Ring til os 70 22 66 00

Rejser til Grækenland

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Når du rejser til Grækenland, rejser du til et sammensat land fyldt af historie! I denne præsentation af Grækenland fokuserer vi på det positive – nemlig, at man fortsat kan rejse til Grækenland og få en fantastisk rejseoplevelse – så den græske økonomi taler vi ikke om! Hvad der derimod er værd at tale om, er de mange ”førster”, Grækenland har haft, der har haft stor betydning for den vestlige kulturs udvikling. Grækenland har Europas ældste køkken med rige traditioner for vin- og olivenolieproduktion, det var her, de første takter til demokratiet blev slået an, det var her, teaterkunsten blev fremelsket, og det var her, store sportspræstationer blev belønnet med medaljer og laurbærkranse.

Oplev Antikkens Athen, når du rejser til Grækenland

At landet har en rig historie kan man ved selvsyn erfare, når man går rundt midt i den græske hovedstad, Athen. Her støder man fortsat på nye og vigtige fund fra oldtiden, når der graves ud til nye bygninger, og i den gamle bydel finder man historiens aflejringer side om side med det moderne liv, der leves i de små, krogede gader. Over byen troner den mægtige Akropolisklippe med det yndefulde Parthenontempel, der kan ses hele døgnet. Om dagen oplyst af solens stråler og om natten under den stjernefyldte nattehimmel af projektørlysenes skær. Når du rejser til Grækenland er den UNESCO-fredede antikke helligdom et must at besøge, og selvom mange andre har fået samme idé, er det alligevel magisk at gå rundt og prøve at forstå, hvordan det var at leve dengang for så længe siden blandt de mange søjler og templer.

Smag på Grækenland

Når du rejser til Grækenland, skal du glæde dig til at lade smagsløgene gå på opdagelse på en af de mange tavernaer, hvor der serveres Middelhavsretter lavet af friske råvarer, kvalitetsolie og friskfanget fisk eller grillstegt lammekød. Ser man nærmere efter på spisekortet, vil man finde en del ligheder mellem det græske og det tyrkiske køkken, såsom fyldte vinblade (dolmades) og desserten baklava. Noget andet du vil blive mindet om på din rejse til Grækenland, er, at landet er kendt for sine delikate oste, heriblandt feta, sine oliven, sin olivenolie og vin – og vil man prøve en helt speciel vinoplevelse skal man bestille et glas retsina, der er kølig hvidvin tilsat harpiks fra pinjetræet. Det er også her på de lokale tavernaer, at man kan møde det græske folk og få en fornemmelse for deres sindelag og en smagsprøve på den helt særlige gæstfrihed, filoxenia.

Find din næste rejse til Grækenland nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Grækenland

  Pas og visum

  Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder ud over opholdet og medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen. Visum til Grækenland er ikke nødvendigt for danske statsborgere.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  I Grækenland benyttes euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og caféer tager ikke mod internationale kreditkort, derfor anbefaler vi, at man medbringer eller hæver kontanter. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Grækenland er en time foran dansk tid.

  Transport

  I Grækenland oplever du en anderledes kultur, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, for hattehylden er forbeholdt overtøj og lignende.

  Drikkepenge

  På restauranter og caféer er det kutyme at runde op eller give 10 %. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguide og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager betaling for brug af sikkerhedsboks. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Grækenland. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Der bruges 220 volt. Medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det græske køkken er meget egnsbaseret. I områder ved havet spises en del fisk og skaldyr, mens man inde i landet spiser en del svine- og lammekød. Til alle måltider serveres der forskellige salater og oste til forret. Olivenolie bruges i stort set alle madretter, og der vil altid være olivenolie på bordet.

  Vi anbefaler, at man ikke drikker vand direkte fra hanen. Køb i stedet mineralvand på flaske. Det kan købes på alle hoteller, restauranter og i kiosker.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  På rundrejser til Grækenland er der ofte lange afstande mellem busparkering og arkæologiske områder. Derfor er det vigtigt, at man på rejser hertil er i stand til at gå en del. Det samme gælder i flere af byerne. Medbring derfor praktisk fodtøj.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er tildækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre hellige bygninger – spørg rejselederen eller lokale på stedet. Særligt i landdistrikter er det en god idé at spørge folk, om man må tage et billede af dem.

  Idéer til indkøb og museer

  Ved de fleste græske museer kan man købe gode reproduktioner af statuetter og andre arkæologiske fund. Derudover kan det med fordel betale sig at købe græske specialiteter som fetaost, oliven og olivenolie.

  De fleste museer og seværdigheder giver rabat til studerende og personer over 65 år. Medbring derfor gerne billeddokumentation.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Athen med 3,7 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 10,8 mio. indbyggere.
  • Religion: Hovedparten er græsk-ortodokse.
  • Sprog: Græsk.
  • Areal: 131.957 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Der er typisk middelhavsklima med varme og tørre somre samt milde og våde vintre. De lavere indre sletter og kystområder har subtropisk vinter og regnvejrsklima, mens klimaet i bjergene er tempereret og frost, og sne er ikke usædvanligt.

Trustpilot