Ring til os 70 22 66 00

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Chile – natur og mad i særklasse!

Når du rejser til Chile, rejser du til et land fuld af kontraster. Den langstrakte nation grænser op til Peru, Bolivia og Argentina og omfatter også bl.a. Isla de Pascua – eller Påskeøen, som den hedder på dansk.

På en rundrejse i Chile er der virkelig mulighed for at opleve landets særprægede og varierede natur. Her er ørken, vulkaner, snedækkede bjerge, idylliske søer og fjorde, imponerende gletsjere og bølgende vinmarker på trods af landets noget usædvanlige form. Det lange, smalle land strækker sig nemlig over mere end 4.200 km fra nord til øst, men er gennemsnitligt kun omkring 177 km i ”bredden”. Den lange kystlinje kombineret med en varieret topografi og vekslende klima betyder, at landets gastronomi veksler utroligt meget afhængigt af det lokale landbrug. Det er derfor en ren fornøjelse at spise – og ikke mindst drikke – sig igennem Chile!

Must-sees i Chile – storby og stille liv

Santiago de Chile. Landets hovedstad med 7 mio. indbyggere og en af Sydamerikas mest stemningsfyldte byer og en skønsom blanding af gammelt og nyt. Byen er smukt beliggende mellem de høje Andesbjerge midt i landet og et skønt sted at få en fornemmelse af det moderne Sydamerika. På toppen af San Cristóbal står Jomfru Maria-statuen stolt 300 m over byen, og her er udsigten over Santiago intet mindre en formidabel. Der er også Latinamerikas højeste bygning, Costanera, hvor man får et flot 360 graders vue over hele byen.

Valparaíso ligger skønt som et amfiteater omkring en bugt, der vækker mindelser til Lissabon og San Francisco. En af de ting, som nok først finder dine øjne i Valparaíso, er de mange vægmalerier, som pryder husmurene. En tur med ”bjergklatrende” sporvogn fra havnefronten gennem byens mange kvarterer i højderne giver et godt indblik i byen.

Fristet til at tage en tur til Chile? Tag et kig på vores rundrejser til Chile nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Chile

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt under opholdet og mindst seks måneder efter hjemrejse. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Der er ikke visumpligt for skandinaviske statsborgere til Chile, når rejsen er på under 90 dage.

  For yderligere information se www.um.dk’s hjemmeside her.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Chiles møntfod hedder chilenske pesos (CLP). For Chile gælder, at man ikke skal veksle til pesos i Danmark, men i stedet medbringe amerikanske dollars, som kan veksles i de større banker eller på vekselkontorer. I Chile er det nemmest at veksle på vekselkontorer, da bankerne er bureaukratiske. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger, og alle de gængse kreditkort accepteres. Uden for de største byer kan der kan være langt mellem hæveautomaterne, men mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankerne.

  Det er en god idé altid at have mønter og mindre sedler i pungen til drikkepenge og mindre indkøb, da det mange steder kan være svært at få byttepenge. Husk at medbringe pas ved enhver veksling eller hævning i banken. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Chile har to tidszoner. Hovedstaden Santiago de Chile er fem timer bagud i forhold til dansk normaltid og seks timer i forhold til dansk sommertid.

  Transport

  Busserne i  Chile har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Chile. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxaer lægger man typisk 10 % oven i regningen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 amerikansk dollar pr. nat pr. rejsedeltager).

  Rejselederen samler ind for alle deltagere og uddeler løbende under hele rejsen drikkepenge til lokalguider, chauffører, tjenere (hvor måltider er inkluderet) og piccoloer på hotellerne.

  Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at rejse i Chile, men man skal selvfølgelig passe på sine ejendele. Hold dig til turistområderne, og gå ikke alene ud, når det er mørkt. Værdigenstande bør holdes tæt på kroppen i områder med mange mennesker. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Chile bruger 220 volt, og stikdåserne er trebenede med runde stik. Medbring derfor adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det smalle land Chile strækker sig over 4.000 km langs Stillehavet med Andesbjergene i sin baghave, og med et utroligt varieret klima er der grobund for en ligeså varieret gastronomi alt efter hvor i landet, man befinder sig. De regionale køkkener er baseret på de lokalt tilgængelige råvarer kombineret med en fusion af de oprindelige folks madtraditioner og den spanske indflydelse.

  De oprindelige folks bidrag til det chilenske køkken er især majs, bønner, fisk og skaldyr, og europæerne bidrog med svin, høns, får, kvæg, hvede og vin. Nogle af de mest populære lokale retter er asado, stegt kød, empanadas, der er brød med fyld af kød eller fisk, og sopapillas, der er friturestegte gærbrød, som både kan være dessert med sødt fyld og lækre snacks med kødfyld. Og er du vinentusiast, kan du glæde dig til at rejse rundt i et land, der er kendt for sine gode vine.

  Vandet kan drikkes i de fleste større byer, men det smager af klor, så vi anbefaler at købe mineralvand på flaske. Tjek, at flasken er uåbnet/forseglet.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  En hovedregel er altid at ”gøre som de lokale gør”. For at få det fulde udbytte af rejsen og det bedste indblik i de forskellige lande, bør man vise respekt for landet, naturen og indbyggerne. Spørg altid venligt, inden du tager billeder af personer – det er ofte også en god mulighed for at falde i snak. På steder, hvor turister ofte færdes, er der lokale, der poserer for penge. Husk altid at lytte efter lokalguidernes og rejselederens anvisninger ved færdsel i naturen, da meget af naturen er fredet og skal beskyttes bedst muligt.

  Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt, så tag selv noget med i tasken sammen med håndspritten. Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark.

  Idéer til indkøb

  Chile besidder over en tredjedel af verdens kobberressourcer og er Chiles største eksportvare. Du kan derfor f.eks. tage et bogmærke eller en lille kobberplade med et kort over landet med hjem. Smykkestenen lapis lazuli findes kun i to lande i verden, hvoraf Chile er et af dem. Smykker i alle stilarter findes i mange små butikker og på markeder over hele landet. En indio pícaro er en kæk souvenir – løft den op ved hovedet og find hurtigt ud af, om det er en herre- eller dame-indianer …

 • Fakta

  • Statsform: Demokrati.
  • Hovedstad: Santiago de Chile med 6,2 mio. indbyggere (metropolområde 7,5 mio.).
  • Befolkning: 17,8 mio. indbyggere.
  • Religion: Katolikker 67 %, protestanter 16 %.
  • Sprog: Officielt spansk, som tales af 99,5 % af befolkningen.
  • Areal: 756.102 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Klimaet er utroligt varieret i landet, der strækker sig over 4.000 km med en gennemsnitlig bredde på 200 km. Mod nord findes verdens tørreste ørken, den centrale del af landet har middelhavsklima, alpint klima oppe i Andesbjergene og polarklima helt sydligt.

Trustpilot