Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Nyhed! Oplev det magiske nordlys

Nyhed! Oplev det magiske nordlys

Nordlys over Island

5 dage fra 9.995 kr.

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Glæd dig til en magisk rundrejse i Island i den absolut bedste periode, når det fascinerende nordlys breder sig over stjernehimlen og sender kaskader af lys i grønne, violette og rødlige nuancer ud i vintermørket. På denne rejse har vi planlagt to nordlysudflugter, så vi optimerer chancerne for at kunne opleve naturens lysshow under åben himmel i de betagende islandske landskaber. Første nordlystur går til nationalparken Thingvellir og næste nordlysudflugt fører os ud i naturen uden for hovedstaden, Reykjavík.

Rejsen er også et møde med andre sider af vulkanøens storslåede natur, hvilket vi oplever på den berømte rute Den Gyldne Cirkel. Her venter det betagende vandfald Gullfoss, hvis vandmængder falder i flere niveauer, og som om vinteren er et helt særligt syn, når disen fra vandfaldet falder som is på de omgivende klippesider. Noget der ikke fryser til på trods af vinteren, er det geotermiske område ved Geysir, hvor den aktive gejser Strokkur med 5-7 min. mellemrum spyer søjler af kogende vand fra jordens indre hele 30 m op i luften.

Du får også god tid til at udforske Reykjavík i selskab med rejselederen samt tage på opdagelse på egen hånd blandt byens mange seværdigheder og kulturelle tilbud. Der er flere udsøgte restauranter inden for gåafstand af hotellet, og ellers ligger Reykjavíks strøg, Laugavegur, lige uden for hoteldøren, hvor du finder både caféer, restauranter og spændende forretninger.

Glæd dig fordi

 • Island er et af de bedste steder at opleve nordlyset fra
 • vi har base centralt i hyggelige og moderne Reykjavík på 4-stjernet hotel
 • du har hele to chancer for at opleve nordlyset på udflugterne ud under åben himmel
 • du oplever de største seværdigheder på den ikoniske rute Den Gyldne Cirkel
 • der venter en hyggelig byvandring i Reykjavík, hvor vi møder nutiden og fortiden
 • du får lejlighed til at smage islandske specialiteter og geotermisk bagt rugbrød
 • der er besøg i det tidligere bispesæde Skálholt og den termiske by, Laugarvatn
 • du får tid til at udforske den spændende hovedstad på egen hånd
 • du får et unikt indblik i Island fra rejselederen, der er dansktalende islænding
Antal dage
5 dages rundrejse
Pris
Fra 9.995 kr.
Afrejse fra
Aalborg, København

Danmarks bedste nordlysrejse til Island fordi

Du kan flyve fra både Aalborg og København

Vi har 4-stjernet base centralt i Reykjavík og har inkluderet det meste i prisen – plus der er mulighed for hvalsafari

Der er hele to chancer for at opleve nordlyset på naturskønne udflugter

Danmarks bedste nordlysrejse til Island fordi

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Keflavík og videre til hovedstaden Reykjavík

  Vi ankommer til Keflavík sidst på eftermiddagen og får vores første indtryk af Island på vej mod Reykjavík. Efter check-in på hotellet har du tid til i ro og mag at stifte bekendtskab med den interessante hovedstad.

  Næsten en tredjedel af Islands befolkning på 325.000 bor i landets hovedstad, der er en af verdens mindste. Men trods det har Reykjavík noget internationalt over sig og gør sig især bemærket, når det gælder musik, kunst og design.

  En første flot udsigt over Reykjavík kan du få fra Hallgrimskirken, hvis tårn kan ses fra det meste af byen. Kirken blev indviet i 1986, og det tog ikke mindre end 40 år at bygge den markante bygning. Caféerne ligger tæt på Austurstræti, Hafnarstræti og Bankistræti, og hvis du vil shoppe, er det også i dette område.

  Vi bor på et centralt hotel, der har en perfekt beliggenhed i hjertet af Islands største by og i gå-afstand til restauranter og shopping. Rejselederen står gerne til rådighed med tips til, hvor du skal gå hen eller hvad du kan opleve.

  Vi mødes igen om aftenen, hvor vi nyder en velkomstmiddag sammen.

  Inkluderede måltider: Velkomstmiddag.

  Her bor du dag 1-5

  Midgardur by Center Hotels

  Det 4-stjernede hotel ligger i hjertet af Reykjavík med byens mange muligheder lige udenfor døren, da hotellet ligger på byens største butiksst...

 • Dag 2 Den Gyldne Cirkel med de berømte seværdigheder, domkirken i Skálholt, rugbrødssmagning og nordlys-jagt i nationalparken Thingvellir

  Der venter os en begivenhedsrig dag fyldt med spændende oplevelser. Den Gyldne Cirkel er betegnelsen for ruten med tre af Islands mest berømte seværdigheder. Vi starter med at mærke historiens vingesus i nationalparken Þingvellir (Thingvellir), hvor verdens måske ældste parlament blev grundlagt, og hvor man mødtes for at løse stridigheder og vedtage nye love. Det var på netop dette historiske sted, at den islandske republik blev udråbt den 17. juni 1944. Þingvellir er også en geologisk oplevelse, da det er her den europæiske og nordamerikanske kontinentalplade mødes.

  Turen går videre til det geotermiske område ved Geysir, hvor gejseren Strokkur med 5-7 minutters mellemrum sender søjler af kogende vand 30 m op i luften. Naturens kræfter er også på spil ved det mægtige vandfald Gullfoss, der er et af de smukkeste i Island. Vandfaldet er en del af den vandrige elv, Hvitá, og vandmasserne kommer især fra gletsjeren Langjökull. Først falder vandet 32 m ned for derefter at fortsætte gennem en 70 m dyb kløft. Disen og finregnen, som dannes over vandfaldet, er med til at ise omgivelserne mere og mere til – og i særligt kolde perioder kan end ikke de vældige fossende kræfter stå imod kong vinters kulde.

  I løbet af dagen besøger vi også den tidligere hovedstad og det tidligere bispesæde Skálholt, der gennem mere end 700 år var et vigtigt omdrejningspunkt for kultur og uddannelse. Skálholt er især kendt for sin hvide kirke, der fortsat har status som domkirke, og vi ser den stræbe majestætisk mod himlen i det ellers flade landskab.   

  Omkring 90 procent af alle islandske hjem er opvarmet med energi hentet op fra undergrunden. Vandet er uhyre varmt, og et par tusinde meter nede når temperaturen nemt op på flere hundrede grader celsius. Den termiske energi bliver bl.a. også brugt til at opvarme drivhuse, og det er overraskende, hvad der dyrkes i de opvarmede drivhuse under så nordlige himmelstrøg. En anden helt særlig brug af den termiske energi får vi lov at opleve i byen Laugarvatn, når vi besøger et geotermisk bageri. Her har vi fornøjelsen af at smage det runde islandske rugbrød, der efter at have tilbragt cirka 24 timer i en stor gryde gravet ned i jorden, er færdigbagt og klar til en klat smør.

  Når stjernerne lyser i den vinterklare nat, og månen oplyser landskabet, tager vi på jagt efter nordlyset. Naturligvis kan man ikke give garantier, når det gælder dette fascinerende naturfænomen, men islændingene ved, hvor der er størst sandsynlighed for at se nordlyset danse. Hvis betingelsen om klart vejr er opfyldt, kører vi ud i den islandske ødemark. Målet er i udgangspunktet nationalparken Þingvellir, men er nordlyset i et andet område, kører vi derhen, hvor nordlyset fører os hen. 

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Byvandring i Reykjavík med lokalbesøg og smagning af islandske specialiteter, eftermiddagen fri til egne oplevelser og nordlysudflugt om aftenen

  Efter morgenmaden tager vi ud på en byvandring, hvor vi både får indsigt i byens historie og får en fornemmelse for livet, der leves i det moderne Island. Vi besøger blandt andet et design studio, og vi inviteres indenfor hos en lokal kunstner. Undervejs på byvandringen hører vi også om de islandske madtraditioner, og det bliver heldigvis ikke kun ved ordene – vi skal nemlig selv smage på nogle af de mest berømte islandske specialiteter.

  Eftermiddagen er fri til egne oplevelser i den hyggelige og overskuelig by, hvor du kan få storbypulsen op med et utal af shoppingmuligheder og lækker gastronomi, hvis du fortsat her mere plads i maven efter at have smagt de lokale delikatesser. Du kan også prøve at besøge en af byens mange svømmehaller, der nyder godt af den termiske aktivitet i undergrunden med sit naturligt opvarmede badevand.

  Senere på aftenen er det tid til endnu en tur ud under den åbne nattehimmel, der forhåbentligt er fyldt med lysende stjerner og de dansende tæpper af himmel-ild i de smukkeste grønne og violette nuancer.   

  De gamle vikinger forklarede nordlyset med, at det var genskin fra de kvindelige krigsgudinders skjolde og rustninger, da det var tegn på, at et stort slag var på vej. En anden vikingeforklaring lyder, at nordlyset viste broen Bifrost, som ledte de faldne krigere til efterlivet i Valhalla. I dag ved vi, at det lysende fænomen skyldes solpartikler, der kolliderer med jordens magnetfelt. På trods af den mere jordnære forklaring, ændrer det dog ikke ved, at nordlyset er et helt exceptionelt magisk naturfænomen at være vidne til.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 4 Tid til egne oplevelser og mulighed for hvalsafari

  Dagen i dag er fri til på egen hånd at udforske Reykjavík, men vil du gerne krydre dagen med at opleve Islands storslåede natur fra søsiden, kan du stikke med til søs på en hvalsafari. 

  Rejselederen står gerne til rådighed med indspark til, hvad du skal opleve i dag, hvis du ikke kan vælge mellem de mange spændende muligheder. 

  Har du lyst til at tage på museum, er det oplagt at besøge Nationalmuseet, der med sine mange spændende udstillinger giver et fantastisk indblik i landets historie fra vikingetiden og frem. Er du kunstinteresseret, er det værd at besøge Nationalgalleriet, der ligger i en smuk bygning centralt i Reykjavík fyldt med værker af islandske og internationale kunstnere. Er du mere til udendørs kunstoplevelser, kan du besøge den smukke skulpturpark ved siden af Hallgrimskirken, der byder på værker af Islands mest berømte billedhugger, Einar Jónsson.

  Når sulten melder sig i løbet af dagen, er det en god idé at lægge vejen ned forbi havneområdet, hvis du er til alt godt friskfanget fra havet. Det er også her, du finder loppemarkedet Kolaportið, hvor du kan sikre dig et vaskeægte, islandsk loppefund (loppemarkedet afholdes hver weekend).

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Hvalsafari ud for Reykjavík

  Der venter en mageløs maritim oplevelse, når vi sejler ud fra Reykjavíks havn og sætter kursen cirka 15 sømil ud for at få øje på nogle af Islands havdyr. Ud over havfugle er der gode chancer for at se delfiner, sæler, pukkelhvaler, spækhuggere og vågehvaler. En havekspert fortæller undervejs om dyrelivet, imens der holdes udkig. Der er kaffefaciliteter om bord på båden, og der er mulighed for at gå indendørs, hvis man hellere vil opleve hvalsafarien bag store ruder, der giver et godt udsyn.  Tag dit varmeste tøj på, og er det ikke nok, så er der særlige termodragter om bord, som man kan låne.  OBS: Hvaler, vind og vejr er uforudsigelige størrelser, og vi tager derfor forbehold for afvikling af turen. Hvalsæsonen kan skifte fra år til år og kan derfor ikke garanteres.

  595 kr. pr. person

 • Dag 5 Formiddagen fri til egne oplevelser og hjemrejse

  Du har tid til de sidste oplevelser i den smukke islandske hovedstad, inden vi sætter kursen mod lufthavnen ved Keflavík, hvor flyet hjem til Danmark venter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 4-stjernet hotel centralt i Reykjavík
 • 4 x morgenmad og 3 x 3-retters aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Udflugten "Den Gyldne Cirkel" med nationalparken Thingvellir, gejseren Strokkur og vandfaldet Gullfoss
 • Besøg i den tidligere hovedstad og bispesæde Skálholt med den historiske kirke
 • Besøg i den termiske by Laugarvatn med smagsprøver af sandbagt rugbrød
 • Nordlysudflugt til nationalparken Thingvellir
 • Byvandring i Reykjavík inkl. smagning af islandske specialiteter
 • Nordlysudflugt i naturen uden for Reykjvavík
 • Dansktalende rejseleder

Tillæg pr. person

 • Tilslutning fra Aalborg lufthavn kr. 750
 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.650
 • Hvalsafari (dag 4) kr. 595
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 25 januar 2021 5 dage Aalborg
  København
  9.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 750 kr. per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - København 25/01-2021   kl. 10:30 25/01-2021   kl. 11:15
   København - Reykjavik Kef 25/01-2021   kl. 13:05 25/01-2021   kl. 15:25
   Reykjavik Kef - København 29/01-2021   kl. 15:00 29/01-2021   kl. 19:10
   København - Aalborg 29/01-2021   kl. 20:50 29/01-2021   kl. 21:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Reykjavik Kef 25/01-2021   kl. 13:05 25/01-2021   kl. 15:25
   Reykjavik Kef - København 29/01-2021   kl. 15:00 29/01-2021   kl. 19:10
   Se flytider
 • 15 februar 2021 5 dage Aalborg
  København
  9.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 750 kr. per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - København 15/02-2021   kl. 10:30 15/02-2021   kl. 11:15
   København - Reykjavik Kef 15/02-2021   kl. 13:05 15/02-2021   kl. 15:25
   Reykjavik Kef - København 19/02-2021   kl. 14:00 19/02-2020   kl. 18:10
   København - Aalborg 19/02-2021   kl. 20:50 19/02-2021   kl. 21:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Reykjavik Kef 15/02-2021   kl. 13:05 15/02-2021   kl. 15:25
   Reykjavik Kef - København 19/02-2021   kl. 14:00 19/02-2021   kl. 18:10
   Se flytider
 • 22 februar 2021 5 dage Aalborg
  København
  9.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 750 kr. per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - København 22/02-2021   kl. 10:30 22/02-2021   kl. 11:15
   København - Reykjavik Kef 22/02-2021   kl. 13:05 22/02-2021   kl. 15:25
   Reykjavik Kef - København 26/02-2021   kl. 14:00 26/02-2021   kl. 18:10
   København - Aalborg 26/02-2021   kl. 20:50 26/02-2021   kl. 21:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Reykjavik Kef 22/02-2021   kl. 13:05 22/02-2021   kl. 15:25
   Reykjavik Kef - København 26/02-2021   kl. 14:00 26/02-2021   kl. 18:10
   Se flytider
 • 01 marts 2021 5 dage Aalborg
  København
  9.995 kr. Bestil Se flytider Skjul flytider
  • Afrejse fra Aalborg

   + 750 kr. per person Bestil
   Flytider
   Aalborg - København 01/03-2021   kl. 10:30 01/03-2021   kl. 11:15
   København - Reykjavik Kef 01/03-2021   kl. 13:05 01/03-2021   kl. 15:25
   Reykjavik Kef - København 05/03-2021   kl. 14:00 05/03-2021   kl. 18:10
   København - Aalborg 05/03-2021   kl. 20:50 05/03-2021   kl. 21:35
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Reykjavik Kef 01/03-2021   kl. 13:05 01/03-2021   kl. 15:25
   Reykjavik Kef - København 05/03-2021   kl. 14:00 05/03-2021   kl. 18:10
   Se flytider

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Island

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”. Alle udenlandske gæster i Island kan få refunderet den islandske moms med en besparelse på ca. 15%, såfremt man rejser fra Island inden 3 måneder efter, at købet er foretaget. Købsprisen skal være mindst ISK 4.000 (inkl.moms) pr.forretning. Alle varer (undtagen uldvarer) skal forevises tolderne, inden der checkes ind. I Keflavík lufthavn gælder dette kun tax-free fakturaer, hvor tilbagebetalingsbeløbet overstiger ISK 5.000. På alle andre fakturaer bliver momsen refunderet kontant i Landsbanki Islands filial i afgangshallen.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden hedder islandsk krone (ISK). Kontanter kan hæves i bankerne, bl.a. i lufthavnen og ii pengeautomater (ATM’s) rundt omkring i landet. Alle gængse internationale kreditkort kan bruges, dog er American Express ikke så udbredt. Det er en god idé at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  I forhold til dansk tid er Island en time ”bagud” om sommeren og to om vinteren.

  Drikkepenge

  Der har ikke været tradition for drikkepenge på Island, men det er dog blevet mere og mere almindeligt f.eks. på restauranter, barer, caféer og i taxaer. Det er ikke påkrævet, men vi synes alligevel, at det er god skik at runde op eller give 10 % ekstra på de nævnte steder.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, og bliver så fornyet. Ellers kan man af miljøhensyn genbruge håndklæderne mere end en gang. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er en god ide at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, og beløbet refunderes ved returnering. Kriminaliteten på Island er meget lav, men vi anbefaler alligevel, at du passer på dine værdier.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Island har samme strømstyrke og stik som Danmark.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes landekoden +45. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Der er god internetforbindelse på hotellerne.

  Mad & drikke

  Island byder på en lang række lækre specialiteter, hvor hovedingredienserne er fisk, lamme- og hestekød. Det er også muligt at smage tørfisk, der oftest er lufttørret kuller, torsk eller havkat. Hákarl er modnet haj, og består af kød fra den store gråhaj. Kødet har ligget i jorden i nogle måneder, og er ofte stærkt lugtende fiskebidder, der skylles ned med en kold snaps. Mange af restauranterne er af meget høj kvalitet og pris. Nogle restauranter serverer sumarréttir, der er en turistmenu til en fast lav pris. (Typisk mellem 100-150 kr). Man kan drikke vandet fra hanen, hvis ikke andet er oplyst.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge på offentlige steder og arbejdspladser.

  Indkøb

  Frimærker og tobak kan købes på posthus samt i mange kiosker, lokale købmænd og supermarkeder.

  Åbningstider:

  Butikker:
  Generelt åbent hverdage 9.00 – 18.00. Lørdag 10.00 – 13.00/14.00/15.00.
  Nogle supermarkeder har åbent indtil 23.00 alle dage.
  Banker:
  Mandag – fredag 9.30 – 17.00. Lørdag/søndag lukket.
  Posthuse:
  Mandag – fredag 9.00 – 16.30.
  Restaurant/café/bar:
  Generelt åbent kl. 10.00-01.00 alle dage.
  Natklubber:
  Hverdage til kl. 01.00. I weekenderne til kl. 05.00.

 • Fakta

  • Statsform: Island er en republik
  • befolkning: 339.700 indbyggere.
  • Hovedstad: Reykjavik.
  • Religion: Protestanter.
  • Sprog: Islandsk.
  • Areal: 103.001 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Højeste punkt: Hvannadalshnjúkur på 2.119 m.
  • Klima: Island ligger på grænsen mellem den tempererede og den polare klimazone. Golfstrømmen bevirker imidlertid, at den sydlige del af Island har forholdsvis milde temperaturer, og dermed ligger gennemsnitstemperaturen i januar på omkring 0°C.

Trustpilot