Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Oplev Trakai slottet på vores rundrejse med dansk rejseleder

Oplev tre lande på syv dage

Baltikum – Østersøens perle

Om rejsen

Estland, Letland og Litauen udgør tilsammen Baltikum, men trods en fælles historie siden 2. verdenskrig er landene meget forskellige kulturelt, sprogligt og religiøst. Denne rundrejse i Baltikum koncentrerer sig om de tre hovedstæder – Vilnius, Riga og Tallinn. Specielt Tallinn byder på en perlerække af middelalderbygninger, men også i Riga er middelalderen nærværende, og en af de smukkeste bygninger er Sorthovedernes Hus. Katedralen St. Vladislav og kirken Skt. Anne er eksempler på de arkitektoniske mesterværker, Vilnius er kendt for. Oplevelserne i hovedstæderne bindes sammen med naturoplevelser i bl.a. området omkring Sigulda, der bliver kaldt ”det lettiske Schweiz”, og naturligvis sætter de frihedselskende baltere også deres præg på rejsen.

På nogle af afgangene i 2018 bor du på andre hoteller end dem, der er angivet i dagsprogrammet. Disse hoteller er dog af mindst lige så fin standard. Se under de enkelte datoer, om der er hotelændringer.

Glæd dig fordi

 • du får en historisk rundrejse gennem tre lande og besøger tre hovedstæder
 • du får en rundvisning i Rundale Paladset og KGB-museet med lokal ekspert
 • der venter et spændende besøg på slottet i Trakai
 • du ser stedet, hvor det siges, Dannebrog faldt ned
 • du ser kontrasten mellem det moderne Baltikum og den traditionelle levevis

Danmarks bedste rejse til Baltikum fordi

Du har mulighed for at flyve både fra København og Billund på alle afgange!

Du oplever 3 lande til en rigtig god pris og overnatter undervejs på gode hoteller med central placering i både Vilnius, Riga og Tallinn.

Danmarks bedste rejse til Baltikum fordi

Mød din rejseleder

Brian Hansen - Rejseleder - Risskov Rejser
Rejseleder Brian Hansen

Brian Hansen har mere end 15 års erfaring som rejseleder, og kan vise dig verden på en helt ny måde. Hans gode humør, store overskud og endnu større viden er med til at sikre, at du kommer hjem med ikke blot nye rejseminder, men også en hel masse ny viden.

 


Læs mere om Brian Hansen

Brian Hansen - Rejseleder - Risskov Rejser
Rejseleder Brian Hansen

Brian Hansen har mere end 15 års erfaring som rejseleder, og kan vise dig verden på en helt ny måde. Hans gode humør, store overskud og endnu større viden er med til at sikre, at du kommer hjem med ikke blot nye rejseminder, men også en hel masse ny viden.

 


Læs mere om Brian Hansen

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Vilnius i Litauen

  Ankomst til Litauens hovedstad, Vilnius. Vi kører direkte til hotellet, hvor vi bor de næste to nætter.

   

  Her bor du dag 1 & 2

  City Hotels Rudninkai

  Det 3-stjernede hotel ligger i hjertet af den gamle bydel – en del af hotellets væg er endda del af den gamle bymur. Det moderne hotel er indret...

  • Bemærk

   Bemærk venligst, at vi på dag 1-2 anvender forskellige hoteller afhængigt af datoen. På nogle afgange bor vi derfor på Hotel Algirdas eller Europa City Hotel, som også begge er 3-stjernede.

 • Dag 2 Byrundtur i Vilnius og Trakai-slottet ved søen Galve

  Vi starter dagen med en byrundtur i Vilnius, som inkluderer byens største seværdigheder. Vi skal opleve byporten og Gediminas-borgen, men også et par af de mange kirker, der ligger på hvert gadehjørne i den gamle by. Den katolske katedral med det fritstående klokketårn blev i sovjettiden anvendt til kunstmuseum, og mange præster og biskopper blev sendt til Sibirien. I 1988 kunne der igen afholdes messe, og det skete foran katedralen for over 20.000 mennesker. Vi skal også se det gotiske mesterværk, St. Anne kirke, som Napoleon var så betaget af, at han ville tage den med til Paris og lade den opføre ved siden af Notre Dame.  Efter byrundturen i Vilnius tager vi til Trakai ca. 30 km fra Vilnius. Trakai er en lille, hyggelig by, der er bygget op omkring søen Galve. Byen er et yndet udflugtsmål på grund af sin skønne natur og slottet, der ligger på en ø midt i søen. Vi skal besøge slottet fra 1300-tallet, der er et af de mest besøgte historiske monumenter i landet. Hen på eftermiddagen er vi tilbage i Vilnius. Om aftenen spiser vi middag på en lokal litauisk restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Korshøjen, rundvisning i barokpaladset Rundale og Letlands hovedstad, Riga

  Denne dag sætter vi kurs mod Riga. Vi passerer Panevezys og fortsætter til Korshøjen i nærheden af byen Siauliai. Højen har karakter af et nationalt pilgrimsted og fået sit navn efter de utallige kors, der står på den kunstige høj på 40 x 60 m. Ingen har tal på antallet af kors, men flere hundred tusinde vil være et godt gæt. Korshøjen er nævnt første gang i 1850’erne i forbindelse med de litauere, der døde i en opstand mod russerne i 1831. Litauens turbulente historie har siden givet anledning til, at antallet af kors er vokset dramatisk og forstærket højens symbolske betydning. Herfra går turen til Bauska, hvor vi skal besøge den lettiske perle Rundale Paladset, der blev bygget til hertugen af Kurland i 1700-tallet. På det prangende slot skal vi på en guidet tur, hvor vi præsenteres for slottets forgyldte sale og udtalte ekstravagance. Herefter fortsætter vi til Riga, hvor vi spiser aftensmad og overnatter to nætter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 3 & 4

  Gertrude Hotel, Riga

  Det familievenlige boutique-hotel ligger i en bygning i jugendstil fra det 19. århundrede, blot 15 minutters gang fra den gamle bydel. Alle være...

  • Bemærk

   Bemærk venligst, at vi på dag 3-4 anvender forskellige hoteller afhængigt af datoen. På nogle afgange bor vi derfor på Hotel Valdemara, Hotel Konventa eller Park Inn Central Hotel, som alle ligger centralt placeret i Riga.

 • Dag 4 Byrundtur i Riga og tid til egne oplevelser

  Vi skal på byrundtur i storbyen Riga, som er kontrasternes by med smuk art nouveau-arkitektur og forfaldne bygninger side om side. Metropolens gamle bydel er på UNESCOs verdensarvsliste, men eventyrbyen vokser så stærkt, at den er i fare for at miste sin status med de mange spejlblanke hoteller og forretningscentre, der popper op alle vegne. Vi skal opleve en af de smukkeste bygninger i Riga, Sorthovedernes Hus fra 1344. Efter at have set byens katedral fra 1211, der anses for at være den største middelalderkirke i Baltikum, besøger vi Frihedsmonumentet – et mindesmærke for de faldne soldater i den lettiske uafhængighedskrig 1918-20, hvor landet løsrev sig fra Rusland. Turen slutter ved Krudttårnet, der er en del af Rigas gamle fæstningsværk. I den gamle bydel er der adskillige hyggelige restauranter, hvor det er muligt at nyde en god frokost. Eftermiddagen er på egen hånd, og det er let at komme omkring i den flade by, hvor flere museer, farverige markeder og spændende butikker udgør den dynamiske bykerne.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 5 Naturoplevelser i Sigulda, middelalderborgen i Turaida og videre til Tallinn

  Vi forlader Riga og kører til Tallinn. På vejen besøger vi Sigulda, der ligger i det centrale Letland ved floden Gauja ca. 50 km øst for Riga. Området er en enestående naturperle. I Sigulda findes desuden et væld af historiske mindesmærker, og arkæologiske fund tyder på, at området har været beboet før Kristi fødsel. Efter et stop i byen fortsætter vi til landsbyen Turaida, som opstod omkring Turaida Borgen. Borgen fra 1211 er en af de ældste middelalderborge i Letland og anses for at være den arkæologisk bedst udforskede borg i Baltikum. I 1924 kom borgruinen under beskyttelse som statsligt mindesmærke og blev sidenhen genopbygget. I dag står den færdigrestaureret efter 25 års arbejde. Efter et besøg på borgen fortsætter vi til Tallinn i Estland. Vi kører til hotellet, hvor vi spiser aftensmad og bor to nætter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 5 & 6

  Hotel L’Ermitage

  Det 4-stjernede Hotel L’Ermitage ligger centralt i Tallinn i det grønneste område af byen ved siden af den gamle bydel. Hotellet er moderne og ...

  • Bemærk

   Bemærk venligst, at vi på dag 5-6 anvender forskellige hoteller afhængigt af datoen. På nogle afgange bor vi derfor på Hotel Park Inn by Radisson eller My City Hotel, som begge ligger centralt placeret i Tallinn.

 • Dag 6 Oplevelser i Tallinn og besøg på KGB-museet

  Estlands hovedstad byder på mange interessante seværdigheder som Toompea Borgen, Domkirken, Rådhuspladsen med det gamle apotek, middelalderkirken St. Nicholas og Kiek in de Kok, der er navnet på et forsvarstårn i bymuren, som omkranser Tallinn. Det fik navnet ”et kig i køkkenet”, fordi man herfra kunne kigge ned i nabohusene. Vi skal også besøge den danske konges have, hvor Dannebrog ifølge legenden faldt ned fra himlen d. 15. juni 1219.

  Det er muligt at indtage frokosten i en middelalderlig restaurant i den gamle bydel (ikke inkl.).  Særligt den gamle bydel er et besøg værd og er at finde på UNESCOs verdensarvsliste. I byen findes et væld af spændende museer, og vi besøger et af de absolut mest besøgte museer, det lille KGB Museum på Hotel Viru. Her ser vi rummet, hvorfra man aflyttede alle værelserne på hotellet. Det blev først fundet for en halv snes år siden, og da stod al aflytningsudstyret stadig intakt.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 7 Tid på egen hånd og hjemrejse

  Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd i Tallinn. Gå på opdagelse i den gamle bykerne og se nærmere på nogle af de mange attraktioner og museer, som byen tilbyder – enten sammen med rejselederen eller på egen hånd. Vi spiser frokost på en restaurant i centrum, inden vi sidst på eftermiddagen kører til lufthavnen og flyver hjem til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne om rejsen

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • 6 x morgenmad og 5 x aftensmad
 • ½ l vand på flaske hver dag og et glas vin til middagen dag 2 og 5
 • Transport jf. program
 • Byrundtur i Vilnius
 • Besøg i den lille by Trakai ved søen Galve
 • Rundvisning i barokpaladset Rundale
 • Byrundtur i Riga
 • Naturoplevelser i Sigulda
 • Besøg i middelalderborgen i Turaida
 • Seværdigheder i Tallinn
 • Engelsktalende lokalguide i Rundale Paladset og KGB-museet
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.295

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskov.com eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her.
Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser, så se mere her.

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Baltikum

  Pas & visum

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over opholdet. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden, får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade.

  For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

  Valuta & kreditkort

  Euro benyttes og kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og cafeer tager ikke mod internationale kreditkort, derfor anbefaler vi, at man medbringer lidt kontanter.

  For alle tre lande gælder, at selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  I Baltikum er de 1 time ”foran” i forhold til Danmark.

  Transport

  Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj o.l.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik.

  På restauranter lægger man typisk 10 – 15 % oveni regningen.

  Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oveni prisen er passende.

  Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset eller fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god ide at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – det gælder også for både Estland, Letland og Litauen. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Alle tre lande bruger 220v – 50 hz. – medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon er landekoden 0045. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Der findes internetcaféer mange steder, men forbindelsen er ikke altid så god som derhjemme. På flere hoteller kan man mod betaling få adgang til pc med internet.

  Mad & drikke

  Vi anbefaler, at man køber vand på flaske. Man kan drikke vandet i Baltikum, med det smager anderledes end dansk postevand, da det tilsættes klor og renses med flere kemikalier end i Danmark.

  Rygning

  For alle tre lande gælder generelt, at rygning er forbudt på alle offentlige steder og arbejdspladser. Der findes dog klubber og enkelte restauranter, der er dækket af en undtagelse.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, ellers risikerer man at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre religiøse bygninger – spørg rejselederen eller lokale på stedet.

 • Fakta om Baltikum

  Estland

  Estland er lidt større end Danmark men har kun 1,3 mio. indbyggere, hvoraf 426.500 bor i hovedstaden Talinn. Det officielle sprog er estisk, men der tales også russisk, og befolkningen består af luthersk-evangeliske og russisk-ortodokse. Det højeste punkt er Suur Munamägi (Store Æggebjerg) på 318 m. Estland ligger på grænsen mellem tempereret kystklima og fastlandsklima. Vestenvinden fra Østersøen gør vinteren relativt mild med -2 °C i gennemsnit i januar, mens østlige vinde kan forårsage isvintre. Nedbøren er ret jævnt fordelt over hele året.

  Letland

  Letland dækker et areal på 64.589 km² (Danmark 43.094 km²) og har 1,9 mio. indbyggere, hvoraf 640.300 bor i hovedstaden Riga. Det officielle sprog er lettisk, men der tales også russisk. Befolkningen består bl.a. af luthersk-evangeliske (19 %), russisk-ortodokse (15 %) og romersk-katolsk (1 %). Det højeste punkt er Gaiziņkalns på 312 m. Vinteren i Letland er mild pga. Østersøen (ned til -5 °C), og forår og sommer er lidt koldere end i Danmark (op til 18 °C). Om vinteren kan Finske Bugt og Riga-bugten være spærret af is.

  Litauen

  Litauen dækker et areal på 65.200 km² og har 2,8 mio. indbyggere, hvoraf 574.147 bor i hovedstaden Vilnius. Det officielle sprog er litauersk, men der tales også russisk, polsk og ukrainsk. Befolkningen består bl.a. af katolske (80 %), russisk ortodokse (4 %) og protestanter (2 %). Det højeste punkt er Aukstojas på 294 m. Litauens klima svinger mellem kyst- og fastlandsklima og er relativt mildt. Gennemsnitstemperaturer i januar er -2,5 °C ved kysten -6 °C i Vilnius. Der opleves ned til -20 °C næsten hver vinter, men der er målt helt ned til -43 °C i den østlige del af Litauen. I juli er gennemsnitstempera- turen 16 °C, men temperaturen kan nå op på 30-35 °C.

  Alle tre lande er republikker med parlamentarisk demokrati.