Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Rundrejser i Irland

Velkommen til 
Rundrejser i Irland

Irland skal opleves uden slinger i valsen! På vores rundrejser i Irland med dansk rejseleder slipper du for al besværet, der er ved at rejse selv, da rejselederen sørger for alt det praktiske samtidig med at øse af sin store viden. Vores rundrejser i Irland får en ekstra dimension sammen med en af vores kompetente og passionerede rejseledere, da de kender landet og de lokale forhold indgående. Du kan også nyde godt af det sociale aspekt på en rundrejse i Irland, hvor du sammen med ligesindede rejsedeltagere kan udveksle historier og erfaringer ved hyggelige fællesmåltider efter oplevelsesrige dage.

Når man rejser til Irland, rejser man til græsgrønne landskaber, forrevne kyststrækninger, dybblå søer og smukke bjerge. Men også det irske folk bidrager til, at man kommer hjem med uforglemmelige oplevelser! På en rundrejse til Irland sørger rejselederen altid for, at der bliver tid til hyggelige pubbesøg, så du kan få en fornemmelse for den irske folkesjæl til lyden af folkemusik, munter sang og skålende glas.

Oplev Irlands vilde skønhed og altid gode humør

Irlands natur er beskrevet meget rammende af forfatteren Oscar Wilde med ordene “a savage beauty”. På én og samme tid er den irske natur både utrolig barsk og utrolig smuk. Og når du tager med på en af vores rundrejser i Irland, kommer du til at opleve ved selvsyn, hvorfor øen har fået tilnavnet Den Grønne Ø. En af Irlands smukkeste ruter, ”Ring of Kerry”, går bl.a. gennem Killarney Nationalpark, hvor man finder landets største egeskov og de tre smukke søer Lough Leane, Muckross Lake og Upper Lake. Den 179 km lange rute rundt om Iveragh-halvøen fører også forbi varierede landskaber, der hele tiden skifter karakter, når det går forbi bjerge, dale, søer og det rå Atlanterhav. Og er du til historiske fakta, samtidig med at ganen glædes, kan du glæde dig til at besøge et af de klassiske whiskeydestillerier eller Guinness Storehouse i Dublin, hvor man hører om bryggeriets historie og smager på den mørke øl med det karakteristiske cremede skum.

Hvilken rundrejse i Irland skal jeg vælge?

Vil du opleve det allerbedste af Irland, er en af vores rundrejser med dansk rejseleder et sikkert valg! Vores Irland-klassiker er rejsen Irland – den grønne ø, der giver dig det bedste af Irland både i storbyen Dublin og i charmerende landsbyer.

Find din næste rundrejse nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Irland

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”).

  Rejseforsikring

  Det er nødvendigt at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Dette kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Euro benyttes og kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og cafeer tager ikke imod internationale kreditkort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Irland er 1 time ”bagud” i forhold til Danmark.

  Transport

  Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  Drikkepenge er som regel inkluderet på restauranter, men hvis man har været tilfreds med betjeningen, giver man typisk 10 % oveni, eller runder op. Det er også god skik at lægge lidt drikkepenge på værelset, når man forlader hotellet. Ved f.eks. taxachauffører og på pubber er det normalt at lade småmønter ligge på disken. Rigtig mange pubber har levende musik, og normalt giver man en donation til musikerne. Det er god og almindelig skik at samle drikkepenge sammen til buschaufføren ved rejsens afslutning.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset eller fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet, og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god ide at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Irland. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Irland benytter 220v – 50 hz, og trebens-stik er standard, så det anbefales at medbringe adapter.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes landekoden +45. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Alle større byer har internetcafeer og forbindelsen er generelt god.

  Mad & drikke

  Et irsk måltid består typisk af kød eller lækkerier fra de mange floder og farvande, der omslutter Irland. F.eks. irsk lam, laks, østers, irsk stuvning og den såkaldte ”champ”, der består af kartoffelmos blandet med mælk og forårsløg. Vandet kan drikkes fra hanen, hvis ikke andet er oplyst.

  Rygning

  Er forbudt på offentlige steder og på arbejdspladser.

  Åbningstider

  Butikker: Mandag – lørdag 9.00 – 17.30. Søndag 12.30 – 17.00 (kun større varehuse).

  Banker: Mandag – fredag 10.00 – 16.00. Lørdag/søndag lukket. Der er udvidet åbningstid en dag om ugen, sædvanligvis torsdag.

  Posthuse: Mandag – fredag 9.00 – 17.30. Lørdag 9.00 – 13.00 og 14.15 – 17.00. Mindre posthuse lukker i frokosten.

  Pubber: Mandag – fredag 10.30 – 23.30. Lørdag 10.30 – 00.30. Søndag 12.30 – 23.00.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur
  Irland er pubbernes land. Her mødes folk efter fyraften og giver los på sorger og glæder overfor venner og bekendte. Ved besøg i kirker er det god skik at give en donation, og det forventes, at skuldre og knæ er dækkede – ellers kan man blive afvist.

 • Fakta

  • Statsform: Irland er en republik.
  • Hovedstad: Dublin med ca. 953.000 indbyggere.
  • Befolkning: 5 mio. indbyggere.
  • Religion: Hovedparten er romersk-katolske.
  • Sprog: Irsk (gren af keltisk) og engelsk.
  • Areal: 70.284 km² (Danmark 43.000 km²).
  • Højeste punkt: Carrauntoohil på 1041 m.
  • Klima: Mildt tempereret kystklima med regionale forskelle. Vejret kan ændre sig fra dag til dag, og det er derfor en god idé at medbringe tøj til de skiftende vejrforhold med lune/varme dage og kølige aftener, samt muligheden for regn.