Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Spændende 

nyhed!

Spændende 

nyhed!

Abruzzo – vin, trøfler & naturoplevelser

I den betagende region Abruzzo i Italien forener havet og bjergene sig om smukke naturoplevelser overalt. Uanset om du er til middelalderbyer som Scanno, badeferie i Pescara eller vandreture i bjergtagende naturområder, så er denne italienske perle noget for dig. Abruzzo er en af de mindre kendte italienske regioner, og det betyder, at du her kan få et helt enestående kig ind i det autentiske Italien.

På denne rundrejse i Abruzzo vil du opleve dramatiske bjerglandskaber og medrivende historie og tage himmelske mundfulde af områdets traditionsrige gastronomiske univers. Det er en velbevaret hemmelighed, at 40 % af alle italienske trøfler kommer fra Abruzzo, og vi tager med en dygtig lokal trøffelekspert, Marino, og hans hunde ud for at finde Abruzzos sorte guld. Efter jagten får vi på et lille, hyggeligt landsted serveret en hel menu baseret på den dyrebare svamp.

I Pescara- bakkerne besøger vi en olivenmølle og ser, hvordan presseriet fungerer, hører om gårdens historie og smager på gårdens lækre olivenprodukter. I Sulmona besøger vi den lokale osteproduktion, og på vejen mod L’Aquila lægger vi vejen forbi en lille safranproduktion.

Abruzzo er i Italien berømt for sine yndige byer, som nærmest klatrer op ad de bølgende bjerge. I de smukke byer L’Aquila, Lanciano og Pescara ser vi det hektiske italienske hverdagsliv udfolde sig, og i Celano besøger vi det majestætiske slot Castello di Piccolomini, som ligger højt med en flot udsigt over dalområdet. Vi besøger også de skønne søer Scanno og Sinizzo og Stiffe-grotterne, hvor et vandfald bruser ned fra klippegrottens loftshvælving.

Glæd dig fordi

 • du oplever Italien, som det oprindeligt var
 • vi flyver direkte til Italien
 • du bor på gode hoteller på hele rundrejsen
 • der er besøg på olivenmølle og vingård inkl. smagning af specialiteterne
 • du kommer på spændende trøffeljagt med Marino og hans hunde
 • der venter store naturoplevelser og -overraskelser
 • på et lokalt osteri ser du produktionen af traditionsrige oste
 • du får også et spændende indblik i Abruzzos safranhøst
 • du oplever de fascinerende Stiffe-grotter med ”indendørs” vandfald

OBS! På afgangen den 13/10 rejser vi i modsat retning af det beskrevne dagsprogram. Det betyder, at du får alle de beskrevne oplevelser, men i modsat rækkefølge af dagsprogrammet. Rundrejsen begynder derfor i Napoli og slutter i Rom.

Antal dage
8 dages rundrejse
Pris
Ingen ledige afgange
Afrejse fra
Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til Abruzzo i Italien fordi

Vi flyver nemt og bekvemt direkte fra Danmark til Italien og undgår flyskift undervejs

Danmarks absolut bedste rundrejse til Abruzzo, og vi har fundet de autentiske oplevelser til dig

Du kommer på trøffeljagt med en lokalkendt trøffel-ekspert

Danmarks bedste rundrejse til Abruzzo i Italien fordi

Mød din rejseleder

Oplev Abruzzo med Margit Kiil

Margit har været rejseleder siden 1996, og hendes erfaring i vedkommende formidling og store indsigt i Italien kommer gæsterne til gode, når hun deler ud af sin mangfoldige viden. Margit har en stor interesse i historie og finder det enormt spændende at forstå og videreformidle sammenhængende mellem store historiske perioder og det liv, der leves i dag.


Læs mere om Margit Kiil Jørgensen

Torben elsker Italien

Mange gange hvert år drager Torben Folkmann til Italien for at mærke den helt specielle italienske kultur. Torben har stor interesse for både historie, kultur og specielt italiensk gastronomi. Alle elementer er der rigeligt af på turen til Abruzzo, hvor Torben glæder sig til at dele sin passion med dig.


Læs mere om Torben Folkmann

Torben i Napoli - Risskov Rejser

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Rom, majestætiske Castello di Piccolomini og charmerende Sulmona

  Vi ankommer til Ciampino Lufthavn i Rom lidt over middag og begiver os mod rejsens første kulturoplevelse. Celano ligger midt i Abruzzo’s frodige natur og er en af de vigtigste og mest kendte byer i Abruzzo. I centrum af byen står slottet Castello di Piccolomini. Det oprindelige bycentrum udviklede sig omkring slottet, og først i nyere tid har byen udvidet sig langs de eksterne kommunikationsveje. Slottet har været udsat for adskillige jordskælv gennem tiden, men er – modsat en del andre slotte i området – ganske velrestaureret.

  Efter besøget i Celano kører vi videre til den charmerende provinsby Sulmona, som ligger smukt i en dal med en fantastisk udsigt ind i Majella-bjergene, der rejser sig lige vest for byen. Sulmona er nok mest kendt for sin produktion af konfettiglaserede mandler, som eksporteres til hele Italien og er populære som gaver til bryllupsgæster, kaldet bomboniere, inden gæsterne forlader bryllupsfesten. Fem mandler i en lille pose eller æske symboliserer sundhed, rigdom, lykke, fertilitet og et godt liv. Man behøver dog heldigvis ikke at være bryllupsgæst for at sætte en pose af de søde og lykkebringende godter til livs.

  Det er en fornøjelse at slentre gennem Sulmonas hyggelige hovedgade og se på de gamle kirker, men det er særligt Piazza Garibaldi, der er byens største plads, som stjæler opmærksomheden. Pladsen er af en imponerende størrelse og meget flot. På pladsens sydside ligger byens romerske akvædukt, og det er med til at gøre pladsen til en særlig oplevelse.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 1 & 2

  Hotel Armando's

  Med udsigt over Maiella- og Morone-bjergene er du sikret et skønt ophold på Hotel Armando’s. Samtlige værelser er med aircondition, balkon...

 • Dag 2 Besøg på osteproduktion og Scanno med den hjerteformede sø

  Vi starter formiddagen med et besøg på den lokale osteproduktion, hvor vi ser både produktionen af friske oste samt lagringsostene. Hver region i Italien har deres egne traditioner for oste, og her i dette område er det både mozzarella, ricotta og cacciocavallo, som er de kendte lokale oste.

  Efter besøget på osteriet går turen videre til den idylliske, hjerteformede sø Scanno, som ligger klemt inde mellem de stejle klippesider. Turen fører os videre til et ophold i den charmerende lille landsby Scanno. Den ligger på en bakketop, og gaderne, som er belagt med trapper, snor sig op mod toppen. At komme her er som at skrue tiden tilbage. Man støder ofte på de lokale lidt ældre damer, som ofte er klædt i helt sorte klæder.

  Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Sulmona, hvor vi spiser aftensmad og overnatter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Stiffe-grotterne, besøg på safranproduktion og Abruzzos hovedstad, L’Aquila

  I naturparken Sirente ligger en af de største grotter i Abruzzo, som er blevet brugt af mennesker helt tilbage til bronzealderen. I dag besøger vi Stiffe-grotterne, som egentlig kan betegnes som overdækkede eller underjordiske vandløb, hvor vandet strømmer mellem de forskellige grottehuler. Ud fra grottens vægge og loftshvælvinger bruser små vandfald ud. En meget spændende oplevelse.

  Mange vil nok mene, at safran er et krydderi, der kommer langvejs fra, måske fra eksotiske Østen. Nogle vil dog mene, at verdens bedste safran kommer fra et sted en del tættere på vores breddegrader – nemlig fra Abruzzo. Regionens produktion går flere århundreder tilbage, og tidligere var det en væsentlig del af områdets indtægtskilde. Når vi kører gennem landskabet, ser vi de fine safranmarker med snorlige rækker af lyslilla krokosblomster, og vi besøger en lille lokal produktion af det italienske guld.

  Vi kører videre til Abruzzos hovedstad, L’Aquila, som blev grundlagt helt tilbage i 1200-tallet. Byen ligger kønt i mere end 700 m højde og er omkranset af bjerge, der strækker sig mere end 2.000 m mod himlen. L’Aquilas centrum bestod tidligere af flotte gamle huse, gader, palæer og kirker, men blev i 2009 ramt af et ødelæggende jordskælv. Genopbygningen er nu i fuld gang, og selveste George Clooney har bidraget økonomisk til at få L’Aquila genopført til fordums storhed.

  Vi spiser middag i L’Aquila på en lokal restaurant.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 3 & 4

  Hotel San Michele

  I hjertet af L’Aquila ligger Hotel San Michele. Hotellet fremstår nyt og moderne med stilfuld indretning i både fællesarealer og på hotel...

 • Dag 4 På trøffeljagt og byvandring i romerbyen Teramo

  Man skal være et overordentligt stort madøre for at vide, at 40 % af alle italienske trøfler kommer fra Abruzzo. I dag vil vi udforske regionens fremragende jordbundsforhold, når vi tager med en dygtig lokal trøffelekspert, Marino, og hans hunde ud for at finde Abruzzos sorte guld. Efter jagten får vi på et lille, hyggeligt landsted serveret en hel menu baseret på den dyrebare svamp.

  Efter frokost går turen videre til den lille middelalderby Teramo, hvor vi går en lille slentretur i gaderne. Byen havde en vis betydning i romertiden, for fra den periode er der fundet rester af et teater, bade, statuer og altre. Fordi byen ikke ligger ved en af de romerske hovedveje, er den dog ikke bredt kendt og kan derfor i den grad siges at være en skjult skat.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 • Dag 5 Besøg på olivenmølle og vingård og den religiøse kunstby Lanciano

  Vi begiver os i dag igennem Pescara-bakkernes frodige vin- og olivenmarker, hvor vi skal stifte bekendtskab med endnu to af områdets smagfulde og traditionsrige råvarer.

  Et lokalt mundheld lyder: Se la vita nzaffronde; l’unico rimedio è il pane onde, som kan oversættes til ”Hvis livet er hårdt, er den eneste medicin brød med olivenolie”. Det er derfor ikke svært at forstå, at olivenproduktion er vældigt udbredt, og der findes mere end 61.000 olivengårde i Abruzzo. Vi besøger til formiddag en af dem. På olivengården ser vi, hvordan presseriet fungerer, hører om gårdens historie og får lov til at smage på olivenprodukterne.

  De kulinariske oplevelser fortsætter, når turen går til en lokal vinproducent, hvor vi får en rundvisning i kældrene og får lov at smage på den lokale vin.

  Efter vinsmagningen kører vi videre til byen Lanciano, som nok mest af alt er kendt som det sted, hvor det første eukaristiske mirakel fandt sted. Efter sigende tvivlede en munkepræst under den katolske nadver på, at Jesu Kristi blod og legeme virkelig var i det vin og brød, som blev givet. Da han fremsagde de kristne eukaristiske liturgier – altså de ord, som Jesus sagde under den sidste nadver – forvandledes brødet og vinen til virkeligt kød og blod. Ifølge traditionen er Lanciano også fødested for den romerske officer, der stødte sit spyd ind i siden af Jesus under korsfæstelsen. I det hele taget emmer byen af religiøse myter, som er materialiseret i et væld af bygninger og kunstværker.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 5 & 6

  Hotel Excelsior, Lanciano

  Hotel Excelsior er et moderne hotel, som har formået at bevare sin italienske sjæl når det kommer til indretning, udsmykning og naturligvis ital...

 • Dag 6 Heldagstur til Vasto og Trabocchi-kystens fiskerhytter

  Vasto har sin oprindelse mere end 3000 år tilbage i tiden. Det bevidner flere spændende, antikke rester i dag. I byens centrum finder vi gamle tårne, befæstninger, kirker og pladser. Her ligger et romersk amfiteater, resterne af cisternerne i Santa Chiara, som er de gamle bade, der kan dateres tilbage til 2.-3. århundrede e.Kr. med dyrebare mosaikgulve, der bl.a. afbilder Neptun. Endvidere findes Caldoresco-slottet, der i årenes løb er beriget med to cylindriske tårne: Palazzo d’Avalos med sine smukke haver er et af de mest markante eksempler på renæssancearkitektur i Abruzzo.

  I dag vil vi også lægge vejen forbi nogle meget specielle fiskerhytter. ”Trabocchi”, hedder de på italiensk. Hytterne står på pæle i vandet, og fiskeriet foregår med store net, som sænkes ned i vandet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 7 Afgang mod Napoli med besøg undervejs på Reggia di Caserta

  Vi begiver os mod Napoli, men først gør vi holdt ved kongeslottet Reggia di Caserta. Før Italien blev forenet, var Caserta en betydelig by i det daværende kongerige Napoli. Kong Carlo 3. besluttede i 1752 at opføre et kongeslot i Caserta med det franske slot Versailles som forbillede. Slottet kaldes Reggia di Caserta og går under ”kælenavnet” ”Italiens Versailles”. Det blev tegnet af arkitekten Vanvitelli, og byggeriet blev først afsluttet i 1847. Slottet er af yderst imponerende dimensioner. Det har 1200 værelser og 1790 vinduer, og det dækker et areal på 247 m gange 184 m og er 38 m højt. En marmortrappe med 116 trin fører op til de kongelige gemakker. Til slottet hører også en meget stor park, som dækker et areal på 120 ha. Kongeslottet i Caserta blev sammen med Vanvitellis Akvædukt og San Leucio-komplekset i 1997 optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

  Vi ankommer til Napoli sidst på eftermiddagen og spiser middag på hotellet.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 7

  B&B Hotel Napoli

  Helt centralt i Napoli finder du dette charmerende hotel. Hotellet er placeret på Piazza Garibaldi i en hi...

  • Bemærk

   På afgangen den 13/10 rejser vi i modsat retning af det beskrevne dagsprogram. Det betyder, at du får alle de beskrevne oplevelser, men i modsat rækkefølge af dagsprogrammet. Rundrejsen begynder derfor i Napoli og slutter i Rom, hvor vi overnatter på det centralt beliggende Hotel San Giovanni.

 • Dag 8 Ankomst til Danmark

  Efter morgenmaden sætter vi kurs mod Danmark, hvor vi lander om eftermiddagen.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejser inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad, 1 x frokost samt 7 x aftensmad
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Sightseeing i Celano med Castello di Piccolomino
 • Besøg i Sulmona
 • Rundvisning i osteproduktion med smagsprøver
 • Besøg ved den hjerteformede Scanno-sø
 • Besøg i Stiffe-grotterne
 • Besøg hos lokal safran-producent
 • Sightseeing i L'Aquila
 • På trøffeljagt med hunde og efterfølgende trøffel-frokost
 • Besøg på olivenmølle og vingård med smagsprøver
 • Sightseeing i Vasto og på Trabocchi-kysten
 • Besøg på slottet Reggia di Caserta
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelse 995 kr.
 • Fast plads i bussen 120 kr.
 • Administrationsgebyr 125 kr.

De nye afgange …

… er lige på trapperne! Vi arbejder lige nu på højtryk for at få nogle datoer klar til dig. Indtil da er du altid velkommen til at kontakte os på verden@risskov.com eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god idé at melde dig til her.
Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser, så se mere her.

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Italien

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Der er samme tid som i Danmark.

  Transport

  I Italien rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, og standarder og forhold er derfor ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen i Italien. På enkelte restauranter er drikkepengene inkluderet, ellers lægger man typisk 10 % oven i regningen. Mange restauranter beregner stadig et mindre beløb til brød og opdækning ”pane e coperto” – typisk 2-3 euro pr. person. På mange caféer og barer skal man bestille og betale ved kassen inden servering, og prisen stiger, hvis man vælger at sidde ned i stedet for at stå ved baren. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat pr. værelse).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Italien, men pas på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er dog primært et storbyfænomen – også i Italien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det er en god idé at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Italien benytter strøm som i Danmark (220 volt), men stikkontakternes udformning kan variere. Da ikke alle hoteller har adapter til udlejning, anbefaler vi, at man selv medbringer en.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det italienske køkken er et af verdens bedste. Det er smagsfuldt, rustikt og veltillavet. Pasta og pizza er velkendte lokalretter, men også andre delikatesser kommer fra Italien. I Umbrien og Piemonte findes trøfler, i det sydlige Italien laves bøffelmozzarella, og risotto er en typisk norditaliensk ret. Italien er kendt for desserten tiramisu og verdensberømt for is. Af italienske oste kan nævnes parmesan, grana padano, mozzarella, pecorino (fåreoste) og gorgonzola. Prøv også småretterne anti-pasti – den italienske version af de spanske tapas. Kaffe, der minder om den danske, hedder ”cafe lungo” eller ”cafe americano”. Italien producerer også noget af Europas bedste vin og er kendt for amarone og barolo fra Norditalien, brunello og chianti fra Toscana, den søde dessertvin Vin Santo fra Toscana, den lette hvidvin frascati fra Lazio og dessertvinen marsala fra Sicilien.

  Man kan drikke vandet i Italien, men man kan komme ud for, at det smager anderledes, fordi det bliver renset med langt flere kemikalier end herhjemme og tilsat klor. Vi anbefaler, at man køber vand på flaske som ”frizzante” med brus eller ”naturale” uden brus.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Åbningstider

  Butikker: Mandag-lørdag 09:30-13:00 og 16:00-20:00. Lukket søndage og mandag formiddag. Supermarkeder har døgnåbent, men tit lukket om søndagen.

  Da benzinstationer ikke har kiosk, kan det være svært at købe ind om søndagen.

  Banker: Mandag-fredag kl. 08:30- 13:30 og 15:00-16:00 og lukket i weekenden.

  Posthuse: mandag-lørdag kl. 08:30-13:30 og søndagslukket.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og ekstra tøj i håndbagagen.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen.

  Idéer til indkøb og museer

  Frimærker og tobak købes på posthuset eller i ”Tabacchi” – hvor der udenfor er et skilt med et stort T. Nogle museer giver rabat til studerende og ældre, aldersgrænsen kan variere, medbring billeddokumentation. Der er gratis entré på de fleste statsejede museer den 1. søndag hver måned.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Rom (3,5 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 62,1 mio. indbyggere.
  • Religion: Altovervejende romersk katolsk, ca. 98 %.
  • Sprog: Italiensk.
  • Areal: 301.338 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Italien er meget værdsat for sit milde klima, der skyldes placeringen midt i den tempererede zone, hvor Middelhavet varmer og Alperne beskytter mod de kolde vinde i nord. Minimumtemperaturer varierer fra -20 grader i alpedalene til 10 grader i kystområderne og Syditalien. Maksimumtemperaturer ligger omkring 24-25 grader i hele Italien, dog med udsving på op til 40 graders varme.

Trustpilot