Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Oplev Italiens autentiske tåspids

Oplev Italiens autentiske tåspids

Calabrien – det autentiske Italien

Klemt inde mellem Det Tyrrhenske Hav og Det Ioniske Hav rejser Calabriens bjergrige landskab sig af det smaragdblå vand. Her på Italiens tåspids venter boblende vulkansk aktivitet, lune laguner og hyggelige bymiljøer, som leder tankerne hen på et Italien, som engang var. Det kan derfor undre, at det indtil nu kun er Italienerne, som har fået øjnene op for Italiens upolerede perle, der med sine sagnomspundne historier, autentiske køkken og et dramatisk uspoleret landskab tager sine besøgende med på en rejse tilbage i tiden.

Beliggenheden i det sydligste Italien garanterer varmt vejr fra maj til slutningen af oktober, og på rejsen kan du bl.a. se frem til at opleve det UNESCO-anerkendte kloster i Padula, historiske Crotone og klippebyen Tropea, der anses som et af de smukkeste steder i Calabrien. I Scilla hører vi om det legendariske havuhyre Scylla, som i Homérs Odyssé tiltrak de skibe, som vovede at forcere de farlige malstrømme i Messinastrædet, og vi ser den maleriske bydel Chianalea, hvor husene slås om de bedste pladser på klippesiden. Rejsen byder også på et besøg i regionens hovedstad Reggio Calabria og en spændende dagsudflugt til De Æoliske Øer, som syder og bobler af seismisk aktivitet og imponerer med dramatiske klippelandskaber.

Glæd dig fordi

 • der flyves fra både Aalborg, Billund og København til Napoli t/r
 • rejsen inkluderer alle de bedste highlights i Calabrien
 • du kommer til kystbyen Tropea og oplever sydlandsk feriestemning
 • du rejser med tog fra Vibo Valentia til Napoli
 • du oplever historiske Cosenza
 • vi har inkluderet halvpension på hele turen (plus et par lette frokoster)
 • alle entréer er naturligvis inkluderet
 • du bor på håndplukkede hoteller med god beliggenhed
Antal dage
8 dages rundrejse
Pris
Ingen ledige afgange
Afrejse fra
Aalborg, Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til Calabrien fordi

Vi flyver fra både Aalborg, Billund og København

Du får et meget fyldigt program inkl. sejltur til De Æoliske Øer

Du bor på håndplukkede hoteller på hele rejsen

Danmarks bedste rundrejse til Calabrien fordi

Mød din rejseleder

Henriette har boet mange år i Italien

Få kender Italien ligeså godt som Henriette. Igennem mange år har hun levet i Italien, hvorfor hendes kendskab til støvlelandet er uden sidestykke, og som rejseleder får Henriette lov til at dele sin store italienske viden om både historie, kultur og gastronomi med dig.


Læs mere om Henriette Berg Hansen

Oplev Italien med Thomas Stockmarr

Det at rejse har fra en tidlig alder været omdrejningspunktet i Thomas’ tilværelse, og indtil videre har han besøgt 64 lande. Det, som driver Thomas som rejseleder, er at sørge for, at rejsedeltagerne får oplevelser ud over det sædvanlige og at de føler, at de kommer under huden på menneskene i de lande, som besøges.


Læs mere om Thomas Stockmarr

Rejsrejseleder Thomas Stockmarr

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Napoli og videre til hotellet i Padula

  Vi lander i Napoli. Herfra kører vi direkte til hotellet i Padula, der er en lille, hyggelig og stemningsfyldt by beliggende i udkanten af den flotte naturpark Cilento på bjergsiden af Monti Maddalena.

  Inkluderede måltider: Aftensmad

  Her bor du dag 1

  Grand Hotel Certosa

  Dette elegante hotel er beliggende i smukke omgivelser lige i hjertet af Cilento Nationalpark. På hotellet finder du en restaurant, en bar, en ude...

 • Dag 2 Klosterbesøg i Padula og videre til Cosenza

  Efter morgenmaden besøger vi Padulas berømte kloster, som siden 1998 har været at finde på UNESCO’s verdensarvsliste. Klostret tilhørte karteuserordenen – en romersk-katolsk-orden, hvor både nonner og munke aflagde løfte om total isolation fra omverdenen. Klostret er Italiens største, og den nuværende bygning rummer mere end 450 års imponerende og spændende historie.

  Vi fortsætter rejsen mod Cosenza, som ligger placeret ved foden af Sila-bjergene. Her bliver der tid til at udforske byen på egen hånd, inden vi om eftermiddagen besøger Museo Diocesano. Det lille museum rummer en fremragende samling af kunstværker fra områdets kirker – bl.a. det forgyldte og smukt udsmykkede kors, som er blevet byens vartegn.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

  Her bor du dag 2

  Hotel IH Italiana

  Dette moderne hotel er beliggende i den smukke by Cosenza. På hotellet er der en restaurant med et bredt udvalg af lokale og internationale retter...

 • Dag 3 Fra Cosenza via Sila Nationalpark til historiske Crotone

  Dagen starter med en smuk køretur med udsigt til bjerge, dale og skovområder i Sila Nationalpark. Nationalparken dækker et stort areal og er hjem for bjerge på op mod 2000 m. I 2010 viste analyser af luften desuden, at parken kunne prale af at have den reneste luft i Europa.

  Dagens mål er den historiske by Crotone, som blev grundlagt i år 710 f.v.t. Her besøger vi Capo Colonna, hvor vi ser ruinerne af det gamle græske tempel, som oprindeligt var dedikeret gudinden Hera. Templet har engang været et af de mest storslåede græske templer i Italien og har med marmorlofter, guldbelagte udsmykninger og hele 48 doriske søjler hilst sømænd langvejs fra velkomne til Crotone. Templet menes at have været intakt helt frem til det 16. århundrede, hvor det blev ødelagt og stenene brugt til at opbygge flere af de store bygninger i Crotone. I dag står kun en enkelt af de imponerende søjler tilbage.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

  Her bor du dag 3

  Helios Hotel Crotone

  Hotellet er beliggende i Crotone, kun få meter fra en indbydende sandstrand og blot tre kilometer fra Crotone bymidte. Hotellet har udendørs pool...

 • Dag 4 Tropea - en syditaliensk perle

  I dag ankommer vi til Tropea, der anses som et af de smukkeste steder i Calabrien. Byen ligger på et klippefremspring på Calabriens vestkyst, et område som emmer af syditaliensk charme. Landskabet er præget af dramatiske klipper kombineret med skønne sandstrande, og disse kontraster gør stedet til en vaskeægte perle.

  Det er en fornøjelse at slentre rundt i den ældre bydels smalle gader og gyder, der på kryds og tværs mødes ved små pladser, som emmer af liv. Tropeas normanske katedral stammer fra 1100-tallet og er en af byens mest imponerende bygninger. Går man ad hovedgaden, Corso Vittorio Emmanuele, ser man nogle af de ældste palæer og villaer, og for enden af gaden findes en imponerende udsigt over havet. En anden af byens helt store seværdigheder er det nyligt renoverede kloster Santa Maria dell’Isola der ligger og troner på sin egen klippeø med havet smukt glitrende i baggrunden.

  Eftermiddagen er fri til at udforske byen, nyde strandene og måske prøve den lokale specialitet: cipolla di Tropea (en is med smag af det karakteristiske lokale rødløg, som er kendt for sin sødme og unikke smag), inden vi kører mod nabobyen Vibo Valentia, hvor vi overnatter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

  Her bor du dag 4-7

  Hotel 501

  Hotellet er beliggende tæt på centrum i Vibo Valentia. På hotellet er der tagterrasse med udendørs pool og døgnåben reception samt en restaur...

 • Dag 5 Heldagsudflugt til De Æoliske Øer

  Denne dag byder på et minicruise til De Æoliske Øer Stromboli, Lipari og Vulcano. Den naturskønne øgruppe er opkaldt efter Æolus, vindenes gud, og blev i år 2000 optaget på UNESCO’s verdensarvsliste på grund af øernes enestående geologi og natur.

  Vi tager af sted tidligt om morgenen og starter med at gå i land på vulkanøen Stromboli. Vulkanen er den mest aktive i Europa, og med flere daglige udbrud er der her god mulighed for at opleve seismisk aktivitet på tætteste hold.

  Fra Stromboli går turen mod Lipari langs Panareas klippekyst. Panarea er den mindste af De Æoliske Øer og er særligt berømt for den lille halvø Capo Milazzese, hvor man i de arkæologiske udgravninger har fundet levn fra bronzetiden og øens første beboere. Efter en smuk sejltur besøger vi Lipari, som er den største af De Æoliske Øer. Her besøger vi den livlige by med maleriske gader, en hyggelig havn og et interessant arkæologisk museum. Der bliver også tid til shopping på egen hånd.

  Dagens sidste stop er Vulcano, hvis østlige kyst bobler og syder af naturlige kilder og bade med angiveligt helbredende egenskaber. Vi forlader øen sidst på eftermiddagen og nyder på hjemrejsen det imponerende landskab, som er strøet ud i havet omkring os.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

 • Dag 6 Besøg i Scilla og Motta San Giovanni

  I dag ankommer vi til Scilla, som i følge græsk mytologi var hjemsted for det legendariske havuhyre Scylla, som i Homérs Odyssé tiltrak de skibe, som vovede at forcere de farlige malstrømme i Messinastrædet. Med sine seks grådige hoveder på lange halse nåede Scylla at snappe seks af Odysseus’ mænd, som skrigende blev løftet op i uhyrets hule og fortæret levende.

  I Scilla besøger vi først den maleriske bydel Chianalea, hvor husene slås om de bedste pladser på klippesiden, inden vi fortsætter mod Motta San Giovanni, hvis bygninger knejser stolt på toppen af en bakkekam med en fantastisk udsigt helt fra Etna til Messina-strædet.

  Vi spiser frokost på en lokal restaurant, hvor der er rig mulighed for at smage på lokale safran-baserede retter, inden vi om eftermiddagen besøger Syditaliens eneste safran-producent (og selvfølgelig får vi en smagsprøve på nogle af de mange lækkerier).

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

 • Dag 7 Reggio Calabria og ankomst til Napoli

  Efter morgenmaden begiver vi os langs den smukke “violette” kyst mod Calabriens hovedby Reggio Calabria. Her besøger vi nationalmuseet, som bl.a. huser de to verdensberømte Riace-bronzer, to græske bronzefigurer i fuld størrelse af nøgne skæggede krigere, som blev fundet i havet nær Riace i 1972. Efter et spændende besøg går vi en tur på den smukke “Falcomatà” hvor vi nyder udsigten over havet til Sicilien. Dagen afrundes med en afslappende togrejse til Napoli.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad

  Her bor du dag 7

  Hotel Tiempo

  Dette moderne hotel er beliggende tæt på Napoli bymidte. Hotellets restaurant har specialiseret sig i traditionelle napolitanske retter og hotell...

 • Dag 8 Hjemrejse

  Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen, hvor flyene hjem til Danmark venter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter - se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • Obligatorisk byskat på alle hoteller
 • 7 x morgenmad, 1 x frokost og 7 x aftensmad
 • Al transport og udflugter jf. program
 • Alle entréer
 • Besøg i Padula kloster og sightseeing i Cosenza
 • Besøg i nationalparken Sila og kystbyen Tropea
 • 1 x frokost på lokal restaurant med italienske specialiteter
 • Sejltur til de Æoliske Øer Stromboli, Lipari og Vulcano
 • Besøg i Reggio di Calabria med besøg på Nationalmuseet
 • Besøg i Napoli
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.750
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125
 • På afgange i sep. og okt. kan du bestille mad ombord på flyet tur/retur til kr. 150, samt reservere sæde ombord på flyet tur/retur til kr. 90

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskov.com eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her.
Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser til Italien, så se mere her.

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Italien

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Der er samme tid som i Danmark.

  Transport

  I Italien rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, og standarder og forhold er derfor ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen i Italien. På enkelte restauranter er drikkepengene inkluderet, ellers lægger man typisk 10 % oven i regningen. Mange restauranter beregner stadig et mindre beløb til brød og opdækning ”pane e coperto” – typisk 2-3 euro pr. person. På mange caféer og barer skal man bestille og betale ved kassen inden servering, og prisen stiger, hvis man vælger at sidde ned i stedet for at stå ved baren. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat pr. værelse).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Italien, men pas på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er dog primært et storbyfænomen – også i Italien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det er en god idé at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Italien benytter strøm som i Danmark (220 volt), men stikkontakternes udformning kan variere. Da ikke alle hoteller har adapter til udlejning, anbefaler vi, at man selv medbringer en.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det italienske køkken er et af verdens bedste. Det er smagsfuldt, rustikt og veltillavet. Pasta og pizza er velkendte lokalretter, men også andre delikatesser kommer fra Italien. I Umbrien og Piemonte findes trøfler, i det sydlige Italien laves bøffelmozzarella, og risotto er en typisk norditaliensk ret. Italien er kendt for desserten tiramisu og verdensberømt for is. Af italienske oste kan nævnes parmesan, grana padano, mozzarella, pecorino (fåreoste) og gorgonzola. Prøv også småretterne anti-pasti – den italienske version af de spanske tapas. Kaffe, der minder om den danske, hedder ”cafe lungo” eller ”cafe americano”. Italien producerer også noget af Europas bedste vin og er kendt for amarone og barolo fra Norditalien, brunello og chianti fra Toscana, den søde dessertvin Vin Santo fra Toscana, den lette hvidvin frascati fra Lazio og dessertvinen marsala fra Sicilien.

  Man kan drikke vandet i Italien, men man kan komme ud for, at det smager anderledes, fordi det bliver renset med langt flere kemikalier end herhjemme og tilsat klor. Vi anbefaler, at man køber vand på flaske som ”frizzante” med brus eller ”naturale” uden brus.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Åbningstider

  Butikker: Mandag-lørdag 09:30-13:00 og 16:00-20:00. Lukket søndage og mandag formiddag. Supermarkeder har døgnåbent, men tit lukket om søndagen.

  Da benzinstationer ikke har kiosk, kan det være svært at købe ind om søndagen.

  Banker: Mandag-fredag kl. 08:30- 13:30 og 15:00-16:00 og lukket i weekenden.

  Posthuse: mandag-lørdag kl. 08:30-13:30 og søndagslukket.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og ekstra tøj i håndbagagen.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen.

  Idéer til indkøb og museer

  Frimærker og tobak købes på posthuset eller i ”Tabacchi” – hvor der udenfor er et skilt med et stort T. Nogle museer giver rabat til studerende og ældre, aldersgrænsen kan variere, medbring billeddokumentation. Der er gratis entré på de fleste statsejede museer den 1. søndag hver måned.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Rom (3,5 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 62,1 mio. indbyggere.
  • Religion: Altovervejende romersk katolsk, ca. 98 %.
  • Sprog: Italiensk.
  • Areal: 301.338 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Italien er meget værdsat for sit milde klima, der skyldes placeringen midt i den tempererede zone, hvor Middelhavet varmer og Alperne beskytter mod de kolde vinde i nord. Minimumtemperaturer varierer fra -20 grader i alpedalene til 10 grader i kystområderne og Syditalien. Maksimumtemperaturer ligger omkring 24-25 grader i hele Italien, dog med udsving på op til 40 graders varme.

Trustpilot