Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Tallinn, Estland - Risskov Rejser

Oplev tre lande på syv dage

Baltikum – Østersøens perle

  7 dage fra kr. 7.595

Om rejsen

Estland, Letland og Litauen udgør tilsammen Baltikum, men trods en fælles historie siden 2. verdenskrig er landene meget forskellige kulturelt, sprogligt og religiøst. Denne rundrejse i Baltikum koncentrerer sig om de tre hovedstæder – Vilnius, Riga og Tallinn. Specielt Tallinn byder på en perlerække af middelalderbygninger, men også i Riga er middelalderen nærværende, og en af de smukkeste bygninger er Sorthovedernes Hus. Katedralen St. Vladislav og kirken Skt. Anne er eksempler på de arkitektoniske mesterværker, Vilnius er kendt for. Oplevelserne i hovedstæderne bindes sammen med naturoplevelser i bl.a. området omkring Sigulda, der bliver kaldt ”det lettiske Schweiz”, og naturligvis sætter de frihedselskende baltere også deres præg på rejsen.

Danmark og Estland blev historisk forbundet for evigt den 15. juni 1219, da Dannebrog ifølge legenden faldt ned fra himlen uden for Tallinn. I Tallinn besøger vi den danske konges have og ser stedet, hvor Dannebrog ifølge legenden faldt til jorden.

På nogle af afgangene i 2019 bor du på andre hoteller end dem, der er angivet i dagsprogrammet. Disse hoteller er dog af mindst lige så fin standard. Se under de enkelte datoer, om der er hotelændringer.

Glæd dig fordi

 • du får en historisk rundrejse gennem tre lande og besøger tre hovedstæder med hvert sit unikke præg
 • der venter et spændende besøg på slottet i Trakai
 • de gamle bydele i Vilnius og Tallinn er på UNESCOs verdensarvsliste
 • du besøger Rundale Paladset i Bauska og middelalderborgen i Turaida
 • i Tallinn besøger du Den Danske Konges Have, hvor det siges, at Dannebrog dalede ned
 • der er inkluderet flere middage på lokale restauranter
 • du har god tid til oplevelser på egen hånd
 • du ser kontrasten mellem det moderne Baltikum og den traditionelle levevis
Antal dage
7 dages rundrejse
Pris
Fra kr. 7.595
Afrejse fra
Billund, København

Danmarks bedste rejse til Baltikum fordi

Du har mulighed for at flyve både fra København og Billund på alle afgange

Du oplever 3 lande til en skarp pris og overnatter undervejs på gode hoteller i Vilnius, Riga og Tallinn

Vores rejseledere har mange års erfaring med rejser i Baltikum, så du er sikret en oplevelse, der er helt i top

Danmarks bedste rejse til Baltikum fordi

Hør en af vores rejseledere fortælle om rejsen i videoen her

Mød din rejseleder

Henrik Dahl - Rejseleder - Risskov Rejser
Rejseleder Henrik Dahl

Henrik har ingen yndlingsdestination, for som han selv siger: “Alle lande og byer har deres charme, og alle rejser har deres højdepunkter”. Som rejseleder ser han det som sine fineste opgaver både at formidle sin store viden og at sørge for alt det praktiske på rejsen, så du som rejsedeltager blot kan læne dig tilbage og suge alle de mange indtryk til dig.


Læs mere om Henrik Dahl

Rejseleder Thomas Stockmarr

Thomas’ rejselyst blev grundlagt i en tidlig alder, og han har indtil videre besøgt 64 lande. Med sin store viden og smittende passion for andre kulturer sørger han for, at du får oplevelser ud over det sædvanlige og kommer helt tæt på de lokale.


Læs mere om Thomas Stockmarr

Henrik Dahl - Rejseleder - Risskov Rejser
Rejseleder Henrik Dahl

Henrik har ingen yndlingsdestination, for som han selv siger: “Alle lande og byer har deres charme, og alle rejser har deres højdepunkter”. Som rejseleder ser han det som sine fineste opgaver både at formidle sin store viden og at sørge for alt det praktiske på rejsen, så du som rejsedeltager blot kan læne dig tilbage og suge alle de mange indtryk til dig.


Læs mere om Henrik Dahl

Rejseleder Thomas Stockmarr

Thomas’ rejselyst blev grundlagt i en tidlig alder, og han har indtil videre besøgt 64 lande. Med sin store viden og smittende passion for andre kulturer sørger han for, at du får oplevelser ud over det sædvanlige og kommer helt tæt på de lokale.


Læs mere om Thomas Stockmarr

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst og byvandring i Vilnius' gamle bydel

  Vilnius er de baltiske landes skønhed og Nordeuropas bedst bevarede barokby. Den gamle bydel ligger smukt placeret ved floderne Neris og Vilnia, og over byen ligger resterne af den gamle fæstning som et minde fra middelalderen. Vilnius’ gamle bydel er med sine velbevarede barokbygninger og sit overflødighedshorn af ortodokse og katolske kirker, brobelagte gader og stræder med til at gøre Vilnius til en af Østeuropas mest betagende byer.

  Efter ankomsten til Litauen og tjek ind på hotellet tager vores rejse gennem de baltiske lande sin begyndelse med en byvandring i Vilnius’ gamle bydel.

  Midt i Vilnius, på grænsen mellem den gamle by og de nyere bydele fra 1900-tallet,  ligger Katedralpladsen og byens imponerende katedral. I 1200-tallet blev Litauen kristent på et gammelt tempel for den gamle litauiske tordengud, og man byggede en kirke oven på det gamle kultsted. Den nuværende katolske katedral er 200 år gammel og er det katolske Litauens vigtigste kirke. I Sovjettiden blev kirken brugt som kunstmuseum, og flere præster blev sendt til de sovjetiske arbejdslejre i Sibirien.  Oven for Katedralpladsen ligger det berømte Gediminas tårn, der er den sidste rest af det gamle middelalderpalads. Fra tårnet er der en fin udsigt over Vilnius. Tilbage i den gamle by går vi fra Katedralpladsen ned ad Vilnius’ mest berømte gade, Pilies. Den brolagte gade med dens mange barokbygninger og handlende er Vilnius’ gamle hovedgade og en af de mest charmerende i byen. Vi fortsætter fra Pilies-gaden ind på det gamle universitetsområde, hvor vi skal se den smukke, gamle universitetsplads, der ligger omkranset af universitetets 1700-tals bygninger. Ikke langt fra paladset ligger Vilnius’ vartegn – den smukke gotiske Sankt Anna kirke. Da Napoleon kom til Vilnius under sit russiske felttog, blev han så begejstret over kirkens skønhed, at han proklamerede, at han ville flytte den til Paris.

  På vores vej gennem den gamle bydel passerer vi bygninger, der alle har spillet en vital rolle i landets historie, vi passerer blandt andet det gamle Bispepalads, inden vi kommer til Daggrysporten. Over porten findes et lille kapel til Jomfru Maria. Maria-statuen er dækket af guld og sølv og er kendt for sine mirakelgerninger. De lokale kommer her for at bede til Jomfruen og dyrker fortsat traditionen med at bringe votivgaver til Jomfruen, der symboliserer de kropsdele, som Jomfru Maria-ikonet har helbredt.

  Efter byvandringen tager vi tilbage til hotellet, hvor vi skal spise aftensmad.

  Inkluderede måltider: Aftensmad

  Her bor du dag 1 & 2

  City Hotels Rudninkai

  Det 3-stjernede hotel ligger i hjertet af den gamle bydel – en del af hotellets væg er endda del af den gamle bymur. Det moderne hotel er indret...

  • Bemærk

   Bemærk venligst, at vi på dag 1-2 anvender forskellige hoteller afhængigt af datoen. På nogle afgange bor vi derfor på Comfort Hotel, Hotel Panorama eller Europa City Hotel, som alle ligger centralt placeret i Vilnius.

 • Dag 2 Trakai-slottet ved søen Galve og tid på egen hånd i Vilnius

  Efter morgenmaden tager vi til Trakai ca. 30 km fra Vilnius. Trakai er en lille, hyggelig by, der er bygget op omkring søen Galve. Byen er et yndet udflugtsmål på grund af sin skønne natur og slottet, der ligger på en ø midt i søen. Vi skal besøge slottet fra 1300-tallet, der er et af de mest besøgte historiske monumenter i landet. Først på eftermiddagen er vi tilbage i Vilnius, og resten af dagen er afsat til egne oplevelser.

  Det kan anbefales at besøge besættelsesmuseet, hvor tusindvis af litauere mellem 1958 og 1987 var fængslet, blev afhørt, tortureret og henrettet af KGB. Museet er absolut et af de bedste i Litauen. Dagen kan også tilbringes med at gå på opdagelse på egen hånd i den gamle bydel.

  Om aftenen spiser vi middag på en lokal litauisk restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Korshøjen, rundvisning i barokpaladset Rundale og Letlands hovedstad, Riga

  Denne dag sætter vi kurs mod Riga. Vi passerer Panevezys og fortsætter til Korshøjen i nærheden af byen Siauliai. Højen har karakter af et nationalt pilgrimsted og fået sit navn efter de utallige kors, der står på den kunstige høj på 40 x 60 m. Ingen har tal på antallet af kors, men flere hundred tusinde vil være et godt gæt. Korshøjen er nævnt første gang i 1850’erne i forbindelse med de litauere, der døde i en opstand mod russerne i 1831. Litauens turbulente historie har siden givet anledning til, at antallet af kors er vokset dramatisk og forstærket højens symbolske betydning. Herfra går turen til Bauska, hvor vi skal besøge den lettiske perle Rundale Paladset, der blev bygget til hertugen af Kurland i 1700-tallet. På det prangende slot skal vi på en guidet tur, hvor vi præsenteres for slottets forgyldte sale og udtalte ekstravagance. Herefter fortsætter vi til Riga, hvor vi spiser aftensmad og overnatter to nætter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 3 & 4

  Radi Un Draugi, Riga

  Du finder Radi Un Draugi i centrum af Rigas gamle bydel, blot 5 minutters gang fra den historiske domkirke. Hotellet tilbyder rummelige værelser m...

  • Bemærk

   Bemærk venligst, at vi på dag 3-4 anvender forskellige hoteller afhængigt af datoen. På nogle afgange bor vi derfor på Rixwell Terrace Hotel, Old Riga Palace, Avalon Hotel, Park Inn Valdemara eller Welton Spa Hotel, som alle ligger centralt placeret i Riga.

 • Dag 4 Byvandring i Rigas gamle bydel med Sorthovedernes Hus, Krudttårnet, Frihedsmonumentet og katedralen

  Vi skal på byrundtur i storbyen Riga, som er kontrasternes by med smuk art nouveau-arkitektur og forfaldne bygninger side om side. Metropolens gamle bydel er på UNESCOs verdensarvsliste, men eventyrbyen vokser så stærkt, at den er i fare for at miste sin status med de mange spejlblanke hoteller og forretningscentre, der popper op alle vegne. Vi skal opleve en af de smukkeste bygninger i Riga, Sorthovedernes Hus fra 1344. Efter at have set byens katedral fra 1211, der anses for at være den største middelalderkirke i Baltikum, besøger vi Frihedsmonumentet – et mindesmærke for de faldne soldater i den lettiske uafhængighedskrig 1918-20, hvor landet løsrev sig fra Rusland. Turen slutter ved Krudttårnet, der er en del af Rigas gamle fæstningsværk. I den gamle bydel er der adskillige hyggelige restauranter, hvor det er muligt at nyde en god frokost. Eftermiddagen er på egen hånd, og det er let at komme omkring i den flade by, hvor flere museer, farverige markeder og spændende butikker udgør den dynamiske bykerne.

  Vi spiser middag på en lokal restaurant i Rigas gamle bydel.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 5 Naturoplevelser i Sigulda, middelalderborgen i Turaida og videre til Tallinn

  Vi forlader Riga og kører til Tallinn. På vejen besøger vi Sigulda, der ligger i det centrale Letland ved floden Gauja ca. 50 km øst for Riga. Området er en enestående naturperle. I Sigulda findes desuden et væld af historiske mindesmærker, og arkæologiske fund tyder på, at området har været beboet før Kristi fødsel. Efter et stop i byen fortsætter vi til landsbyen Turaida, som opstod omkring Turaida Borgen. Borgen fra 1211 er en af de ældste middelalderborge i Letland og anses for at være den arkæologisk bedst udforskede borg i Baltikum. I 1924 kom borgruinen under beskyttelse som statsligt mindesmærke og blev sidenhen genopbygget. I dag står den færdigrestaureret efter 25 års arbejde. Efter et besøg på borgen fortsætter vi til Tallinn i Estland. Vi kører til hotellet, hvor vi spiser aftensmad og bor to nætter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 5 & 6

  Hotel L’Ermitage

  Det 4-stjernede Hotel L’Ermitage ligger centralt i Tallinn i det grønneste område af byen ved siden af den gamle bydel. Hotellet er moderne og ...

  • Bemærk

   Bemærk venligst, at vi på dag 5-6 anvender forskellige hoteller afhængigt af datoen. På nogle afgange bor vi derfor på Radisson Blu Olümpia Hotel, Park Inn Central Hotel, Meriton Park Hotel eller My City Hotel, som alle ligger centralt placeret i Tallinn.

 • Dag 6 Byvandring i Tallinn med den gamle bydel, Den Danske Konges Have, Dombjerget, Alexander Nevsky Katedralen og KGB Museum

  Den 15. juni 1219 dalede Dannebrog ifølge legenden ned fra himlen under Valdemars Sejrs felttog i Estland, og Danmark og Estlands historie blev forbundet for evigt. Valdemar Sejr anlagde en stor fæstning i udkanten af byen, og byen fik sit navn, der på estisk betyder ”Den Danske By”. I dag troner fæstningsområdet over byen og er kendt som Dombjerget. Det danske herredømme holdt i ca. 100 år, hvorefter man solgte landet til ridderordenen Den Tyske Orden. Den Tyske Orden dominerede områderne langs med Østersøens sydlige og østlige kyster og var en stormagt i området. Den tyske dominans i Tallinn varede til langt op i moderne tid, og det officielle sprog i Estland var tysk indtil landets selvstændighed i 1918. I 1940 blev Estland besat af Sovjetunionen og var en del af den indtil selvstændigheden i 1991.

  Tallinns gamle bydel er delt i to: den nedre og den øvre. Den øvre bydel er Dombjerget med fæstningen, byens domkirke og det estiske parlament. Den nedre bydel er en af Europas bedst bevarede middelalderbyer og er at finde på UNESCOs verdensarvsliste.

  Vi starter dagen på Dombjerget, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byens mange gotiske kirkespir og tårne mod havet. På Dombjerget skal vi ind at se den ortodokse Alexander Nevsky Katedral, og vi får et indtryk af Zar-Ruslands ortodokse kirker.

  I den nedre bydel skal vi opleve middelalderstemningen på en byvandring. Rådhuspladsen midt i den gamle by ligger omkranset af middelalderbygninger. Det 600 år gamle rådhus indtager en central plads, men på pladsen ligger også verdens ældste apotek, der har eksisteret siden 1422. Apoteket var så berømt, at den russiske Zar bestilte medicin herfra. I dag fungerer apoteket som et moderne apotek, men i middelalderen blev der solgt miksturer lavet på slangeskind, gamle mumier og pulveriserede enhjørningehorn!

  Vi lægger også vejen forbi den charmerende Håndværkergård, hvor der i dag bliver solgt håndværk fra Estland.

  På vores vej gennem middelalderbyen kommer vi til den mest betagende lille gade, Katarinas passage, der ligger halvt gemt bag de større gader. Vi besøger det 38 meter høje tårn Kiek in de Kok, der er navnet på et forsvarstårn i bymuren, som omkranser Tallinn. Det fik navnet ”et kig i køkkenet”, fordi man herfra kunne kigge ned i nabohusene. Selvfølgelig besøger vi også Den Danske Konges Have, hvor Dannebrog ifølge legenden faldt ned fra himlen.

  I byen findes et væld af spændende museer, og vi besøger et af de absolut mest besøgte museer, det lille KGB Museum på Hotel Viru. Her ser vi rummet, hvorfra man aflyttede alle værelserne på hotellet. Det blev først fundet for en halv snes år siden, og da stod al aflytningsudstyret stadig intakt.

  Vi spiser middag på en lokal estisk restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 7 Tid på egen hånd og hjemrejse fra Tallinn

  Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd i Tallinn. Gå på opdagelse i den gamle bykerne og se nærmere på nogle af de mange attraktioner og museer, som byen tilbyder – enten sammen med rejselederen eller på egen hånd. Sidst på eftermiddagen kører vi til lufthavnen og flyver hjem til Danmark

  Inkluderede måltider: Morgenmad

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi af entréer kr. 300)
 • Overnatning i delt dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 6 x morgenmad og 6 x aftensmad (heraf 3 middage på lokale restauranter)
 • Byrundtur i Vilnius med den gamle bydel
 • Besøg i den lille by Trakai ved søen Galve og rundvisning i Trakai-slottet
 • Rundvisning i barokpaladset Rundale
 • Byrundtur i Riga med den gamle bydel
 • Naturoplevelser i Sigulda
 • Besøg i middelalderborgen i Turaida
 • Byvandring i Tallinn med den gamle bydel
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.555
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 07 maj 2019 7 dage Glen Odgaard Billund
  København
  Kr. 7.595 Udsolgt Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - Riga 07/05-2019   kl. 08:55 07/05-2019   kl. 11:45
   Riga - Vilnius 07/05-2019   kl. 12:15 07/05-2019   kl. 13:05
   Tallinn - Riga 13/05-2019   kl. 16:45 13/05-2019   kl. 17:35
   Riga - Billund 13/05-2019   kl. 18:05 13/05-2019   kl. 19:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   København - Riga 07/05-2019   kl. 09:05 07/05-2019   kl. 11:40
   Riga - Vilnius 07/05-2019   kl. 12:15 07/05-2019   kl. 13:05
   Tallinn - Riga 13/05-2019   kl. 16:45 13/05-2019   kl. 17:35
   Riga - København 13/05-2019   kl. 18:15 13/05-2019   kl. 18:50
   Se flytider
 • 04 juni 2019 7 dage Glen Odgaard Billund
  København
  Kr. 8.295 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - Riga 04/06-2019   kl. 08:55 04/06-2019   kl. 11:45
   Riga - Vilnius 04/06-2019   kl. 12:15 04/06-2019   kl. 13:05
   Tallinn - Riga 10/06-2019   kl. 16:45 10/06-2019   kl. 17:35
   Riga - Billund 10/06-2019   kl. 18:05 10/06-2019   kl. 19:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Riga 04/06-2019   kl. 09:05 04/06-2019   kl. 11:40
   Riga - Vilnius 04/06-2019   kl. 12:15 04/06-2019   kl. 13:05
   Tallinn - Riga 10/06-2019   kl. 16:45 10/06-2019   kl. 17:35
   Riga - København 10/06-2019   kl. 18:15 10/06-2019   kl. 18:50
   Se flytider
  • Bemærk

   Bemærk, at der på denne afgang benyttes andre hoteller end de i programmet beskrevne!

   Riga: Old Riga Palace – 4-stjernet hotel med central placering.

   Tallinn: Park Inn Central Hotel – 3-stjernet hotel med central beliggenhed.

 • 18 juni 2019 7 dage Brian Hansen Billund
  København
  Kr. 8.495 Kontakt os Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - Riga 18/06-2019   kl. 08:55 18/06-2019   kl. 11:45
   Riga - Vilnius 18/06-2019   kl. 12:15 18/06-2019   kl. 13:05
   Tallinn - Riga 24/06-2019   kl. 16:45 24/06-2019   kl. 17:35
   Riga - Billund 24/06-2019   kl. 18:05 24/06-2019   kl. 19:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   København - Riga 18/06-2019   kl. 09:05 18/06-2019   kl. 11:40
   Riga - Vilnius 18/06-2019   kl. 12:15 18/06-2019   kl. 13:05
   Tallinn - Riga 24/06-2019   kl. 16:45 24/06-2019   kl. 17:35
   Riga - København 24/06-2019   kl. 18:15 24/06-2019   kl. 18:50
   Se flytider
  • Bemærk

   Bemærk, at der på denne afgang benyttes andre hoteller end de i programmet beskrevne!

   Vilnius: Comfort Hotel – 3-stjernet hotel med central placering.

   Riga: Avalon Hotel – 4-stjernet hotel med central beliggenhed.

   Tallinn: My City Hotel – 4-stjernet hotel med central placering.

 • 16 juli 2019 7 dage Henrik Dahl Billund
  København
  Kr. 8.495 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - Riga 16/07-2019   kl. 08:55 16/07-2019   kl. 11:45
   Riga - Vilnius 16/07-2019   kl. 12:15 16/07-2019   kl. 13:05
   Tallinn - Riga 22/07-2019   kl. 16:45 22/07-2019   kl. 17:35
   Riga - Billund 22/07-2019   kl. 18:05 22/07-2019   kl. 19:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Bestil 2 pladser tilbage
   Flytider
   København - Riga 16/07-2019   kl. 09:05 16/07-2019   kl. 11:40
   Riga - Vilnius 16/07-2019   kl. 12:15 16/07-2019   kl. 13:05
   Tallinn - Riga 22/07-2019   kl. 16:45 22/07-2019   kl. 17:35
   Riga - København 22/07-2019   kl. 18:15 22/07-2019   kl. 18:50
   Se flytider
  • Bemærk

   Bemærk, at der på denne afgang benyttes andre hoteller end de i programmet beskrevne!

   Vilnius: Comfort Hotel – 3-stjernet hotel med central placering.

   Riga: Park Inn Valdemara Hotel – 4-stjernet hotel med central placering.

   Tallinn: Park Inn Central Hotel – 3-stjernet hotel med central beliggenhed.

 • 06 august 2019 7 dage Thomas Stockmarr Billund
  København
  Kr. 8.495 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Bestil Få pladser
   Flytider
   Billund - Riga 06/08-2019   kl. 08:55 06/08-2019   kl. 11:45
   Riga - Vilnius 06/08-2019   kl. 12:15 06/08-2019   kl. 13:05
   Tallinn - Riga 12/08-2019   kl. 16:45 12/08-2019   kl. 17:35
   Riga - Billund 12/08-2019   kl. 18:05 12/08-2019   kl. 19:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   København - Riga 06/08-2019   kl. 09:05 06/08-2019   kl. 11:40
   Riga - Vilnius 06/08-2019   kl. 12:15 06/08-2019   kl. 13:05
   Tallinn - Riga 12/08-2019   kl. 16:45 12/08-2019   kl. 17:35
   Riga - København 12/08-2019   kl. 18:15 12/08-2019   kl. 18:50
   Se flytider
  • Bemærk

   Bemærk, at der på denne afgang benyttes andre hoteller end de i programmet beskrevne!

   Vilnius: Comfort Hotel – 3-stjernet hotel med central placering.

   Riga: Rixwell Terrace Hotel – 4-stjernet hotel med central placering.

   Tallinn: Radisson Blu Olümpia Hotel – 4-stjernet hotel med central placering.

    

 • 20 august 2019 7 dage Henrik Dahl Billund
  København
  Kr. 8.495 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Bestil Få pladser
   Flytider
   Billund - Riga 20/08-2019   kl. 08:55 20/08-2019   kl. 11:45
   Riga - Vilnius 20/08-2019   kl. 12:15 20/08-2019   kl. 13:05
   Tallinn - Riga 26/08-2019   kl. 16:45 26/08-2019   kl. 17:35
   Riga - Billund 26/08-2019   kl. 18:05 26/08-2019   kl. 19:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Riga 20/08-2019   kl. 09:05 20/08-2019   kl. 11:40
   Riga - Vilnius 20/08-2019   kl. 12:15 20/08-2019   kl. 13:05
   Tallinn - Riga 26/08-2019   kl. 16:45 26/08-2019   kl. 17:35
   Riga - København 26/08-2019   kl. 18:15 26/08-2019   kl. 18:50
   Se flytider
  • Bemærk

   Bemærk, at der på denne afgang benyttes andre hoteller end de i programmet beskrevne!

   Vilnius: Panorama Hotel – 3-stjernet hotel med central placering.

   Tallinn: Meriton Park Hotel – 4-stjernet hotel med central beliggenhed.

 • 03 september 2019 7 dage Thomas Stockmarr Billund
  København
  Kr. 7.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Bestil Få pladser
   Flytider
   Billund - Riga 03/09-2019   kl. 08:55 03/09-2019   kl. 11:45
   Riga - Vilnius 03/09-2019   kl. 12:15 03/09-2019   kl. 13:05
   Tallinn - Riga 09/09-2019   kl. 16:45 09/09-2019   kl. 17:35
   Riga - Billund 09/09-2019   kl. 18:05 09/09-2019   kl. 19:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Bestil Få pladser
   Flytider
   København - Riga 03/09-2019   kl. 09:05 03/09-2019   kl. 11:40
   Riga - Vilnius 03/09-2019   kl. 12:15 03/09-2019   kl. 13:05
   Tallinn - Riga 09/09-2019   kl. 16:45 09/09-2019   kl. 17:35
   Riga - København 09/09-2019   kl. 18:15 09/09-2019   kl. 18:50
   Se flytider
  • Bemærk

   Bemærk, at der på denne afgang benyttes andre hoteller end de i programmet beskrevne!

   Tallinn: Park Inn Central Hotel – 3-stjernet hotel med central beliggenhed.

 • 10 september 2019 7 dage Kenneth Christensen Billund
  København
  Kr. 7.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Riga 10/09-2019   kl. 08:55 10/09-2019   kl. 11:45
   Riga - Vilnius 10/09-2019   kl. 12:15 10/09-2019   kl. 13:05
   Tallinn - Riga 16/09-2019   kl. 16:45 16/09-2019   kl. 17:35
   Riga - Billund 16/09-2019   kl. 18:05 16/09-2019   kl. 19:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   København - Riga 10/09-2019   kl. 09:05 10/09-2019   kl. 11:40
   Riga - Vilnius 10/09-2019   kl. 12:15 10/09-2019   kl. 13:05
   Tallinn - Riga 16/09-2019   kl. 16:45 16/09-2019   kl. 17:35
   Riga - København 16/09-2019   kl. 18:15 16/09-2019   kl. 18:50
   Se flytider
  • Bemærk

   Bemærk, at der på denne afgang benyttes andre hoteller end de i programmet beskrevne!

   Vilnius: Comfort Hotel – 3-stjernet hotel med central placering.

   Riga: Park Inn Valdemara Hotel – 4-stjernet hotel med central placering.

    

 • 17 september 2019 7 dage Billund
  København
  Kr. 7.995 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Riga 17/09-2019   kl. 08:55 17/09-2019   kl. 11:45
   Riga - Vilnius 17/09-2019   kl. 12:15 17/09-2019   kl. 13:05
   Tallinn - Riga 23/09-2019   kl. 16:45 23/09-2019   kl. 17:35
   Riga - Billund 23/09-2019   kl. 18:05 23/09-2019   kl. 19:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Riga 17/09-2019   kl. 09:05 17/09-2019   kl. 11:40
   Riga - Vilnius 17/09-2019   kl. 12:15 17/09-2019   kl. 13:05
   Tallinn - Riga 23/09-2019   kl. 16:45 23/09-2019   kl. 17:35
   Riga - København 23/09-2019   kl. 18:15 23/09-2019   kl. 18:50
   Se flytider
  • Bemærk

   Bemærk, at der på denne afgang benyttes andre hoteller end de i programmet beskrevne!

   Vilnius: Europa City Hotel – 3-stjernet hotel med central placering.

   Riga: Wellton Spa Hotel – 4-stjernet hotel med central beliggenhed.

 • 24 september 2019 7 dage Anders Theis Errboe Billund
  København
  Kr. 7.595 Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Riga 24/09-2019   kl. 08:55 24/09-2019   kl. 11:45
   Riga - Vilnius 24/09-2019   kl. 12:15 24/09-2019   kl. 13:05
   Tallinn - Riga 30/09-2019   kl. 16:45 30/09-2019   kl. 17:35
   Riga - Billund 30/09-2019   kl. 18:05 30/09-2019   kl. 19:05
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Riga 24/09-2019   kl. 09:05 24/09-2019   kl. 11:40
   Riga - Vilnius 24/09-2019   kl. 12:15 24/09-2019   kl. 13:05
   Tallinn - Riga 30/09-2019   kl. 16:45 30/09-2019   kl. 17:35
   Riga - København 30/09-2019   kl. 18:15 30/09-2019   kl. 18:50
   Se flytider
  • Bemærk

   Bemærk, at der på denne afgang benyttes andre hoteller end de i programmet beskrevne!

   Vilnius: Europa City Hotel – 3-stjernet hotel med central placering.

   Riga: Wellton Spa Hotel – 4-stjernet hotel med central beliggenhed.

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Baltikum

  Pas & visum

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over opholdet. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden, får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade.

  For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

  Valuta & kreditkort

  Euro benyttes og kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og cafeer tager ikke mod internationale kreditkort, derfor anbefaler vi, at man medbringer lidt kontanter.

  For alle tre lande gælder, at selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  I Baltikum er de 1 time ”foran” i forhold til Danmark.

  Transport

  Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj o.l.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik.

  På restauranter lægger man typisk 10 – 15 % oveni regningen.

  Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oveni prisen er passende.

  Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset eller fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god ide at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – det gælder også for både Estland, Letland og Litauen. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Alle tre lande bruger 220v – 50 hz. – medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon er landekoden 0045. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Der findes internetcaféer mange steder, men forbindelsen er ikke altid så god som derhjemme. På flere hoteller kan man mod betaling få adgang til pc med internet.

  Mad & drikke

  Vi anbefaler, at man køber vand på flaske. Man kan drikke vandet i Baltikum, med det smager anderledes end dansk postevand, da det tilsættes klor og renses med flere kemikalier end i Danmark.

  Rygning

  For alle tre lande gælder generelt, at rygning er forbudt på alle offentlige steder og arbejdspladser. Der findes dog klubber og enkelte restauranter, der er dækket af en undtagelse.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, ellers risikerer man at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre religiøse bygninger – spørg rejselederen eller lokale på stedet.

 • Fakta om Baltikum

  Estland

  Estland er lidt større end Danmark men har kun 1,3 mio. indbyggere, hvoraf 426.500 bor i hovedstaden Talinn. Det officielle sprog er estisk, men der tales også russisk, og befolkningen består af luthersk-evangeliske og russisk-ortodokse. Det højeste punkt er Suur Munamägi (Store Æggebjerg) på 318 m. Estland ligger på grænsen mellem tempereret kystklima og fastlandsklima. Vestenvinden fra Østersøen gør vinteren relativt mild med -2 °C i gennemsnit i januar, mens østlige vinde kan forårsage isvintre. Nedbøren er ret jævnt fordelt over hele året.

  Letland

  Letland dækker et areal på 64.589 km² (Danmark 43.094 km²) og har 1,9 mio. indbyggere, hvoraf 640.300 bor i hovedstaden Riga. Det officielle sprog er lettisk, men der tales også russisk. Befolkningen består bl.a. af luthersk-evangeliske (19 %), russisk-ortodokse (15 %) og romersk-katolsk (1 %). Det højeste punkt er Gaiziņkalns på 312 m. Vinteren i Letland er mild pga. Østersøen (ned til -5 °C), og forår og sommer er lidt koldere end i Danmark (op til 18 °C). Om vinteren kan Finske Bugt og Riga-bugten være spærret af is.

  Litauen

  Litauen dækker et areal på 65.200 km² og har 2,8 mio. indbyggere, hvoraf 574.147 bor i hovedstaden Vilnius. Det officielle sprog er litauersk, men der tales også russisk, polsk og ukrainsk. Befolkningen består bl.a. af katolske (80 %), russisk ortodokse (4 %) og protestanter (2 %). Det højeste punkt er Aukstojas på 294 m. Litauens klima svinger mellem kyst- og fastlandsklima og er relativt mildt. Gennemsnitstemperaturer i januar er -2,5 °C ved kysten -6 °C i Vilnius. Der opleves ned til -20 °C næsten hver vinter, men der er målt helt ned til -43 °C i den østlige del af Litauen. I juli er gennemsnitstempera- turen 16 °C, men temperaturen kan nå op på 30-35 °C.

  Alle tre lande er republikker med parlamentarisk demokrati.