Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Rejser til Frankrig

Velkommen til Frankrig

Når du rejser til Frankrig vil du opleve et land med mange ansigter. Fra Lille i nord til Perpignan i syd, fra Strasbourg i øst til Brest i vest er landet fyldt med naturscenerier, historiske seværdigheder og kulturelle oplevelser. Og de sidstnævnte omfatter ikke mindst gastronomi og vin.

Frankrigs geografi er varieret. I nord og ved Atlanterhavet finder man kystsletter, mens de bjergrige områder – Alperne og Pyrenæerne – ligger mod syd. Gennem landet går en række floder, hvoraf de største er Loire, Rhone og Seinen. Frankrig er delt i 26 regioner og 96 departementer. Opdelingen går helt tilbage til 1790 efter den franske revolution. I 2007 blev det foreslået at nedlægge departementerne, men præsident Sarkozy tog forslaget af bordet.

Historien betyder utroligt meget for franskmændene. Ethvert skolebarn har terpet navne og årstal, og det er måske årsagen til befolkningens stolthed over deres lands historie. I det 14. århundrede besatte England landet i det, der kom til at hedde 100-års krigen, men det lykkedes først at sætte englænderne på porten i 1429 med den legendariske Jeanne d´Arc i spidsen.

I 1643 blev Ludvig den 14. som 5-årig indsat som konge, og hans enevældige styre førte over tid til den franske revolution i 1789. Ludvig d. 14., kaldet Solkongen, ombyggede Versailles, så slottet var en værdig bolig, hvor han kunne leve i prangende og overdådige omgivelser. I 1789 tabte folket dog tålmodigheden, og den franske revolution var en realitet. Desværre var afløserne ikke stort bedre, og i 1799 lavede Napoleon Bonaparte et statskup, der gav ham magten.

I starten gik det godt, og mange af Frankrigs nuværende love og samfundsregler kan spores tilbage til den tid, men i 1812 var det slut. Han endte sine dage på øen St. Helena, der ligger ud for Afrikas østkyst.

I 1. verdenskrig mistede Frankrig millioner af indbyggere, og det var måske årsagen til den hurtige kapitulation i 2. verdenskrig. Frankrig blev befriet fra tyskerne i 1944. I dag har landet 62 mio. indbyggere, hvoraf de 10 mio. bor i Paris-området. Omkring hver tiende indbygger er indvandrer, og mange er kommet fra de nært liggende tidligere franske kolonier i Nordafrika, Tunesien, Marokko og Algeriet.

Paris tiltrækker hvert år mindst 30 mio. turister fra udlandet og er dermed den største turistattraktion i verden. Det er ikke kun Eiffeltårnet og Notre Dame-kirken, der trækker.
Hele stemningen i Paris – byernes by – er både romantisk og levende – byen sover aldrig. Her er små caféer og restauranter på Montmartre, museer som Louvre og parker som Tuileries-haven. Og bygningsværkerne ligger side om side, ikke kun kirker som Sacre Coeur og monumenter som Triumfbuen, men også von Spreckelsens moderne bue i La Defense.

Fra Paris kan man bevæge sig til Champagnedistriktet og besøge et af ”husene” i Reims eller måske køre til Monéts have i Giverny. Normandiet og Bretagne er populære rejsemål, men vi danskere søger oftere sydpå til vinområderne eller til Middelhavet. Hele Cote d´Azur kysten er fyldt med pittoreske småbyer kombineret med nye feriesteder, og så er man velsignet med et dejligt vejr. Nice og Cannes er ikke de billigste feriesteder, men er man i nærheden, er de et must. Her ligger kæmpe luksusmotorbåde side om side, og bilerne er ikke de mindste på markedet. Det er en oplevelse.

Man kommer ikke udenom om mad og drikke, når talen falder på Frankrig. Det franske køkken er meget andet end frølår og snegle. Det er også Flammkuchen, en mellemting mellem tærter og pizzaer, fra Alsace. Eller måske en fiskesuppe fra Marseilles, fulgt af en crepe – pandekager med fyld af enhver art. Til maden kan man drikke et godt glas vin – eller to. Fransk vin er af høj klasse, og muligheder er der nok af. En chablis hvidvin eller en rød bourgogne er ikke dårligt, og inden da kunne en pastis med vand måske være en aperitif. Vi slutter med en digestif, der runder måltidet af, og i Frankrig kunne det være en cognac.

Mangen en dansk turist har afsluttet en dejlig ferie i Frankrig med at købe 5 liter vin med hjem i en plasticdunk, men den vin skal drikkes på stedet. Den skuffer fælt, når solen ikke længere skinner !

Pengene behøver ikke brænde i lommen – i Paris og øvrige storbyer er der masser af lækre butikker, men priserne svarer til de danske. Der er dog stadig gode fund at gøre på loppemarkedet Marché au Puces, efter sigende verdens største med 7 ha og 150.000 besøgende pr. weekend.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Frankrig

  Pas & visum

  Medbring pas som ID ved flyrejsen. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Den offentlige rejsesygesikring (Det blå sundhedskort) dækker for f.eks. hospitalsindlæggelse i Frankrig, men IKKE for hjemtransport. Vi anbefaler derfor, at man tegner en rejseforsikring, som bl.a. dækker sygdom/hjemtransport, juridisk assistance, overfald, forsinket fremmøde, feriegaranti, bagage og lignende på selve rejsen – en god investering til små penge. Risskov Rejser påtager sig ikke ansvar i forbindelse med skader på personer eller ved bortkomne, stjålne eller ødelagte ejendele. Vi samarbejder med Europæiske Rejseforsikring. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Rejseforsikringen skal bestilles og betales inden afrejse.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagage.

  Valuta & kreditkort

  Euro benyttes og kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker og restauranter tager ikke imod internationale betalingskort. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort, og det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Lokaltid

  Frankrig ligger i samme tidszone som Danmark.

  Transport

  På busrejser er der begrænset plads til håndbagage, den skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj o.l.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restaurant og cafe er drikkepenge inkluderet, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. Man giver også 10 % i drikkepenge til taxa-chauffører. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat pr. rejsedeltager).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffør og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset eller fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet, og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god ide at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for Side 3 af 4 nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Frankrig. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Frankrig bruger 220v – 50 hz. – medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Telefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes 0045 før telefonnummeret. Husk at slå data-roaming fra på mobiltelefonen. Alle større byer har internetcafeer.

  Drikkevand

  Vandet kan drikkes fra hanen, men det smager anderledes end dansk postevand, da det ofte indeholder rester af kemisk behandling.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder og arbejdspladser.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre religiøse bygninger. Samtidig er det god skik at give en donation, når man besøger en kirke. Vi anbefaler, at man spørger rejselederen eller lokale på stedet.

  Åbningstider

  Butikker: Mandag til lørdag 9.00 – 19.30. Søndag lukket.

  Banker: Mandag til fredag 9.00 – 12.00/14.00 – 16.00/17.00. Lørdag/ søndag lukket.

  Posthuse: Mandag – fredag 8.00 – 18.00. Lørdag 9.00 – 12.00. Søndag lukket.

 • Fakta

  • Statsform: Frankrig er en republik.
  • Hovedstad: Paris med 11 mio. indbyggere.
  • Befolkning: Ca. 67,1 mio. indbyggere.
  • Religion: Katolikker (80 %), muslimer (10 %), protestanter (4 %), ortodokse (3 %), jøder (1 %).
  • Sprog: Hovedsageligt fransk. Areal 551.670 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Mont Blanc på 4.807 m.
  • Klima: Frankrig har et tempereret klima med varme somre og kølige vintre. Temperaturerne kan variere ret kraftigt regionalt. Vejret i Middelhavsområdet er en del mildere end i resten af landet, i gennemsnit omkring 10 grader varmere, og her kommer der sjældent frost.