Ring til os 70 22 66 00
Gjogv, Færøerne - Risskov Rejser

Rejseleder Anders Errboe har besøgt øerne over 200 gange

Færøerne – en uspoleret del af Norden

  6 dage fra kr. 10.995

Om rejsen

En rundrejse til Færøerne er først og fremmest en stor naturoplevelse – fuglefjelde med søpapegøjer og lomvier, forrevne klippekyster, der kæmper med havet, og grønne fjelde, hvor fårene får lov at løbe frit. Farverige bygder ligger i læ ved de dybe fjorde – og har gjort det i århundreder. Rundrejsen er også et møde med det moderne Færøerne. Ikke mange små samfund er så levende som det færøske – med eget sprog, storladne forfatterskaber, kreative kunstnere og et sprudlende musikmiljø.

Vi når meget på rejsen og hører både om naturen, historien og kulturen, når vi besøger de forskellige små bygder på flere af øerne. Vi får bl.a. en rundvisning og bydes på eftermiddagskaffe af kongsbonden i Kirkjubøur, fuglemanden Jens-Kjeld Jensen fortæller om naturen og dyrelivet på øen Nólsoy, og der venter en ægte færøsk festmiddag med dans og Kingosang i Tjørnuvík.

Glæd dig til en rundrejse til Færøerne, der går tæt på den særegne nordiske kultur i det grønne ørige, og som bliver ekstra interessant i selskab med en rejseleder, der selv har besøgt øerne mere end 200 gange.

Glæd dig fordi

 • rejselederen har mange personlige kontakter, som sætter kolorit på oplevelserne
 • du får et nuanceret billede af Færøerne før og nu
 • du kommer bag om kulturen i de små bygder på spændende byvandringer
 • du kommer til eftermiddagskaffe hos kongsbonden i Kirkjubøur
 • du får ekstra mange oplevelser på den sydligste ø – Suðuroy
 • du oplever en ægte færøsk aften med færøsk sang, middag og folkedans
 • du kan vandre i fjeldene på de skønne øer, når tiden tillader det
 • du smager de færøske specialiteter

Danmarks bedste rundrejse til Færøerne fordi

Rejsen er en bestseller gennem mange år, og vi har Danmarks ubestridt bedste rejseledere, der med lokale kontakter sikrer dig uforglemmelige oplevelser

Du får Danmarks mest indholdsrige program til den bedste pris

Du kan flyve fra både Billund og København

Danmarks bedste rundrejse til Færøerne fordi

Hør en af vores rejseledere fortælle om rejsen til Færøerne i videoen her

Mød din rejseleder

Anders Theis Errboe - Rejseleder - Risskov Rejser
Færøerne med Anders Errboe

Færøerne fylder meget i Anders Errboes tilværelse – og har altid gjort det. Glæd dig derfor til helt særlige oplevelser på Færøerne, når Anders formidler sin store viden og det helt særlige indblik, han har i det lille ørige.


Læs mere om Anders Theis Errboe

Færøerne med Jon Asgeirson

Glæd dig til at opleve Færøerne med en rejseleder, der har fået Færøerne ind med modermælken. Jon er nemlig søn af en færøsk mor og en islandsk far. Jon taler derfor både islandsk, færøsk, dansk og engelsk. Gennem størstedelen af de sidste 40 år har Jon boet og arbejdet på Færøerne, og han glæder sig til at dele sit indgående kendskab til Færøerne med dig.


Læs mere om Jon Asgeirson

Anders Theis Errboe - Rejseleder - Risskov Rejser
Færøerne med Anders Errboe

Færøerne fylder meget i Anders Errboes tilværelse – og har altid gjort det. Glæd dig derfor til helt særlige oplevelser på Færøerne, når Anders formidler sin store viden og det helt særlige indblik, han har i det lille ørige.


Læs mere om Anders Theis Errboe

Færøerne med Jon Asgeirson

Glæd dig til at opleve Færøerne med en rejseleder, der har fået Færøerne ind med modermælken. Jon er nemlig søn af en færøsk mor og en islandsk far. Jon taler derfor både islandsk, færøsk, dansk og engelsk. Gennem størstedelen af de sidste 40 år har Jon boet og arbejdet på Færøerne, og han glæder sig til at dele sit indgående kendskab til Færøerne med dig.


Læs mere om Jon Asgeirson

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Vágar og videre til Tórshavn

  Velkommen til Færøerne. Efter ankomsten på Færøerne kører vi via den idylliske bygd Bøur – med mulighed for en fantastisk udsigt – videre til Gásadalur, en afsidesliggende bygd, der som den sidste på Færøerne fik vejforbindelse i 2008. Her går vi en tur i landskabet, hvor man i klart vejr har udsigt til den lille ø Mykines. På vejen tilbage stopper vi i øens største bygd, Miðvágur, for at se Midvåg Kirke med Torbjørn Olsens fine altertavle fra 2000. (De ovennævnte steder besøges af rejsedeltagerne fra Jylland på afrejsedagen).

  Fra øen Vágar går det videre til hovedøen Streymoy, hvor vi indlogerer os på Tórshavns fine, gamle Hotel Hafnia, der er basen for rejsen. Rejsedeltagerne fra Jylland ankommer først på aftenen, så her går turen direkte til Hotel Hafnia.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Bemærk!
  Rækkefølgen af dagsprogrammet kan variere alt efter afrejsedatoen, men indholdet af alle ture vil være som beskrevet. Såfremt der er ændringer i rækkefølgen, vil man modtage et opdateret dagsprogram.

  På afgangen d. 26/5 bor vi på det 4-stjernede Hotel Føroyar.
  På afgangen d. 8/8 bor vi på det 3-stjernede Hotel Thorshavn.

  Her bor vi under hele opholdet

  Hotel Hafnia

  Hotel Hafnia er med sine fire stjerner et af de bedste hoteller i Tórshavn. Det ligger i centrum og i gå-afstand til havnen og til Tinganes, og b...

 • Dag 2 Byvandring i Tórshavn med Tinganes, Nordens Hus, Kunstmuséet i Listakálin og eftermiddagskaffe hos kongsbonden i Kirkjubøur

  Vi starter dagen med at tage på en byvandring i hovedstaden, Tórshavn, hvor man får fornemmelsen af at træde ind i historien. Selv om byen er moderne, er der stadig mange træhuse med græstørv på tagene. Tinganes er Tórshavns historiske bydel, og vi går en tur i de snævre gader mellem de røde huse, som rummer lagmandskontoret og andre af det færøske landsstyres administrative funktioner. Tinganes ligger på spidsen af det flade næs, der deler havnen i Tórshavn i en østlig og vestlig del.

  Efter byvandringen besøger vi Færøernes nationalmuseum, der ligger lidt uden for Tórshavn. Museet rummer en rig samling med fokus på den færøske kultur og natur, og det er en inspirerende introduktion til livet på Færøerne. Herefter bliver der lidt tid på egen hånd, hvor du bl.a. kan lade dig inspirere på turistkontoret, besøge Jacobsens gamle boghandel eller tage en strøgtur og få stillet sulten.

  Vi mødes igen om eftermiddagen for at besøge Nordens Hus, der falder godt ind i landskabet med sin specielle arkitektur. Indenfor i kulturhuset er materialerne helt i den nordiske ånd fra Sverige, Finland og Norge. Dernæst besøger vi Listaskàlin – det færøske kunstmuseum – der ligger i udkanten af Viðarlinparken, hvor der er adskillige skulpturer af den færøske billedhugger Hans Pauli Olsen. Indenfor kan du se et bredt udsnit af færøsk kunst fra 1940’erne og til i dag.

  Og så venter et helt særligt besøg, når vi kører til Kirkjubøur – Færøernes gamle lærdomssæde – med Magnus Katedralen og kongsgården fra middelalderen. Slægten, der bor på den gamle kongsgård, har boet der i 17 generationer, og vi bliver vist rundt af kongsbonden selv, der også byder på eftermiddagskaffe.

  En hjemtur over fjeldet kan anbefales, men bussen kører naturligvis gæster med trætte fødder tilbage til hotellet. Herefter er resten af aftenen på egen hånd, og mon ikke der venter et lækkert måltid et sted i en af Tórshavns talrige restauranter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og eftermiddagskaffe.

 • Dag 3 Den lille bygd Gjógv, vandring i fjeldet, byvandring i Klaksvik og kirken i Gøtugjógv

  Fra Tórshavn kører vi ad Færøernes højestliggende veje til bygden Gjógv, der ligger i den nordligste del af Eysturoy, og hvor man finder Færøernes højeste fjelde og det højeste punkt på 882 m. Bygden Gjógvs navn betyder kløft og ligger ved en lille naturlig havn. Stedet er ret fantastisk, især på grund af de små farvestrålende træhuse, der huser de cirka 52 indbyggere, og den særprægede landingsplads, der trækker fiskerbådene op på land, så de er beskyttet mod det frådende hav i hårdt vejr. Efter at have spist frokost på byens eneste hotel går vi rundt i den smukke bygd og besøger bl.a. kirken og mindelunden for de mange indbyggere, især fiskere, der har måttet lade livet gennem tiden.

  For dem med friske ben er der mulighed for en tur på fjeldet, inden vi kører mod Færøernes anden største by Klaksvik. Klaksvik har sin oprindelse i vikingetiden og blev tidligt tingsted for Nordøerne og er i dag stadig centrum for Nordøerne. Det var først langt oppe i 1900-tallet, at de små bydele voksede sig sammen til det Klaksvik, vi ser i dag. På vores byvandring i Klaksvik skal vi se byens vartegn – Christianskirken. Kirken blev indviet i 1963 og er tilegnet mindet om de sømænd, der mistede livet på havet under 2. verdenskrig. Christianskirken er bygget efter de gamle byggetraditioner, og bl.a. tagkonstruktionen er den samme som i de gamle vikingehaller. Kirkens altertavle stammer oprindeligt fra Viborg Domkirke, og efter en restaurering blev Altertavlen indviet igen i 2013. Vi fortsætter vores tur gennem Klaksvik, og hører historierne om byens tilknytning til havet. Der vil være lidt tid på egen hånd i byen, og man kan med fordel besøge byens kendte uldforretning.

  Fra Klaksvik fortsætter vi gennem landskabet mod Gøtugjógv, hvor vi bl.a. ser den nye kirke udsmykket af Tróndur Patursson.

  Vi har sikkert allerede set en masse får i landskabet, da der går får og græsser overalt på Færøerne. Der er konstant en bestand på cirka 70.000 får, men sjovt nok lever færingerne ikke af at eksportere deres mange velsmagende får. Nej, de ca. 50.000 indbyggere spiser dem alle selv – og som om det ikke er nok, så importeres der også en del får fra New Zealand for at kunne følge med statistikken, der lyder, at hver færing spiser to hele får om året.

  Vel tilbage i Thorshavn er resten af aftenen på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 4 Fuglefjelde på Nólsoy, betagende Saksun, byvandring i Tjørnuvik og færøsk middag med dans og sang

  I dag tager vi den cirka 25 minutter lange sejltur med færgen til Nólsoy, hvor den kendte ornitolog Jens-Kjeld Jensen vil fortælle om øen og dyrelivet – her især fuglelivet. Udover at den lille ø danner læ for Tórshavns naturhavn, er øen et meget vigtigt område for ynglende havfugle, og det er her man finder verdens største bestand af fuglen lille stormsvale.

  Efter besøger på Nólsoy sejler vi tilbage og kører nordvestpå til et af Færøernes mest betagende steder, Saksun. Saksun ligger for enden af en gammel fjord, omgivet af bjerge på tre sider og vandfald, der strømmer ned over bjergene. I den lille samling af huse ligger den gamle kongsbondegård, som man kan besøge for at få et indtryk af livet, som det var i Saksun for 100 år siden.

  Videre nordpå gør vi holdt ved Færøernes højeste vandfald og Haldarsvíks ottekantede kirke og fortsætter til øens nordligste bygd Tjørnuvík. De første tegn på beboelse i Tjørnuvik stammer fra 600-tallet. Hvem der bosatte sig her vides ikke, men man regner med, at det kan have været keltiske munke. Man har desuden udgravet en vikingebegravelsesplads fra 900-tallet, så byens historie strækker sig langt tilbage i tiden. Fra Tjørnuvik kan man se de berømte klipper Risin og Kellingin (på dansk Jætten og Kællingen). Risin og Kellingin er to fritstående stensøjler, der står i brændingen ud for kysten. Ifølge legenden ønskede en islandsk høvding at trække Færøerne tilbage til Island og sendte Jætten og Kællingen af sted for at udføre arbejdet. De besluttede sig for, at spænde et reb rundt om et bjerg, Eiðiskollur, og trække Færøerne mod Island.  I forsøget splittede Eiðiskollur i to, og de måtte begynde forfra. Risin og Kellingin kunne ikke tåle sollyset, og som alle mytologiske væsner gemte de sig om dagen, men da de var så optagne af deres arbejde, glemte de tiden, og da solen stod op blev de forvandlet til de to store stensøjler.

  Vi starter med en byvandring rundt i Tjørnuvik. Derefter er vi indbudt til festmiddag i bygdehuset, hvor der venter færøske specialiteter, traditionel færøsk sang og dans.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Bemærk!

  Der tages forbehold for evt. ændring af dagens program, hvis vind og vejr forhindrer os i at tage færgen til Nólsoy. På afgangene 18/7, 8/8 og 15/8 vil der være sang og dans på øen Suðuroy på dag 5.

 • Dag 5 Sejltur til Suðuroy , der byder på autentisk kultur i de små bygder

  Fra Tórshavn sejler vi til Suðuroy – den sydligste af Færøerne – og sejlturen er i sig selv en oplevelse. Vi passerer tæt forbi Sandoy, Store Dimon og Lille Dimon. Lille Dimon er et 400 m højt pyramideformet fjeld kun beboet af får, der bliver sejlet dertil om foråret og hejst op ad de stejle klipper. Suðuroy byder på en storslået natur og autentisk kultur i de små bygder, og efter at være ankommet til Suðuroy kører vi til Akraberg, der er Færøernes sydligste forbjerg, hvorfra der er et fantastisk udsyn i skyfrit vejr.

  Vi når en del, imens vi er på øen, og ser bl.a. handelsbyen Vágur, bygden Fámjin, som er Færøernes eneste vestvendte bygd, og kirken Porkeri – en af de karakteristiske trækirker fra den store kirkebygningsperiode 1830-1850.

  Inden færgeafgangen kl. 18.30 besøger vi den Gl. Kgl. handel, der i dag er både pub og museum. I 1856 blev det danske handelsmonopol ophævet, og en foretagsom københavner sendte sin søn Hans Georg Thomsen til Suðuroy for at grundlægge en handelsvirksomhed. I monopolhandlens tidligere bygninger har hans efterkommer Anna Kirstin Thomsen indrettet pubben med veneration for den gamle bygnings særpræg. På vejen tilbage til Tórshavn nyder vi aftensmaden om bord på færgen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 6 Formiddagen fri med mulighed for besøg på litografisk værksted og hjemrejse fra Vágar

  Afhængigt af hjemrejsetidspunktet er formiddagen til fri disposition og kan bruges på at indhente det forsømte i forretninger, på caféer eller bare ved at opleve endnu mere kultur. Gode råd gives gerne af rejselederen. For de interesserede arrangeres et besøg på et af Nordens fineste litografiske værksteder Steinprint, hvor der også er mulighed for at købe færøsk kunst.

  Bemærk, at hjemrejsetidspunktet kan variere fra afgang til afgang.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- eller 4-stjernet hotel
 • 5 x morgenmad, 3 x frokost, 1 x eftermiddagskaffe og 3 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byvandring i det gamle Tórshavn
 • Besøg i Nordens Hus, Tórshavn
 • Besøg på Kunstmuseet Listaskálin
 • Besøg i Færøernes mest pittoreske bygder Gjógv, Saksun og Tjørnuvík
 • Besøg i kirken i Gøtugjógv
 • Byvandring i Klaksvik, inkl. besøg i Christianskirken
 • Heldagstur til Suðuroy fyldt med særlige oplevelser inkl. færge
 • Eftermiddagskaffe og rundvisning hos kongsbonden i Kirkjubøur
 • Besøg ved Færøernes sydligste punkt, Akraberg
 • Udflugt til øen Nólsoy hvor ornitologen Jens-Kjeld fortæller om naturen og dyrelivet
 • Ægte færøsk aften med færøsk sang, specialiteter og folkedans
 • Dansktalende rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.295
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Færøerne

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”. Alle der ikke bor på Færøerne kan få momsen (MVG) refunderet ved køb for mere end kr. 300. Hold øje med de blå-hvide taxfree-skilte i butiksvinduerne. Bed ekspedienten om en “Tax Refund Cheque” og om at stemple den. Du skal herefter udfylde den. Ved afrejse kontaktes tolderne inden check-in. De kan kræve at se dine varer, inden de vil stemple checken. Kontakt Tax Refund-agenten enten i lufthavnen, ombord på færgen eller cruiseskibet for at få momsen refunderet. Hvis du glemmer at indløse checken inden afrejse, kan checken sendes til Faroese Tax Free System.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær  opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at have kopi af pas og forsikringspapirer elektronisk evt. på en e-mail, som er tilgængelig fra udlandet, hvis du er uheldig at miste dokumenterne.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er færøske kroner som kan hæves i banker og automater. Du kan også bruge danske kr. i butikkerne. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du skal lukke kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Færøerne er en time bagud i forhold til dansk tid.

  Sikkerhed

  Brug safetybox på værelset ellers få værdierne opbevaret i receptionen. Enkelte hoteller tager et depositum, som returneres ved aflevering. Kriminalitet er stort set ikke eksisterende på Færøerne, men vi anbefaler alligevel, at du passer på dine værdier.

  Drikkepenge

  Der har ikke været tradition for drikkepenge på Færøerne, men det er dog blevet mere og mere almindeligt f.eks. på restauranter, barer, caféer og i taxaer. Det er ikke påkrævet, men vi synes alligevel, det er god skik at runde op eller give 10% ekstra.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Færøerne har samme strømstyrke og stik som Danmark.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes landekoden +45. Der er god internetforbindelse på hotellerne.

  Rygning og alkohol

  Der må ikke ryges på indendørs fællesarealer, barer, restauranter og arbejdspladser. Den officielle holdning til alkohol er restriktiv. Øl, vin og spiritus købes i monopolhandelen ”Rúsan”.

  Drikkevand

  Vandet på Færøerne er rent og kan drikkes fra vandhanen.

  Åbningstider:

  Butikker:
  Hverdage 9.30 til 17.30, dog til 19.00 om fredagen og 14.00, 16.00 eller 17.00 om lørdagen. Søndag lukket.

  Posthuse:
  Hovedpostkontoret i Tórshavn har åbent 9.00-17.00, men i bygderne er der kortere åbningstid. Alle posthuse holder lukket lørdag/søndag.

  Banker:
  9.30 – 16.00 på hverdage og lukket lørdag/søndag

 • Gode råd

  Indkøb og museer

  Der er mulighed for rabat for studerende, børn samt personer over 60 år på museer – husk dokumentation. Frimærker kan købes på alle posthuse. ”Posta her” er en service med frimærker, postkort, konvolutter m.m. som står opstillet i butikskæderne Merko og Samkeyp – ved disse steder er der også postkasser.

 • Fakta

  • Statsform: Færøerne er en selvstyrende del af det danske kongerige og har deres egen lovgivende forsamling, Lagtinget.
  • HovedstadTórshavn med 12.700 indbyggere.
  • Befolkning: 50.730 indbyggere.
  • Religion80 % hører til den evangelisk-lutherske kirke, mens 10 % hører til brødremenigheden, og resten diverse andre trossamfund.
  • SprogDet officielle sprog er færøsk, men de fleste kan også dansk.
  • Areal1399 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Slættaratindur 882 m.
  • KlimaFærøerne har tempereret ø-klima, og vejret kan være meget omskifteligt. Det ene øjeblik kan der være sol og blå himmel, og det næste stærk vind og regn. Færøerne bliver tit kaldt for ”måske-landet” (The Land Of Maybe), fordi vejret tit bestemmer, hvordan dagen udfolder sig, og dermed hvorvidt planlagte arrangementer kan gennemføres eller ej. Golfstrømmen bevirker, at gennemsnitstemperaturen er på 3 °C om vinteren og 11 °C om sommeren. Luften er altid ren og frisk pga. vejrforholdene. Det er en god idé at medbringe påklædning til de skiftende vejrforhold.