Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Stor leguan - Risskov Rejser

Eksklusiv rejse – kun 15 deltagere!

Peru, Amazonas & Galápagos

  17 dage fra kr. 48.995

Om rejsen

På denne rundrejse til Peru, Amazonas og Galápagos går vi i fodsporene på inkaerne og Darwin. Rejsen går bl.a. til de fascinerende Galápagosøer og den glemte inkaby Machu Picchu i Andesbjergene. Der venter også besøg i landsbyer i inkaernes hellige dal, byrundtur i den tidligere inka-hovedstad, Cusco, og byvandring i Quito i Ecuador, hvor der er udsigt til snedækkede vulkaner.

Med fire hele dage på to af Galápagosøerne er der rig mulighed for at udforske naturen og dyrelivet, der er lige så fascinerende, som dengang Darwin gik i land. Og på en lodge langt inde i Amazonas-regnskoven oplever du naturen med alle sanser 24 timer i døgnet, hvor naturvejlederne på lodgen gør alt for, at du skal få dit livs oplevelse. En rejse, der både appellerer til naturelskere og historieinteresserede. I regnskoven venter dig både store naturoplevelser og luksuriøse omgivelser.

Glæd dig fordi

 • du oplever både Machu Picchu, Amazonas og Galápagos på én og samme rejse
 • du møder lokalbefolkningen i Andesbjergene
 • du går rundt i ruinerne i inkaernes glemte by Machu Picchu
 • der er god tid til at opleve inkakulturen i både Machu Picchu og Cusco
 • der venter intet mindre end et eventyr i Amazonas’ regnskov
 • basen i Amazonas er en ecolodge i luksusklasse
 • du oplever regnskovens fascinerende dyreliv med lokale eksperter
 • der venter en indholdsrig og interessant byrundtur i Quito
 • rejsen indeholder 4 dage med naturoplevelser på Galápagos
 • vi bor på to forskellige øer – Santa Cruz og Isabela
 • dagene på Galápagos inkluderer mange udflugter
Antal dage
17 dages rundrejse
Pris
Fra kr. 48.995
Afrejse fra
Aalborg, Billund, København
Dansk rejseleder
Simon Brammer Hansen

Danmarks bedste rundrejse til Peru & Galápagos fordi

Rejseleder Simon Brammer har boet i Peru og er peruviansk gift, og kender derfor landet indefra

Du får en helt særlig kombination af Perus højdepunkter og Galápagos’ fascinerende dyreliv

Du kan glæde dig til uovertruffen overnatning i Amazonas – der findes ingen bedre!

Danmarks bedste rundrejse til Peru & Galápagos fordi

Video: Hør en af vores rejseledere fortælle om, hvad du kan opleve på rejsen

Mød din rejseleder på turen

Rejseleder - Simon Brammer - Risskov Rejser
Simon er Sydamerika-ekspert

Rejseleder Simon har boet en årrække i Peru og har bl.a. studeret flora og fauna i Amazonas og beskæftiget sig med præ-columbiansk historie. Simon elsker at fortælle om den sydamerikanske kultur og natur, hvilket han vil gøre på denne rundrejse til Peru, Amazonas og Galapagos.


Læs mere om Simon Brammer Hansen

Rejseleder - Simon Brammer - Risskov Rejser
Simon er Sydamerika-ekspert

Rejseleder Simon har boet en årrække i Peru og har bl.a. studeret flora og fauna i Amazonas og beskæftiget sig med præ-columbiansk historie. Simon elsker at fortælle om den sydamerikanske kultur og natur, hvilket han vil gøre på denne rundrejse til Peru, Amazonas og Galapagos.


Læs mere om Simon Brammer Hansen

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Lima

  Vi ankommer til Lima ved aftenstid. Der overnattes på hotel i nærheden af lufthavnen.

  Her skal du bo dag 1

  Wyndham Costa del Sol Lima Airport

  Hotellet lader dig koble ordentligt af efter en lang dag på et af de 144 værelser, der alle har balkon og en smuk udsigt over byen Lima. Hotellet...

 • Dag 2 Inkaernes hellige dal, Urubambadalen og indianermarked i Pisac

  Vi flyver tidligt om morgenen over de majestætiske Andesbjerge til inkaernes gamle hovedstad Cusco, der ligger i 3.300 meters højde. Fra Cusco kører vi “ned “til Urubambadalen – inkaernes hellige dal – som er betegnelsen for området med byerne Pisac, Calca, Yucay, Urubamba og Ollantaytambo. Området er usædvanlig frugtbart og forsynede i inka-perioden indbyggerne i Cusco med frugt og grønt, og den dag i dag dyrkes der især kartofler og majs. Vi når til Pisac, der er kendt for to ting – det store indianermarked og inkaruinerne fra 1400-tallet, der ligger over byen. Indianermarkedet i Pisac har status som et af de bedste i Sydamerika. Markedet er fyldt med plasticoverdækkede boder med alverdens ting og sager, frugt og grønt, farvestrålende tæpper og ponchoer og et mylder af mennesker. En af de ting, der overrasker, er kartofler i farver og faconer, som man aldrig ser på vores breddegrader. Vi kører videre til Yucay, hvor der overnattes.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 3 Den glemte inkaby Machu Picchu

  Denne dag venter rejsens måske største oplevelse – den glemte inkaby Machu Picchu 112 km nordvest for Cusco. Kun få ud over de lokale kendte til byens eksistens i 1800-tallet. Tyske eventyrere var her sandsynligvis i 1860’erne, og en britisk missionær refererer til området i 1870’erne, men det var den amerikanske historiker Hiram Bingham, der i 1911 genopdagede Machu Picchu. På det tidspunkt var Machu Picchu fuldstændig dækket af skov, og man mener faktisk, at der kan være lignende byer gemt i junglen.

  Vi starter tidligt på dagen og kører til stationen i Ollantaytambo. Herfra skal vi med toget “Viststadome” gennem Urubamba-dalen til Aguas Calientes. Togturen er en stor oplevelse, da store panoramavinduer giver frit udsyn til naturen. Aguas Calientes ligger ved den brusende Urubamba-flod og er sidste stop inden Machu Picchu. Fra Aguas Calientes tager vi med shuttlebussen, der kører i pendulfart til Machu Picchu – og snart vil inkaernes glemte by ligge for dine fødder, og du vil have udsigt til Huayna Picchu, der knejser i baggrunden.

  Der er meget, der tyder på, at Machu Picchu var et kongeligt palads bygget af Pachacútec, der regerede fra 1438-1471, og på rundvisningen i det storslåede bygningsanlæg med beboelsesområder og templer bliver man konstant overrasket over inkaernes bygningskunst. Det gælder f.eks. Soltemplet, der er områdets eneste runde bygning, og hvis fundament er én stor klippeblok, og de Seksten Rituelle Bade, der er et stykke ingeniørarbejde af dimensioner. For mange er det en drøm, der går i opfyldelse her ved Machu Picchu, så det gælder om at få mest muligt ud af dagen. Derfor har vi frokostpakke med fra hotellet, så vi ikke skal bruge dyrebar tid på at stå i kø. Sidst på eftermiddagen tager vi tilbage til Agus Calentes, hvor der overnattes. 

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 4 Mulighed for ekstra oplevelser ved Machu Picchu. Med toget til Cusco

  Har du en drøm om at opleve solopgangen over Machu Picchu eller lyst til at gå mere i dybden med oplevelserne, så er der mulighed for at tilkøbe en formiddagstur. Du kan også tilbringe formiddagen i Aguas Calientes og f.eks. nyde formiddagskaffen på en café ved jernbanen og blive underholdt af det store menneskemylder af lokale og turister fra alverdens lande eller kig forbi byens marked, hvor der sælges alt fra fødevarer til kunsthåndværk. Aguas Calientes betyder varme kilder, og i udkanten af byen er der varme pools med mulighed for et termisk bad. Ca. to km fra stationen ligger Museo de Sitio de Machu Picchu, som bestemt er et besøg værd.

  Om eftermiddagen tager vi med toget tilbage til Cusco. Byen er grundlagt af inkakongen Pachacútec i 1438, og han satte sit præg på byen med bemærkelsesværdige bygningsværker og gjorde den til hovedstad i inkariget – en status, der varede, indtil spanierne gjorde Lima til hovedstad.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Solopgang over Machu Picchu

  Bussen kører mellem Aguas Calientes og indgangen til Machu Picchu hver 10. min og varer ca. 25-30 min. Pakken inkluderer busbillet t/r samt indgangsbillet til Machu Picchu og skal bestilles hjemmefra.

  Kr. 595 pr. person

 • Dag 5 Byrundtur i Cusco plus fire berømte inka-ruiner

  Der er lagt op til en interessant dag i Cusco og omegn. Vi begynder med en byvandring, der bl.a. går til soltemplet Qoricancha, som kom til at udgøre fundamentet til Santo Domingo-kirken opført af spanierne i 1600-tallet. Templet var tilegnet solguden Inti og udsmykket med massive plader af det pureste guld. Kort tid efter at spanierne kom hertil, plyndrede de templet for guld, og oplevelsen, der er tilbage, er efter manges mening det bedste eksempel på inkaernes arkitektoniske kunnen. Vi nyder stemningen på byens mest betydningsfulde plads, Plaza de Armas, og kigger naturligvis også indenfor i Katedralen og ser den overdådige udsmykning.

  Om eftermiddagen tager vi til fire interessante inka-ruiner i nærheden af Cusco. Tambomachay er et område med hellige bade, Puca Pucara menes at have været datidens landevejskro og den fascinerende ruin Q’enqo, der betyder  “zig-zag”, volder de lærde  vanskeligheder med hensyn til anvendelse. Vi besøger også Sacsayhuaman, der er et enormt fæstningsværk, hvoraf mange af stenene er over otte meter høje.

  Har du mod på mere denne dag, kan du, når vi kommer tilbage til Cusco i nærheden af Katedralen, se den 12-kantede sten – endnu et eksempel på inkaernes suveræne byggestil.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 6 Til eventyrlige oplevelser i Amazonas' jungle

  Regnskoven i det sydlige Peru hører til en af de mest artsrige i verden med f.eks. 1.300 fuglearter og 1.200 sommerfuglearter – og vi er så heldige at tilbringe de næste tre dage i denne eventyrlige verden. Vi flyver til Puerto Maldonado, der er hovedstad i provinsen Madre de Dios – Perus mindst befolkede og også en af de mindst udforskede provinser i landet. Næste del af rejsen foregår til vands, når vi sejler en 45-minutters tur ad Madre de Dios-floden til lodgen Inkaterra Reserva Amazonica. Undervejs kan vi være heldige at se kaimaner (alligatorer) og skildpadder, der ligger ved flodbredden, og i træerne kan vi sikkert spotte aber.

  Den prisbelønnede lodge ligger på venstre bred af floden i de skønneste omgivelser, og staben af guider på lodgen udgøres bl.a. af biologer og naturvejledere. Efter en kort præsentation af lodgen, området og udflugtsmulighederne tager vi på en vandretur rundt i området og bliver introduceret til regnskoven, der byder på førsteklasses “bird watching”. I skumringen kommer du på en sejltur og oplever skiftet mellem dag og nat, som betyder, at nu er det natdyrene, der “hersker” i junglen. Begge aftener vil der efter middagen være foredrag af de engelsktalende guider.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 6 & 7

  Inkaterra Reserva Amazonica

  Glæd dig til opholdet i junglen på den prisbelønnede ecolodge, Inkaterra Reserva Amazonica. Lodgen ligger dybt inde i Tambopata National Reserv...

 • Dag 7 Oplevelser i Amazonas. Gå blandt trætoppene og udforsk sumpen

  Det er en uforglemmelig oplevelse at vågne op til regnskovens lydunivers, og lodgen serverer da også morgenmad fra kl. 5.30 til 9.30, så der er virkelig mulighed for at få noget ud af dagen. Formiddagen byder på en udflugt til Lake Sandoval, hvor vi med kanoer sejler rundt på udkig efter de truede kæmpeoddere i området. Kæmpeodderen er verdens største odder og kan blive op til to meter lang målt fra snude til hale, og dens poteaftryk er på størrelse med en menneskehånd!

  Efter frokost på lodgen kan du tage med ud på en fantastisk vandretur mellem trætoppene 29 meter over jorden. Heroppe i trækronerne er der bygget et netværk af hængebroer, der forbinder otte udkigsplatforme, og hvorfra man kan være heldig at spotte dyrelivet, bl.a. de store, farvestrålende ara-papegøjer, spætter, tukaner, dovendyr og aber.

  Tilbage på landjorden kan man fortsætte  på ruten “Anaconda Walk”, der via en 200 m lang træbro fører over et sumpområde, hvor man kan se nogle af områdets mange amfibier, blomster, fugle og måske endda en slange eller to. 

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 8 Sightseeing, det lokale marked i Puerto Maldonado og fly videre til Lima

  Vi siger farvel til lodgen i Amazonas. Med mange uforglemmelige naturoplevelser i bagagen tager vi tilbage til Puerto Maldonado, hvor vi får mulighed for at besøge det lokale marked og tager på en sightseeingtur rundt i byen. Sidst på eftermiddagen flyver vi til Lima.

  Vi ankommer i Lima ved aftentid, og da vi flyver videre næste morgen, overnatter vi på Hotel Costa del Sol ved lufthavnen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her skal du bo dag 8

  Wyndham Costa del Sol Lima Airport

  Hotellet lader dig koble ordentligt af efter en lang dag på et af de 144 værelser, der alle har balkon og en smuk udsigt over byen Lima. Hotellet...

 • Dag 9 Med fly til Quito og byrundtur i Quito med udsigt til vulkaner

  Vi flyver fra Lima til Ecuadors hovedstad Quito, hvor vi lander sidst på formiddagen. Quito ligger i 2.850 m højde og er verdens næsthøjest beliggende hovedstad. Her er det ikke kun den tynde luft, der tager pusten fra én, det er også selve byen og de betagende udsigter til sneklædte vulkaner i alle retninger. Byen blev grundlagt af spanierne i 1534 på resterne af en nedbrændt inkaby, og selv om Quito i dag er en moderne storby, har den formået at bevare sine traditionelle kvarterer med Sydamerikas bedst bevarede arkitektur fra kolonitiden.

  Efter frokost tager vi på byrundtur i den gamle bydel og oplever byens mange smukke bygninger og pladser. På den grønne uafhængighedsplads – Plaza de la Independencia – summer det af liv og travlhed. På pladsens ene side ligger præsidentpaladset, og på de andre sider ligger ærkebiskoppens palads, katedralen og rådhuset. Som en kontrast hviler der en højtidelig og melankolsk stemning over den nærliggende Plaza San Francisco, hvor Quitos ældste kirke og Sydamerikas største religiøse kompleks ligger. Vi ser barokkirken La Compañia med den overdådige udsmykning med guld og besøger også den botaniske have i Carolinaparken.
  Om aftenen spiser vi fælles middag.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 10 Eventyret på Galápagosøerne begynder denne dag

  Galápagosøerne findes ingen andre steder i verden! Og sådan bliver det forhåbentlig ved med at være. Den isolerede øgruppe i Stillehavet ca. 1.000 km vest for Ecuador består af 19 øer, hvoraf kun de fem er beboede. Så her er der virkelig tale om at træde ind i dyrenes verden! 97 % af øgruppen er udlagt som nationalpark og har været på UNESCOs verdensarvsliste siden 1978.

  Fra Quito flyver vi til øen Baltra og sejler herfra til byen Puerto Ayora på øen Santa Cruz. Vi spiser frokost i Puerto Ayora, der er Galápagos’ største by, og sejler herfra videre til øen Isabela. Det er den største af Galápagosøerne, men her bor kun få mennesker. Byen Puerto Villamil med ca. 2.200 indbyggere er øens største og eneste bebyggelse, og her skal vi bo de næste dage. Den resterende del af dagen kan du nyde det i den lille charmerende by, der mest af alt minder om et fiskerleje, og ved den skønne strand kan du være heldig at møde pingviner, pelikaner og forskellige sulearter. Med andre ord – scenen er sat til fortryllende naturoplevelser.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 11 Vandring på en aktiv vulkan og snorkling med søløver

  Galápagosøernes dramatiske vulkanske fortid ses tydeligst på øen Isabela, hvor der er ikke mindre end fem aktive vulkaner. Denne dag skal vi vandre (eller ride) ved en af de mest aktive, som er den 1.490 m høje skjoldvulkan Sierra Negra. Her er vi omgivet af et rødt vulkanlandskab, hvor varaner nyder solens stråler, og der er en imponerende udsigt til krateret – verdens næststørste med en diameter på 10 km. Undervejs vil du også kunne se nogle af øens endemiske plantearter, såsom træbregne, Guayabillo-træ og den velduftende Romerillo-plante. Vi tager tilbage til Puerto Villamil, og om eftermiddagen snorkler vi ved Concha de Perla og oplever en forunderlig verden i det klare, stille vand. Hvis vi har heldet med os – og det er der store chancer for – er der mulighed for at svømme med søløver og havskildpadder. 

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 12 Sejltur til øen Las Tintoreras. Besøg på Breeding Center Isabela

  Dagens første oplevelse er en sejltur til den lille ø Las Tintoreras, der har fået sit navn efter den hvidtippede revhaj, som ofte er at finde i det lave vand rundt om øen. Sejlturen følger kysten, hvor der er gode chancer for at se bl.a. den karakteristiske fregatfugl, og når vi vandrer på øen, vil vi se søløver, havleguaner, blåfodede suler, pelikaner og Galápagospingviner, der er den eneste pingvinart, der lever på ækvator. Vi sejler tilbage til Isabela og får en lidt speciel oplevelse, som er både  historisk og naturskøn. Vi skal besøge “Wall of the Tears”, som er en mur bygget af straffefanger deporteret hertil fra fastlandet i perioden 1945 – 1959. Muren står i dag som et monument over en næsten umenneskelig opgave. Næste oplevelse er et besøg på Breeding Center Isabela, hvor de arbejder for at genetablere bestanden af kæmpeskildpadder. Kæmpeskildpadderne er de største af sin art i verden og kan blive langt over 100 år. Skildpaddeskjoldets størrelse og form er forskelligt på de forskellige øer, da klimaet og nærmiljøet har været medbestemmende for skildpaddernes udvikling – endnu et bevis for Darwins evolutionsteorier!

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 13 Øhop til Santa Cruz og et møde med kæmpeskildpadder

  Det er blevet tid til at skifte ø, og vi sejler til Santa Cruz, hvor vi skal bo i Puerto Ayora. På Santa Cruz, hvor klimaet er fugtigt, er skildpadderne store, deres skjold er rundt og halsen kort. Vi tager en tur op i højlandet til Primicias Ranch, hvor vi går på udkig efter Galápagos’ vartegn: kæmpeskildpadden. Området er hjemsted for et stort antal skildpadder, og selv om man skal holde sig på afstand, er det dybt fascinerende at iagttage skildpadderne, når de græsser eller tager en dukkert – og når man så tænker på, hvor gamle de sandsynligvis er, bliver det et helt ufatteligt eventyr. Senere går vi på opdagelse i lavatunneller, der er millioner af år gamle og får en fornemmelse af den vulkanske aktivitet, der har skabt øerne. Denne dag besøger vi også Charles Darwin Research Station, hvor vi lærer mere om kæmpeskildpadderne og får et indblik i arbejdet med at genskabe bestanden. De bliver f.eks. udklækket i centeret og lever her, indtil de kan overleve i naturen og sættes ud.

   Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 14 Tid på egen hånd og mulighed for udflugter til andre øer

  Dagen er fri til afslapning og udforskning af Puerto Ayora. Tag en slentretur på hovedgaden eller besøg Galápagos’ smukkeste strand Tortuga Bay, med kridhvidt sand og turkisblåt vand.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Udflugt til øerne omkring Santa Cruz

  Fra Santa Cruz er der også mulighed for endagsture til andre af øgruppens spændende øer. For at fordele turisterne og mindske presset på øerne er det nationalparken, der bestemmer hvilken endagstur, der tilbydes den pågældende dag. Det er derfor først et par måneder før afrejsen, vi kan sige, hvilken tur der bliver tale om. Turen er ikke inkluderet og skal bestilles hjemmefra.

  Kr. 1.945 pr. person

 • Dag 15 Tilbage til Ecuadors fastland

  I dag tager vi afsked med Galápagos og rejser tilbage til fastlandet. Fra Puerto Ayora tager vi til lufthavnen på Baltra og flyver til Guayaquil på fastlandet. Vi kører til hotellet og spiser middag.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 16 Sightseeing i Guayaquil. Afrejse fra Ecuador

  Den moderne by Guayaquil er Ecuadors største by og landets økonomiske centrum. Vi tager på byrundtur og oplever en by, der har undergået store forandringer i de seneste år. Promenaden Malecón Simón Bolivar langs Guayas-floden er en af de ting, der bl.a. har været med til at forandre byen. Vi går på opdagelse i det charmerende kvarter Las Peñas med de farverige huse, og det var i dette område, at byen blev grundlagt. Her fra skråningen af Santa Ana-højen er der i øvrigt den flotteste udsigt over næsten hele storbyen. På den grønne plads Parque Seminario ser vi grønne landleguaner og skildpadder, der holder til her midt i den travle by. Efter frokost går turen til lufthavnen, hvor vi starter rejsen tilbage til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 17 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3-4-stjernede hoteller og lodges
 • 15 x morgenmad, 11 x frokost og 8 x aftensmad
 • Transport og udflugter inkl. entreer jf. program
 • Indianermarkedet i Pisac
 • Panorama-togtur med Vistadome
 • Besøg ved Machu Picchu
 • Byrundtur i Cusco
 • Sejltur på Madre de Dios-floden til luksuslodge i Amazonas
 • Ophold på lodge i Amazonas med varieret udflugtsprogram
 • Sightseeing med mange highlights i Quito
 • To dages ophold på øen Isabela og to dages ophold på øen Santa Cruz
 • Besøg på Charles Darwin Research Station
 • Besøg på Breeding Center Isabela
 • Sejltur og oplevelser på øen Las Tintoreras
 • Besøg ved "Wall of the Tears" på øen Isabela
 • Byrundtur i Guayaquil
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 7.995
 • Ingala transitkort til Galápagos 20 USD (betales i lufthavnen på vej til Galápagos)
 • Entré til Galápagos Nationalpark (betales lokalt) 100 USD
 • På øen Isabela betales et mole-gebyr på 5 USD
 • Ved afrejse fra Aalborg. Tillæg kr. 1.250
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 09 oktober 2019 17 dage Simon Brammer Hansen Billund
  København
  Aalborg
  Kr. 48.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 09/10-2019   kl. 10:05 09/10-2019   kl. 11:15
   Amsterdam - Lima 09/10-2019   kl. 12:35 09/10-2019   kl. 18:05
   Lima - Cusco 10/10-2019   kl. 08:13 10/10-2019   kl. 09:40
   Cusco - Puerto Maldonado 14/10-2019   kl. 11:58 14/10-2019   kl. 12:58
   Puerto Maldonado - Lima 16/10-2019   kl. 14:57 16/10-2019   kl. 16:30
   Lima - Quito 17/10-2019   kl. 12:05 17/10-2019   kl. 14:29
   Quito - Galapagos 18/10-2019   kl. 07:10 18/10-2019   kl. 09:47
   Galapagos - Guayaquil 23/10-2019   kl. 12:55 23/10-2019   kl. 15:47
   Guayaquil - Amsterdam 24/10-2019   kl. 18:40 25/10-2019   kl. 13:15
   Amsterdam - Billund 25/10-2019   kl. 16:40 25/10-2019   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 09/10-2019   kl. 09:30 09/10-2019   kl. 10:55
   Amsterdam - Lima 09/10-2019   kl. 12:35 09/10-2019   kl. 18:05
   Lima - Cusco 10/10-2019   kl. 08:13 10/10-2019   kl. 09:40
   Cusco - Puerto Maldonado 14/10-2019   kl. 11:58 14/10-2019   kl. 12:58
   Puerto Maldonado - Lima 16/10-2019   kl. 14:57 16/10-2019   kl. 16:30
   Lima - Quito 17/10-2019   kl. 12:05 17/10-2019   kl. 14:29
   Quito - Galapagos 18/10-2019   kl. 07:10 18/10-2019   kl. 09:47
   Galapagos - Guayaquil 23/10-2019   kl. 12:55 23/10-2019   kl. 15:47
   Guayaquil - Amsterdam 24/10-2019   kl. 18:40 25/10-2019   kl. 13:15
   Amsterdam - København 25/10-2019   kl. 14:20 25/10-2019   kl. 15:40
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - Amsterdam 09/10-2019   kl. 10:10 09/10-2019   kl. 11:30
   Amsterdam - Lima 09/10-2019   kl. 12:35 09/10-2019   kl. 18:05
   Lima - Cusco 10/10-2019   kl. 08:13 10/10-2019   kl. 09:40
   Cusco - Puerto Maldonado 14/10-2019   kl. 11:58 14/10-2019   kl. 12:58
   Puerto Maldonado - Lima 16/10-2019   kl. 14:57 16/10-2019   kl. 16:30
   Lima - Quito 17/10-2019   kl. 12:05 17/10-2019   kl. 14:29
   Quito - Galapagos 18/10-2019   kl. 07:10 18/10-2019   kl. 09:47
   Galapagos - Guayaquil 23/10-2019   kl. 12:55 23/10-2019   kl. 15:47
   Guayaquil - Amsterdam 24/10-2019   kl. 18:40 25/10-2019   kl. 13:15
   Amsterdam - Aalborg 25/10-2019   kl. 16:30 25/10-2019   kl. 17:50
   Se flytider
 • 14 november 2019 17 dage Simon Brammer Hansen Billund
  København
  Aalborg
  Kr. 48.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Bestil Få pladser
   Flytider
   Billund - Amsterdam 14/11-2019   kl. 10:10 14/11-2019   kl. 11:15
   Amsterdam - Lima 14/11-2019   kl. 12:35 14/11-2019   kl. 19:15
   Lima - Cusco 15/11-2019   kl. 08:13 15/11-2019   kl. 09:40
   Cusco - Puerto Maldonado 19/11-2019   kl. 11:58 19/11-2019   kl. 12:58
   Puerto Maldonado - Lima 21/11-2019   kl. 14:57 21/11-2019   kl. 16:30
   Lima - Quito 22/11-2019   kl. 12:05 22/11-2019   kl. 14:29
   Quito - Galapagos 23/11-2019   kl. 07:10 23/11-2019   kl. 09:47
   Galapagos - Guayaquil 28/11-2019   kl. 12:55 28/11-2019   kl. 15:47
   Guayaquil - Amsterdam 29/11-2019   kl. 20:05 30/11-2019   kl. 13:30
   Amsterdam - Billund 30/11-2019   kl. 16:45 30/11-2019   kl. 17:50
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Bestil Få pladser
   Flytider
   København - Amsterdam 14/11-2019   kl. 09:55 14/11-2019   kl. 11:25
   Amsterdam - Lima 14/11-2019   kl. 12:35 14/11-2019   kl. 19:15
   Lima - Cusco 15/11-2019   kl. 08:13 15/11-2019   kl. 09:40
   Cusco - Puerto Maldonado 19/11-2019   kl. 11:58 19/11-2019   kl. 12:58
   Puerto Maldonado - Lima 21/11-2019   kl. 14:57 21/11-2019   kl. 16:30
   Lima - Quito 22/11-2019   kl. 12:05 22/11-2019   kl. 14:29
   Quito - Galapagos 23/11-2019   kl. 07:10 23/11-2019   kl. 09:47
   Galapagos - Guayaquil 28/11-2019   kl. 12:55 28/11-2019   kl. 15:47
   Guayaquil - Amsterdam 29/11-2019   kl. 20:05 30/11-2019   kl. 13:30
   Amsterdam - København 30/11-2019   kl. 15:15 30/11-2019   kl. 16:35
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - Amsterdam 14/11-2019   kl. 09:55 14/11-2019   kl. 11:25
   Amsterdam - Lima 14/11-2019   kl. 12:35 14/11-2019   kl. 19:15
   Lima - Cusco 15/11-2019   kl. 08:13 15/11-2019   kl. 09:40
   Cusco - Puerto Maldonado 19/11-2019   kl. 11:58 19/11-2019   kl. 12:58
   Puerto Maldonado - Lima 21/11-2019   kl. 14:57 21/11-2019   kl. 16:30
   Lima - Quito 22/11-2019   kl. 12:05 22/11-2019   kl. 14:29
   Quito - Galapagos 23/11-2019   kl. 07:10 23/11-2019   kl. 09:47
   Galapagos - Guayaquil 28/11-2019   kl. 12:55 28/11-2019   kl. 15:47
   Guayaquil - Amsterdam 29/11-2019   kl. 20:05 30/11-2019   kl. 13:30
   Amsterdam - Aalborg 30/11-2019   kl. 15:15 30/11-2019   kl. 16:35
   Se flytider
 • 08 januar 2020 17 dage Simon Brammer Hansen Billund
  København
  Aalborg
  Kr. 48.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Amsterdam 08/01-2020   kl. 10:10 08/01-2020   kl. 11:25
   Amsterdam - Lima 08/01-2020   kl. 12:35 08/01-2020   kl. 19:15
   Lima - Cusco 09/01-2020   kl. 08:13 09/01-2020   kl. 09:40
   Cusco - Puerto Maldonado 13/01-2020   kl. 11:58 13/01-2020   kl. 12:58
   Puerto Maldonado - Lima 15/01-2020   kl. 14:57 15/01-2020   kl. 16:30
   Lima - Quito 16/01-2020   kl. 12:05 16/01-2020   kl. 14:29
   Quito - Galapagos 17/01-2020   kl. 07:10 17/01-2020   kl. 09:47
   Galapagos - Guayaquil 22/01-2020   kl. 12:55 22/01-2020   kl. 15:47
   Guayaquil - Amsterdam 23/01-2020   kl. 20:05 24/01-2020   kl. 13:30
   Amsterdam - Billund 24/01-2020   kl. 16:45 24/01-2020   kl. 17:50
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Bestil Få pladser
   Flytider
   København - Amsterdam 08/01-2020   kl. 09:55 08/01-2020   kl. 11:25
   Amsterdam - Lima 08/01-2020   kl. 12:35 08/01-2020   kl. 19:15
   Lima - Cusco 09/01-2020   kl. 08:13 09/01-2020   kl. 09:40
   Cusco - Puerto Maldonado 13/01-2020   kl. 11:58 13/01-2020   kl. 12:58
   Puerto Maldonado - Lima 15/01-2020   kl. 14:57 15/01-2020   kl. 16:30
   Lima - Quito 16/01-2020   kl. 12:05 16/01-2020   kl. 14:29
   Quito - Galapagos 17/01-2020   kl. 07:10 17/01-2020   kl. 09:47
   Galapagos - Guayaquil 22/01-2020   kl. 12:55 22/01-2020   kl. 15:47
   Guayaquil - Amsterdam 23/01-2020   kl. 20:05 24/01-2020   kl. 13:30
   Amsterdam - København 24/01-2020   kl. 15:15 24/01-2020   kl. 16:35
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Bestil 2 pladser tilbage
   Flytider
   Aalborg - Amsterdam 08/01-2020   kl. 06:00 08/01-2020   kl. 07:25
   Amsterdam - Lima 08/01-2020   kl. 12:35 08/01-2020   kl. 19:15
   Lima - Cusco 09/01-2020   kl. 08:13 09/01-2020   kl. 09:40
   Cusco - Puerto Maldonado 13/01-2020   kl. 11:58 13/01-2020   kl. 12:58
   Puerto Maldonado - Lima 15/01-2020   kl. 14:57 15/01-2020   kl. 16:30
   Lima - Quito 16/01-2020   kl. 12:05 16/01-2020   kl. 14:29
   Quito - Galapagos 17/01-2020   kl. 07:10 17/01-2020   kl. 09:47
   Galapagos - Guayaquil 22/01-2020   kl. 12:55 22/01-2020   kl. 15:47
   Guayaquil - Amsterdam 23/01-2020   kl. 20:05 24/01-2020   kl. 13:30
   Amsterdam - Aalborg 24/01-2020   kl. 16:25 24/01-2020   kl. 17:45
   Se flytider
 • 20 februar 2020 17 dage Simon Brammer Hansen Billund
  København
  Aalborg
  Kr. 48.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - Amsterdam 20/02-2020   kl. 10:10 20/02-2020   kl. 11:25
   Amsterdam - Lima 20/02-2020   kl. 12:35 20/02-2020   kl. 19:15
   Lima - Cusco 21/02-2020   kl. 08:13 21/02-2020   kl. 09:40
   Cusco - Puerto Maldonado 25/02-2020   kl. 11:58 25/02-2020   kl. 12:58
   Puerto Maldonado - Lima 27/02-2020   kl. 14:57 27/02-2020   kl. 16:30
   Lima - Quito 28/02-2020   kl. 12:05 28/02-2020   kl. 14:29
   Quito - Galapagos 29/02-2020   kl. 07:10 29/02-2020   kl. 09:47
   Galapagos - Guayaquil 05/03-2020   kl. 12:55 05/03-2020   kl. 15:47
   Guayaquil - Amsterdam 06/03-2020   kl. 20:05 07/03-2020   kl. 13:30
   Amsterdam - Billund 07/03-2020   kl. 16:45 07/03-2020   kl. 17:50
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Bestil Få pladser
   Flytider
   København - Amsterdam 20/02-2020   kl. 09:55 20/02-2020   kl. 11:25
   Amsterdam - Lima 20/02-2020   kl. 12:35 20/02-2020   kl. 19:15
   Lima - Cusco 21/02-2020   kl. 08:13 21/02-2020   kl. 09:40
   Cusco - Puerto Maldonado 25/02-2020   kl. 11:58 25/02-2020   kl. 12:58
   Puerto Maldonado - Lima 27/02-2020   kl. 14:57 27/02-2020   kl. 16:30
   Lima - Quito 28/02-2020   kl. 12:05 28/02-2020   kl. 14:29
   Quito - Galapagos 29/02-2020   kl. 07:10 29/02-2020   kl. 09:47
   Galapagos - Guayaquil 05/03-2020   kl. 12:55 05/03-2020   kl. 15:47
   Guayaquil - Amsterdam 06/03-2020   kl. 20:05 07/03-2020   kl. 13:30
   Amsterdam - København 07/03-2020   kl. 15:15 07/03-2020   kl. 16:35
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Aalborg - Amsterdam 20/02-2020   kl. 06:00 20/02-2020   kl. 07:25
   Amsterdam - Lima 20/02-2020   kl. 12:35 20/02-2020   kl. 19:15
   Lima - Cusco 21/02-2020   kl. 08:13 21/02-2020   kl. 09:40
   Cusco - Puerto Maldonado 25/02-2020   kl. 11:58 25/02-2020   kl. 12:58
   Puerto Maldonado - Lima 27/02-2020   kl. 14:57 27/02-2020   kl. 16:30
   Lima - Quito 28/02-2020   kl. 12:05 28/02-2020   kl. 14:29
   Quito - Galapagos 29/02-2020   kl. 07:10 29/02-2020   kl. 09:47
   Galapagos - Guayaquil 05/03-2020   kl. 12:55 05/03-2020   kl. 15:47
   Guayaquil - Amsterdam 06/03-2020   kl. 20:05 07/03-2020   kl. 13:30
   Amsterdam - Aalborg 07/03-2020   kl. 16:25 07/03-2020   kl. 17:45
   Se flytider
 • 11 marts 2020 17 dage Simon Brammer Hansen Billund
  København
  Aalborg
  Kr. 48.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Bestil Få pladser
   Flytider
   Billund - Amsterdam 11/03-2020   kl. 06:00 11/03-2020   kl. 07:20
   Amsterdam - Lima 11/03-2020   kl. 12:35 11/03-2020   kl. 19:15
   Lima - Cusco 12/03-2020   kl. 08:13 12/03-2020   kl. 09:40
   Cusco - Puerto Maldonado 16/03-2020   kl. 11:58 16/03-2020   kl. 12:58
   Puerto Maldonado - Lima 18/03-2020   kl. 14:57 18/03-2020   kl. 16:30
   Lima - Quito 19/03-2020   kl. 12:05 19/03-2020   kl. 14:29
   Quito - Galapagos 20/03-2020   kl. 07:10 20/03-2020   kl. 09:47
   Galapagos - Guayaquil 25/03-2020   kl. 12:55 25/03-2020   kl. 15:47
   Guayaquil - Amsterdam 26/03-2020   kl. 20:05 27/03-2020   kl. 13:30
   Amsterdam - Billund 27/03-2020   kl. 16:45 27/03-2020   kl. 17:50
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Amsterdam 11/03-2020   kl. 06:00 11/03-2020   kl. 07:25
   Amsterdam - Lima 11/03-2020   kl. 12:35 11/03-2020   kl. 19:15
   Lima - Cusco 12/03-2020   kl. 08:13 12/03-2020   kl. 09:40
   Cusco - Puerto Maldonado 16/03-2020   kl. 11:58 16/03-2020   kl. 12:58
   Puerto Maldonado - Lima 18/03-2020   kl. 14:57 18/03-2020   kl. 16:30
   Lima - Quito 19/03-2020   kl. 12:05 19/03-2020   kl. 14:29
   Quito - Galapagos 20/03-2020   kl. 07:10 20/03-2020   kl. 09:47
   Galapagos - Guayaquil 25/03-2020   kl. 12:55 25/03-2020   kl. 15:47
   Guayaquil - Amsterdam 26/03-2020   kl. 20:05 27/03-2020   kl. 13:30
   Amsterdam - København 27/03-2020   kl. 15:15 27/03-2020   kl. 16:35
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + Kr. 1.250 per person Bestil 2 pladser tilbage
   Flytider
   Aalborg - Amsterdam 11/03-2020   kl. 06:00 11/03-2020   kl. 07:25
   Amsterdam - Lima 11/03-2020   kl. 12:35 11/03-2020   kl. 19:15
   Lima - Cusco 12/03-2020   kl. 08:13 12/03-2020   kl. 09:40
   Cusco - Puerto Maldonado 16/03-2020   kl. 11:58 16/03-2020   kl. 12:58
   Puerto Maldonado - Lima 18/03-2020   kl. 14:57 18/03-2020   kl. 16:30
   Lima - Quito 19/03-2020   kl. 12:05 19/03-2020   kl. 14:29
   Quito - Galapagos 20/03-2020   kl. 07:10 20/03-2020   kl. 09:47
   Galapagos - Guayaquil 25/03-2020   kl. 12:55 25/03-2020   kl. 15:47
   Guayaquil - Amsterdam 26/03-2020   kl. 20:05 27/03-2020   kl. 13:30
   Amsterdam - Aalborg 27/03-2020   kl. 16:25 27/03-2020   kl. 17:45
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du tager på rejsen Peru, Amazonas og Galápagos

  Pas & visum

  Danske statsborgere får automatisk 90 dages indrejsetilladelse ved ankomst til Peru og Ecuador. Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder efter hjemkomst

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra Sydamerika, se Skats hjemmeside ( www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskifte kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Indrejseskat

  Ved indrejse til Galápagos Nationalpark betales en entré på ca. US$ 100 pr. person (betales lokalt).

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer/malariatabletter altid skal drøftes med egen læge i god tid inden afrejse til Peru og Ecuador. Normalt anbefales vaccination mod stivkrampe, gul feber og smitsom leverbetændelse (hepatitis A). Det er en god ide at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk, denne kan fås hos egen læge eller apotek. Husk at pakke medicinen i din håndbagage.

  Valuta & kreditkort

  Møntenheden i Peru hedder nuevo sol, i Ecuador bruges US-dollars. Valutaen i Peru må ikke udføres, hvilket betyder, at man først kan veksle, når man kommer til landet. Det er bedst at medbringe US-dollars og kreditkort. Der kan hæves kontanter i automater med Mastercard og VISA i de største byer i Peru og Ecuador. På Galápagos-øerne kan man betale med Mastercard og VISA på de fleste større hoteller og restauranter (mod gebyrer). Bemærk, at der kun findes hæveautomater i Puerto Ayora på Santa Cruz og i Puerto Baquerizo Moreno på San Cristobal Island – medbring derfor rigeligt med kontanter (gerne i mindre sedler). På markeder, i kiosker og restauranter generelt har man sjældent byttepenge, så sørg altid for at have rigeligt med småpenge – små sedler og mønter – til brug ved mindre køb. Det kan være en tryghed at medbringe et kontantbeløb i amerikanske dollars (100-200 US$), i det tilfælde, at man skulle løbe tør for lokalvaluta. Mindre lokalsamfund har ikke altid hæveautomater, men det er oftest muligt, at finde vekselkontorer. Det er en god ide at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer, med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Peru og Ecuador er 6 timer bagud i forhold til dansk vintertid og 7 timer i forhold til dansk sommertid. Galápagos-øerne er 7 timer bagud i forhold til dansk vintertid og 8 timer i forhold til dansk sommertid.

  Transport i Peru og Ecuador

  Busserne i Peru og Ecuador har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Peru og Ecuador. Lønningerne i servicebranchen er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og i taxa’er lægger man typisk 10 % oveni regningen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1$ pr nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Det beløber sig ca. til 90$ pr. rejsedeltager. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  I Sydamerika rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, og standarder og forhold vil derfor ikke nødvendigvis være som i Danmark. Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i Peru og Ecuador ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. På visse hoteller og lodges må man være forberedt på, at der kan være begrænsning på det varme vand. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at rejse i Peru og Ecuador, men man skal selvfølgelig passe på sine ejendele. Hold dig til turistområderne i Lima, og gå ikke alene ud, når det er mørkt. Det er ikke påkrævet at bære sit pas på sig, og værdigenstande bør holdes tæt på kroppen i områder med mange mennesker. Det er en god ide at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet. I Cusco og Lima er der mange børn der forsøger at sælge ting til turister, men der er særligt politi, der har fokus på det, og kigger efter turisterne.

  Elektricitet

  Strømstyrken i Peru er som regel 220 volt. De fleste steder kan danske stik uden jordforbindelse bruges. Strømstyrken i Ecuador er som regel 110 volt med flade stik – det kan derfor anbefales at medbringe en adapter.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er dyrt at ringe til Danmark fra mobiltelefon og fra hotelværelsernes telefoner. Check med din mobiludbyder og forhør dig om roaming-taksterne. Landekoden til Danmark er 0045. Hvis du får brug for at ringe til Danmark, anbefales det at benytte internet-telefoni. I de store byer er der internetcafeer, og de større hoteller har også adgang til internet.

  Mad & drikke

  Maden i Peru og Ecuador er sjældent stærkt krydret. Populære retter er gode supper, butterdejspakker med kødfyld, og kødretter – oftest serveret med kartofler, ris og salat. Det peruvianske køkken er meget varieret, og af specialiteter kan nævnes stegt marsvin, ”Cuy”, og ”Ceviche”, som er rå seafood marineret i lime og chili (som man nok skal passe en smule på med som turist). Ligeledes har det internationale, især sydeuropæiske, køkken gjort sit indtog i Sydamerika. Favoritdrikken i Peru er cola eller øl. De lokale øl er af høj kvalitet. Pisco er en snaps brygget på druer, og er landets nationaldrik.

 • Gode råd

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man også undgå. Vand på flaske kan købes overalt. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Brug ligeledes vand på flaske til tandbørstning. Undgå frisk frugt og grøntsager, der er vasket i postevand samt friskpresset juice. Husk i øvrigt at drikke rigeligt, da du mister meget væske på grund af varmen. Kloaksystemerne har ikke kapacitet til toiletpapir, der næsten altid skal smides i en spand ved siden af toilettet. De sydamerikanske toiletforhold er forholdsvis primitive set i forhold til vores del af verdenen. Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, medbring derfor en jakke. Det er også en god idé at medbringe gode sko, der kan bruges både på byvandringer, i Amazonas og på Galápagos, der er har skiftende terræn. Husk også at det er strengt forbudt at færdes uden for de afmærkede stier, forstyrre dyrelivet, smide affald i naturen samt plukke blomster etc.

  Dehydrering og højdesyge

  Når man opholder sig i andre klimazoner end det danske, er det vigtigt at drikke rigeligt vand. Symptomer på dehydrering er kraftigt farvet urin, svimmelhed og hovedpine. Indtagelse af alkohol i større mængder øger risikoen for alvorlig dehydrering. Det kan være anstrengende at bevæge sig i højden. Cusco ligger ca. 3.500 meter over havets overflade, og det kan i nogle tilfælde provokere højdesyge. Denne risiko begrænses dog ved at undgå alkohol og drikke masser af vand, minimum 2-3 liter om dagen. Det kan også anbefales at spise søde sager (mørk chokolade siges at forebygge højdesyge), suppe med salt, og alternativt også drikke væsker med elektrolytter, der giver kroppen energi og mindsker symptomerne. Hyppigste symptomer er hovedpine, kvalme, svimmelhed og generel utilpashed.

  Møde med en anden kultur

  En hovedregel er altid ”gør som de lokale gør”. De lokale er venlige og gæstfrie og meget imødekommende. Sydamerikanerne er meget fotogene i deres farvestrålende vævede tøj, men det er ikke alle, der vil fotograferes. Spørg inden du tager billeder af personer. På steder hvor turister færdes ofte, er der lokale, der poserer for penge.

 • Fakta

  Peru

  • StatsformRepublik.
  • HovedstadLima.
  • Befolkning31,04 mio. indbyggere.
  • Religion92,5 % katolikker.
  • SprogDet officielle sprog er spansk. En stor del af befolkningen på landet taler indianske sprog, især quechua.
  • Nationaldag: 28. juli – uafhængig af Spanien i 1821.
  • Areal1.285.216 km² – Peru er næsten 30 gange større end Danmark.
  • Kystlinje2.414 km.
  • Største seværdighedMachu Picchu.
  • Højeste bjergHuascarán på 6.768.
  • KlimaKlimaet varierer fra tropisk i øst, tør ørken i vest, til tempereret i Andesbjergene. Fra oktober til april regner det i bjergene og er tørt i Lima. Middeltemperaturerne svinger fra 19 til 27 om dagen, med de koldeste temperaturer i bjergene.

  Ecuador

  • StatsformRepublik.
  • Hovedstad: Quito.
  • Befolkning: 16,3 mio. indbyggere.
  • Religion95 % katolikker.
  • SprogDet officielle sprog er spansk. En stor del af befolkningen på landet taler indianske sprog, især quechua.
  • Nationaldag: 10. august – uafhængig af Spanien i 1822.
  • Areal: 272.000 km²– Ecuador er cirka seks gange større end Danmark.
  • Kystlinje2.237 km.
  • Højeste bjerg: Vulkanen Chimborazo på 6.768 m.
  • KlimaKlimaet er tropisk. Ved kystområdet og Galápagos-øerne er regnsæsonen fra jan.-maj med en gennemsnitstemperatur på 30 grader og den tørre og køligere periode er fra juni-december.