Ring til os 70 22 66 00

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Etiopien er et af verdens ældste kristne kongeriger og har en lang og dragende historie bag sig. Landet har som et af de eneste i Afrika aldrig været koloniseret og står derfor den dag i dag som en stolt og på mange måder uspoleret afrikansk nation, hvor værdighed, traditionel levevis og respekt for fortidens stolte nationsgrundlæggere er kernen i etiopiernes selvforståelse. Her lever mere end 80 minoriteter, og du kan derfor være sikker på et farverigt og multifacetteret møde med Afrika på din rejse til Etiopien.

De enestående monolitkirker

Når man siger Etiopien, må man også sige Lalibela, som er et af de mest magiske steder på denne jord. Kong Lalibela forsøgte at kreere et nyt Jerusalem, efter muslimerne indtog Jerusalem i 1187 – og hvilket forsøg. De 11 monolit-kirker, det vil sige kirker, som er hugget ud af én stenblok, er storslåede. Stemningen og følelsen af at gå hen imod disse næsten uvirkelige kirker og lade tankerne gå på alt det hårde arbejde, som har ligget bag at skulle hugge dem ud af den rå basaltsten, er ubeskrivelig. Bet Giyorgis-kirken, som fysisk er formet som et kors, er et mesterværk og skal opleves med egne øjne.

Et kristent land

Kristendommen er dybt forankret i Etiopien, og landet blev i år 331 det 2. kristnede land i verden. En unik urkristendom kan opleves her med ritualer, som stammer fra gammel tid. Etiopierne hævder også, at de har Pagtens Ark stående i byen Aksum – et must at lægge vejen forbi på en tur til Etiopien.

Toppen af Afrika

Etiopien ligger på Afrikas Horn, og på en rundrejse i højlandet oplever man en helt særlig del af landet i 1.800 til 4.000 m højde. Landskabet virker endeløst med de smukkeste udsigter over bjergene. Seværdighederne her er store, og man kan kun blive betaget af den smukke natur. Vandretur ved Den Blå Nil og det imponerende Tis Abay-vandfald, sejlads på den enorme Tana-sø med de særlige papyrusbåde, samt gåture i den højtbeliggende Simien Moutains National Park med 500 m vandfald, stenbukke og hundredevis af gelada-bavianer er blot noget af det, som du bør opleve på en rejse til Etiopien.

Ud over helt forrygende – og for mange overraskende – natur venter der dig også spændende byer. Det gælder f.eks. hovedstaden Addis Ababa med det interessante nationalnuseum, som bl.a. huser ”abemennesket” Lucy, som er det ældste skelet fundet. Der er også den gamle kongeby Gondar med de europæisk-inspirerede paladser, som stammer fra 1600-tallet, samt Aksum, der med Pagtens Ark, kongegrave og de majestætiske obelisker er et must.

Etiopien har en af de sødeste og mest gæstfrie befolkninger samt et spændende køkken og er endnu ikke så berørt af turismen. Det er et land, som vil tage pusten fra de fleste med sine overraskende mange og uforglemmelige oplevelser.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Etiopien

  Pas og visum

  Der er visumpligt til Etiopien. Du skal derfor søge det, der hedder et E-Visa. Det gøres på den officielle visa-ansøgningsside for Etiopiens immirationsmyndigheder via dette link: https://www.evisa.gov.et/client/visadescription/TouristVisaOnline.

  Et visum koster 52 USD pr. person, hvilket betales samtidig med, at du udfylder ansøgningen. Selve visummet udstedes via mail og er gældende i 30 dage. Der er en behandlingstid på op til 3 dage. Du skal udskrive bekræftelsen og medbringe denne på rejsen.

  Passet skal være gyldigt minimum 6 måneder fra indrejsedatoen i Etiopien, og der skal være to blanke sider efter hinanden i passet. Disse skal bruges til ind- og udrejsestempler. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Mere information kan findes på udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Den lokale valuta er etiopiske birr (ETB). Vi anbefaler at du medbringer euro og amerikanske dollars, som kan veksles enten ved ankomsten i lufthavnen eller på hotellerne. Det er vigtigt at gemme kvitteringen, når du veksler penge, da denne skal fremvises, hvis du ønsker at veksle pengene retur igen ved rejsens afslutning.

  Kreditkort kan benyttes på de fleste større hoteller og i enkelte butikker, men der findes ikke mange hæveautomater i landet. Det er en god idé altid at have kontanter til mindre indkøb og drikkepenge, og det er desuden fornuftigt at medbringe mere end ét kreditkort – på den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Etiopien er 2 timer foran dansk vintertid.

  Transport

  Busserne i Etiopien har ikke samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Etiopien. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10-15 % oven i regningen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (ca. det, der svarer til 5 kr. pr. nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejserne i Etiopien vil der bl.a. være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpiccoloer. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i ETB (etiopiske birr), nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at være turist i Etiopien, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis, især efter mørkets frembrud. Vær opmærksom på, hvor du bevæger dig hen og følg rejselederens råd. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Undgå at bære kostbare smykker, og hold lav profil med dyre kameraer og mobiltelefoner. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen eller allerhelst i en sikkerhedsboks på hotellet, og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge.

  Elektricitet

  Etiopien benytter 220 volt. Stikkontakterne er mange steder anderledes end de danske, så det er nødvendigt med en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon udenfor Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det etiopiske er ganske ukendt for de fleste danskere. Det skyldes måske, at etiopiske retter generelt tager forbløffende lang tid at lave – men de er til gengæld fyldt med smag.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen. Ligeledes frarådes isterninger. Køb i stedet vand på flaske.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Etiopien er et kristent land med noget mere strikse, uskrevne regler end i Danmark. Kvinder bør derfor medbringe et tørklæde, som kan lægges løst over håret ved besøg i kirker. I kirkerne i Etiopien skal man desuden tage sine sko af, inden man træder ind. Det kan derfor anbefales at medbringe et par strømper, som man kan tage på i stedet, ved besøg i kirker.

  Generelt vil dagtemperaturerne ligge mellem 20-25 grader. Det kan blive køligt om natten, så medbring varmt tøj, gerne lag på lag. En stor del af rejsen foregår i højderne, så husk at medbringe en varm trøje eller let foret jakke. Vi går også nogle flotte vandreture på simple stier, så medbring også solidt fodtøj, f.eks. et par jogginsko med rillet sål.

  De fleste steder i Etiopien kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark.

  Idéer til indkøb

  Prisniveauet i Etiopien er ganske rimeligt, og der er rig mulighed for at få nogle fine souvenirs med sig hjem i kufferten. Overalt i landet kan man købe smukt kunsthåndværk, hvoraf meget er lavet af genbrugsmaterialer. Siv bliver brugt til mange formål i Etiopien, og der finde utallige pyntegenstande, kurve og kasser i papyrussiv.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Addis Ababa 4,5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 108,4 mio. indbyggere.
  • Religion: Etiopisk ortodoks 44 %, muslimer 34 %, protestanter 19 %.
  • Sprog: Oromo, amharisk, somali, tigrigna og en række andre regionalsprog.
  • Areal: 1.104.300 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Selv om hele Etiopien befinder sig i den tropiske klimazone, betyder landets varierede topografi store klimatiske forskelle. I Oromo-bjergene i syd kan der falde en del regn, mens Denakil-ørkenen og det sydøstlige lavland undgår de store regnmængder. De vestlige og højtliggende områder, som vi bevæger os rundt i, går fri for ørkenens hede og har også kølige nætter.

Trustpilot