Ring til os 70 22 66 00

Rundrejser i Irland

Irland skal opleves uden slinger i valsen! På vores rundrejser i Irland med dansk rejseleder slipper du for al besværet, der er ved at rejse selv, da rejselederen sørger for alt det praktiske samtidig med at øse af sin store viden. Vores rundrejser i Irland får en ekstra dimension sammen med en af vores kompetente og passionerede rejseledere, da de kender landet og de lokale forhold indgående. Du kan også nyde godt af det sociale aspekt på en rundrejse i Irland, hvor du sammen med ligesindede rejsedeltagere kan udveksle historier og erfaringer ved hyggelige fællesmåltider efter oplevelsesrige dage.

Når man rejser til Irland, rejser man til græsgrønne landskaber, forrevne kyststrækninger, dybblå søer og smukke bjerge. Men også det irske folk bidrager til, at man kommer hjem med uforglemmelige oplevelser! På en rundrejse til Irland sørger rejselederen altid for, at der bliver tid til hyggelige pubbesøg, så du kan få en fornemmelse for den irske folkesjæl til lyden af folkemusik, munter sang og skålende glas.

Oplev Irlands vilde skønhed og altid gode humør

Irlands natur er beskrevet meget rammende af forfatteren Oscar Wilde med ordene “a savage beauty”. På én og samme tid er den irske natur både utrolig barsk og utrolig smuk. Og når du tager med på en af vores rundrejser i Irland, kommer du til at opleve ved selvsyn, hvorfor øen har fået tilnavnet Den Grønne Ø. En af Irlands smukkeste ruter, ”Ring of Kerry”, går bl.a. gennem Killarney Nationalpark, hvor man finder landets største egeskov og de tre smukke søer Lough Leane, Muckross Lake og Upper Lake. Den 179 km lange rute rundt om Iveragh-halvøen fører også forbi varierede landskaber, der hele tiden skifter karakter, når det går forbi bjerge, dale, søer og det rå Atlanterhav. Og er du til historiske fakta, samtidig med at ganen glædes, kan du glæde dig til at besøge et af de klassiske whiskeydestillerier eller Guinness Storehouse i Dublin, hvor man hører om bryggeriets historie og smager på den mørke øl med det karakteristiske cremede skum.

Hvilken rundrejse i Irland skal jeg vælge?

Vil du opleve det allerbedste af Irland, er en af vores rundrejser med dansk rejseleder et sikkert valg! Vores Irland-klassiker er rejsen Irland – den grønne ø, der giver dig det bedste af Irland både i storbyen Dublin og i charmerende landsbyer.

Find din næste rundrejse nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Irland

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Euro benyttes og kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og caféer tager ikke imod internationale kreditkort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Irland er 1 time bagud i forhold til Danmark.

  Transport

  Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  På restauranter er det kutyme at runde beløbet op. På nogle restauranter vil drikkepenge være inkluderet på regningen som en service-skat. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffør og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information ud om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager betaling for brug af sikkerhedsboks. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Irland. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Irland benytter 220 volt, og trebens-stik er standard. Derfor anbefales det at medbringe adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Et irsk måltid består typisk af kød eller lækkerier fra de mange floder og farvande, der omslutter Irland. Det kan f.eks. være lam, laks, østers, irsk stuvning og den såkaldte ”champ”, der består af kartoffelmos blandet med mælk og forårsløg. På de irske pubber serveres en lang række af lokale irske øl og irsk whiskey.

  Vandet kan drikkes fra hanen, hvis ikke andet er oplyst.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. pakkes medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj gerne i håndbagagen. Da vejret er omskifteligt som i Danmark, anbefales det at medbringe en let regnjakke eller en paraply.

  Møde med en anden kultur

  Irland er pubbernes land. Her mødes folk efter fyraften og giver los på sorger og glæder over for venner og bekendte. Ved besøg i kirker er det god skik at give en donation, og det forventes, at skuldre og knæ er dækkede – ellers kan man blive afvist ved døren.

  Idéer til indkøb

  Irland er berømt for sine uldvarer. Vær på udkig efter sweatere, tæpper og plaider. Mange uldvarer er designet af lokale designere, og der findes desuden væverier med hundredårige historier.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Dublin med ca. 553.000 indbyggere (metropolområde: 1,3 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 5 mio. indbyggere.
  • Religion: Hovedparten er romersk-katolske.
  • Sprog: Irsk (gren af keltisk) og engelsk.
  • Areal: 70.284 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Mildt tempereret kystklima med regionale forskelle. Vejret kan ændre sig fra dag til dag, og det er derfor en god idé at medbringe tøj til de skiftende vejrforhold med lune dage og kølige aftener med mulighed for regn.

Trustpilot