Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Spændende nyhed!

Spændende nyhed!

Irland & Nordirland – fredsmure, rå natur og irsk folkesjæl

8 dage fra 8.995 kr.

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her


BLACK FRIDAY-TILBUD
Denne rejse er nedsat med 1000 kr. i forhold til normal-prisen. Men skynd dig – tilbuddet udløber mandag d. 30. nov. kl. 15! Er du medlem af Rejseklubben får du yderligere rabat.

Oplev en storslået rundrejse til Irland og Nordirland, som er fyldt med historie, legender, religion, irsk folkemusik, smukke grønne landskaber og kilometervis af spektakulære kystlinjer. Alt dette kombineret med et livligt pub-liv, traditioner og folkemusik gør rejsen til en helt enestående oplevelse, når du får indblik i den irske mentalitet og dramatiske historie. 

Langs den rå Atlanterhavskyst oplever du de nordirske landskaber, som kan tage pusten fra enhver. Det er en barsk, men også utrolig smuk natur, der bl.a. byder på de højeste klipper i Europa, grønne bakker og dale, og helt særlige naturfænomener, som de UNESCO-fredede klippesøjler Giant’s Causeway. 

Udover den fascinerende natur byder de to lande også på barsk historie samtidig med, at du oplever den største gæstfrihed og den skønneste irske folkemusik, som du kan tænke dig. 

I Nordirlands hovedstad Belfast bliver du mindet om fortidens spændinger mellem katolikkerne og protestanterne, når vi ser de mange fredsmure og gavlmalerier. Det er også her, vi besøger Titanic-museet og hører om tilblivelsen af luksuskrydstogtskibet og dets skæbnesvangre historie. Den irske hovedstad Dublin byder også på en spændende byvandring med nogle af de største seværdigheder og ikke mindst en hyggelig aften med irsk sang og dans.

Gæstfriheden opleves på nærmeste hold, når du besøger familien Murtaghs Causey Farm og introduceres for irske landbrugstraditioner og den stemningsfyldte irske folkemusik. Ligeså når du i tweedens by, kommer hjem til Eddie Doherty og hører og ser, hvordan han med mere end 40 års erfaring væver de fineste uldtæpper og tweed. Og i den charmerende kystby Galway får du også mulighed for at stifte bekendtskab med det berømte pub-liv og de imødekommende irere.

Whiskey spiller ligeledes en stor rolle i landenes historie, så den skal naturligvis smages undervejs på rejsen.

Med andre ord – Fáilte go hÉirinn – velkommen til Irland & Nordirland!

Glæd dig fordi

 • du kommer til den barske og rå natur langs Atlanterhavskysten i Nordirland 
 • du oplever de irske traditioner og irsk håndværk på nært hold hjemme hos irerne og ude på pubberne
 • der venter byvandring i Belfast med besøg på bl.a. Titanic-museet
 • du oplever det storslåede naturfænomen Giant’s Causeway som er på UNESCO’s verdensarvsliste
 • du oplever Europas højeste klipper Slieve League Cliffs
 • du besøger det storslåede benediktinerkloster Kylemore Abbey
 • der også er besøg i den charmerende kystby Galway kendt for sit musikliv
 • der venter en whiskeysmagning og rundvisning på Tullamore D.E.W.-destilleriet
Antal dage
8 dages rundrejse
Pris
Fra 8.995 kr.
Afrejse fra
Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til Irland & Nordirland fordi

En passioneret rejseleder tager dig med helt ind til sjælen af den irske befolkning og deres traditioner

Vi flyver fra både Billund og København til den grønne ø

Vi har inkluderet alle udflugter i rejsens pris – alt lige fra besøget på dokken, hvor Titanic blev bygget, til lokalbesøg hos en irsk skrædder og en familiegård

Danmarks bedste rundrejse til Irland & Nordirland fordi

Mød din rejseleder

Torben Folkmann - Rejseleder - Risskov Rejser
Torben Folkmann

Torben er en passioneret rejseleder, der altid er garant for formidable rejseminder. Med Torben kan du nyde godt af hans skønne karisma, særlige lokale netværk samt hans imponerende indsigt i Irlands kulturliv, folkesjæl, legender og historie.


Læs mere om Torben Folkmann

Joan Lynch

Tag på opdagelse i Irland med en ægte irer. Rejseleder Joan Lynch er nemlig fra Irland, men kom til Danmark i 1980’erne. Som rejseleder elsker Joan at forene sine to lande, når hun viser danske rejsende rundt i sit irske hjemland.


Læs mere om Joan Lynch

Rejseleder Joan Lynch

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Dublin

  Efter ankomst til Dublins lufthavn kører vi direkte til vores hotel, som ligger lidt uden for Dublin. Her nyder vi en dejlig velkomstmiddag (afhængig af flytider og ankomsttidspunkt til hotellet – ved sen ankomst serveres der en kold anretning).  

  Inkluderede måltider: Velkomstmiddag.

  Her bor du dag 1

  Newgrange Hotel

  Det 3-stjernede hotel ligger i Navan, hjertet af Royal County of Meath, som er en travl og velstående by. Hotellet...

 • Dag 2 En dag fyldt med irske traditioner og videre til Nordirlands hovedstad, Belfast

  I dag skal vi have det ægte og traditionsrige Irland ind under huden. Vi oplever den irske gæstfrihed, når vi besøger familien Murtagh, der har boet på gården, Causey Farm, i flere generationer. 

  Historikere fortæller, at familien Murtagh var de lokale konger eller høvdinge i dette hjørne af County Meath for flere tusinde år siden og efter tider med diverse plager, hungersnød og naturkatastrofer, er de her stadig. Ikke længere royale, men i dag driver de et stort landbrug, hvor vi skal se nærmere på gården, dyrene og de traditioner, som de stadig holder fast i.

  Vi skal være med til at malke køer og se en fårehund på arbejde med at drive får. Vi skal bage det irske sodabrød brown bread efter en gammel familieopskrift og prøve kræfter med den irske sport hurling. Før vi runder besøget af med en frokost bestående af traditionel irsk stuvning, skal vi lære lidt om den irske folkemusik, spille bodhrán (traditionel irsk tromme) og danse irsk folkedans. 

  Efter denne fine introduktion til Irland er vi nu klar til at sætte kursen mod Nordirlands hovedstad, Belfast, hvor vi bor de næste to nætter.

  Efter at have passeret grænsen til Nordirland kommer vi forbi byen Newry, hvor vi finder, hvad anses for at være protestanternes første kirke i Irland, Church of St. Patrick, bygget i 1578.

  Vi kører videre og kommer frem til Belfast sidst på dagen. I Belfast snuser vi lidt til byen, når vi bl.a. kører forbi Queen’s University, der oprindeligt blev grundlagt i 1845, og derefter videre gennem byens downtown-område, hvor de mange gavlmalerier og fredsmure er tydelige spor efter den årelange konflikt mellem katolikkerne og protestanterne. 

  Vi ser nærmere på den fortsat pigtrådsklædte fredsmur, der adskiller det katolske Falls Road-kvarter og det protestantiske Shankhill Road-område, hvor de store malerier på murene minder os om byens turbulente fortid med borgerkrig og spændinger, der mundede ud i Langfredagsaftalen i 1998, der fik de protestantiske og katolske grupperinger til at afslutte den væbnede konflikt. 

  Inkluderede måltider: Morgenmad, let frokost og middag.

  Her bor du dag 2 & 3

  Holiday Inn Express Belfast City

  Dette 3-stjernede hotel ligger tæt på Queen’s University og cirka 20 minutters gåtur fra Belfasts havnefro...

  • Bemærk

   På enkelte afgange bor vi på Ibis Belfast City Centre, der også er et centralt 3-stjernet hotel.

 • Dag 3 Titanics historie og fængselsbesøg i Crumlin Road Gaol

  Belfast er en stolt havneby og en stor del af byens historie er, at selveste Titanic blev bygget her. Vi skal besøge Titanic Belfasts besøgscenter, der med en overraskende arkitektur inspireret af konstruktionen af ​​det berømte transatlantiske krydstogtskib fortæller Titanics tragiske historie, lige fra konstruktionen af skibet, der ikke kunne synke, til det fire dage inde i sin jomfrurejse forliste den 15. april 1912.

  Der bliver tid til lidt frokost på egen hånd, inden vi besøger Crumlin Road Gaol, Nordirlands eneste tilbageværende fængsel fra Victoriatiden. Fængslet tog imod de første fanger i 1846 og fungerede som fængsel indtil 31. marts 1996, hvor Belfasts guvernør lukkede de tunge porte for sidste gang. Helt frem til 1961 blev der foretaget henrettelser i fængslet. 

  Vi tager på en guidet tur rundt i de forskellige fængselsfløje, fangehuller og tunnelsystemer, der forbinder fængslet med retsbygningen, sygehuset og kirkegården. 

  Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

 • Dag 4 En dag fyldt med spektakulære naturoplevelser ved Carrick-a-Rede, UNESCO-fredede Giant’s Causeway og Dunluce Castle

  I dag bliver en dag med overvældende naturoplevelser, når vi kører mod toppen af Nordirland. Vores første stop er ved den berømte og nervepirrende hængebro, Carrick-a-Rede, hvor dem der tør vove sig ud på hængebroen vil få et sug i maven – og belønnes med den mest spektakulære udsigt. 

  Broen forbinder med sine 20 meters længde øen Carrick-a-Rede med fastlandet og er hævet 30 meter over klipperne nedenfor. Dem der ikke tør vove sig ud på broen, bliver ikke snydt, da her er en enestående udsigt så langt øjet rækker. 

  Derefter fortsætter vi til kyststrækningen Giant’s Causeway, der ikke så underligt er kommet på UNESCOs verdensarvsliste, da man på en strækning på ca. 3 km bliver mødt af det imponerende syn af 40.000 sekskantede basaltsøjler dannet af gamle vulkanudbrud. Nogle af dem er op til 12 meter høje, og det er en stor oplevelse at gå rundt i området. Det er et enestående naturfænomen, som igennem årene har indbudt til flere historier og legender.

  En af de mest kendte er legenden om de to kæmper, den skotske Benandonner og den irske Fionn, der afskyede hinanden så meget, at Fionn en dag byggede en bro af disse basaltsøjler, så han kunne krydse havet til Skotland og komme over og kæmpe imod Benandonner. Området er desuden også blevet brugt som kulisse i nogle af scenerne i den berømte serie ‘Game of Thrones’.

  Om eftermiddagen skal vi besøge Dunluce Castle, som er placeret på den yderste kant af klipperne i Antrim. I dag er der kun ruinerne tilbage, som vidner om en lang og turbulent historie i området.

  Dunluce Castle blev bygget i 1500-tallet af MacQuillan-familien, men blev erobret af den skotske MacDonnell-klanen i 1550 og var derefter den skotske klans hovedsæde gennem århundreder. Den berømte høvding Sorely Boy MacDonnell satte sit præg på området med vold, intriger og oprør. I det 17. århundrede blev slottet hjemsæde for jarlen af Antrim, og det blev tilblivelsen af den lille by Antrim. Slottets dramatiske historie fik en ende i 1639, da slottets køkken styrtede i havet en stormfuld aften. 

  Efter en dag med frisk luft og smukke naturoplevelser sætter vi os godt til rette i bussen og kører til vores hotel i byen Letterkenny.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

  Her bor du dag 4

  McGettigan’s Hotel

  McGettigan’s Hotel ligger i hjertet af den travle Letterkenny, der er en venlig og levende by, der ligger i et om...

 • Dag 5 Irske håndværkstraditioner i tweedbyen Ardara og de dramatiske Slieve League-klipper

  Efter morgenmaden kører vi mod vest til tweedens by, Ardara, hvor vi skal lære om det irske håndværk vævning. Vi skal på et hyggeligt besøg i Eddie Dohertys hjem, hvor han med Donegal-uld håndvæver de fineste uldtæpper og tweedstoffer. Eddie har vævet, siden han var 16 år og har nu mere end 40 års erfaring med det noble håndværk. 

  Der bliver lidt tid på egen hånd, inden vi fortsætter til Slieve League-klipperne eller Sliabh Liag på irsk. Det er ikke bare Irlands, men Europas højeste klipper. Fra landsbyen Carrick kører vi i små minibusser ud til klippekanten, hvor der møder dig den mest fantastiske panoramaudsigt over Donegal Bay og de dramatiske klippevægge, som havet slår nådesløst imod.

  Ruten fortsætter langs kysten og mod sydvest til byen Ballina, hvor vi skal spise middag og overnatte.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og middag.

  Her bor du dag 5

  Twin Trees Hotel & Leisure Club

  Det 3-stjernede hotel ligger med en smuk beliggenhed med udsigt over Brosna-floden i Ballina. Hotellet har fitness-...

 • Dag 6 Frilandsmuseet Sligo Folk Park, det romantiske benediktinerkloster Kylemore Abbey og kystbyen Galway

  Dagens endelige mål er Galway, men turen byder på flere interessante stop undervejs. Første stop er ved den smukke landsby Riverstown, hvor vi besøger byens store attraktion Sligo Folk Park. En folkepark der med sit museum og udstillingshal huser en af ​​Irlands fineste samlinger af landdistriktshistorie og landbrugsgenstande. Vi går en tur rundt i parken, går ad den genskabte landsbygade og ser det restaurerede Millview House, der oprindeligt blev bygget i 1873 af George Reid en lokal landmand, skomager og kirketjener.

  Næste mål er det storslåede benediktinerkloster, Kylemore Abbey, der betragtes som værende et af Irlands mest romantiske bygningsværker. Et smukt slot omkranset af bjerge og søer, der oprindeligt blev opført i 1867 som en kærlighedsgave. Dele af klosteret og den smukt udsmykkede kirke er åben for offentligheden, og mens vi besøger stedet, skal vi høre fortællingerne om diverse tragedier, romantiske fortællinger og royale besøg. I 1920 blev det hjem for benediktinernonner, som flygtede fra Belgien under første verdenskrig og blev dermed et sted for spiritualitet og uddannelse. 

  Sidst på dagen når vi frem til den charmerende kystby Galway, der er berømt over hele Irland for sit musik- og kulturliv. Den smukt bevarede bykerne byder på smalle stræder, farverige pubber og syder af liv.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 6

  Park Lodge Hotel Galway

  Det 3-stjernede Park Lodge Hotel i Galway byder ud over komfortable værelser på en dejlig loungebar med en fantas...

 • Dag 7 Whiskeysmagning og destilleribesøg, byvandring i Dublin og afskedsmiddag

  Vi forlader Galway og kører stik mod øst tilbage til Dublin. Undervejs stopper vi i byen Tullamore, hvor vi aflægger whiskeydestilleriet Tullamore D.E.W. en visit for at høre om kunsten at fremstille irsk whiskey, og ikke mindst smage på de gyldne dråber. 

  Om eftermiddagen når vi frem til Dublin. Vi tjekker ind på hotellet og mødes derefter for at se nærmere på byen til fods. Her går vi bl.a. forbi den smukke Samuel Beckett Bridge og den berømte Molly Malone-statue, som er kendt fra sangen ”Cockles and Mussels”, der er blevet Dublins uofficielle kendingsmelodi. Vi kommer også gennem det livlige Temple Bar-område, der er fyldt med hyggelige pubber og slutter ved hovedgaden O’Connell, inden vi på bedste vis runder rejsen af med en traditionel irsk aften med afskedsmiddag, folkemusik og irsk dans.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og afskedsmiddag.

  Her bor du dag 7

  Clayton Hotel Cardiff Lane

  Det 4-stjernede og nyrenoverede hotel ligger i hjertet af Dublin ved Liffey-floden i gåafstand til såvel shopping...

 • Dag 8 Hjemrejse fra Dublin

  Efter morgenmaden tjekker vi ud fra hotellet og kører til lufthavnen for at flyve tilbage til Danmark. 

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på centralt beliggende 3- og 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad, 1 x let frokost og 7 x aftensmad
 • Al transport og entréer jf. program
 • Alle entréer (værdi kr. 1.025)
 • Spændende byvandringer i de to hovedstæder Belfast og Dublin
 • En dag fyldt med irske traditioner på Causey’s Farm og hos tweed-væveren Eddie Doherty i Ardara
 • Besøg på Titanic-museet og Crumlin Road Gaol-fængslet i Belfast
 • Udflugt til den adrenalinfremkaldende hængebro Carrick-a-Rede med den fantastiske udsigt
 • Udflugt langs kyststrækningen til det UNESCO-fredede naturfænomen Giant’s Causeway
 • Besøg ved Dunluce Castle-ruinerne og ved Europas højeste klipper Slieve League
 • Rundvisning i det kulturhistoriske frilandsmuseum Sligo Folk Park
 • Rundvisning i benediktinerklosteret Kylemore Abbey og den smukke klosterhave
 • Whiskeysmagning og rundvisning på Tullamore D.E.W.-destilleriet
 • Traditionel irsk aften med afskedsmiddag i Dublin
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.600
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Irland

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefon.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Euro benyttes og kan hæves i automater i de fleste byer. Enkelte butikker, restauranter og caféer tager ikke imod internationale kreditkort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Irland er 1 time bagud i forhold til Danmark.

  Transport

  Bemærk, at der er begrænset plads til håndbagage på busrejser. Håndbagagen skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj og andre bløde beklædningsdele.

  Drikkepenge

  På restauranter er det kutyme at runde beløbet op. På nogle restauranter vil drikkepenge være inkluderet på regningen som en service-skat. På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffør og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information ud om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god idé at opbevare værdigenstande i en sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager betaling for brug af sikkerhedsboks. Lommetyve er primært et storbyfænomen – også i Irland. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk.

  Elektricitet

  Irland benytter 220 volt, og trebens-stik er standard. Derfor anbefales det at medbringe adapter.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Et irsk måltid består typisk af kød eller lækkerier fra de mange floder og farvande, der omslutter Irland. Det kan f.eks. være lam, laks, østers, irsk stuvning og den såkaldte ”champ”, der består af kartoffelmos blandet med mælk og forårsløg. På de irske pubber serveres en lang række af lokale irske øl og irsk whiskey.

  Vandet kan drikkes fra hanen, hvis ikke andet er oplyst.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. F.eks. pakkes medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj gerne i håndbagagen. Da vejret er omskifteligt som i Danmark, anbefales det at medbringe en let regnjakke eller en paraply.

  Møde med en anden kultur

  Irland er pubbernes land. Her mødes folk efter fyraften og giver los på sorger og glæder over for venner og bekendte. Ved besøg i kirker er det god skik at give en donation, og det forventes, at skuldre og knæ er dækkede – ellers kan man blive afvist ved døren.

  Idéer til indkøb

  Irland er berømt for sine uldvarer. Vær på udkig efter sweatere, tæpper og plaider. Mange uldvarer er designet af lokale designere, og der findes desuden væverier med hundredårige historier.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Dublin med ca. 553.000 indbyggere (metropolområde: 1,3 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 5 mio. indbyggere.
  • Religion: Hovedparten er romersk-katolske.
  • Sprog: Irsk (gren af keltisk) og engelsk.
  • Areal: 70.284 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Mildt tempereret kystklima med regionale forskelle. Vejret kan ændre sig fra dag til dag, og det er derfor en god idé at medbringe tøj til de skiftende vejrforhold med lune dage og kølige aftener med mulighed for regn.

Trustpilot