Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Tallinn, Estland - Risskov Rejser

Oplev tre lande
på syv dage

Oplev tre lande
på syv dage

Baltikum – Østersøens perle

7 dage fra 7.995 kr.

Estland, Letland og Litauen udgør tilsammen Baltikum, men trods en fælles historie siden 2. verdenskrig er landene meget forskellige kulturelt, sprogligt og religiøst. Denne rundrejse i Baltikum koncentrerer sig om de tre hovedstæder – Vilnius, Riga og Tallinn. Specielt Tallinn byder på en perlerække af middelalderbygninger, men også i Riga er middelalderen nærværende, og en af de smukkeste bygninger er Sorthovedernes Hus. Katedralen St. Vladislav og kirken Skt. Anne er eksempler på de arkitektoniske mesterværker, Vilnius er kendt for. Oplevelserne i hovedstæderne bindes sammen med naturoplevelser i bl.a. området omkring Sigulda, der bliver kaldt ”det lettiske Schweiz”, og naturligvis sætter de frihedselskende baltere også deres præg på rejsen.

Danmark og Estland blev historisk forbundet for evigt den 15. juni 1219, da Dannebrog ifølge legenden faldt ned fra himlen uden for Tallinn. I Tallinn besøger vi den danske konges have og ser stedet, hvor Dannebrog ifølge legenden faldt til jorden …

På nogle af afgangene bor du på andre hoteller end dem, der er angivet i dagsprogrammet. Disse hoteller er dog af mindst lige så fin standard. Se under de enkelte datoer, om der er hotelændringer.

Glæd dig fordi

 • du får en historisk rundrejse gennem tre lande og besøger tre hovedstæder med hvert sit unikke præg
 • der venter et spændende besøg på slottet i Trakai
 • de gamle bydele i Vilnius og Tallinn er på UNESCOs verdensarvsliste
 • du besøger Rundale-paladset i Bauska og middelalderborgen i Turaida
 • i Tallinn besøger du Den Danske Konges Have, hvor det siges, at Dannebrog dalede ned
 • der er inkluderet flere middage på lokale restauranter
 • du har god tid til oplevelser på egen hånd
 • du ser kontrasten mellem det moderne Baltikum og den traditionelle levevis
Antal dage
7 dages rundrejse
Pris
Fra 7.995 kr.
Afrejse fra
Billund, København

Danmarks bedste rejse til Baltikum fordi

Du har mulighed for at flyve både fra København og Billund på alle afgange

Du oplever 3 lande til en skarp pris og overnatter undervejs på gode hoteller i Vilnius, Riga og Tallinn

Vores rejseledere har mange års erfaring med rejser i Baltikum, så du er sikret en oplevelse, der er helt i top

Danmarks bedste rejse til Baltikum fordi

Hør en af vores rejseledere fortælle om rejsen i videoen her

Mød din rejseleder

Anders Theis Errboe - Rejseleder - Risskov Rejser
Rejseleder Anders Theis Errboe

Anders har fra helt fra barnsben holdt af at læse om den vide verden. Muligheden for selv at komme ud i verden var en af grundende til, at Anders valgte at blive turnerende musiker, og nu som rejseleder sætter Anders pris på, at han foruden at se verden også får mulighed for at møde ligesindede, der ligesom han søger viden og oplevelser uden for Danmarks grænser. Anders har dette rejseledermotto: “Det må aldrig blive kedeligt” – så glæd dig til at møde Anders på vores rejser.


Læs mere om Anders Theis Errboe

Rejseleder Steen Ramsgaard

Steen Ramsgaard har arbejdet som journalist i over 35 år, bl.a. som redaktionssekretær på Politikens udlandsredaktion og som reporter på TV-Avisens udlandsredaktion. Her dækkede han bl.a. Jugoslaviens opløsning og krigene på Balkan i 1990’erne. Nu arbejder han som rejseleder – glæd dig til at opleve Baltikum med Steen.


Læs mere om Steen Ramsgaard

Steen Ramsgaard Japan - Risskov Rejser

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst og byvandring i Vilnius' gamle bydel

  Vilnius er de baltiske landes skønhed og Nordeuropas bedst bevarede barokby. Den gamle bydel ligger smukt placeret ved floderne Neris og Vilnia, og over byen ligger resterne af den gamle fæstning som et minde fra middelalderen. Vilnius’ gamle bydel er med sine velbevarede barokbygninger og sit overflødighedshorn af ortodokse og katolske kirker, brobelagte gader og stræder med til at gøre Vilnius til en af Østeuropas mest betagende byer.

  Efter ankomsten til Litauen og tjek ind på hotellet tager vores rejse gennem de baltiske lande sin begyndelse med en byvandring i Vilnius’ gamle bydel.

  Midt i Vilnius, på grænsen mellem den gamle by og de nyere bydele fra 1900-tallet,  ligger Katedralpladsen og byens imponerende katedral. I 1200-tallet blev Litauen kristent på et gammelt tempel for den gamle litauiske tordengud, og man byggede en kirke oven på det gamle kultsted. Den nuværende katolske katedral er 200 år gammel og er det katolske Litauens vigtigste kirke. I Sovjettiden blev kirken brugt som kunstmuseum, og flere præster blev sendt til de sovjetiske arbejdslejre i Sibirien.  Oven for Katedralpladsen ligger det berømte Gediminas tårn, der er den sidste rest af det gamle middelalderpalads. Fra tårnet er der en fin udsigt over Vilnius. Tilbage i den gamle by går vi fra Katedralpladsen ned ad Vilnius’ mest berømte gade, Pilies. Den brolagte gade med dens mange barokbygninger og handlende er Vilnius’ gamle hovedgade og en af de mest charmerende i byen. Vi fortsætter fra Pilies-gaden ind på det gamle universitetsområde, hvor vi skal se den smukke, gamle universitetsplads, der ligger omkranset af universitetets 1700-tals bygninger. Ikke langt fra paladset ligger Vilnius’ vartegn – den smukke gotiske Sankt Anna kirke. Da Napoleon kom til Vilnius under sit russiske felttog, blev han så begejstret over kirkens skønhed, at han proklamerede, at han ville flytte den til Paris.

  På vores vej gennem den gamle bydel passerer vi bygninger, der alle har spillet en vital rolle i landets historie, vi passerer blandt andet det gamle Bispepalads, inden vi kommer til Daggrysporten. Over porten findes et lille kapel til Jomfru Maria. Maria-statuen er dækket af guld og sølv og er kendt for sine mirakelgerninger. De lokale kommer her for at bede til Jomfruen og dyrker fortsat traditionen med at bringe votivgaver til Jomfruen, der symboliserer de kropsdele, som Jomfru Maria-ikonet har helbredt.

  Efter byvandringen tager vi tilbage til hotellet, hvor vi skal spise aftensmad.

  Inkluderede måltider: Aftensmad

  Her bor du dag 1 & 2

  City Hotels Rudninkai

  Det 3-stjernede hotel ligger i hjertet af den gamle bydel – en del af hotellets væg er endda del af den gamle bymur. Det moderne hotel er indret...

  • Bemærk

   Bemærk venligst, at vi på dag 1-2 anvender forskellige hoteller afhængigt af datoen. På nogle afgange bor vi derfor på Hotel E-city eller Hotel Europa City, som begge ligger centralt placeret i Vilnius.

 • Dag 2 Trakai-slottet ved søen Galve og tid på egen hånd i Vilnius

  Efter morgenmaden tager vi til Trakai ca. 30 km fra Vilnius. Trakai er en lille, hyggelig by, der er bygget op omkring søen Galve. Byen er et yndet udflugtsmål på grund af sin skønne natur og slottet, der ligger på en ø midt i søen. Vi skal besøge slottet fra 1300-tallet, der er et af de mest besøgte historiske monumenter i landet. Først på eftermiddagen er vi tilbage i Vilnius, og resten af dagen er afsat til egne oplevelser.

  Det kan anbefales at besøge besættelsesmuseet, hvor tusindvis af litauere mellem 1958 og 1987 var fængslet, blev afhørt, tortureret og henrettet af KGB. Museet er absolut et af de bedste i Litauen. Dagen kan også tilbringes med at gå på opdagelse på egen hånd i den gamle bydel.

  Om aftenen spiser vi middag på en lokal litauisk restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Korshøjen, rundvisning i barokpaladset Rundale og Letlands hovedstad, Riga

  Denne dag sætter vi kurs mod Riga. Vi passerer Panevezys og fortsætter til Korshøjen i nærheden af byen Siauliai. Højen har karakter af et nationalt pilgrimsted og fået sit navn efter de utallige kors, der står på den kunstige høj på 40 x 60 m. Ingen har tal på antallet af kors, men flere hundred tusinde vil være et godt gæt. Korshøjen er nævnt første gang i 1850’erne i forbindelse med de litauere, der døde i en opstand mod russerne i 1831. Litauens turbulente historie har siden givet anledning til, at antallet af kors er vokset dramatisk og forstærket højens symbolske betydning. Herfra går turen til Bauska, hvor vi skal besøge den lettiske perle Rundale Paladset, der blev bygget til hertugen af Kurland i 1700-tallet. På det prangende slot skal vi på en guidet tur, hvor vi præsenteres for slottets forgyldte sale og udtalte ekstravagance. Herefter fortsætter vi til Riga, hvor vi spiser aftensmad og overnatter to nætter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 3 & 4

  Hotel Terrace design

  Hotellet er beliggende lige i hjertet af Rigas ambassadeområde, blot 10 minutters gang fra den gamle bydel. Hotellet tilbyder rummelige værelser ...

  • Bemærk

   Bemærk venligst, at vi på dag 3-4 anvender forskellige hoteller afhængigt af datoen. På nogle afgange bor vi derfor på Hotel Gertrude, som ligger centralt placeret i Riga.

 • Dag 4 Byvandring i Rigas gamle bydel med Sorthovedernes Hus, Krudttårnet, Frihedsmonumentet og katedralen

  Vi skal på byrundtur i storbyen Riga, som er kontrasternes by med smuk art nouveau-arkitektur og forfaldne bygninger side om side. Metropolens gamle bydel er på UNESCOs verdensarvsliste, men eventyrbyen vokser så stærkt, at den er i fare for at miste sin status med de mange spejlblanke hoteller og forretningscentre, der popper op alle vegne. Vi skal opleve en af de smukkeste bygninger i Riga, Sorthovedernes Hus fra 1344. Efter at have set byens katedral fra 1211, der anses for at være den største middelalderkirke i Baltikum, besøger vi Frihedsmonumentet – et mindesmærke for de faldne soldater i den lettiske uafhængighedskrig 1918-20, hvor landet løsrev sig fra Rusland. Turen slutter ved Krudttårnet, der er en del af Rigas gamle fæstningsværk. I den gamle bydel er der adskillige hyggelige restauranter, hvor det er muligt at nyde en god frokost. Eftermiddagen er på egen hånd, og det er let at komme omkring i den flade by, hvor flere museer, farverige markeder og spændende butikker udgør den dynamiske bykerne.

  Vi spiser middag på en lokal restaurant i Rigas gamle bydel.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 5 Naturoplevelser i Sigulda, middelalderborgen i Turaida og videre til Tallinn

  Vi forlader Riga og kører til Tallinn. På vejen besøger vi Sigulda, der ligger i det centrale Letland ved floden Gauja ca. 50 km øst for Riga. Området er en enestående naturperle. I Sigulda findes desuden et væld af historiske mindesmærker, og arkæologiske fund tyder på, at området har været beboet før Kristi fødsel. Efter et stop i byen fortsætter vi til landsbyen Turaida, som opstod omkring Turaida Borgen. Borgen fra 1211 er en af de ældste middelalderborge i Letland og anses for at være den arkæologisk bedst udforskede borg i Baltikum. I 1924 kom borgruinen under beskyttelse som statsligt mindesmærke og blev sidenhen genopbygget. I dag står den færdigrestaureret efter 25 års arbejde. Efter et besøg på borgen fortsætter vi til Tallinn i Estland. Vi kører til hotellet, hvor vi spiser aftensmad og bor to nætter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 5 & 6

  Hotel L’Ermitage

  Det 4-stjernede Hotel L’Ermitage ligger centralt i Tallinn i det grønneste område af byen ved siden af den gamle bydel. Hotellet er moderne og ...

  • Bemærk

   Bemærk venligst, at vi på dag 5-6 anvender forskellige hoteller afhængigt af datoen. På nogle afgange bor vi derfor på Park Inn Central Hotel, som ligger centralt placeret i Tallinn.

 • Dag 6 Byvandring i Tallinn med den gamle bydel, Den Danske Konges Have, Dombjerget, Alexander Nevsky-katedralen og KGB Museum

  Den 15. juni 1219 dalede Dannebrog ifølge legenden ned fra himlen under Valdemars Sejrs felttog i Estland, og Danmark og Estlands historie blev forbundet for evigt. Valdemar Sejr anlagde en stor fæstning i udkanten af Tallinn, og byen fik sit navn, der på estisk betyder ”Den Danske By”. I dag troner fæstningsområdet over byen og er kendt som Dombjerget. Det danske herredømme holdt i ca. 100 år, hvorefter man solgte landet til ridderordenen Den Tyske Orden. Den Tyske Orden dominerede områderne langs med Østersøens sydlige og østlige kyster og var en stormagt i området. Den tyske dominans i Tallinn varede til langt op i moderne tid, og det officielle sprog i Estland var tysk indtil landets selvstændighed i 1918. I 1940 blev Estland besat af Sovjetunionen og var en del af den indtil selvstændigheden i 1991.

  Tallinns gamle bydel er delt i to: den nedre og den øvre. Den øvre bydel er Dombjerget med fæstningen, byens domkirke og det estiske parlament. Den nedre bydel er en af Europas bedst bevarede middelalderbyer og er at finde på UNESCOs verdensarvsliste.

  Vi starter dagen på Dombjerget, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byens mange gotiske kirkespir og tårne mod havet. På Dombjerget skal vi ind at se den ortodokse Alexander Nevsky Katedral, og vi får et indtryk af Zar-Ruslands ortodokse kirker.

  I den nedre bydel skal vi opleve middelalderstemningen på en byvandring. Rådhuspladsen midt i den gamle by ligger omkranset af middelalderbygninger. Det 600 år gamle rådhus indtager en central plads, men på pladsen ligger også verdens ældste apotek, der har eksisteret siden 1422. Apoteket var så berømt, at den russiske Zar bestilte medicin herfra. I dag fungerer apoteket som et moderne apotek, men i middelalderen blev der solgt miksturer lavet på slangeskind, gamle mumier og pulveriserede enhjørningehorn!

  Vi lægger også vejen forbi den charmerende Håndværkergård, hvor der i dag bliver solgt håndværk fra Estland.

  På vores vej gennem middelalderbyen kommer vi til den mest betagende lille gade, Katarinas passage, der ligger halvt gemt bag de større gader. Vi besøger det 38 meter høje tårn Kiek in de Kok, der er navnet på et forsvarstårn i bymuren, som omkranser Tallinn. Det fik navnet ”et kig i køkkenet”, fordi man herfra kunne kigge ned i nabohusene. Selvfølgelig besøger vi også Den Danske Konges Have, hvor Dannebrog ifølge legenden faldt ned fra himlen.

  I byen findes et væld af spændende museer, og vi besøger et af de absolut mest besøgte museer, det lille KGB Museum på Hotel Viru. Her ser vi rummet, hvorfra man aflyttede alle værelserne på hotellet. Det blev først fundet for en halv snes år siden, og da stod al aflytningsudstyret stadig intakt.

  Vi spiser middag på en lokal estisk restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 7 Tid på egen hånd og hjemrejse fra Tallinn

  Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd i Tallinn. Gå på opdagelse i den gamle bykerne og se nærmere på nogle af de mange attraktioner og museer, som byen tilbyder – enten sammen med rejselederen eller på egen hånd. Sidst på eftermiddagen kører vi til lufthavnen og flyver hjem til Danmark

  Inkluderede måltider: Morgenmad

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi af entréer kr. 300)
 • Overnatning i delt dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 6 x morgenmad og 6 x aftensmad (heraf 3 middage på lokale restauranter)
 • Byrundtur i Vilnius med den gamle bydel
 • Besøg i den lille by Trakai ved søen Galve og rundvisning i Trakai-slottet
 • Rundvisning i barokpaladset Rundale
 • Byrundtur i Riga med den gamle bydel
 • Naturoplevelser i Sigulda
 • Besøg i middelalderborgen i Turaida
 • Byvandring i Tallinn med den gamle bydel
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.555
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 11 maj 2021 7 dage Billund
  København
  7.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Riga 11/05-2021   kl. 00:00 11/05-2021   kl. 00:00
   Riga - Vilnius 11/05-2021   kl. 00:00 11/05-2021   kl. 00:00
   Tallinn - Riga 17/05-2021   kl. 00:00 17/05-2021   kl. 00:00
   Riga - Billund 17/05-2021   kl. 00:00 17/05-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Riga 11/05-2021   kl. 00:00 11/05-2021   kl. 00:00
   Riga - Vilnius 11/05-2021   kl. 00:00 11/05-2021   kl. 00:00
   Tallinn - Riga 17/05-2021   kl. 00:00 17/05-2021   kl. 00:00
   Riga - København 17/05-2021   kl. 00:00 17/05-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 08 juni 2021 7 dage Billund
  København
  7.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Riga 08/06-2021   kl. 00:00 08/06-2021   kl. 00:00
   Riga - Vilnius 08/06-2021   kl. 00:00 08/06-2021   kl. 00:00
   Tallinn - Riga 14/06-2021   kl. 00:00 14/06-2021   kl. 00:00
   Riga - Billund 14/06-2021   kl. 00:00 14/06-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Riga 08/06-2021   kl. 00:00 08/06-2021   kl. 00:00
   Riga - Vilnius 08/06-2021   kl. 00:00 08/06-2021   kl. 00:00
   Tallinn - Riga 14/06-2021   kl. 00:00 14/06-2021   kl. 00:00
   Riga - København 14/06-2021   kl. 00:00 14/06-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 06 juli 2021 7 dage Billund
  København
  7.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Riga 06/07-2021   kl. 00:00 06/07-2021   kl. 00:00
   Riga - Vilnius 06/07-2021   kl. 00:00 06/07-2021   kl. 00:00
   Tallinn - Riga 12/07-2021   kl. 00:00 12/07-2021   kl. 00:00
   Riga - Billund 12/07-2021   kl. 00:00 12/07-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Riga 06/07-2021   kl. 00:00 06/07-2021   kl. 00:00
   Riga - Vilnius 06/07-2021   kl. 00:00 06/07-2021   kl. 00:00
   Tallinn - Riga 12/07-2021   kl. 00:00 12/07-2021   kl. 00:00
   Riga - København 12/07-2021   kl. 00:00 12/07-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 20 juli 2021 7 dage Billund
  København
  7.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Riga 20/07-2021   kl. 00:00 20/07-2021   kl. 00:00
   Riga - Vilnius 20/07-2021   kl. 00:00 20/07-2021   kl. 00:00
   Tallinn - Riga 26/07-2021   kl. 00:00 26/07-2021   kl. 00:00
   Riga - Billund 26/07-2021   kl. 00:00 26/07-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Riga 20/07-2021   kl. 00:00 20/07-2021   kl. 00:00
   Riga - Vilnius 20/07-2021   kl. 00:00 20/07-2021   kl. 00:00
   Tallinn - Riga 26/07-2021   kl. 00:00 26/07-2021   kl. 00:00
   Riga - København 26/07-2021   kl. 00:00 26/07-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 03 august 2021 7 dage Billund
  København
  7.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Riga 03/08-2021   kl. 00:00 03/08-2021   kl. 00:00
   Riga - Vilnius 03/08-2021   kl. 00:00 03/08-2021   kl. 00:00
   Tallinn - Riga 09/08-2021   kl. 00:00 09/08-2021   kl. 00:00
   Riga - Billund 09/08-2021   kl. 00:00 09/08-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Riga 03/08-2021   kl. 00:00 03/08-2021   kl. 00:00
   Riga - Vilnius 03/08-2021   kl. 00:00 03/08-2021   kl. 00:00
   Tallinn - Riga 09/08-2021   kl. 00:00 09/08-2021   kl. 00:00
   Riga - København 09/08-2021   kl. 00:00 09/08-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 17 august 2021 7 dage Billund
  København
  7.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Riga 17/08-2021   kl. 00:00 17/08-2021   kl. 00:00
   Riga - Vilnius 17/08-2021   kl. 00:00 17/08-2021   kl. 00:00
   Tallinn - Riga 23/08-2021   kl. 00:00 23/08-2021   kl. 00:00
   Riga - Billund 23/08-2021   kl. 00:00 23/08-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Riga 17/08-2021   kl. 00:00 17/08-2021   kl. 00:00
   Riga - Vilnius 17/08-2021   kl. 00:00 17/08-2021   kl. 00:00
   Tallinn - Riga 23/08-2021   kl. 00:00 23/08-2021   kl. 00:00
   Riga - København 23/08-2021   kl. 00:00 23/08-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 31 august 2021 7 dage Billund
  København
  7.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Riga 31/08-2021   kl. 00:00 31/08-2021   kl. 00:00
   Riga - Vilnius 31/08-2021   kl. 00:00 31/08-2021   kl. 00:00
   Tallinn - Riga 06/09-2021   kl. 00:00 06/09-2021   kl. 00:00
   Riga - Billund 06/09-2021   kl. 00:00 06/09-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Riga 31/08-2021   kl. 00:00 31/08-2021   kl. 00:00
   Riga - Vilnius 31/08-2021   kl. 00:00 31/08-2021   kl. 00:00
   Tallinn - Riga 06/09-2021   kl. 00:00 06/09-2021   kl. 00:00
   Riga - København 06/09-2021   kl. 00:00 06/09-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 07 september 2021 7 dage Billund
  København
  7.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Riga 07/09-2021   kl. 00:00 07/09-2021   kl. 00:00
   Riga - Vilnius 07/09-2021   kl. 00:00 07/09-2021   kl. 00:00
   Tallinn - Riga 13/09-2021   kl. 00:00 13/09-2021   kl. 00:00
   Riga - Billund 13/09-2021   kl. 00:00 13/09-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Riga 07/09-2021   kl. 00:00 07/09-2021   kl. 00:00
   Riga - Vilnius 07/09-2021   kl. 00:00 07/09-2021   kl. 00:00
   Tallinn - Riga 13/09-2021   kl. 00:00 13/09-2021   kl. 00:00
   Riga - København 13/09-2021   kl. 00:00 13/09-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 14 september 2021 7 dage Billund
  København
  7.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Riga 14/09-2021   kl. 00:00 14/09-2021   kl. 00:00
   Riga - Vilnius 14/09-2021   kl. 00:00 14/09-2021   kl. 00:00
   Tallinn - Riga 20/09-2021   kl. 00:00 20/09-2021   kl. 00:00
   Riga - Billund 20/09-2021   kl. 00:00 20/09-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Riga 14/09-2021   kl. 00:00 14/09-2021   kl. 00:00
   Riga - Vilnius 14/09-2021   kl. 00:00 14/09-2021   kl. 00:00
   Tallinn - Riga 20/09-2021   kl. 00:00 20/09-2021   kl. 00:00
   Riga - København 20/09-2021   kl. 00:00 20/09-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 18 oktober 2021 7 dage Billund
  København
  7.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Riga 18/10-2021   kl. 00:00 18/10-2021   kl. 00:00
   Riga - Vilnius 18/10-2021   kl. 00:00 18/10-2021   kl. 00:00
   Tallinn - Riga 24/10-2021   kl. 00:00 24/10-2021   kl. 00:00
   Riga - Billund 24/10-2021   kl. 00:00 24/10-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Riga 18/10-2021   kl. 00:00 18/10-2021   kl. 00:00
   Riga - Vilnius 18/10-2021   kl. 00:00 18/10-2021   kl. 00:00
   Tallinn - Riga 24/10-2021   kl. 00:00 24/10-2021   kl. 00:00
   Riga - København 24/10-2021   kl. 00:00 24/10-2021   kl. 00:00
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser

  Pas og visum

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder ud over opholdet. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen i Estland, Letland og Litauen er euro (EUR) og kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og caféer tager ikke imod internationale kreditkort. Derfor anbefaler vi, at man medbringer lidt kontanter hjemmefra. For alle tre lande gælder, at selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Estland, Letland og Litauen er én time foran i forhold til Danmark.

  Transport

  Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til personer, der arbejder i servicebranchen. På restauranter lægger man typisk 10-15 % oven i regningen. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager betaling for brug af sikkerhedsboks. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Baltikum. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er ligeledes en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

  Elektricitet

  Estland, Letland og Liatuen bruger alle 220 volt. Medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Køkkenet er præget af kartofler, rødbeder, svampe og kål. Til de fleste måltider serveres kød, pølser eller fisk til hovedret. Fisk udgør en stor del af diæten i Estland på grund af landets store fiskeriflåde. Desuden spises en del sauerkraut. I Estland findes flere gode lokale øl og vodka i alle prisklasser.

  Det klassisk lettiske køkken er primært baseret på svinekødretter som ofte serveres med kartofler og sovs. Fisk udgør en stor del af diæten i Estland på grund af landets store fiskeriflåde. Desuden spises en del sauerkraut.

  Litauens køkken er præget af de russiske, polske og tyske. De fleste retter er baseret på kartofler, rødbeder, svampe og kål. Til de fleste måltider serveres kød, pølser eller fisk til hovedret. I Litauen serveres der ofte dumplings og pirogger. Derudover har man i Litauen en forkærlighed for kager, bl.a. træstammekagen sakotis.

  Man kan drikke vandet i Baltikum, men det smager markant anderledes end dansk postevand, da det tilsættes klor og renses med flere kemikalier end i Danmark. Vi anbefaler derfor, at man køber vand på flaske.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.Da vejret er omskifteligt som i Danmark, anbefales det at medbringe en let regnjakke eller en paraply.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, ellers risikerer man at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre religiøse bygninger – spørg rejselederen eller lokale på stedet.

  Indkøb og museer

  I Baltikum findes et stort udvalg af lokalt kunsthåndværk som keramik, tekstiler, hatte, smykker, læderindbundne bøger og lædermapper, glasvarer og træskærerarbejder.

  Nogle museer giver rabat til studerende og ældre, medbring derfor gerne billeddokumentation. Aldersgrænsen kan variere.

 • Fakta

  Estland

  • Statsform: Republik med parlamentarisk demokrati.
  • Indbyggere: 1,2 mio.
  • Hovedstad: Tallinn med 426.500 indbyggere.
  • Sprog: Det officielle sprog er estisk, men der tales også russisk og engelsk.
  • Religion: Befolkningen består af luthersk-evangeliske og russisk-ortodokse.
  • Areal: 45.228 km2 (Danmark: 43.094 km2).
  • Klima: Estland ligger på grænsen mellem tempereret kystklima og fastlandsklima. Vestenvinden fra Østersøen gør vinteren relativt mild med -2 °C i gennemsnit i januar, mens østlige vinde kan forårsage isvintre. Nedbøren er ret jævnt fordelt over hele året.

  Letland

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Riga med 698.500 indbyggere.
  • Befolkning: 1,9 mio. indbyggere
  • Religion: Befolkningen består bl.a. af luthersk-evangeliske 19 %, russisk-ortodokse 15 % og romersk-katolske 1 %.
  • Sprog: Det officielle sprog er lettisk, men der tales også russisk.
  • Areal: 64.589 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Vinteren i Letland er mild pga. Østersøen (ned til -5 °C), og forår og sommer er lidt koldere end i Danmark (op til 18 °C). Om vinteren kan Finske Bugt og Riga-bugten være spærret af is.

  Litauen

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Vilnius med 544.400 indbyggere.
  • Indbyggertal: 2,8 mio. indbyggere.
  • Religion: Katolske 80 %, russisk ortodokse 4 % og protestanter 2 %.
  • Sprog: Det officielle sprog er litauisk, men der tales også russisk, polsk og ukrainsk.
  • Areal: 65.300 km².
  • Klima: Der er kyst- og fastlandsklima, og der er relativt mildt. Gennemsnitstemperaturer i januar er -2,5 °C ved kysten og -6 °C i Vilnius. Der opleves ned til -20 °C næsten hver vinter, men der er målt helt ned til -43 °C i den østlige del af Litauen. I juli er gennemsnitstemperaturen 16 °C, men temperaturen kan nå helt op på 30-35 °C.

Trustpilot