Ring til os 70 22 66 00
Panorama udsigt fra Balcón del Valle Restaurant - Risskov Rejser

Den helt store rundrejse
– inkl. 5-stjernet badeferie

Den helt store rundrejse
– inkl. 5-stjernet badeferie

Cuba Grande

16 dage fra 22.995 kr.

Tag med på den store rundrejse til Cuba, hvor du ser næsten hele øen på 16 dage. Livsglæden kan ses, mærkes og høres overalt på Cuba, hvor musikken og de hjertelige cubanere med djævelsk humor er en del af oplevelsen. Cuba er på mange måder en rejse tilbage i tiden, og du oplever revolutionens vugge Santiago – hvor Fidel Castros gravmonument står – de stemningsfulde kolonibyer og det ægte Cuba, hvor kvægdrivere med bredskyggede hatte og macheter holder til. Cuba har i mange år været lukket land for turister, men døren er nu åbnet til en verden, hvor udviklingen har fulgt sit eget spor, og derfor er Cuba en fantastisk oplevelse.

Denne rundrejse til Cuba giver dig et spændende indblik i de mange facetter af landet. Der er god tid til at udforske det moderne og gamle Havana, hvor vi ser sporene fra Ernest Hemingway og Asger Jorn. Og i den naturskønne Pinar del Rio-provins ser vi, hvor den krydrede tobak dyrkes og høstes for at ende som de berømte cigarer. I Trinidad får du en helt speciel oplevelse, når der overnattes i et ”casa particular” – et mini-bed & breakfast hjemme hos en cubansk familie. Der bliver også tid til at slappe af og tage en dukkert i Det Caribiske Havs turkisblå vand på den landfaste ø Cayo Santa Maria, når der er 3 dages badeferie på et dejligt 5-stjernet resort, hvor der selvfølgelig er all inclusive.

Glæd dig fordi

 • du oplever det meste af øen fra Havana til caribiske Santiago
 • tur med amerikanerbil i Havana – den sjoveste måde at komme rundt
 • cubanerne er utroligt gæstfrie, og du møder dem undervejs
 • Cuba stadig emmer af revolution, bl.a. i heltebyen Santiago
 • du kommer på besøg i hyggelige Viñales, der ligger i den naturskønne Pinar del Rio-provins
 • du ser Asger Jorns vægmalerier i Revolutionsarkivet
 • du får et kig ind i Hemingways cubanske tilværelse
 • fremstillingen af rom og cigarer er på programmet
 • der venter en festlig salsalektion i Trinidad
 • du bor hos en lokal familie i Trinidad på et såkaldt ”casa particular”
 • badeferien er på et 5-stjernet resort med all inclusive
Antal dage
16 dages rundrejse
Pris
Fra 22.995 kr.
Afrejse fra
Aalborg, Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til Cuba fordi

Det er vores absolutte bestseller gennem mange år med et rigt udflugtsprogram & 5-stjernet badeferie med all inclusive

Ingen kender Cuba bedre end vores danske rejseledere, der kender landet indefra, fordi de enten bor eller har boet på øen!

Du får den ultimative rundrejse med noget af den bedste indkvartering, som Cuba kan byde på – og så kan du endda flyve fra både Aalborg, Billund og København!

Danmarks bedste rundrejse til Cuba fordi

Hør to af vores Cuba-rejseledere, Henriette og Henrik, fortælle om oplevelserne der venter:

Mød din rejseleder

Henrik har et indgående kendskab til den skønne ø

Henrik kender Cuba indefra! I en årrække var Henrik musiklærer i Danmark, men musikken førte ham for 17 år siden til Cuba – og han har boet der lige siden. Henrik er cand.mag. i spansk og samfundsfag og har i mere end 8 år arbejdet som rejseleder. Da han har en cubansk hverdag, har han en helt uvurderlig viden om historie, kultur og samfundsforhold, som han giver videre i rigt mål.


Læs mere om Henrik Thejl Hansen

Tag med Jørgen til livsglædens ø

Jørgen Laurvig er journalist og har i over 30 år rapporteret fra både Spanien, Latinamerika, Mellemøsten, Afrika og Sydøstasien. I de første mange år som reporter på TV Avisen og de senere år som freelancer for Orientering på P1. Cuba er Jørgens andet hjem, og her har han bl.a. været en af de første til at arrangere motorcykelrejser. Glæd dig til at opleve Cuba med en ægte ekspert!


Læs mere om Jørgen Laurvig

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Cubas hovedstad, Havana

  Vi rejser fra Danmark og ankommer til Cuba ved aftenstid. Vi kører direkte til hotellet, hvor vi bor de næste tre nætter.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 1, 2 & 3

  Habana Libre Hotel

  Dette hotel ligger midt i Cubas hovedstad Havana og er et af de største hoteller på hele Cuba. Hotellet ligger kun få meter fra Havanas 10 km l...

 • Dag 2 Byrundtur i den gamle bydel med besøg på Plaza Armas og romsmagning

  Denne dag tager vi på opdagelse i Habana Vieja – Havanas gamle bydel, der stammer fra kolonitiden. Forfaldet er slående i Cubas hovedstad, men der er sat gang i en omfattende restaurering støttet af UNESCO. Overalt er der mennesker, og det er tydeligt, at her leves livet udendørs. Byrundturen foregår til fods – den bedste måde at opleve stemningen, folkelivet og arkitekturen i hovedstaden på.

  Plaza Armas (Våbenpladsen) er den ældste plads i Havana. Om dagen er der et livligt marked med brugte bøger, og om aftenen er det et helt andet liv, der udfolder sig med musik, dans og lys i de antikke filigranlamper. Midt på Plaza Armas står en statue af Carlos Manuel de Céspedes, oprørspræsident og leder under den første uafhængighedskrig i 1860’erne. Vi kommer forbi den imponerende fæstning Castillo de la Real Fuerza, der er Havanas ældste bygning, den smukt restaurerede Plaza Vieja og den charmerende Plaza de San Francisco med San Francisco-basilikaen. Senere besøger vi Havana Club Rum Foundation, hvor vi hører om produktionen af rom og smager på resultatet. Derudover bliver der også tid til at nyde en drink på legendariske Floridita Bar, som forfatteren Ernest Hemingway ofte besøgte. Om aftenen spiser vi middag på en hyggelig restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 3 Oplevelser i Pinar del Rio-provinsen, hyggelige Viñales og Mural de la Prehistoria

  I dag tager vi ud på en udflugt til noget af Cubas skønneste natur i Pinar del Rio-provinsen. Vi besøger blandt andet en tobaksbonde og ser hele hans landbrug med tobaksmarker og det store tørringshus, hvor tobaksbladene hænger til tørre i høstsæsonen. Pinar del Rio-provinsen er kendt for at dyrke noget af verdens fineste tobak, som bl.a. bruges til de berømte Havana-cigarer. Hvis vi er heldige, ser vi bonden rulle en cigar eller to. Dernæst besøger vi den hyggelige by Viñales, hvor der er tid til at gå rundt og indsnuse atmosfæren, som er betagende rolig. Frokosten nyder vi ved det gigantiske maleri, Mural de Prehistorica, som er malet direkte på bjergsiden, og som illustrerer menneskets evolution på en lettere psykedelisk måde. Det 120 m lange vægmaleri blev designet af kunstneren Leovigildo González Morillo i 1961, og det tog 18 mennesker fire år at male. Efter en dejlig dag i naturens tegn kører vi tilbage til Havana.

  Hvis tiden tillader det, gør vi et fotostop på hjemturen i den by, hvor kunstneren José Rodriguez Fuster har sit friluftsgalleri. Han er en af Cubas mest specielle kunstnere, og med sine farvestrålende mosaikker, skulpturer og malerier, har han skabt Fusterlandia, som fungerer både som hans hjem og atelier. Nabolaget er også særdeles farvestrålende, da han har fået lov af mere end 80 naboer at udsmykke deres hjem med mosaikker. Tilbage i Havana er resten af aftenen på egen hånd til at udforske området, hvor vi bor, og spise på en af de nærliggende restauranter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 4 Revolutionspladsen, fæstningsværket La Cabaña og fly til Santiago de Cuba, også kaldet revolutionens vugge

  Vi bruger formiddagen på at opleve lidt mere af Havana, når vi besøger Revolutionspladsen, hvor Fidel Castro holdt utallige taler til det cubanske folk foran mindesmærket for landets nationalhelt, José Martí. Dernæst kører vi gennem havnetunnelen til ”den nye verdens” største fæstningsværk, San Carlos de la Cabaña bygget i 1763, og som helt op til Cuba-krisen spillede en vigtig rolle i Cubas historie. Hver aften kl. 21 høres det legendariske kanonskud, som er et levn fra kolonitiden, og som var tegn til, at byportene skulle lukkes. Vi tager afsked med Havana og flyver til Santiago de Cuba. Santiago var Cubas hovedstad indtil 1553, hvorefter Havana fik denne status. Santiago er også Cubas officielle ”helteby” og hyldes for at være bastion for cubansk nationalisme og revolutionens vugge. Vi kører direkte til hotellet, hvor det skal gøre godt at pakke ud i ro og mag.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 4, 5 & 6

  Hotel Meliá Santiago de Cuba

  I Santiago de Cuba finder man det ikoniske og charmerende hotel Melía Santiago de Cuba, der tårner sig 66 m op i luften, hvilket giver en rigtig ...

 • Dag 5 Byrundtur i Santiago de Cuba, besøg på cigarfabrik og tid på egen hånd

  Santiago de Cuba ligger smukt ved en bugt omgivet af sukker- og kaffeplantager. Byen er den mest caribiske af de cubanske byer, og her er en dejlig afslappet atmosfære. Vi besøger en cigarfabrik, hvor vi får indblik i processen, der begynder med udvælgelsen af de absolut bedste blade og slutter med påsætning af “mavebælter” på de færdigrullede cigarer. Vi ser også flere af byens seværdigheder, bl.a. Parque Céspedes med katedralen og kirkegården Santa Ifigenia, hvor mange kendte ligger begravet, bl.a. nationalhelten José Martí. Det er også på denne kirkegård vi oplever Fidel Castros gravmonument.

  Vi besøger det overvældende forsvarsværk, El Morro, der er en labyrint af vindebroer, voldgrave, trapper og barakker udført med geometrisk præcision. I de mørke celler ventede de afrikanske slaver på at blive solgt, og det var ved El Morro, at amerikanerne sænkede den spanske flåde og dermed afsluttede Spaniens herredømme over Cuba. Resten af dagen er fri til oplevelser på egen hånd. Du kan evt. gå en tur i den gamle og meget smukke bydel eller bruge tiden ved hotellets swimmingpool, da der er væsentligt varmere i Santiago de Cuba end Havana. Om aftenen er der mulighed for at høre musik på forskellige spillesteder, eller du kan tage hotellets elevator op til 15. sal og nyde en Mojito og udsigten over byen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  OBS! På afgangene i januar er det ikke muligt at besøge cigarfabrikken, da alle cigarfabrikker i landet er lukkede. Vi besøger dog en tobaksbonde og ser et tørrehus på dag 3. I stedet er der mere tid til dagens andre seværdigheder.

 • Dag 6 Besøg på Moncada-kasernen, havnerundfart og tid på egen hånd

  Santiago de Cuba er kendt som den oprørske by på Cuba, da mange slag af de to uafhængighedskrige skete i og omkring byen. Det var også her, at Fidel Castro og hans rebeller angreb diktatoren Batista første gang i 1953. Angrebet på Moncada-kasernen mislykkedes dog, og Fidel og Raul Castro blev arresteret med fængselsdomme på henholdsvis 15 og 13 år. De to brødre blev dog sat på fri fod efter to år og gik i eksil i Mexico, hvor de grundlagde en ny oprørshær, som returnerede til Santiago de Cuba i 1956. Vi besøger det interessante museum, som nu findes på kasernen, og det er fortsat tydeligt at se tegn på angrebet, da murene er fyldt med skudhuller. Vi skal også på en sejltur til det lille ø-samfund Cayo Granma, hvor folk stadig lever som fiskere og bådebyggere. Her er små træhuse med røde tage, ingen biler og man kan gå øen rundt på 15 minutter. Vi spiser frokost på en hyggelig fiskerestaurant, og efter en sejltur rundt i bugten sejles der tilbage til Santiago sidst på eftermiddagen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 7 Kobberbyen El Cobre, besøg i Bayamo og videre til Camagüey

  Ikke langt fra Santiago de Cuba for foden af Sierra Maestra-bjergene ligger kobberbyen El Cobre, hvor man finder landets helligste kirke. Det var her i byen, at pave Benedikt XV i 1916 udråbte den sagnomspundne La Virgen de Caridad til landets skytshelgeninde, og i 1926 blev der bygget en kirke til ære for hende. Under Fidel Castros regime blev den katolske kirkes rolle helt fortrængt, men efter pave Johannes Paul II’s epokegørende besøg i 1998 er cubanerne atter begyndt at valfarte til byen og kirken. Vi besøger også kirken og ser de mange gaver og blomster, der er lagt til ære for “Cachita”, som cubanerne kærligt kalder den hellige jomfru. Også Hemingway viste Cuba og Cachita sin respekt og donerede sin nobelpris til skytshelgeninden. Vi fortsætter rejsen videre til to af Cubas syv oprindelige byer – Bayamo og Camagüey. Bayamo har en meget rig og dramatisk historie, men er mest kendt for sin rolle i den første cubanske uafhængighedskamp. Den blev skudt i gang her, da en lokal plantageejer frigav alle sine slaver og erklærede oprør mod Cubas koloniherrer. Vi rejser videre gennem store tomme græsarealer med kvæg, hvor man kan møde en ægte guajiro. En guajiro passer sig selv og sin jord og lever i en traditionel rustik hytte med tag af palmeblade, en gyngestol på verandaen, kaglende kyllinger og en hest tøjret ved døren. Han bærer stadig stråhat og den karakteristiske bomuldstrøje, der var uniformen hos de tobaksfarmere, der gjorde oprør mod spaniernes tobaksmonopol. En guajiro er, hvad vi i Danmark vil kalde en rigtig farmer.

  Midt i denne bondeverden ligger Cubas tredjestørste by, Camagüey, isoleret som en kulturel oase. Camagüey er charmerende med et virvar af snørklede gader, der snor sig op fra floden, med smalle ornamenterede huse i mange farver og med træporte, hvor man kan få et kig ind til gemte patioer. Der er intet regelmæssigt gademønster og heller ingen central plads, så vi forsøger at undgå at “fare vild” på vores lille byrundtur, der foregår på en flot dekoreret cykel. Men der er ikke tale om en helt almindelig cykel. For det første skal du ikke selv bruge kræfter på at træde, for der sidder en cubaner foran og gør arbejdet. For det andet er der tale om en cykel med plads til to passagerer. På den måde skal du ikke selv bruge kræfter på at træde og kan nyde den skønne by. Alt efter ankomsttidspunktet vil cykelturen også kunne finde sted om morgenen dag 8.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 7

  Hotel Camagüey

  Hotellet er ligger lidt uden for Camagüey og byens historiske centrum. Hotellet har en hyggelig pool som er ideel til afslapning. Derudover er der...

 • Dag 8 Charmerende Sancti Spiritus, Sukkermølledalen og kolonihistorie i Trinidad

  Turen går i dag videre til Trinidad. Vi gør et par stop undervejs bl.a. i den charmerende by Sancti Spiritus og vi kører gennem Sukkermølledalen til sukkerplantagen Manaca Iznaga med det 44 m høje udkigstårn. Selv om sukkerproduktionen stort set er mekaniseret, er det stadig den cubanske arbejderhelt machetero’en, der høster med sin machete. Vi spiser en frokost her, før vi rejser videre til Trinidad. Trinidad er et enestående vidnesbyrd fra kolonitiden på Cuba med røde tegltage, pastelfarvede facader, smedejernsgitre og brostensbelagte gader og er en af de bedst bevarede kolonibyer i hele Latinamerika. Sukkerproduktionen på Cuba skabte enorme rigdomme, der blev omsat til arkitektoniske perler, som vi kan glæde os over den dag i dag. Ikke overraskende er byen blevet optaget på UNESCOs verdensarvliste.

  De næste to nætter i Trinidad indkvarteres vi hjemme hos cubanske familier i “casas particulares”, der er en miniversion af en Bed & Breakfast.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Privat indkvartering dag 8 & 9

  Casa Particulares Trinidad

  I Trinidad indkvarteres vi privat i ”Casa Particulares”, som er en art miniversion af en Bed & Breakfast. Du kommer derfor til at bo i et c...

 • Dag 9 Sightseeing i Trinidad og salsalektion

  Vi starter dagen med at besøge pottemagerværkstedet Santander Pottery og dedikerer derefter resten af tiden til Trinidad. Der er meget at udforske i Trinidad, hvor der stort set ikke er moderne bygninger. Vi besøger bl.a. Cantero-familiens prægtige hus, som illustrerer de tidligere sukkerbaroners enorme rigdom. Efter frokost skal vi have pulsen lidt op. Trinidad er kendt for sin brede musikalske vifte, hvor der høres afrocubanske rytmer, men også populær latinamerikansk musik, 1970’ernes salsa og den sentimentale bolero. Vi får selv fornøjelsen af at stifte nærmere bekendtskab med de eksotiske rytmer, når vi kaster os ud i en salsalektion. Med et smil på læben og nye rytmer i benene er det tid til komme helt ned i gear. Resten af dagen og aftenen er på egen hånd, så der er rig mulighed for at opleve stemningen i byen. Vi anbefaler at gå en tur gennem Trinidads brostensbelagte gader forbi den berømte trappe ved Plaza Major i centrum af byen, hvor alle strømmer til om aftenen for at høre musik og danse. Her hersker livsglæden virkelig i den romantiske by.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 10 Sightseeing i ”Caribiens Perle” og revolutionshistorie i Santa Clara

  Denne dag går rejsen til Cienfuegos og senere venter badeferie på den landfaste ø Cayo Santa Maria. Cienfuegos ligger i et område med store sukkerrørsmarker og tobak- og kaffeplantager, og havnen står for udskibningen af størstedelen af den cubanske sukkerproduktion. Samtidig er Cienfuegos en af de smukkeste byer på Cuba, grundlagt af franske immigranter fra Louisiana. Cienfuegos bliver også kaldt ”Caribiens Perle” og arkitekturen og de brede boulevarder fortæller historier fra en svunden tid. Vi tager på en byrundtur og ser bl.a. José Martí Pladsen og kigger indenfor i det overdådigt udsmykkede Tómas Terry-teater. Efter frokost rejser vi videre over sletterne til Santa Clara i Cubas centrale landbrugsland, hvor grønne rismarker og enorme frugtplantager og kvægfarme fylder landskabet. Santa Clara spillede en vigtig rolle under revolutionen, og her er statuer, der hylder nationalhelten Che Guevara, og vi skal se mausoleet opført til ære for ham. Che Guevara ledte guerillaangrebene, der førte til diktator Batistas flugt, og Che blev også Fidel Castros ideologiske chefrådgiver, nærmeste ven og chef for Nationalbanken. Han er stadig den mest hyldede moderne revolutionære figur i Latinamerika og særligt på Cuba, hvor man ser hans ansigt på mure rundt om i landet, og hvor skolebørn stadig starter dagen med at recitere det patriotiske slogan om at være som ham. I 1997 blev Che Guevaras jordiske rester flyttet hertil fra Bolivia, hvor han omkom i 1967. Efter en ordentlig omgang historie fortsætter vi til Cayo Santa Maria, hvor en dejlig badeferie venter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og all inclusive.

  Her bor du dag 10, 11 & 12

  Melia Cayo Santa Maria Hotel

  Nyd et 5-stjernet ophold direkte ud til den caribiske kysts kridhvide strande og krystalklare hav. Meliá Cayo Santa María byder på en elegant ra...

 • Dag 11-12 Badeferie på Cayo Santa Maria

  Der venter nogle dejlige dage med tid til afslapning og badeferie på den landfaste ø Cayo Santa Maria, der er 13 km lang og 2 km bred. Øen er del af Jardines del Rey-øgruppen og er forbundet med Cuba via en 48 km vejbro fra byen Caibaríen. Cayo Santa Maria er kendt for sine hvide sandstrande med krystalklart vand. En stor del af øen er dækket af mangrove og her findes et rigt dyreliv – både på land, i vand og i luften.

  Inkluderede måltider: All inclusive.

 • Dag 13 Den gamle by Remedios og tilbage til Havana

  Efter lidt afslapning ved havet er det nu tid til at vende tilbage til rejsens udgangspunkt, Havana, som vi jo slet ikke er færdige med. Undervejs holder vi en pause i landets 8. ældste by, Remedios, der ofte forbigås af de vanlige turistruter, hvilket gør, at vi kan opleve den skønne, intakte atmosfære, som er tilbagelænet og lettere støvet på den hyggelige måde. Tilbage i Havana spiser vi en middag sammen.

  Inkluderede måltider: All inclusive (til og med formiddag) og aftensmad.

  Her bor du dag 13 & 14

  Habana Libre Hotel

  Dette hotel ligger midt i Cubas hovedstad Havana og er et af de største hoteller på hele Cuba. Hotellet ligger kun få meter fra Havanas 10 km l...

 • Dag 14 Byrundtur i det moderne Havana med Asger Jorns vægmalerier og tid på egen hånd

  Denne dag koncentrerer sig om Havanas moderne bydel, hvor vi først starter med at se Asger Jorns enestående vægudsmykninger i Revolutionsarkivet (Vi gør opmærksom på, at arkivet kan være lukket, da de suverænt selv bestemmer, hvornår man kan komme på besøg). Vi ser også mange andre steder af historisk og kulturel betydning og får et indblik i cubanske samfundsforhold før og nu. Denne dag inkluderer vi også en tur i åben amerikaner-bil langs strandpromenaden Malecón og rundt i byen. Det er et must når man er i Havana.

  Resten af dagen og aftenen er på egen hånd. Kør en tur i en hestetrukken karet eller oplev byens stemning og musik på de mange pladser. Du kan også vove dig ind i en af de familierestauranter, paladares, der lever en skjult tilværelse, men som alle de lokale kender, og hvor du kan smage det, cubanerne spiser derhjemme – kød, ris, bønner og grøntsager som yucca eller malanga.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 15 I Hemingways fodspor, afskedsfrokost og hjemrejse

  Forfatteren Ernest Hemingway boede over 20 år på Cuba og det meste af tiden i huset Finca Vigia på en bakketop i San Francisco de Paula lidt uden for Havana. Vi ser huset med de lyse stuer, mange bøger og eksotiske klenodier fra jagtture i Amerika og Afrika, der er bevaret som museum og giver et fascinerende indtryk af, hvordan forfatteren boede. Huset er en tidslomme, og ved siden af det står stadig det tårn, hvor Hemingway læste, kiggede i sit teleskop eller nød udsigten over Havana og havet. Han elskede Cuba, og kærligheden var gengældt. Efter en afskedsfrokost på en lokal restaurant, kører vi til lufthavnen, hvor flyet hjem venter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 16 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Indenrigsfly fra Havana til øst Cuba
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode, centralt beliggende hoteller og privat indkvartering i Trinidad
 • 11 x morgenmad, 13 x frokost, 10 x aftensmad (inkl. 3 dages all inclusive)
 • Transport og udflugter inkl. entreer jf. program
 • Byrundtur i Havana - besøg et spændede friluftsgalleri (Fuster)
 • Besøg på Havana Club Rum Museum og cigarfabrik
 • Revolutionsarkivet m. Asger Jorns malerier og Hemingways hus
 • Udflugt til naturskønne Pinar del Rio og besøg i Viñales
 • Besøg hos tobaksbønder, der dyrker den verdensberømte tobak
 • Salsalektion i Trinidad - og spændende byrundtur
 • Tur rundt med åben amerikanerbil
 • Besøg i kobberbyen El Cobre, hvor man finder landets helligste kirke
 • Byrundtur i Santiago de Cuba - besøg på Moncada kasernen - Havnerundfart
 • Rundtur i cykeltaxi ( Camagüey)
 • besøg i den charmerende by Sancti Spiritus
 • 3 dages badeferie på 5-stjernet hotel på Cayo Santa Maria med all inclusive
 • Rundtur i Cienfuegos og besøg i mausoleet i Santa Clara (Che Guevara)
 • Engelsktalende lokalguide
 • Erfaren dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 4.295
 • Visum kr. 300
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 11 november 2020 16 dage Henrik Thejl Hansen Billund
  København
  Aalborg
  22.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 11/11-2020   kl. 10:10 11/11-2020   kl. 11:25
   Amsterdam - Havana 11/11-2020   kl. 12:35 11/11-2020   kl. 17:15
   Havana - Amsterdam 25/11-2020   kl. 19:10 26/11-2020   kl. 10:30
   Amsterdam - Billund 26/11-2020   kl. 12:15 26/11-2020   kl. 13:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 11/11-2020   kl. 09:55 11/11-2020   kl. 11:25
   Amsterdam - Havana 11/11-2020   kl. 12:35 11/11-2020   kl. 17:15
   Havana - Amsterdam 25/11-2020   kl. 19:10 26/11-2020   kl. 10:30
   Amsterdam - København 26/11-2020   kl. 15:15 26/11-2020   kl. 16:35
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   Bestil Få pladser
   Flytider
   Aalborg - Amsterdam 11/11-2020   kl. 06:00 11/11-2020   kl. 07:25
   Mellemlanding - Havana 11/11-2020   kl. 12:35 11/11-2020   kl. 17:15
   Havana - Amsterdam 25/11-2020   kl. 19:10 26/11-2020   kl. 10:30
   Mellemlanding - Aalborg 26/11-2020   kl. 16:25 26/11-2020   kl. 17:40
   Se flytider
 • 03 februar 2021 16 dage Henriette Berg Hansen Billund
  København
  23.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 03/02-2021   kl. 10:25 03/02-2021   kl. 11:40
   Amsterdam - Havana 03/02-2021   kl. 12:35 03/02-2021   kl. 17:15
   Havana - Amsterdam 17/02-2021   kl. 19:10 18/02-2021   kl. 10:30
   Amsterdam - Billund 18/02-2021   kl. 12:15 18/02-2021   kl. 13:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 03/02-2021   kl. 06:00 03/02-2021   kl. 07:25
   Amsterdam - Havana 03/02-2021   kl. 12:35 03/02-2021   kl. 17:15
   Havana - Amsterdam 17/02-2021   kl. 19:10 18/02-2021   kl. 10:30
   Amsterdam - København 18/02-2021   kl. 12:15 18/02-2021   kl. 13:40
   Se flytider
 • 03 marts 2021 16 dage Henrik Thejl Hansen Billund
  København
  23.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 03/03-2021   kl. 06:00 03/03-2021   kl. 07:15
   Amsterdam - Havana 03/03-2021   kl. 12:35 03/03-2021   kl. 17:15
   Havana - Amsterdam 17/03-2021   kl. 19:10 18/03-2021   kl. 10:30
   Amsterdam - Billund 18/03-2021   kl. 12:15 18/03-2021   kl. 13:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 03/03-2021   kl. 06:00 03/03-2021   kl. 07:25
   Amsterdam - Havana 03/03-2021   kl. 12:35 03/03-2021   kl. 17:15
   Havana - Amsterdam 17/03-2021   kl. 19:10 18/03-2021   kl. 10:30
   Amsterdam - København 18/03-2021   kl. 12:15 18/03-2021   kl. 13:40
   Se flytider
 • 16 marts 2021 16 dage Henrik Thejl Hansen Billund
  København
  23.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 16/03-2021   kl. 10:10 16/03-2021   kl. 11:25
   Amsterdam - Havana 16/03-2021   kl. 12:35 16/03-2021   kl. 17:15
   Havana - Paris Charles De Gaulle 30/03-2021   kl. 22:55 31/03-2021   kl. 14:05
   Paris Charles De Gaulle - Billund 31/03-2021   kl. 20:35 31/03-2021   kl. 22:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 16/03-2021   kl. 09:55 16/03-2021   kl. 11:25
   Amsterdam - Havana 16/03-2021   kl. 12:35 16/03-2021   kl. 17:15
   Havana - Paris Charles De Gaulle 30/03-2021   kl. 22:55 31/03-2021   kl. 14:05
   Paris Charles De Gaulle - København 31/03-2021   kl. 17:50 31/03-2021   kl. 19:40
   Se flytider
 • 12 oktober 2021 16 dage Henrik Thejl Hansen Billund
  København
  Aalborg
  22.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - Mellemlanding 12/10-2021   kl. 10:10 12/10-2021   kl. 11:25
   Mellemlanding - Havana 12/10-2021   kl. 12:35 12/10-2021   kl. 17:15
   Havana - Mellemlanding 26/10-2021   kl. 19:10 27/10-2021   kl. 10:30
   Mellemlanding - Billund 27/10-2021   kl. 12:15 27/10-2021   kl. 13:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Mellemlanding 12/10-2021   kl. 09:55 12/10-2021   kl. 11:25
   Mellemlanding - Havana 12/10-2021   kl. 12:35 12/10-2021   kl. 17:15
   Havana - Mellemlanding 26/10-2021   kl. 19:10 27/10-2021   kl. 10:30
   Mellemlanding - København 27/10-2021   kl. 15:15 27/10-2021   kl. 16:35
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - Mellemlanding 12/10-2021   kl. 06:00 12/10-2021   kl. 07:25
   Mellemlanding - Havana 12/10-2021   kl. 12:35 12/10-2021   kl. 17:15
   Havana - Mellemlanding 26/10-2021   kl. 19:10 27/10-2021   kl. 10:30
   Mellemlanding - Aalborg 27/10-2021   kl. 16:25 27/10-2021   kl. 17:40
   Se flytider
 • 12 november 2021 16 dage Henrik Thejl Hansen Billund
  København
  Aalborg
  22.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - Mellemlanding 12/11-2021   kl. 10:10 12/11-2021   kl. 11:25
   Mellemlanding - Havana 12/11-2021   kl. 12:35 12/11-2021   kl. 17:15
   Havana - Mellemlanding 26/11-2021   kl. 19:10 27/11-2021   kl. 10:30
   Mellemlanding - Billund 27/11-2021   kl. 12:15 27/11-2021   kl. 13:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Mellemlanding 12/11-2021   kl. 09:55 12/11-2021   kl. 11:25
   Mellemlanding - Havana 12/11-2021   kl. 12:35 12/11-2021   kl. 17:15
   Havana - Mellemlanding 26/11-2021   kl. 19:10 27/11-2021   kl. 10:30
   Mellemlanding - København 27/11-2021   kl. 15:15 27/11-2021   kl. 16:35
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - Mellemlanding 12/11-2021   kl. 06:00 12/11-2021   kl. 07:25
   Mellemlanding - Havana 12/11-2021   kl. 12:35 12/11-2021   kl. 17:15
   Havana - Mellemlanding 26/11-2021   kl. 19:10 27/11-2021   kl. 10:30
   Mellemlanding - Aalborg 27/11-2021   kl. 16:25 27/11-2021   kl. 17:40
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Cuba

  Pas og visum

  Passet skal være gyldigt under opholdets varighed. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Danske statsborgere skal have et gyldigt visum for at kunne rejse ind i Cuba. Visummet koster 300 kr. og skal bestilles samtidigt med rejsen. Visum udstedes med en gyldighed på 30 dage.

  Derudover skal du indhente en engelsksproget erklæring fra dit forsikringsselskab, der bekræfter, at rejseforsikringen er inkl. sygdomsforsikring og dækker ved indrejse til Cuba. På erklæringen skal der endvidere stå perioden for policens gyldighed samt navn og cpr- nummer på alle deltagere. Erklæringen skal medbringes på rejsen.

  For yderligere information se www.um.dk’s hjemmeside her.

  Mindreårige under 18 år, der ikke rejser sammen med begge forældre, bør medbringe skriftligt samtykke, fra de(n), der har forældremyndigheden, og dokumentation for en evt. voksen ledsagers relation til den mindreårige. Det kan også være aktuelt, hvis den mindreårige og de(n) ledsagende voksne ikke har samme efternavn. Dokumentationen kan f.eks. være fødselsattest, skilsmisseerklæring, dokumentation for værgemål, adoptionserklæring eller lignende. Dokumentet bør være på engelsk eller oversat.

  Pas, visum og den engelsksprogede erklæring vedr. rejseforsikring skal medbringes på rejsen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Der findes to typer pesos i Cuba: den konvertible peso (CUC) og den lokale peso (CUP). Du vil som turist skulle benytte dig af den konvertible peso (CUC) under din rejse. Det er en ekstra valuta, som hovedsageligt turisterne veksler om til og bruger på hoteller og i “dollarsbutikker”. Den lokale peso er kun for cubanerne selv. Det er den valuta, de får deres løn udbetalt i. Det er ikke en valuta, som man vil komme i besiddelse af som turist.

  Det er ikke længere muligt at anvende eller veksle amerikanske dollars på Cuba. Derfor anbefaler vi, at man medbringer euro og veksler til CUC i lufthavnen ved ankomst. Overskydende CUC kan veksles tilbage i lufthavnen inden hjemrejsen.

  Der kan også hæves på kreditkort som Visa og MasterCard flere steder, særligt på de større hoteller og restauranter, men vær opmærksom på, at der ofte opkræves høje gebyrer. Visa kan bruges alle steder, og MasterCard kun nogle steder.

  Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort, så du er på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort. Undervejs er det desuden rart at have kontanter med til drikkepenge og mindre indkøb.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Cuba er seks timer bagud i forhold til Danmark. Cuba har sommer- og normaltid som Danmark, men der skiftes til sommertid to uger tidligere end i Danmark.

  Transport

  Busserne i Cuba har ikke samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden. Vejnettet i Cuba er ikke af bedste kvalitet, og nogle vejstrækninger kan derfor være meget ujævne.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge på Cuba. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10-15 % oven i regningen. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 CUC pr. nat pr. rejsedeltager). Drikkepenge fra turister i CUC-valutaen giver den almindelige cubaner langt mere købekraft end den almindelige cubanske peso.

  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpiccoloer. Det beløber sig ca. til 5,5 CUC pr. rejsedeltager pr. dag. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har valgt centralt beliggende 3-, 4- og 5-stjernede hoteller. Da hotellerne ikke er tildelt stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor standarden opleves lavere, og hvor beliggenheden i så fald har været afgørende for valget af hotel. Vi gør opmærksom på, at der kan der være begrænsning på det varme vand på hotellerne uanset standard.

  På vores rejser bruger vi også privat indkvartering i de såkaldte “casas particulares”, der er en cubansk form for mini-bed & breakfast. Alle værelser har eget bad og toilet og er pæne og rene. Indretningen er aldrig ens to steder, da vi jo her er hjemme i folks private hjem. Ikke alle værelser har vindue, da de cubanske huse er bygget til at holde varmen ude. Ikke alle cubanere taler lige godt engelsk, så vær forberedt på at bruge fingersprog og fagter, så skal det nok blive en god og sjov oplevelse. Et ophold i casa particular giver en god mulighed for at møde cubanerne og deres gæstfrihed og få et indblik i deres hverdag.

  Sikkerhed

  Det er generelt meget sikkert at opholde sig på Cuba, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. Som mange andre steder i verden skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker på rejsen. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen eller allerhelst i en sikkerhedsboks på hotellet, og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  På Cuba benytter man 110 volt og bruger fladbenede stik som i USA. Vi anbefaler derfor, at du medbringer en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det cubanske køkken er en blanding af det spanske og det afrikanske køkken. Grundingredienserne er ris, bønner, salat, rodfrugten yucca, kartofler, søde kartofler, kylling, svinekød, oksekød og ikke mindst fisk. Grønne bananer er også meget anvendt i madlavningen og er mindre søde og større end de velkendte gule bananer.

  Cuba er i øvrigt velsignet med alle slags tropiske og subtropiske frugter, og mange kender vi slet ikke på vores breddegrader. Nationalretten er moros y cristianos, som består af sorte bønner, ris og svinekød, og ajiaco, der er en sammenkogt grønsagsret med yuccarod, majroer, gulerødder og maniok. Man drikker almindeligvis vand og øl til maden, men på de fleste hoteller fås også rød- og hvidvin.

  Den cubanske rom er af høj kvalitet, og det er et must at prøve den, når man er på Cuba. Den drikkes enten ren eller blandet med andre drikkevarer. Prøv også en forfriskende iskold mojito, som består af rom blandet med sukker, danskvand, limejuice og knuste mynteblade.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen. Ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark.

  Møde med en anden kultur

  Omverdenens embargo af Cuba og kommunismens bureaukrati har betydet, at Cuba på mange måder har stået stille. Selv om landet langsomt er under udvikling, er infrastruktur m.v. ikke af en standard, som vi er vant til. Programmet kan derfor i sjældne tilfælde blive justeret en smule pga. uforudsete ting. Er man som gæst åben og tålmodig over for lokale forhold, vil Cuba folde sig ud med al sin charme.

  Idéer til indkøb

  Populære souvenirs er rom og selvfølgelig cigarer. Køb ikke falske cigarer, som bliver tilbudt på gaden og på hoteller. Skal du være sikker på at købe ægte havannesere, skal du gøre det på cigarfabrikkerne. Andre interessante souvenirs er keramik, håndlavede smykker, billeder, kurveflet, broderier og den utroligt lækre cubanske kaffe. På markedet i Havana findes desuden mange spændende ting til billige penge.

 • Fakta

  • Statsform: Republik med etpartistyre.
  • Hovedstad: Havana med 2,1 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 11,1 mio. indbyggere.
  • Religion: Kristne 59 %.
  • Sprog: Det officielle sprog er spansk. Tidligere lærte mange russisk som andetsprog, men i dag er det mest engelsk. Når man kommer ud på landet, er det dog de færreste, der kan tale andet end spansk, så det kan være en god idé at lære sig et par spanske gloser.
  • Areal: 110.860 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Cuba ligger i det tropiske klimabælte. Øens specielle form og beliggenhed har givet den et klimatisk særpræg. Vindene fra havet kan nå ind til alle dele af øen. Den værste hede blæses bort, og klimaet er derfor mere behageligt end normalt i det tropiske område. På Cuba skifter årstiderne først og fremmest mellem tørtid og regntid. Tørtiden strækker sig fra november til og med april, hvor der dog falder lidt regn. Regntiden varer fra maj til oktober.

Trustpilot