Ring til os 70 22 66 00
Havana, Cuba

Inkl. 3 dages badeferie med all inclusive

Inkl. 3 dages badeferie med all inclusive

Farverige Cuba

12 dage fra 18.995 kr.

En rundrejse på Cuba er først og fremmest et møde med livsglæde og smittende salsarytmer, og overalt bliver du mødt med smil og venlighed. Selv om Cuba har åbnet døren til den store verden, så er alt næsten ved det gamle, og du kan stadig nå at opleve et land, hvor tiden på mange områder har stået stille. Men Cuba er også kontrasternes land, for Cuba er et moderne samfund med et udbygget sundhedsvæsen og et velfungerende uddannelsessystem. Man må blot være forberedt på, at ting tager tid, når man rejser i Cuba, men det er bare en ekstra charme.

På denne rundrejse på Cuba får du et nuanceret billede af landet med oplevelser i det moderne og gamle Havana samt farverige og naturskønne oplevelser i Pinar del Rio-provinsen, når vi besøger Las Terrazas, nationalparken Topes Collantes og Guanayara Park. Vi får et indblik i koloni- og revolutionshistorien i Trinidad, Sancti Spiritus og Santa Clara. Glæd dig også til romsmagning, salsalektion, besøg på en cigarfabrik og en dag i Hemingways fodspor. I Trinidad får du en helt speciel oplevelse, når der overnattes i et ”casa particular” – et mini-bed & breakfast hjemme hos en cubansk familie. Rundrejsen er også inkl. en dejlig 4-stjernet badeferie med all inclusive på ved strandoasen Jibacoa.

Glæd dig fordi

 • det er en koncentreret rejse med mange highlights
 • du oplever både Havanas gamle og nye bydel
 • der er besøg på cigarfabrik og romsmagning
 • du får et kig ind i Hemingways cubanske tilværelse
 • du venter en salsalektion i Trinidad og tur med amerikanerbiler
 • der er naturoplevelser i Las Terrazas og koloniatmosfære i Trinidad
 • du bor hos en lokal familie i Trinidad på et såkaldt ”casa particular”
 • der er inkluderet badeferie på et hyggeligt 4-stjernet resort med all inclusive
Antal dage
12 dages rundrejse
Pris
Fra 18.995 kr.
Afrejse fra
Aalborg, Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til det nordlige Cuba fordi

Rejsen er en salgssucces gennem mange år – og så kan du flyve fra både Aalborg, Billund og København!

Ingen kender Cuba bedre end vores danske rejseledere, der kender landet indefra, fordi de enten bor eller har boet på øen

Rejsen er inkl. 3 dages all inclusive badeferie på 4-stjernet resort ved strandoasen Jibacoa

Danmarks bedste rundrejse til det nordlige Cuba fordi

Hør to af vores Cuba-rejseledere, Henriette og Henrik, fortælle om oplevelserne der venter:

Mød din rejseleder

Henriette Berg Hansen - Risskov Rejser
Tag med Henriette til livsglædens ø

Henriette har været rejseleder siden 1999, og føler nogle gange hun skal knibe sig i armen, da hun synes, hun har verdens bedste arbejde med at vise verden til en masse rejselystne mennesker. Italien, Indien og Nepal er nogle af hendes yndlingslande krydret med bl.a. Cuba, Bhutan, Kanaløerne og Tunesien. Hun har flere års erfaring i at rejse til Cuba, da hun har gjort det siden 2003. Mødet med mange spændende mennesker, både gæster og lokale, og at kunne dele oplevelser med dem, synes hun altid er interessant og lærerigt. Henriette føler sig privilegeret af at kunne leve af sin hobby, og hun er altid dybt taknemmelig, når hun pakker sin kuffert og tager af sted – på arbejde – ude i verden!


Læs mere om Henriette Berg Hansen

Henrik har et indgående kendskab til Cuba

Henrik kender Cuba ”indefra”. Han var i en årrække musiklærer i Danmark og musikken førte ham til Cuba, der er kendt for sin ”afro-spanske” musikkultur og dygtige musikere. Opholdet blev hans skæbne og førte til, at Henrik slog sig ned i Cuba, hvor han nu har boet i 17 år, og de sidste otte år har han været rejseleder. Henrik er cand. mag. i spansk og samfundsfag, og da han har en cubansk hverdag, har han en helt uvurderlig viden om historie, kultur og samfundsforhold, som han giver videre i rigt mål.


Læs mere om Henrik Thejl Hansen

Karin har tabt sit hjerte til Cuba

Karin Schutte har i de sidste 35 år været bosiddende i Mexico. Det giver hende et indgående kendskab til den sydamerikanske og caribiske kultur. En af Karins favorit-destinationer er Cuba. Gennem hendes mange rejser til øen har hun opbygget et stor kendskab til ikke bare den cubanske historie men også til det cubanske folk. Karin glæder sig til at vise dig Cuba – et land, som hun selv kalder for “en fantastisk økologisk mosaik af stor rigdom og variation”.


Læs mere om Karin Schütte

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Cubas hovedstad, Havana

  Afrejse fra Danmark og ankomst til Cuba, hvorefter vi kører direkte til hotellet i Havana, hvor vi skal bo de næste fire nætter. Hotellet har en smuk placering ud til Havanas 10 km lange havnepromenade, Malecón.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 1-4

  Habana Libre Hotel

  Dette hotel ligger midt i Cubas hovedstad Havana og er et af de største hoteller på hele Cuba. Hotellet ligger kun få meter fra Havanas 10 km l...

 • Dag 2 Byvandring i Habana Vieja med Plaza Armas og romsmagning

  Havana var engang juvelen i det spanske kolonirige, og byen funkler stadig på afstand. Her smelter romantik, nostalgi og historie sammmen. Elskende går tur langs pastelfarvede huse på den berømte promenade Malecón. Stenfæstninger ligger badet i lys, og arkitekturen er præget af solid elegance. Ved nærmere eftersyn opdager man imidlertid, at det meste af byen ikke er blevet malet siden den økonomiske krise i 90’erne. La Habana Vieja, Havanas UNESCO-fredede bydel fra kolonitiden, er dog et af de områder, som nu er ved at blive restaureret.

  Vi tager på opdagelse til fods, som er den bedste måde at opleve stemningen, folkelivet og Habana Viejas net af smalle gader, yndefulde pladser og aristokratiske palæer. De farverige huse er pyntet med fint træskærerarbejde udført af andalusiske håndværkere, der kom med skib fra Sevilla og Cadiz. Denne enkle spanske stil er blandet med barok- og renæssancearkitektur. Det skal vi eksempelvis opleve på den charmerende katedralplads med barok-katedralen og i Guvernørpaladset med den smukke patio, som ligger på den prægtige og livlige Plaza de Armas. Pladsen er den ældste i Havana og grundlagt samtidig med byen i 1519. Midt på pladsen står en statue af Carlos Manuel de Cespedes, præsident og oprørsleder i den befriede del af Cuba under den første uafhængighedskrig i 1860’erne.

  Senere besøger vi Havana Club Rum Foundation, hvor vi hører om produktionen af rom og smager på resultatet. Om aftenen spiser vi middag på en hyggelig restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 3 Naturoplevelser i Pinar del Rio, besøg på kaffefarm og dukkert i floden San Juan

  I dag tager vi på udflugt til Las Terrazas i Pinar del Rio-provinsen, hvor der venter os skønne naturoplevelser. Pinar del Rio er centrum for den gamle tobakstradition. Selvom man under revolutionen ønskede at udvikle Pinar del Río, så leves det landlige liv tilbagelænet og i langsomt tempo med oksekærrer som det mest brugte transportmiddel. Vi besøger en tidligere kaffefarm, hvor vi får indblik i den franske migration til Cuba i slutningen af det 18. århundrede, hvilket samtidig blev starten på kaffeproduktion i landet. Vi får her et indblik i, hvordan produktionen af kaffebønner i årevis har fundet sted. Efter besøget på kaffeplantagen sætter vi kurs mod floden San Juan. Floden skærer sig naturskønt igennem det frodige landskab og bugter sig ad små naturlige terrasser, der skaber en række små vandfald på sin vej. I denne lille oase er der mulighed for at snuppe sig en dejlig dukkert eller slappe af under træernes kølende skygger, inden vi tager videre til frokost på en lokal restaurant.

  Med appetitten stillet kører vi mod Havana. På turen gør vi et fotostop i den by, hvor kunstneren José Rodriguez Fuster har sit friluftsgalleri. Han er en af Cubas mest specielle kunstnere, og med sine farvestrålende mosaikker, skulpturer og malerier har han skabt Fusterlandia, som fungerer både som hans hjem og atelier. Nabolaget er også særdeles farvestrålende, da han har fået lov af mere end 80 naboer at udsmykke deres hjem med mosaikker. Tilbage i Havana er resten af aftenen på egen hånd til at udforske området, hvor vi bor, og til at spise aftensmad på vores hotel.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 4 Byrundtur i det moderne Havana, besøg på cigarfabrik og besøg i Hemingways hus

  Denne dag koncentrerer sig om Havanas moderne bydel, hvor vi først starter med at se Revolutionspladsen, hvor Fidel Castro holdt utallige taler til det cubanske folk foran mindesmærket for landets nationalhelt, José Martí. Hvis vi kan få en tid, lægger vi også vejen forbi Revolutionsarkivet, der huser Asger Jorns enestående vægudsmykninger. (Vi gør opmærksom på, at arkivet kan være lukket, da de suverænt selv bestemmer, hvornår man kan komme på besøg).

  Vi kører dernæst igennem havnetunnelen til ”den nye verdens” største fæstningsværk, San Carlos de la Cabaña bygget i 1763, og som helt op til Cuba-krisen spillede en vigtig rolle i Cubas historie. Hver aften kl. 21 høres det legendariske kanonskud, som er et levn fra kolonitiden, og som var tegn til, at byportene skulle lukkes.

  Herefter besøger vi en cigarfabrik, hvor vi får indblik i processen, der begynder med udvælgelsen af de absolut bedste blade, der bliver sorteret efter bladtype. Vi ser cigarrullerne, der med stor fingerfærdighed og hurtighed fortsætter processen, der afsluttes med påsætning af “mavebælter” på de færdigrullede cigar.

  Vi spiser frokost på en lokal restaurant og fortsætter vores oplevelser med et besøg ved forfatteren Ernest Hemingways hus. Hemingway boede over 20 år på Cuba og det meste af tiden i huset Finca Vigia på en bakketop i San Francisco de Paula lidt uden for Havana. Vi ser huset med de lyse stuer, de mange bøger og eksotiske klenodier fra jagtture i Amerika og Afrika, der er bevaret som museum og giver et fascinerende indtryk af, hvordan forfatteren boede. Huset er en tidslomme, og ved siden af det står stadig det tårn, hvor Hemingway læste, kiggede i sit teleskop eller nød udsigten over Havana og havet. Han elskede Cuba, og kærligheden var gengældt. Efter vores besøg med litterær kolorit vender vi retur til vores hotel.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  OBS! På afgangene i januar er det ikke muligt at besøge cigarfabrikken, da alle cigarfabrikker i landet er lukket. I stedet er der mere tid til dagens andre seværdigheder

 • Dag 5 ”Caribiens Perle”, Cienfuegos, og videre til Trinidad

  Vi siger på gensyn til Havana og kører tværs over øen til Cienfuegos. Cienfuegos ligger i et område med store sukkerrørsmarker, og havnen står for udskibningen af størstedelen af den cubanske sukkerproduktion. Samtidig er Cienfuegos en af de smukkeste byer på Cuba, grundlagt af franske immigranter fra USA, som efter salget af Louisiana til englænderne drog ud i verden. Franskmændene fik lov at bygge en by ved Jagua-bugten, som nu kaldes ”Caribiens Perle”. Byen ligner ikke noget andet på Cuba, og arkitekturen og de brede boulevarder fortæller historier fra en svunden tid. Vi ser på byen og oplever bl.a. José Marti Pladsen og kigger indenfor i det overdådigt udsmykkede Tómas Terry-teater.

  Rundrejsen går videre til Trinidad, hvor det undervejs er med at nyde de smukke udsigter til Det Caribiske Hav og Cubas næststørste bjergkæde Escambray.

  De næste tre nætter i Trinidad indkvarteres vi hjemme hos cubanske familier i “casa particular”, der er en miniversion af en bed & breakfast.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Privat indkvartering dag 5-7

  Casa Particulares Trinidad

  I Trinidad indkvarteres vi privat i ”Casa Particulares”, som er en art miniversion af en Bed & Breakfast. Du kommer derfor til at bo i et c...

 • Dag 6 På sporet af kolonitiden i Trinidad, salsalektion og tur med amerikanerbiler

  Vi starter dagen med at besøge pottemagerværkstedet Santander Pottery og dedikerer derefter resten af tiden til Trinidad. Byen er et enestående vidnesbyrd fra kolonitiden med røde tegltage, pastelfarvede facader, smedejernsgitre og brostensbelagte gader, og den er en af de bedst bevarede kolonibyer i hele Latinamerika. Sukkerproduktionen skabte enorme rigdomme, der blev omsat til rigmandspalæer og andre arkitektoniske perler. Ikke overraskende er byen at finde på UNESCOs verdensarvsliste.

  Der er meget at opleve i Trinidad, hvor der stort set ikke er moderne bygninger, så her går vi på opdagelse. Vi besøger bl.a. Cantero-familiens prægtige hus, som illustrerer de tidligere sukkerbaroners enorme rigdom. På markedet er der et væld af bl.a. træskærerarbejder og fine broderede duge, og her kan du gøre en god handel. Og så er Trinidad kendt for sin brede musikalske vifte. Her høres afrocubanske rytmer, men også populær latinamerikansk musik, 1970’ernes salsa og den sentimentale bolero. Efter frokost får vi selv fornøjelsen af at lære de rytmiske trin, når vi kaster os ud i en salsalektion.

  Dernæst hviler vi fødderne på bedste cubanske manér, når vi i gamle amerikanerbiler kører turen ud til Ancon-stranden. Her kan du nyde udsigten over vandet, dyppe fødderne i Det Caribiske Hav og komme helt ned i gear.

  Resten af dagen og aftenen er på egen hånd, så der er rig mulighed for at opleve stemningen i byen. Vi anbefaler at gå en tur gennem Trinidads brostensbelagte gader forbi den berømte trappe ved Plaza Major i centrum af byen, hvor alle strømmer til om aftenen for at høre musik og danse. Her hersker livsglæden virkelig i den romantiske by.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 7 Eksotiske naturoplevelser i nationalparken Topes de Collantes og Guanayara Park

  Efter morgenmad i vores casas begiver vi os med bus mod nationalparken Topes de Collantes, der er beliggende i bjergene Sierra del Escambray 20 km fra Trinidad. Vi skal i dag opleve mere af naturen på Cuba. Bjergene rejser sig næsten 800 m over havet. Her oplever vi Cubas prægtige natur og vilde dyreliv – akkompagneret af fuglenes lystige kvidren. Igennem de frodige landskaber risler floderne og skaber smukke dale i bjergene og imponerende vandfald. Hold særligt øje med Cubas nationalfugl, ”Tocororo”, der har sit hjem her i nationalparken. Den kulørte fugl bærer Cubas flags farver. Nationalparken huser også Cubas yndige nationalblomst, ”Hvid ingefær”.

  Fra Topes de Collantes tager vi videre med tidligere russiske ladbiler til Guanayara Park, hvor bjergene er klædt i junglens frodige vegetation. Her kommer vi på en naturskøn vandretur med udsigt til huler, vandfald og naturskabte pools. Med en god vandretur i benene har vi fundet appetitten frem til frokost på en lokal restaurant. Herefter er det atter tid til at sætte kurs mod Trinidad, hvor eftermiddagen er til fri disposition til at nyde mere af den skønne by og de mange spillesteder og gademusikanter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 8 Kolonihistorie i Sancti Spiritus, revolutionshistorie i Santa Clara og start på badeferie

  Denne dag rejser vi til Jibacoa, og undervejs kører vi gennem Sukkermølledalen til sukkerplantagen Manaca Iznaga med det 44 m høje udkigstårn. Selv om sukkerproduktionen stort set er mekaniseret, er det stadig den cubanske arbejderhelt machetero’en, der høster med sin machete. Macheten er et vigtigt redskab på landet, hvor man både bruger den som markredskab og køkkenkniv.

  Undervejs på rejsen stopper vi i Sancti Spiritus, der er en af Cubas syv oprindelige byer, og den emmer naturligvis af historie. Bygningerne er dog ikke lige så gamle som i Trinidad, for Sancti Spiritus blev brændt ned to gange af pirater. Den ligger lidt gemt og uden for turiststrømmen, og det er netop charmen ved Sancti Spiritus.

  Vi rejser videre over sletterne til Santa Clara i Cubas centrale landbrugsland, hvor grønne rismarker og enorme frugtplantager og kvægfarme fylder landskabet. Santa Clara spillede en vigtig rolle under revolutionen, og her er statuer og et mausoleum, der hylder nationalhelten Che Guevara. Che Guevara ledte guerillaangrebene, der førte til diktator Batistas flugt, og Che blev også Castros ideologiske chefrådgiver, nærmeste ven og chef for Nationalbanken. Han er stadig den mest hyldede moderne revolutionære figur i Latinamerika og særligt på Cuba, hvor man ser hans ansigt på mure rundt om i landet, og hvor skolebørn stadig starter dagen med at recitere det patriotiske slogan om at være som ham. I 1997 blev Che Guevaras jordiske rester flyttet hertil fra Bolivia, hvor han omkom i 1967.

  Sidst på dagen når vi frem til Jibacoa, hvor vi skal overnatte de næste 3 nætter, og hvor en dejlig afslappende badeferie venter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og all inclusive.

  Her bor du dag 8-11

  Memories Jibacoa Hotel

  Rammerne for din badeferie er det 4-stjernede hotel Memories Jibacoa, der er beliggende direkte på sandstranden Arroyo Bermejo og ca. en time fra ...

 • Dag 9-10 Afslappende badeferie ved Jibacoa

  Der venter nogle dejlige dage med tid til afslapning og badeferie ved strandoasen Jibacoa, der er beliggende ca. en time fra Havana. Her kan du glæde dig til at dase på den lækre hvide sandstrand eller udforske livet under havets overflade på en snorkeltur, hvor der venter både koraller og kulørte fisk. Vil du udforske området til lands, kan du opleve det rolige, landlige liv i det grønne bagland, der vender væk fra stranden.

  Vær opmærksom på, at dette hotel er et voksenhotel, og at man derfor skal være mindst 16 år for at bo på  hotellet.

  Inkluderede måltider: All inclusive.

  Her bor du dag 9-11

  Memories Jibacoa Hotel

  Rammerne for din badeferie er det 4-stjernede hotel Memories Jibacoa, der er beliggende direkte på sandstranden Arroyo Bermejo og ca. en time fra ...

 • Dag 11 Badeferien slutter og afrejse fra Cuba

  Vi nyder morgenen med afslapning på hotellet, inden vi drager mod Havana Lufthavn med kurs mod Danmark, alt afhængigt af afrejsetidspunktet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og all inclusive-frokost.

 • Dag 12 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på centralt beliggende hoteller og privat indkvartering i Trinidad
 • 10 x morgenmad, 10 x frokost og 7 x aftensmad
 • 3 dages badeferie med all inclusive på det hyggelige 4-stjernede resort Memoreis Jibacoa Hotel ved Jibacoa (min. alder 16 år)
 • Transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Besøg på cigarfabrik og Havana Club Rum Museum
 • Hemingways hus og hvis muligt Revolutionsarkivet med Asger Jorns vægmalerier
 • Naturoplevelser ved Las Terrazas i Pinar del Rio-provinsen
 • Besøg på kaffeplantage
 • Sightseeing i Cienfuegos
 • Byrundtur i Trinidad med salsalektion
 • Udflugt til sukkerplantagen Manaca Iznaga
 • Smukke naturoplevelser i nationalparken Topes de Collantes og vandretur i nationalparken Guanayara Park
 • Santa Clara med Che Guevaras mausoleum
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.795
 • Visum kr. 300
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 19 januar 2021 12 dage Henrik Thejl Hansen Billund
  København
  Aalborg
  18.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 19/01-2021   kl. 06:00 19/01-2021   kl. 07:15
   Amsterdam - Havana 19/01-2021   kl. 12:35 19/01-2021   kl. 17:15
   Havana - Paris Charles De Gaulle 29/01-2021   kl. 20:55 30/01-2021   kl. 11:50
   Paris Charles De Gaulle - Billund 30/01-2021   kl. 20:30 30/01-2021   kl. 22:15
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 19/01-2021   kl. 09:55 19/01-2021   kl. 11:25
   Amsterdam - Havana 19/01-2021   kl. 12:35 19/01-2021   kl. 17:15
   Havana - Paris Charles De Gaulle 29/01-2021   kl. 20:55 30/01-2021   kl. 11:50
   Paris Charles De Gaulle - København 30/01-2021   kl. 17:40 30/01-2021   kl. 19:35
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - Amsterdam 19/01-2021   kl. 06:00 19/01-2021   kl. 07:25
   Amsterdam - Havana 19/01-2021   kl. 12:35 19/01-2021   kl. 17:15
   Havana - Amsterdam 02/02-2021   kl. 19:10 03/02-2021   kl. 10:30
   Amsterdam - Aalborg 03/02-2021   kl. 16:25 03/02-2021   kl. 17:40
   Se flytider
 • 14 februar 2021 12 dage Jørgen Laurvig Billund
  København
  18.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 14/02-2021   kl. 10:10 11/02-2021   kl. 11:25
   Amsterdam - Havana 14/02-2021   kl. 12:35 14/02-2021   kl. 17:15
   Havana - Amsterdam 24/02-2021   kl. 19:10 25/02-2021   kl. 10:30
   Amsterdam - Billund 25/02-2021   kl. 12:15 25/02-2021   kl. 13:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 14/02-2021   kl. 09:50 14/02-2021   kl. 11:25
   Amsterdam - Havana 14/02-2021   kl. 12:35 14/02-2021   kl. 17:15
   Havana - Amsterdam 24/02-2021   kl. 19:10 25/02-2021   kl. 10:30
   Amsterdam - København 25/02-2021   kl. 12:15 25/02-2021   kl. 13:40
   Se flytider
 • 07 marts 2021 12 dage Henrik Thejl Hansen Billund
  København
  Aalborg
  18.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 07/03-2021   kl. 06:00 07/03-2021   kl. 07:15
   Amsterdam - Havana 07/03-2021   kl. 12:35 07/03-2021   kl. 17:15
   Havana - Amsterdam 17/03-2021   kl. 20:10 18/03-2021   kl. 10:30
   Amsterdam - Billund 18/03-2021   kl. 12:15 18/03-2021   kl. 13:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 07/03-2021   kl. 06:00 07/03-2021   kl. 07:25
   Amsterdam - Havana 07/03-2021   kl. 12:35 07/03-2021   kl. 17:15
   Havana - Amsterdam 17/03-2021   kl. 20:10 18/03-2021   kl. 10:30
   Amsterdam - København 18/03-2021   kl. 12:15 18/03-2021   kl. 13:40
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   Bestil Få pladser
   Flytider
   Aalborg - Amsterdam 07/03-2021   kl. 06:00 07/03-2021   kl. 07:25
   Amsterdam - Havana 07/03-2021   kl. 12:35 07/03-2021   kl. 17:15
   Havana - Amsterdam 17/03-2021   kl. 20:10 18/03-2021   kl. 10:30
   Amsterdam - Aalborg 18/03-2021   kl. 16:25 18/03-2021   kl. 17:40
   Se flytider
 • 28 oktober 2021 12 dage Henrik Thejl Hansen Billund
  København
  Aalborg
  18.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - Mellemlanding 28/10-2021   kl. 06:00 28/10-2021   kl. 07:15
   Mellemlanding - Havana 28/10-2021   kl. 12:35 28/10-2021   kl. 17:15
   Havana - Mellemlanding 07/11-2021   kl. 20:10 08/11-2021   kl. 10:30
   Mellemlanding - Billund 08/11-2021   kl. 12:15 08/11-2021   kl. 13:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Mellemlanding 28/10-2021   kl. 06:00 28/10-2021   kl. 07:25
   Mellemlanding - Havana 28/10-2021   kl. 12:35 28/10-2021   kl. 17:15
   Havana - Mellemlanding 07/11-2021   kl. 20:10 08/11-2021   kl. 10:30
   Mellemlanding - København 08/11-2021   kl. 12:15 08/11-2021   kl. 13:40
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - Mellemlanding 28/10-2021   kl. 06:00 28/10-2021   kl. 07:25
   Mellemlanding - Havana 28/10-2021   kl. 12:35 28/10-2021   kl. 17:15
   Havana - Mellemlanding 07/11-2021   kl. 20:10 08/11-2021   kl. 10:30
   Mellemlanding - Aalborg 08/11-2021   kl. 16:25 08/11-2021   kl. 17:40
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Cuba

  Pas og visum

  Passet skal være gyldigt under opholdets varighed. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Danske statsborgere skal have et gyldigt visum for at kunne rejse ind i Cuba. Visummet koster 300 kr. og skal bestilles samtidigt med rejsen. Visum udstedes med en gyldighed på 30 dage.

  Derudover skal du indhente en engelsksproget erklæring fra dit forsikringsselskab, der bekræfter, at rejseforsikringen er inkl. sygdomsforsikring og dækker ved indrejse til Cuba. På erklæringen skal der endvidere stå perioden for policens gyldighed samt navn og cpr- nummer på alle deltagere. Erklæringen skal medbringes på rejsen.

  For yderligere information se www.um.dk’s hjemmeside her.

  Mindreårige under 18 år, der ikke rejser sammen med begge forældre, bør medbringe skriftligt samtykke, fra de(n), der har forældremyndigheden, og dokumentation for en evt. voksen ledsagers relation til den mindreårige. Det kan også være aktuelt, hvis den mindreårige og de(n) ledsagende voksne ikke har samme efternavn. Dokumentationen kan f.eks. være fødselsattest, skilsmisseerklæring, dokumentation for værgemål, adoptionserklæring eller lignende. Dokumentet bør være på engelsk eller oversat.

  Pas, visum og den engelsksprogede erklæring vedr. rejseforsikring skal medbringes på rejsen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Der findes to typer pesos i Cuba: den konvertible peso (CUC) og den lokale peso (CUP). Du vil som turist skulle benytte dig af den konvertible peso (CUC) under din rejse. Det er en ekstra valuta, som hovedsageligt turisterne veksler om til og bruger på hoteller og i “dollarsbutikker”. Den lokale peso er kun for cubanerne selv. Det er den valuta, de får deres løn udbetalt i. Det er ikke en valuta, som man vil komme i besiddelse af som turist.

  Det er ikke længere muligt at anvende eller veksle amerikanske dollars på Cuba. Derfor anbefaler vi, at man medbringer euro og veksler til CUC i lufthavnen ved ankomst. Overskydende CUC kan veksles tilbage i lufthavnen inden hjemrejsen.

  Der kan også hæves på kreditkort som Visa og MasterCard flere steder, særligt på de større hoteller og restauranter, men vær opmærksom på, at der ofte opkræves høje gebyrer. Visa kan bruges alle steder, og MasterCard kun nogle steder.

  Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort, så du er på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort. Undervejs er det desuden rart at have kontanter med til drikkepenge og mindre indkøb.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Cuba er seks timer bagud i forhold til Danmark. Cuba har sommer- og normaltid som Danmark, men der skiftes til sommertid to uger tidligere end i Danmark.

  Transport

  Busserne i Cuba har ikke samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden. Vejnettet i Cuba er ikke af bedste kvalitet, og nogle vejstrækninger kan derfor være meget ujævne.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge på Cuba. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10-15 % oven i regningen. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 CUC pr. nat pr. rejsedeltager). Drikkepenge fra turister i CUC-valutaen giver den almindelige cubaner langt mere købekraft end den almindelige cubanske peso.

  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpiccoloer. Det beløber sig ca. til 5,5 CUC pr. rejsedeltager pr. dag. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har valgt centralt beliggende 3-, 4- og 5-stjernede hoteller. Da hotellerne ikke er tildelt stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor standarden opleves lavere, og hvor beliggenheden i så fald har været afgørende for valget af hotel. Vi gør opmærksom på, at der kan der være begrænsning på det varme vand på hotellerne uanset standard.

  På vores rejser bruger vi også privat indkvartering i de såkaldte “casas particulares”, der er en cubansk form for mini-bed & breakfast. Alle værelser har eget bad og toilet og er pæne og rene. Indretningen er aldrig ens to steder, da vi jo her er hjemme i folks private hjem. Ikke alle værelser har vindue, da de cubanske huse er bygget til at holde varmen ude. Ikke alle cubanere taler lige godt engelsk, så vær forberedt på at bruge fingersprog og fagter, så skal det nok blive en god og sjov oplevelse. Et ophold i casa particular giver en god mulighed for at møde cubanerne og deres gæstfrihed og få et indblik i deres hverdag.

  Sikkerhed

  Det er generelt meget sikkert at opholde sig på Cuba, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. Som mange andre steder i verden skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker på rejsen. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen eller allerhelst i en sikkerhedsboks på hotellet, og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  På Cuba benytter man 110 volt og bruger fladbenede stik som i USA. Vi anbefaler derfor, at du medbringer en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det cubanske køkken er en blanding af det spanske og det afrikanske køkken. Grundingredienserne er ris, bønner, salat, rodfrugten yucca, kartofler, søde kartofler, kylling, svinekød, oksekød og ikke mindst fisk. Grønne bananer er også meget anvendt i madlavningen og er mindre søde og større end de velkendte gule bananer.

  Cuba er i øvrigt velsignet med alle slags tropiske og subtropiske frugter, og mange kender vi slet ikke på vores breddegrader. Nationalretten er moros y cristianos, som består af sorte bønner, ris og svinekød, og ajiaco, der er en sammenkogt grønsagsret med yuccarod, majroer, gulerødder og maniok. Man drikker almindeligvis vand og øl til maden, men på de fleste hoteller fås også rød- og hvidvin.

  Den cubanske rom er af høj kvalitet, og det er et must at prøve den, når man er på Cuba. Den drikkes enten ren eller blandet med andre drikkevarer. Prøv også en forfriskende iskold mojito, som består af rom blandet med sukker, danskvand, limejuice og knuste mynteblade.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen. Ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark.

  Møde med en anden kultur

  Omverdenens embargo af Cuba og kommunismens bureaukrati har betydet, at Cuba på mange måder har stået stille. Selv om landet langsomt er under udvikling, er infrastruktur m.v. ikke af en standard, som vi er vant til. Programmet kan derfor i sjældne tilfælde blive justeret en smule pga. uforudsete ting. Er man som gæst åben og tålmodig over for lokale forhold, vil Cuba folde sig ud med al sin charme.

  Idéer til indkøb

  Populære souvenirs er rom og selvfølgelig cigarer. Køb ikke falske cigarer, som bliver tilbudt på gaden og på hoteller. Skal du være sikker på at købe ægte havannesere, skal du gøre det på cigarfabrikkerne. Andre interessante souvenirs er keramik, håndlavede smykker, billeder, kurveflet, broderier og den utroligt lækre cubanske kaffe. På markedet i Havana findes desuden mange spændende ting til billige penge.

 • Fakta

  • Statsform: Republik med etpartistyre.
  • Hovedstad: Havana med 2,1 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 11,1 mio. indbyggere.
  • Religion: Kristne 59 %.
  • Sprog: Det officielle sprog er spansk. Tidligere lærte mange russisk som andetsprog, men i dag er det mest engelsk. Når man kommer ud på landet, er det dog de færreste, der kan tale andet end spansk, så det kan være en god idé at lære sig et par spanske gloser.
  • Areal: 110.860 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Cuba ligger i det tropiske klimabælte. Øens specielle form og beliggenhed har givet den et klimatisk særpræg. Vindene fra havet kan nå ind til alle dele af øen. Den værste hede blæses bort, og klimaet er derfor mere behageligt end normalt i det tropiske område. På Cuba skifter årstiderne først og fremmest mellem tørtid og regntid. Tørtiden strækker sig fra november til og med april, hvor der dog falder lidt regn. Regntiden varer fra maj til oktober.

Trustpilot