Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Udsigt over ruinerne ved Delfi Bjergene - Risskov Rejser

Oplev antikkens store seværdigheder

Det klassiske Grækenland

Om rejsen

Tag med på en historisk rundrejse i Grækenland til Athen, Peloponnes-halvøen og det græske fastland. Grækenlands største halvø er fyldt med antikke fæstninger, byzantinske klostre og tempelruiner tilegnet de gamle guder, og byder ydermere på stribevis af lokaliteter og landskaber, som også optræder i Homers berømte digte. Og selv om det ikke altid er klart, hvad der er sagn, og hvad der er fakta, er det sikkert og vist, at vi kommer til at gå i historiske fodspor, som er alt andet end udviskede.

I ruinbyen Mistra går vi på opdagelse blandt byzantinske levn, der slynger sig smukt op ad bjergskråningen, og i det antikke Mykene betages vi af den berømte Løveport og ældgamle fyrstegrave. Vi nyder udsigten fra klosterkomplekset Meteora, der poetisk betyder ”hængende på himlen”, vi imponeres af amfiteateret i Epidauros, og i det antikke Olympia ser vi stedet, hvor de første olympiske lege blev afholdt til ære for Zeus. Af andre store oplevelser kan nævnes besøg i ruinerne, hvor oraklet i Delfi udsagde sine spådomme, og når vi stiger op på den mægtige Akropolisklippe i hovedstaden, Athen. Oplev de største seværdigheder og den græske kultur på denne historiske rundrejse i Grækenland.

Glæd dig fordi

 • du ser Grækenlands største seværdigheder og mærker historiens vingesus
 • du oplever det betagende Meteora
 • Peloponnes-halvøen er et skatkammer for den historieinteresserede
 • du ser ruinerne på toppen af den majestætiske Akropolisklippe
 • du oplever det antikke Olympia – fødestedet for De Olympiske Lege
 • du ser den menneskeskabte Korinthkanal fra 1893
 • du oplever oraklet i Delfi
 • du oplever de romantiske ruiner
 • det græske køkken er enestående
 • alle udflugter og entréer er inkluderet (værdi kr. 595)

Mød din rejseleder

Oplev Grækenland med Margit Kiil Jørgensen

Margit har undervist som gymnasielærer i mange år, og derudover har hun rejst rigtig meget i Middelhavslandene – både som privatperson og i professionelle sammenhænge. Specielt Italien og Grækenland ligger Margits hjerte nært, og i disse lande har hun opholdt sig gennem længere perioder. Margit har været rejseleder siden 1996, og hendes store indsigt i de enkelte lande kommer gæsterne til gode, når hun deler ud af sin mangfoldige viden.


Læs mere om Margit Kiil Jørgensen

Oplev Grækenland med Kenneth Christensen

Kenneth Christensen blev som ung uddannet rejseleder efterfølgende turistfører på Roskilde Universitet. Kenneth har rejst i det meste af Europa og glæder sig til at dele ud af sin store viden og passion for Grækenland.


Læs mere om Kenneth Christensen

Kenneth Christensen - Rejseleder - Risskov Rejser
Oplev Grækenland med Margit Kiil Jørgensen

Margit har undervist som gymnasielærer i mange år, og derudover har hun rejst rigtig meget i Middelhavslandene – både som privatperson og i professionelle sammenhænge. Specielt Italien og Grækenland ligger Margits hjerte nært, og i disse lande har hun opholdt sig gennem længere perioder. Margit har været rejseleder siden 1996, og hendes store indsigt i de enkelte lande kommer gæsterne til gode, når hun deler ud af sin mangfoldige viden.


Læs mere om Margit Kiil Jørgensen

Kenneth Christensen - Rejseleder - Risskov Rejser
Oplev Grækenland med Kenneth Christensen

Kenneth Christensen blev som ung uddannet rejseleder efterfølgende turistfører på Roskilde Universitet. Kenneth har rejst i det meste af Europa og glæder sig til at dele ud af sin store viden og passion for Grækenland.


Læs mere om Kenneth Christensen

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Athen og byrundtur med Syntagmapladsen og Panathinaiko Stadion

  Vi ankommer til Athen og starter vores tur med at se nogle af Athens største og vigtigste seværdigheder. Vi kører på en orienterende byrundtur og bliver bekendt med nogle af byens største seværdigheder. Athen er en kæmpemæssig by, der ligger ovenpå resterne af det antikke Athen. Der er derfor en evig arkæologisk udgravning igang, da fortidens skjulte skatte ofte dukker op, når man anlægger nybyggerier.

  Vi stopper ved Panathinaiko Stadion, som var stedet hvor De første moderne Olympiske Lege blev afholdt i 1896 – kort derfra ligger også resterne af det kæmpemæssige Zeus-tempel. Vi stopper ved Syntagmapladsen, der ligger foran Grækenlands Parlament. På pladsen brænder den evige flamme til ære for de faldne, og vi ser soldaterne marcherer forbi i den unikke stakatomarch som kun ses her. Efter byrundturen kører vi til vores hotel, hvor vi checker ind og spiser aftensmad.

  Inkluderede måltider: Aftensmad

  Her bor du dag 1 og 2

  Hotel Oscar

  Det 3-stjernede Hotel Oscar ligger i hjertet af Athen over for den centrale metrostation og kun få minutters gang fra Omonia-pladsen og det arkæo...

 • Dag 2 Akropolisklippen, Det Nye Akropolismuseum og det livlige Plaka-kvarter

  Vi starter dagen med at besøge et af de mest ikoniske steder i verden, Akropolisklippen, der er selve symbolet på Athen og Grækenland. Bybilledet præges af de mange kalkstenshøje såsom Pnyx, Agorahøjen, Musernes Høj og naturligvis den enestående Akropolisklippe, der ligger ved den ældre bydel Plaka. For foden af Akropolisklippen stiger vi op til de gamle templer og fordums storhed, når vi går på opdagelse blandt ruinerne af de arkitektoniske mesterværker opført til ære for de gamle guder. Det imponerende marmortempel Parthenon er viet til Athena og er opført både æstetisk, detaljeret og med overlegen håndværksmæssig teknik.

  Med udsigt op til Akropolisklippen ligger det prisvindende nye Akropolis museum. Museet blev indviet i 2009, og huser genstande der blev fundet på Akropolisklippen. Vi ser udstillingen, og fra museets terrasse er der en fantastisk udsigt til klippen.

  Den livlige bydel Plaka er bygget på resterne af det gamle Athen, det er her i Akropolis’ skygge, man finder et rigt folkeliv og et hav af cafeer, souvenirforretninger og restauranter. Plaka huser også oldgræske, romerske og osmanniske monumenter. Vi går en tur i Plaka og der vil være tid på egen hånd til at udforske monumenterne omkring Plaka eller besøge et af byens mange museer inden vi kører tilbage til hotellet.

  Om aftenen spiser vi sammen på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Korinthkanalen, teatret i Epidaurus og det antikke Mykene

  Efter morgenmaden kører vi mod Mykene. På vejen gør vi ophold ved Korinthkanalen, der forbinder Den Korinthiske Bugt med Den Saroniske Bugt og skiller Peloponnes fra fastlandet. Kanalen blev indviet 1893 og skærer 6,3 kilometer gennem klippen.

  Videre til Epidaurus som er hjemsted for et af antikkens mest ekstraordinære og bedst bevarede teatre. Teateret blev bygget op mod klippen med en fantastisk akustik og plads til 14.000 tilskuere. Her bliver man nemt ført 2500 år tilbage i tiden til antikkens dramaer.

  Vi fortsætter gennem Peloponnes mod det antikke Mykene, der ifølge græske fortællinger og digteren Homer var byen, hvor Agamemnon var konge. Agamemnon var bror til kongen af Sparta, Menelaos, der som bekendt startede den trojanske krig grundet den skønne Helena, som man kan læse om i Homers episke digt Iliaden. Den tyske arkæolog Heinrich Schliemann troede i 1876, at han havde fundet Agamemnons gyldne dødsmaske i en grav, men det har senere vist sig, at dødsmasken blev begravet flere hundrede år før Agamemnons tid.

  Mykene ligger på et bjergplateau i 271 m højde, og der er en fantastisk udsigt over Argossletten. Vi bevæger os bl.a. forbi resterne af de store bymures grå kampesten og går gennem den bastante hovedport, kaldet Løveporten. Vi kommer også forbi nogle af de gamle fyrstegrave, der er anlagt i to gravcirkler. De fleste af de arkæologiske fund herfra er at finde på Athens Nationalmuseum og tæller bl.a. nogle udsøgt forarbejdede gravmasker lavet af guld samt våben og guld- og sølvbægre.
  Herefter kører vi på sydpå til kystbyen Tolo, der ligger ca. 30 km fra Mykenes antikke ruiner. I Tolo finder vi vores hotel, hvor vi også spiser aftensmad sammen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 3

  Hotel Phaistos

  Hotel Phaistos ligger i udkanten af byen Tolon blot få minutters gang fra stranden. Hotellet er kendt for sin fredfyldte stemning samt den idyllis...

 • Dag 4 Den byzantinske ruinby Mistra

  Vi forlader Argolis-regionen og kører mod sagnomspundne Sparta. Sparta var i antikken berømte for deres krigere og deres rolle i krigene mod perserne. Vi gør et ophold i Sparta, inden vi kører den korte vej til en af Europas mest betagende byzantinske ruinbyer, Mistra.

  Mistra blev oprindelig grundlagt af frankiske besættelsesstyrker i 1200-tallet, men blev i 1262 overgivet til den byzantinske kejser. Rundt om borgen voksede hurtigt en komplet by frem med smukke paladser, kirker og klostre, hvor man i dag kan gå på opdagelse i ruinerne. I de tilbageværende kirker og klostre, hvoraf flere stadigvæk er i brug, kan man se smukke ikoner og ældgamle fresker, hvilket vi bl.a. oplever i Pantanassa-klosteret fra 1430, der ligger smukt på bjergskråningen med en skøn udsigt over det grønne, lavtliggende terræn.

  Mellem ruinerne gror figen og oliventræer og nedenfor bakken gror morbærtræer, som et minde om da man fremstillede silke i Mistra. Efter oplevelserne i Mistra er der afgang mod Olympia.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 4

  Hotel Neda

  Det 3-stjernede Hotel Neda i Olympia ligger blot få hundrede meter fra Olympias arkæologi-område. Hotellet har udsigt over en skøn omkringligge...

 • Dag 5 Olympia - fødestedet for de olympiske lege

  Rejsen blandt de græske guder når i dag sit højdepunkt, når vi sætter kursen til Olympia og helligdommen for den øverste græske gud, Zeus. Olympia er opkaldt efter gudernes bolig på Olymposbjerget, og til Zeus’ ære blev der også afholdt olympiske lege, hvor kun de bedste mænd dystede i forskellige discipliner.
  Det antikke Olympias ruiner ligger i et naturskønt område ned til Kladeos-floden omgivet af oliventræer og duftende pinjetræer. Vi besøger ruinen af Zeustemplet, der engang rummede en 12 meter stor træskulptur forestillende Zeus, som det kun var forbeholdt de få at se, da det var yderst helligt. Vi skal selvfølgelig også se det imponerende stadium, hvor fundamentet til vore dages Olympiske Lege blev grundlagt. Der var plads til hele 30.000 tilskuere, som dengang kun bestod af mænd, da det var forbudt for kvinder og tjenestefolk at se med.

  Ved siden af ruinområdet ligger det fine museum, hvor vi ser på samlingen af statuer, relieffer og offergaver der blev fundet i Olympia.

  Fra Olympia sætter vi kurs mod det græske fastland og Delfi. På vores vej over Peloponnes passerer vi arkadiens landskaber, inden vi kører over Den Korinthiske Bugt. Broen over bugten blev indviet i 2004, indtil da sejlede man med små bilfærger over bugten. På det græske fastland stopper vi i den fine lille by Nafpaktos, hvor der i byens havn er resterne af en fæstning fra korsriddertiden. Vi kører langs med vandet, inden vi begiver os op i bjergene mod Delfi, hvor vi overnatter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 5

  Hotel Hermes

  Hotel Hermes er placeret i byen Delphi. Hotellet har udsigt over en smuk dal, der fører til havet ved den korinthiske bugt. Hotellet har egen bar,...

 • Dag 6 Oraklet i Delfi

  Det er ikke svært at forstå, hvorfor de antikke grækere valfartede til Delfi for at få orakelsvar. Delfi ligger på en skråning med en fremragende udsigt ud over de nærliggende dale og Den Korinthiske Bugt. Det var bl.a. her, det store Apollontempel lå, hvor det berømte orakel i Delfi udsagde sine spådomme. I datidens Grækenland havde hver region sit eget orakel, men oraklet i Delfi havde ry for at være dygtigst, hvilket gjorde, at mange valfartede dertil. At spådommene ofte var meget tvetydige og skulle tolkes af præster for at give mening er så en anden side af sagen. Antikkens grækere mente, at Delfi var verdens centrum, hvilket en navle hugget i sten også markerer.

  Den brolagte vej fra dengang fører fortsat op til Apollontemplet, men det eneste, der er tilbage af templet er ruinerne og nogle få søjler. Vi ser det store amfiteater, der er bygget ind i bjergsiden med plads til 5.000 tilskuere. Der er også tid til at se rekonstruktionerne af Athenes skatkammer og den berømte bronzestatue af en vognstyrer i Delfi Arkæologiske Museum.

  Fra Delfi kører vi over bjergene og videre gennem et af Grækenlands store landbrugsområder, hvor man i dag dyrker bomuld og tobak. Vi overnatter i Kalampaka.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 6

  Hotel Orfeas

  Det 3-stjernede Hotel Orfeas ligger i et naturskønt område i byen Kalampaka. Hotellet har bl.a. en swimmingpool, som er til fri afbenyttelse. All...

 • Dag 7 Klostrene i Meteora og tilbage til Athen

  Byen Kalampaka ligger for foden af klipper, som rejser sig stejlt fra den flade, frodige slette. Øverst ligger Grækenlands største klosterkompleks, der stammer fra middelalderen og poetisk kaldes Meteora, der betyder ”hængende på himlen”. Her bruger vi tiden på at gå på opdagelse blandt de mange klostre. I storhedstiden bestod komplekset af 24 små klostersamfund, men i dag er det blot cirka fem klostre, der fortsat er aktive. Ad stentrin hugget ind i klipperne går vi på opdagelse i nogle af dem, hvor der er smukke kunstværker at skue på væggene i form af ikoner og fresker samt relikvier og illuminerede manuskripter.
  Efter klosterbesøgene kører vi mod Athen. På vejen stopper vi ved Thermopylae, som var stedet, hvor Spartanerne holdt stand i 3 dage mod de overtallige persiske styrker. I dag findes et stort mindesmærke på stedet. Ved ankomsten til Athen er der aftensmad.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 7

  Hotel Oscar

  Det 3-stjernede Hotel Oscar ligger i hjertet af Athen over for den centrale metrostation og kun få minutters gang fra Omonia-pladsen og det arkæo...

 • Dag 8 Hjemrejse

  Vi flyver hjem til Danmark med kufferten fuld af græske rejseminder – afhængigt af datoen sker dette enten om formiddagen eller først på eftermiddagen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne om rejsen

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i delt dobbeltværelse på gode 3-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad
 • Al transport og alle entréer jf. program (værdi af entréer: kr. 595)
 • Besøg i den byzantinske ruinby Mistra
 • Besøg i det antikke Mykene
 • Besøg i det berømte amfiteater i Epidauros
 • Sightseeing i Athen med Akropolisklippen og Det nye Akropolis Museum
 • Plaka-kvarteret i Athen
 • Udflugt til klosterkomplekset Meteora
 • Udflugt til det antikke Delfi
 • Besøg i det antikke Olympia og det arkæologiske museum Thermopylae
 • Korinthkanalen
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.595

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskov.com eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her.
Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser, så se mere her.

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Grækenland

  Pas/visum

  Visum er ikke nødvendigt for danske statsborgere. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over opholdet og medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Den offentlige sygesikring dækker ikke uden for Europa og derfor heller ikke i Grækenland. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin m.m. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30-40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. Det er derfor vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  I Grækenland benyttes Euro, som kan hæves i automater i de fleste byer. På trods af græsk finanskrise fungerer banksystemet og betalinger med kreditkort som før. Enkelte butikker, restauranter og cafeer tager ikke mod internationale kreditkort, derfor anbefaler vi, at man medbringer lidt kontanter. Selv om kriminalitet med kreditkort er begrænset, er det vigtigt at holde øje med sit kort. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Grækenland er 1 time ”foran” dansk tid.

  Transport

  I Grækenland oplever du en anderledes kultur, og standarder er ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, for hattehylden er forbeholdt overtøj o.l.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restaurant er det kutyme at runde op eller give 10 – 15 %. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 – 15 % oveni prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset, ellers kan de fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god ide at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Der bruges 220v – 50 hz. – medbring en adapter, da stiktyperne kan variere.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes 0045 før telefonnummeret. Husk at slå data-roaming fra på mobiltelefonen. Der findes internetcaféer mange steder, dog er forbindelsen ikke altid så god som herhjemme. På flere hoteller kan man få adgang til pc med internet mod betaling.

  Drikkevand

  I Grækenland anbefaler vi , at man køber vand på flaske, selvom vandet godt kan drikkes fra hanen, men det smager anderledes end i Danmark, fordi det renses med flere kemikalier og tilsættes klor.

  Rygning

  I Grækenland er rygning forbudt på offentlige steder og arbejdspladser.

  Prisniveau

  Prisniveauet er en del lavere end i Danmark. Dagligvarer koster ca. 70 % af, hvad de koster i DK og restaurantpriserne ligger på ca. 90 % af priserne i Danmark.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er tildækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen. Fotografering er ikke altid tilladt i kirker, moskéer og andre hellige bygninger – spørg rejselederen eller lokale på stedet.

  Værd at vide

  På denne rejse er det vigtigt, at man er i stand til at gå en del, da der ofte er lange afstande mellem f.eks. busparkering og arkæologiske områder. Det gælder også i flere af byerne. Medbring derfor praktisk fodtøj.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • HovedstadAthen (3,7 mio.).
  • Befolkning10,8 mio. indbyggere.
  • ReligionHovedparten er græsk-ortodokse.
  • Sprog: Græsk.
  • Areal131.940 km².
  • Højeste punktMount Olympus på 2.917 meter.
  • KlimaDer er typisk middelhavsklima med varme og tørre somre samt milde og våde vintre. De lavere indre sletter og kystområder har subtropisk vinter regnvejrsklima, mens klimaet i bjergene er tempereret og frost og sne er ikke usædvanligt.