Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Indiens stærke krydderier - Risskov Rejser

På rejsen er der inkluderet helpension!

På rejsen er der inkluderet helpension!

Indiens Gyldne Trekant

10 dage fra 11.995 kr.

Indien er et eventyrligt, kaotisk land fyldt med kontraster! Fra moderne storbyer til smukke, gamle monumenter og paladser, der blev bygget, ikke kun for at afspejle magt, men også kærlighed. Det er et land med historier om Stormoguler og Maharajaer og om en blandet befolkning med forskellige livssyn og religioner, der lever side om side.

På denne rejse oplever du de største højdepunkter i ‘Den Gyldne Trekant’ med byerne Delhi, Jaipur og Agra. I Delhi oplever du kontrasterne i Old Delhi og New Delhi, i “den lyserøde by” Jaipur, ser du bl.a. Vindenes Palads, og i Agra besøger du kærlighedsmonumentet Taj Mahal, som Shah Jahan opførte til ære for sin kone Mumtaz Mahal. Derudover besøger vi maharajaens tidligere jagtmarker i Ranthambore, hvor vi tager på safari for at se den sjældne bengalske tiger.

Glæd dig fordi

 • du ser kærlighedsmonumentet Taj Mahal – et af verdens syv vidundere
 • du oplever kontrasterne i Old Delhi og New Delhi
 • du besøger Jaipur – ”den lyserøde by” og Amber Fort
 • du kommer på safari i Ranthambhore National Park på udkig efter den bengalske tiger
 • der er fyldt med sanseindtryk undervejs på hele rundrejsen i Indien
 • du får de allerstørste highlights i Den Gyldne Trekant
Antal dage
10 dages rundrejse
Pris
Fra 11.995 kr.
Afrejse fra
København

Danmarks bedste rundrejse til Nordindien fordi

Det er Danmarks eneste rundrejse, hvor du får alle de klassiske Nordindiske oplevelser inkl. helpension og overnatning på dejlige udvalgte 4- og 5-stjernede hoteller

Rejsen inkluderer 2 x safari i Ranthambore Nationalpark – Indiens mest berømte tigerreservat

Vi har Danmarks bedste rejseleder-hold på vores Indien-rejser

Danmarks bedste rundrejse til Nordindien fordi

Video: Hør en af vores rejseledere fortælle om at rejse i Indien

Mød din rejseleder

Josefine og Henriette sammen i Indien - Risskov Rejser
Det siger rejseleder Henriette Berg Hansen om Indien & Nepal

“Indien og Nepal byder på en rutsjebanetur gennem mange anderledes og pudsige oplevelser; store som små. Som rejseleder i de to lande, gennem snart to årtier, har jeg været med til at aflive mange fordomme om landene, og jeg kan garantere at en rejse til Indien og Nepal er meget berigende på alle måder. Kom bare med!”


Læs mere om Henriette Berg Hansen

Oplev Indien med Lillian

Lillian Steenholt har altid rejst, når muligheden har været der, og det har resulteret i mange års erfaring som både rejsende og rejseleder i en stor del af verdens lande – bl.a. Indien! En af de primære grunde til Lillians mange rejser er, at det er meget givende og tankevækkende at møde og udforske folkeslag, natur, historie, kulturer og religioner.


Læs mere om Lillian Steenholt

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark
 • Dag 2 Ankomst til Delhi og byrundtur i Old & New Delhi

  Vi lander i Delhi, der er Indiens næststørste storbyområde med omkring 19 mio. indbyggere. Efter en kort tur forbi hotellet tager vi på sightseeing i Delhi, der faktisk er to byer i én – Old Delhi med fortet, moskéerne og de mange basarer, og hovedstadsområdet New Delhi, der blev anlagt af briterne i begyndelsen af 1900-tallet med brede boulevarder, parker og prægtige bygninger.

  Vi koncentrerer os først om Old Delhi, der summer af kaotisk stemning og som ved første møde kan virke overvældende. Her besøger vi den smukke Jama moské Jama, der er en af Indiens største moskeer med en kapacitet på 25.000 mennesker til bøn. Vi kommer forbi mindesmærket Raj Ghat og museet Ghandi Smriti, der begge er en hyldest til Mahatma Ghandi, sikhernes palads samt det kæmpestore bygningsværk Red Fort med de enorme sandstensmure, inden vi sætter os i en cykel-rickshaw og bliver kørt til Chandni Chowk-basaren for at indsnuse stemningen der. Et godt første møde med det spændende land.

  Efter frokost går turen videre til New Delhi, hvor vi bl.a. ser Præsidentpaladset, regeringskvarteret og India Gate – en 42 m høj triumfbue midt på en boulevard, som er rejst til minde om faldne indiske soldater i 1. verdenskrig.

  Inkluderede måltider: Frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 2

  ITC WelcomHotel Dwarka

  Efter en oplevelsesrig dag, kan du fordøje dagens indtryk i eksklusive omgivelser på WelcomHotel Dwarka. Hotellet er centralt beliggende i bydele...

 • Dag 3 Minaretten Qutub Minar og videre til Jaipur

  Vi starter dagen med at besøge Qutab Minar, der er den højeste minaret i Indien på 5 etager med en højde 73 meter og en diameter på 15 m. Sejrstårnet er opført i år 1193 af de første muslimske herskere, bygget i marmor og rød sandsten med en eneståede arkitektur. Det fungerede som vagttårn mod invaderende fjender. I dag er det på UNESCOs verdensarvsliste.

  Vi fortsætter til Jaipur, der er hovedstad i delstaten Rajasthan og ligger knap 300 km sydvest for Delhi. Vi er fremme hen på eftermiddagen, og resten af dagen er fri til afslapning eller til at udforske byens farverige basarer, hvor der udfoldes et helt særligt folkeliv og menneskemylder af lokale, der handler med alt fra frugt til hellige køer. Og det er ikke unormalt at se vogne trukket af okser eller dromedarer. Et besøg i et af Jaipurs mange hindutempler, som er smukkest, når mørket falder på kan også anbefales.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 3 & 4

  5 by OYO - Metropolitan

  5 by OYO – Metropolitan ligger overfor Jaipur Nehru Sahkar Bhawan og tilbyder tagterrasse med swimmingpool, spa, gratis parkeringspladser sam...

 • Dag 4 Eventyrlige Amber Fort, ”den lyserøde by” og Vindenes Palads

  På en bakketop 11 km nord for Jaipur ligger det imponerende Amber Fort i den lille by Amber, som var den gamle hovedstad i Rajasthan før Jaipur. Det sidste stykke vej helt op til fæstningen, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste, kører vi i jeeps. Den flot udsmykkede fæstning er i sig selv et ubeskriveligt eventyr med sandeltræsdøre med indlagt perlemor, tæpper med blomster så nøjagtige, at de kunne være virkelige, og et rum med smukke, detaljerede spejlmosaikker.

  I dag ser vi også, hvordan de smukke, indiske tæpper bliver fremstillet og hører om motiverne, når vi besøger vi en af de gamle og meget anerkendte tæppeproducenter, før vi fortsætter til de spændende seværdigheder i Jaipur. Vi besøger “den lyserøde by” med paladset, der viser, hvor overdådigt og ødselt maharajaerne levede. Facaden til Hawa Mahal – Vindenes Palads – er sandsynligvis den mest fotograferede facade i Indien, og selve bygningen var oprindelig lavet, så kvinderne kunne kigge ud uden selv at blive set. Vi ser også Jantar Mantar Observatory, som er det største af de fem astrologi- og astronomiobservatorier, som byens grundlægger maharaja Jai Singh byggede i perioden 1727-1734.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

 • Dag 5 Fra Jaipur til Ranthambhore og vandretur til Ranthambhore-fortet

  Vi forlader Jaipur og sætter kursen mod Sawai Madhopur, som er kendt for Ranthambhore National Park, der er en af de største og mest berømte nationalparker i det nordlige Indien. Tidligere var parken jagtmark for maharajaen af Jaipur, men i dag gør man en stor indsats for at bevare det farverige dyreliv. Vi er fremme midt på dagen, så der er god tid til at nyde det skønne resort, hvor vi skal bo de næste to dage.

  Har du mod flere oplevelser, så er der mulighed for at komme på en vandretur op på det UNESCO-fredede Ranthambhore-fort, som ligger med en helt enestående smuk placering i Ranthambore Nationalpark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad.

  Her bor du dag 5 & 6

  Ranthambhore Heritage Haveli

  Ranthambhore Heritage Haveli ligger i landsbyen Khilchīpur meget tæt på Ranthambore Nationalpark. Hotellet er opbygget i traditionel haveli-stil...

 • Dag 6 Naturoplevelser og safari i Ranthambhore National Park på udkig efter tigre

  Dagen begynder tidligt allerede inden morgenmaden, for det er morgen og aften, at der er størst chance for at se nationalparkens dyreliv. Her tidligt om morgenen er der en dejlig stemning med fuglesang, og lyset er helt fantastisk. Vi kan ikke give nogen garantier, men Ranthambhore er et af de steder i Indien, hvor chancen for at se den bengalske tiger er størst, da bestanden er stor i forhold til nationalparkens størrelse.

  Men der er også mange andre dyrearter, som er interessante at iagttage. Ved vandhullerne mødes flokke af antiloper og hjorte, krokodillerne varmer sig i den tidlige morgensol, og aberne sidder nysgerrige i trækronerne. Det kan være svært at løsrive sig fra den fascinerende natur, men efter nogle timer kører vi tilbage til resortet og spiser morgenmad – og så kan du glæde dig til, at vi vender tilbage til nationalparken til endnu en spændende safaritur senere på dagen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad.

 • Dag 7 Til Bharatpur med tog, besøg i spøgelsesbyen Fatehpur Sikri og Agra

  Efter tidlig morgenmad går turen til stationen i Sawai Madhopur, og vi tager med toget til Bharatpur. Togturen tager omkring to timer, og om afgangstidspunktet holder – ja, det er svært at sige, når vi er i Indien! Togturen giver et herligt billede af det ”ægte” Indien. I Bharatpur venter bussen, og rejsen fortsætter ad de indiske landeveje, der også er fyldt med gående, cyklister, knallerter, hestevogne og vandrende køer. Vi passerer små landsbyer og ser bønderne arbejde på markerne.

  Vi stopper i den forladte by, Fatehpur Sikri. Stormogulen Akbar grundlagde byen, da han ønskede en ny i stedet for den overbefolkede Agra. Fatehpur Sikri nåede at være hovedstad i 14 år, inden den blev forladt 1585, fordi der ikke kunne skaffes drikkevand. Derfor står der i dag en meget velbevaret by med moské og paladser i hindu-islamisk stil næsten, som da den blev forladt. Netop derfor er den også at finde på listen over UNESCOs verdensarv.

  Vi fortsætter til Agra, hvor vi skal bo de næste to nætter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad.

  Her bor du dag 7 & 8

  Howard Plaza the Fern

  Med sin placering i turistområdets absolutte centrum ikke langt fra Taj Mahal, er Hotel Howard Plaza the Fern et perfekt udgangspunkt for at udfor...

 • Dag 8 Agra Fort, Taj Mahal og mulighed for aften-show

  I dag skal vi udforske Agra, Byen, der blev grundlagt i år 1501, var under mogulernes storhedstid Indiens hovedstad frem til år 1648 og berømt for sine imponerende bygningsværker. Her skal vi opleve et af de ypperste eksempler på mogul-periodens arkitektoniske formåen og en af rejsens absolutte højdepunkter, Taj Mahal – et af verdens syv vidundere! Stormogulen Shah Jahan opførte Taj Mahal til minde om sin hustru, Mumtaz Mahal, der døde i 1631 kort efter, at hun havde født sit 14. barn. 20.000 arbejdere var 22 år om at bygge gravmælet, der er opført i hvidt marmor og overdådigt udsmykket med perlemor og halvædelstene. Det er ikke nemt at løsrive sig fra denne smukke arkitektoniske perle, men næste oplevelse venter.

  Vi skal se det kunstfærdigt udsmykkede palads, Agra Fort, også kaldet Det Røde Fort. Fortet består af flere bygninger og audienssale, bl.a. Jahangir Mahal, der var kvindernes bygning, perlemoskéen Moti Masjid og marmorpaladset Khas Mahal, hvor fortets grundlægger, stormogulen Akbars søn Shah Jahan boede. Turen sluttes af med et besøg på det lokale marked, inden vi kommer tilbage til vores hotel.

  Om aftenen kan vi anbefale at købe billet til det flotte Mohabbat The Taj Show. Et imponerende show, der meget smukt beskriver kærlighedshistorien mellem stormogulen Shah Jahan og hans elskede hustru Mumtaz Mahal og en fin måde at runde dagen af på. Showet varer en times tid, koster ca. 20 USD pr. person, og rejselederen hjælper naturligvis med at købe billetter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 9 Fra Agra til Delhi og det storslåede Askhardham tempel

  Vi forlader Agra, og efter en køretur på 5-6 timer er vi tilbage i Delhi. Der besøger vi det storslåede Akshardham-kompleks, som er et hinduistisk tempel og kulturcenter, der viser traditionel hinduisk og indisk kultur, spiritualitet og arkitektur gennem flere tusinde år. Vi checker ind på vores hotel, hvor vi kan nyde hotellets dejlige faciliteter og har værelse til rådighed, indtil vi skal i lufthavnen kort tid efter midnat.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

  Her bor du dag 9

  ITC WelcomHotel Dwarka

  Efter en oplevelsesrig dag, kan du fordøje dagens indtryk i eksklusive omgivelser på WelcomHotel Dwarka. Hotellet er centralt beliggende i bydele...

 • Dag 10 Ankomst til Danmark
Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på flotte 4- og 5-stjernede hoteller med god beliggenhed
 • 8 x morgenmad, 8 x frokost og 8 x aftensmad
 • 2 flasker mineralvand om dagen
 • Al transport og udflugter jf. program – inkl. entréer (værdi kr. 1.075)
 • Byrundtur i Old & New Delhi
 • Tur med cykel-rickshaw i Old Delhi
 • Besøg ved minaretten Qutub Minar
 • Byrundtur i Jaipur – ”den lyserøde by” med Vindenes Palads og Amber Fort
 • Besøg ved det imponerende mausoleum Taj Mahal
 • 2 x safari i Ranthambhore National Park – Indiens mest berømte tigerreservat
 • Togbillet fra Sawai Madhopur (Ranthambhore) til Bharatpur
 • Besøg i den UNESCO-fredede spøgelsesby Fatehpur Sikri.
 • Besøg ved Askhardham-templet og kulturcenter i Delhi
 • Engelsktalende lokalguide
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.150
 • Visum til Indien (bestilles via Indianvisaonline.gov.in. Prisen er USD 40 for et visum med et års gyldighed)
 • Ved afrejse fra Aalborg, Billund eller Aarhus lufthavn. Tillæg fra kr. 1.450
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 02 marts 2021 10 dage Lillian Steenholt Billund
  København
  Aalborg
  11.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Billund

   + 1.250 kr. per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Billund - København 02/03-2021   kl. 10:40 02/03-2021   kl. 11:30
   København - Dubai 02/03-2021   kl. 14:20 02/03-2021   kl. 23:45
   Dubai - Delhi 03/03-2021   kl. 04:20 03/03-2021   kl. 08:55
   Delhi - Dubai 10/03-2021   kl. 04:10 10/03-2021   kl. 06:35
   Dubai - København 10/03-2021   kl. 08:20 10/03-2021   kl. 12:20
   København - Billund 10/03-2021   kl. 17:35 10/03-2021   kl. 18:25
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 02/03-2021   kl. 15:35 02/03-2021   kl. 23:55
   Dubai - Delhi 03/03-2021   kl. 03:55 03/03-2021   kl. 09:05
   Delhi - Dubai 11/03-2021   kl. 04:15 11/03-2021   kl. 06:20
   Dubai - København 11/03-2021   kl. 08:20 11/03-2021   kl. 13:15
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Aalborg - København 02/03-2021   kl. 10:30 02/03-2021   kl. 11:15
   København - Dubai 02/03-2021   kl. 14:20 02/03-2021   kl. 23:45
   Dubai - Delhi 03/03-2021   kl. 04:20 03/03-2021   kl. 08:55
   Delhi - Dubai 11/03-2021   kl. 04:10 11/03-2021   kl. 06:35
   Dubai - København 11/03-2021   kl. 08:20 11/03-2021   kl. 12:20
   København - Aalborg 11/03-2021   kl. 14:35 11/03-2021   kl. 15:20
   Se flytider
 • 30 marts 2021 10 dage Henriette Berg Hansen København
  Aalborg
  14.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Dubai 30/03-2021   kl. 15:35 30/03-2021   kl. 23:55
   Dubai - Delhi 31/03-2021   kl. 03:55 31/03-2021   kl. 09:05
   Delhi - Dubai 08/04-2021   kl. 04:15 08/04-2021   kl. 06:20
   Dubai - København 08/04-2021   kl. 08:20 08/04-2021   kl. 13:15
   Se flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 1.250 kr. per person Bestil Få pladser
   Flytider
   Aalborg - København 30/03-2021   kl. 13:15 30/03-2021   kl. 14:05
   København - Dubai 30/03-2021   kl. 15:35 30/03-2021   kl. 23:55
   Dubai - Delhi 31/03-2021   kl. 03:55 31/03-2021   kl. 09:05
   Delhi - Dubai 08/04-2021   kl. 04:15 08/04-2021   kl. 06:20
   Dubai - København 08/04-2021   kl. 08:20 08/04-2021   kl. 13:15
   København - Aalborg 08/04-2021   kl. 14:50 08/04-2021   kl. 15:35
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Indien

  Pas og visum

  Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder ud over visumperioden. Der skal være minimum 2 blanke sider i passet.

  Der er visumpligt til Indien. Du skal søge et E-Tourist Visa. Det gøres via dette link https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html på den officielle visa-ansøgningsside for Indiens immigrationsmyndigheder.

  Vær opmærksom på, at E-Visa kan søges med 3 forskellige gyldighedsperioder. 1 måned (30 dage) til 25 USD, 1 år til 40 USD eller 5 år til 80 USD. (Vejl.priser pr. 1. september 2019)
  Vær særligt opmærksom på, at visum er gældende fra udstedelsesdato, og vi anbefaler derfor, at man søger visum med 1 års gyldighed.

  Et E-Visa til Indien er kun en forhåndsgodkendelse. Selve forhåndsgodkendelsen modtages på mail, og her skal der stå “Application Status: Granted”. Denne forhåndsgodkendelse og referencenummer skal printes ud og fremvises ved gaten i lufthavnen inden afrejse fra Danmark. Hvis man ikke kan fremvise en gyldig visumgodkendelse eller ikke bliver godkendt, kommer man ikke med flyet fra København, og Risskov Rejser kan ikke stilles til ansvar herfor. Det er altid den rejsendes eget ansvar at søge visum og medbringe det i lufthavnen.

  Selve visummet udstedes ved ankomsten til Indien og er gældende fra den oprindelige ansøgningsdato.

  Vi anbefaler, at du altid læser Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning inden afrejse. http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/indien-pas-og-visum/

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer, der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri, stivkrampe og hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Den indiske møntfod hedder indiske rupi (INR). Man skal ikke veksle til indisk valuta i Danmark, derimod anbefaler vi at medbringe amerikanske dollars og veksle dem ved ankomst. Man kan også veksle på de fleste hoteller, men her anbefaler vi, at man medbringer mindre sedler, da det ikke er alle steder, de tager imod store sedler. Husk at medbringe pas, når du veksler penge. Store sedler kan være svære at slå i stykker, når man kommer uden for de større byer, så det er en fordel at have en samling mindre sedler.

  Det er muligt at betale med kreditkort på hoteller og i større forretninger. Mod gebyr er det muligt at hæve på sit kreditkort i bankernes hæveautomater. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at lukke dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Indien er 4,5 time foran dansk vintertid og 3,5 time foran dansk sommertid.

  Transport i Indien

  Busserne i Indien har ikke helt samme standard som i Europa, men vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition. Der vil altid være en buschauffør og en bushjælper med i bussen. Bushjælperen sørger for, at der er rent i bussen og koldt vand til gæsterne. Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejsen. Håndbagagen skal kunne stå under sædet eller være på hattehylden.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge i Indien. Lønningerne er generelt meget lave, så for mange af dem, der arbejder i servicebranchen, er det en del af lønnen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På rundrejserne i Indien vil der være tale om drikkepenge til bl.a. buschauffører, bushjælper, lokalguider og hotelpiccoloer. Det beløber sig ca. 333 rupier eller 5 amerikanske dollars pr. dag pr. rejsedeltager. Rejselederen vil i starten af rundrejsen lave en indsamling, som vil ske i amerikanske dollars. Nærmere information vil blive tilsendt herom sammen med afrejsedokumenterne, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Selv om kriminaliteten er lav i Indien, skal man udvise forsigtighed med hensyn til penge og værdigenstande og f.eks. undlade at medbringe værdifulde smykker. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom, når du handler eller hæver penge. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Indien bruger 220 volt. Danske stik passer i mange stikkontakter, men da der findes mange stiktyper, er det en fordel at medbringe en adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Europa. Internettelefoni er den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det indiske køkken er kendetegnet ved brugen af masser af spændende krydderier. Specielt karry findes i de fleste retter. Karry i Indien er ikke, som vi kender det, men en eksotisk blanding af 5-6 forskellige planter og krydderier, som giver den karakteristiske smag. Kødretter fås mest med kylling eller lam, men mange retter er rene grønsagsretter og med en dejlig, velkrydret smag. Den mest almindelige drik er te, men kaffe er også ved at blive populært.

  Man bør ikke drikke vandet fra hanen, og ligeledes frarådes isterninger. Vand på flaske kan købes de fleste steder.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Vær opmærksom på, at der er forbud mod E-cigaretter i Indien. Undlad derfor at medbringe E-cigaretter, E-væske og vandpiber. Disse elementer vil blive konfiskeret ved ankomst, og man risikerer at få en bøde eller fængselstraf, hvis man findes skyldig.

 • Gode råd

  Bagage

  Vi anbefaler altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Vi anbefaler desuden altid, at værdigenstande såsom kamera, smykker og penge samt livsnødvendig medicin medbringes i håndbagagen. Rejser I to sammen, kan det være en fordel at fordele bagagen 50/50.

  En del flyselskaber tillader ikke, at man medbringer batterier eller batteridrevne enheder i den indleverede bagage. Disse skal i stedet medbringes i håndbagagen. Det gælder eksempelvis bærbare computere, tablets, power banks etc.

  Møde med en anden kultur

  For at få det fulde udbytte af rejsen og det bedste indblik i Indien bør man vise respekt for landet og dets indbyggere. Vi skal som gæster i Indien især være opmærksomme på passende påklædning på gaden, og når vi besøger templer og andre hellige steder. Religion sætter på mange måder standarden for, hvordan livet leves, og derfor bør kvindelige turister undgå meget korte shorts og meget korte og nedringede kjoler.

  Også når det gælder fotografering, er det vigtigt at vise hensyn. Lokalbefolkningen har som regel intet imod at blive fotograferet, men spørg først og giv et lille beløb til gengæld. Det frarådes generelt at fotografere kvinder i traditionelle og konservative samfund. Visse steder koster det penge at fotografere historiske seværdigheder og templer.

  Kun på de større hoteller og restauranter kan man forvente toiletforhold som i Danmark. Jo længere ud på landet man kommer, jo lavere bliver standarden. De såkaldte pedaltoiletter er udbredte, og der er ikke altid toiletpapir til rådighed. Medbring derfor selv toiletpapir fra hotellet eller vådservietter og evt. desinfektionsgelé til hænderne.

  Idéer til indkøb

  Uanset om du er mand, kvinde, til de sidste nye trends eller klassisk beklædning, er Indien et festligt shoppingbekendtskab. Farverige sarier, tæpper, pudebetræk og ikke mindst de berømte pashminatørklæder er klassiske Indien-køb. Hvis du vil have sidstnævnte i den ægte kvalitet, så køb det i en butik med godt renommé. Mange indiske markeder bugner også af overdådige smyker i ægte Bollywood-stil, sirligt udskårne træfigurer og krydderier. Duft dig frem, hvis du vil have krydderier med hjem til hylden – de stærkest duftende er typisk af den bedste kvalitet.

 • Fakta om Indien

  • Statsform: Republik.
  • Befolkning: 1,3 mia. indbyggere.
  • Hovedstad: New Delhi med 260.000 indbyggere (metropolområde 22,5 mio. indbyggere).
  • Areal: 3.287.263 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Religion: Hinduer 80 %, muslimer 14 %, 2,4 % kristne, 2 % sikh.
  • Sprog: Hindi 44 %, bengali 8 %, marathi 7 %, telugu 7 %, tamil 6 % – samt mere end 1.000 andre forskellige sprog eller dialekter. Desuden betragtes engelsk som underordnet officielt sprog og er det vigtigste sprog hvad angår f.eks. politisk og kommerciel rækkevidde.
  • Klima: Størstedelen af Indien har tropisk klima, men med tempereret klima længst mod nord.

Trustpilot