Ring til os 70 22 66 00

Inkl. besøg på lokalt teff-landbrug!

Inkl. besøg på lokalt teff-landbrug!

Etiopien – et anderledes Afrika

12 dage fra 22.995 kr.

På denne rundrejse til Etiopien i det østlige Afrika vil du opleve et eventyrligt afrikansk land, hvor legender og ældgamle traditioner lever i bedste og yderst interessant velgående. Rundrejsen fører dig fra landets hjerte op i det nordlige Etiopien, hvor der venter dig frodig natur, forførende kulturhistorie og et enestående kig ind i etiopiernes stolte traditioner og hverdag.

Vi begynder rejsen med at udforske hovedstaden Addis Ababa, som er en skønsom blanding af nyt og gammelt. Her lægger vi vejen forbi Kejser Haile Selassies gamle palads, hvor etiopisk kunst, traditionelle redskaber og klædedragter bliver præsenteret, og vi besøger landets nationalmuseum, hvor det 3,2 mio. år gamle abemenneske Lucy er udstillet.

Ved Bahir Dar sejler vi en tur ud på den enorme Tana-sø og får et indblik i det livlige leben langs søens bredder, hvor små lokale sivbådsfiskere får selskab af flodheste og et væld af forskellige fuglearter, der flokkes om søens fisk. På søens mange øer ligger små rundkirker fra 1300- til 1500-tallet, og på et besøg her fortæller de snakkesalige præster om deres liv og de gamle bibler og kors i kirkerne.

Ved Den Blå Nil finder vi det fantastiske Tis Abay-vandfald, og i det etiopiske højland ser vi de flotte landskaber og besøger et lille, lokalt teff-landbrug. I Simien Mountains National Park findes et helt unikt dyreliv med flere endemiske dyrearter, bl.a. den sky walia-stenbuk med de meterlange horn og gelada-bavianen med den knaldrøde brystkasse.

Vi lægger også vejen forbi de vigtigste og mest imponerende etiopiske bygningsværker, bl.a. det gamle palads i Gondar, Debre Berhan Selassie-kirken og de helt særlige udhuggede klippekirker i Lalibela. I Aksum, hvor det første egentlige etiopiske kongerige blev dannet, ser vi de flotte stenobelisker og Zion Maria-kirken med kapellet, som hævdes at indeholde Pagtens Ark – kisten, hvor selveste stentavlerne med de ti bud i sin tid var samlet.

Glæd dig fordi:

 • du oplever de verdensberømte klippekirker ved Lalibela
 • du besøger nationalmuseet i Addis Ababa og ser ”Lucy”, verdens ældste abemenneske
 • der er sejltur på Tana-søen, hvor du oplever livet langs søens bredder og øerne
 • du kommer til Den Blå Nil og det 400 meter lange Tis Abay-vandfald
 • du kommer på en flot vandretur i Simien Mountains National Park
 • du ser obeliskerne i Aksum og kapellet med Pagtens Ark
 • i den gamle kongeby Gondar besøger vi det gamle paladsområde
 • du ser det isolerede Asheton Maryam-kloster med den uendelige udsigt over højlandet
 • du deltager i en etiopisk kulturel aften med lokal musik og dans
 • du smager det etiopiske køkken på nøje udvalgte restauranter
 • du deltager i en traditionel etiopisk kaffeceremoni
 • du kommer helt tæt på lokalbefolkningen
Antal dage
12 dages rundrejse
Pris
Fra 22.995 kr.
Afrejse fra
København, Billund
Dansk rejseleder
Thomas Stockmarr

Danmarks bedste rundrejse til Etiopien fordi

Vi har inkluderet et unikt besøg i Awra Amba-landsbyen hvor alle er lige uanset køn og alder

Flere måltider på håndplukkede etiopiske restauranter

Du rider gennem Lalibela-landsbyen på æselryg

Danmarks bedste rundrejse til Etiopien fordi

Mød din rejseleder

Oplev Etiopien med Thomas Stockmarr

Thomas besøgte Etiopien først gang i 2013, og han blev betaget af landet fra første øjeblik. Han har rejst i 64 lande i verden, og nogle af de største rejseoplevelser, han har haft, er etiopiske. Landet overraskede ham ved første møde i dén grad positivt – særligt Lalibela og mødet med denne fattige, men samtidigt utroligt varme og nysgerrige befolkning, som bor i et land med noget af den smukkeste natur, man kan finde.


Læs mere om Thomas Stockmarr

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark mod Etiopiens hovedstad Addis Ababa

  Vi sætter kursen imod Etiopiens hovedstad Addis Ababa, hvor vi lander sent om aftenen. Addis Ababa betyder ”Ny blomst”, og byen blev først grundlagt i 1886 af Kejser Menelik II. Byen er beliggende i over 2000 m højde, og med sine 4,5 mio. indbyggere er den landets største og mest moderne by.

  Her bor du dag 1 & 2

  Jupiter International Hotel

  Efter en oplevelsesrig dag er Jupiter International Hotel det perfekte sted at slappe af og fordøje de mange indtryk, Etiopien har at byde på. Ho...

 • Dag 2 Byrundtur i Addis Ababa med nationalmuseet og det etnologiske museum

  Efter morgenmaden starter vi vores udforskning af Etiopiens hovedstad. På byrundturen besøger vi Nationalmuseet, som er en spændende vandring igennem menneskets forhistorie. Menneskets stamtræ kan rent fysisk ses her, hvor man vandrer imellem utallige skelletter og kan følge menneskets udvikling. Det mest berømte skelet er abemennesket Lucy. Hendes knogler blev fundet i 1974 og er dateret til at være 3.2 mio. år gamle. Grunden til, at hun blev navngivet Lucy var, at arkæologerne ved udgravningerne hørte Beatles-nummeret ”Lucy in the Sky with Diamonds”.

  Vi lægger også vejen forbi det enestående Etnologiske Museum, som befinder sig i Kejser Haile Selassies gamle palads. Her er en fin fremvisning af alt fra Kejser Haile Selassies personlige rum til landets forskellige etniske grupper, traditionelle redskaber og etiopisk kunst. Om aftenen skal vi til et dinner-show, hvor vi skal se og høre etiopisk musik og livlig dans. Her får vi også vores første smagsoplevelse af det etiopiske køkken, hvor vi bl.a. får injera, som er nationalretten. Det er et blødt syrnet fladbrød, som ligner en stor pandekage, som er bagt med teff-mel. Selve pandekagen er reelt en spiselig tallerken. Ovenpå ligger flere lokale specialiteter såsom kikærtemos, linsepuré og kødsaucer, som man spiser sammen med fladbrødet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 3 Bahir Dar med sejltur på Tana-søen og besøg på dens øer med rundkirker

  Om morgenen flyver vi til Bahir Dar, som er smukt beliggende ved den enorme Tana-sø. Vi sejler ud på søen og får et indblik i det liv, der udfolder sig langs søens bredder, på søen og på dets øer. I løbet af dagen spiser vi en skøn frokost med udsigt over Tana-søen. På søen findes et helt unikt dyreliv, bl.a. mere end 300 fuglearter. Pelikaner ses ofte nær ved bådene, og der findes også flodheste i søen.

  De lokale sejler ivrigt rundt på søen i deres specielt konstruerede og primitive sivbåde, som er lavet af papyrussiv – en tradition, man har holdt i hævd siden 800-tallet f.Kr. De benyttes af fiskere, men også til at transportere træ, som er en mangelvare i store dele af landet. Træet bruges af de lokale som brænde til at kunne kokkerere deres mad og holde varmen om natten.

  Tana-søens hovedattraktion er dog de smukke rundkirker, der findes på søens mange øer. Kirkerne stammer helt tilbage fra 1300- til 1500-tallet, hvor de blev oprettet for at gemme gamle kristne tekster og relikvier fra udefrakommende fjender. Inde i de primitive kirker findes utroligt smukke vægmalerier, som går fra gulv til loft. Her er bibelske hændelser angivet, og vi hører nærmere om de forskellige historier, de beskriver. I kirkerne findes præster, som med deres traditionelle etiopiske kirkedragter minder om, at den etiopiske kirke er en særegen kirke. De er ofte snaksalige, og de kan fortælle os om deres liv og fremvise gamle bibler og rigt dekorerede kors.

  Etiopisk kaffe er noget af verdens bedste kaffe, og nogle af de lokale ude på øerne har specialiseret sig i at lave en lokal kaffeceremoni, hvor man sidder på små taburetter ude i naturen og ser, hvordan kaffen bliver brygget og serveret. Vi overnatter i Bahir Dar, hvor vi spiser aftensmad på hotellet. Her er der mulighed for at nyde solnedgangen ved Tana-søen. En skøn oplevelse.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 3

  Abay Minch Lodge Hotel

  Abay Minch Lodge Hotel ligger i centrum af Bahir Dar, som er omkranset af den smukke Tana-sø, Den Blå Nil og de bjergtagende Simien Mountains. Ho...

 • Dag 4 Vandretur ved Den Blå Nil, besøg på lokalt marked i Bahir Dar og smuk kørsel til Gondar

  En spændende dag venter os, hvor vi kører den korte vej ud til det spektakulære Tis Abay-vandfald på Den Blå Nil. Selve Den Blå Nil udspringer af Tana-søen og løber 800 km igennem Etiopien, hvorefter den fortsætter ind i Sudan og flettes sammen med Den Hvide Nil, hvorefter den fortsætter igennem Egypten og munder ud i Middelhavet. Vi går gennem landskabet ad små stier, hvor vi passerer små landsbyer og marker og mødes ofte af lokale børn og voksne. Her kommer vi virkelig tæt på livet i det etiopiske højland.

  På vejen mod vandfaldet krydser vi den gamle stenbro, som Kong Susenyos fik opført i 1626. Når vi ankommer til vandfaldet, kan vi nyde det mere end 400 m brede vandfald, som flot falder 45 m ned. Alt efter årstiden kan der være forskel på mængden af vand, som fosser ned over bjergsiden. Undervejs på turen spiser vi en picnic i landskabet.

  Tilbage i Bahir Dar besøger vi det farverige lokale marked, hvor der sælges krydderier, frugter, grøntsager og lokale specialiteter. Der vil være tid til, at man kan udforske markedet på egen hånd, inden vi sætter kursen imod Gondar. På vejen stopper vi ved Awra Amba-landsbyen, hvor byens borgere har skabt et helt unikt samfund med deres helt egne regler. Samfundet er selvforsynende, og alle er lige uanset køn. Kvinder har samme rettigheder som mænd, og arbejdsmæssigt deles man om opgaverne. Mænd laver mad, kvinder pløjer markerne, og de anser hårdt arbejde som en dyd. Vi besøger landsbyen og hører nærmere om dette spændende samfund, som blev opstartet i 1972, og som nu består af 450 indbyggere.

  Vi spiser aftensmad på en særlig restaurant i Gondar, som ejes af tre søstre. De laver god, autentisk etiopisk mad, som vi kan nyde samtidigt med, at der kommer musikalske indslag krydret med lokal dans.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 4

  Goha Hotel, Gondar

  På en bakketop med panoramaudsigt over byen Gondar finder du Goha Hotel. Her kan du slappe af ved swimmingpoolen, nyde udsigten fra terrassen elle...

 • Dag 5 Det gamle palads i Gondar, Fasilades' Bad og den smukke Debre Berhan Selassie-kirke

  Kejser Fasilades kom til magten i år 1632, og han gjorde Gondar til Etiopiens nye hovedstad, hvilket byen forblev helt frem til 1855. Under de 35 år, hvor Fasilades regerede Etiopien, opførte han en 900 m lang bymur med 12 indgangsporte, og inden for bymurene blev en masse enorme murstensbygninger opført i portugisisk byggestil. Størstedelen af bygningerne, som er på UNESCOs verdensarvsliste, står der endnu, og vi får en rundvisning af bl.a. paladset, som ligner et europæisk middelalderfort. Vi ser også andre bygninger, såsom biblioteket, arkivet, festsalen og staldene.

  Nogle kilometer fra paladset besøger vi et andet imponerende 2-etagers bygningsværk, som Fasilades fik opført – Fasilades’ Bad. Selve bygningen står ude på bunden af en lang nedgravet pool og er forbundet med en kort stenbro. Der er en kanal fra en nærliggende flod, som kan forsyne poolen med vand. Dette sker dog kun én gang årligt ved en stor ceremoni den 19. januar, hvor etiopierne fejrer Jesus’ dåb i Jordanfloden. Da Gondar var på sit højeste, boede der 60.000 mennesker i byen, og byen rummede imponerende 44 kirker. De fleste af disse kirker er desværre forgået efter flere angreb af sudaneserne i slutningen af 1800-tallet. De forsøgte også at ødelægge den utroligt smukt udsmykkede kirke Debre Berhan Selassie, men ifølge legenden jagtede en stor hidsig bisværm angriberne væk. Heldigvis, må man sige, da kirken anses for at være Etiopiens smukkest dekorerede kirke. Loftet, som er udsmykket med 135 englehoveder, som alle sammen kigger lige ned på én, er helt specielt.

  Efter dagens oplevelser kører vi imod Simien Mountains National Park, hvor vi de kommende to nætter skal overnatte i Simien Lodge i 3.300 m højde. Lodgen består af 26 runde hytter. Aftensmåltiderne vil vi indtage i lodgens hyggelige restaurant. Her tændes der op i den store pejs, der står centralt i lokalet, så alle kan holde varmen. Her kan man efterfølgende nyde en drink i Afrikas højest beliggende bar. Der kan blive køligt om natten, og der kan den varmedunk, vi hver især bliver udstyret med, hjælpe med at holde varmen under dynen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 5 & 6

  Simien Lodge

  Placeringen i 3300 meters højde gør Simien Lodge til den højest beliggende lodge i Afrika. Det er desuden det eneste hotel beliggende i Simien N...

 • Dag 6 Vandretur i Simien Mountains National Park blandt bavianer og stenbukke, storslåede udsigter og høje vandfald

  Dagen vil stå i naturens tegn, og man vil ret hurtigt forstå, hvorfor Simien Mountains National Park er på UNESCOs verdensarvsliste. I området findes et helt unikt dyreliv med flere endemiske dyrearter, altså arter, som kun lever her i parken.

  Vi vil starte dagen med at køre ud for at se, om vi kan spotte den sky walia-stenbuk med de imponerende 1 m lange horn. Arten var tæt på at blive udryddet i 1900-tallet, men det anslås, at der er ca. 2.000 individer tilbage i dag. En anden endemisk dyreart i området er gelada-bavianen. Det anslås, at der er 200.000 individer i alt i nationalparken, så de er nemme at finde på vores vandretur. Det er en atypisk abeart, fordi 90 % af alt, hvad de spiser, er græs, samt at de opholder sig på jorden og lever i enorme flokke på helt op til 1.200 individer. Vi kan komme overraskende tæt på dem og få nogle gode billeder af deres knaldrøde brystkasser. En meget speciel og anderledes oplevelse.

  I nationalparken findes fantastiske endeløse udsigter, bl.a. til Etiopiens højeste bjerg – Ras Dashen med sine 4.550 m – og midt i dette fantastiske sceneri spiser vi en medbragt frokost. Vi fortsætter vandreturen og lægger vejen forbi det imponerende Jinbar-vandfald. Det er et utroligt syn, da det majestætisk falder 500 m ned i en stor kløft, hvor der flyver store gribbe rundt. Mættet af dagens mageløse oplevelser kører vi tilbage til Simien Lodge.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 7 Gennem det etiopiske højland til Aksum

  Rejsens længste køredag består af en eminent køretur gennem højlandets flotte natur, hvor smukke landskaber og scenerier passerer forbi. Tidligere var disse afsidesliggende veje noget af en prøvelse, da man bumlede igennem landskabet på dårlige grusveje. Udviklingen er dog langsomt også kommet til Etiopien, og der er nu opført mere behagelige asfalterede veje, som gør det nemmere at komme rundt i landet. Vi når sjældent op på de høje hastigheder, da vejene også bruges af de lokale, hvilket kan være med til at sagtne farten. Det kan være lokale, som kommer gående på vejen, en fårehyrde med en større fåreflok, hunde som løber rundt i vejkanten, eller lokale på æselryg. Kørslen er igennem tyndt befolkede områder, hvor vi dog kan se diverse smålandbrug.

  Den vigtigste og største afgrøde i Etiopien er kornsorten teff, som naturligt er glutenfri. Vi lægger vejen forbi et lille lokalt landbrug og ser med egne øjne, hvordan disse meget små korn dyrkes. 3.000 små korn vejer kun 1 gram, men de er til gengæld fyldt med proteiner, fibre og jern. Vi ser, hvordan der laves mel, som bruges til at lave landets nationalret injera. Vi ankommer hen ad eftermiddagen til den spændende by Aksum, hvor vi skal overnatte i 2 nætter. Vi bor ret centralt, så det er oplagt at gå ud og se lidt nærmere på denne lille, hyggelige by.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 7 & 8

  Yared Zema International Hotel

  Yared Zema International Hotel er placeret i udkanten af Aksum. Hotellet er opkaldt efter en legendarisk etiopisk musiker, som opfandt ‘Zema&...

 • Dag 8 Aksum med de majestætiske obelisker, Dronningen af Sabas bad og palads samt Pagtens Ark

  Hele dagen tilbringes i den utroligt spændende by Aksum, som er fyldt med attraktioner inden for en kort afstand. Aksum er en historisk vigtig by for etiopierne, da det var her Aksumite-kongerne regerede og dannede det første etiopiske kongerige. Her er Kong Ezana af speciel historisk betydning, da han i år 330 blev kronet som den første kristne konge i Etiopien, hvilket gjorde Etiopien til nummer to land i verden, som blev kristent.

  Vi starter med at besøge området med de mange høje og flot udskårne stenobelisker. Der står utallige af dem samlet på et mindre område, hvor den kendteste nok er Aksum-obelisken, som er dateret til det 3. århundrede. Italienerne stjal obelisken i 1937 under deres besættelse af landet, som dengang var et kongerige, og den blev først i år 2002 givet tilbage til Etiopien, hvor den nu igen står på sin plads i Aksum. Med sine 24 m højde og 160 tons står den og troner med sine flotte udsmykkede sider. På jorden nedenfor ligger en anden obelisk, som er 33 m høj. Den væltede i sin tid og ligger nu knækket i flere dele.

  I gåafstand herfra ligger den gamle Zion Maria-kirke, som stammer fra 1600-tallet. Nabobygningen er et meget specielt kapel, som ifølge etiopierne siges at huse Pagtens Ark – kisten, som hævdes at have indeholdt tavlerne med de 10 bud. Etiopierne tror højt og helligt på en historie, som står nedskrevet i den gamle afrikanske bog Kebra Nagast, som beskriver, at den etiopiske dronning af Saba fik en søn, Menelik I, sammen med bibelske Kong Salomon. Menelik besøgte senere i sit liv sin far, Kong Salomon i Jerusalem, hvor han ifølge legenden fik Pagtens Ark, som han bragte med sig til Aksum. Her har den så stået sidenhen i det specialopførte kapel. Der er kun én mand – en præst, som bliver valgt for livstid – som har adgang til selve bygningen, og han er den eneste, som har set Pagtens Ark.

  Tilstødende kapellet og den gamle kirke ligger den nye Zion Maria-kirke, som er bygget i 1950’erne. Her har vi adgang til at se det enorme kuppeltag og de flotte vægmalerier. Vi besøger også det lille, men yderst interessante museum i nabobygningen, som har nogle smukke relikvier og præstekjoler. Vi besøger også Mai Shun, i folkemunde kaldet ”Dronningen af Sabas bad”, som ligger i den vestlige del af Aksum. Det er en næsten 100 m lang pool, som er udhugget i klipperne, og den blev ifølge legenden brugt af dronningen af Saba som hendes private bad. Selv om det er en fin historie, så ved vi nu, at det dog først blev opført langt senere og oprindeligt var opført som et vandreservoir.

  Vi kører også en tur uden for byen for at besøge ruinerne af en enorm villa beliggende ved Dungur, som kaldes for ”Dronningen af Sabas palads”. Her kan vi se grundmurene af den mere end 3.000 m2 store villa, som havde næsten 50 værelser.  Den menes at være blevet opført imellem det 4. og 6. århundrede e.Kr. og kan dermed ikke have været Dronningen af Sabas palads.

  Vores sidste oplevelse ligger også uden for byen, hvor vi skal besøge Kong Kalebs og Gebre Meskels grave, som er fra 500-tallet. Særligt Gebre Meskel-graven er en oplevelse, hvor en lang rampe fører os ned til et kammer med 5 rum, som er smukt dekoreret. Kammeret er opbygget med en utrolig præcision, hvis lige ikke findes i klassisk etiopisk arkitektur.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 9 Lalibela og de enestående klippekirker

  Om morgenen flyver vi fra Aksum til Lalibela, hvor Etiopiens enestående kirker venter os. I området findes 11 kirker, som er udhuggede i den rene rå klippe. Kong Lalibela, som regerede i 40 år, fra 1181 til 1221, hævdes at stå bag opførelsen af disse utrolige klippekirker. Han forsøgte at opføre en etiopisk kopi af Jerusalem, og ifølge legenden fik han kun hjælp af engle, som konstruerede kirkerne.

  Den meste berømte og flotteste af kirkerne er Bet Giyorgis, eller på dansk: Sankt Jørgen-kirken. Selve oplevelsen af at gå hen til kirken er helt ubeskrivelig, da man går på et fladt klippeområde, hvor man ikke kan se nogen kirke, og pludselig kan man foran sig fornemme, at der kommer et større hul. Jo nærmere man kommer, des bedre kan man se, hvordan kirken er blevet opført. Normalt bygger man en kirke fra grunden og opad, men i Lalibela har man reelt gjort det omvendt, da man har bygget nedad. I Lalibela blev de konstrueret ved, at man først gravede en stor firkantet rende i den rene rå klippe. På den måde gravede man et stort klippestykke frit, som blev til ydervæggen af kirken. Derefter udskar man vinduerne i klippestykket, og herfra udhulede de så klippestykket og lavede på den måde en kirke ud af selve klippestykket. Ved Sankt Jørgen-kirken måler den firkantede rende 25 m x 30 m, og den er 13 m dyb. Inde i det udskårne område står så den mest magiske kirke, som er udskåret i form som et kors. Vi går ned ad en lang udskåret rampe og besøger kirken, som indeni er simpel i udformningen, men med flotte udskæringer og malerier.

  De 11 kirker ligger fordelt i to områder, hvor vi i dag vil have fokus på den sydøstlige del af kirkerne. Nogle af de andre kirker, vi besøger, er mere sammenhængende, og vi går rundt på smalle udskårne stenstier blandt disse unikke stenkirker. En uforglemmelig oplevelse, som ikke fås andre steder i verden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 9 & 10

  Mountain View Hotel, Lalibela

  Her får du en fabelagtig udsigt fra morgen til aften! Mountain View Hotel er placeret i et dramatisk klippelandskab på toppen af en bakketop og l...

 • Dag 10 Morgen-ridetur på æsler og besøg ved Asheton Maryam-klosteret

  I dag starter vi dagen tidligt, før solen står op, da vi skal ud på en ridetur på æsel eller muldyr. Imens solens stråler langsomt forandrer farverne i landskabet, rider vi stille og roligt igennem Lalibela og ser, hvordan den sovende by langsomt vågner op. Vi bliver mødt med nysgerrige blikke fra de lokale, som er på vej på arbejde. Herefter kører vi med bus på en flot tur igennem landskabet, hvor vi passerer små lokale landbrug og simple træhuse, som ser ud til at kunne vælte, hvis man puster til dem. Vi ender på en parkeringsplads, hvorfra vi ikke kan køre videre, da terrænet herfra kun er små vandrestier. Derfor begiver vi os på gåben, let opad, i ca. 30 minutter med de flotteste scenerier ude i horisonten og ankommer oppe på toppen af bakken. Der skal forceres en del trappetrin nær toppen, men det er hele besværet værd, da vi ender med en eminent udsigt over et enormt dalområde. Blandt denne smukke udsigt i næsten 4.000 m højde ligger det simple Asheton Maryam-kloster, som er flot udskåret i klippevæggen.

  Vi kører tilbage til Lalibela, hvor vi udforsker det andet område af de magiske Lalibela-kirker. Om aftenen skal vi ud og spise på den meget specielt udseende Ben Abeba-restaurant, som er bygget helt ude ved kanten af en klippe. Her får vi serveret en blanding af god lokal etiopisk og europæisk mad, da ejerne er Susan fra Skotland og hendes etiopiske partner Habtamu. Her plejer man at kunne nyde en storslået solnedgang, da man har udsigt over et stort, åbent dalområde.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 11 Addis Ababa med Entoto Maryam-kirken, Afrikas største marked, etiopisk middag og hjemrejse

  Om formiddagen flyver vi tilbage til Addis Ababa, hvor vi vil se lidt flere af byens attraktioner. Vi kører blandt andet op til Entoto Maryam-kirken, som ligger oppe på en bakketop i udkanten af Addis Ababa, og på vejen derop bliver vi belønnet med flotte udsigter over den store by. Selve kirken er en fin ottekantet bygning, og tilstødende findes et interessant lille museum, hvor vi kan se gamle sort/hvid-billeder af byen samt royale beklædningsgenstande og ejendele.

  Tilbage i Addis Ababa igen går vi en tur igennem dele af Merkato-markedet, som er Afrikas største udendørs marked. Om aftenen vil vi spise en fin afskedsmiddag, inden vi kører ud til lufthavnen og sætter kursen tilbage mod Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 12 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Fly inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • 3 x indenrigsflyvninger: Addis Ababa – Bahir Dar, Aksum – Lalibela og Lalibela – Addis Ababa
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller
 • 10 x morgenmad, 10 x frokost og 10 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byrundvisning i Addis Ababa med besøg på nationalmuseet og etnologisk museum
 • Sejltur på Tana-søen og besøg i rundkirkerne
 • Vandretur ved Den Blå Nil og Tis Abay-vandfaldet
 • Besøg ved paladserne i Gondar, Fasilades' Bad og Etiopiens nok smukkeste kirke, Debre Berhan Selassie
 • Vandretur i Simien Mountains National Park på udkig efter gelada-bavianer og stenbukke med en lokalguide
 • Byrundtur i Aksum inkl. Aksum-obeliskerne, Zion Maria-kirken, kapellet med Pagtens Ark
 • Dronningen af Sabas Bad og Palads og Kong Kalebs og Gebre Meskels grave
 • Rundvisning ved de 11 Lalibela-kirker inkl. den berømte Bet Giyorgis-kirke
 • Morgentur i Lalibela landsby på æselryg
 • Udflugt til Asheton Maryam-klosteret
 • Besøg i Awra Amba-landsbyen med rundvisning af lokal beboer
 • Etiopisk folkloreshow i Gondar og Addis Ababa
 • Deltagelse i etiopisk kaffeceremoni og besøg på et lille landbrug
 • Besøg på lokalmarkeder i Addis Ababa og Bahir Dar
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg 3.750 kr.
 • Administrationsgebyr 125 kr.
 • Visum til Etiopien (bestilles online hjemmefra og koster 52 USD)
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 23 februar 2021 12 dage Thomas Stockmarr Billund
  København
  22.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Frankfurt 23/02-2021   kl. 07:05 23/02-2021   kl. 08:35
   Frankfurt - Addis Ababa 23/02-2021   kl. 12:50 23/02-2021   kl. 21:40
   Addis Ababa - Bahar Dar 25/02-2021   kl. 07:00 25/02-2021   kl. 08:05
   Axum - Lalibela 03/03-2021   kl. 12:10 03/03-2021   kl. 12:50
   Lalibela - Addis Ababa 05/03-2021   kl. 10:00 05/03-2021   kl. 11:00
   Addis Ababa - Frankfurt 05/03-2021   kl. 23:50 06/03-2021   kl. 05:20
   Frankfurt - Billund 06/03-2021   kl. 09:00 06/03-2021   kl. 10:20
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Frankfurt 23/02-2021   kl. 10:00 23/02-2021   kl. 11:30
   Frankfurt - Addis Ababa 23/02-2021   kl. 12:50 23/02-2021   kl. 21:40
   Addis Ababa - Bahar Dar 25/02-2021   kl. 07:00 25/02-2021   kl. 08:05
   Axum - Lalibela 03/03-2021   kl. 12:10 03/03-2021   kl. 12:50
   Lalibela - Addis Ababa 05/03-2021   kl. 10:00 05/03-2021   kl. 11:00
   Addis Ababa - Frankfurt 05/03-2021   kl. 23:50 06/03-2021   kl. 05:20
   Frankfurt - København 06/03-2021   kl. 07:55 06/03-2021   kl. 09:20
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Etiopien

  Pas og visum

  Der er visumpligt til Etiopien. Du skal derfor søge det, der hedder et E-Visa. Det gøres på den officielle visa-ansøgningsside for Etiopiens immirationsmyndigheder via dette link: https://www.evisa.gov.et/client/visadescription/TouristVisaOnline.

  Et visum koster 52 USD pr. person, hvilket betales samtidig med, at du udfylder ansøgningen. Selve visummet udstedes via mail og er gældende i 30 dage. Der er en behandlingstid på op til 3 dage. Du skal udskrive bekræftelsen og medbringe denne på rejsen.

  Passet skal være gyldigt minimum 6 måneder fra indrejsedatoen i Etiopien, og der skal være to blanke sider efter hinanden i passet. Disse skal bruges til ind- og udrejsestempler. Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Mere information kan findes på udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Den lokale valuta er etiopiske birr (ETB). Vi anbefaler at du medbringer euro og amerikanske dollars, som kan veksles enten ved ankomsten i lufthavnen eller på hotellerne. Det er vigtigt at gemme kvitteringen, når du veksler penge, da denne skal fremvises, hvis du ønsker at veksle pengene retur igen ved rejsens afslutning.

  Kreditkort kan benyttes på de fleste større hoteller og i enkelte butikker, men der findes ikke mange hæveautomater i landet. Det er en god idé altid at have kontanter til mindre indkøb og drikkepenge, og det er desuden fornuftigt at medbringe mere end ét kreditkort – på den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Etiopien er 2 timer foran dansk vintertid.

  Transport

  Busserne i Etiopien har ikke samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Etiopien. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter lægger man typisk 10-15 % oven i regningen. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (ca. det, der svarer til 5 kr. pr. nat pr. rejsedeltager).

  På rundrejserne i Etiopien vil der bl.a. være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpiccoloer. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i ETB (etiopiske birr), nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at være turist i Etiopien, men almindelig påpasselighed anbefales naturligvis, især efter mørkets frembrud. Vær opmærksom på, hvor du bevæger dig hen og følg rejselederens råd. Pas på ejendele i lufthavne og i større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Undgå at bære kostbare smykker, og hold lav profil med dyre kameraer og mobiltelefoner. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen eller allerhelst i en sikkerhedsboks på hotellet, og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge.

  Elektricitet

  Etiopien benytter 220 volt. Stikkontakterne er mange steder anderledes end de danske, så det er nødvendigt med en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon udenfor Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det etiopiske er ganske ukendt for de fleste danskere. Det skyldes måske, at etiopiske retter generelt tager forbløffende lang tid at lave – men de er til gengæld fyldt med smag.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen. Ligeledes frarådes isterninger. Køb i stedet vand på flaske.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  Etiopien er et kristent land med noget mere strikse, uskrevne regler end i Danmark. Kvinder bør derfor medbringe et tørklæde, som kan lægges løst over håret ved besøg i kirker. I kirkerne i Etiopien skal man desuden tage sine sko af, inden man træder ind. Det kan derfor anbefales at medbringe et par strømper, som man kan tage på i stedet, ved besøg i kirker.

  Generelt vil dagtemperaturerne ligge mellem 20-25 grader. Det kan blive køligt om natten, så medbring varmt tøj, gerne lag på lag. En stor del af rejsen foregår i højderne, så husk at medbringe en varm trøje eller let foret jakke. Vi går også nogle flotte vandreture på simple stier, så medbring også solidt fodtøj, f.eks. et par jogginsko med rillet sål.

  De fleste steder i Etiopien kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. Vi anbefaler, på alle vores rejser, at man medbringer håndsprit, da hygiejnen og bakterierne kan være anderledes end i Danmark.

  Idéer til indkøb

  Prisniveauet i Etiopien er ganske rimeligt, og der er rig mulighed for at få nogle fine souvenirs med sig hjem i kufferten. Overalt i landet kan man købe smukt kunsthåndværk, hvoraf meget er lavet af genbrugsmaterialer. Siv bliver brugt til mange formål i Etiopien, og der finde utallige pyntegenstande, kurve og kasser i papyrussiv.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Addis Ababa 4,5 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 108,4 mio. indbyggere.
  • Religion: Etiopisk ortodoks 44 %, muslimer 34 %, protestanter 19 %.
  • Sprog: Oromo, amharisk, somali, tigrigna og en række andre regionalsprog.
  • Areal: 1.104.300 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Selv om hele Etiopien befinder sig i den tropiske klimazone, betyder landets varierede topografi store klimatiske forskelle. I Oromo-bjergene i syd kan der falde en del regn, mens Denakil-ørkenen og det sydøstlige lavland undgår de store regnmængder. De vestlige og højtliggende områder, som vi bevæger os rundt i, går fri for ørkenens hede og har også kølige nætter.

Trustpilot