Ring til os 70 22 66 00
Taj Mahal - Indien - Risskov Rejser

Inkl. enestående oplevelser i hellige Varanasi og ved Ganges-floden

Inkl. enestående oplevelser i hellige Varanasi og ved Ganges-floden

Indien & Nepal

17 dage fra 23.995 kr.

Denne rundrejse til Indien og Nepal tager dig med på et farverigt og eksotisk eventyr. Århundrede gamle traditioner lever videre i bedste velgående trods den moderne udvikling, der trænger sig på. På denne rejse bliver hver dag en oplevelse for dine sanser, og vi kan godt love dig, at du kommer hjem med et nyt syn på verden. Højdepunkterne i Indien er Den Gyldne Trekant med bl.a. kærlighedsmonumentet Taj Mahal og “Den lyserøde by” i Jaipur, hvor en af de store oplevelser er Vindenes Palads.

Nepal er et af verdens mindst udviklede lande, men rummer en fortryllende skønhed – ikke kun i naturen, men også i arkitekturen. Du kan ikke undgå at blive betaget af de buddhistiske stupaer og smukke paladser og pagoder, hvoraf de fleste stammer fra 1600-tallet. Himalayas betagende tinder er en underskøn kulisse, og den oplevelse får du, når vi tilbringer et par dage i Pokhara.

Glæd dig fordi

• du oplever både Old Delhi og New Delhi
• du ser Taj Mahal – et af verdens syv vidundere
• du besøger maharajaernes tidligere jagtmarker i Ranthambore og tager på safari efter den bengalske tiger
• pilgrimsbyen Varanasi og sejlturen på Ganges er en helt særlig oplevelse
• du oplever solopgangen ved Fiskehalebjerget i Nepal
• du kommer tæt på Himalayas tinder i Pokhara
• du får mange oplevelser i Kathmandu

Antal dage
17 dages rundrejse
Pris
Fra 23.995 kr.
Afrejse fra
Aarhus, Aalborg, København

Danmarks bedste rundrejse til Indien og Nepal fordi

Der findes ingen andre rejser med så indholdsrigt program, der kombinerer både Indien og Nepal

Vi besøger hinduismens helligste by Varanasi og oplever livet ved Ganges-floden

Vi bor på gode 4- og 5-stjernede hoteller og på et unikt boutique hotel i hjertet af Kathmandu

Danmarks bedste rundrejse til Indien og Nepal fordi

Hør en af vores rejseledere fortælle om rundrejsen Indien & Nepal

Mød din rejseleder

Josefine og Henriette sammen i Indien - Risskov Rejser
Det siger rejseleder Henriette Berg Hansen om Indien & Nepal

“Indien og Nepal byder på en rutsjebanetur gennem mange anderledes og pudsige oplevelser; store som små. Som rejseleder i de to lande, gennem snart to årtier, har jeg været med til at aflive mange fordomme om landene, og jeg kan garantere at en rejse til Indien og Nepal er meget berigende på alle måder. Kom bare med!”


Læs mere om Henriette Berg Hansen

Oplev Indien & Nepal med Lillian

Lillian Steenholt har altid rejst, når muligheden har været der, og det har resulteret i mange års erfaring som både rejsende og rejseleder i en stor del af verdens lande – bl.a. Indien og Nepal! En af de primære grunde til Lillians mange rejser er, at det er meget givende og tankevækkende at møde og udforske folkeslag, natur, historie, kulturer og religioner. Hvilket hun derfor også lægger vægt på, når hun skal videreformidle sin store viden.


Læs mere om Lillian Steenholt

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst og tur rundt i Old og New Delhi

  Vi lander i Indiens hovedstad Delhi, der dækker et kæmpe område med omkring 15 mio. indbyggere. Efter indtjekning på hotellet tager vi med rickshaw på sightseeing rundt i Delhi. Delhi er faktisk to byer i én – Old Delhi med fortet, moskéerne og de mange basarer, og New Delhi anlagt af briterne med brede boulevarder, parker og prægtige bygninger. Vi koncentrerer os først om Old Delhi, der summer af kaotisk stemning. Her ligger den smukke moské Jama Masjid, der er Asiens største, og som hver fredag samler omkring 20.000 mennesker til bøn. Vi skal også se Mahatma Gandhis mindesmærke, Raj Ghat, hvor en evigt brændende flamme markerer stedet for Gandhis kremering i 1948. Vi ser også Det Røde Fort, som var hovedresidens for herskere af Mogul-dynastiet gennem knap 200 år indtil 1857.

  Når vi har spist frokost på en nærliggende restaurant, fortsætter vi turen gennem New Delhi. Vi kører forbi præsidentens officielle residens og India Gate, som er en 42 m høj triumfbue rejst til minde om faldne indiske soldater i 1. verdenskrig. På turen kommer vi også forbi Humayans Grav, som i 1570 satte tonen for den særlige Mogul-arkitektur, som nåede sit højdepunkt 80 år senere med opførelsen af det mægtige Taj Mahal.

  Inkluderede måltider: Frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 2

  The Suryaa New Delhi

  The Suryaa New Delhi er placeret i det rolige turistområde New Friends Colony, ikke langt fra Indira Gandhi International Airport, og tilbyder bl....

 • Dag 3 Videre til Jaipur, der er hovedstad i Rajasthan

  Efter morgenmaden kører vi til  Jaipur, hvor vi skal bo på hotel de næste to dage. På vej ud af Delhi ser vi Indiens højeste minaret, Qutub Minar, bygget af Qutub-Ud-Din Aibek i 1199. Vi fortsætter til Jaipur, som er hovedstaden i Indiens største delstat, Rajasthan.

  Delstaten i det nordvestlige Indien har spillet en vigtig rolle i Indiens historie. Rajasthan var tidligere det sagnomspundne rige Rajputana, som blev grundlagt i det 7.-8. årh. af klaner fra Afghanistan. Faktisk kan man stadig se mænd, der går klædt som deres forfædre med snabelsko, turban og en krum kniv i bæltet. Stormogulerne og maharajaerne levede i deres storhedstid i overdådig luksus og byggede fantastiske paladser, og mange af Indiens største seværdigheder ligger i denne del af Indien.

  Vi spiser frokost undervejs og når til Jaipur. Byen bliver kaldt ”Den lyserøde by”, fordi bygningerne er malet lyserøde og på den måde kommer til at ligne sandstensbygningerne fra stormogulernes tid. Efter ankomst til hotellet i Jaipur er der mulighed for at slappe af ved poolen eller på gå opdagelse i de nærliggende bazarer eller besøge et hinduistisk tempel.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 3 & 4

  5 by OYO - Metropolitan

  5 by OYO – Metropolitan ligger overfor Jaipur Nehru Sahkar Bhawan og tilbyder tagterrasse med swimmingpool, spa, gratis parkeringspladser sam...

 • Dag 4 Eventyrlige Amber Fort og til "Den lyserøde by"

  Den første hele dag i Jaipur begynder med en udflugt til Amber, som er Rajasthans gamle hovedstad. Her skal vi se Amber Fort, som ligger på toppen af en bjergkam. Vi kører senere i jeeps op til fortet. Fortet er i sig selv et ubeskriveligt eventyr med sandeltræsdøre med indlagt perlemor, tæpper med blomster så nøjagtige, at de kunne være virkelige, og et rum med smukke, detaljerede spejlmosaikker.

  Ved middagstid ser vi, hvordan de smukke, indiske tæpper bliver fremstillet og hører om motiverne, når vi besøger vi en af de gamle og meget anerkendte tæppeproducenter.

  Om eftermiddagen skal vi se en række spændende seværdigheder i Jaipur. Vi besøger “den lyserøde by”, der viser, hvor overdådigt og ødselt maharajaerne levede. Facaden til Vindenes Palads er sandsynligvis den mest fotograferede facade i Indien, og selve bygningen var oprindelig lavet, så kvinderne kunne kigge ud uden selv at blive set. Vi ser også Jantar Mantar Observatory, som er det største af de fem astrologi- og astronomiobservatorier, som byens grundlægger maharaja Jai Singh lod bygge i perioden 1727-1734.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 5 Fra Jaipur til Ranthambore med mulighed for vandretur op til Ranthambore-fortet

  Efter vi har spist morgenmad på hotellet, går turen videre mod Ranthambore National Park, som er en af de største og mest berømte nationalparker i det nordlige Indien. Tidligere var parken jagtmark for Jaipurs Majarajaer, men i dag gør man en stor indsats for at bevare det farverige dyreliv. Det tager ca. fire timer at køre fra Jaipur til Ranthambore, så der er god tid til at nyde det skønne resort, som vi skal bo på de næste to dage.

  Der er også mulighed for at komme på en vandretur op på det UNESCO-fredede Ranthambore-fort, som ligger med en helt enestående smuk placering i Ranthambore Nationalpark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad.

  Her bor du dag 5 & 6

  Ranthambhore Regency

  Hotellet er et 4-stjernet familiedrevet resort, som kombinerer det bedste fra junglens natur med det moderne og luksuriøse. På de komfortable og ...

 • Dag 6 Naturoplevelser og safari i Ranthambore Nationalpark på udkig efter tigre

  Dagen begynder tidligt allerede inden morgenmaden, for det er morgen og aften, at der er størst chance for at se nationalparkens dyreliv. Her tidligt om morgenen er der en dejlig stemning med fuglesang, og lyset er helt fantastisk. Vi kan ikke give nogen garantier, men Ranthambore er et af de steder i Indien, hvor chancen for at se den bengalske tiger er størst, da bestanden er stor i forhold til nationalparkens størrelse. Men der er også mange andre dyrearter, som er interessante at iagttage.

  Ved vandhullerne mødes flokke af antiloper og hjorte, krokodillerne varmer sig i den tidlige morgensol, og aberne sidder nysgerrige i trækronerne. Det kan være svært at løsrive sig fra den fascinerende natur, men efter nogle timer kører vi tilbage til resortet og spiser morgenmad – og så kan du glæde dig til, at vi vender tilbage til nationalparken til endnu en spændende safaritur senere på dagen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad.

 • Dag 7 Fra Ranthambore til Agra med besøg i "Den forladte by"

  Vi tager afsked med Ranthambore og sætter med tog kursen mod Agra. Toget standser i Bharatpur, hvorfra vi stiger om bord på bussen og kører det sidste stykke.

  Inden vi ankommer til Agra, får vi en eventyrlig oplevelse, når vi ser den forladte røde hovedstad Fatehpur Sikri, som stormogul Akbar byggede i 1600-tallet. Da det viste sig, at byens brønde tørrede ud, blev stedet forholdsvist hurtigt forladt og kom til at stå urørt i 300 år.

  Vi går en tur i byen, der er komplet med paladser og moskéer, og vi skal bl.a. se den smukke moské Jama Masjid.

  Inkluderede  måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 7 & 8

  Howard Plaza the Fern

  Med sin placering i turistområdets absolutte centrum ikke langt fra Taj Mahal, er Hotel Howard Plaza the Fern et perfekt udgangspunkt for at udfor...

 • Dag 8 En dag i kærlighedens tegn – besøg ved Taj Mahal og Agra Fort

  Denne dag skal vi opleve Taj Mahal – et af verdens syv vidundere og et af rejsens absolutte højdepunkter. Stormogulen Shah Jahan opførte Taj Mahal til minde om sin hustru, Mumtaz Mahal, der døde i 1631 kort efter, at hun havde født sit 14. barn. Gravmælet er opført i hvidt marmor og overdådigt udsmykket med perlemor og halvædelstene og tog 20.000 arbejdere 22 år om at bygge. Det er ikke nemt at løsrive sig fra denne smukke arkitektoniske perle, men næste oplevelse venter.

  Vi besøger Agra Fort, der har en fantastisk placering højt over Yamuna-floden. Fortet er grundlagt af stormogulen Akbar i 1565 og færdiggjort af sønnen Shah Jahan og er mere end blot et fort. Der er tale om et kunstfærdigt udsmykket palads med audienssale og private gemakker.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Om aftenen kan vi varmt anbefale at købe billet til det flotte Mohabbat The Taj Show. Et imponerende show, der meget smukt beskriver kærlighedshistorien mellem stormogulen Shah Jahan og hans elskede hustru Mumtaz Mahal. En fin måde at runde dagen af på. Prisen er ca. 20 USD pr. person, og rejselederen hjælper naturligvis med at købe billetterne.

 • Dag 9 Med fly fra Delhi til den hellige by Varanasi

  Når vi har spist morgenmad, tager vi afsted til Delhis lufthavn for at flyve til Varanasi, hvor vi overnatter de næste to nætter. Den første aften er fri til at udforske Varanasi, som er en af hinduismens helligste byer.

  Rejselederen kommer gerne komme med forslag til, hvad du kan opleve.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 9 & 10

  The Amayaa

  Borte fra byens larm og støj, men stadig i hjertet af den hellige by Varanasi, finder du The Amayaa. Hotellet tilbyder bl.a. faciliteter som udend...

 • Dag 10 Sejltur på Ganges og aftenceremoni ved floden

  I dag er det tid til en sejltur på floden Ganges, hvor vi besøger forskellige trapper, ”ghats”, som leder ned mod floden. Vi går også en tur gennem den gamle by Varanasi, som i mere end 2.000 år har været det sted, som hinduer valfarter til mindst én gang i livet. Varanasi er for hinduer, hvad Jerusalem er for jøder og Mekka for muslimer – det sted på jorden, der bringer mennesket tættest på paradis. Om aftenen er vi vidne til en af de mange ceremonier, der hver dag udspiller sig ved floden, hvor ligbålene brænder på trapperne døgnet rundt.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 11 Fly fra Indien til en helt anden verden i Nepal

  Efter morgenmaden flyver vi fra Varanasi via Delhi til Kathmandu i Nepal. Her venter en helt anden – men ikke mindre spændende – verden! De næste dage bliver sanserne nemlig bombarderet med indtryk. Vi begynder i hovedstaden Kathmandu, der også kaldes Kantipur, der betyder ”de lykkeliges by”. I et land som Nepal er det i bjergene, man får de store eventyr, og det vil du opleve de kommende dage. Vi lander i Kathmandu om eftermiddagen, så der er tid til at gå på opdagelse i byen, der bedst kan beskrives som et kludetæppe af forskellige folkeslag, sprog og religioner.

  Inkluderede måltider: Morgenmad & aftensmad.

  Her bor du dag 11, 12 & 13

  Kantipur Temple House

  Kantipur Temple House er et unikt boutique-hotel med perfekt placering blandt Kathmandus historiske skatte og ligger ikke langt fra hverken Durbar ...

 • Dag 12 Sightseeing i den farverige hovedstad Kathmandu

  Vi tager på sightseeing i den kontrastfyldte by, hvor man på én og samme tid får fornemmelsen af at være i middelalderen og i det 21. årh. Vi ser bl.a. det buddhistiske tempelkompleks Swayambhunath, som blev grundlagt for omkring 2.000 år siden. Templet er også kendt som ”abetemplet”, fordi her lever hellige aber i de nordvestlige dele af tempelområdet. Aberne er hellige, fordi de siges at have udviklet sig fra at være hovedlus fra en bodisattvas – en oplyst, buddhistisk persons – lange hår. Centrum i tempelkomplekset er den store stupa, et spir, behængt med blafrende bedeflag, der med vinden sender gode hilsner til alle.

  Vi besøger også UNESCO-fredede Durbar Square, hvor byens konger engang blev kronet. Med sine detaljerede træudskæringer og rige historie er komplekset en oase i en hurtigt voksende og moderne storby. Her på pladsen er der udsigt til de flotteste pagodetage og prægtigt udskårne trævinduer, og pladsen emmer af stilfærdig atmosfære med klokkeklang som ”baggrundsmusik”.

  Vi får også tid til en rickshaw-tur gennem byens labyrintiske gader, inden det er tid til frokost på en lokal restaurant. Eftermiddagen er fri til at udforske Thamel-bydelen og gå på opdagelse i områdets farverige butikker og boder.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 13 Til det gamle kongedømme i Patan med "De gyldne tages by"

  Til de der ønsker et sidste glimt til Himmalays tinder, er der mulighed for at købe billetter til en tidlig afgang med “Mountain Everest Flight”. Mountain Flight tilbyder den nærmeste udsigt til Mount Everest og det tibetanske plateau som man kan få. Turen tager 45 minutter. Prisen er ca. USD 200 pr. person og rejselederen hjælper med at købe billet til flyet.

  Efter morgenmaden, og når de der har valgt flyturen er tilbage, tager vi på en spændende tur til Patan, som er et af Kathmandu-dalens gamle kongedømmer. Patan er kendt som “de gyldne tages by” med ikke mindre end 200 små templer og klostre. Hvis vi er heldige, ser vi den levende gudinde Kumarien, som kun kommer frem, når alle er helt stille.

  Om eftermiddagen besøger vi det tidligere kongepalads, som i dag huser ’Royal Palace Museum’, inden  vi om aftenen nyder en autentisk nepalesisk middag med lokale retter akkompagneret af traditionel folkemusik.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 14 Næsten til verdens ende i Pokhara og kabelbanetur undervejs

  Vi forlader Kathmandu og starter den lange, men utroligt smukke køretur mod byen Pokhara. Undervejs får vi de smukkeste udsigter ud over bjerge og dale, og når vi nærmer os byen, er der direkte udsigt til Annapurna-bjergkæden og verdens 10. højeste bjerg, Annapurna, på imponerende 8.091 m. Inden da gør vi bl.a. et stop og tager kabelbanen til toppen af Chandragiri Hill, hvor vi får lejlighed til at strække benene og nyde den flotte udsigt over bjergene og Kathmandu-dalen.

  Pokhara ligger smukt placeret ved søen Phewa i hjertet af Nepal og består af to bydele – en nyere bydel ved søens bred med hoteller og restauranter og en ældre bydel med stemningsfulde gader og byens bazar. Fra Pokhara har man den flotteste udsigt til Himalayas sneklædte tinder, og selv om de ligger 25 km væk, får man en fornemmelse af, at de ligger meget tættere på.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 14 & 15

  Atithi Resort and Spa

  ‘Atithi’ kan oversættes til ‘gæst’, og på Atithi Resort and Spa vægter man netop gæstens velbefindende højt!

  R...

 • Dag 15 Uforglemmelige oplevelser i Pokhara med solopgangsudflugt og sejltur på Phewa Lake

  Hvis vejret arter sig, begynder vi dagen med en solopgangstur, hvor vi tager op og ser solopgangen over Fiskehalebjerget, som er en del af Himalaya-bjergkæden.

  Vi tager tilbage til hotellet og spiser morgenmad, og i løbet af formiddagen lærer vi byen bedre at kende på en sightseeingtur. Vi ser Bindhyabasani-templet og kommer til Devi’s Falls, der har underjordisk forbindelse til Gupteshwor-hulen, som vi også ser. Frokosten nyder vi på Fishtail Lodge, hvor vi har en fin udsigt til søen og de smukke bjerge, inden vi tager på en sejltur på Phewa Lake.

  Phewa Lake er Nepals næststørste sø, og den største og mest fortryllende i Pokhara-området. Efter sejlturen bliver der bl.a. tid til at gå på opdagelse på det lille marked, inden vi gør et besøg på ’The International Mountain Museum’, som er dedikeret til Nepals bjerge og de der gennem tiden har forsøgt at bestige dem.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 16 Fly fra Pokhara til Kathmandu og på opdagelse blandt religiøse ritualer

  Efter morgenmaden går turen til lufthavnen, hvor vi tager afsked med Pokhara og flyver tilbage til Kathmandu.

  I Kathmandu skal vi bl.a. besøge Pashupatinath, der anses som et af de helligste hindu-templer. Templet er tilegnet Shiva og dækker et enormt område, som også inkluderer den hellige flod Baghmati. Mange hinduer valfarter til det hellige område, og ved flodens bred foregår ofte kremeringer.

  Om aftenen oplever vi den specielle stemning omkring Boudhanath, hvor vi kan være heldige at se de lokale gå ’parikarama’ rundt om den berømte stupa. Vi får også selv mulighed for at tænde et lys og udforske området på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 16

  Kantipur Temple House

  Kantipur Temple House er et unikt boutique-hotel med perfekt placering blandt Kathmandus historiske skatte og ligger ikke langt fra hverken Durbar ...

 • Dag 17 Afrejse fra Kathmandu og hjemkomst til Danmark

  Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Danamark

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse direkte til Indien inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • 3 x indenrigsflyvninger; Delhi til Varanasi, Varanasi via Delhi til Kathmandu og fra Pokhara til Kathmandu
 • 15 overnatninger i dobbeltværelse på gode og centralt beliggende 4-stjernede hoteller i Indien og på unikt boutique hotel centralt i Kathmandu.
 • 15 x morgenmad, 12 x frokost og 15 x aftensmad
 • 2 flasker mineralvand pr dag
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program (værdi kr. 1.500)
 • Rickshaw-tur i Old Delhi
 • Besøg hos lokale familievirksomheder, der gennem generationer har været kendt for deres håndværk.
 • Morgen- og aftensafari i Ranthambore Nationalpark, Indiens mest berømte tigerreservat, hvor der er chance for at se den bengalske tiger
 • Togbillet fra Ranthambore til Bharatpur
 • 2 x sejltur på floden Ganges i Varanasi: først ser vi byen vågne, og senere oplever vi de mange aftenceremonier der finder sted i hinduismens helligste by
 • Sejltur på Phewa-søen i Pokhara med udsigt til Himalaya-bjergene
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 4.475
 • Visum til Indien (bestilles via Indianvisaonline.gov.in og koster USD 40 for et visum med et års gyldighed)
 • Visum til Nepal (købes ved indrejse til 25 USD)
 • Ved afrejse fra Aalborg, Billund eller Aarhus lufthavn. Tillæg fra kr. 1.450
 • På dag 13 er der mulighed for tilkøb af billetter til “Mountain Everest Flight”. Prisen er ca. USD 200 pr. person og rejselederen hjælper med at købe billet til flyet, hvis vejret tillader det
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 10 februar 2020 17 dage Lillian Steenholt København
  Aalborg
  Aarhus
  24.495 kr. Udsolgt Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   København - Doha 10/02-2020   kl. 15:35 10/02-2020   kl. 23:45
   Doha - Delhi 11/02-2020   kl. 02:20 11/02-2020   kl. 08:25
   Kathmandu - Doha 26/02-2020   kl. 11:25 26/02-2020   kl. 14:35
   Doha - København 26/02-2020   kl. 15:40 26/02-2020   kl. 20:25
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.450 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 10/02-2020   kl. 13:10 10/02-2020   kl. 14:00
   København - Doha 10/02-2020   kl. 15:35 10/02-2020   kl. 23:45
   Doha - Delhi 11/02-2020   kl. 02:20 11/02-2020   kl. 08:25
   Kathmandu - Doha 26/02-2020   kl. 11:25 26/02-2020   kl. 14:35
   Doha - København 26/02-2020   kl. 15:40 26/02-2020   kl. 20:25
   København - Aalborg 26/02-2020   kl. 23:00 26/02-2020   kl. 23:50
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + 1.450 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 10/02-2020   kl. 10:55 10/02-2020   kl. 11:35
   København - Doha 10/02-2020   kl. 15:35 10/02-2020   kl. 23:45
   Doha - Delhi 11/02-2020   kl. 02:20 11/02-2020   kl. 08:25
   Kathmandu - Doha 26/02-2020   kl. 11:25 26/02-2020   kl. 14:35
   Doha - København 26/02-2020   kl. 15:40 26/02-2020   kl. 20:25
   København - Aarhus 26/02-2020   kl. 22:55 26/02-2020   kl. 23:35
   Se flytider
 • 21 oktober 2020 17 dage Henriette Berg Hansen København 23.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Doha 21/10-2020   kl. 16:55 21/10-2020   kl. 23:59
   Doha - Delhi 22/10-2020   kl. 02:15 22/10-2020   kl. 08:40
   Kathmandu - Doha 06/11-2020   kl. 11:25 06/11-2020   kl. 14:35
   Doha - København 06/11-2020   kl. 15:35 06/11-2020   kl. 20:20
   Se flytider
 • 13 februar 2021 17 dage Lillian Steenholt København
  Aalborg
  Aarhus
  24.495 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Mellemlanding 13/02-2021   kl. 15:35 13/02-2021   kl. 23:45
   Mellemlanding - Delhi 14/02-2021   kl. 02:20 14/02-2021   kl. 08:25
   Kathmandu - Mellemlanding 01/03-2021   kl. 11:25 01/03-2021   kl. 14:35
   Mellemlanding - København 01/03-2021   kl. 15:40 01/03-2021   kl. 20:25
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.450 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 13/02-2021   kl. 00:00 13/02-2021   kl. 00:00
   København - Mellemlanding 13/02-2021   kl. 00:00 13/02-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Delhi 14/02-2021   kl. 00:00 14/02-2021   kl. 00:00
   Kathmandu - Mellemlanding 01/03-2021   kl. 00:00 01/03-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - København 01/03-2021   kl. 00:00 01/03-2021   kl. 00:00
   København - Aalborg 01/03-2021   kl. 00:00 01/03-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + 1.450 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 13/02-2021   kl. 00:00 13/02-2021   kl. 00:00
   København - Mellemlanding 13/02-2021   kl. 00:00 13/02-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Delhi 13/02-2021   kl. 00:00 13/02-2021   kl. 00:00
   Kathmandu - Mellemlanding 01/03-2021   kl. 00:00 01/03-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - København 01/03-2021   kl. 00:00 01/03-2021   kl. 00:00
   København - Aarhus 01/03-2021   kl. 00:00 01/03-2021   kl. 00:00
   Se flytider
 • 12 marts 2021 7 dage Henriette Berg Hansen København
  Aalborg
  Aarhus
  23.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Mellemlanding 12/03-2021   kl. 00:00 12/03-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Delhi 13/03-2021   kl. 00:00 13/03-2021   kl. 00:00
   Kathmandu - Mellemlanding 28/03-2021   kl. 00:00 28/03-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - København 28/03-2021   kl. 00:00 28/03-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.450 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aalborg - København 12/03-2021   kl. 00:00 12/03-2021   kl. 00:00
   København - Mellemlanding 12/03-2021   kl. 00:00 12/03-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Delhi 13/03-2021   kl. 00:00 13/03-2021   kl. 00:00
   Kathmandu - Mellemlanding 28/03-2021   kl. 00:00 28/03-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - København 28/03-2021   kl. 00:00 28/03-2021   kl. 00:00
   København - Aalborg 28/03-2021   kl. 00:00 28/03-2021   kl. 00:00
   Se flytider
  • Afrejse fra Aarhus

   + 1.450 kr. per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Aarhus - København 12/03-2021   kl. 00:00 12/03-2021   kl. 00:00
   København - Mellemlanding 12/03-2021   kl. 00:00 12/03-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - Delhi 13/03-2021   kl. 00:00 13/03-2021   kl. 00:00
   Kathmandu - Mellemlanding 28/03-2021   kl. 00:00 28/03-2021   kl. 00:00
   Mellemlanding - København 28/03-2021   kl. 00:00 28/03-2021   kl. 00:00
   København - Aarhus 28/03-2021   kl. 00:00 28/03-2021   kl. 00:00
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Indien & Nepal

  Pas og visum

  Vedr. visum og pas til Indien:

  Der er visumpligt til Indien. Du skal søge det der hedder et E-Toursist Visa. Det gøres via dette link https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html på den officielle visa-ansøgningsside for Indiens immigrationsmyndigheder.

  Vær opmærksom på, at E-Visa kan søges med 3 forskellige gyldighedsperioder. 1 måned (30 dage) til 25 USD 25, 1 år til 40 USD 40 eller 5 år til 80 USD. (Vejl.priser pr. 1. september 2019)
  Vær særligt opmærksom på, at visum er gældende fra det udstedes, vi anbefaler derfor, at man søger visum med 1 års gyldighed.

  Et E-Visa til Indien er kun en forhåndsgodkendelse. Selve forhåndsgodkendelsen modtages på mail her skal der gerne stå “Application Status: Granted”. Denne forhåndsgodkendelse og referencenummer skal printes ud og fremvises ved afrejse ved gaten inden afrejse fra Danmark. Hvis man ikke kan fremvise en gyldig visumbekræftelse eller ikke bliver godkendt, kommer man ikke med flyet og kan ikke komme ind i landet. Dette giver dog ikke ret til at annullere rejsen, og Risskov Rejser kan ikke stilles til ansvar herfor. Det er altid gæstens eget ansvar at søge visum og medbringe det i lufthavnen.
  Selve visummet udstedes ved ankomsten til Indien og er gældende fra den oprindelige ansøgningsdato.
  Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder fra indrejsedatoen. Der skal være minimum 2 blanke sider i passet.
  Vi anbefaler, at du altid læser Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning inden afrejse. http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/indien-pas-og-visum/

  Vedr. visum og pas til Nepal:

  Der er visumpligt til Nepal. Turistvisum kan kun udstedes ved ankomst til Nepal og af den nepalesiske ambassade. Prisen er pt. 30 USD.
  Det er vigtigt at få stemplet sit pas af immigrationsmyndighederne både ved ind- og udrejse.
  Når man ankommer til Nepal, foretager man en elektronisk registrering og får taget et billede, inden man går videre til betaling af visum og selve visumansøgningsskranken. Ansøgningen kan også laves hjemmefra inden afrejse via den nepalesiske ambassade i København.
  Dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder ud over rejsens varighed.
  Vi anbefaler, at du altid læser Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning inden afrejse. http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/nepal-pas-og-visum/

  Opbevar altid passet et sikkert sted på rejsen. Det anbefales desuden, at du altid har en kopi af dit pas med dig – enten i papirform eller på telefonen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Den indiske møntfod hedder indiske rupee (INR). Den nepalesiske møntfod hedder nepalesiske rupee (NPR). Man skal ikke veksle til disse valutaer i Danmark, derimod anbefaler vi at medbringe amerikanske dollars og veksle dem ved ankomst. Man kan også veksle på de fleste hoteller, men her anbefaler vi, at man medbringer mindre sedler, da det ikke er alle steder, de tager imod store sedler. Store sedler kan være svære at slå i stykker, når man kommer uden for de større byer, så det er en fordel at have en samling mindre sedler.

  Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger. Mod gebyr er det muligt at hæve på sit kreditkort i bankernes hæveautomater. Husk at medbringe pas ved enhver veksling. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Indien er 4,5 time foran dansk vintertid og 3,5 time foran dansk sommertid.

  Nepal er 4 timer og 45 minutter foran dansk vintertid og 3 timer og 45 minutter foran dansk sommertid.

  Transport i Indien

  Busserne i Indien og Nepal har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Indien og Nepal. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På rundrejser i Indien og Nepal vil der være tale om drikkepenge til bl.a. buschauffører, bushjælper, lokalguider og hotelpiccoloer. Det beløber sig ca. 333 indiske rupier eller 5 amerikanske dollars pr. dag pr. rejsedeltager i Indien og ca. 333 nepalesiske rupier eller 3 amerikanske dollars pr. dag pr. rejsedeltager i Nepal. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i amerikanske dollars. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er lav i Indien og Nepal, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Både Indien og Nepal bruger 220 volt. Danske stik passer i mange stikkontakter, men da der findes mange stiktyper, er det en fordel at medbringe en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det indiske køkken er kendetegnet ved brugen af masser af spændende krydderier. Specielt karry findes i de fleste retter. Karry i Indien er ikke, som vi kender det, men en eksotisk blanding af 5-6 forskellige planter og krydderier, som giver den karakteristiske smag. Kødretter fås mest med kylling eller lam, men mange retter er rene grønsagsretter og med en dejlig, velkrydret smag. Den mest almindelige drik er te, men kaffe er også ved at blive populært.

  Det nepalesiske køkken er knap så krydret som det indiske og er præget af supper og grønsagsretter. Kødretter fås mest med kylling eller lam, men mange retter er rene grønsagsretter og med en helt forrygende velkrydret smag. Momo er en af de spændende nepalesiske specialiteter – små pastalignende pakker, der er dampet og med fyld af grønsager, kylling eller bøffel – og bøffel spises i øvrigt meget i Nepal. Den mest almindelige drik er te, men kaffe er også ved at blive populært.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen, og ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Vær opmærksom på, at der er forbud mod E-cigaretter i Indien og Nepal. Undlad derfor at medbringe E-cigaretter, E-væske og vandpiber. Disse elementer vil blive konfiskeret ved ankomst, og man risikerer at få en bøde eller fængselstraf, hvis man findes skyldig.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Vi anbefaler desuden altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og det bedste indblik i de to lande bør man vise respekt for landene og deres indbyggere. Vi skal som gæster i Indien og Nepal især være opmærksomme på passende påklædning på gaden, og når vi besøger templer og andre hellige steder. Religion sætter på mange måder standarden for, hvordan livet leves, og derfor bør kvindelige turister undgå meget korte shorts og meget korte og nedringede kjoler.

  Også når det gælder fotografering, er det vigtigt at vise hensyn. Lokalbefolkningen har som regel intet imod at blive fotograferet, men spørg først og giv et lille beløb til gengæld. Det frarådes generelt at fotografere kvinder i traditionelle og konservative samfund. Visse steder koster det penge at fotografere historiske seværdigheder og templer.

  Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og der er ikke altid toiletpapir til rådighed. Medbring derfor selv toiletpapir fra hotellet eller vådservietter og evt. desinfektionsgelé til hænderne.

  Idéer til indkøb

  Uanset om du er mand, kvinde, til de sidste nye trends eller klassisk beklædning, er Indien et festligt shoppingbekendtskab. Farverige sarier, tæpper, pudebetræk og ikke mindst de berømte pashminatørklæder er klassiske Indien-køb. Hvis du vil have sidstnævnte i den ægte kvalitet, så køb det i en butik med godt renommé. Mange indiske markeder bugner også af overdådige smyker i ægte Bollywood-stil, sirligt udskårne træfigurer og krydderier. Duft dig frem, hvis du vil have krydderier med hjem til hylden – de stærkest duftende er typisk af den bedste kvalitet.

  Nepal er ikke er dyrt rejseland, og det samme er gældende for shopping i Nepal. Gode souvenirs kan være traditionelle masker, som også bruges af de lokale under festivaller og findes i et utal af udformninger og farver. I især Kathmandu er uldsko og trekkingudstyr også gode køb. Hold ligeledes udkig efter de såkaldte syngeskåle, som bruges til meditation og i religiøse sammenhænge.

 • Fakta

  Indien

  • Statsform: Republik.
  • Befolkning: 1,3 mia. indbyggere.
  • Hovedstad: New Delhi med 260.000 indbyggere (metropolområde 22,5 mio. indbyggere).
  • Areal: 3.287.263 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Religion: Hinduer 80 %, muslimer 14 %, 2,4 % kristne, 2 % sikh.
  • Sprog: Hindi 44 %, bengali 8 %, marathi 7 %, telugu 7 %, tamil 6 % – samt mere end 1.000 andre forskellige sprog eller dialekter. Desuden betragtes engelsk som underordnet officielt sprog og er det vigtigste sprog hvad angår f.eks. politisk og kommerciel rækkevidde.
  • Klima: Størstedelen af Indien har tropisk klima, men med tempereret klima længst mod nord.

  Nepal

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Kathmandu med 1,4 mio. indbyggere.
  • Befolkning 29,4 mio. indbyggere – 90 % bor på landet.
  • Religion: Hinduer 81 %, buddhister 9 %, muslimer 4 %.
  • Sprog: Der tales omkring 50 sprog og dialekter. Nationalsproget er nepalesisk, der er beslægtet med hindi, og det tales/forstås af hovedparten af indbyggerne.
  • Areal: 147.101 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Klimaet i Nepal varierer fra kolde somre og hårde vintre i nord, til subtropiske somre og milde vintre i syd.

Trustpilot