Ring til os 70 22 66 00
Cliffs of Moher, Irland - Risskov Rejser

Inkl. byvandring i Galway med whiskeysmagning

Inkl. byvandring i Galway med whiskeysmagning

Irland – den grønne ø

8 dage fra 9.995 kr.

Tag med på rundrejse til den grønne ø Irland og få fornøjelsen af at rejse i selskab med en passioneret rejseleder, der ynder at vise landet frem for videbegærlige rejsende. Rejselederen tilfører ægte irske oplevelser, som de færreste turister får.

Irland er fyldt med historie, folkemusik, legender, religiøs hengivenhed, kilometervis af spektakulær kystlinje og en uovertruffen naturlig skønhed. Dette kombineret med et livligt pub-liv, det moderne urbane Dublin og ældgamle keltiske traditioner gør en rejse til ”Den grønne ø” til en helt unik rejseoplevelse. Undervejs på rundrejsen mindes vi konstant om, hvorfor Irlands kælenavn, Den grønne ø, er så rammende. Irlands natur er et kapitel for sig med varierende landskaber, som vi bl.a. oplever ved de dramatiske klipper Cliffs of Moher, langs den naturskønne rute Ring of Kerry og på Aran-øen Inis Mór.

Vi oplever mange sider af Irland og den irske kultur i både større og mindre byer. I Dublin ser vi en af landets største kulturskatte – udstillingen Book of Kells på Trinity College – og vi oplever traditionel gælisk levevis og sprog i de små charmerende landsbyer. Vi besøger det gamle kongesæde Hill of Tara, der emmer af keltisk mytologi, og vi lærer om irlandsk whiskey og øl, som bestemt er en vigtig del af den irske mentalitet!

Du kan læse mere om Irland i vores spændende blogindlæg om Irlands 5 ubestridte favoritter her.

Cead Mile Failte – Velkommen til Irland!

Glæd dig fordi

 • vi har udvalgt det bedste af Irland
 • vi bor centralt i Dublin, du oplever kulturlivet i byen og ser ”Book of Kells”-udstillingen, Visit Dublina og Christ Church Cathedral
 • Ring of Kerry og Cliffs of Moher er nogle af landets uovertrufne naturoplevelser
 • du besøger det gamle keltiske Hill of Tara
 • du oplever Aran-øen Inis Mór med de utrolige fortidslevn og prægtige natur
 • du inviteres til en hyggelig irsk aften med middag, sang og dans
 • du ser gamle keltiske borge og klostre
 • der venter en whiskeysmagning på et destilleri i Galway
Antal dage
8 dages rundrejse
Pris
Fra 9.995 kr.
Afrejse fra
Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til Irland fordi

Det er Danmarks eneste rundrejse, som inkluderer Hill of Tara og Aran-øen Inis Mór

Vi flyver fra København og Billund på alle afgange

Du kommer tæt på Irlands historie og kultur til en rigtig god pris

Danmarks bedste rundrejse til Irland fordi

Hør en af vores rejseledere, Torben Folkmann, fortælle om den flotte rundrejse Irland - den grønne ø

Mød din rejseleder

Rejseleder Joan Lynch

Tag på opdagelse i Irland med en ægte irer. Rejseleder Joan Lynch er nemlig fra Irland, men kom til Danmark i 1980’erne. Som rejseleder elsker Joan at forene sine to lande, når hun viser danske rejsende rundt i sit irske hjemland.


Læs mere om Joan Lynch

Rejseleder Brian Hansen

Brian startede sin karriere som rejseleder i 2000 og har siden rejst i store dele af verden, herunder Irland. Udover sine mange års erfaring med at organisere uforglemmelige rejser, deler Brian også ud af sin spændende viden, sit gode humør og sit store overskud.


Læs mere om Brian Hansen

Rejseleder Torben Folkmann

Torben er en passioneret rejseleder, der altid er garant for formidable rejseminder. Med Torben kan du nyde godt af hans skønne karisma, særlige lokale netværk samt hans imponerende indsigt i Irlands kulturliv, folkesjæl, legender og historie.


Læs mere om Torben Folkmann

Rejseleder Morten Ronne

Morten er uddannet translatør og tolk i spansk og engelsk. Han har boet i udlandet i mere end 15 år. Og med sin store erfaring som rejseleder sikrer han dig et forrygende indblik i den særlige irske folkesjæl, spændende historie og grønne landskaber.


Læs mere om Morten Ronne

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Dublin

  Efter ankomst til Dublin kører vi direkte til vores hotel i Dublin by. Dublin ligger smukt placeret for enden af Dublinbugten gennemskåret af Liffey-floden. Byen blev grundlagt af dansk-norske vikinger og har siden middelalderen været den vigtigste by i Irland.  Dublin er i dag en moderne storby med en af Europas mest levende kulturelle scener med fødderne solidt placeret i Irlands historie. Liffey-floden deler byen i to, hvor de gamle arbejderkvarterer ligger på den nordlige bred og de fine aristokratiske og administrative kvarterer på den sydlige. Dublin har en tung litterær arv, og byen har fostret flere nobelprisvindere i litteratur bl.a. Yeats, Shaw, Beckett og Heaney. Desuden var det her, at litterære sværvægtere som Oscar Wilde og ikke mindst James Joyce skrev deres værker og erklærede en dyb kærlighed til byen.

   

  Her bor du dag 1 & 2

  North Star Hotel Dublin

  På North Star Hotel bor du i hjertet af Dublin! Hotellet har en prisbelønnet restaurant og tilbyder faciliteter som sauna og fitnesscenter og de ...

 • Dag 2 Byrundtur i Dublin og velkomstmiddag med irsk dans og musik

  I dag skal vi stifte nærmere bekendtskab med Irlands hovedstad på en byrundtur. Vi passerer Bank of Ireland, hovedgaden O´Connel, Dublin Castle og Præsidentboligen. Vi lægger også vejen forbi Molly Malone-statuen, som er kendt fra sangen ”Cockles and Mussels”, der er blevet Dublins uofficielle kendingsmelodi.

  På den sydlige side af Liffey-floden findes det prestigefyldte Trinity College, der huser Irlands største kulturelle skat, Book of Kells. På Trinity College skal vi se det fantastiske bibliotek og selvfølgelig udstillingen. Book of Kells er samling af illuminerede manuskripter fra 800-tallet nedskrevet af keltiske munke. Teksterne er de fire evangelier, og bøgerne er et mesterværk i vestlig kalligrafi og regnes som Irlands største kulturelle skat.

  Ikke langt fra Trinity College ligger Christ Church Cathedral og “Visit Dublina”-museet. Vi skal dykke ned i Dublins vikinge- og middelalderhistorie, når vi besøger det fremragende Visit Dublina Museum. Efter besøget går vi indenfor i den vigtigste katedral i Irland, Christ Church katedralen. Kirken blev grundlagt af vikingekongen Sitric Silkeskæg i 1028 og var bare en af to kirker der lå indenfor bymurene i vikingetiden. Kirken blev den vigtigste i Irland og er i dag ærkebiskopsæde og moderkirke for den katolske kirke i Irland.

  Efter besøget i området omkring Christ Church går vi til det livlige Temple Bar-område, hvor pubberne ligger side om side, og hvor man kan opleve en meget livlig side af Dublin. Resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd, og man kan med fordel besøge Guiness Storehouse og høre om Guiness’ historie – øverst i Guiness Storehouse findes en bar med en fantastisk udsigt over Dublin!

  Dagen afsluttes med manér, da vi skal til irsk aften, hvor der venter irsk dans, sang og middag. Først nyder vi en tre-retters middag inklusive en irish coffee, og derefter er der underholdning med traditionel irsk dans og sang.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og og velkomstmiddag

 • Dag 3 Det gamle kongesæde Hill of Tara og byvandring i Galway med whiskeysmagning

  I dag dykker vi ned i Irlands mytiske historie, når vi bevæger os vestpå mod Galway. Inden da kører vi mod nord. Lidt nord for Dublin ligger nemlig et af de vigtigste steder for den tidlige irske historie, og et sted der er svøbt i myter: Hill of Tara.

  Hill of Tara var i fortiden det gamle kongesæde, og det siges, at 142 konger regerede herfra. I den gamle irske religion og mytologi var Hill of Tara gudernes hellige boplads og indgangen til andre verdener. Sankt Patrick, Irlands skytshelgen, der indførte kristendommen i Irland, siges desuden at have bekæmpet de gamle hedenske guder her ved Hill of Tara.

  Midt på eftermiddagen ankommer vi til charmerende Galway, der er berømt over hele Irland for sit musik- og kulturliv. På byrundturen i Galway skal vi se den smukt bevarede bykerne med de smalle stræder og farverige pubber. Vi skal også opleve bydelen Claddagh, som oprindeligt var et lille fiskerleje, og som ligger hvor Corrib-floden løber ud i Galway Bay. Galway Cathedral på Nun’s Island er en forholdsvis ny kirke bygget i 1965. Arkitektonisk er kirken en blanding af mange stilarter, og den kæmpemæssige grønne kuppel er renæssancens ”fingeraftryk”. Vi kigger indenfor for at beundre de fantastiske mosaikker. I Galway lægger vi også vejen forbi et lille lokalt mikro whiskeydesstilleri og smager på de gyldne dråber, inden vi kører til vores hotel, der ligger i landsbyen Ballinasloe, hvor vi skal overnatte de næste to dage. Vi spiser på middag på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

  Her bor du dag 3 & 4

  Loughrea Hotel & Spa

  Loughrea Hotel & Spa er placeret med udsigt over Loughrea Sø. Her får du en moderne og komfortabel base i rolige og naturskønne omgivelser i...

  • Bemærk

   Bemærk venligst, at vi på afgangen d. 19. juli bor på hotel Ard Ri House.

 • Dag 4 Aran-øen Inis Mór med oldtidsfortet Dún Aonghasa og store naturoplevelser

  De dramatiske Aran-øer ligger i havet ud for Galway kun få kilometer fra Claire kysten og Cliffs of Moher. Vi skal i dag besøge øen Inis Mór, den største af de tre øer, der udgør Aran-øgruppen. Spredt ud over øen ligger stenalderforter og gamle kirker. Den største by på øen er Kilronan, hvor størstedelen af øens 1100 indbyggere bor – og hvor færgelejet i øvrigt også ligger. Den altoverskyggende seværdighed på øen er den gamle stenalderbosættelse og fort Dún Aonghasa, der har (som Hill of Tara) sine rødder i den irske mytologi og er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Stedet ligger fantastisk placeret højt på en klippeskrænt, og arkæologer har fundet tegn på, at mennesker har boet her siden 2500 f.kr..

  Vi tager færgen til Inis Mór og besøger Dún Aonghasa. Herefter besøger vi den lille Kilmurney Craft Village, hvor der kan købes lokale souvernirs. Vi kører rundt på øen i små minibusser og stopper ved flere af de fremragende udsigtspunkter, der er overalt på øen. Vi afslutter vores besøg i Kilronan, hvor der er tid til at få en pint på en af de lokale pubber eller spise en omgang fish & chips. Sidst på eftermiddagen sejler vi tilbage til fastlandet og kører til vores hotel.

  Vi skal gøre opmærksom på, at der på visse dage kan forekomme bølgegang på færgeturen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

 • Dag 5 Cliffs of Moher og nationalparken The Burren

  Vi forlader Galway og sætter kursen sydpå. På vejen sydpå passerer vi The Burren, der er et stykke unik natur. Sletten blev skabt for 350 mio. år siden, og i dag er det et landskab med underjordiske grotter, vandfald og med en usædvanlig rig flora og fauna. Næste stop er Irlands største og mest imponerede naturattraktion Cliffs of Moher Atlanterhavskysten. Sandstensklipperne strækker sig over otte km og falder 230 m lodret ned i havet og er et virkeligt spektakulært syn. Tusindvis af fugle kredser i luften over plateauet ved udsigtstårnet O’Briens Tower, hvorfra udsigten er ubeskrivelig. I klart vejr kan man se til Aran-øerne i Galway-bugten og til Connemaras bakkede landskaber. Ved Cliffs of Moher besøger vi det nyåbnede besøgscenter, og der vil være god tid i området til at nyde det imponerende klippelandskab.

  Herefter kører vi til vores hotel, der ligger midt i grevskabet Kerry – bemærk, at vi på dag 5 & 6 anvender to forskellige hoteller afhængigt af datoen. Bor vi ikke på Cliff House Hotel, vil vi bo på Listowel Arms Hotel (begge hoteller er 3-stjernede). Kontakt din rejsekonsulent ved spørgsmål.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 5 & 6

  Earl of Desmond Hotel

  Hotellet er beliggende i smukke naturomgivelser, der er med til at danne de helt rette rammer for et hyggeligt ophold. Hotellet har en stor udendø...

 • Dag 6 Naturskønne Ring of Kerry og Killarney National Park

  Ring of Kerry er en 179 km naturskøn rute, der snor sig rundt om halvøen Iveragh. Til den ene side er der svimlende udsigter til Atlanterhavet, og til den anden er der afvekslende landskaber med bjerge, søer og små landsbyer med hvidkalkede huse, der dukker sig mellem lyngbakkerne. Ruten går via Cahersiveen, hvor kirken knejser til ære for byens søn Daniel O’Connell, der er Irlands frihedshelt. Vi besøger fiskerbyen Waterville, der var Charlie Chaplins foretrukne feriemål, og fortsætter langs klippekysten gennem Sneem med de pastelfarvede huse og ind i den pragtfulde Killarney National Park med de skønneste søer og landets største egeskov.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 7 Middelalderfæstningen Rock of Cashel og det 1.500 år gamle pilgrimsmål Glendalough

  Efter morgenmaden kører vi fra Kerry ind i Tipperary-grevskabet. Ved Tipperary by, som de fleste nok kender fra sangen ”It’s a long way to Tipperary”, ligger fæstningen ”Rock of Cashel”. Fæstningen er en Irlands mest spektakulære ruiner, placeret på toppen af en græsbeklædt bakke, gamle fæstningsmure, en gotisk katedral og en kirke med fine romanske freskoer. Vi går den lille tur op til fæstningen, hvorfra der en storslået udsigt over Tipperary-regionen. Fæstningen blev grundlagt i 400-tallet af den walisiske Eóghanachta-klan, der erobrede hele området og gjorde sig til konger af Munster.

  På vores vej mod Dublin stopper vi ved det gamle pilgrimssted Glendalough, der ligger i en dal i Wicklow-bjergene. Der hviler en dyb romantisk stemning over Glendaloughs placering i dalen omgivet af to mørke søer, og de træbeklædte skråninger giver området denne specielle stemning. Klosterkomplekset går mere end 1.500 år tilbage i tiden, og ruinernes omfang er imponerende. Som et kuriosum kan det nævnes at vikingeskibet Skuldelev 2, der ligger på vikingeskibsmuseet i Roskilde, er bygget af tømmer fra Glendalough. Vi kører fra Glendalough mod Dublin og checker ind på vores hotel, der ligger i Newmountkennedy syd for Dublin. Den sidste aften er der mulighed for et sidste pub besøg og som på alle pubber kan man købe et solidt irsk aftensmåltid.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 7

  Parkview Hotel

  På dette elegante hotel bor du i byen Newmountkennedy, der er beliggende mellem Wicklow-bjergene og Det Irske Hav. Hotellet har en restaurant, en ...

 • Dag 8 Hjemrejse fra Dublin

  Vi siger farvel til den smaragdgrønne ø og kører fra hotellet til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

  Gæster fra København kører direkte til lufthavnen efter morgenmaden, mens gæster fra Billund har formiddagen på egen hånd, da flyet mod Jylland først afgår om eftermiddagen

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad og 5 x aftensmad (herunder irsk aften)
 • Al transport og entréer jf. program
 • Alle entréer (værdi kr. 495)
 • Byrundtur i Dublin med besøg på bla. Trinity College, ”Book of Kells”-udstillingen, "Visit Dublina"-museet og Christchurch Cathedral
 • Rundvisning på Hill of Tara
 • Byrundtur i idylliske Galway
 • Aran-øen Inis Mór med rundvisning på Dún Aonghasa og tur rundt på øen
 • Nationalparken The Burren
 • Besøg ved Cliffs of Moher inkl. besøgscentret
 • Hel dag i det naturskønne Ring of Kerry
 • Besøg på den middelalderlige fæstning Rock of Cashel
 • Besøg på det gamle pilgrimsmål Glendalough
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.995
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Irland

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Euro benyttes og kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og caféer tager ikke imod internationale kreditkort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Irland er 1 time bagud i forhold til Danmark.

  Transport

  Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  På restauranter er det kutyme at runde beløbet op. På nogle restauranter vil drikkepenge være inkluderet på regningen som en service-skat. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffør og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information ud om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager betaling for brug af sikkerhedsboks. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Irland. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Irland benytter 220 volt, og trebens-stik er standard. Derfor anbefales det at medbringe adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Et irsk måltid består typisk af kød eller lækkerier fra de mange floder og farvande, der omslutter Irland. Det kan f.eks. være lam, laks, østers, irsk stuvning og den såkaldte ”champ”, der består af kartoffelmos blandet med mælk og forårsløg. På de irske pubber serveres en lang række af lokale irske øl og irsk whiskey.

  Vandet kan drikkes fra hanen, hvis ikke andet er oplyst.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. pakkes medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj gerne i håndbagagen. Da vejret er omskifteligt som i Danmark, anbefales det at medbringe en let regnjakke eller en paraply.

  Møde med en anden kultur

  Irland er pubbernes land. Her mødes folk efter fyraften og giver los på sorger og glæder over for venner og bekendte. Ved besøg i kirker er det god skik at give en donation, og det forventes, at skuldre og knæ er dækkede – ellers kan man blive afvist ved døren.

  Idéer til indkøb

  Irland er berømt for sine uldvarer. Vær på udkig efter sweatere, tæpper og plaider. Mange uldvarer er designet af lokale designere, og der findes desuden væverier med hundredårige historier.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Dublin med ca. 553.000 indbyggere (metropolområde: 1,3 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 5 mio. indbyggere.
  • Religion: Hovedparten er romersk-katolske.
  • Sprog: Irsk (gren af keltisk) og engelsk.
  • Areal: 70.284 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Mildt tempereret kystklima med regionale forskelle. Vejret kan ændre sig fra dag til dag, og det er derfor en god idé at medbringe tøj til de skiftende vejrforhold med lune dage og kølige aftener med mulighed for regn.

Trustpilot