Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Rejser til Georgien

Velkommen til Georgien

Georgien er et af de ældste kristne lande i verden og har en kulturhistorie, der strækker sig meget længere tilbage i tiden. Når du rejser til Georgien, møder du et land, der værner om sine traditioner, en venlig befolkning, der stolt viser deres land frem, og en utrolig skøn natur med storslåede bjerge og frodige dale, hvor der dyrkes vin. Georgien har dyrket vin siden oldtiden, og mange steder produceres vinen fortsat i ler-amforaer, som man gjorde for 7.000 år siden.

I området omkring den lille bjergby Signagi er det oplagt at besøge en vingård og smage på de liflige dråber og lære mere om produktionsmetoderne. Selve Signagi er også værd at besøge på din rejse til Georgien. Byen er en af landets skønneste, og udsigten over Alazani-dalen og til bjergene er uovertruffen. Og selve byen med de smalle gader, de pastelfarvede huse fra 17- og 1800-tallet og den gamle bymur er som taget ud af et eventyr.

Ikke langt fra Signagi ligger Georgiens hovedstad, Tbilisi, der er en skøn blanding af tusindårig historie og moderne indslag. Her kan du besøge Nationalmuseet, der har til huse i en restaureret karavanserai, som er en typisk bygning, der lå på karavaneruten, dengang Silkevejen gik gennem Georgien. I den gamle bydel kan man nyde de snoede gader og de små huse, der er bygget i traditionel stil med udskårne træbalkoner. Skal du slappe af og få lidt ny energi, er det værd at besøge en af byens gamle badehuse, der er bygget direkte på varme kilder. ”Tbili” betyder varm, og byen har selvfølgelig fået sit navn fra de mange varme kilder i området, der har en konstant temperatur på 38-40 grader. Har du lyst til at se byen lidt fra oven, kan du begive dig op til ruinerne af Narikala-fæstningen, der troner på et bakkedrag over byen.

Georgiens tusindårige historie har tilført landet en imponerende rig kulturarv, og overalt støder man på levn og minder fra tiderne, der er gået. I den gamle georgiske hovedstad Mtskheta, 20 km nord for Tbilisi, finder man to af de steder, der har spillet en afgørende rolle i landets konvertering til kristendommen – Jvari-klosteret, der knejser højt over byen, og Sveti Tskhoveli-katedralen, der er en af de mest betydningsfulde kirker i hele Georgien. Ved at følge den ”georgiske hærvej” op i Kaukasus-bjergene kommer man til det befæstede Ananuri-klosterkompleks, der har en usædvanlig naturskøn beliggenhed med udsigt over det turkisgrønne Zhinvali-reservoir. Her kan man gå på opdagelse bag murene og besøge de to kirker, der bl.a. kan fremvise smukke stenudskæringer og freskoer fra 16- og 1700-tallet.

På din rejse til Georgien kan du næsten ikke undgå at mærke den exceptionelle venlighed, og er du så heldig at blive inviteret på besøg hos en lokal familie, får du en førsteklasses gæstfrihed at mærke. Ifølge georgisk tradition anses en gæst for en gave, og der diskes op med lækre retter og rigeligt at drikke. En specialitet og favorit er madbrødet khachapuri, der indeholder smeltet ost, og som kan fås i mange varianter alt efter, hvilken region af landet, man befinder sig i. Af søde sager er churchkhela også en populær spise, der er valnødder dækket af en lyserød karamelmasse, der er lavet af grapesaft. Hvis man skåler med en georgier, er der gode chancer for, at det er enten er i en god rødvin, vodka, øl eller et glas chacha, der er den georgiske version af grappa. Af ikke-alkoholiske drikke kan du prøve at smage den særprægede borjomi, der er en salt mineralvand – man enten elsker eller hader den. Gaumarjos!

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Georgien

  Pas og visum

  Danske statsborgere er visumfri i 90 dage, hvor visum altså ikke er nødvendigt. Passet skal være gyldigt under selve opholdet. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe – se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin & vaccinationer

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Dette kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge, men normalt anbefales vaccination mod stivkrampe og smitsom leverbetændelse (hepatitis A). For yderligere information, kontakt venligst egen læge i god tid inden afrejse.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen i Georgien hedder Lari (GEL), og 100 GEL svarer til ca. 288 DKK. Man skal ikke veksle til georgisk valuta i Danmark. Medbring US-dollars eller euro, som veksles ved ankomsten. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger. Mod gebyr er det muligt at hæve på sit kreditkort i bankernes hæveautomater. Husk at medbringe pas ved enhver veksling.

  Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Georgien er 2 timer foran end Danmark.

  Transport i Georgien

  Busserne i Georgien har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  På restauranter og caféer er drikkepenge inkluderet, men det er kutyme at runde op eller give 10 %. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Rejselederen vil foreslå et beløb, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt hoteller med god beliggenhed, og som har 3 eller 4 stjerner kategoriseret efter lokal standard.

  Sikkerhed

  Georgien er generelt et sikkert land at rejse i, men man skal selvfølgelig passe på sine ejendele. Benyt en safety-box på værelse eller få opbevaret værdigenstande i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes når man afleverer den igen. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Georgien. Hold værdigenstande tæt til kroppen og gå ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Stikkontakterne i Georgien er som i Danmark, så der er ikke behov for adapter.

  Mobiltelefon og internet

  Ved opkald til Danmark eller dansk mobiltelefon tastes 0045 før telefonnummeret, men det kan være dyrt at ringe. Der findes internetcaféer mange steder i Georgien, dog er forbindelsen ikke altid så stabil.

  Mad og drikke

  Det anbefales ikke at drikke vand direkte fra hanen, køb i stedet for mineralvand på flaske.

 • Gode råd

  Generelt

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er en god ide at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og  ekstra tøj i håndbagagen. Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, medbring derfor en jakke.

  Møde med en anden kultur

  En hovedregel er altid ”gør som de lokale gør”. Ved besøg i kirker og andre hellige bygninger forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i moskéer, kirker og andre religiøse bygninger. Vi anbefaler, at man spørger rejselederen eller de lokale. Spørg også inden du tager billeder af lokale.

 • Fakta

  • Statsform: Georgien er en demokratisk republik.
  • Befolkning: 4,9 millioner indbyggere.
  • Hovedstad: Tbilisi.
  • Areal: 69.700 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Religion: 84 % er ortodokse kristne og ca. 4 % er armensk-georgianere.
  • Sprog: Georgisk.
  • Højeste bjerg: Højeste punkt i Georgien er Kazbek på ca. 5.047 m.
  • Klima: Georgiens klima er meget forskelligt. I den vestlige del af Georgien er der subtropisk klima, og i den østlige del af Georgien,  minder det mere om et kontinentalt klima.