Ring til os 70 22 66 00

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Ingen der rejser til Israel kommer upåvirket hjem! En rejse til Israel er en rejse gennem 4.000 års historie, men også et møde med det moderne Israel, som uvægerligt giver et indblik i det politiske spil og de konflikter, som i generationer har fundet sted i regionen.

De bibelske fortællinger bliver nærværende på en rejse til Israel

For mange vil en rejse til Israel være genopfriskning af de bibelske fortællinger fra barndommens skolegang. Det er en speciel oplevelse at besøge Bebudelseskirken i Nazaret, der er bygget, hvor man mener, at Jomfru Maria boede, og hvor englen Gabriel bebudede, at hun ventede Guds søn. Mange bibelske fortællinger er knyttet til Genesareth Sø, der ud over at ligge ca. 200 m under havets overflade også har et behageligt klima året rundt. Som voksen boede Jesus i Kapernaum ved søens nordlige bred og udførte mange af sine mirakler i området omkring søen.

Mød de tre store religioner i hellige og kontrastfyldte Jerusalem

De tre store religioner – jødedommen, kristendommen og islam – fylder meget, og alle tre er især nærværende i Jerusalem, da både jøder, kristne og muslimer anser byen som hellig. Ved Grædemuren, som er resterne af muren omkring Kong Herodes’ tempel, der blev ødelagt af romerne i år 70, står sortklædte, ortodokse jøder henført i bøn. I Jerusalem blev Jesus dømt og korsfæstet, og her ligger kristendommens mest betydningsfulde lokalitet, Gravkirken. Det var også i Jerusalem, som i Koranen bliver omtalt som ”det fjerneste sted”, at profeten Muhammed steg op gennem de syv himle.

På din rejse til Israel vil du opleve at kontrasterne er slående i Jerusalem. Her finder man et stort antal ultra-ortodokse jøder, som stadig lever et liv, som man gjorde i Østeuropa i 1600-tallet, og at se dem i gadebilledet sammen med moderne unge israelere i trendy shorts og korte bluser er tankevækkende.

Varieret natur – fra virkelig salt saltvand til historiefyldte historiske grotter

De fleste, der rejser til Israel, besøger naturligvis også jordens laveste punkt, Det Døde Hav, som ligger 423 m under havets overflade. Saltindholdet ligger på omkring 31 %, så du kan roligt læne dig tilbage og stole på, at saltet holder dig oppe. Vandet er i øvrigt så rigt på mineraler, at der er tale om en wellness-oplevelse.

I Qumran-grotterne i den nordvestlige ende af Det Døde Hav fandt man i perioden 1947-1956 Dødehavsrullerne – mere end 900 skriftruller, som kunne dateres til perioden fra 250 f. Kr. til 50 e. Kr., og som dermed er de ældste hebraiske skrifter, der nogensinde er fundet.

På et landkort fylder Israel, der er på størrelse med Jylland, ikke meget. Ikke desto mindre er der fire klimazoner i området – kystsletten langs Middelhavet, bjergområderne, Jordan-dalen og Negev-ørkenen. I nord er landskabet klædt i grønne skove og i syd et rødligt ørkenlandskab. Siden FN’s oprettelse af staten Israel i 1948 har grænsedragningen rykket sig, da Israel har annekteret bl.a. Vestbredden og Golanhøjderne uden omverdenens billigelse.

I størstedelen af landet er vand en knap ressource, og takket være innovation, når det gælder vandings- og landsbrugsteknologi bliver der dyrket frugt og grønt i stor stil – noget som de mange, der valgte et ophold i kibbutz i 60’erne og 70’erne, sikkert kan nikke genkendende til. Men som så meget andet har kibbutzerne undergået en modernisering og er nu privatiserede. Det er under 2 % af befolkningen, der i dag bor i kibbutz, men kibbutzerne spiller trods det en stor rolle for israelernes selvforståelse som stedet, hvor man finder ”det gode liv.”

Rundrejser til Israel

På vores indholdsrige rundrejser får du et nuanceret billede af Israel, og det skyldes ikke mindst vores rejseledere. Med stor indsigt og viden formidler de baggrunden for de udfordringer, som Israel og Mellemøsten står overfor, samtidig med at du kommer på en rejse tilbage i tiden.

Find din næste rejse til Israel nedenfor.

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Israel

  Pas og visum

  Passet skal være gyldigt i minimum seks måneder fra den dag, du forlader Israel. Sikkerhedsniveauet i lufthavnene i Israel er høj, og indeholder passet stempler fra Syrien, Libanon, Iran eller Irak, giver det som regel anledning til ekstra kontrol.

  Bemærk, at paskontrollen i Israel ikke stempler direkte i passet, men i stedet udleverer et lille indrejsekort, som skal opbevares i passet indtil udrejse.

  Visum er ikke påkrævet for skandinaviske statsborgere.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri/stivkrampe og Hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen hedder nye israelske shekels (NIS). Det er nemt og ofte fordelagtigt at veksle euro eller amerikanske dollars i lufthavnen ved ankomsten, ligesom man kan hæve i pengeautomater med sit kreditkort overalt i landet. Husk at medbringe pas ved enhver veksling/hævning i banker. De fleste forretninger, restauranter og hoteller accepterer kreditkort. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Tidsforskellen mellem Danmark og Israel er +1 time i forhold til dansk normaltid.

  Transport

  I Israel rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, og standarder og forhold er derfor ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold, og vi har naturligvis valgt en god kategori med aircondition.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da drikkepenge ofte er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og caféer er det kutyme at give 15 %, og det er velset at give serveringspersonalet på hotellet 15 % i drikkepenge for de drikkevarer, man køber.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Israel, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis, og man skal udvise agtpågivenhed ved større forsamlinger. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom i større menneskemængder. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Husk oplader til f.eks. kamera og mobil. Israel bruger 220 volt, og de fleste steder kan danske stik anvendes.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Israel er en ny nation bestående af oprindeligt bosatte og tilflyttere, og det sætter sit præg på landets madkultur. Man bliver præsenteret for mellemøstlige specialiteter som humus, falafel, couscous og andre retter fra de mange forskellige lande, som de jødiske indvandrere repræsenterer. Frisk frugt og friske grøntsager og i det hele taget friske, lokale råvarer kendetegner det israelske køkken. På menukortet vil man både finde grillet kød med ris og ”gefilte fish”, der er en slags fiskefrikadelle.

  Vand fra hanen kan godt drikkes, men det smager ofte anderledes end dansk postevand. Vand på flaske fås overalt til en rimelig pris.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Politiske forhold

  Rejselederne på vores rejser til Israel vil naturligvis formidle om den komplekse politiske situation, der eksisterer i regionen, og de involverede parters interesseområder. Vi gør opmærksom på, at nogle udflugter går til områder, som Israel har annekteret uden omverdenens billigelse, bl.a. Vestbredden og Golanhøjderne. Vi forsøger på ingen måde at promovere disse som israelske eller tage politisk stilling – vores interesse gælder udelukkende historien og de mange kulturskatte, der har været i regionen i flere tusinde år.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og ekstra tøj i håndbagagen.

  Møde med en anden kultur

  I Israel er lørdagen den store hviledag. Sabbatten begynder ved solnedgang fredag aften og slutter ved solnedgang lørdag aften. Alle jødiske helligdage begynder ved solnedgang aftenen før helligdagen og slutter ved solopgang dagen efter helligdagen. Banker, kontorer og statslige institutioner holder lukket, men i de større byer er mange restauranter, caféer og biografer åbne selv på helligdage. De fleste offentlige transportmidler kører ikke på sabbatten og på helligdage, men taxaer kører som regel.

  Ved besøg i kirker, moskéer osv. forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen.

 • Fakta om Israel

  • Statsform: Parlamentarisk demokrati.
  • Hovedstad: Staten Israel anser Jerusalem som hovedstad – 865.000 indbyggere.
  • Befolkning: 8,3 mio. indbyggere.
  • Religion: 75,6 % jøder (67 % er født i Israel), den øvrige del er primært muslimer.
  • Sprog: Israel har to officielle sprog – hebraisk og arabisk.
  • Nationaldag: 14. maj. Uafhængighed i 1948.
  • Areal: 20.770 km² – halvt så stort som Danmark.
  • Klima: Klimaet i Israel varierer meget mellem de forskellige regioner. Den nordlige del af Israel har et typisk middelhavsklima med milde, men regnfulde vintre (november-marts), mens de mere højtliggende regioner har tørre og køligere vintre. Jordan-dalen har varme og tørre somre og behagelige vintre, mens Negev-området og de sydlige regioner har mere ørkenlignende forhold. I bjergområderne forekommer snefald i vinterhalvåret, og om foråret og sommeren blæser der ind i mellem varme vinde, som giver høje temperaturer.

Trustpilot