Ring til os 70 22 66 00

Rundrejser i Cuba

Velkommen til 
Rundrejser i Cuba

Når du rejser til Cuba, vil du opleve et land, der er inde i en spændende udvikling samtidig med at have en fastforankret kerne, når det drejer sig om den særegne kultur, rige historie og stolte traditioner. En oplagt mulighed for at opleve det bedste af Cuba er ved at tage af sted på en af vores rundrejser med en dansk rejseleder, da  rejselederen ud over at øse af sin store viden også sørger for alt det praktiske, så du blot skal koncentrere dig om at opleve!

Rejselederen gør den store forskel

En rejse til Cuba vil give indblik i et land, der er under forandring, og det er netop derfor, det er en ekstra fordel at opleve landet med en rejseleder, der kender de lokale forhold, historien og de nye betingelser, der gør sig gældende i landet. Vi bruger nemlig kun de mest erfarne rejseledere, som selvfølgelig har rejst meget rundt i landet og har været eller er bosat på øen. Med deres mangeårige erfaring kan du være sikker på at være i gode hænder, hvis der skulle ske uforudsete ting, og du er garanteret en masse ny viden og indsigt, som bliver formidlet på en spændende måde.

En tidslomme under forandring

Gennem mange år har det været som en tidslomme at rejse til Cuba. Og selv om Cuba har åbnet døren til den store verden, kan du stadig nå at opleve et land, hvor tiden på mange områder har stået stille. På en af vores rundrejser til Cuba er du sikker på at opleve både de historiske vingesus og de nye impulser, så du kommer hjem med et helstøbt billede af landet. Der bliver også rig mulighed for at lære cubanerne at kende, når overnatninger på hotel suppleres med indkvartering i private hjem i de såkaldte ”casas particulares”. Man bor under pæne forhold, og det kan sammenlignes med en art mini-bed & breakfast, hvor du selvfølgelig har eget værelse og toilet.

Hvilken rundrejse i Cuba er du til?

Vi har sendt rejsende af sted til den caribiske ø siden 2008, og har sammensat to rundrejser til Cuba, der giver hver deres billede af landet. Farverige Cuba er vores komprimerede tur på 12 dage med alle højdepunkterne, og Cuba Grande er 16-dages turen, der fører længere sydøstpå til bl.a. Santiago de Cuba, der også kaldes revolutionens vugge. Fælles for begge rejser er god tid i hovedstaden Havana med tid til byvandringer og indføring i landets spændende historie, udflugt til den smukke Pinar del Rio-provins, besøg på cigarfabrik samt rom-smagning. Derudover er der på begge rejser indlagt en lille badeferie med all inclusive på den landfaste ø Cayo Santa Maria, der er kendt for sine hvide sandstrande med krystalklart vand.

Find din næste rundrejse til Cuba nedenfor.

Alle rejser

Det siger gæsterne

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Cuba

  Pas og visum

  Danske statsborgere skal have et gyldigt visum for at kunne rejse ind i Cuba, og dette er Risskov Rejser behjælpelig med. Det koster kr. 300 og skal bestilles samtidig med rejsen.

  Du skal udfylde vores pasregistrering her. Bemærk, at passet skal være gyldigt i mindst 3 måneder ud over opholdet.

  Derudover skal du indhente en engelsksproget erklæring fra dit forsikringsselskab, der bekræfter, at rejseforsikringen er inkl. Sygdomsforsikring, og dækker ved indrejse til Cuba. På erklæringen skal der endvidere stå perioden for policens gyldighed samt navne og cpr. numre på alle deltagere. Erklæringen skal medbringes på rejsen.

  For yderligere information, kontakt venligst Den Cubanske Ambassade på tlf. 39 40 15 10 eller se på Udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk.

  Pas, visum og den engelsksprogede erklæring vedr. rejseforsikring skal medbringes på rejsen. Det er en god ide at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, så man har oplysningerne, hvis man er uheldig at miste dokumenterne.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra Cuba – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler) blive konfiskeret, selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling, hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  NB! Det er vigtigt, at du tjekker med dit forsikringsselskab, at din forsikring dækker rejser til Cuba, og samtidig skal du bede dem sende dig en erklæring på engelsk, der tydeligt viser, at du er dækket under rejsen.

  Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Medicin og vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge. Der er ikke vaccinationskrav ved indrejse til Cuba, men der kan være vaccinationer, som anbefales f.eks. mod stivkrampe og leverbetændelse. For yderligere information kontakt egen læge i god tid inden afrejsen til Cuba. Vi anbefaler, at du informerer rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Der findes to typer pesos i Cuba: den lokale peso og den konvertible peso (CUC). Den lokale peso, er den valuta, som cubanerne bruger og får udbetalt løn i. Den konvertible peso (CUC) er en ekstra valuta, som hovedsageligt turisterne veksler om til og bruger på hoteller og i “dollarsbutikker”. Du vil som turist derfor skulle benytte dig af den konvertible peso (CUC) under din rejse.

  Vi anbefaler, at man medbringer hævekort såsom Visa og MasterCard samt Euro, som kan veksles til CUC i lufthavnen, i banker og på visse hoteller. Overskydende CUC kan veksles tilbage i lufthavnen.

  Der kan også hæves på Visa og MasterCard i de større byer, hvilket kan anbefales, da der ofte kan være kø inde i bankerne og vekslekontorerne. Visa kan bruges alle steder, og MasterCard kun nogle steder.

  Bemærk venligst, der pålægges et vekslegebyr på 10 %, hvis du veksler fra US-dollars – uanset om du gør det kontant, eller om du hæver US-dollars i en pengeautomat.

  Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort, så du er på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort. Undervejs er det rart altid at have kontanter med til drikkepenge og mindre indkøb

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Tidsforskellen mellem Danmark og Cuba er -6 timer. Cuba har sommer/vintertid som Danmark, men der skiftes til sommertid to uger tidligere end i Danmark.

  Transport

  Busserne i Cuba har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, eller være på hattehylden. Vejnettet i Cuba er ikke af bedste kvalitet, og nogle vejstrækninger kan derfor være meget ujævne.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge på Cuba. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10 – 15 % oveni regningen. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oveni prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som skal være i konvertible pesos (CUC), men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris. Drikkepenge fra turister i CUC-valutaen giver den almindelige cubaner langt mere købekraft end den almindelige cubanske peso.

  Lidt om hotellerne og indkvartering på Cuba

  Vi har valgt centralt beliggende 3-, 4- og 5-stjernede hoteller. Da hotellerne ikke er tildelt stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor standarden opleves lavere, og hvor beliggenheden i så fald har været afgørende for valget af hotellet. Vi gør opmærksom på, at der kan der være begrænsning på det varme vand på hotellerne uanset standard. På nogle af vores rejser bruger vi også privat indkvartering i de såkaldte “casas particulares”, der er en art mini-Bed & Breakfast, og som giver en god mulighed for at møde cubanerne og få et indblik i deres hverdag.

  Et samfund under udvikling

  Omverdenens embargo af Cuba og kommunismens bureaukrati har betydet, at Cuba på mange måder har stået stille. Selvom landet langsomt er under udvikling, er infrastruktur m.v. ikke af en standard, som vi er vant til. Programmet kan derfor i sjældne tilfælde blive justeret en smule pga. uforudsete ting. Er man som gæst åben og tålmodig overfor lokale forhold, vil Cuba folde sig ud med al sin charme.

  Sikkerhed

  Det er generelt meget sikkert at opholde sig på Cuba, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis.  Men som mange andre steder i verden, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker på rejsen. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen, og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god ide at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Vær opmærksom på, at stikkene i Cuba er anderledes. De flade amerikanske to-benede stik bruges overalt. Det er derfor nødvendigt med en adapter, og den kan købes i el-forretninger, hos isenkræmmere og i lufthavnen.

  Mobiltelefon & internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra hotellerne i Cuba, og det kan også blive en dyr fornøjelse at bruge sin mobiltelefon i landet. Hvis du skal ringe fra Cuba til Danmark, skal du taste 11945 inden nummeret. Tjek evt. med dit mobilselskab om dækning og priser for opkald. Har du brug for at tale meget i telefon på rejsen, så køb et telekort. Der er adgang til internettet på de største hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling.

  Mad og drikke

  Det cubanske køkken er en blanding af det spanske og det afrikanske køkken. Grundingredienserne er ris, bønner, salat, yucca (en rodfrugt), kartofler, søde kartofler, kylling, svinekød, oksekød og ikke mindst fisk. Grønne bananer er også meget anvendt i madlavningen, og er mindre søde og større end de velkendte gule bananer.

  Cuba er i øvrigt velsignet med alle slags tropiske og subtropiske frugter, og mange kender vi slet ikke på vores breddegrader. Nationalretten er ”moros y cristianos” som består af sorte bønner, ris og svinekød, og ”Ajiaco”, der er en sammenkogt grøntsagsret med yuccarod, majroer, gulerødder og maniok. Man drikker almindeligvis vand og øl til maden, men på de fleste hoteller fås også rød- og hvidvin.

  Den cubanske rom er af høj kvalitet, og det er et must at prøve den, når man er på Cuba. Den drikkes enten ren eller blandet med andre drikkevarer. Man skal selvfølgelig også prøve en forfriskende iskold mojito, som består af rom blandet med sukker, danskvand, limejuice og knuste mynteblade.

 • Gode råd

  Gode råd

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  I Cuba kan man ikke drikke vandet fra hanen, så køb i stedet vand på flaske, og tjek at forseglingen på flasken, ikke har været brudt. Vand på flaske fås mange steder og koster ikke meget. Man bør også holde sig fra isterninger, da disse ofte er lavet på vand fra hanen.

  I Cuba er hygiejnen ikke på samme niveau, som vi kender det i Danmark. Hoteller og større restauranter har moderne og vestlige toiletforhold, men mange steder uden for de større byer kan man ikke forvente toiletforhold som i Danmark. Det anbefales at medbringe håndsprit.

  Ideer til indkøb

  Populære souvenirs er rom og selvfølgelig cigarer. Køb ikke falske cigarer, som bliver tilbudt på gaden og på hoteller. Skal du være sikker på at købe ægte havanesere, skal du gøre det på cigarfabrikkerne. Andre interessante souvenirs er keramik, håndlavede smykker, billeder, kurveflet, broderier, CD’er med salsamusik og den utroligt lækre cubanske kaffe. På markedet i Havana findes desuden mange spændende ting til billige penge.

 • Fakta

  • Statsform: Cuba er en republik med étpartistyre.
  • Hovedstad: Havana med 2,1 mio. indbyggere.
  • Provinser og kommuner: Cuba er opdelt i 14 provinser og 169 kommuner.
  • Befolkning: 11,1 mio. indbyggere.
  • Religion: 85 % er katolikker.
  • Sprog: Det officielle sprog er spansk. Tidligere lærte mange russisk som andetsprog, men i dag er det mest engelsk. Når man kommer ud på landet, er det dog de færreste, der kan tale andet end spansk, så det kan være en god ide at lære sig et par spanske gloser.
  • Nationaldage: 1. januar – Revolutionsdagen (1959) og d. 1. juli – Den nationale oprørsdag (1953).
  • National træ: Kongepalmen – symbol på det cubanske folks ubøjelighed.
  • Højeste punkt: Pico Turquino 1.974 m.
  • Cubas ældste by: Baracoa grundlagt i 1512.
  • Areal: 110.860 km² (Danmark 43.000 km²). Hovedøen er 1.199 km lang og 200 km bred.
  • Klima: Cuba ligger i det tropiske klimabælte. Øens specielle form og beliggenhed har givet den et klimatisk særpræg. Vindene fra havet kan nå ind til alle dele af øen. Den værste hede blæses bort, og klimaet er derfor mere behageligt end normalt i det tropiske område. På Cuba skifter årstiderne først og fremmest mellem tørtid og regntid. Tørtiden strækker sig fra november til og med april, hvor der dog falder lidt regn. Regntiden varer fra maj til oktober.