Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00

Fremmedartet og farverigt eventyr

Indien & Nepal

15 dage fra kr. 19.495

Om rejsen

Denne rundrejse til Indien og Nepal tager dig med på et farverigt og eksotisk eventyr. Århundreder gamle traditioner lever videre i bedste velgående trods den moderne udvikling, der trænger sig på. På denne rejse bliver hver dag en oplevelse for dine sanser, og vi kan godt love dig, at du kommer hjem med et nyt syn på verden. Højdepunkterne i Indien er Den Gyldne Trekant med bl.a. kærlighedsmonumentet Taj Mahal og den lyserøde by i Jaipur, hvor en af de store oplevelser er Vindenes Palads.

Nepal er et af verdens mindst udviklede lande, men rummer en fortryllende skønhed – ikke kun i naturen, men også i arkitekturen. Man kan ikke undgå at blive betaget af de buddhistiske stupaer og smukke paladser og pagoder, hvoraf de fleste stammer fra 1600-tallet. Himalayas betagende tinder er en underskøn kulisse, og den oplevelse får du, når vi tilbringer et par dage i Pokhara.

Glæd dig fordi:

 • du oplever både Old Delhi og New Delhi
 • du ser Taj Mahal – et af verdens syv vidundere
 • du kommer til verdens største trappebrønd i Abhaneri
 • pilgrimsbyen Varanasi og sejlturen på Ganges er en speciel oplevelse
 • du oplever solopgangen ved Fiskehalebjerget i Nepal
 • du kommer tæt på Himalayas tinder i Pokhara
 • du oplever Devi’s Falls med forbindelse til hulen Gupteshwor
 • du får mange oplevelser i Kathmandu

Mød din rejseleder

Det siger rejseleder Henriette Berg Hansen om Indien & Nepal

“Indien og Nepal byder på en rutsjebanetur gennem mange anderledes og pudsige oplevelser; store som små. Som rundrejseleder i de to lande, gennem snart to årtier, har jeg været med til at aflive mange fordomme om landene; og jeg kan garantere een ting; en rejse til Indien og Nepal er meget berigende, på alle måder. Kom bare med!”


Læs mere om Henriette Berg Hansen

Det siger rejseleder Henriette Berg Hansen om Indien & Nepal

“Indien og Nepal byder på en rutsjebanetur gennem mange anderledes og pudsige oplevelser; store som små. Som rundrejseleder i de to lande, gennem snart to årtier, har jeg været med til at aflive mange fordomme om landene; og jeg kan garantere een ting; en rejse til Indien og Nepal er meget berigende, på alle måder. Kom bare med!”


Læs mere om Henriette Berg Hansen

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst og tur rundt i Old og New Delhi

  Vi lander i Indiens hovedstad Delhi, der dækker et kæmpe område med omkring 15 mio. indbyggere. Efter indtjekning på hotellet tager vi med rickshaw på sightseeing rundt i Delhi. Delhi er faktisk to byer i én – Old Delhi med fortet, moskéerne og de mange basarer, og New Delhi anlagt af briterne med brede boulevarder, parker og prægtige bygninger. Vi koncentrerer os først om Old Delhi, der summer af kaotisk stemning. Her ligger den smukke moské Jama Masjid, der er Asiens største, og som hver fredag samler omkring 20.000 mennesker til bøn. Vi skal også se Mahatma Gandhis mindesmærke, Raj Ghat, hvor en evigt brændende flamme markerer stedet for Gandhis kremering i 1948. Vi ser også Det Røde Fort, som var hovedresidens for herskere af Mogul-dynastiet gennem knap 200 år indtil 1857.

  Når vi har spist frokost på en nærliggende restaurant, fortsætter vi turen gennem New Delhi. Vi kører forbi præsidentens officielle residens og India Gate, som er en 42 m høj triumfbue rejst til minde om faldne indiske soldater i 1. verdenskrig. På turen kommer vi også forbi Humayans Grav, som i 1570 satte tonen for den særlige Mogul-arkitektur, som nåede sit højdepunkt 80 år senere med opførelsen af det mægtige Taj Mahal.

  Inkluderede måltider: Frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 2

  Hotel Africa Avenue

  Hotellet ligger i New Delhi og giver dig udsigt til både by og byhave. Stedet er eksklusivt og har 48 værelser. Her er komforten i højsædet, d...

 • Dag 3 Videre til Jaipur, der er hovedstad i Rajasthan

  Efter morgenmaden kører vi til  Jaipur, hvor vi skal bo på hotel de næste to dage. På vej ud af Delhi ser vi Indiens højeste minaret, Qutub Minar, bygget af Qutub-Ud-Din Aibek i 1199. Vi fortsætter til Jaipur, som er hovedstaden i Indiens største delstat, Rajasthan. Delstaten i det nordvestlige Indien har spillet en vigtig rolle i Indiens historie. Rajasthan var tidligere det sagnomspundne rige Rajputana, som blev grundlagt i det 7.-8. årh. af klaner fra Afghanistan. Faktisk kan man stadig se mænd, der går klædt som deres forfædre med snabelsko, turban og en krum kniv i bæltet. Stormogulerne og maharajaerne levede i deres storhedstid i overdådig luksus og byggede fantastiske paladser, og mange af Indiens største seværdigheder ligger i denne del af Indien. Vi spiser frokost undervejs og når til Jaipur. Byen bliver kaldt ”den lyserøde by”, fordi bygningerne er malet lyserøde og på den måde kommer til at ligne sandstensbygningerne fra stormogulernes tid. Efter ankomst til hotellet i Jaipur er der mulighed for at slappe af eller på gå opdagelse i de nærliggende bazarer eller besøge et hinduistisk tempel.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 3 & 4

  Libra Hotel

  Dette firestjernede hotel er placeret 15 minutters kørsel fra det historiske City Palace og Hawa Mahal. Hotellets tagterasse-lounge tilbyder en vi...

 • Dag 4 Eventyrlige Amber Fort og til "den lyserøde by"

  Den første hele dag i Jaipur begynder med en udflugt til Amber, som er Rajasthans gamle hovedstad. Her skal vi se Amber Fort, som ligger på toppen af en bjergkam. Elefanter har altid været en del af Indien og spiller en stor rolle for landets kultur og religion. Her i Amber vil man også kunne se elefanterne transportere besøgende det sidste stykke op til fortet. Fortet er et ubeskriveligt eventyr med sandeltræsdøre med indlagt perlemor, tæpper med blomster så nøjagtige, at de kunne være virkelige, og et rum med spejlmosaikker indlagt i alabast. Om eftermiddagen skal vi se en række spændende seværdigheder i Jaipur. Vi besøger “den lyserøde by”, der viser, hvor overdådigt og ødselt maharajaerne levede. Facaden til Vindenes Palads er sandsynligvis den mest fotograferede facade i Indien, og selve bygningen var oprindelig lavet, så kvinderne kunne kigge ud uden selv at blive set. Vi ser bl.a. også Jantar Mantar Observatory, som er det største af de fem astrologi- og astronomiobservatorier, som byens grundlægger maharaja Jai Singh lod bygge i perioden 1727-1734.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 5 Fra Jaipur til Agra via Abhaneri og Fatehpur Sikri

  Vi tager afsked med Jaipur og sætter kurs mod Agra. Vi stopper i landsbyen Abhaneri og ser verdens dybeste trappebrønd, som er langt mere end en praktisk foreteelse. Der er nemlig også tale om et umådeligt smukt bygningsværk fra det 9. årh. Den firkantede brønd er langs siderne beklædt med 3.500 trappetrin, der fører 30 meter ned til et stort bassin med smaragdgrønt vand. Inden vi kommer til Agra, får vi endnu en eventyrlig oplevelse. Vi skal se den forladte røde hovedstad Fatehpur Sikri, som stormogul Akbar byggede i 1600-tallet. Da det viste sig, at brøndende hurtigt tørrede ud, blev byen forholdsvis hurtigt forladt og kom til at stå urørt i 300 år. Vi går en tur i byen, der er komplet med paladser og moskéer, og vi skal bl.a. se den smukke moské Jama Masjid.

  Inkluderede  måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 5 & 6

  The Utkarsh Vilas

  The Utkarsh Vilas ligger blot 1,5 km fra det verdensberømte Taj Mahal. Her er fokus på de små detaljer, der gør indretningen helt unik. Hotelle...

 • Dag 6 Dagens highlights er Taj Mahal og Agra Fort

  Denne dag skal vi opleve Taj Mahal – et af verdens syv vidundere og et af rejsens absolutte højdepunkter. Stormogulen Shah Jahan opførte Taj Mahal til minde om sin hustru, Mumtaz Mahal, der døde i 1631 kort efter, at hun havde født sit 14. barn. Gravmælet er opført i hvidt marmor og overdådigt udsmykket med perlemor og halvædelstene og tog 20.000 arbejdere 22 år om at bygge. Det er ikke nemt at løsrive sig fra denne smukke arkitektoniske perle, men næste oplevelse venter.

  Vi besøger Agra Fort, der har en fantastisk placering højt over Yamuna-floden. Fortet er grundlagt af stormogulen Akbar i 1565 og færdiggjort af sønnen Shah Jahan og er mere end blot et fort. Der er tale om et kunstfærdigt udsmykket palads med audienssale og private gemakker.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 7 Med fly fra Delhi til den hellige by Varanasi

  Når vi har spist morgenmad, tager vi afsted til Delhis lufthavn for at flyve til Varanasi, hvor vi skal overnatte de næste to nætter. Den første aften er fri til at udforske Varanasi, som er en af hinduismens helligste byer. Rejselederen kommer gerne komme med forslag til, hvad man kan opleve.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 7 & 8

  Hotel Costa River

  Hotel Costa River befinder sig godt 3 km fra Godowlia i Varanasi, 5 km fra Kashi Vishwanath-templet og ...

 • Dag 8 Sejltur på Ganges og aftenceremoni ved floden

  I dag er det tid til en sejltur på floden Ganges, hvor vi besøger forskellige trapper, ”ghats”, som leder ned mod floden. Vi går også en tur gennem den gamle by Varanasi, som i mere end 2.000 år har været det sted, som hinduer valfarter til mindst én gang i livet. Varanasi er for hinduer, hvad Jerusalem er for jøder og Mekka for muslimer – det sted på jorden, der bringer mennesket tættest på paradis. Om aftenen er vi vidne til en af de mange ceremonier, der hver dag udspiller sig ved floden, hvor ligbålene brænder på trapperne døgnet rundt.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 9 Fra Varanasi til en helt anden verden i Kathmandu

  Efter morgenmaden flyver vi fra Varanasi via Delhi til Kathmandu i Nepal. Her venter en helt anden – men ikke mindre spændende – verden! De næste dage bliver sanserne nemlig bombarderet med indtryk. Vi begynder i hovedstaden Kathmandu, der også kaldes Kantipur, der betyder ”de lykkeliges by”. I et land som Nepal er det i bjergene, man får de store eventyr, og det vil du opleve de kommende dage. Vi lander i Kathmandu om eftermiddagen, så der er tid til at gå på opdagelse i byen, der bedst kan beskrives som et kludetæppe af forskellige folkeslag, sprog og religioner.

  Inkluderede måltider: Morgenmad & aftensmad.

  Her bor du dag 9 & 10

  Hotel Mirage Lords

  Hotel Mirage Lords er placeret 2,5 km fra Tribhuvan International-lufthavnen. Kun 500 m væk ligger det overvældende Pashupatinath-tempel, og 1 k...

 • Dag 10 Sightseeing i farverige Kathmandu

  Vi tager på sightseeing i den kontrastfyldte by, hvor man på én og samme tid får fornemmelsen af at være i middelalderen og i det 21. årh. Vi ser bl.a. det buddhistiske tempelkompleks Swayambhunath, som blev grundlagt for omkring 2.000 år siden. Templet er også kendt som ”abetemplet”, fordi her lever hellige aber i de nordvestlige dele af tempelområdet. Aberne er hellige, fordi de siges at have udviklet sig fra at være hovedlus fra en bodisattvas – en oplyst, buddhistisk persons – lange hår. Centrum i tempelkomplekset er den store stupa, et spir, behængt med blafrende bedeflag, der med vinden sender gode hilsner til alle.

  Vi besøger også UNESCO-fredede Durbar Square, hvor byens konger engang blev kronet. Med sine detaljerede træudskæringer og rige historie er komplekset en oase i en hurtigt voksende og moderne storby. Her på pladsen er der udsigt til de flotteste pagodetage og prægtigt udskårne trævinduer, og pladsen emmer af stilfærdig atmosfære med klokkeklang som ”baggrundsmusik”.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 11 Næsten til verdens ende i Pokhara

  Vi kører til byen Pokhara, og når vi nærmer os byen, er der udsigt til Annapurna-bjergkæden med verdens 10. højeste bjerg, Annapurna, på 8.091 m. Pokhara ligger smukt ved søen Phewa i hjertet af Nepal og består af to bydele – en nyere bydel ved søens bred med hoteller og restauranter og ældre bydel med stemningsfulde gader og byens bazar. Fra Pokhara er der den flotteste udsigt til Himalayas sneklædte tinder, og selv om de ligger 25 km væk, får man en fornemmelse af, at de ligger meget tættere på.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 11 & 12

  Hotel Peninsula

  Hotellet ligger i naturskønne omgivelser ved søen Phewa i Pokhara. Du kan fra værelset nyde den flotte udsigt over søen, bjergene eller grønne...

 • Dag 12 Uforglemmelige oplevelser i Pokhara

  Hvis vejret arter sig, begynder vi dagen med en solopgangstur, hvor vi tager op og ser solopgangen over Fiskehalebjerget, som en del af Himalaya-bjergkæden. Vi tager tilbage til hotellet og spiser morgenmad, og i løbet af formiddagen lærer vi byen bedre at kende på en sightseeingtur. Vi ser Bindhyabasani-templet, kommer til Devi’s Falls, der har underjordisk forbindelse til Gupteshwor-hulen, som vi også ser, inden vi skal på en sejltur på Phewa Lake. Området inviterer til trekkingoplevelser, og hvis der er interesse for det, snører vi støvlerne og følger med rejselederen om eftermiddagen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 13 Fra Pokhara tilbage til Kathmandu

  Glæd dig til naturskønne oplevelser på turen tilbage til Kathmandu. Turen giver et fint indtryk af, hvordan livet leves på landet i Nepal, og der er naturligvis interessante stop undervejs.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 13 & 14

  Hotel Mirage Lords

  Hotel Mirage Lords er placeret 2,5 km fra Tribhuvan International-lufthavnen. Kun 500 m væk ligger det overvældende Pashupatinath-tempel, og 1 k...

 • Dag 14 Til det gamle kongedømme i Patan med "de gyldne tages by"

  Vi tager på en spændende tur til Patan, som er et af Kathmandu-dalens gamle kongedømmer. Patan er kendt som “de gyldne tages by” med ikke mindre end 200 små templer og klostre. Når vi er færdige med at udforske Patan, vender vi tilbage til hotellet, og om eftermiddagen er der rig mulighed for at udforske Kathmandu på egen hånd, og rejselederen hjælper gerne med inspiration.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 15 Afrejse fra Kathmandu og ankomst til Danmark

  Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Danamark

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Indenrigsfly fra Delhi til Varanasi og fra Varanasi til Kathmandu
 • 12 overnatninger i dobbeltværelse
 • 13 x morgenmad, 12 x frokost og 13 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Rickshaw-tur i Old Delhi
 • Sejltur på floden Ganges i Varanasi
 • Sejltur på Phewa-søen i Pokhara
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.845
 • Ved afrejse fra Aalborg, Billund eller Aarhus lufthavn. Tillæg kr. 1.250
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Indien & Nepal

  Pas og visum

  Der er visumpligt til Indien. Indien har i starten af 2016 ændret deres visumregler, så det nu er blevet nemmere for danske statsborgere at søge om visum, da dette kan ske digitalt og ikke længere kræver fremmøde på den indiske ambassade. Visum koster 60 USD og søges via den indiske ambassades hjemmeside: http://www.indian-embassy.dk/visa_online.html. Visum er gyldigt i op til max. 30 dage. Vær opmærksom på, at det elektroniske visum er en forhåndsgodkendelse – du får det endelige visum ved ankomsten i lufthavnen i Indien. Du skal søge visum mindst 4 dage før afrejse og tidligst 120 dage før afrejse. Vi anbefaler at søge ca. 30 dage før afrejse. Bliver I ikke godkendt, kan I ikke komme ind i Indien. Dette giver dog ikke ret til at annullere rejsen, og Risskov Rejser kan ikke stilles til ansvar herfor. Det er altid gæstens eget ansvar at søge visum og medbringe det i lufthavnen.

  Bemærk, at der skal være mindst to sammenhængende sider ledige i passet.

  Inden du søger om visum online er det en god idé at forberede følgende:

  Der skal bruges en kopi af billedsiden i passet, som skal være i PDF-format.
  Der skal bruges et pasfoto, som ikke må være det samme foto, som der er i passet. Dette foto skal være i JPG-format og i øvrigt opfylde følgende krav:

  Fotoet skal fylde mellem 10 KB og 1 MB.
  Fotoet skal minimum være 350 pixels (bredde) x 350 pixels (højde).
  Ansigtet skal vende i front og baggrunden skal være ensfarvet hvid/lys.
  Når du har søgt om visum og skal betale, skal du have dit kreditkort og NemID
  klar.

  Der er visumpligt til Nepal for danske statsborgere. Visum er påkrævet for danske statsborgere for at få indrejsetilladelse til Nepal. Visum til Nepal købes ved indrejse til 50 USD, husk at medbringe 2 pasfoto i farve. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes til/fra Indien og Nepal, se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”). Bemærk, at ved flyskift kan væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler), endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne, blive konfiskeret. Derfor anbefaler vi, at man venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  Det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, der f.eks. dækker omkostninger ved sygdomsbehandling og hjemtransport og i forbindelse med stjålne og ødelagte ejendele, da Risskov Rejser ikke påtager sig noget ansvar i den forbindelse. Vi samarbejder med Europæiske ERV, fordi dækningen på deres produkter hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år. Det anbefales at have kopi af pas, visum og forsikringspapirer elektronisk, evt. på en e-mail, som er tilgængelig fra udlandet, hvis du er uheldig at miste dokumenterne.

  Medicin & vaccinationer

  Vi gør opmærksom på, at vaccinationer altid bør drøftes med egen læge, men normalt anbefales vaccination mod smitsom leverbetændelse. For yderligere information, kontakt venligst egen læge eller Statens Seruminstitut (tlf. 32 68 32 68) i god tid inden afrejsen til Indien og Nepal. Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta og kreditkort

  Den indiske møntfod hedder Indiske Rupee (INR), og 100 INR svarer til ca. 11 DKK.

  Den nepalesiske møntfod hedder Nepalesiske Rupees (NPR), og 100 NPR svarer ca. til 7 DKK.

  Man skal ikke veksle til disse valutaer i Danmark. Derimod medbringes US-dollars, som veksles ved ankomsten. Store sedler kan være svære at slå i stykker, når man kommer udenfor de større byer, så det er en fordel at have en samling mindre sedler.

  Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger. Mod gebyr er det muligt at hæve på sit kreditkort i bankernes hæveautomater. Husk at medbringe pas ved enhver veksling. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Indien og Nepal er fire timer foran dansk normaltid.

  Transport i Indien og Nepal

  Busserne i Indien og Nepal har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Indien og Nepal. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører, lokalguider og hotelpersonale. Rejselederen vil foreslå et beløb, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Vi har valgt 3- og 4-stjernede hoteller med god beliggenhed, men da hotellerne i de to lande ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en lavere standard. På visse hoteller må man være forberedt på, at der kan være begrænsning på det varme vand. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er lav i Indien og Nepal, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. I begge lande benytter man 220 volt vekselstrøm som i Danmark. Danske stik passer i mange stikkontakter, men da der findes mange stiktyper, er det en fordel at medbringe en adapter.

  Mobiltelefon og internet

  Telefonnettet i Indien er effektivt, og der skulle ikke være problemer med at bruge sin danske mobiltelefon. Det er dog meget dyrt både at ringe og modtage opkald på en dansk mobiltelefon. For at ringe til Danmark fra Indien tastes 0045 før telefonnummeret, og til Indien fra Danmark tastes 0091 før telefonnummeret.

  For at ringe fra Nepal til Danmark tastes 0045 før telefonnummeret. Fra Danmark til Nepal tastes 00977 før telefonnummeret. Internet-telefoni er den billigste løsning, og der er adgang til internettet på de største hoteller, der ofte har et ”business center”, hvor computere kan lejes eller lånes. Mange hoteller har også trådløst internet i lobbyen mod betaling. I Nepal vil der være mange steder uden for Kathmandu, hvor der ikke er mobildækning.

  Mad og drikke

  Kendetegnet ved det indiske køkken er brugen af masser af krydderier. Specielt karry findes i de fleste retter. Karry i Indien er ikke, som vi kender det, men en eksotisk blanding af 5-6 forskellige planter og krydderier, som giver den karakteristiske smag. Kødretter fås mest med kylling eller lam, men mange retter er rene grønsagsretter og med en dejlig velkrydret smag. Den mest almindelige drik er te, men det er også muligt at få kaffe de fleste steder.

  Det nepalesiske køkken er knap så krydret som det indiske og er mere præget af supper og grønsagsretter. ”Momo” er en af de spændende nepalesiske specialiteter – små pastalignende pakker, der er dampet og med fyld af grønsager, kylling eller bøffel – og bøffel spises i øvrigt meget i Nepal. Den mest almindelige drik er te, men kaffe er også ved at blive populært.

 • Gode råd

  Generelt

  Det frarådes at drikke vand fra hanen i både Indien og Nepal, og isterninger skal man helst undgå. Vand på flaske kan købes overalt og bør også bruges til tandbørstning. Tjek at flasken er uåbnet/forseglet inden brug. Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og toiletpapir er ikke almindeligt.

  Bemærk, at der om aftenen kan være markant køligere, medbring derfor en jakke.

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj pakkes gerne i håndbagagen.

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og det bedste indblik i de to lande, bør man vise respekt for indbyggerne. Vi skal som gæster i Indien og Nepal være opmærksomme på passende påklædning på gaden, og når vi besøger templer og andre hellige steder. De to landes religioner sætter på mange måder standarden for, hvordan livet leves, og derfor bør kvindelige turister undgå meget korte shorts og meget korte og nedringede kjoler. Også når det gælder fotografering, er det vigtigt at vise hensyn. Lokalbefolkningen har som regel intet imod at blive fotograferet, men spørg først og giv et lille beløb til gengæld. Det frarådes generelt at fotografere kvinder i traditionelle og konservative samfund. Visse steder koster det penge at fotografere historiske seværdigheder og templer.

 • Fakta

  Indien

  • Statsform: Forbundsrepublik med 28 stater.
  • Befolkning: 1.2 mia.
  • Hovedstad: New Delhi med 16,7 mio. indbyggere.
  • Areal: 3.288.000 km2 (76 gange større end Danmark).
  • Religion: 80 % hinduer, 14 % muslimer, 7,5 % muslimer, 2,4 % kristne.
  • Sprog: Der tales engelsk og hindi og 1000 forskellige sprog/dialekter, hvoraf 18 er officielle.
  • Kystlinje: 7.000 km
  • Højeste bjerg: Kanchenjunga 8.598 m
  • Vigtigste flod: Ganges på 2.510 km
  • Klima: Størstedelen af Indien har tropisk klima, men med tempereret klima længst mod nord.

   

  Nepal

  • Statsform: Føderal Demokratisk Republik.
  • Befolkning: 29 mio. indbyggere – 90 % bor på landet.
  • Hovedstad: Kathmandu med 1.4 mio. indbyggere.
  • Religion: 87 % hinduer, 8 % buddhister, 4 % muslimer.
  • Sprog: Der tales omkring 50 sprog og dialekter. Nationalsproget er nepal, der er beslægtet med hindi, og det tales/forstås af hovedparten af indbyggerne.
  • Areal: 1.439.000 km2 (30 gange større end Danmark).
  • Højeste punkt: Mount Everest 8.848 m.
  • Klima: Klimaet i Nepal varierer fra kolde somre og hårde vintre i nord, til subtropiske somre og milde vintre i syd.