Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Rundrejser i Italien

Velkommen til 
Rundrejser i Italien

La bella Italia! Oplev det skønne land på en rundrejse med dansk rejseleder. Italien er stærkt vanedannende og et land, de fleste drømmer sig tilbage til – og vi har heldigvis et stort udvalg af rundrejser, der giver mulighed for at opleve Italiens forskellige sider.

Italien en uudtømmelig kilde til kulturelle, naturskønne og historiske oplevelser. Colosseum og Forum Romanum i Rom er eksempler på Romerrigets storhed, og de græske templer i Paestum og på Sicilien er en endnu længere historisk rejse tilbage i tiden. Renæssancebyerne Firenze og Siena er en skatkiste af kunst og arkitektur, og i velbevarede middelalderlandsbyer som Volterra og San Gimignano hersker der ægte italiensk stemning. Og så er der alle de enestående naturoplevelser – Amalfikystens svimlende udsigter, Umbriens bølgende marker med solsikker, drypstenshulerne i Castellana og de aktive vulkaner Etna og Vesuv.

Italien er indbegrebet af “la dolce vita” – nydelse, livsglæde og skønhed – som naturligvis fylder meget på en hvilken som helst rejse til Italien. Allerede romerne satte pris på god vin, og i dag producerer Italien vin i verdensklasse.  Italien er verdenskendt for sit køkken, eller rettere køkkener – fra region til region tolkes en opskrift forskelligt, men fælles er enkelheden, hvor få ingredienser går op i en højere enhed. Og hvad ville livet være uden pasta, mozzarella eller tiramisu?

Italien for enhver smag
Vi har rundrejsen til dig, der skal til Italien for første gang, og til dig, der allerede har været i Italien, men som drømmer dig tilbage. Rom er altid aktuel og er en af de byer, man aldrig bliver færdig med. Du kan fordybe dig i Rom på 6-dages rejsen Rom – den evige stad – hvor du bl.a. kommer på interessante byvandringer med rejselederen. Rejsen til Rom kan forlænges med to dage på egen hånd, og du kan f.eks. tilkøbe en udflugt til byen Tivoli med den imponerende Villa d’Este.

På vores nyhed Napoli – Syditaliens hovedstad dykker du ned i den helt særlige napolitanske kultur med en rejseleder, der har forelsket sig hovedkulds i byen og kender alle dens hemmeligheder og skjulte skatte. Som de første i Danmark har vi udviklet denne rundrejse med dansk rejseleder til charmerende Napoli, og du kan derfor blive en af de første, der indvies i byens magiske stemninger og modsætningsfyldte fortid.

La bella Toscana er en 8-dages rejse, der koncentrerer sig om Italiens måske skønneste region. Basen på denne rejse er kurbyen Montecatini Terme, og herfra udforsker vi renæssance- og middelalderbyer. Vælger du Toscana-rejsen, er der mulighed for at opleve Elba, hvor Kejser Napoleon var i eksil i en periode.

Sorrento & Amalfikystens herligheder har længe været vores bestseller, men det får os ikke til at hvile på laurbærrene. I år har vi håndplukket et 4-stjernet hotel i hjertet af byen Sorrento, og vi har nøje udvalgt en række restauranter, hvor vi vi nyder italiensk gastronomi.

Gardasøen betager alle med sin skønhed, og vores 8-dages rejse Gardasøen er sammensat sådan, at du kan tilkøbe netop de udflugter, du har lyst til, og selv vælge, hvor meget du ønsker at være på egen hånd.

Sicilien er helt sin egen – et stykke uspoleret og autentisk Italien. Det kan du opleve på rejsen Sicilien – Middelhavets skatkammer – en rejse med highlights som Templernes Dal, Normannerslottet i Aci Castello og mafiabyen Corleone.

Vil du opleve et mindre kendt område i Italien, skal du vælge rundrejsen Det ukendte Italien – en rejse, der koncentrerer sig om Apulien og Basilicata – to regioner, der er ensbetydende med det autentiske Syditalien, og hvor utallige kulturer har sat deres spor i form af  imponerende kirker og magiske borge og ikke mindst de unikke “trullihuse” med de kegleformede tage.

Glæd dig også til…
Naturligvis ser du de mest spændende og interessante sevædigheder på vores rundrejser til Italien, men du oplever mere end det – f.eks. når vi besøger danskfødte Tine og hendes italienske mand Mario på deres agriturismo Villa Stabbia, og Mario indvier os i olivenoliens univers. Eller når der er besøg på det familiedrevne agriturismo, Poggio Alloro, og de gæstfrie værter viser rundt. Du kan også glæde dig til at komme i selskab med rejseledere, der er passionerede Italien-eksperter, og som vil overraske dig med “hidden secrets”.

 

Alle rejser

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Italien

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen, anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er Euro, som kan hæves i automater i de fleste byer, men i mange restauranter, caféer og butikker skal man betale med kontanter. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Der er samme tid som i Danmark.

  Transport

  I Italien rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, og standarder og forhold er derfor ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj o.l.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På enkelte restauranter er drikkepengene inkluderet, ellers lægger man typisk 10 – 15 % oveni regningen. Mange restauranter beregner stadig et mindre beløb til brød og opdækning ”pane e coperto”, – typisk 1-2 € pr. person. På mange cafeer og barer skal man bestille og betale ved kassen inden servering, og prisen stiger, hvis man vælger at sidde ned i stedet for at stå ved baren. Vær opmærksom på at man skal betale for at komme på WC (0,50€-1,00€). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oveni prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset, eller fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Italien, men pas på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er dog primært et storbyfænomen – også i Italien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det er en god ide at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Italien benytter strøm som i Danmark, men mange steder er stikkontakterne anderledes. Da ikke alle hoteller har adapter til udlejning, anbefaler vi derfor at man selv medbringer en.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes 0045 før telefonnummeret. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Alle større byer har internetcafeer. De fleste af vores hoteller har også Wi-Fi.

  Mad & drikke

  Det italienske køkken er et af Europas bedste. Det er smagsfuldt, rustikt og veltillavet. Pasta og pizza er velkendte lokalretter, men også andre delikatesser kommer fra Italien. I Umbrien og Piemonte findes trøfler, i det sydlige Italien laves bøffelmozzarella, og Risotto er en typisk norditaliensk ret. Italien er kendt for desserten Tiramisu og verdensberømt for is. Af italienske oste kan nævnes parmesan, grana padano, mozzarella, pecorino (fåreoste) og gorgonzola. Prøv også småretterne anti-pasti – den italienske version af de spanske tapas. Kaffe, der minder om den danske, hedder ”cafe lungo” eller ”cafe americano”. Italien producerer også noget af Europas bedste vin, og er kendt for Amarone og Barolo fra Norditalien, Brunello og Chianti fra Toscana, den søde dessertvin Vin Santo fra Toscana, den lette hvidvin Frascati fra Lazio og dessertvinen Marsala fra Sicilien. Man kan drikke vandet i Italien, men man kan komme ud for, at det smager anderledes, fordi det bliver renset med langt flere kemikalier end herhjemme og tilsat klor. Vi anbefaler, at man køber vand på flaske som ”frizzante” med brus eller ”naturale” uden brus.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge indendørs på offentlige steder.

  Åbningstider

  Butikker: mandag – lørdag 09.30 – 13.00 og 16.00 – 20.00. Lukket søndage og mandag formiddag. Supermarkeder har døgnåbent men tit lukket om søndagen.

  Da benzinstationer ikke har kiosk, kan det være svært at købe ind om søndagen.

  Banker: mandag – fredag kl. 08.30 – 13.30 og 15.00 – 16.00 og lukket i weekenden.

  Posthuse: mandag – lørdag kl. 08.30 – 13.30 og søndagslukket.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen.

  Indkøb og museer

  Frimærker og tobak købes på posthuset eller i ”Tabacchi” – hvor der udenfor er et skilt med et stort T. Mange museer giver rabat eller gratis adgang, hvis man er under 18 år eller fyldt 65 og medbringer billeddokumentation.

 • Fakta

  • Statsform: Italien er en republik.
  • Hovedstad: Rom (3,5 mio.).
  • Befolkning: 62,1 mio. indbyggere.
  • Religion: Altovervejende romersk katolsk, ca. 98 %.
  • Sprog: Italiensk.
  • Areal: 301.230 km² (Danmark 43.000 km²).
  • Højeste punkt: Mont Blanc (Monte Bianco) 4.807 m (på grænsen til Frankrig).
  • Klima: Italien er meget værdsat for sit milde klima, der skyldes placeringen midt i den tempererede zone, hvor Middelhavet varmer og Alperne beskytter mod de kolde vinde i nord. Minimumtemperaturer varierer fra –20 grader i alpedalene til 10 grader i kystområderne og Syditalien. Maksimumtemperaturer ligger omkring 24-25 grader i hele Italien, dog med udsving på op til 40 graders varme.