man små skåle med bl.a. sojasauce, chili, salt, peber, lime og nuoc mam, som er en delikat fiskesauce. Derved kan man selv krydre sin mad. En oplevelse, man ikke må snyde sig selv for, er gadekøkkenerne, som byder på godt og spændende mad til billige penge. Vælg et sted, hvor der kommer mange mennesker, så der hele tiden er friske råvarer.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen. Ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Vær opmærksom på, at der er forbud mod E-cigaretter i Cambodja og Laos. Undlad derfor at medbringe E-cigaretter, E-væske og vandpiber. Disse elementer vil blive konfiskeret ved ankomst, og man risikerer at få en bøde eller fængselsstraf, hvis man findes skyldig.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Cambodja og Laos er nogle af de mindre turistede lande i Asien, hvilket betyder, at det er ekstra vigtigt at opføre sig respektfuldt over for kulturen. Befolkningerne er gæstfri, nysgerrige og glade, og turister bliver mødt med venlighed. Det ligger ikke til befolkningen at rette på folk, og de går ud fra, at man som gæst selv har sat sig ind i, hvordan man opfører sig i landet.

  Det forventes, at man respekterer landets helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning. Man tager skoene af, før man betræder et tempel, og husk, at fodsålerne aldrig må pege eller være vendt mod buddhafigurer eller helligdomme, idet fødderne betragtes som urene. I de mere konservative landområder bør man have tøj på, der dækker knæ og skuldre, og det gælder for både mænd og kvinder.

  I Cambodja skal man udvise stor respekt for den kongelige familie, og det er en god idé også at afholde sig fra at diskutere politik.

  Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt, så tag selv noget med i tasken sammen med håndspritten. Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark.

  Idéer til indkøb

  I Cambodja er fine silkevarer og andre tekstiler samt statuer og træskærerarbejder typiske gode køb. Ofte vil disse varer være Buddha-tematiserede. Køb dem i butikker, hos gadehandlere og på markeder. Ofte vil der på f.eks. markeder være hele områder, som er forbeholdt tekstilvarer, hele områder for trævarer og lignende nips, hele områder for tasker og punge osv. Det kan ofte godt betale sig at prutte om prisen – lær derfor gerne et par shopping-relaterede fraser på khmer på forhånd, da det langt fra er alle cambodjanere, der kan begå sig på engelsk.

  I Laos er tekstiler som tæpper – både bløde tæpper, sengetæpper og gulvtæpper – og pudevår, tasker og punge ofte i en blanding af bomuld og silke. Traditionelt er selve basen af bomuld med indvævede eller broderede elementer i farvestrålende silke. Laos er desuden kendt for at dyrke glimrende kaffebønner, så det er et godt sted at købe frisk kvalitetskaffe. Mange stamme-folk er dygtige håndværkere og præsterer f.eks. smukke træskærerarbejder. Husk at prutte om prisen, hvis du vil gøre et godt køb.

 • Fakta

  Cambodja

  • Statsform: Konstitutionelt monarki.
  • Hovedstad: Phnom Penh med 2 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 16,4 mio. indbyggere.
  • Religion: Buddhister 97 %, andre religioner 3 %.
  • Sprog: Khmer.
  • Areal: 181.035 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: I Cambodja er vejret næsten ens over hele landet, dog med lokale udsving. Når man opholder sig i lavlandet, vil man aldrig opleve temperaturer under 20 °C. Cambodja kan besøges året rundt, den tørre periode ligger fra november til april med temperaturer på 25-30 °C med mange dage over 30 °C.
   Regntiden er fra maj til oktober, hvor det typisk regner 1-1,5 time om eftermiddagen.

  Laos

  • Statsform: Kommunistisk republik.
  • Hovedstad: Vientiane (Viangchan) med ca. 760.000 indbyggere.
  • Befolkning: 7,1 mio. indbyggere.
  • Religion: Buddhister 65 %, kristne 2 %.
  • Sprog: Det officielle sprog er lao, desuden tales der fransk, engelsk og en række lokale sprog.
  • Areal: 236.800 km2 (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Vejret i Laos er meget varieret. De nordlige egne er kølige, mens de sydlige egne har tropisk klima. Fra maj til oktober er det monsunsæson, og her falder der godt med regn. Den tørre sæson ligger fra november til april.

Trustpilot