Ring til os 70 22 66 00
Caribisk Strand

Inkl. 6 dages badeferie med all inclusive

Inkl. 6 dages badeferie med all inclusive

Sommeroplevelser på Cuba

13 dage fra 19.995 kr.

Tag på en eksotisk sommerferie på Cuba, hvor solen altid skinner, og du bliver mødt af livsglæde og smittende salsarytmer. Rundrejsen her er en perfekt kombination af historie, kultur, natur og afslapning. Gå på opdagelse i både den moderne og gamle bydel i Havana, inden der venter oplevelser i den skønne Pinar del Rio-provins og Viñales-dal, som bl.a. er hjemsted for noget af verdens bedste tobak. I Trinidad, den smukke by med de røde tage, kommer du på sporet af kolonitiden, og får en salsalektion. Byen er en af de bedst bevarede kolonibyer i hele Latinamerika og er desuden at finde på UNESCOs verdensarvsliste.

I løbet af denne 13-dages rundrejse får du ikke bare én, men hele to badeferier – den første lige uden for Trinidad ved Det Caribiske Hav og den næste på den landfaste ø Cayo Santa Maria ud til Atlanterhavet. Brug dagene til at slappe af ved de hvide sandstrande med det krystalklare vand og nyd, at der er all inclusive på de lækre hoteller. Undervejs venter der også oplevelser i “Caribiens Perle” Cienfuegos og en tur i Hemingways fodspor i Havana. Du kan se frem til en uforglemmelig sommerferie på Cuba.

Glæd dig fordi

 • der er en perfekt balance mellem historie, kultur, natur og afslapning
 • du oplever både Havanas gamle og nye bydel
 • der venter smukke naturoplevelser i Vinãles
 • du hører om fremstillingen af cigarer og smager på den cubanske rom
 • mærk sommerstemningen og den caribiske charme, når du får en salsalektion i Trinidad
 • du ser Hemingways fine hus Finca Vigia og får en afskedsdrink på hans stambar Ambos Mundos
 • der er inkluderet to badeferier undervejs på lækre resorts med all inclusive
Antal dage
13 dages rundrejse
Pris
Fra 19.995 kr.
Afrejse fra
København
Dansk rejseleder
Henriette Berg Hansen

Danmarks bedste sommeroplevelser på Cuba fordi

Ingen kender Cuba bedre end vores danske rejseledere, der kender landet indefra, fordi de enten bor eller har boet på øen

Turen er en perfekt blanding af historie, natur og badeferie

Rejsen er inkl. 6 dage med all inclusive badeferie ved Cayo Santa Marias smukke sandstrande

Danmarks bedste sommeroplevelser på Cuba fordi

Mød din rejseleder

Henriette Berg Hansen
Henriette har rejst i Cuba utallige gange

Rejseleder Henriette Berg Hansen har stor erfaring med Cuba, da hun har rejst i landet utallige gange siden første besøg i 2003. Hun kender derfor landet indefra og hendes viden skinner virkelig i gennem ligesom hendes store engagement og professionalisme.


Læs mere om Henriette Berg Hansen

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Cubas hovedstad, Havana

  Vi rejser fra Danmark og ankommer til Cuba sidst på aftenen. Vi kører direkte til vores hotel, hvor vi spiser aftensmad og bor de næste to nætter. Hotellet har en smuk placering ud til Havanas kendte 10 km lange havnepromenade, Malecón. Her samles de lokale om aftenen, hvor de hygger sig, går ture og spiller musik.

  Inkluderede måltier: Aftensmad.

  Her bor du dag 1, 2 & 3

  Habana Libre Hotel

  Dette hotel ligger midt i Cubas hovedstad Havana og er et af de største hoteller på hele Cuba. Hotellet ligger kun få meter fra Havanas 10 km l...

 • Dag 2 Byvandring i den gamle bydel med besøg på Plaza Armas og romsmagning

  Denne dag tager vi på opdagelse i Habana Vieja – Havanas gamle bydel, der stammer fra kolonitiden. Forfaldet er slående i Cubas hovedstad, men der er sat gang i en omfattende restaurering støttet af UNESCO. Overalt er der mennesker, og det er tydeligt, at her leves livet udendørs. Byrundturen foregår til fods – den bedste måde at opleve stemningen, folkelivet og arkitekturen i hovedstaden på.

  Plaza Armas (Våbenpladsen) er den ældste plads i Havana. Om dagen er der et livligt marked med brugte bøger, og om aftenen er det et helt andet liv, der udfolder sig med musik, dans og lys i de antikke filigranlamper. Midt på Plaza Armas står en statue af Carlos Manuel de Céspedes, oprørspræsident og leder under den første uafhængighedskrig i 1860’erne. Vi kommer også forbi den imponerende fæstning Castillo de la Real Fuerza, der er Havanas ældste bygning, den smukt restaurerede Plaza Vieja, Plaza de la Cathedral, Captains Generals Museum, der kaldes for byens museum, og den charmerende Plaza de San Francisco med San Francisco-basilikaen.

  Vi besøger også Havana Club Rum Foundation, hvor vi hører om produktionen af rom og smager på resultatet. Måske bliver der også tid til at nyde en drink på legendariske Floridita Bar, som forfatteren Ernest Hemingway ofte besøgte. Derefter er der velkomstfrokost på en lokal restaurant.

  Resten af dagen er fri til at udforske Havana på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 3 Oplevelser i Pinar del Rio-provinsen: hyggelige Viñales og Mural de la Prehistoria

  Efter morgenmaden på hotellet kører vi til noget af Cubas skønneste natur i Pinar del Rio-provinsen. Pinar del Rio er centrum for den gamle tobakstradition og er der, hvor man finder den frodige og UNESCO-fredede Viñales-dal. Selvom man under revolutionen ønskede at udvikle Pinar del Río, så leves det landlige liv her tilbagelænet og i langsomt tempo med oksekærrer som det mest brugte transportmiddel. Mellem de små landsbyer med gamle kolonikirker ligger flotte landskaber med stråtækte casas de tabaco, hvor man tørrer noget af verdens bedste tobak, som bl.a. bruges til de berømte Havana-cigarer. Vi hører om cigarproduktionen og ser deres tørrehuse til tobak, og hvis vi er heldige, ser vi bonden rulle en cigar eller to.

  Dernæst besøger vi den hyggelige by Viñales, hvor der er tid til at gå rundt og indsnuse atmosfæren, som er betagende rolig. Frokosten nyder vi ved det gigantiske maleri, Mural de Prehistoria, som er malet direkte på bjergsiden, og som illustrerer menneskets evolution på en lettere psykedelisk måde. Det 120 m lange vægmaleri blev designet af kunstneren Leovigildo González Morillo i 1961, og det tog 18 mennesker fire år at male. Der er god tid til at beundre det gigantiske maleri. Vi overnatter på et hotel i Viñales.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 4 Sightseeing i ”Caribiens Perle”, Cienfuegos, og videre til Trinidad, hvor badeferien starter

  Efter morgenmaden er indtaget på hotellet kører vi tværs over øen til Cienfuegos. Det er oplagt at læne sig tilbage og nyde at få indblik i landskabet og et lokale liv, som vi passerer undervejs. Vi stopper også og spiser frokost på vejen mod Cienfuegos. Cienfuegos ligger i et område med store sukkerrørsmarker, og havnen står for udskibningen af størstedelen af den cubanske sukkerproduktion. Samtidig er Cienfuegos en af de smukkeste byer på Cuba, og blev grundlagt af franske immigranter fra USA, som efter salget af Louisiana til englænderne drog ud i verden. Franskmændene fik lov at bygge en by ved Jagua-bugten, som nu kaldes ”Caribiens Perle”. Byen ligner ikke noget andet på Cuba, og arkitekturen og de brede boulevarder fortæller historier fra en svunden tid. Vi tager på en byrundtur og ser bl.a. José Marti Pladsen, kigger indenfor i det overdådigt udsmykkede Tómas Terry-teater og går en tur i byens botaniske have. Herefter fortsætter vi videre til dagens sidste stop – Trinidad, hvor vi ankommer ved aftenstid. Undervejs er det med at nyde de smukke udsigter til Det Caribiske Hav og Cubas næststørste bjergkæde Escambray.

  I Trinidad venter første del af den cubanske badeferie med all inclusive ved Det Caribiske Hav på tangen Playa Ancon lige uden for Trinidad.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og all inclusive.

  Her bor du dag 4, 5 & 6

  Brisas Trinidad del Mar Hotel

  Lige uden for Trinidad og direkte ned til stranden ligger hotellet Brisas Trinidad del Mar. Og det er ikke hvilket som helst hav men det caribiske ...

 • Dag 5 På sporet af kolonitiden i Trinidad og salsalektion

  Vi starter dagen med at besøge pottemagerværkstedet Santander Pottery og dedikerer derefter resten af tiden til Trinidad. Byen er et enestående vidnesbyrd fra kolonitiden med røde tegltage, pastelfarvede facader, smedejernsgitre og brostensbelagte gader, og den er en af de bedst bevarede kolonibyer i hele Latinamerika. Sukkerproduktionen skabte enorme rigdomme, der blev omsat til rigmandspalæer og andre arkitektoniske perler. Ikke overraskende er byen at finde på UNESCOs verdensarvsliste.

  Der er meget at opleve i Trinidad, hvor der stort set ikke er moderne bygninger. Overalt er der skyggefulde søjlegange, indgangspartier med massive mahognidøre og grønne, indbydende gårdhaver. Vi besøger The Romantic Museum, der huser møbler og dekorativ kunst som tilhørte den spanske adel, og som den aristokratiske del af Trinidads borgere nyder at indrette deres hjem med.

  Trinidad er også kendt for sin brede musikalske vifte. Her høres afrocubanske rytmer, men også populær latinamerikansk musik, 1970’ernes salsa og den sentimentale bolero. Efter frokost på en lokal restaurant får vi selv fornøjelsen af at lære de rytmiske trin, når vi kaster os ud i en salsalektion. Herefter kører vi tilbage til hotellet.

  Inkluderede måltider: Frokost og all inclusive.

 • Dag 6 Tid til afslapning ved Det Caribiske Hav

  Nyd en fridag på hotellet ved Det Caribiske Hav med all inclusive. På hotellet er der et væld af aktiviteter lige fra fitnesscenter og tennis til cykeludlejning. Du kan også snuppe en liggestol på stranden, læse en bog eller få massage.

  Inkluderede måltider: All inclusive.

 • Dag 7 Kolonihistorie i Sancti Spiritus, revolutionshistorie i Santa Clara og start på badeferie ved Cayo Santa Maria

  Denne dag rejser vi til Cayo Santa Maria, og undervejs kører vi gennem Sukkermølledalen til sukkerplantagen Manaca Iznaga med det 44 m høje udkigstårn. Selv om sukkerproduktionen stort set er mekaniseret, er det stadig den cubanske arbejderhelt machetero’en, der høster med sin machete. Macheten er et vigtigt redskab på landet, hvor man både bruger den som markredskab og køkkenkniv.

  Undervejs på rejsen stopper vi i Sancti Spiritus, der er en af Cubas syv oprindelige byer, og den emmer naturligvis af historie. Bygningerne er dog ikke lige så gamle som i Trinidad, for Sancti Spiritus blev brændt ned to gange af pirater. Den ligger lidt gemt og uden for turiststrømmen, og det er netop charmen ved Sancti Spiritus.

  Vi rejser videre over sletterne til Santa Clara i Cubas centrale landbrugsland, hvor grønne rismarker og enorme frugtplantager og kvægfarme fylder landskabet. Santa Clara spillede en vigtig rolle under revolutionen, og her er statuer, der hylder nationalhelten Che Guevara, og vi skal se mausoleet opført til ære for ham. Che Guevara ledte guerillaangrebene, der førte til diktator Batistas flugt, og Che blev også Castros ideologiske chefrådgiver, nærmeste ven og chef for Nationalbanken. Han er stadig den mest hyldede moderne revolutionære figur i Latinamerika og særligt på Cuba, hvor man ser hans ansigt på mure rundt om i landet, og hvor skolebørn stadig starter dagen med at recitere det patriotiske slogan om at være som ham. I 1997 blev Che Guevaras jordiske rester flyttet hertil fra Bolivia, hvor han omkom i 1967. Vi spiser frokost på en lokal restaurant.

  Dagen slutter i Cayo Santa Maria, hvor en dejlig badeferie venter ved Atlanterhavet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og all inclusive.

  Her bor du dag 7, 8 & 9

  Melia Cayo Santa Maria Hotel

  Nyd et 5-stjernet ophold direkte ud til den caribiske kysts kridhvide strande og krystalklare hav. Meliá Cayo Santa María byder på en elegant ra...

 • Dag 8-9 Badeferie og afslapning på Cayo Santa Maria

  Der venter nogle dejlige dage med tid til afslapning og badeferie på den landfaste ø Cayo Santa Maria, der er 13 km lang og 2 km bred. Øen er del af Jardines del Rey-øgruppen og er forbundet med Cuba via en 48 km vejbro fra byen Caibaríen. Cayo Santa Maria er kendt for sine hvide sandstrande med krystalklart vand. En stor del af øen er dækket af mangrove og her findes et rigt dyreliv – både på land, i vand og i luften.

  Brug dagene på afslapning ved stranden eller hotellets pool. Der er også rig mulighed for sportslige aktiviteter som tennis og vandsport.

  Inkluderede måltider: All inclusive.

 • Dag 10 Den gamle by Remedios og tilbage til Havana

  Efter morgenmaden er det tid til at vende tilbage til rejsens udgangspunkt, Havana, hvor der venter os et par indholdsrige dage. Undervejs holder vi en pause i landets 8. ældste by, Remedios, der ofte forbigås af de vanlige turistruter, hvilket gør, at vi kan opleve den skønne, intakte atmosfære, som er tilbagelænet og lettere støvet på den hyggelige måde. Tilbage i Havana spiser vi en middag sammen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 10 & 11

  Habana Libre Hotel

  Dette hotel ligger midt i Cubas hovedstad Havana og er et af de største hoteller på hele Cuba. Hotellet ligger kun få meter fra Havanas 10 km l...

 • Dag 11 Byrundtur i det moderne Havana og tid på egen hånd

  Denne dag koncentrerer sig om Havanas moderne bydel, hvor vi først starter med at se Revolutions-pladsen. Her er blevet afholdt mange politiske stævner, og det var også her Fidel Castro talte til cubanerne. Vi skal også se Asger Jorns enestående vægudsmykninger i Revolutionsarkivet (Vi gør opmærksom på, at arkivet kan være lukket, da arkivet suverænt selv bestemmer, hvornår man kan komme på besøg).

  På Revolutionsmuseet bliver vi klogere på Cubas historie og den revolution, der befriede cubanerne for diktatoren Batista i 1959, ført af Fidel Castro og Che Guevara. Museet ligger i paladset, som landets præsidenter havde hjemme i fra 1920 til 1959, og ved indgangen er der skudhuller fra dengang Batista faldt. Vi ser også mange andre steder af historisk og kulturel betydning og får et indblik i cubanske samfundsforhold før og nu.

  Efter frokosten sammen på en lokal restaurant er resten af dagen fri på egen hånd. Kør en tur i en hestetrukken karet eller i en stor, åben amerikanerbil langs strandpromenaden Malecón, eller oplev byens stemning og musik på de mange pladser. Du kan også prøve at spise på en af de familierestauranter, paladares, der lever en skjult tilværelse, men som alle de lokale kender, og hvor du kan smage det, cubanerne spiser derhjemme – kød, ris, bønner og grøntsager som yucca eller malanga. Vi mødes igen om aftenen, hvor vi spiser aftensmad sammen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 12 Farverig gadekunst og i Hemingways fodspor inden hjemrejse

  Efter morgenmaden på hotellet besøger vi Callejón de Hamel – en smal gade i Havana fyldt med farverige vægmalerier og skulpturer. Her får du virkelig en smagsprøve på byens lokale kunst på gaden, der er byens centrum for den afro-cubanske kultur.

  Forfatteren Ernest Hemingway boede over 20 år på Cuba og det meste af tiden i huset Finca Vigia på en bakketop i San Francisco de Paula lidt uden for Havana. Vi ser huset med de lyse stuer, de mange bøger og eksotiske klenodier fra jagtture i Amerika og Afrika, der er bevaret som museum og giver et fascinerende indtryk af, hvordan forfatteren boede. Huset er en tidslomme, og ved siden af det står stadig det tårn, hvor Hemingway læste, kiggede i sit teleskop eller nød udsigten over Havana og havet. Han elskede Cuba, og kærligheden var gengældt.

  Vi spiser afskedsfrokost på en lokal restaurant og slutter dagens program af med en drink på Ambos Mundos Hotel, hvor Ernest Hemingway sad og skrev flere af sine romaner. Sidst på eftermiddagen kører vi til lufthavnen, hvor flyet hjem venter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 13 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode, centralt beliggende 3-, 4- og 5-stjernede hoteller
 • 5 x morgenmad, 6 x frokost, 4 x aftensmad og 6 dages all inclusive
 • 3 dages badeferie på 4-stjernet resort på Playa Ancon lidt udenfor Trinidad med all inclusive
 • 3 dages badeferie på 5-stjernet resort på Cayo Santa Maria med all inclusive
 • Transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Besøg på Havana Club Rum Museum
 • Oplevelser i Pinar del Rio-provinsen naturskønne område Vinãles
 • Hemingways hus og cocktail på hans stambar på hotellet Ambos Mundos
 • Byrundtur i Trinidad med salsalektion
 • Udflugt til sukkerplantagen Manaca Iznaga
 • Santa Clara med Che Guevaras mausoleum
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.375
 • Tillæg ved fly fra Aalborg: Ring og spørg til aktuel pris
 • Visa til Cuba kr. 300
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 06 juli 2021 13 dage Billund
  København
  19.995 kr. Bestil
  Få pladser
  Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - Mellemlanding 07/07-2021   kl. 00:00 07/07-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Havana 07/07-2021   kl. 00:00 07/07-2021   kl. 00:00
   Havana - Mellemlanding 18/07-2021   kl. 00:00 19/07-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Billund 19/07-2021   kl. 00:00 19/07-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Bestil Få pladser
   Flytider
   København - Mellemlanding 07/07-2021   kl. 00:00 07/07-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Havana 07/07-2021   kl. 00:00 07/07-2021   kl. 00:00
   Havana - Mellemlanding 18/07-2021   kl. 00:00 19/07-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - København 19/07-2021   kl. 00:00 19/07-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 19 juli 2021 13 dage Billund
  København
  19.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Mellemlanding 19/07-2021   kl. 00:00 19/07-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Havana 19/07-2021   kl. 00:00 19/07-2021   kl. 00:00
   Havana - Mellemlanding 30/07-2021   kl. 00:00 31/07-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Billund 31/07-2021   kl. 00:00 31/07-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Bestil Få pladser
   Flytider
   København - Mellemlanding 19/07-2021   kl. 00:00 19/07-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Havana 19/07-2021   kl. 00:00 19/07-2021   kl. 00:00
   Havana - Mellemlanding 30/07-2021   kl. 00:00 31/07-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - København 31/07-2021   kl. 00:00 31/07-2021   kl. 00:00
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Cuba

  Pas og visum

  Passet skal være gyldigt under opholdets varighed. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Danske statsborgere skal have et gyldigt visum for at kunne rejse ind i Cuba. Visummet koster 300 kr. og skal bestilles samtidigt med rejsen. Visum udstedes med en gyldighed på 30 dage.

  Derudover skal du indhente en engelsksproget erklæring fra dit forsikringsselskab, der bekræfter, at rejseforsikringen er inkl. sygdomsforsikring og dækker ved indrejse til Cuba. På erklæringen skal der endvidere stå perioden for policens gyldighed samt navn og cpr- nummer på alle deltagere. Erklæringen skal medbringes på rejsen.

  For yderligere information se www.um.dk’s hjemmeside her.

  Mindreårige under 18 år, der ikke rejser sammen med begge forældre, bør medbringe skriftligt samtykke, fra de(n), der har forældremyndigheden, og dokumentation for en evt. voksen ledsagers relation til den mindreårige. Det kan også være aktuelt, hvis den mindreårige og de(n) ledsagende voksne ikke har samme efternavn. Dokumentationen kan f.eks. være fødselsattest, skilsmisseerklæring, dokumentation for værgemål, adoptionserklæring eller lignende. Dokumentet bør være på engelsk eller oversat.

  Pas, visum og den engelsksprogede erklæring vedr. rejseforsikring skal medbringes på rejsen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Der findes to typer pesos i Cuba: den konvertible peso (CUC) og den lokale peso (CUP). Du vil som turist skulle benytte dig af den konvertible peso (CUC) under din rejse. Det er en ekstra valuta, som hovedsageligt turisterne veksler om til og bruger på hoteller og i “dollarsbutikker”. Den lokale peso er kun for cubanerne selv. Det er den valuta, de får deres løn udbetalt i. Det er ikke en valuta, som man vil komme i besiddelse af som turist.

  Det er ikke længere muligt at anvende eller veksle amerikanske dollars på Cuba. Derfor anbefaler vi, at man medbringer euro og veksler til CUC i lufthavnen ved ankomst. Overskydende CUC kan veksles tilbage i lufthavnen inden hjemrejsen.

  Der kan også hæves på kreditkort som Visa og MasterCard flere steder, særligt på de større hoteller og restauranter, men vær opmærksom på, at der ofte opkræves høje gebyrer. Visa kan bruges alle steder, og MasterCard kun nogle steder.

  Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort, så du er på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort. Undervejs er det desuden rart at have kontanter med til drikkepenge og mindre indkøb.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Cuba er seks timer bagud i forhold til Danmark. Cuba har sommer- og normaltid som Danmark, men der skiftes til sommertid to uger tidligere end i Danmark.

  Transport

  Busserne i Cuba har ikke samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden. Vejnettet i Cuba er ikke af bedste kvalitet, og nogle vejstrækninger kan derfor være meget ujævne.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge på Cuba. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10-15 % oven i regningen. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 CUC pr. nat pr. rejsedeltager). Drikkepenge fra turister i CUC-valutaen giver den almindelige cubaner langt mere købekraft end den almindelige cubanske peso.

  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpiccoloer. Det beløber sig ca. til 5,5 CUC pr. rejsedeltager pr. dag. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har valgt centralt beliggende 3-, 4- og 5-stjernede hoteller. Da hotellerne ikke er tildelt stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor standarden opleves lavere, og hvor beliggenheden i så fald har været afgørende for valget af hotel. Vi gør opmærksom på, at der kan der være begrænsning på det varme vand på hotellerne uanset standard.

  På vores rejser bruger vi også privat indkvartering i de såkaldte “casas particulares”, der er en cubansk form for mini-bed & breakfast. Alle værelser har eget bad og toilet og er pæne og rene. Indretningen er aldrig ens to steder, da vi jo her er hjemme i folks private hjem. Ikke alle værelser har vindue, da de cubanske huse er bygget til at holde varmen ude. Ikke alle cubanere taler lige godt engelsk, så vær forberedt på at bruge fingersprog og fagter, så skal det nok blive en god og sjov oplevelse. Et ophold i casa particular giver en god mulighed for at møde cubanerne og deres gæstfrihed og få et indblik i deres hverdag.

  Sikkerhed

  Det er generelt meget sikkert at opholde sig på Cuba, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis. Som mange andre steder i verden skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker på rejsen. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen eller allerhelst i en sikkerhedsboks på hotellet, og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  På Cuba benytter man 110 volt og bruger fladbenede stik som i USA. Vi anbefaler derfor, at du medbringer en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det cubanske køkken er en blanding af det spanske og det afrikanske køkken. Grundingredienserne er ris, bønner, salat, rodfrugten yucca, kartofler, søde kartofler, kylling, svinekød, oksekød og ikke mindst fisk. Grønne bananer er også meget anvendt i madlavningen og er mindre søde og større end de velkendte gule bananer.

  Cuba er i øvrigt velsignet med alle slags tropiske og subtropiske frugter, og mange kender vi slet ikke på vores breddegrader. Nationalretten er moros y cristianos, som består af sorte bønner, ris og svinekød, og ajiaco, der er en sammenkogt grønsagsret med yuccarod, majroer, gulerødder og maniok. Man drikker almindeligvis vand og øl til maden, men på de fleste hoteller fås også rød- og hvidvin.

  Den cubanske rom er af høj kvalitet, og det er et must at prøve den, når man er på Cuba. Den drikkes enten ren eller blandet med andre drikkevarer. Prøv også en forfriskende iskold mojito, som består af rom blandet med sukker, danskvand, limejuice og knuste mynteblade.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen. Ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark.

  Møde med en anden kultur

  Omverdenens embargo af Cuba og kommunismens bureaukrati har betydet, at Cuba på mange måder har stået stille. Selv om landet langsomt er under udvikling, er infrastruktur m.v. ikke af en standard, som vi er vant til. Programmet kan derfor i sjældne tilfælde blive justeret en smule pga. uforudsete ting. Er man som gæst åben og tålmodig over for lokale forhold, vil Cuba folde sig ud med al sin charme.

  Idéer til indkøb

  Populære souvenirs er rom og selvfølgelig cigarer. Køb ikke falske cigarer, som bliver tilbudt på gaden og på hoteller. Skal du være sikker på at købe ægte havannesere, skal du gøre det på cigarfabrikkerne. Andre interessante souvenirs er keramik, håndlavede smykker, billeder, kurveflet, broderier og den utroligt lækre cubanske kaffe. På markedet i Havana findes desuden mange spændende ting til billige penge.

 • Fakta

  • Statsform: Republik med etpartistyre.
  • Hovedstad: Havana med 2,1 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 11,1 mio. indbyggere.
  • Religion: Kristne 59 %.
  • Sprog: Det officielle sprog er spansk. Tidligere lærte mange russisk som andetsprog, men i dag er det mest engelsk. Når man kommer ud på landet, er det dog de færreste, der kan tale andet end spansk, så det kan være en god idé at lære sig et par spanske gloser.
  • Areal: 110.860 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Cuba ligger i det tropiske klimabælte. Øens specielle form og beliggenhed har givet den et klimatisk særpræg. Vindene fra havet kan nå ind til alle dele af øen. Den værste hede blæses bort, og klimaet er derfor mere behageligt end normalt i det tropiske område. På Cuba skifter årstiderne først og fremmest mellem tørtid og regntid. Tørtiden strækker sig fra november til og med april, hvor der dog falder lidt regn. Regntiden varer fra maj til oktober.

Trustpilot