Ring til os 70 22 66 00
Bethlehem - Risskov Rejser

Omfangsrig og populær rejse med
halvpension og 4-stjernede hoteller

Omfangsrig og populær rejse med
halvpension og 4-stjernede hoteller

Israel før & nu

8 dage fra 12.495 kr.

Tag med på en spændende rundrejse i Israel. Rejsen tager udgangspunkt i den rige tusindårige historie og de kulturskatte, der er at finde i området. Det er f.eks. tankevækkende at stå på Oliebjerget med udsigt til Jerusalems gamle bydel. De bibelske byer – bl.a. Nazareth, Kapernaum, Tabgha og Kana – ligger som perler på en snor i et bakket landskab i Galilæa, der er en naturskøn kulisse til de bibelske fortællinger. På rundrejsen går turen også til byen Qumran ved Det Døde Hav, hvor man fandt Dødehavsrullerne, som er et af de mest betydningsfulde arkæologiske fund i Mellemøsten. Det moderne Israel møder vi bl.a. på rejsen, når vi hilser på beboerne i en kibbutz på Karmelbjerget.

Glæd dig fordi

 • du oplever Betlehem og får en hel dag i Galilæas bibelske byer
 • der venter en naturskøn sejltur på Genesaret-søen og en dukkert i Det Døde Hav
 • et kibbutz-besøg giver indblik i israelernes hverdag
 • du oplever Jerusalems gamle bydel med Oliebjerget, Via Dolorosa og gravkirken
 • du ser, hvor Jesus blev døbt, og hvor Dødehavsrullerne blev fundet
 • Masada-fæstningen ved Det Døde Hav er en uforglemmelig oplevelse
 • du bl.a. ser Dødehavsrullerne på Israelmuseet
 • der er inkluderet halvpension og 4-stjernede hoteller
Antal dage
8 dages rundrejse
Pris
Fra 12.495 kr.
Afrejse fra
København

Danmarks bedste rundrejse til Israel fordi

Du får en omfangsrig rundrejse til en virkelig skarp pris – endda med halvpension og 4-stjernede hoteller inkluderet!

Der er mulighed for en dukkert i Det Døde Hav!

De dansktalende lokalguider er bosat i Israel og har en enorm viden om landet

Danmarks bedste rundrejse til Israel fordi

Hør en af vores rejseledere fortælle om rejsen til Israel i videoen her

Mød din rejseleder

Cathrine Yaron - Rejseleder - Risskov Rejser
Oplev Israel med Cathrine Yaron

Cathrine flyttede til Israel i 1977, hvor hun stadig bor med sin familie. Siden 2004 har Cathrine arbejdet som rejseleder, og takket være Cathrines store ekspertise og indsiderviden kan du glæde dig til et helt særligt indblik i dagligdagen for indbyggerne og høre en masse om den spændende historie, arkæologi, kultur og politik.


Læs mere om Cathrine Yaron

Michal Gelbart: Israel er som en lagkage!

Michal Gelbart elsker at guide i Israel, hvor hun har boet det meste af sit liv. Hun taler flydende dansk og har stor erfaring i at vise sit land frem og give fortællinger om Israels mange seværdigheder – lige fra de historiske bymiljøer til den frodige og grønne nordlige del af landet og de golde ørkenlandskaber mod syd. “Israel er fascinerende – som en lagkage”, siger hun! “Det er som at opdage et nyt lag og derefter et nyt lag; af kulturhistorie, natur, arkæologi, religioner og sidst, men ikke mindst, så mange forskellige mennesker.”

 


Læs mere om Michal Gelbart

Oplev Israel med Bente Jonas

Bente Jonas er født og opvokset i Danmark og har boet i Jerusalem siden 1969. Hun har arbejdet som guide i mange år og har stor erfaring med at guide skandinaviske grupper med interesse for de 3 store religioner og de mange forskellige kulturer i Israel. Som lokalt bosiddende guide er Bente i stand til at fortælle om religionerne, Israels historie, sociale forhold, kultur, kunst, sport, landbrug, skole- og sygehusvæsen, det politiske system, sprog etc. med stor viden.


Læs mere om Bente Jonas

Li har boet 40 år i Israel

Li er autoriseret turistguide i Israel. Hun er født af en dansk mor og en svensk far og er opvokset i både Stockholm og København.
Hun har nu boet i Israel i over 40 år og har studeret historie på det Det Hebraiske Universitet i Jerusalem. Derudover har hun gået 2 år på Turistministeriets guideskole, hvorfra hun blev færdiguddannet guide i 1980.


Læs mere om Li Neumann

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Israel

  Rundrejsen med rejseleder til Israel starter i Tel Aviv, hvor vi efter ankomst kører nordpå til vores hotel i området ved Genesaret-sø, hvor vi bor de næste tre nætter.

  Inkluderede måltider: Aftensmad eller platte på hotelværelset (afhængig af ankomsttidspunkt).

   

  Her bor du dag 1-3

  Prima Galil Tiberias Hotel

  Det 4-stjernede hotel ligger centralt i den historiske by Tiberias og har udsigt over byen og Genesaret-søen. Hotellet er en god base for at udfor...

  • Bemærk

   Bemærk venligst, at vi på dag 1-3 anvender forskellige hoteller afhængigt af datoen. På nogle afgange bor vi derfor på Royal Plaza Tiberias, eller Shaar Golan. Læs nærmere under hver enkelt afgang.

 • Dag 2 Den hellige by Safed, havnebyen Akko og Haifa

  Rejsen går til Safed, som siden 1400-tallet har været center for studiet af de hellige, jødiske skrifter. Safed er sammen med Jerusalem, Hebron og Tiberias jødedommens fire hellige byer. Byen ligger på Meron-bjergets skråninger, og den labyrintiske by emmer af atmosfære.

  Fra Safed fortsætter rundrejsen til Akko, der var en betydningsfuld havneby fra oldtiden og indtil, Haifa overtog rollen som Israels vigtigste havneby. I mere end 2.000 år har mange herskere sat deres spor i Akko og efterladt imponerende bygningsværker. Rejsen fortsætter til Haifa, og her er oplevelserne bl.a. Baha’i-templet med de smukke haver.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Udflugt til Kapernaum, Tabgha og Nazareth

  Denne dag på ferien sættes der billeder på fortællingerne fra Bibelen. Heldagsturen i Galilæa begynder ved Genesaret Sø, hvor Jesus udnævnte sine første disciple, Peter og Andreas, og der venter en dejlig sejltur på søen. Rejsen fortsætter til Tabgha, hvor over 5.000 mennesker blev bespist med to fisk og fem brød. I Kapernaum boede disciplen Peter, og der er bygget en moderne kirke på stedet.

  Vi rejser til Saligprisningernes Bjerg, som man mener er stedet, hvor Jesus holdt sin bjergprædiken. Syd for Tiberias ved Jordan-floden ligger Yardenit, der traditionelt er anerkendt af kristendommen som det sted, hvor Jesus blev døbt. Efter besøget her går rundrejsen videre til den hellige by, Nazaret. Her besøger vi Bebudelseskirken, som menes at være bygget dér, hvor englen Gabriel bebudede Jesu fødsel, og vi ser også Josefskirken, som ligger, hvor det siges, at Josefs hus og værksted lå.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 4 Besøg i kibbutz og den romerske by Caesarea

  På rundrejsen besøger vi en kibbutz og får et førstehåndskendskab til kibbutzlivet. Rejsen fortsætter til Caesarea, og både byen og området var i en periode på flere hundrede år dækket af sand og hav, og først i 1950’erne fik man kendskab til de imponerende bygningsværker, som den romerske Kong Herodes lod bygge. Vi ser det romerske teater med plads til 5.000 tilskuere og korsfarerfæstningen.

  Dernæst rejser vi til Tel Aviv, som er Israels vigtigste økonomiske by med en historie, der kun går 100 år tilbage i tiden. Vi får et indtryk af Tel Aviv, inden rejsen fortsætter til Jaffa, og her kan man virkelig tale om en rejse tilbage i tiden. Udgravninger har vist, at Jaffa kan dateres tilbage til 1800 f. Kr., og den er i dag en smuk og restaureret kunstnerby. De næste fire nætter af ferien overnattes der i Jerusalem.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

   

  Her bor du dag 4-8

  ibis Jerusalem City Center Hotel

  Det moderne hotel ligger centralt i Jerusalem blot minutter fra den historiske, ældre bydel samt indkøbscenteret Ben Yehuda Pedestrian...

  • Bemærk

   Bemærk venligst, at vi på dag 4-8 anvender forskellige hoteller afhængigt af datoen. På nogle afgange bor vi derfor på Tryp Hotel eller Hotel Shani. Læs nærmere under hver enkelt afgang.

 • Dag 5 Jerusalems gamle bydel, Getsemane Have og fødselskirken i Bethlehem

  Denne dag på ferien i Israel bruger vi i Jerusalem, der er en ganske særlig by på grund af den rolle, som den spiller for millioner af mennesker. Vi kører først til Oliebjerget, som ligger i højdedraget øst for Jerusalem, og nyder udsigten over den gamle bydel, der ligger i Østjerusalem bag en imponerende bymur. Muren er opført 1520 – 1566 og har en omkreds på 4.870 m. Otte byporte giver adgang til den gamle bydel, som er opdelt i et kristent, et muslimsk, et jødisk og et armensk kvarter.

  Ved foden af Oliebjerget ligger Getsemane Have, hvor Jesus tilbragte sine sidste dage, og hvor Judas kyssede ham. Vi besøger haven og ser de ældgamle oliventræer. Et stenkast fra haven ligger en af de mest interessante ortodokse kirker i Jerusalem. Siden 100-tallet er stedet betragtet som Jomfru Marias grav, og i 400-tallet byggede byzantinerne en kirke op omkring graven – senere blev korsriddere begravet i kirken. Fra Getsemane starter vores tur gennem Jerusalems gamle by.

  Vi går gennem det muslimske kvarter tæt ved Tempelbjerget og følger Via Dolorosa til Golgata, og som menes at være den vej, Jesus fulgte. Gravkirken ligger ved Golgata, og i kirken opbevares nogle af de vigtigste kristne relikvier. Vi går gennem det armenske og jødiske kvarter til Zion-bjerget og ser Dormition-klosteret og værelset, hvor Jesus indtog sit sidste måltid. Om eftermiddagen tager vi på en udflugt til Bethlehem. Fødselskirken er Bethlehems absolut største attraktion, da den er bygget over den grotte, som man på et tidligt tidspunkt udpegede som stedet for Jesu fødsel.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 6 Israel-museet og Yad Vashem Holocaust Memorial

  Vi tilbringer det meste af denne dag på ferien i Vestjerusalem, som er den nye og moderne del af byen. Udefra ser vi bl.a. det israelske parlament, Knesset, og besøger Israelmuseet, som er landets nationalmuseum. En af museets attraktioner er ”Shrine of the Book“ med de sjældne bibelske skrifter, bl.a. de berømte Dødehavsruller.

  Der er besøg på Yad Vashem Holocaust Memorial, som er et mindesmærke for de millioner af jøder, der døde i Holocaust under 2. verdenskrig. Yad Vashem mindes ikke blot de døde, men også de mennesker og samfund, der hjalp jøderne under krigen, og derfor kan man f.eks. se en fiskerbåd fra Gilleleje, der har været brugt til at fragte danske jøder til Sverige. Vi kører lidt uden for Jerusalem – til landsbyen Ein Karem. Det er Johannes Døberens fødeby, og vi ser kirken og nyder atmosfæren i den maleriske landsby.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 7 Udflugt til Det Døde Hav med klippefæstningen Masada og Qumran-hulerne

  Rundrejsen går til byen Qumran, hvor man i perioden 1947 – 1956 fandt Dødehavsrullerne. De 800 skriftruller blev fundet i 11 grotter og er blevet dateret til perioden 250 f. Kr. til 50 e. Kr. og udgør et meget betydningsfuldt arkæologisk fund.

  Rejsen fortsætter til Masada, hvor vi ser fæstningsværket på det 450 m høje plateau, der rejser sig over Det Døde Hav. Fæstningsværket er bygget af Kong Herodes, og vi tager tovbanen til toppen og ser resterne af det oprindelige bygningsværk. Om eftermiddagen går rejsen forbi Det Døde Hav, hvor vi tager en dukkert, før vi kører tilbage til Jerusalem.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 8 Tid til de sidste oplevelser og afrejse fra Israel

  Du har tid til at få de sidste oplevelser i hus, inden der køres til lufthavnen i Tel Aviv, hvorfra vi flyver hjem. Afrejse ligger enten eftermiddag eller aften alt efter den valgte dato.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på gode 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Den gamle bydel i Jerusalem med Oliebjerget, Via Dolorosa og gravkirken
 • Udflugt til klippefæstningen Masada, Qumran og mulighed for at bade i Det Døde Hav
 • Sejltur på Genesaret-søen
 • Udflugt til Haifa med Bahai-templet og de smukke haver
 • Udflugt til Bethlehem med fødselskirken
 • Udflugt til Akko med Johanitterfæstningen
 • Udflugt til Nazareth, Tabgha og Kapernaum
 • Besøg på Israelmuseet med de berømte Dødehavsruller
 • Besøg i en kibbutz
 • Drikkepenge til lokalguide og chauffør (værdi kr. 200)
 • Dansktalende rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 3.600
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Israel

  Pas og visum

  Passet skal være gyldigt i minimum seks måneder fra den dag, du forlader Israel. Sikkerhedsniveauet i lufthavnene i Israel er høj, og indeholder passet stempler fra Syrien, Libanon, Iran eller Irak, giver det som regel anledning til ekstra kontrol.

  Bemærk, at paskontrollen i Israel ikke stempler direkte i passet, men i stedet udleverer et lille indrejsekort, som skal opbevares i passet indtil udrejse.

  Visum er ikke påkrævet for skandinaviske statsborgere.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler og lignende) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Vaccinationer og medicin

  Kontakt egen læge eller Danske Lægers Vaccinations Service på www.sikkerrejse.dk for at få rådgivning om, hvilke vaccinationer der er påkrævet eller anbefales i forbindelse med din rejse. Som grundregel bør du sikre dig, at du har en gyldig vaccination mod difteri/stivkrampe og Hepatitis A.

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

  Valuta og kreditkort

  Valutaen hedder nye israelske shekels (NIS). Det er nemt og ofte fordelagtigt at veksle euro eller amerikanske dollars i lufthavnen ved ankomsten, ligesom man kan hæve i pengeautomater med sit kreditkort overalt i landet. Husk at medbringe pas ved enhver veksling/hævning i banker. De fleste forretninger, restauranter og hoteller accepterer kreditkort. Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort. På den måde er du på den sikre side, hvis der skulle opstå problemer med det ene kort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre dit kreditkort.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Tidsforskellen mellem Danmark og Israel er +1 time i forhold til dansk normaltid.

  Transport

  I Israel rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, og standarder og forhold er derfor ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold, og vi har naturligvis valgt en god kategori med aircondition.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da drikkepenge ofte er en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På restauranter og caféer er det kutyme at give 15 %, og det er velset at give serveringspersonalet på hotellet 15 % i drikkepenge for de drikkevarer, man køber.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Israel, men almindelig forsigtighed anbefales naturligvis, og man skal udvise agtpågivenhed ved større forsamlinger. Opbevar penge, pas og kreditkort tæt på kroppen og vær ekstra opmærksom i større menneskemængder. Det er en god idé at opbevare værdigenstande, der ikke medbringes på udflugter, i sikkerhedsboks på hotellet.

  Elektricitet

  Husk oplader til f.eks. kamera og mobil. Israel bruger 220 volt, og de fleste steder kan danske stik anvendes.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Israel er en ny nation bestående af oprindeligt bosatte og tilflyttere, og det sætter sit præg på landets madkultur. Man bliver præsenteret for mellemøstlige specialiteter som humus, falafel, couscous og andre retter fra de mange forskellige lande, som de jødiske indvandrere repræsenterer. Frisk frugt og friske grøntsager og i det hele taget friske, lokale råvarer kendetegner det israelske køkken. På menukortet vil man både finde grillet kød med ris og ”gefilte fish”, der er en slags fiskefrikadelle.

  Vand fra hanen kan godt drikkes, men det smager ofte anderledes end dansk postevand. Vand på flaske fås overalt til en rimelig pris.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Politiske forhold

  Rejselederne på vores rejser til Israel vil naturligvis formidle om den komplekse politiske situation, der eksisterer i regionen, og de involverede parters interesseområder. Vi gør opmærksom på, at nogle udflugter går til områder, som Israel har annekteret uden omverdenens billigelse, bl.a. Vestbredden og Golanhøjderne. Vi forsøger på ingen måde at promovere disse som israelske eller tage politisk stilling – vores interesse gælder udelukkende historien og de mange kulturskatte, der har været i regionen i flere tusinde år.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og ekstra tøj i håndbagagen.

  Møde med en anden kultur

  I Israel er lørdagen den store hviledag. Sabbatten begynder ved solnedgang fredag aften og slutter ved solnedgang lørdag aften. Alle jødiske helligdage begynder ved solnedgang aftenen før helligdagen og slutter ved solopgang dagen efter helligdagen. Banker, kontorer og statslige institutioner holder lukket, men i de større byer er mange restauranter, caféer og biografer åbne selv på helligdage. De fleste offentlige transportmidler kører ikke på sabbatten og på helligdage, men taxaer kører som regel.

  Ved besøg i kirker, moskéer osv. forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen.

 • Fakta om Israel

  • Statsform: Parlamentarisk demokrati.
  • Hovedstad: Staten Israel anser Jerusalem som hovedstad – 865.000 indbyggere.
  • Befolkning: 8,3 mio. indbyggere.
  • Religion: 75,6 % jøder (67 % er født i Israel), den øvrige del er primært muslimer.
  • Sprog: Israel har to officielle sprog – hebraisk og arabisk.
  • Nationaldag: 14. maj. Uafhængighed i 1948.
  • Areal: 20.770 km² – halvt så stort som Danmark.
  • Klima: Klimaet i Israel varierer meget mellem de forskellige regioner. Den nordlige del af Israel har et typisk middelhavsklima med milde, men regnfulde vintre (november-marts), mens de mere højtliggende regioner har tørre og køligere vintre. Jordan-dalen har varme og tørre somre og behagelige vintre, mens Negev-området og de sydlige regioner har mere ørkenlignende forhold. I bjergområderne forekommer snefald i vinterhalvåret, og om foråret og sommeren blæser der ind i mellem varme vinde, som giver høje temperaturer.

Trustpilot