Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Oplev antikkens store seværdigheder

Oplev antikkens store seværdigheder

Det klassiske Grækenland

Tag med på en historisk rundrejse i Grækenland til Athen, Peloponnes-halvøen og det græske fastland. Grækenlands største halvø er fyldt med antikke fæstninger, byzantinske klostre og tempelruiner tilegnet de gamle guder, og byder ydermere på stribevis af lokaliteter og landskaber, som også optræder i Homers berømte digte. Og selv om det ikke altid er klart, hvad der er sagn, og hvad der er fakta, er det sikkert og vist, at vi kommer til at gå i historiske fodspor, som er alt andet end udviskede.

I ruinbyen Mistra går vi på opdagelse blandt byzantinske levn, der slynger sig smukt op ad bjergskråningen, og i det antikke Mykene betages vi af den berømte Løveport og ældgamle fyrstegrave. Vi imponeres af amfiteateret i Epidauros, og i det antikke Olympia ser vi stedet, hvor de første olympiske lege blev afholdt til ære for Zeus. Af andre store oplevelser kan nævnes besøg i ruinerne, hvor oraklet i Delfi udsagde sine spådomme, og når vi stiger op på den mægtige Akropolisklippe i hovedstaden, Athen. Vi skal også smage på de græske herligheder, når vi besøger en olivengård, og vi oplever den græske folklore i Olympia på en græsk aften med mad og underholdning af professionelle dansere. Udforsk de største seværdigheder og den græske kultur på denne historiske rundrejse i Grækenland.

Glæd dig fordi

 • du ser Grækenlands største seværdigheder og mærker historiens vingesus
 • Peloponnes-halvøen er et skatkammer for den historieinteresserede
 • du ser ruinerne på toppen af den majestætiske Akropolisklippe
 • du oplever det antikke Olympia – fødestedet for De Olympiske Lege
 • du ser den menneskeskabte Korinthkanal fra 1893
 • du oplever oraklet i Delfi
 • du oplever de romantiske ruiner
 • det græske køkken er enestående
 • du oplever en græsk folklore aften i Olympia
 • du har en hel dag i Athen afsat til egne oplevelser
 • alle udflugter og entréer er inkluderet (værdi kr. 595)
Antal dage
8 dages rundrejse
Pris
Ingen ledige afgange
Afrejse fra
Billund, København
Dansk rejseleder
Margit Kiil Jørgensen

Danmarks bedste rundrejse til Grækenland fordi

Du besøger og overnatter i den idylliske by Nafplio

Du oplever essensen af det klassiske Grækenland i et flot program, hvor alle entréer er inkluderet

Danmarks bedste rundrejse til Grækenland fordi

Hør en af vores rejseledere fortælle om rejsen til Grækenland i videoen her

Mød din rejseleder

Oplev Grækenland med Margit Kiil Jørgensen

Margit har undervist som gymnasielærer i mange år, og derudover har hun rejst rigtig meget i Middelhavslandene – både som privatperson og i professionelle sammenhænge. Specielt Italien og Grækenland ligger Margits hjerte nært, og i disse lande har hun opholdt sig gennem længere perioder. Margit har været rejseleder siden 1996, og hendes store indsigt i de enkelte lande kommer gæsterne til gode, når hun deler ud af sin mangfoldige viden.


Læs mere om Margit Kiil Jørgensen

Oplev Grækenland med Kenneth Christensen

Kenneth er uddannet rejseleder og turistfører og har rejst i det meste af Europa og været i bl.a. Tyrkiet, Iran, Pakistan, Indien, Nepal, Egypten, Rusland, Ukraine og Balkan på større rundrejser. Ved siden af arbejdet som rejseleder arbejder Kenneth i Fødevarestyrelsen som kontorfuldmægtig og er formand for den liberal-katolske kirke i Danmark.


Læs mere om Kenneth Christensen

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Athen og byrundtur med Syntagmapladsen og Panathinaiko Stadion

  Vi ankommer til Athen og starter vores tur med at se nogle af Athens største og vigtigste seværdigheder. Vi kører på en orienterende byrundtur og bliver bekendt med nogle af byens største seværdigheder. Athen er en kæmpemæssig by, der ligger ovenpå resterne af det antikke Athen. Der er derfor en evig arkæologisk udgravning igang, da fortidens skjulte skatte ofte dukker op, når man anlægger nybyggerier.

  Vi stopper ved Panathinaiko Stadion, som var stedet hvor De første moderne Olympiske Lege blev afholdt i 1896 – kort derfra ligger også resterne af det kæmpemæssige Zeus-tempel. Vi stopper ved Syntagmapladsen, der ligger foran Grækenlands Parlament. På pladsen brænder den evige flamme til ære for de faldne, og vi ser soldaterne marcherer forbi i den unikke stakatomarch som kun ses her. Efter byrundturen kører vi til vores hotel, hvor vi checker ind og spiser aftensmad.

  Inkluderede måltider: Aftensmad

  Her bor du dag 1

  Athens Mirabello City Hotel

  Hotellet er beliggende i hjertet af Athen, så du har ikke langt til restauranter, butikker og caféer. Hotellet byder på døgnåben reception, re...

 • Dag 2 Akropolisklippen, Det Nye Akropolismuseum og videre til kystbyen Loutraki

  Vi starter dagen med at besøge et af de mest ikoniske steder i verden, Akropolisklippen, der er selve symbolet på Athen og Grækenland. Bybilledet præges af de mange kalkstenshøje såsom Pnyx, Agorahøjen, Musernes Høj og naturligvis den enestående Akropolisklippe, der ligger ved den ældre bydel Plaka. For foden af Akropolisklippen stiger vi op til de gamle templer og fordums storhed, når vi går på opdagelse blandt ruinerne af de arkitektoniske mesterværker opført til ære for de gamle guder. Det imponerende marmortempel Parthenon er viet til Athena og er opført både æstetisk, detaljeret og med overlegen håndværksmæssig teknik.

  Med udsigt op til Akropolisklippen ligger det prisvindende nye Akropolis museum. Museet blev indviet i 2009, og huser genstande der blev fundet på Akropolisklippen. Vi ser udstillingen, og fra museets terrasse er der en fantastisk udsigt til klippen.

  Efter besøget på Akropolismuseet kører vi fra Athen til kystbyen Loutraki, der ligger lige ved Korinthkanalen, hvor vi overnatter.

  Om aftenen spiser vi sammen på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 2

  Pappas Hotel

  På det 3-stjernede Pappas Hotel bor du i første parket til stranden og havet i området Pezoulia-Peykaki. Du sover i værelser med udsigt til ent...

 • Dag 3 Korinthkanalen, teatret i Epidaurus, besøg på olivengård, det antikke Mykene og og Nafplio

  Efter morgenmaden kører vi mod Peloponnes. På vejen gør vi ophold ved Korinthkanalen, der forbinder Den Korinthiske Bugt med Den Saroniske Bugt og skiller Peloponnes fra fastlandet. Kanalen blev indviet 1893 og skærer 6,3 kilometer gennem klippen.

  Videre til Epidaurus som er hjemsted for et af antikkens mest ekstraordinære og bedst bevarede teatre. Teateret blev bygget op mod klippen med en fantastisk akustik og plads til 14.000 tilskuere. Her bliver man nemt ført 2500 år tilbage i tiden til antikkens dramaer.

  Oliven og olivenolie er indbegrebet af Grækenland, og vi skal naturligvis stifte nærmere bekendtskab med oliven, når vi besøger en olivenmølle og smager på oliven og olivenolie.

  Vi fortsætter gennem Peloponnes mod det antikke Mykene, der ifølge græske fortællinger og digteren Homer var byen, hvor Agamemnon var konge. Agamemnon var bror til kongen af Sparta, Menelaos, der som bekendt startede den trojanske krig grundet den skønne Helena, som man kan læse om i Homers episke digt Iliaden. Den tyske arkæolog Heinrich Schliemann troede i 1876, at han havde fundet Agamemnons gyldne dødsmaske i en grav, men det har senere vist sig, at dødsmasken blev begravet flere hundrede år før Agamemnons tid.

  Mykene ligger på et bjergplateau i 271 m højde, og der er en fantastisk udsigt over Argossletten. Vi bevæger os bl.a. forbi resterne af de store bymures grå kampesten og går gennem den bastante hovedport, kaldet Løveporten. Vi kommer også forbi nogle af de gamle fyrstegrave, der er anlagt i to gravcirkler. De fleste af de arkæologiske fund herfra er at finde på Athens Nationalmuseum og tæller bl.a. nogle udsøgt forarbejdede gravmasker lavet af guld samt våben og guld- og sølvbægre.

  Herefter kører vi den korte vej til den hyggelige gamle by Nafplio, hvor vi skal overnatte. Det kan anbefales at gå en aftentur til den gamle bydel og nyde livet på en af de mange caféer, der ligger ud til havet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 3

  Park Hotel Nafplio

  For foden af Acronafplia i Nafplio ligger Park Hotel. Lige over for hotellet finder du Kolokotronis Park og på kun ti minutters gåtur når du bå...

 • Dag 4 Den byzantinske ruinby Mistra og græsk aften med underholdning

  Vi forlader Argolis-regionen og kører mod sagnomspundne Sparta. Sparta var i antikken berømte for deres krigere og deres rolle i krigene mod perserne. Vi gør et ophold i Sparta, inden vi kører den korte vej til en af Europas mest betagende byzantinske ruinbyer, Mistra.

  Mistra blev oprindelig grundlagt af frankiske besættelsesstyrker i 1200-tallet, men blev i 1262 overgivet til den byzantinske kejser. Rundt om borgen voksede hurtigt en komplet by frem med smukke paladser, kirker og klostre, hvor man i dag kan gå på opdagelse i ruinerne. I de tilbageværende kirker og klostre, hvoraf flere stadigvæk er i brug, kan man se smukke ikoner og ældgamle fresker, hvilket vi bl.a. oplever i Pantanassa-klosteret fra 1430, der ligger smukt på bjergskråningen med en skøn udsigt over det grønne, lavtliggende terræn.

  Mellem ruinerne gror figen og oliventræer og nedenfor bakken gror morbærtræer, som et minde om da man fremstillede silke i Mistra. Efter oplevelserne i Mistra er der afgang mod Olympia.

  Om aftenen skal vi til græsk aften i Olympia. Underholdningen er et danseshow, hvor professionelle dansere fremfører danse fra hele Grækenland, og vi får et unikt indblik i den rige græske kultur.

  Vi spiser middag på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 4

  Hotel Neda

  Det 3-stjernede Hotel Neda i Olympia ligger blot få hundrede meter fra Olympias arkæologi-område. Hotellet har udsigt over en skøn omkringligge...

 • Dag 5 Olympia - fødestedet for de olympiske lege

  Rejsen blandt de græske guder når i dag sit højdepunkt, når vi sætter kursen til Olympia og helligdommen for den øverste græske gud, Zeus. Olympia er opkaldt efter gudernes bolig på Olymposbjerget, og til Zeus’ ære blev der også afholdt olympiske lege, hvor kun de bedste mænd dystede i forskellige discipliner.

  Det antikke Olympias ruiner ligger i et naturskønt område ned til Kladeos-floden omgivet af oliventræer og duftende pinjetræer. Vi besøger ruinen af Zeustemplet, der engang rummede en 12 meter stor træskulptur forestillende Zeus, som det kun var forbeholdt de få at se, da det var yderst helligt. Vi skal selvfølgelig også se det imponerende stadium, hvor fundamentet til vore dages Olympiske Lege blev grundlagt. Der var plads til hele 30.000 tilskuere, som dengang kun bestod af mænd, da det var forbudt for kvinder og tjenestefolk at se med.

  Ved siden af ruinområdet ligger det fine museum, hvor vi ser på samlingen af statuer, relieffer og offergaver der blev fundet i Olympia.

  Fra Olympia sætter vi kurs mod det græske fastland og Delfi. På vores vej over Peloponnes passerer vi arkadiens landskaber, inden vi kører over Den Korinthiske Bugt. Broen over bugten blev indviet i 2004, indtil da sejlede man med små bilfærger over bugten. På det græske fastland stopper vi i den fine lille by Nafpaktos, hvor der i byens havn er resterne af en fæstning fra korsriddertiden. Vi kører langs med vandet, inden vi begiver os op i bjergene mod Delfi, hvor vi overnatter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 5

  Parnassos Delphi Hotel

  I hjertet af byen Delphi finder du det 3-stjernede Parnassos Delphi Hotel. Værelserne er indbydende indrettet med bjælkeloft, pæne møbler, airc...

 • Dag 6 Oraklet i Delfi og Ossios Loukas-klostret

  Det er ikke svært at forstå, hvorfor de antikke grækere valfartede til Delfi for at få orakelsvar. Delfi ligger på en skråning med en fremragende udsigt ud over de nærliggende dale og Den Korinthiske Bugt. Det var bl.a. her, det store Apollontempel lå, hvor det berømte orakel i Delfi udsagde sine spådomme. I datidens Grækenland havde hver region sit eget orakel, men oraklet i Delfi havde ry for at være dygtigst, hvilket gjorde, at mange valfartede dertil. At spådommene ofte var meget tvetydige og skulle tolkes af præster for at give mening er så en anden side af sagen. Antikkens grækere mente, at Delfi var verdens centrum, hvilket en navle hugget i sten også markerer.

  Den brolagte vej fra dengang fører fortsat op til Apollontemplet, men det eneste, der er tilbage af templet er ruinerne og nogle få søjler. Vi ser det store amfiteater, der er bygget ind i bjergsiden med plads til 5.000 tilskuere. Der er også tid til at se rekonstruktionerne af Athenes skatkammer og den berømte bronzestatue af en vognstyrer i Delfi Arkæologiske Museum.

  Fra Delfi kører vi langs med havet mod det UNESCO-fredede byzantinske kloster Ossios Loukas. Klostret ligger på skråningerne af bjerget Helicon og blev opført i 1000-tallet. Klostret er et af de vigtigste klostre i Grækenland og indeholder relikvier, der er knyttet til apostlen Lukas.

  Efter klosterbesøget kører vi mod Athen, hvor vi tjekker ind på vores hotel og spiser middag.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 6 & 7

  Athens Mirabello City Hotel

  Hotellet er beliggende i hjertet af Athen, så du har ikke langt til restauranter, butikker og caféer. Hotellet byder på døgnåben reception, re...

 • Dag 7 Athen, det livlige Plaka-kvarter og tid på egen hånd

  Efter morgenmaden går vi en tur til det gamle historiske Plaka-kvarter. Den livlige bydel Plaka er bygget på resterne af det gamle Athen. Det er her i Akropolis’ skygge, man finder et rigt folkeliv og et hav af caféer, souvenirforretninger og restauranter. Plaka huser også oldgræske, romerske og osmanniske monumenter. Efter vandringen i Plaka er resten af dagen afsat til egne oplevelser. Hvad enten man er interesseret i verdensklasse museer, græsk mad eller ren afslapning, har Athen det hele, og rejselederen står selvfølgelig klar med gode råd og tips.

  Vi spiser middag på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 8 Hjemrejse fra Athen

  Først på formiddagen kører vi til lufthavnen og flyver hjem til Danmark med kufferten fuld af græske rejseminder.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i delt dobbeltværelse på gode 3-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad
 • Al transport og alle entréer jf. program (værdi af entréer: kr. 595)
 • Besøg i den byzantinske ruinby Mistra
 • Besøg i det antikke Mykene
 • Besøg i det berømte amfiteater i Epidauros
 • Olivenoliesmagning ved Epidaurus
 • Sightseeing i Athen med Akropolisklippen og Det nye Akropolis Museum
 • Plaka-kvarteret i Athen
 • Udflugt til det antikke Delfi
 • Besøg i det antikke Olympia
 • Græsk aften i Olympia
 • Besøg i det UNESCO-fredede Ossios Lukas Kloster
 • Korinthkanalen
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Tillæg ved afrejse fra Billund Lufthavn 950 kr.
 • Tillæg ved enkeltværelse 1.195 kr.
 • Fast plads i bussen 120 kr.
 • Administrationsgebyr 125 kr.

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskov.com eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her.
Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser, så se mere her.

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Grækenland

  Pas og visum

  Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder ud over opholdet og medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen. Visum til Grækenland er ikke nødvendigt for danske statsborgere.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  I Grækenland benyttes euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og caféer tager ikke mod internationale kreditkort, derfor anbefaler vi, at man medbringer eller hæver kontanter. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Grækenland er en time foran dansk tid.

  Transport

  I Grækenland oplever du en anderledes kultur, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk, at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, for hattehylden er forbeholdt overtøj og lignende.

  Drikkepenge

  På restauranter og caféer er det kutyme at runde op eller give 10 %. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguide og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager betaling for brug af sikkerhedsboks. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Grækenland. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Der bruges 220 volt. Medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det græske køkken er meget egnsbaseret. I områder ved havet spises en del fisk og skaldyr, mens man inde i landet spiser en del svine- og lammekød. Til alle måltider serveres der forskellige salater og oste til forret. Olivenolie bruges i stort set alle madretter, og der vil altid være olivenolie på bordet.

  Vi anbefaler, at man ikke drikker vand direkte fra hanen. Køb i stedet mineralvand på flaske. Det kan købes på alle hoteller, restauranter og i kiosker.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen.

  På rundrejser til Grækenland er der ofte lange afstande mellem busparkering og arkæologiske områder. Derfor er det vigtigt, at man på rejser hertil er i stand til at gå en del. Det samme gælder i flere af byerne. Medbring derfor praktisk fodtøj.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er tildækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker og andre hellige bygninger – spørg rejselederen eller lokale på stedet. Særligt i landdistrikter er det en god idé at spørge folk, om man må tage et billede af dem.

  Idéer til indkøb og museer

  Ved de fleste græske museer kan man købe gode reproduktioner af statuetter og andre arkæologiske fund. Derudover kan det med fordel betale sig at købe græske specialiteter som fetaost, oliven og olivenolie.

  De fleste museer og seværdigheder giver rabat til studerende og personer over 65 år. Medbring derfor gerne billeddokumentation.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Athen med 3,7 mio. indbyggere.
  • Befolkning: 10,8 mio. indbyggere.
  • Religion: Hovedparten er græsk-ortodokse.
  • Sprog: Græsk.
  • Areal: 131.957 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Der er typisk middelhavsklima med varme og tørre somre samt milde og våde vintre. De lavere indre sletter og kystområder har subtropisk vinter og regnvejrsklima, mens klimaet i bjergene er tempereret og frost, og sne er ikke usædvanligt.

Trustpilot