Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Gjogv, Færøerne - Risskov Rejser

Rejseleder Anders Errboe har besøgt øerne over 200 gange

Rejseleder Anders Errboe har besøgt øerne over 200 gange

Færøerne – en uspoleret del af Norden

6 dage fra 10.995 kr.

En rundrejse til Færøerne er først og fremmest en stor naturoplevelse – fuglefjelde med søpapegøjer og lomvier, forrevne klippekyster, der kæmper med havet, og grønne fjelde, hvor fårene får lov at løbe frit. Farverige bygder ligger i læ ved de dybe fjorde – og har gjort det i århundreder. Rundrejsen er også et møde med det moderne Færøerne. Ikke mange små samfund er så levende som det færøske – med eget sprog, storladne forfatterskaber, kreative kunstnere og et sprudlende musikmiljø.

Vi når meget på rejsen og hører både om naturen, historien og kulturen, når vi besøger de forskellige små bygder på flere af øerne. Vi får bl.a. en rundvisning og bydes på eftermiddagskaffe af kongsbonden i Kirkjubøur, fuglemanden Jens-Kjeld Jensen fortæller om naturen og dyrelivet på øen Nólsoy, og der venter en ægte færøsk festmiddag med dans og Kingosang i Tjørnuvík.

Glæd dig til en rundrejse til Færøerne, der går tæt på den særegne nordiske kultur i det grønne ørige, og som bliver ekstra interessant i selskab med en rejseleder, der selv har besøgt øerne mere end 200 gange.

Glæd dig fordi

 • rejselederen har mange personlige kontakter, som sætter kolorit på oplevelserne
 • du får et nuanceret billede af Færøerne før og nu
 • du kommer bag om kulturen i de små bygder på spændende byvandringer
 • du kommer til eftermiddagskaffe hos kongsbonden i Kirkjubøur
 • du får ekstra mange oplevelser på den sydligste ø – Suðuroy
 • du oplever en ægte færøsk aften med færøsk kædedans, sang og middag
 • du kan vandre i fjeldene på de skønne øer, når tiden tillader det
 • du smager de færøske specialiteter

Vigtig info om indrejse til Færøerne fra 24. juni 2020

Færøerne har meddelt, at alle rejsende, der ankommer til Færøerne, skal testes for COVID-19 ved ankomsten til Vagar Lufthavn. Testen er gratis frem til d. 10/7, herefter vil den koste kr. 390 pr. person. Risskov Rejser dækker ikke denne udgift.
Hele processen omkring prøvetagning og svar kan man læse mere om her

Antal dage
6 dages rundrejse
Pris
Fra 10.995 kr.
Afrejse fra
Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til Færøerne fordi

Rejsen er en bestseller gennem mange år, og vi har Danmarks ubestridt bedste rejseledere, der med lokale kontakter sikrer dig uforglemmelige oplevelser

Du får Danmarks mest indholdsrige program til den bedste pris

Du kan flyve fra både Billund og København

Danmarks bedste rundrejse til Færøerne fordi

Hør en af vores rejseledere fortælle om rejsen til Færøerne i videoen her

Mød din rejseleder

Anders Theis Errboe - Rejseleder - Risskov Rejser
Færøerne med Anders Errboe

Færøerne fylder meget i Anders Errboes tilværelse – og har altid gjort det. Glæd dig derfor til helt særlige oplevelser på Færøerne, når Anders formidler sin store viden og det helt særlige indblik, han har i det lille ørige.


Læs mere om Anders Theis Errboe

Færøerne med Jon Asgeirson

Glæd dig til at opleve Færøerne med en rejseleder, der har fået Færøerne ind med modermælken. Jon er nemlig søn af en færøsk mor og en islandsk far. Jon taler derfor både islandsk, færøsk, dansk og engelsk. Gennem størstedelen af de sidste 40 år har Jon boet og arbejdet på Færøerne, og han glæder sig til at dele sit indgående kendskab til Færøerne med dig.


Læs mere om Jon Asgeirson

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Vágar og videre til Tórshavn

  Velkommen til Færøerne. Efter ankomsten på Færøerne kører vi via den idylliske bygd Bøur – med mulighed for en fantastisk udsigt – videre til Gásadalur, en afsidesliggende bygd, der som den sidste på Færøerne fik vejforbindelse i 2008. Her går vi en tur i landskabet, hvor man i klart vejr har udsigt til den lille ø Mykines. På vejen tilbage stopper vi i øens største bygd, Miðvágur, for at se Midvåg Kirke med Torbjørn Olsens fine altertavle fra 2000. (De ovennævnte steder besøges af rejsedeltagerne fra Jylland på afrejsedagen, der kan dog være undtagelser afhængigt af flytiderne).

  Fra øen Vágar går det videre til hovedøen Streymoy, hvor vi indlogerer os på Tórshavns fine, gamle Hotel Hafnia, der er basen for rejsen. Rejsedeltagerne fra Jylland ankommer først på aftenen, så her går turen direkte til Hotel Hafnia.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Bemærk!
  Rækkefølgen af dagsprogrammet og måltider kan variere alt efter afrejsedatoen, men indholdet af alle ture vil være som beskrevet. Såfremt der er ændringer i rækkefølgen, vil dette være noteret i afrejsebrevet.

  Her bor vi under hele opholdet

  Hotel Hafnia

  Hotel Hafnia er med sine fire stjerner et af de bedste hoteller i Tórshavn. Det ligger i centrum og i gå-afstand til havnen og til Tinganes, og b...

  • Bemærk

   På afgangene den 8. august og den 13. september bor vi på Hotel Tórshavn

 • Dag 2 Byvandring i Tórshavn med Tinganes, Nordens Hus, Kunstmuseet i Listakálin og eftermiddagskaffe hos kongsbonden i Kirkjubøur

  Vi starter dagen med at tage på en byvandring i hovedstaden, Tórshavn, hvor man får fornemmelsen af at træde ind i historien. Selv om byen er moderne, er der stadig mange træhuse med græstørv på tagene. Tinganes er Tórshavns historiske bydel, og vi går en tur i de snævre gader mellem de røde huse, som rummer lagmandskontoret og andre af det færøske landsstyres administrative funktioner. Tinganes ligger på spidsen af det flade næs, der deler havnen i Tórshavn i en østlig og vestlig del.

  Efter byvandringen besøger vi Nordens Hus, der falder godt ind i landskabet med sin specielle arkitektur. Indenfor i kulturhuset er materialerne helt i den nordiske ånd fra Sverige, Finland og Norge. Dernæst besøger vi Listaskàlin – det færøske kunstmuseum – der ligger i udkanten af Viðarlinparken, hvor der er adskillige skulpturer af den færøske billedhugger Hans Pauli Olsen. Indenfor kan du se et bredt udsnit af færøsk kunst fra 1940’erne og til i dag.

  Og så venter et helt særligt besøg, når vi kører til Kirkjubøur – Færøernes gamle lærdomssæde – med Magnus Katedralen og kongsgården fra middelalderen. Slægten, der bor på den gamle kongsgård, har boet der i 17 generationer, og vi bliver vist rundt af kongsbonden selv, der også byder på eftermiddagskaffe.

  En hjemtur over fjeldet kan anbefales, men bussen kører naturligvis gæster med trætte fødder tilbage til hotellet. Herefter er resten af aftenen på egen hånd, og mon ikke der venter et lækkert måltid et sted i en af Tórshavns talrige restauranter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og eftermiddagskaffe.

 • Dag 3 Nationalmuseet i Hoyvik, den lille bygd Gjógv og kirken i Gøtugjógv

  Efter morgenmad på hotellet går turen til Nationalmuseet i Hoyvik. Her venter der en spændende rundvisning, hvor vi bl.a. oplever det legendariske inventar fra Kirkjubøur Kirke, som er den ældste kirke på Færøerne. På museet ser vi et væld af kulturelle skatte som f.eks. de originale færøske robåde og interessante fund fra vikingetiden. Du bliver samtidig draget ind i den færøske naturs og geologis historie.

  Herefter fortsætter eventyret ved bygden Gjógv, der ligger i den nordligste del af Eysturoy. Her finder man Færøernes højeste fjelde og det højeste punkt på hele 882 m. Bygden Gjógvs navn betyder kløft og ligger ved en lille naturlig havn. Stedet er ret fantastisk, især på grund af de små farvestrålende træhuse, der huser de cirka 52 indbyggere, og den særprægede landingsplads, der trækker fiskerbådene op på land, så de er beskyttet mod det frådende hav i hårdt vejr. Efter at have spist frokost på byens eneste hotel går vi rundt i den smukke bygd og besøger bl.a. kirken og mindelunden for de mange indbyggere, især fiskere, der har måttet lade livet gennem tiden.

  For dem med friske ben er der også mulighed for en vandretur på fjeldet, inden vi kører fortsætter eventyret i bygden Gøta, der er særligt kendt fra Færingesagaen. Sagaen fortæller om den drabelige fejde mellem Trondur af Gøta og Sigmundur fra Skuø, og det var netop her i Gøta, at Trondur af Gøta havde sin hovedgård. Her oplever vi også den imponerende og meget mærkværdige statue af Trondur af Gøta, som i 2008 blev skabt af den færøske billedhugger Hans Pauli Olsen. I bygden ligger også et gammelt hus, der i dag er lavet om til museum og som fortæller historien om datidens bonde- og fiskersamfund. Vi skal naturligvis også se den gamle Gøta Kirke, der i 1833 blev opført i sorttjæret tømmer, men som senere blev for lille til bygdens mange beboere. En ny kirke blev derfor indviet af Dronning Margrethe i 1995, der var smukt udsmykket af den færøske kunstner Trondur Paturson.

  Vel tilbage i Thorshavn er resten af aftenen på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 4 Fuglefjelde på Nólsoy, byvandring i Tjørnuvik og færøsk middag med dans og sang

  I dag tager vi den cirka 25 minutter lange sejltur med færgen til Nólsoy, hvor den kendte ornitolog Jens-Kjeld Jensen vil fortælle om øen og dyrelivet – her især fuglelivet. Udover at den lille ø danner læ for Tórshavns naturhavn, er øen et meget vigtigt område for ynglende havfugle, og det er her man finder verdens største bestand af fuglen lille stormsvale.

  Efter besøget på Nólsoy sejler vi tilbage og kører videre nordpå, hvor vi gør holdt ved Færøernes højeste vandfald. Vi oplever også Haldarsvíks ottekantede kirke. Herefter fortsætter vi til øens nordligste bygd Tjørnuvík. De første tegn på beboelse i Tjørnuvik stammer fra 600-tallet. Hvem der bosatte sig her vides ikke, men man regner med, at det kan have været keltiske munke. Man har desuden udgravet en vikingebegravelsesplads fra 900-tallet, så byens historie strækker sig langt tilbage i tiden. Fra Tjørnuvik kan man se de berømte klipper Risin og Kellingin (på dansk Jætten og Kællingen). Risin og Kellingin er to fritstående stensøjler, der står i brændingen ud for kysten. Ifølge legenden ønskede en islandsk høvding at trække Færøerne tilbage til Island og sendte Jætten og Kællingen af sted for at udføre arbejdet. De besluttede sig for, at spænde et reb rundt om et bjerg, Eiðiskollur, og trække Færøerne mod Island.  I forsøget splittede Eiðiskollur i to, og de måtte begynde forfra. Risin og Kellingin kunne ikke tåle sollyset, og som alle mytologiske væsner gemte de sig om dagen, men da de var så optagne af deres arbejde, glemte de tiden, og da solen stod op blev de forvandlet til de to store stensøjler.

  Vi starter med en byvandring rundt i Tjørnuvik. Derefter er vi indbudt til festmiddag i bygdehuset, hvor der venter færøske specialiteter, traditionel færøsk sang og dans.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Bemærk!

  Der tages forbehold for evt. ændring af dagens program, hvis vind og vejr forhindrer os i at tage færgen til Nólsoy. På afgangene 16/7, 8/8 og 13/8 vil der være sang og dans på øen Suðuroy på dag 5.

 • Dag 5 Sejltur til Suðuroy , der byder på autentisk kultur i de små bygder

  Fra Tórshavn sejler vi til Suðuroy – den sydligste af Færøerne – og sejlturen er i sig selv en oplevelse. Vi passerer tæt forbi Sandoy, Store Dimon og Lille Dimon. Lille Dimon er et 400 m højt pyramideformet fjeld kun beboet af får, der bliver sejlet dertil om foråret og hejst op ad de stejle klipper. Suðuroy byder på en storslået natur og autentisk kultur i de små bygder, og efter at være ankommet til Suðuroy kører vi til Akraberg, der er Færøernes sydligste forbjerg, hvorfra der er et fantastisk udsyn i skyfrit vejr.

  Vi når en del, imens vi er på øen, og ser bl.a. handelsbyen Vágur, bygden Fámjin, som er Færøernes eneste vestvendte bygd, og kirken Porkeri – en af de karakteristiske trækirker fra den store kirkebygningsperiode 1830-1850.

  Inden vi tager med færgen, ser vi arbejderbyen Tværoy, med den Kgl. Handels gamle bygninger, der i 1856 blev overtaget af den foretagsomme københavnerkøbmand Thomsen, som grundlagde en stor handelsvirksomhed her. Stedet er desværre lukket den dag i dag efter, at familien gik fallit sidste år. Sidenhen er Færøernes mest moderne fiskefabrik blevet bygget foran bygningen.

  Vi spiser aftensmad på færgen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 6 Formiddagen fri med mulighed for besøg på litografisk værksted og hjemrejse fra Vágar

  Afhængigt af hjemrejsetidspunktet er formiddagen til fri disposition og kan bruges på at indhente det forsømte i forretninger, på caféer eller bare ved at opleve endnu mere kultur. Gode råd gives gerne af rejselederen. For de interesserede arrangeres et besøg på et af Nordens fineste litografiske værksteder Steinprint, hvor der også er mulighed for at købe færøsk kunst.

  Bemærk, at hjemrejsetidspunktet kan variere fra afgang til afgang.

  Inkluderede måltider: Morgenmad

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- eller 4-stjernet hotel
 • 5 x morgenmad, 3 x frokost, 1 x eftermiddagskaffe og 3 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byvandring i det gamle Tórshavn
 • Besøg i Nordens Hus, Tórshavn
 • Besøg på Kunstmuseet Listaskálin
 • Besøg i Færøernes mest pittoreske bygder Gjógv og Tjørnuvík
 • Besøg i kirken i Nordre Gøtugjógv
 • Museet og den gamle kirke i Gøta
 • Heldagstur til Suðuroy fyldt med særlige oplevelser inkl. færge
 • Eftermiddagskaffe og rundvisning hos kongsbonden i Kirkjubøur
 • Besøg ved Færøernes sydligste punkt, Akraberg
 • Udflugt til øen Nólsoy hvor ornitologen Jens-Kjeld fortæller om naturen og dyrelivet
 • Ægte færøsk aften med færøsk sang, specialiteter og folkedans
 • Dansktalende rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.295
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Færøerne

  Pas og visum

  Som dansk statsborger kan du rejse uden pas til Færøerne. Det er dog påkrævet, at du kan identificere dig med billed-ID, og her er dit pas udmærket legitimation. Som dansk statsborger behøver du ikke visum til Færøerne.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden er færøske kroner, som kan hæves i banker og automater. Du kan også bruge danske kroner i butikkerne. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Færøerne er en time bagud i forhold til dansk tid.

  Transport

  Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  Der har ikke været tradition for drikkepenge på Færøerne, men det er blevet mere og mere almindeligt, f.eks. på restauranter, barer, caféer og i taxaer. Det er ikke påkrævet, men vi synes alligevel, det er god skik at runde op eller give 10 % ekstra.

  På rundrejsen vil der ikke være tale om betaling af drikkepenge til chauffører osv. Det anbefales dog, at man lægger et mindre beløb på værelset til hotellets stuepiger.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Brug sikkerhedsboks på værelset, eller få værdierne opbevaret i receptionen. Enkelte hoteller tager et depositum, som returneres ved aflevering. Kriminalitet er stort set ikkeeksisterende på Færøerne, men vi anbefaler alligevel, at du passer på dine værdier.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Færøerne har samme strømstyrke og stik som Danmark.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det færøske køkken er i høj grad præget af de naturlige omgivelser, og fisk og skaldyr spiller en stor rolle i den færøske diæt. Overalt på Færøerne findes får, og disse spises. Langt størstedelen af fårekødet hænges til tørre og bliver til enten skærpekød eller ræst, alt efter hvor langt det er i fermenteringsprocessen. I perioden, hvor der slagtes lam, er der også lammekød på menuen. I sæsonen spises også en del rabarber og bær.

  Vandet på Færøerne er rent og kan drikkes fra vandhanen.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Da vejret er meget omskifteligt på Færøerne, anbefales det at medbringe en varm trøje eller jakke og regntøj. Af fodtøj anbefales det at medbringe vandrestøvler eller sko og gummistøvler.

  Idéer til indkøb

  Det kan anbefales at købe færøsk garn eller tøj fremstillet af færøsk uld.

  Der er mulighed for rabat for studerende, børn samt personer over 60 år på museer – husk billeddokumentation. Frimærker kan købes på alle posthuse. ”Posta her” er en service med frimærker, postkort, konvolutter m.m. som står opstillet i butikskæderne Merko og Samkeyp – ved disse steder er der også postkasser.

 • Fakta

  • Statsform: Færøerne er en selvstyrende del af det danske kongerige og har deres egen lovgivende forsamling, Lagtinget.
  • Hovedstad: Tórshavn med 12.700 indbyggere.
  • Befolkning: 51.000 indbyggere.
  • Religion: 80 % hører til den evangelisk-lutherske kirke, mens 10 % hører til brødremenigheden, og resten diverse andre trossamfund.
  • Sprog: Det officielle sprog er færøsk, men de fleste kan også dansk.
  • Areal: 1393 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Færøerne har tempereret ø-klima, og vejret kan være meget omskifteligt. Det ene øjeblik kan der være sol og blå himmel, og det næste stærk vind og regn. Færøerne bliver tit kaldt for ”måske-landet” (The Land of Maybe), fordi vejret tit bestemmer, hvordan dagen udfolder sig, og dermed hvorvidt planlagte arrangementer kan gennemføres eller ej. Golfstrømmen bevirker, at gennemsnitstemperaturen er på 3 °C om vinteren og 11 °C om sommeren. Luften er altid ren og frisk pga. vejrforholdene.

Trustpilot