Ring til os 70 22 66 00
Amalfi Italien

Du bor lige i hjertet af Sorrento!

Du bor lige i hjertet af Sorrento!

Sorrento & Amalfikystens herligheder

8 dage fra 7.995 kr.

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Oplev en af de mest populære destinationer i Italien på denne rundrejse til Sorrentohalvøen og Amalfikysten. Er der ét område i Italien, der er indbegrebet af skønhed, så er det Amalfikysten! På rejsen oplever du, hvordan den sydlige del af landet er charmerende og smilende, men også fuld af kontraster i natur og landskaber. De charmerende landsbyer hænger bogstaveligt talt på stejle klippesider, og kysten byder på eventyrlige udsigter over det azurblå hav.

På denne rundrejse til Sorrentohalvøen og Amalfikysten udforsker og oplever du nogle af Italiens smukkeste og mest populære attraktioner. Amalfikysten anses for at være en af verdens smukkeste kyststrækninger, og her nyder du den tidligere søfartsrepublik og charmerende by Amalfi. Lidt længere oppe i bjergene finder man Ravello, som er smukt placeret med udsigt over Amalfikysten og Middelhavet, hvilket man blandt andet kan nyde fra de uendelige terrasser i de berømte villaer Villa Rufolo og Villa Cimbrone. Hvis vejret er til det, kan du komme op og gå på kraterkanten af vulkanen Vesuv, som for 2.000 år siden begravede den romerske by Pompeji i aske. Glæd dig også til at gå på opdagelse i farverige Napoli med det pulserende syditalienske byliv. Hvis du har lyst, kan du tilkøbe en udflugt til den smukke, eksklusive og mytologiske ø Capri og der er mulighed for at tilkøbe en udflugt til Salerno-området, hvor vi besøger oldtidstemplerne i Paestum og smager den ægte bøffelmozzarellaost, som regionen er kendt for.

Mere end 10 år med succes på Sorrentohalvøen og over 25 års jubilæum som rejsebureau forpligter. Vi ved, at det betyder meget for vores gæster at bo godt og centralt, spise godt, have tid på egen hånd og korte køreafstande på udflugterne, og alt det opfylder denne tur til fulde.

Vores base er den charmerende by Sorrento, der er kendt for sine citronplantager og populære citronlikør Limoncello samt de maleriske smukke udsigter over Napolibugten, og her bor du på det elegante 4-stjernede Grand Hotel Cesare Augusto, som ligger lige i hjertet af Sorrento, hvor ALT er i gåafstand og kun få skridt fra Sorrentos hovedtorv Piazza Tasso. Derfor er der rig mulighed for at udnytte tiden på italiensk manér – slentre i de hyggelige gader, sidde på en hyggelig bar og nyde en drink og udsigten til folkelivet, shoppe i de farverige butikker og spise godt på de mange fristende restauranter. Vi gør også de gode spiseoplevelser endnu bedre, når vi smager os igennem det italienske køkken på de mange måltider, som er inkluderet i prisen.

Glæd dig fordi

 • du bor på et elegant 4-stjernet hotel midt i Sorrento
 • du flyver til Napoli, hvor der er kort køreafstand til hotellet
 • der er mulighed for at tilkøbe udflugt til de græske templer i Paestum og besøg på ægte bøffelmozzarellafarm
 • du får velkomstmiddag på vores dejlige hotel
 • vi spiser et delikat aftensmåltid (inkl. vin og vand) på en specialudvalgt restaurant
 • du får en særdeles populær rejse til en attraktiv pris
 • der er inkluderet en udflugt til Amalfi og Ravello
 • du oplever Pompeji, der blev offer for vulkanens askeregn for 2.000 år siden
 • du kan få et kig ned i vulkanen Vesuvs krater
 • der er mulighed for at opleve den betagende ø Capri
 • der er inkluderet en udflugt til den pulserende regionshovedstad Napoli
 • du bor på et værelse med en god, rummelig balkon på et hotel med klassisk italiensk stemning
Antal dage
8 dages rundrejse
Pris
Fra 7.995 kr.
Afrejse fra
Billund & København

Danmarks bedste rundrejse til Amalfikysten fordi

Du flyver til Napoli og har kort køretid til hotellet

Du bor på et flot, håndplukket hotel i hjertet af Sorrento

Der er tid i programmet til oplevelser på egen hånd

Danmarks bedste rundrejse til Amalfikysten fordi

Video: Hør to af vores rejseledere, Torben og Henriette, fortælle om rundrejsen til Sorrento

Mød din rejseleder

Henriette Berg Hansen - Risskov Rejser
Henriette har boet mange år i Italien

Få kender Italien ligeså godt som Henriette. Igennem mange år har hun levet i Italien, hvorfor hendes kendskab til støvlelandet er uden sidestykke. På rejsen til Amalfikysten får Henriette lov til at dele sin store italienske viden om både historie, kultur og gastronomi med dig.


Læs mere om Henriette Berg Hansen

Torben elsker Italien

Mange gange hvert år drager Torben Folkmann til Italien for at mærke den helt specielle italienske kultur. Torben har stor interesse for både historie, kultur og specielt italiensk gastronomi. Alle elementer er der rigeligt af på turen til Amalfikysten, hvor Torben glæder sig til at dele sin passion med dig.


Læs mere om Torben Folkmann

Torben Falkmann - Risskov Rejser
Anne-Marie Jensen - Rejseleder - Risskov Rejser
Anne-Marie bor i Rom

Anne-Marie Jensen flyttede fra Danmark til Rom i 1973, hvor hun har boet lige siden. Med sig havde hun en rejseleder-eksamen i bagagen. På grund af sin indgående viden om Italien krydrer Anne-Marie rundrejserne med indblik i italienernes dagligdag og sociale forhold.


Læs mere om Anne-Marie Jensen

Oplev Støvlelandet med Lisa Hersild

Som erfaren rejseleder er Lisas passion og erfaring med Italien altoverskyggende! Hun har siden barnsben haft Italien tæt inde på livet og har både studeret, arbejdet og boet i Italien. Hendes store viden om det italienske sprog, de mangfoldige kulturer og landets sociale forhold bunder i hendes enorme passion for landet – du kan derfor godt glæde dig til at opleve støvlelandet med Lisa.


Læs mere om Lisa Hersild

Tag med Torben til Italien

Torben er vild med Italien, og han ser frem til at vise de mange facetter af det italienske samfund. Torben beretter flittigt om landets righoldige historie, kultur og natur, for slet ikke at tale om Italiens familietraditioner og den fantastiske italienske mad.

Torben glæder sig til at dele ud af sin begejstring for støvlelandet.


Læs mere om Torben Yngve Larsen

Oplev Italien med Henrik

Henrik har fra en tidlig alder været fascineret af at rejse og elsker at dele sin enorme viden med andre. Som erfaren rejseleder sørger Henrik altid for, at rejsedeltagerne får oplevelser ud over det sædvanlige – du kan derfor godt glæde dig til at rejse med Henrik til Italien.


Læs mere om Henrik Bjørn

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Napoli og videre til Sorrento

  Vi ankommer til Napoli midt på eftermiddagen og kører direkte til Sorrentohalvøen, der stikker ud i Middelhavet umiddelbart syd for Napoli, hvor vi checker ind på Grand Hotel Cesare Augusto i Sorrento. Da vi bor meget centralt, er der masser af liv og restauranter rundt om hotellet, og vores lokalkendte rejseleder vil ved ankomsten til hotellet være behjælpelig med gode råd og anbefalinger.

  Inkluderede måltider: Velkomstmiddag på hotellet.

  Her bor du under hele opholdet

  Grand Hotel Cesare Augusto

  Dette 4-stjernede hotel har en fantastisk beliggenhed i hjertet af Sorrento og kun en kort gåtur fra den centrale plads Piazza Tasso, Sorrentos by...

 • Dag 2 Byvandring i Sorrentos historiske kvarter

  Formiddagen bruger vi på at lære byen at kende. Sorrento har overraskende meget at byde på, og vi bevæger os ud til fods på en interessant byvandring, hvor vi bl.a. kommer forbi de spændende Piazzaer (pladser), Katedralen, den grønne perle med flot udsigt over til Vesuv, det historiske kvarter med en labyrint af små gader og stræder, hvor man nemt kan blive væk. Det kan være svært ikke at lade sig friste af de mange butikker, der byder på alt lige fra elegante tørklæder til lædervarer og håndlavede sandaler og selvfølgelig alt, hvad der har med citron at gøre: likør, marmelade, chokolade, bolsjer, pasta, duftlys og sæber. Sorrento er kendt for et meget beundringsværdigt træhåndværk, intarsia, som vi kigger nærmere på.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Ristorante ’O Parrucchiano La Favorita’

  Denne aften har du mulighed for at komme med ud og spise på det, der må beskrives som en af Sorrentos smukkeste og mest charmerende restauranter – den historiske Ristorante ’O Parrucchiano La Favorita’, hvor bl.a. de berømte fyldte pasta cannelloni er opfundet. Restauranten ligger midt i det historiske område, og store dele af restaurantens lokaler, som er lavet i glas, er beliggende i en tidligere citronlund – smukkere bliver det næsten ikke.

  NB – Middagen gennemføres ved min. 15 deltagere

  250 kr. pr. person

 • Dag 3 Udflugt til Amalfi og Ravello med spændende byrundture

  Denne dag koncentrerer sig om de skønneste steder på den sydlige del af Sorrento-halvøen. Amalfikysten er efter manges mening verdens smukkeste kyststrækning med de dramatiske klipper, der rejser sig stejlt fra havet, og maleriske byer, der bogstavelig talt hænger på klipperne, og er af samme grund blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

  På turen til Amalfi får vi et kig ned til Positano med den betagende beliggenhed. Byen Amalfi er en af perlerne på kysten, og den var i middelalderen en af de fire betydningsfulde italienske søfartsrepublikker og dermed en stormagt i Middelhavet. Hvis tid, vejr og deltagerantal tillader det, så skal vi på en sejltur og nyde det flotte syn over byen fra søsiden.

  I byens snævre, labyrintiske gader fornemmer vi den arabiske stemning, og ser hvordan fremmede folkeslag har sat sit præg på arkitekturen, og det er tankevækkende, at Amalfi i sin storhedstid havde omkring 70.000 indbyggere. På byturen i Amalfi bliver der sikkert mulighed for at smage en af områdets specialiteter – citronlikøren, der ofte nydes som aperitif. De specielt saftige citroner, der anvendes, dyrkes i området og bliver naturligvis håndplukket.

  Efter oplevelserne i Amalfi kører vi op gennem bjergene til Ravello med den ubeskrivelige udsigt over Amalfikysten. Kunstnerparret Marie og P.S. Krøyer opholdt sig i en periode dels i Amalfi og dels i Ravello, og P.S. Krøyer fik mod på at male havet på den måde, som vi kender det fra hans Skagensbilleder. Et utal af berømtheder, filmstjerner og kunstnere er i tidens løb blevet betaget af skønheden og har slået sig ned i Ravello. Det var her Richard Wagner skrev operaen “Parsifall”, og D.H. Lawrence skrev “Lady Chatterly’s elsker”.

  Udsigterne fra villaerne i Ravello er ubeskrivelige, da hele Salerno-bugten fylder synsfeltet, og i klart vejr kan man se til de græske templer i Paestum og de to ubestridt smukkeste steder at nyde den mageløse udsigt er fra Villa Cimbrone og Villa Rufolo.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad på hotellet.

 • Dag 4 Mulighed for at opleve de græske templer i Paestum og bøffelmozzarellafarm

  Mange gæster oplever denne dags tilkøbsudflugt syd for Salerno og Salernobugten som en af rejsens højdepunkter. Vi kommer lidt længere ud i det dejlige italienske landskab, og kommer til at opleve de smukke ruiner ved Paestum, der stammer tilbage fra tiden hvor området var en antik græsk by kaldet Poseidonia. Paestum er med på UNESCOs verdensarv liste – og det med god grund. Byen, som i dag er omdannet til museum, er fyldt med velbarede fund og tre græske templer. Disse templer er intet mindre end mageløse – de er bl.a. de tre største og mest velbevarede, som imponerende nok stammer tilbage fra 500 år f.v.t.

  Som del af udflugten skal vi også have en VIP-oplevelse. Mozzarella di Buffala, frisk ost af vandbøffelmælk, er det ubestridte ikon i Campanias køkken, og vi skal naturligvis smage osten i de mest suveræne udgaver. Vi besøger en af de absolut bedste producenter på den flotte gård Vanullo, som er et økologisk drevet familielandbrug. Her ser vi staldene, hvor der er fokus på dyrevelfærd for de flere hundrede indiske bøfler, som leverer mælken. Vi spiser den lækreste frokost på gården, og i de mange retter indgår naturligvis osten og den friske mælk. Frokosten ledsages af liflig hvidvin, så glæd jer til en helt speciel oplevelse. Vi er tilbage på hotellet først på eftermiddagen.

  (Udflugten er ikke inkluderet og skal bestilles ved bestilling af rejsen).
  Frokost med vin/vand er inkluderet på udflugten.

  Inkluderede måltider på dagen: Morgenmad

  Tilkøbsmuligheder

  Udflugt til Paestum

  NB – Udflugten gennemføres ved min. 15 deltagere.

  595 kr. pr. person

 • Dag 5 Mulighed for udflugt til Capri eller nyd dagen på egen hånd

  Allerede i romertiden tiltrak øen Capri “turister”, og både kejser Augustus og kejser Tiberius har sat deres fingeraftryk på øen og styrede i perioder det mægtige Romerrige fra den lille ø. I 1800-tallet blev øen genopdaget, og eventyrdigteren H.C. Andersen var en af de mange kunstnere, der blev betaget af omgivelserne med de stejle klipper, grotter og det azurblå hav, der rammer den fredfyldte ø ind.

  Vi bor tæt på havnen, og efter kun en halv times sejllads er vi fremme på Capri. I løbet af dagen oplever du  øens to eneste byer – Capri og Anacapri. Fra Piazza Vittoria i Anacapri er der mulighed for at tage med svævebanen op i 589 m højde til Monte Salero, hvor du kan nyde den betagende udsigt.

  Turen går også til den svenske læge og forfatter Axel Munthes villa med den smukke park og de mange kunstskatte. Det har i øvrigt vist sig, at villaen er bygget på resterne af en af de villaer, som Kejser Tiberius byggede på øen. Hvis vejret er til det, er der også mulighed for at komme på en sejltur og se den charmerende ø fra søsiden. Udflugten til Capri er ikke inkluderet, men kan bestilles sammen med rejsen.

  Resten af aftenen er fri til eksempelvis at udforske det italienske køkken på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Heldagsudflugt til Capri

  NB – Udflugten gennemføres ved min. 20 deltagere.

  695 kr. pr. person

 • Dag 6 Fascinerende Pompeji og vandretur til toppen af vulkanen Vesuv

  Efter morgenmaden sætter vi kursen nordpå og kører igennem det afvekslende italienske landskab, hvor vores første oplevelse bliver den 1.281 m høje vulkan Vesuv, som står majestætisk ved Napolibugten.

  Igennem utallige hårnålesving går turen gennem mindre byer, forbi lavafloder fra udbruddet i 1944, inden vi kommer til toppens røde og golde landskab. Vi stopper i 1.000 m højde og går det sidste stykke op til krateret. Med et gys ser vi ned i dybet, og når vi vender os, kan vi betragte den underskønne udsigt ud over Napolibugten. Besøget på Vesuv gennemføres kun, hvis vejret tillader det og koster ca. 10 euro pr. person. Det er næsten 2.000 år siden, at et voldsomt vulkanudbrud fra Vesuv begravede byer i aske og dermed lagde grunden til et af Italiens mest besøgte museer – og det besøger vi naturligvis efterfølgende.

  I år 79 var Pompeji en driftig handelsby med 20.000 indbyggere, der var travlt beskæftiget med hverdagens gøremål, da katastrofen ramte, og alt gik i stå. Efter udbruddet var Pompeji dækket af flere meter aske, og byen gik efterhånden over i historiens glemsel. Udgravningen af Pompeji begyndte først i 1860’erne og åbenbarede, at de indbyggere, der ikke havde nået at flygte, var “konserveret” i deres sidste bevægelse. Blandingen af pimpsten, aske og vand havde lagt sig som en skal om de døde og bevaret dem for eftertiden. På vandringen gennem byen skal vi opleve, hvor højtudviklet det daværende samfund var. Vi ser teatre, badeanlæg, villaer, offentlige bygninger, hellige områder, bordeller og butikker.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 7 Udflugt til Napoli

  Den sidste dag byder på en halvdagsudflugt til den pulserende regionshovedstad Napoli, der er hjemby for den verdensberømte Margarita-pizza. Vi tager toget til Napoli, som har en lang og interessant historie, mange kirker og adskillige hyggelige, lokale kvarterer og pladser med spændende skulpturer samt det beundringsværdige Arkæologiske Museum, som er hjemsted for talrige unikke fund fra Pompeji.

  I Napoli får du nogle typiske og autentiske oplevelser – smalle gyder med vasketøj på tørresnore, farverige Vespa’er, der drøner rundt, og italienske ”mama”, der nysgerrigt hænger ud af vinduet. Napoli kan desuden bryste sig af intet mindre end tre kongeslotte, hvoraf det ene er inspireret af Pantheon i Rom. Napolis mere mondæne side kan opleves ved Galleria Umberto – et glasoverdækket butikscenter som allerede i 1880’erne havde fokus på shoppingoplevelsen. Vi spiser afskedsmiddag på den populære og elegante Restaurant Circolo dei Forestieri, som ligger i det centrale Sorrento.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 8 Hjemrejse fra Napoli

  Vi tager tidlig afsked med Sorrento og kører direkte til lufthavnen i Napoli, hvorfra vi flyver hjem til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende til Amalfikysten

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på det elegante 4-stjernet Grand Hotel Cesare Augusto
 • 7 x morgenmad
 • 3 x aftensmad på hotellet inkl. 1/2 fl. vin og 1/2 mineralvand
 • 1 x aftensmad på udvalgt restaurant inkl. 1/2 fl. vin og 1/2 mineralvand
 • Al transport og udflugter jf. program
 • Byvandring i Sorrento
 • Køretur langs den charmerende Amalfikyst
 • Heldagsudflugt til Amalfi og Ravello
 • Heldagsudflugt til Vesuv og Pompeji inkl. entré til Pompeji
 • Halvdagsudflugt til Napoli
 • Obligatorisk byskat på hotellerne
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.500
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Italien

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Der er samme tid som i Danmark.

  Transport

  I Italien rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, og standarder og forhold er derfor ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen i Italien. På enkelte restauranter er drikkepengene inkluderet, ellers lægger man typisk 10 % oven i regningen. Mange restauranter beregner stadig et mindre beløb til brød og opdækning ”pane e coperto” – typisk 2-3 euro pr. person. På mange caféer og barer skal man bestille og betale ved kassen inden servering, og prisen stiger, hvis man vælger at sidde ned i stedet for at stå ved baren. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat pr. værelse).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Italien, men pas på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er dog primært et storbyfænomen – også i Italien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det er en god idé at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Italien benytter strøm som i Danmark (220 volt), men stikkontakternes udformning kan variere. Da ikke alle hoteller har adapter til udlejning, anbefaler vi, at man selv medbringer en.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det italienske køkken er et af verdens bedste. Det er smagsfuldt, rustikt og veltillavet. Pasta og pizza er velkendte lokalretter, men også andre delikatesser kommer fra Italien. I Umbrien og Piemonte findes trøfler, i det sydlige Italien laves bøffelmozzarella, og risotto er en typisk norditaliensk ret. Italien er kendt for desserten tiramisu og verdensberømt for is. Af italienske oste kan nævnes parmesan, grana padano, mozzarella, pecorino (fåreoste) og gorgonzola. Prøv også småretterne anti-pasti – den italienske version af de spanske tapas. Kaffe, der minder om den danske, hedder ”cafe lungo” eller ”cafe americano”. Italien producerer også noget af Europas bedste vin og er kendt for amarone og barolo fra Norditalien, brunello og chianti fra Toscana, den søde dessertvin Vin Santo fra Toscana, den lette hvidvin frascati fra Lazio og dessertvinen marsala fra Sicilien.

  Man kan drikke vandet i Italien, men man kan komme ud for, at det smager anderledes, fordi det bliver renset med langt flere kemikalier end herhjemme og tilsat klor. Vi anbefaler, at man køber vand på flaske som ”frizzante” med brus eller ”naturale” uden brus.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Åbningstider

  Butikker: Mandag-lørdag 09:30-13:00 og 16:00-20:00. Lukket søndage og mandag formiddag. Supermarkeder har døgnåbent, men tit lukket om søndagen.

  Da benzinstationer ikke har kiosk, kan det være svært at købe ind om søndagen.

  Banker: Mandag-fredag kl. 08:30- 13:30 og 15:00-16:00 og lukket i weekenden.

  Posthuse: mandag-lørdag kl. 08:30-13:30 og søndagslukket.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og ekstra tøj i håndbagagen.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen.

  Idéer til indkøb og museer

  Frimærker og tobak købes på posthuset eller i ”Tabacchi” – hvor der udenfor er et skilt med et stort T. Nogle museer giver rabat til studerende og ældre, aldersgrænsen kan variere, medbring billeddokumentation. Der er gratis entré på de fleste statsejede museer den 1. søndag hver måned.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Rom (3,5 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 62,1 mio. indbyggere.
  • Religion: Altovervejende romersk katolsk, ca. 98 %.
  • Sprog: Italiensk.
  • Areal: 301.338 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Italien er meget værdsat for sit milde klima, der skyldes placeringen midt i den tempererede zone, hvor Middelhavet varmer og Alperne beskytter mod de kolde vinde i nord. Minimumtemperaturer varierer fra -20 grader i alpedalene til 10 grader i kystområderne og Syditalien. Maksimumtemperaturer ligger omkring 24-25 grader i hele Italien, dog med udsving på op til 40 graders varme.

Trustpilot