Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Cliffs of Moher, Irland - Risskov Rejser
Irland – den grønne ø

Om rejsen

Tag med på rundrejse til den grønne ø Irland og få fornøjelsen af at rejse i selskab med en passioneret rejseleder, der ynder at vise landet frem for videbegærlige rejsenede. Rejselederen tilfører ægte irske oplevelser, som de færreste turister får at se.

Irland er fyldt med historie, folkemusik, legender, religiøs hengivenhed, kilometervis af spektakulær kystlinje og en uovertruffen naturlig skønhed. Dette kombineret med et livligt pub-liv, det moderne urbane Dublin og ældgamle keltiske traditioner gør en rejse til ”Den grønne ø” til en helt unik rejseoplevelse. Undervejs på rundrejsen mindes vi konstant om, hvorfor Irlands kælenavn, Den grønne ø, er så rammende. Irlands natur er et kapitel for sig med varierende landskaber, som vi bl.a. oplever ved de dramatiske klipper Cliffs of Moher, langs den naturskønne rute Ring of Kerry og i Irlands smukkeste nationalpark, Connemara.

Vi oplever mange sider af Irland og den irske kultur i både større og mindre byer. I Dublin ser vi en af landets største kulturskatte – udstillingen Book of Kells på Trinity College – og vi oplever traditionel gælisk levevis og sprog  i de små charmerende landsbyer. På rundvisningerne i Guiness Storehouse og Tullamore Distillery lærer vi historien om irlandsk whiskey og øl, som bestemt er en vigtig del af den irske mentalitet, og på de mange pubs oplever vi det autentiske folkeliv, der bedst læres over en øl.

Cead Mile Failte – Velkommen til Irland!

Glæd dig fordi

 • vi har udvalgt det bedste af Irland
 • vi bor centralt i Dublin og Galway
 • du oplever kulturlivet i Dublin og ser ”Book of Kells”-udstillingen
 • Ring of Kerry, Cliffs of Moher og Connemara er nogle af landets uovertrufne naturoplevelser
 • du inviteres til en hyggelig irsk aften med middag, sang og dans
 • du ser gamle keltiske borge og klostre
 • der er besøg på Guinness Storehouse
 • der venter en whiskeysmagning på et af Irlands ældste destillerier
 • vi besøger det utroligt smukke slot Kylemore Abbey
 • der er masser af irsk folkemusik og pub-liv i Galway

Hør en af vores rejseledere, Torben Folkmann, fortælle om den flotte rundrejse Irland - den grønne ø

Mød din rejseleder

Rejseleder Joan Lynch
Oplev Irland med Joan Lynch

Joan kom til Danmark i 1980’erne – irerne er jo kendt for at drage udenlands enten af nød eller af eventyrlyst. Joan kom af eventyrlyst og valgte at bosætte sig her, og i dag nyder hun at vise sit hjemland, Irland, frem til danskere.


Læs mere om Joan Lynch

Rejseleder Joan Lynch
Oplev Irland med Joan Lynch

Joan kom til Danmark i 1980’erne – irerne er jo kendt for at drage udenlands enten af nød eller af eventyrlyst. Joan kom af eventyrlyst og valgte at bosætte sig her, og i dag nyder hun at vise sit hjemland, Irland, frem til danskere.


Læs mere om Joan Lynch

Dagsprogram

 • Dag 1 Velkommen til Dublin

  Vi ankommer til Dublin sidst på eftermiddagen og kører til vores centralt placerede hotel. Efter check-in går vi en tur i Dublins charmerende indre by og lægger vejen forbi det legendariske latinerkvarter Temple Bar med dets mange pubber og restauranter, hvor det er oplagt at få de første autentiske irske oplevelser. Der findes et hav af restauranter og pubber i området, hvor man kan spise aftensmad, og rejselederen kommer gerne med forslag. Vi overnatter på et hotel centralt i Dublin de næste to nætter.

 • Dag 2 Byrundtur i Dublin, Book of Kells udstillingen og besøg på Guinness Storehouse

  Dublin ligger smukt placeret for enden af Dublinbugten gennemskåret af Liffey-floden. Byen blev grundlagt af dansk-norske vikinger og har siden middelalderen været den vigtigste by i Irland.  Dublin er i dag en moderne storby med en af Europas mest levende kulturelle scener med fødderne solidt placeret i Irlands historie. Liffey-floden deler byen i to, hvor de gamle arbejderkvarterer ligger på den nordlige bred og de fine aristokratiske og administrative kvarterer på den sydlige. Dublin har en tung litterær arv, og byen har fostret flere nobelprisvindere i litteratur bl.a. Yeats, Shaw, Beckett og Heaney. Desuden var det her, at litterære sværvægtere som Oscar Wilde og ikke mindst James Joyce skrev deres værker og erklærede en dyb kærlighed til byen. På vores tur i Dublin passerer vi Bank of Ireland, hovedgaden O´Connel, Dublin Castle og Præsidentboligen. Vi lægger også vejen forbi Molly Malone-statuen, som er kendt fra sangen ”Cockles and Mussels”, der er blevet Dublins uofficielle kendingsmelodi.

  På den sydlige side af Liffey-floden findes det prestigefyldte Trinity College, der huser Irlands største kulturelle skat, Book of Kells. På Trinity College skal vi se det fantastiske bibliotek og selvfølgelig udstillingen. Book of Kells er samling af illuminerede manuskripter fra 800-tallet nedskrevet af keltiske munke. Teksterne er de fire evangelier, og bøgerne er et mesterværk i vestlig kalligrafi og regnes som Irlands største kulturelle skat.

  Efter vores besøg på Trinity College slutter vi vores dag af på Guinness Storehouse, der er indrettet i en bygning med form som et kæmpestort ølglas i syv etager. Her fortælles hele historien om Guinness – fra bryggeriets spæde start, til hvordan man skal skænke et glas Guinness. Der sluttes af med smagsprøver på 7. etage med den flotte udsigt over Dublin.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 3 Besøg på Tullamore whiskeydestilleri, Clonmacnoise-klosteret og byrundtur i idylliske Galway

  I dag forlader vi Dublin og kører gennem de smukkeste landskaber mod Galway. Vi gør et par stop undervejs, og første stop bliver ved Irlands kendtde whiskeydestilleri ”Tullamore Distillery”. Whiskey er en vigtig del af den irske kultur, og Tullamore Distillery er et whiskeydestilleri med stolte traditioner og en historie, der går tilbage til 1829. En rundvisning giver indblik i hele processen, og det specielle ved irsk whiskey er bl.a., at de gyldne dråber bliver destilleret tre gange.

  Ved Shannonfloden i grevskabet Offaly ligger det gamle klosterkompleks Clonmacnoise. I dag ligger området hen i ruiner, men spredt ud over de grønne plæner ned mod floden ligger resterne af en katedral, syv kirker fra 11-1200 tallet, to rundetårne, keltiske stenkors og Europas største samling af tidlige kristne gravsten. Kristendommen kom til Irland i 400-tallet og der blev anlagt klostre på hele øen. Clonmacnoise blev grundlagt  i midten af 500-tallet og flere af de vigtigste irske religiøse manuskripter stammer fra klostret. Vi oplever dette specielle sted på en gåtur gennem ruinerne.

  Midt på eftermiddagen ankommer vi til charmerende Galway, der er berømt over hele Irland for sit musik- og kulturliv. På byrundturen i Galway skal vi se den smukt bevarede bykerne med de smalle stræder, farverige pubber og opleve bydelen Claddagh, der ligger, hvor Corrib-floden løber ud i Galway Bay, og som oprindeligt var et lille fiskerleje. Galway Cathedral på Nun’s Island er en forholdsvis ny kirke bygget i 1965. Arkitektonisk er kirken en blanding af mange stilarter, og den kæmpemæssige grønne kuppel er renæssancens ”fingeraftryk”. Vi kigger indenfor for at beundre de fantastiske mosaikker.

  Om aftenen kan det anbefales at tage ind til en af pubberne i den gamle bydel og nyde den hyggelige atmosfære med ægte irsk folkemusik. Rejselederen anbefaler gerne hvilke pubber, der er værd at besøge for at nyde den specielle irske atmosfære. Vi overnatter på et hotel i Galway de næste to nætter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

 • Dag 4 Nationalparken Connemara, Kylemore Abbey og oplevelser på egen hånd i Galway

  Denne dag går turen til naturskønne Connemara National Park – et imponerende område med moser, heder og græssletter, der får selskab af rislende vandløb og blanke søer. Landskabet er et af de mest idylliske i Irland, og på vejen kommer vi gennem den ene charmerende landsby efter den anden. I dette område er den gæliske tradition stærk, og vejskiltene er derfor skrevet på gælisk.

  Kylemore Abbey er et af Irlands smukkeste slotte med en eventyrlig beliggenhed ved en sø og med Twelve Pins-bjergkæden i baggrunden. Slottet blev bygget af finansmanden Mitchell Henry i 1868, som to år senere byggede en miniaturekatedral til minde om sin afdøde kone. Benediktinerordenen overtog stedet i 1920’erne, men en del af slottet er åbent for besøg, og familien Henrys hjem står næsten som, da nonnerne flyttede ind. Haven ved Kylemore er en såkaldt ”walled garden” – et gennemtænkt stykke havekunst fra den victorianske periode, som er ganske betagende.

  Vi kører videre over Connemara-halvøen og kommer til dens vestligste punkt, der ligger ud til Atlanterhavet med en fantastisk udsigt til ”Twelve Bens”-bjergene og piratdronningen Grainne Mhoals fæstning. Connemara- nationalparken er indbegrebet af storslået irsk natur med fantastiske naturscenerier.

  Tilbage i Galway er der tid til at stifte nærmere bekendtskab med Galways sprudlende publiv. Om aftenen spiser vi middag på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 5 Cliffs of Moher, nationalparken The Burren og Muckross Gardens

  Vi forlader Galway og sætter kursen sydpå. På vejen sydpå passerer vi The Burren, der er et stykke unik natur. Sletten blev skabt for 350 mio. år siden, og i dag er det et landskab med underjordiske grotter, vandfald og med en usædvanlig rig flora og fauna. Næste stop er Irlands største og mest imponerede naturattraktion Cliffs of Moher Atlanterhavskysten. Sandstensklipperne strækker sig over otte km og falder 230 m lodret ned i havet og er et virkeligt spektakulært syn. Tusindvis af fugle kredser i luften over plateauet ved udsigtstårnet O’Briens Tower, hvorfra udsigten er ubeskrivelig. I klart vejr kan man se til Aran-øerne i Galway-bugten og til Connemaras bakkede landskaber. Ved Cliffs of Moher besøger vi det nyåbnede besøgscenter, og der vil være god tid i området til at nyde det imponerende klippelandskab.

  Lidt syd for Cliffs of Moher tager vi en lille færge fra Killimer til Tarbet og kører mod Killarney, hvor vi skal besøge Muckross Gardens. Dronning Victoria besøgte i 1861 haven, som er er indbegrebet af engelsk havearkitektur. Herefter kører vi til vores hotel, der ligger midt i grevskabet Kerry. De næste to nætter overnatter vi på et hotel i Kerry-området.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 6 Naturskønne Ring of Kerry og Killarney National Park

  Ring of Kerry er en 179 km naturskøn rute, der snor sig rundt om halvøen Iveragh. Til den ene side er der svimlende udsigter til Atlanterhavet, og til den anden er der afvekslende landskaber med bjerge, søer og små landsbyer med hvidkalkede huse, der dukker sig mellem lyngbakkerne. Ruten går via Cahersiveen, hvor kirken knejser til ære for byens søn Daniel O’Connell, der er Irlands frihedshelt. Vi besøger fiskerbyen Waterville, der var Charlie Chaplins foretrukne feriemål, og fortsætter langs klippekysten gennem Sneem med de pastelfarvede huse og ind i den pragtfulde Killarney National Park med de skønneste søer og landets største egeskov.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 7 Middelalderfæstningen Rock of Cashel, det 1.500 år gamle pilgrimsmål Glendalough og irsk aften på Taylors Three Rock

  Efter morgenmaden kører vi fra Kerry ind i Tipperary-grevskabet. Ved Tipperary by, som de fleste nok kender fra sangen ”It’s a long way to Tipperary”, ligger fæstningen ”Rock of Cashel”. Fæstningen er en Irlands mest spektakulære ruiner, placeret på toppen af en græsbeklædt bakke, gamle fæstningsmure, en gotisk katedral og en kirke med fine romanske freskoer. Vi går den lille tur op til fæstningen, hvorfra der en storslået udsigt over Tipperary-regionen. Fæstningen blev grundlagt i 400-tallet af den walisiske Eóghanachta-klan, der erobrede hele området og gjorde sig til konger af Munster.

  På vores vej mod Dublin stopper vi ved det gamle pilgrimssted Glendalough, der ligger i en dal i Wicklow-bjergene. Der hviler en dyb romantisk stemning over Glendaloughs placering i dalen omgivet af to mørke søer, og de træbeklædte skråninger giver området denne specielle stemning. Klosterkomplekset går mere end 1.500 år tilbage i tiden, og ruinernes omfang er imponerende. Som et kuriosum kan det nævnes at vikingeskibet Skuldelev 2, der ligger på vikingeskibsmuseet i Roskilde, er bygget af tømmer fra Glendalough. Vi kører fra Glendalough mod Dublin og checker ind på vores hotel, der ligger lidt uden for byen.

  Vi afslutter vores Irland-rejsen med manér, da vi er inviteret til irsk aften på Taylors Three Rock, hvor der venter irsk dans, sang og middag. Først nyder vi en tre-retters middag inkluderet en irish coffee, og derefter er der underholdning med traditionel irsk dansk og sang.

  Vi er tilbage på hotellet sidst på aftenen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 8 Hjemrejse fra Dublin

  Vi siger farvel til den smaragdgrønne ø og kører fra hotellet til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad og 5 x aftensmad
 • Al transport og entréer jf. program
 • Alle entréer (værdi kr. 495)
 • Byrundtur i Dublin med besøg på bla. Trinity College, ”Book of Kells”-udstillingen og rundvisning med smagsprøver på Guinness Storehouse
 • Whiskeysmagning på Tullamore Whiskeydestilleri
 • Irsk aften på Taylors Three Rock med middag, sang og dans
 • Besøg ved Clonmacnoise-klostret
 • Byrundtur i idylliske Galway
 • Besøg på Guinness Storehouse
 • Hel dag på Connemara-halvøen med Kylemore Abbey
 • Nationalparken The Burren
 • Besøg ved Cliffs of Moher inkl. besøgscentret
 • Hel dag i det naturskønne Ring of Kerry
 • Besøg på den middelalderlige fæstning Rock of Cashel
 • Besøg på det gamle pilgrimsmål Glendalough
 • Besøg hos fårefarmer
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.995
 • Ved afrejse fra Billund lufthavn kr. 750
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 16 august 2018 8 dage Torben Folkmann Billund
  København
  Kr. 9.995 Udsolgt Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   + Kr. 750 per person Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   Billund - Amsterdam 16/08-2018   kl. 13:45 16/08-2018   kl. 15:00
   Amsterdam - Dublin 16/08-2018   kl. 16:00 16/08-2018   kl. 16:40
   Dublin - Amsterdam 23/08-2018   kl. 13:20 23/08-2018   kl. 16:00
   Amsterdam - Billund 23/08-2018   kl. 16:40 23/08-2018   kl. 17:45
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Kontakt os på 70 22 66 00
   Flytider
   København - Dublin 16/08-2018   kl. 15:20 16/08-2018   kl. 16:35
   Dublin - København 23/08-2018   kl. 11:45 23/08-2018   kl. 14:55
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Irland

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  For aktuelle regler om, hvad der må medbringes – se Skats hjemmeside (www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”).

  Rejseforsikring

  Det er nødvendigt at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Dette kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Euro benyttes og kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og cafeer tager ikke imod internationale kreditkort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Irland er 1 time ”bagud” i forhold til Danmark.

  Transport

  Bemærk at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  Drikkepenge er som regel inkluderet på restauranter, men hvis man har været tilfreds med betjeningen, giver man typisk 10 % oveni, eller runder op. Det er også god skik at lægge lidt drikkepenge på værelset, når man forlader hotellet. Ved f.eks. taxachauffører og på pubber er det normalt at lade småmønter ligge på disken. Rigtig mange pubber har levende musik, og normalt giver man en donation til musikerne. Det er god og almindelig skik at samle drikkepenge sammen til buschaufføren ved rejsens afslutning.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset eller fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet, og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god ide at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Irland. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Irland benytter 220v – 50 hz, og trebens-stik er standard, så det anbefales at medbringe adapter.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes landekoden +45. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Alle større byer har internetcafeer og forbindelsen er generelt god.

  Mad & drikke

  Et irsk måltid består typisk af kød eller lækkerier fra de mange floder og farvande, der omslutter Irland. F.eks. irsk lam, laks, østers, irsk stuvning og den såkaldte ”champ”, der består af kartoffelmos blandet med mælk og forårsløg. Vandet kan drikkes fra hanen, hvis ikke andet er oplyst.

  Rygning

  Er forbudt på offentlige steder og på arbejdspladser.

  Åbningstider

  Butikker: Mandag – lørdag 9.00 – 17.30. Søndag 12.30 – 17.00 (kun større varehuse).

  Banker: Mandag – fredag 10.00 – 16.00. Lørdag/søndag lukket. Der er udvidet åbningstid en dag om ugen, sædvanligvis torsdag.

  Posthuse: Mandag – fredag 9.00 – 17.30. Lørdag 9.00 – 13.00 og 14.15 – 17.00. Mindre posthuse lukker i frokosten.

  Pubber: Mandag – fredag 10.30 – 23.30. Lørdag 10.30 – 00.30. Søndag 12.30 – 23.00.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur
  Irland er pubbernes land. Her mødes folk efter fyraften og giver los på sorger og glæder overfor venner og bekendte. Ved besøg i kirker er det god skik at give en donation, og det forventes, at skuldre og knæ er dækkede – ellers kan man blive afvist.

 • Fakta

  • Statsform: Irland er en republik.
  • Hovedstad: Dublin med ca. 953.000 indbyggere.
  • Befolkning: 4,6 mio. indbyggere.
  • Religion: Hovedparten er romersk-katolske.
  • Sprog: Irsk (gren af keltisk) og engelsk.
  • Areal: 70.284 km² (Danmark 43.000 km²).
  • Højeste punkt: Carrauntoohil på 1041 m
  • Klima: Mildt tempereret kystklima med regionale forskelle. Vejret kan ændre sig fra dag til dag, og det er derfor en god idé at medbringe tøj til de skiftende vejrforhold med lune/varme dage og kølige aftener, samt muligheden for regn.