Ring til os 70 22 66 00

Rejser til Ecuador

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Når du rejser til Ecuador venter der interessant kolonihistorie, aktive vulkaner, turkise krater-søer, høje Andesbjerge, tågeskove, indianermarkeder og de enestående Galápagosøer med et helt unikt dyreliv. Nok er Ecuador arealmæssigt småt, men på natur- og kultursiden er landet enormt!

Inka-historie og moderne sydamerikansk liv i hovedstaden Quito

Synes du, at ækvator og Ecuador lyder meget ens, er der en rigtig god grund til det – landet er nemlig navngivet efter den store linje, der deler Jorden i en nordlig og sydlig halvkugle, da den løber gennem landet. Den eneste by i verden, der gennemløbes af ækvator, er hovedstaden Quito, som er et must-see, når du rejser til Ecuador. Quito ligger i 2.850 m højde og er verdens næsthøjeste beliggende hovedstad. Her er det ikke kun den tynde luft, der tager pusten fra én, det er også selve byen og de betagende udsigter til sneklædte vulkaner i alle retninger. Byen blev grundlagt af spanierne i 1534 på resterne af en nedbrændt inkaby, og selv om Quito i dag er en moderne storby, har den formået at opretholde sine traditionelle kvarterer med Sydamerikas bedst bevarede arkitektur fra kolonitiden.

På din rejse til Ecuador bør du lægge vejen forbi den UNESCO-fredede gamle bydel, som er spækket med smukke bygninger og pladser. På den grønne uafhængighedsplads – Plaza de la Independencia – summer det af liv og travlhed. På pladsens ene side ligger præsidentpaladset, og på de andre sider ligger ærkebiskoppens palads, katedralen og rådhuset. Som en kontrast hviler der en højtidelig og melankolsk stemning over den nærliggende Plaza San Francisco, hvor Quitos ældste kirke og Sydamerikas største religiøse kompleks ligger.

Grønne dale, høje tinder og farvestrålende indianermarkeder

Når du rejser til Ecuador, skal du endelig også opleve landskaberne set fra La Panamericana, den panamerikanske hovedvej, der går gennem den grønne dal mellem Andesbjergenes vestlige og østlige bjergkæde. På en klar dag kan man se Corazon-vulkanen, Iliniza-vulkanens to toppe og den mægtige vulkan Cotopaxi på 5.897 m. Cotopaxi ligger i nationalparken af samme navn og her kan man se nærmere på den kegleformede og sneklædte vulkan, der er en af verdens højeste aktive vulkaner.

Er man interesseret i at opleve nogle vaskeægte indianermarkeder er der et par steder, man bør besøge undervejs på sin rejse i Ecuador. I Saquisili er der hver torsdag et stort marked, hvor der kommer indianere fra nær og fjern for at sælge og købe varer som grise, lamaer, kyllinger, marsvin og alle tænkelige dagligvarer, en moderne indianer har brug for. Det er et af Ecuadors mest autentiske markeder og et er sansebombardement af farver, dufte og lyde. Lørdagsmarkedet i Otavalo er et af Sydamerikas største, når pladsen Poncho Plaza indtages af handelsmænd fra nær og fjern, der sælger dagligvarer, tekstiler og kunsthåndværk i enorme mængder til indianere fra lokalområdet og turister fra hele verden. På vejen mod Otavalo kan man evt. gøre stop ved ækvatormonumentet, Quitsato. Her kan man stå med en fod på hver halvkugle, og på en klar dag kan man i horisonten se Ecuadors tredjehøjeste vulkan, Cayambe (5.790 meter), der også er det højeste punkt på ækvator.

Et paradis for kulturinteresserede og naturelskere i alle afskygninger

Når du rejser til Ecuador, kommer du til at køre gennem høje bjergpas og vindblæste hedelandskaber, kaldet paramo-landskaber, hvor man kan se marker i smukke brune, gule og grønne farver, der danner et patchwork-mønster i landskabet. Indianerne bor i traditionelle hytter på markerne, hvor der især dyrkes kartofler, gulerødder og løg. Du kan også forkæle dig selv undervejs på din rejse i Ecuador og besøge den lille højlandsby Papallacta, der er kendt for sine varme kilder. Fra Papallacta er der en fantastisk udsigt til de grønne bjerge, og man kan besøge et privat naturreservat, der ligger nogle hundrede meter nede ad Andesbjergene, hvor det ikke er ualmindeligt at se 14 forskellige arter af kolibrier på en time. Det er et paradis for fugleelskere og fotoentusiaster, og det er også her, du kan opleve fænomenet tågeskove.

Apropos smuk natur og spændende dyreliv, så skal enhver Ecuador-eventyrer og naturelsker med respekt for sig selv opleve de fantastiske Galápagosøer, der blev opdaget af Darwin i 1835. Den enestående øgruppe ligger 1.000 km ud for Ecuadors kyst og fungerer som en ecuadoriansk provins. Når man rejser til Galápagosøerne kan man på øen Isabela vandre ved en af øgruppens mest aktive vulkaner, den 1.490 m høje skjoldvulkan Sierra Negra. Man kan snorkle ved stedet Concha de Perla, og er man heldig, er der mulighed for at svømme med søløver og havskildpadder. På øen ligger også Breeding Center Isabela, hvor de arbejder for at genetablere bestanden af kæmpeskildpadder. Kæmpeskildpadderne er de største af sin art i verden og kan blive langt over 100 år. Skildpaddeskjoldets størrelse og form er forskelligt på de forskellige øer, da klimaet og nærmiljøet har været medbestemmende for skildpaddernes udvikling – endnu et bevis for Darwins evolutionsteorier!

Find din næste rejse til Ecuador nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Ecuador

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt i seks måneder efter hjemkomst, og der skal være mindst én blank side i passet. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Der kræves ikke visum af danske statsborgere, når det drejer sig om en turistrejse på under 90 dage.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden i Ecuador er amerikanske dollars (USD). Det er en god idé at medbringe små sedler, da 50- og 100-dollarsedler er svære at veksle og ikke modtages alle steder. Der er bankautomater i alle større byer på fastlandet, men kun i Puerto Ayora på Galápagosøerne. Kreditkort som MasterCard, Visa, Diners og American Express modtages ikke alle steder, og der vil ofte blive opkrævet et gebyr i forbindelse med betaling.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Tidsforskellen mellem Danmark og Ecuador er seks timer, når der er normaltid i Danmark, og syv timer, når der er sommertid. Tidsforskellen mellem Danmark og Galápagosøerne er henholdsvis syv og otte timer.

  Transport

  Busserne i Ecuador har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Ecuador. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxaer lægger man typisk 10 % oven i regningen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 amerikansk dollar pr. nat pr. rejsedeltager).

  Rejselederen samler ind for alle deltagere og uddeler løbende under hele rejsen drikkepenge til lokalguider, chauffører, tjenere (hvor måltider er inkluderet) og piccoloer på hotellerne.

  Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Ecuador er generelt et sikkert land at rejse i, men man skal selvfølgelig bruge sin sunde fornuft og passe på sine ejendele. Det tilrådes, at man holder sig til turistområderne og generelt ikke går ud alene, når det er mørkt. Penge og værdigenstande bør holdes tæt på kroppen i områder med mange mennesker. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i en sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Strømstyrken i Ecuador er 110 volt, og der bruges stik med flade ben, så husk at medbringe en adapter. Strømafbrydelser kan forekomme.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Maden i Ecuador er lige så varieret som den mangfoldige geografi. Du finder fritada med lapingachos (helstegt pattegris) og kartoffeltortila med lupin salsa, i højlandet. Ved kysten bør du prøve reje-ceviche som er mangrove-rejer marineret i krydret, kold tomatsalsa, og Amazonas-regionen byder på tropisk frugt og ferskvandsfisk. Ris og bønner er dagligdagstilbehør.

  Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå. Vand på flaske kan købes overalt. Tjek, at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50. Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere. Medbring derfor en jakke.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Ecuador har en stærkt voksende turistindustri, som i dag udgør en væsentlig del af landets samlede økonomi. Selv om vi således giver beskæftigelse til mange mennesker, skal vi altid huske på, at vi er gæster i et andet land og naturligvis skal respektere befolkningen og dens kultur. Der findes f.eks. stadig mange indianere, som ikke ønsker at blive fotograferet. Det er også vigtigt at huske, at de naturområder, vi besøger, er totalfredede reservater, som er oprettet til beskyttelse af dyr, planter og økosystemer. Det er strengt forbudt at indsamle eller beskadige planter, at forstyrre dyrs adfærd og færdes udenfor de afmærkede stier. Al form for affald skal indsamles og bringes med tilbage til en skraldespand.

  Det er vigtigt at drikke rigeligt i varmen. Indtagelse af alkohol og sodavand i større mængder øger risikoen for alvorlig dehydrering. Højdesyge hænger sammen med iltmængden i atmosfæren, og den falder med stigende højde, og ved 5.800 m er den f.eks. halveret. Quito ligger 2.850 m over havets overflade, og nogen vil måske mærke, at det kan være anstrengende at bevæge sig. For at undgå højdesygesymptomer anbefales det at drikke masser af vand, minimum 2-3 liter om dagen. Generelt er det vigtigt at holde pauser og tage det med ro.

  De sydamerikanske toiletforhold er forholdsvis primitive set i forhold til vores del af verden, og der er ofte intet toiletpapir. Det er en god idé altid at have håndsprit med sig.

  Idéer til indkøb

  Panamahatten, der bliver produceret i Ecuador af toquilla-strå samt chokolade, kunsthåndværk, hængekøjer, ponchoer og sweatere er souvenirs i verdensklasse.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Quito med 2,7 mio. indbyggere (metropolområde 3,1 mio.).
  • Befolkning: 16,5 mio. indbyggere.
  • Religion: Katolikker 74 %, ateister 8 %.
  • Sprog: Det officielle sprog er spansk, men en del taler indianske sprog.
  • Areal: 283.561km² (Danmark 43.094 km2).
  • Klima: Klimaet i Ecuador varierer meget på grund af landets geografi. Der er ingen mærkbare ændringer i årstiden, men derimod perioder med mere eller mindre regn. I højlandet er regntiden fra oktober til maj. Det betyder, at dagene generelt har en solrig formiddag og en regnfuld eftermiddag. Temperaturen ligger mellem 9 og 20 °C, men det kan godt være koldere ved meget store højder (3.000-5.000 meter). Fra juni til september regner det mindre, blæser mere og temperaturen kan komme op på 25 °C. På Galápagosøerne er der ligeledes to sæsoner. En varm/våd sæson fra januar til juni, og en kold/tør sæson resten af året. Den varme/våde sæson er varm og solrig med hyppige, korte regnbyger. Temperaturen ligger mellem 21 og 31 °C. Resten af året er vejret lidt koldere. Det er ofte overskyet, og der kan falde finregn. Temperaturen ligger mellem 19 og 26 °C. Vandtemperaturen på Galápagos i den varme/våde sæson ligger mellem 20 og 26 °C, og i den tørre/kolde sæson kan den falde til 16 °C.

Trustpilot