Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Rejser til Færøerne

Velkommen til Færøerne

Der venter store oplevelser, når du rejser til Færøerne! ”Langt ude i det kviksølvlysende verdenshav ligger et ensomt lille blyfarvet land. Det lillebitte klippeland forholder sig til det store hav omtrent som et sandskorn til gulvet i en balsal.” Sådan indleder forfatter og billedkunstner William Heinesen sin roman ”De fortabte spillemænd”. Det grønne ørige bestående af 18 større og mange mindre øer syner da heller ikke af meget, når de dukker frem af skydækket under indflyvningen til Vágar. Men øriget overrasker – en rejse til Færøerne er én lang naturoplevelse.

Natur, natur og atter natur

Rejser til Færøerne byder først og fremmest på et møde med en storslået og kontrastfyldt natur. Det ene øjeblik er der udsigt til bølgende bakker med får, og efter næste sving kæmper lodrette klippesider mod det brusende Atlanterhav. Små bygder ligger i læ ved de dybe fjorde og har hver deres historie at fortælle. Gásadalur på Vágar er omgivet af høje fjelde og var indtil for få år siden eneste bygd uden vejforbindelse, men nu kommer de omkring 15 indbyggere nemt til civilisationen via en tunnel. Bygden Gjógv på Eysturoy har en lille naturhavn i bunden af smal kløft, hvor de små fiskerbåde bliver trukket helt fri af brændingen og i sikkerhed på land. Bygden Tvøroyri på Suderoy er en historisk fortælling om den kongelige danske monopolhandel, der i midten af 1800-tallet etablerede en handelsplads her.

Færøernes beliggenhed langt fra fastlandet virker som en magnet på ynglende havfugle, og mere end 50 arter yngler på de færøske fuglefjelde. De tæt befolkede fuglefjelde kan bl.a. opleves på en sejltur fra Vestmanna på Streymoy til fuglefjeldet Vestmannabjørgini, og på den vestlige del af øen Mykines med det fantastiske fuglefjeld Mykeneshólmur, hvor bl.a. søpapegøjer holder til i stort antal.

Se Færøerne fra et fårs perspektiv

Det vrimler med får på Færøerne. Et enkelt fik for nyligt fastspændt et 360 graders kamera på ryggen, så nu har du mulighed for at se øen fra et fårs perspektiv. Mens du ser videoen kan du, hvis du sidder ved en computer, dreje rundt med musen og se Færøerne i et 360 graders perspektiv.

 

Oplev den særegne nordiske kultur

En rejse til Færøerne skal naturligvis også inkludere Tórshavn, der med sine ca. 20.000 indbyggere er en af verdens mindste hovedstæder. Den består af en moderne bydel og en gammel bydel ved havnen, og på halvøen Tinganes med de maleriske røde træbygninger med græstørv på taget oprettede vikingerne omkring år 900 til deres alting. Ved Kirkjubøur på øen Streymoy, som gennem hele middelalderen var bispesæde og Færøernes åndelige og kulturelle centrum, kan man også fornemme historiens vingesus. Magnus-katedralen er opført i 1300-tallet og er en interessant, historisk oplevelse trods det, at der er tale om en ruin. I den nærliggende middelalderkirke, hvor der stadig bliver holdt gudstjeneste, er det værd at lægge mærke til altertavlen, der er malet af den færøske kunstner Sámal Joensen Mikines, og lågen med Trondur Pattersons blå glasmosaik.

Færøernes isolerede beliggenhed har været med til at skabe en stærk national identitet. Den mundtlige tradition har altid spillet en vigtig rolle, som f.eks. i kædedansen, der er en levende del af den færøske kulturskat. Ikke mange små samfund er så levende som det færøske – med eget sprog, storladne forfatterskaber og et sprudlende musikmiljø. Vores rundrejser til Færøerne er også et møde med den særegne nordiske kultur i det grønne ørige, og denne del af rejsen bliver ekstra interessant i selskab med vores rejseledere, der har et ualmindeligt stort kendskab til Færøerne.

Find din næste rejse til Færøerne nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Færøerne

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”. Alle der ikke bor på Færøerne kan få momsen (MVG) refunderet ved køb for mere end kr. 300. Hold øje med de blå-hvide taxfree-skilte i butiksvinduerne. Bed ekspedienten om en “Tax Refund Cheque” og om at stemple den. Du skal herefter udfylde den. Ved afrejse kontaktes tolderne inden check-in. De kan kræve at se dine varer, inden de vil stemple checken. Kontakt Tax Refund-agenten enten i lufthavnen, ombord på færgen eller cruiseskibet for at få momsen refunderet. Hvis du glemmer at indløse checken inden afrejse, kan checken sendes til Faroese Tax Free System.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær  opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at have kopi af pas og forsikringspapirer elektronisk evt. på en e-mail, som er tilgængelig fra udlandet, hvis du er uheldig at miste dokumenterne.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er færøske kroner som kan hæves i banker og automater. Du kan også bruge danske kr. i butikkerne. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du skal lukke kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Færøerne er en time bagud i forhold til dansk tid.

  Sikkerhed

  Brug safetybox på værelset ellers få værdierne opbevaret i receptionen. Enkelte hoteller tager et depositum, som returneres ved aflevering. Kriminalitet er stort set ikke eksisterende på Færøerne, men vi anbefaler alligevel, at du passer på dine værdier.

  Drikkepenge

  Der har ikke været tradition for drikkepenge på Færøerne, men det er dog blevet mere og mere almindeligt f.eks. på restauranter, barer, caféer og i taxaer. Det er ikke påkrævet, men vi synes alligevel, det er god skik at runde op eller give 10% ekstra.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Færøerne har samme strømstyrke og stik som Danmark.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes landekoden +45. Der er god internetforbindelse på hotellerne.

  Rygning og alkohol

  Der må ikke ryges på indendørs fællesarealer, barer, restauranter og arbejdspladser. Den officielle holdning til alkohol er restriktiv. Øl, vin og spiritus købes i monopolhandelen ”Rúsan”.

  Drikkevand

  Vandet på Færøerne er rent og kan drikkes fra vandhanen.

  Åbningstider:

  Butikker:
  Hverdage 9.30 til 17.30, dog til 19.00 om fredagen og 14.00, 16.00 eller 17.00 om lørdagen. Søndag lukket.

  Posthuse:
  Hovedpostkontoret i Tórshavn har åbent 9.00-17.00, men i bygderne er der kortere åbningstid. Alle posthuse holder lukket lørdag/søndag.

  Banker:
  9.30 – 16.00 på hverdage og lukket lørdag/søndag

 • Gode råd

  Indkøb og museer

  Der er mulighed for rabat for studerende, børn samt personer over 60 år på museer – husk dokumentation. Frimærker kan købes på alle posthuse. ”Posta her” er en service med frimærker, postkort, konvolutter m.m. som står opstillet i butikskæderne Merko og Samkeyp – ved disse steder er der også postkasser.

 • Fakta

  • Statsform: Færøerne er en selvstyrende del af det danske kongerige og har deres egen lovgivende forsamling, Lagtinget.
  • HovedstadTórshavn med 12.700 indbyggere.
  • Befolkning: 50.730 indbyggere.
  • Religion80 % hører til den evangelisk-lutherske kirke, mens 10 % hører til brødremenigheden, og resten diverse andre trossamfund.
  • SprogDet officielle sprog er færøsk, men de fleste kan også dansk.
  • Areal1399 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Slættaratindur 882 m.
  • KlimaFærøerne har tempereret ø-klima, og vejret kan være meget omskifteligt. Det ene øjeblik kan der være sol og blå himmel, og det næste stærk vind og regn. Færøerne bliver tit kaldt for ”måske-landet” (The Land Of Maybe), fordi vejret tit bestemmer, hvordan dagen udfolder sig, og dermed hvorvidt planlagte arrangementer kan gennemføres eller ej. Golfstrømmen bevirker, at gennemsnitstemperaturen er på 3 °C om vinteren og 11 °C om sommeren. Luften er altid ren og frisk pga. vejrforholdene. Det er en god idé at medbringe påklædning til de skiftende vejrforhold.