Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Rejser til Indien

Velkommen til Indien

Rejser til Indien byder på alle måder på farverige og fremmedeartede eventyr! Århundreder år gamle traditioner lever videre i bedste velgående trods den moderne udvikling, der trænger sig på. I den kæmpemæssige hovedstad, Delhi, oplever man både det gamle og det nye side om side, og man kommer rundt om hele landets historie på sin Indien-rejse, når man bevæger sig mellem de to bydele, New Delhi og Old Delhi. I den ældre bydel Old Delhi kan man opleve det farverige kaos med rickshaw gennem basarer, der er et bombardement af sanserne med sine mange dufte, farvestrålende sari-klædte kvinder og generelle leben. Det er også her man finder den smukke moské Jama Masjid, der er Asiens største, og som hver fredag samler omkring 20.000 til bøn, og mindeparken Raj Ghat, hvor Mahatma Gandhi blev kremeret i 1948 efter at være blevet myrdet af en fanatisk hindu.

Polerede New Delhi og summende Old Delhi

I forhold til Old Delhi, der summer af atmosfære og kaotisk stemning, er New Delhi mere poleret med grønne områder, brede boulevarder og bygninger opført af det britiske kolonistyre, hvilket du vil opleve, når du rejser til Indien. Indien var det britiske imperies vigtigste besiddelse, og landet omtaltes som ”Imperiets juvel”. I New Delhi ligger Præsidentpaladset, regeringskvarteret og India Gate – en 42 m høj triumfbue rejst til ære for de faldne indiske soldater under 1. verdenskrig. Her finder man også Qutab Minar, der er Indiens næsthøjeste minaret på 73 m, smukt udført i rød sandsten og marmor med sirlige udskæringer og koranvers.

Overdådige levn fra maharajaernes storhedstid

I Indiens største delstat, Rajasthan, findes mange af Indiens største seværdigheder, som det er et must at se, når du rejser til Indien. Det var her stormogulerne og maharajaerne levede i deres storhedstid, hvor de opførte fantastiske paladser og bygningsværker. Værd at nævne er det sirligt udsmykkede Amber Fort, der ligger smukt på toppen af en bjergkam og City Palace i delstatens hovedstad, Jaipur, der viser, hvor overdådigt maharajaerne levede. Men det prægtigste af dem alle finder man i Agra – nemlig Taj Mahal, der er et af verdens syv nye vidundere og verdens smukkeste gravmæle skabt af Shah Jahan i en rørende gestus til sin elskede hustru, Mumtaz Mahal.

Indiens landlige liv og smukke natur

Udover smukke levn fra maharajaernes tid giver Rajasthan også et indblik i det landlige Indien uden for storbyerne med små landsbyer, hestevogne, køer på vejene og bønder, der arbejder på markerne. Det er også her, man på sin Indien-rejse kan opleve noget af landets smukke natur, bl.a. i fuglereservatet Keoladeo, hvor der er mange migrerende fugle, der gæster området, f.eks. orientalske dværghornugler og rubinnattergale. Man kan også udforske dyrelivet på safari i den berømte nationalpark Ranthambore, hvor chancerne for at se den bengalske tiger er gode, da bestanden er stor i forhold til nationalparkens størrelse. Her mødes flokke af antiloper og hjorte ved vandhullerne, krokodillerne varmer sig i den tidlige morgensol, og aberne sidder nysgerrige i trækronerne.

En ferie til Indien rummer alle aspekter – fra hellige floder til summende byer

I pilgrimsbyen Varanasi venter der en flere tusind år gammel religiøs fortid som landets helligste by. De små gyder er fyldt med basarer, valfartende hinduer og templer – og hellige køer, der behandles med ærefrygt. Den tempelfyldte by strækker sig 7 km langs vestbredden af den hellige Ganges-flod med en lang række ”ghats”, som er stentrapper, der går ned til vandet fyldt med bedende folk og brændende ligbål døgnet rundt. På en rejse til Indien bør man unde sig selv at opleve en sejltur på den store Ganges-flod, specielt tidligt på dagen, hvor indere kommer ned til floden i morgendisen for at bede.

Find din næste rejse til Indien nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Indien

  Pas & visum

  Visum er påkrævet for danske statsborgere for at få indrejsetilladelse til Indien. Du skal ansøge om et e-tourist visum online inden afrejse via dette link: https://indianvisaonline.gov.in/visa/index.html

  Visummet koster USD 80. Du skal ansøge om dette visum hjemmefra via ovenstående link tidligst 120 dage før afrejse og mindst 4 dage før afrejse. Selve visummet udstedes ved ankomsten til Indien og har en gyldighed på op til 1 år. E-visummet kan bruges flere gange, og hvert enkelt besøg må max vare 90 dage.

  Bemærk, at dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejse, og der skal være to sammenhængende sider ledige i passet.

  Vi anbefaler, at du altid læser Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning inden afrejse.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra Indien, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at have kopi af pas, visum og forsikringspapirer elektronisk, evt. på en e-mail, som er tilgængelig fra udlandet, hvis du er uheldig at miste dokumenterne.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge, men normalt anbefales vaccination mod smitsom leverbetændelse. For yderligere information, kontakt venligst egen læge i god tid inden afrejsen til Indien. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Den indiske møntfod hedder Indiske Rupee (INR), og 100 INR svarer til ca. 11 DKK. Man skal ikke veksle til indisk valuta i Danmark. Derimod medbringes US-dollars, som veksles ved ankomsten.Store sedler kan være svære at slå i stykker, når man kommer udenfor de større byer, så det er en fordel at have en samling mindre sedler.

  Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger. Mod gebyr er det muligt at hæve på sit kreditkort i bankernes hæveautomater. Husk at medbringe pas ved enhver veksling. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Indien udgør en tidszone og er fire timer forud dansk normaltid.

  Transport i Indien

  Busserne i Indien har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Indien. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Rejselederen vil foreslå et beløb, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget manønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 4- og 5-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. På visse hoteller må man være forberedt på, at der kan være begrænsning på det varme vand. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er lav i Indien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god ide at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. I Indien benytter man 220 volt vekselstrøm som i Danmark. Danske stik passer i mange stikkontakter, men da der findes mange stiktyper, er det en fordel at medbringe en adapter.

  Mobiltelefon & Internet

  Det er normalvist ikke noget problem at bruge sin danske mobiltelefon. Det er dog meget dyrt både at ringe og modtage opkald på en dansk mobiltelefon. For at ringe til Danmark fra Indien tastes 0045 plus telefonnummer, og til Indien fra Danmark tastes 0091 plus telefonnummer. Internet-telefoni er den billigste løsning, og der er WiFi på de fleste hoteller – evt. mod betaling.

  Mad & drikke

  Kendetegnet ved det indiske køkken, er brugen af masser af krydderier. Specielt karry findes i de fleste retter. Karry i Indien er ikke, som vi kender det, men en eksotisk blanding af 5-6 forskellige planter og krydderier, som giver den karakteristiske smag. Kødretter fås mest med kylling eller lam, men mange retter er rene grønsagsretter og med en dejlig velkrydret smag. Den mest almindelige drik er te, men kaffe er også ved at blive populært.

 • Gode råd

  Generelt

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen. Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, medbring derfor en jakke. Det frarådes at drikke vand fra hanen, og isterninger skal man undgå. Vand på flaske kan købes overalt og bør også bruges til tandbørstning. Tjek at flasken er uåbnet/ forseglet inden brug. Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt. Hav altid håndsprit i tasken.

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og det bedste indblik i de to lande, bør man vise respekt for landene og deres indbyggere. Vi skal som gæster i Indien især være opmærksomme på passende påklædning på gaden, og når vi besøger templer og andre hellige steder. De to landes religioner sætter på mange måder standarden for, hvordan livet leves, og derfor bør kvindelige turister undgå meget korte shorts og meget korte og nedringede kjoler. Også når det gælder fotografering er det vigtigt at vise hensyn. Lokalbefolkningen har som regel intet imod at blive fotograferet, men spørg først og giv et lille beløb til gengæld. Det frarådes generelt at fotografere kvinder i traditionelle og konservative samfund. Visse steder koster det penge at fotografere historiske seværdigheder og templer.

 • Fakta om Indien

  • Statsform: Forbundsrepublik med 28 stater.
  • Befolkning: 1,3 mia.
  • Hovedstad: New Delhi med 21,75 mio. indbyggere.
  • Areal: 3.288.000 km² – 76 gange større end Danmark.
  • Religion: 80 % hinduer, 14 % muslimer, 7,5 % muslimer, 2,4 % kristne.
  • Sprog: Der tales engelsk og hindi og 1000 forskellige sprog/dialekter, hvoraf 18 er officielle.
  • Kystlinje: 7.000 km.
  • Højeste bjerg: Kanchenjunga 8.598 m.
  • Vigtigste flod: Ganges på 2.510 km.
  • Klima: Størstedelen af Indien har tropisk klima, men med tempereret klima længst mod nord.