Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Kom hele Island rundt!

Kom hele Island rundt!

Det bedste af Island

7 dage fra 14.995 kr.

På denne rundrejse oplever du det bedste af Island i selskab med en kyndig, dansk rejseleder. Her oplever du et land med en natur, der ikke findes andre steder i verden, og du møder en befolkning, der er helt fortrolig med de uforudsigelige naturkræfter – ikke mindst de aktive vulkaner. Du kommer på denne rejse bogstaveligt talt hele Island rundt, når vi kører på landets ringvej, der strækker sig langs kysten hele vejen rundt på øen og forbinder de fleste beboede områder.

”Den Gyldne Cirkel” er betegnelsen for ruten med tre af Islands mest berømte seværdigheder – Thingvellir, Geysir og Gullfoss – og vi ser naturligvis alle tre. På Thingvellir-sletten så et af verdens ældste demokratier dagens lys, Geysir, der er et geotermisk festfyrværkeri af et naturfænomen, og Gullfoss er det måske smukkeste vandfald på Island. Vi ser vulkanske undere af en anden verden: det aktive område omkring Mývatn, ”pseudo-kraterne” i Skútustadir og Dimmuborgir-området, som ligner forladte ruiner fra en svunden tid. På rejsen befinder vi os midt i landskaber, som er omtalt i de gamle sagaer, og i de små byer kommer vi tæt på livet for nutidens islændinge. Trods sin beskedne størrelse har Reykjavík ord for at være Nordens mest trendy hovedstad med design, musik og restauranter på internationalt niveau, og det får du også at se på rejsen.

Glæd dig fordi:

 • rejselederen er ekspert på Island
 • du flyver direkte fra Danmark til Island
 • du kommer hele øen rundt og ser Islands varierede landskaber
 • vi har sørget for, at du bor på gode hoteller hele vejen rundt
 • du oplever de største kulturelle seværdigheder
 • vi har inkluderet entréen til Den Blå Lagune
 • rejsen er pakket med fantastiske naturoplevelser
Antal dage
7 dages rundrejse
Pris
Fra 14.995 kr.
Afrejse fra
København

Danmarks bedste rundrejse til Island fordi

Vi flyver direkte fra København

Danmarks bedste rundrejse på Island til den skarpeste pris – du kommer hele øen rundt og bor på gode hoteller!

Vi har naturligvis inkluderet entréen til Den Blå Lagune

Danmarks bedste rundrejse til Island fordi

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Reykjavík

  Vi lander i lufthavnen i Keflavík om aftenen og kører til vores hotel i Reykjavík, hvor vi overnatter.

  Her bor du dag 1

  Laugavegur Center Hotel

  Hotellet er beliggende lige i hjertet af Reykjavik og omgivet af restauranter og butikker. På hotellet finder du den hyggelige restaurant Lóa Bar...

 • Dag 2 Den Gyldne Cirkel med Thingvellir, Geysir, Gullfoss, Sydkysten og Kirkjubæjarklaustur

  Den Gyldne Cirkel er betegnelsen for ruten med tre af Islands mest berømte seværdigheder: Thingvellir, Geysir og Gullfoss.

  Vi mærker historiens vingesus i nationalparken Thingvellir, hvor verdens måske ældste parlament blev grundlagt. Det var stedet, hvor man mødtes for at løse stridigheder og vedtage nye love. Og det var på netop dette historiske sted, at den islandske republik blev udråbt den 17. juni 1944. Thingvellir er også en geologisk oplevelse, da den europæiske og den nordamerikanske kontinentalplade mødes her.

  Herefter går turen til det geotermiske område ved Geysir, hvor den aktive gejser Strokkur med 5-7 min. mellemrum sender søjler af kogende vand 30 m op i luften. Vi besøger også det mægtige vandfald Gullfoss, der er et af de smukkeste i Island. Vandfaldet er en del af den vandrige elv Hvitá, og vandmasserne kommer især fra gletsjeren Langjökull. Først falder vandet 32 m ned for derefter at fortsætte videre gennem en 70 m dyb kløft. Kaskaderne af vand danner finregn over vandfaldet, og der dannes regnbuer over vandfaldet.

  Vi fortsætter til Islands sydkyst, som er et af Islands største landbrugsområder. På vejen stopper vi ved nogle af Islands smukkeste vandfald. Et af de flotteste er efter manges mening Skogafoss, der imponerer med en bredde på 25 m. Ved Seljalandsfossen kastes vandmasserne ud over fjeldsiden, og man kan gå bagom det 60 m høje vandfald og opleve det med alle sanser.

  Vi kører gennem den lille bygd Vík og fortsætter til Kirkjubæjarklaustur, hvor vi overnatter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 2

  Hotel Klaustur

  Hotellet er moderne indrettet og er beliggende i fredfyldte omgivelser i landsbyen Kirkjubæjarklaustur. På hotellet er der en restaurant, en bar ...

 • Dag 3 Sejltur på gletsjersøen Jökulsárlón og videre til Höfn-Vatnajökull-området

  Efter morgenmad på hotellet kører vi til Jökulsárlón – en 100 m dyb gletsjersø med blånende isbjerge, der stille glider forbi på deres vej til havet. De talrige isbjerge kommer fra Breidamerkurjökull, og i det fjerne kan man høre de store isstykker knække af, og sæler er ikke et sjældent syn. Jökulsárlón bliver med rette betegnet som et af Islands naturlige vidundere, selv om den først er opstået i nyere tid, og den har været brugt som filmkulisse i mange film, bl.a. James Bond-filmen ”A View to a Kill”. Vi får i dag fornøjelsen af at komme på en smuk sejltur på søen.

  Vi fortsætter til Höfn-Vatnajökull-området, hvor vi spiser aftensmad og overnatter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 3

  Hótel Höfn

  Hotellet gennemgik i 2016 en større renovering, så det nu fremstår moderne og giver de helt rette rammer for et behageligt ophold. På hotellet ...

 • Dag 4 Fiskerbyen Djúpivogur, ørkenområder og besøg ved Dettifoss-vandfaldet

  Fra Höfn fortsætter vi til Djúpivogur, som er en lille by med en lang historie som handels- og fiskerby, og vi nyder de fantastiske udsigter over hav og bjerge. Vi kører også gennem ubeboede ørkenområder og stopper ved vandfaldet Dettifoss, som er et af Europas vandrigeste vandfald. Hele 500 m3 kastes hvert sekund med et brøl ned over en 170 m bred klippekant.

  Vi fortsætter til Mývatn-området, hvor der venter spektakulære naturoplevelser dagen efter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 4

  Laxa Hotel

  Dette moderne hotel blev opført i 2014 og er beliggende i smukke naturomgivelser med rig mulighed for at se nordlyset. På hotellet er der en rest...

 • Dag 5 Fantastiske lavaformationer ved Mývatn, Dimmuborgir og Skútustadir

  Mývatn-søen og dens omgivende landskab er af en anden verden: Særegne klippeformationer, spruttende mudderpøle, dampende åbninger i jordens overflade og vulkanske kratere ligger spredt ud over området.

  På dagens tur ser vi også et andet vulkansk under: Dimmuborgir-lavaformationerne. Dimmuborgir betyder ”mørke borge” på islandsk, og det er lige præcis, hvad stenlandskabet ligner. Lavaformationerne er skabt på naturlig vis for omkring 2.300 år siden, men når man ser ud over området, får man associationer til ældgamle menneskeskabte bebyggelser, der står tilbage som nedbrændte ruiner.

  Vi ser også Skútustadir-kraterne, som faktisk er ”pseudo-kratere” dannet af damp fra undergrunden. Turen fortsætter videre til Laxá-elven, som er kendt for sin store beholdning af laks. Mange laksefiskere har en drøm om at prøve at fiske i denne elv, fordi elveløbet deles op af karakteristiske øer flere steder – og fordi her simpelthen bare er smukt.

  Vi fortsætter turen mod nord og ser Godafoss-vandfaldet, inden vi når til Akureyri. Her spiser vi aftensmad og overnatter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 5

  Hotel Edda Akureyri

  Hotellet er beliggende i Nordislands største by, Akureyri, tæt på restauranter, barer og butikker. På hotellet er der en restaurant, bar, en f...

 • Dag 6 Skagafjördur med de islandske heste og vikingernes Borgafjördur

  I dag leder majestætiske bjerge og smalle pas os til den historiske region Skagafjördur, som er berømt for sine glimrende opdræt af islandske heste. Vi vil derfor nok se farverige flokke af islandske heste, der græsser rundt omkring i landskabet. Området er også fyldt med historiske pladser, som gør historierne om de gamle vikinger håndgribelige.

  Vi fortsætter over Holtavörduheidi-plateauet og videre ind i det smukke Borgafjördur-distrikt. Dette område med skove, lavaformationer og grotter var et af de første, der blev beboet af vikinger, og mange konkrete steder er knyttet til de islandske sagaer.

  Vi overnatter i Reykjavík.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 6

  Laugavegur Center Hotel

  Hotellet er beliggende lige i hjertet af Reykjavik og omgivet af restauranter og butikker. På hotellet finder du den hyggelige restaurant Lóa Bar...

 • Dag 7 Besøg ved Den Blå Lagune, afrejse fra Island og ankomst til Danmark

  Vi sætter i dag kursen mod Den Blå Lagune, hvis konstante temperatur på 39-39 grader og turkisblå vand er en lise for sjælen. At ligge her i det mineralrige og kiselholdige vand omgivet af det islandske landskab er en helt særlig oplevelse.

  Efter besøget ved Den bLå Lagune vender vi mod lufthavnen, hvorfra vi flyver hjem til Danmark

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- eller 4-stjernede hoteller
 • 6 x morgenmad og 5 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Besøg i Thingvellir Nationalpark og det geotermiske område Geysir
 • Besøg ved vandfaldet Gullfoss
 • Sejltur på gletsjersøen Jökulsárloón
 • Besøg ved vandfaldet Godafoss
 • Besøg ved Mývatn-søen og Dimmuborgir-lavaformationerne
 • Byrundtur i Reykjavik
 • Besøg inkl. entré (værdi: 480 kr.) ved Den Blå Lagune
 • Dansktalende rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg 3.850 kr.
 • Fast plads i bussen 120 kr.
 • Administrationsgebyr 125 kr.
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Island

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved fly- og færgeforbindelser, og man skal kunne billedidentificere sig ved indrejse. Danske statsborgere behøver ikke visum til Island.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Møntfoden er islandske kroner, som kan hæves i banker og automater. Internationale kreditkort accepteres stort set overalt. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Tidsforskellen mellem Island og Danmark afhænger af, om vi har normal- eller sommertid herhjemme. Island bruger nemlig ikke sommertid. Ved sommertid er Island 2 timer bagud i forhold til Danmark, og om vinteren 1 time.

  Drikkepenge

  Drikkepenge gives som i Danmark efter hvilken service, man har fået, eller man runder op. Det anbefales at give et beløb til stuepiger på hoteller.

  Sikkerhed

  Brug sikkerhedsboks på værelset, eller få værdierne opbevaret i receptionen.

  Elektricitet

  Island benytter samme strømspænding og strømstik som i Danmark. Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark, bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU, er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Traditionel islandsk mad er kendetegnet ved primært at bestå af ingredienser, der kan opbevares gennem lange, mørke vintre uden brug af køleskab. Derfor var tørret fisk, heriblandt haj, fårekød – inklusive fåretestikler – samt pølser lavet af valle og blod, engang typisk kost for en islænding. Andre traditionelle retter er kogt fårehoved og syltetøj lavet på fårehoveder. Hvis du er nysgerrig, så snyd ikke dig selv for disse specialiteter på de islandske restauranter. De fleste restauranter har dog også okse- og svinekød, fjerkræ, vildt, vegetariske retter og alt godt fra havet.

  Fastfood er ikke udbredt på Island, men ét særligt fastfood-måltid bør du alligevel prøve: En pylsa er en islandsk hotdog, som umiddelbart ikke lyder af noget særligt. Forskellen finder du i råvarerne: Islandsk lam, svine- og oksekød – ofte økologisk – gør de islandske hotdogs til en helt anden oplevelse end dem, vi kender fra pølseboderne i Danmark.

  Det er sikkert at drikke postevand fra hanen i Island.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er derfor en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og et ekstra sæt tøj i håndbagagen. Temperaturen og vejrliget kan svinge en del, så det anbefales at medbringe en varm jakke, skiundertøj, regnjakke og lignende.

  Idéer til indkøb og museer

  Norge har en lang tradition for at lave uldsweatere og andre uldvarer i en høj kvalitet, og forretninger findes i alle større byer. Ligeledes skal man holde udkig efter lokalt produceret kunsthåndværk og design, som findes i rigt mål i Island. Flere steder er det også muligt at købe lammeskind af en høj kvalitet.

  Hvis du har en sød tand, så prøv også at pakke nogle islandske lakridskugler med hjem i kufferten. De findes i en vid række af smagsvarianter og mærker.

  Nogle museer giver rabat til studerende og personer over 65 år. Medbring derfor gerne billeddokumentation.

 • Fakta

  • Statsform: Selvstændig republik.
  • Hovedstad: Reykjavík med 122.853 indbyggere.
  • Befolkning: 343.518 indbyggere.
  • Religion: Luthersk-evangelisk (67,2 %), romersk katolsk (3,9 %), frikirke (4,8 %).
  • Sprog: Islandsk.
  • Areal: 103.000 km² (Danmark 43.094 km². Svalbard udgør 61.022 km².)
  • Klima: Islands kyster har subpolart kystklima. Generelt sørger den varme nordatlantiske strøm for en højere temperatur end de fleste andre steder på samme breddegrad på resten af kloden. Overordnet set er den sydlige del af Island varmere, fugtigere og med mere vind end den nordlige del.

Trustpilot