Ring til os 70 22 66 00

Rejser til Costa Rica

Velkommen til Costa Rica

Rejser til Costa Rica kan betegnes som rejser til et betagende eldorado, der bringer naturnørden frem i alle. Costa Ricas flora og fauna er helt unik, og selvom landet er et af de mindste i verden, er det samtidig et af de lande med den største naturmæssige diversitet. På en rejse til Costa Rica møder man dyr, som ikke ses mange andre steder – fra små rødøjede løvfrøer til brøleaber, jaguarer og havskildpadder. Og det særlige er, at man oplever dem helt tæt på, når man enten vandrer i tågeskovene, sejler gennem mangrovens kanaler, snorkler ved paradisstrande eller vågner op til junglens lyde.

Når du rejser til Costa Rica venter et slaraffenland af naturoplevelser

For naturelskeren er Costa Rica et slaraffenland af oplevelser. Nationalparken Arenal Volcano ligger ved La Fortuna, der er et populært sted for rejsende, som komme for at opleve aktive eventyr. Her kan man på sin rejse til Costa Rica bl.a. cykle på mountainbike, klatre i grotter, ride på heste eller vandre rundt ved og på den aktive vulkan, Arenal. Vulkanen spyr ikke længere lava, men aktiviteten er stor nok til, at området er fuld af varme kilder, og at man ofte ser dens “fumarole” – en røgfane af damp og gasser fra vulkanens indre. Ud over vulkanen Arenal og den store Arenal-sø er der andre spændende attraktioner i området.

Mikroklimaer, tågeskove og kaffeoperativer

Når du rejser til Costa Rica er et must at besøge et andet af landets helt store “naturtrækplastre”, nemlig den berømte tågeskov i højlandet ved Monteverde. De høje træer fanger skyerne, når de ruller ind fra havet og skaber et unikt klima med seks forskellige mikroklimaer. Regnskoven bugner med sine tusindvis af plantearter, og træerne er dækket af andre planter som mos og orkidéer. Der er en eventyrlig stemning, og den frodige verden er hjemsted for flere hundrede dyrearter, deriblandt seks kattedyr, bl.a. puma, magay og den lille vildkat jaguarundis.

Undervejs er det også oplagt at krydre ferien i Costa Rica med besøg hos de behagelige costaricanere, der er fyldt med afslappet livsglæde. Man kan eksempelvis komme hjem til en lokal familie og lære at tilberede de velsmagende majspandekager, tortillaer, besøge kaffeoperativer, hvor man følger bønnens vej fra busk til kaffekop og se, hvordan livet på en familiedrevet banan- og sukkerrørsplantage går sin daglige gang.

Find din næste rejse til Costa Rica nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Costa Rica

  Pas & visum

  Man behøver ikke visum til Costa Rica for rejser under 90 dages varighed, dog skal passet været gyldigt 6 måneder fra indrejsedato. Visumregler kan ændre sig hurtigt, check derfor med Udenrigsministeriet for nyeste information på www.um.dk

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra Costa Rica, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Den offentlige sygesikring dækker ikke uden for Europa, og dermed heller ikke i Costa Rica. Det er derfor vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at have kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer elektronisk evt. på en e-mail, som er tilgængelig fra udlandet. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Afrejseskat

  Ved afrejsen fra Costa Rica betales en afrejseskat på 28 US$ pr. person, som skal betales kontant i lufthavnen.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer/malariatabletter altid skal drøftes med egen læge i god tid inden afrejsen til Costa Rica. Normalt anbefales vaccination mod stivkrampe og smitsom leverbetændelse (hepatitis A). Det er en god ide at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller apotek. Husk at pakke medicinen i din håndbagage.

  Valuta & kreditkort

  Den lokale valuta hedder colón. I turistområderne kan man betale med lokal valuta eller US-dollars, dog bør man betale små beløb med colón. Der findes hæveautomater i de fleste byer, dog er det primært VISA man kan bruge i de små byer. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort. Undervejs er det rart altid at have kontanter med til drikkepenge og mindre indkøb. Store sedler kan være svære at slå i stykker, når man kommer udenfor de større byer, så det er en fordel, at have en samling mindre sedler ved hånden.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Costa Rica bruger ikke sommertid og er derfor syv timer bagud dansk vintertid og otte timer bagud dansk sommertid.

  Transport i Costa Rica

  Busserne i Costa Rica har ikke samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Den skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Costa Rica. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter er 10% i drikkepenge typisk inkluderet i regningen, men det er kutyme at give yderligere 5%, hvis man har været tilfreds. Taxachauffører (10 %) og stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give, så af denne grund, har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  I Costa Rica rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, og standarder og forhold vil derfor ikke nødvendigvis være som i Danmark. Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Costa Rica ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. På nogen hoteller må man være forberedt på, at der kan være begrænsning på det varme vand. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt meget sikkert at opholde sig i Costa Rica, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. Som så mange andre steder i verden, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker på rejsen. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god ide at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet. Costaricanerne er ærlige og venlige mennesker og generelt pacifister (Costa Rica har intet militær), hvilket bidrager til, at Costa Rica er et af de sikreste lande i Centralamerika. Dog bør man ikke gå alene om aftenen, og man bør holde sig væk fra strandene når det er mørkt.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Vær opmærksom på, at stikkene i Costa Rica er anderledes end i Danmark, og det er nødvendigt med en adapter. Disse kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen. Costa Rica bruger 120 volt, og kan udstyr ikke omstilles fra vores 220 volt, arbejder det kun på halv kraft – uanset om der bruges adapter – og opladning tager derfor længere tid.

  Mobiltelefon & Internet

  De fleste danske mobiltelefoner fungerer fint, men det er dog dyrt at ringe til Danmark fra mobiltelefon og hotellerne i Costa Rica. Check med din mobiludbyder og forhør dig om roaming-taksterne. Der er adgang til internettet på de største hoteller, der ofte har et ”business center” hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling.

  Mad & drikke

  Costaricansk mad er ikke stærkt krydret og består hovedsageligt af ris, sorte bønner, grønsager, oksekød, kylling og fisk. Alle retter er som regel serveret med majs tortillas. En traditionel ret som også findes på hotelmenuer er “arroz con pollo” – ris med kylling. Retten består grundlæggede af kylling og ris i en koriander-krydret tomatsovs.

 • Gode råd

  Gode råd

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Lokale siger at det er sikkert at drikke vand fra hanen, dog skal man passe på i landområderne, hvor de nogle gange bare bruger regnvand. Det er en god ide at starte forsigtigt med frugt og grønt etc. hvor postevand har været brugt, for at se hvordan maven reagerer. Generelt er hygiejnen god i Costa Rica, men mange steder udenfor de større byer, må man ikke forvente toiletforhold som i Danmark. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke altid at finde. Det anbefales at have håndsprit med sig overalt.

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og det bedste indblik i landet, bør man vise respekt for landet og indbyggerne. Costaricanerne er utrolig venlige og glade, og deres familiebånd er meget stærke. De er fotogene, og mange har ikke noget imod at blive fotograferet – men det er ikke alle. Spørg hvis du er i tvivl.

  Værd at købe med hjem

  Træ og lædervarer er udbredt i Costa Rica, og det er de mest autentiske souvenirs. ”Carretas” – oksekærrer, i alle størrelser og med farverige dekorationer er meget populære. Venligst bemærk at nogle måske vil forsøge at sælge dig skildpaddeskjold og konkylier/muslingeskaller, men disse er ulovlige at udføre, og vil blive taget i lufthavnen.

 • Fakta om Costa Rica

  • Statsform: Costa Rica er en republik med syv provinser.
  • Hovedstad: San José
  • Befolkning: 4,9 mio. indbyggere.
  • Religion: 92 % er kristne heraf 76 % katolikker.
  • Sprog: Det officielle sprog er spansk men mange taler engelsk.
  • Areal: 51.100 km² – bare lidt større end Danmark.
  • Mest aktive vulkan: Arenal – var konstant i udbrud fra 1968 til 2010.
  • Kystlinje: 1.290 km
  • Højeste punkt: Bjerget Cerro Chirripo 3.810 m.
  • Klima: Costa Rica har både tropisk og subtropisk klima. Den tørre sæson går fra december til april.