Ring til os 70 22 66 00

Rejser til Georgien

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Georgien er et af de ældste kristne lande i verden og har en kulturhistorie, der strækker sig meget længere tilbage i tiden. Når du rejser til Georgien, møder du et land, der værner om sine traditioner, en venlig befolkning, der stolt viser deres land frem, og en utrolig skøn natur med storslåede bjerge og frodige dale, hvor der dyrkes vin. Georgien har dyrket vin siden oldtiden, og mange steder produceres vinen fortsat i ler-amforaer, som man gjorde for 7.000 år siden.

I området omkring den lille bjergby Signagi er det oplagt at besøge en vingård og smage på de liflige dråber og lære mere om produktionsmetoderne. Selve Signagi er også værd at besøge på din rejse til Georgien. Byen er en af landets skønneste, og udsigten over Alazani-dalen og til bjergene er uovertruffen. Og selve byen med de smalle gader, de pastelfarvede huse fra 17- og 1800-tallet og den gamle bymur er som taget ud af et eventyr.

Ikke langt fra Signagi ligger Georgiens hovedstad, Tbilisi, der er en skøn blanding af tusindårig historie og moderne indslag. Her kan du besøge Nationalmuseet, der har til huse i en restaureret karavanserai, som er en typisk bygning, der lå på karavaneruten, dengang Silkevejen gik gennem Georgien. I den gamle bydel kan man nyde de snoede gader og de små huse, der er bygget i traditionel stil med udskårne træbalkoner. Skal du slappe af og få lidt ny energi, er det værd at besøge en af byens gamle badehuse, der er bygget direkte på varme kilder. ”Tbili” betyder varm, og byen har selvfølgelig fået sit navn fra de mange varme kilder i området, der har en konstant temperatur på 38-40 grader. Har du lyst til at se byen lidt fra oven, kan du begive dig op til ruinerne af Narikala-fæstningen, der troner på et bakkedrag over byen.

Georgiens tusindårige historie har tilført landet en imponerende rig kulturarv, og overalt støder man på levn og minder fra tiderne, der er gået. I den gamle georgiske hovedstad Mtskheta, 20 km nord for Tbilisi, finder man to af de steder, der har spillet en afgørende rolle i landets konvertering til kristendommen – Jvari-klosteret, der knejser højt over byen, og Sveti Tskhoveli-katedralen, der er en af de mest betydningsfulde kirker i hele Georgien. Ved at følge den ”georgiske hærvej” op i Kaukasus-bjergene kommer man til det befæstede Ananuri-klosterkompleks, der har en usædvanlig naturskøn beliggenhed med udsigt over det turkisgrønne Zhinvali-reservoir. Her kan man gå på opdagelse bag murene og besøge de to kirker, der bl.a. kan fremvise smukke stenudskæringer og freskoer fra 16- og 1700-tallet.

På din rejse til Georgien kan du næsten ikke undgå at mærke den exceptionelle venlighed, og er du så heldig at blive inviteret på besøg hos en lokal familie, får du en førsteklasses gæstfrihed at mærke. Ifølge georgisk tradition anses en gæst for en gave, og der diskes op med lækre retter og rigeligt at drikke. En specialitet og favorit er madbrødet khachapuri, der indeholder smeltet ost, og som kan fås i mange varianter alt efter, hvilken region af landet, man befinder sig i. Af søde sager er churchkhela også en populær spise, der er valnødder dækket af en lyserød karamelmasse, der er lavet af grapesaft. Hvis man skåler med en georgier, er der gode chancer for, at det er enten er i en god rødvin, vodka, øl eller et glas chacha, der er den georgiske version af grappa. Af ikke-alkoholiske drikke kan du prøve at smage den særprægede borjomi, der er en salt mineralvand – man enten elsker eller hader den. Gaumarjos!

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Georgien

  Pas og visum

  Danske statsborgere er visumfri i op til et år. Passet skal være gyldigt under selve opholdet. Det anbefales at medbringe en kopi af pas, vaccinationskort og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen i Georgien hedder lari (GEL). Man skal ikke veksle til georgisk valuta i Danmark. Medbring amerikanske dollars eller euro, som veksles ved ankomsten. Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger. Mod gebyr er det muligt at hæve på kreditkort i bankernes hæveautomater. Husk at medbringe pas ved enhver veksling.

  Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Georgien er to timer foran Danmark.

  Transport

  Busserne i Georgien har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  På restauranter og caféer er det kutyme at runde regningen op. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider, piccoloer og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Georgien er generelt et sikkert land at rejse i, men man skal selvfølgelig passe på sine ejendele. Benyt en sikkerhedsboks på værelse eller få opbevaret værdigenstande i receptionen. Enkelte hoteller tager betaling for brug af sikkerhedsboks. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Georgien. Hold værdigenstande tæt til kroppen og gå ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Georgien benytter strømstyrke på 220 volt som i Danmark. Stikkontakterne i Georgien er desuden udformet som de danske, så det er ikke nødvendigt med en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det georgiske køkken er præget af de omkringliggende lande, men har bibeholdt en stærk nationalkarakter. I det georgiske køkken bruges ofte valnødder og granatæblekerner, både i salater og i kødretter. Overalt i Georgien findes restauranter, der har specaliseret sig i kødfyldte dumplings, og den nationale streetfood er de fyldte ostebrød khachapuri. Den klassiske varme salat ajapsandali består af peberfrugter og aubergine. Linsesalater er og grillet kød på spyd, mtsvadi, er også klassiske georgiske retter.

  Georgien var et af de første lande i verden, hvor man begyndte at lave vin. Ethvert hjem med respekt for sig selv laver deres egen vin på traditionel vis, hvor vinen gærer i store nedgravede kar. Derudover sælges en lang række vine lavet på moderne vis.

  Som udefrakommende bør man ikke drikke vand direkte fra hanen. Køb i stedet mineralvand på flaske, som kan købes på alle hoteller, i restauranter og i kiosker.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, medbring derfor en jakke. Praktisk fodtøj er også et must, når turen går til arkæologiske områder og byvandringer.

  Møde med en anden kultur

  En god tommelfingerregel er altid at ”gøre som de lokale gør”. Ved besøg i kirker og andre hellige bygninger forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Det forventes desuden, at kvinder dækker deres hår med et tørklæde ved besøg i kirker. Det er ikke tilladt at bære hat eller kasket i kirkerne. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre religiøse bygninger. Vi anbefaler, at man spørger rejselederen eller de lokale til råds. Spørg også om lov, inden du tager billeder af lokale.

  Idéer til indkøb

  I Georgien sælges der religiøse souvenirs som for eksempel nyfremstillede ikoner. Det kan med fordel betale sig at købe lokalt kunsthåndværk som træudskæringer og tekstiler. Derudover har man i Kaukasus-området specialiseret sig i filtprodukter.

  Georgien har en omfattende vinproduktion, og det kan anbefales at købe den lokale, hjemmelavede vin.

 • Fakta

  • Statsform: Demokratisk republik.
  • Befolkning: 4,9 millioner indbyggere.
  • Hovedstad: Tbilisi.
  • Areal: 69.700 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Religion: Ortodokse kristne 83 %, muslimer 11 % og armensk-apostolsk 3 %.
  • Sprog: Georgisk er det officielle sprog, men der tales også i mindre grad azeri og armensk.
  • Klima: Georgiens klima er meget varieret. I den vestlige del af Georgien er der subtropisk klima, og i den østlige del af Georgien minder det mere om et kontinentalt klima.

Trustpilot