Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Oplev Gardasøen på en rundrejse med dansk rejseleder til Italien

Inkl. halvpension og hotel med fantastisk beliggenhed

Inkl. halvpension og hotel med fantastisk beliggenhed

Gardasøens fristelser

Tag med på vores populære rundrejse til Gardasøen og oplev Italiens største – og måske smukkeste – sø, der betager alle med sin skønhed. De pittoreske omgivelser har i tidens løb inspireret mange kunstnere, og Gardasøen er en af de italienske perler, som mange vender tilbage til igen og igen. Derfor har vi sammensat vores rejse til Gardasøen, så du kan tilkøbe de udflugter, du har lyst til. Således bestemmer du selv, hvor meget af tiden, du vil have på egen hånd til at udforske de maleriske byer og til at vandre i bjergene og til at nyde de smukke omgivelser ved Hotel Cristina i den lille idylliske by Limone Sul Garda.

Den lille by Limone har knap 1.000 indbyggere. Tidligere har byen været kendt for sine mange citrongartnerier, men i 1928 stoppede produktionen. Byen har det mildeste klima ved hele Gardasøen og badestranden er utrolig fin og ren, da den tilføres kold gletchervand fra Dolomitterne. Limone har en utrolig hyggelig stemning og er smukt dekoreret med blomster, og hver tirsdag formiddag er der marked i byen.

Du kan selv sammensætte indholdet af din rejse ved at tilkøbe en eller flere udflugter – udflugterne går bl.a. til operabyen Verona med det kæmpemæssige romerske amfiteater og til Venedig, der er helt sin egen. Naturoplevelser kan du få på ture til henholdsvis Dolomitterne med de forrevne bjerge og i vinområdet Valpolicella.

Glæd dig fordi

 • vores populære Hotel Cristina ligger med en flot udsigt over Gardasøen
 • du selv kan sammensætte indholdet af rejsen – vælg en eller flere tilkøbsudflugter
 • rejselederen bor ved Gardasøen og kender området indgående
 • du hver eftermiddag får serveret kaffe/te på hotellets terrasse
 • det er en rejse, hvor du får meget for pengene
Antal dage
8 dages rundrejse
Pris
Ingen ledige afgange
Afrejse fra
København
Dansk rejseleder
Aase Clemmensen

Danmarks bedste rejse til Gardasøen fordi

Vores rejseleder har boet ved Gardasøen i mere end 40 år og ved alt, hvad der er værd at vide om området

Du flyves direkte fra København og Billund

Der er kræset for udvalget af tilkøbsudflugter – oplev bl.a. Venedig, Dolomitterne og vinsmagning i Valpolicella

Danmarks bedste rejse til Gardasøen fordi

Nysgerrig på hotellet, som du skal bo på? Se denne video:

Mød din rejseleder

Rejseleder Aase Clemmesen
Aase Clemmensen har boet 43 år ved Gardasøen

Aase er født i København, men Italien kan godt betegnes som hendes andet fædreland, da hun har boet 43 år i Italien. Aase er bosat i Lazise ved Gardasøen og har en kæmpe viden om Norditalien og specielt området ved den smukke sø. Aase beretter levende om den italienske hverdag og om, hvad der optager italienerne, og hun ved alt, der er værd at vide om italiensk vin- og madkultur.


Læs mere om Aase Clemmensen

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Milano og videre til Limone ved Gardasøen

  De italienske ferieoplevelser begynder i Milano, hvor rejselederen byder velkommen. Rejselederen bor ved Gardasøen og kender naturligvis området indgående, så i løbet af ugen får du stor indsigt i italienske forhold.

  Der køres til Limone Sul Garda. Byen har en fantastisk beliggenhed ved foden af en stejl klippeskråning. Byens navn stammer fra 1300-tallet, da man begyndte at dyrke citroner ved Gardasøen. Basen på hele rejsen er vores populære Hotel Cristina, der ligger med flot udsigt over Gardasøen. Hver eftermiddag bliver der serveret kaffe/te på hotellets terrasse, og hver aften er der inkluderet vin til aftenens middag.

  Inkluderede måltider: Aftensmad

  Her bor du under hele opholdet

  Hotel Cristina

  Hotel Cristina har en fantastisk beliggenhed med udsigt ud over Gardasøen og er et af vores meget populære hoteller. Hotellet ligger 15 min. gang...

 • Dag 2 Sightseeing i Limone og eftermidddagen på egen hånd

  Denne dag skal vi lære den maleriske by Limone bedre at kende, og vi gør det nemt for os selv og tager med shuttlebussen ned til byen, der er en af Gardasøens mest populære feriebyer med skøn beliggenhed og med udsigt til Monte Baldo. Vi går på opdagelse i de smalle gyder, nyder havnepromenaden og panoramaudsigten over søen, der i århundreder har betaget de besøgende.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Tag med på en heldagstur Gardasøen rundt eller nyd dagen på egen hånd

  En tur rundt om Gardasøen er et must. Heldagsudflugten foregår med bus, men du kan også glæde dig til to dejlige sejlture. Men først går turen til det imponerende vandfald “Cascata di Varone“ og til byen Garda, der ligger på strækningen, som kaldes “Olivenkysten”. Fra Garda sejler vi til Sirmione, der ligger smukt på en tre km lang landtange. En af byens seværdigheder er Scaligero-slottet  fra 1200-tallet, og det siges, at Dante har boet på slottet. Yderst på landtangen kan man se ruinerne af en stor romersk villa, som nu er bevokset med flere hundrede år gamle oliventræer.

  Fra Sirmione sejler vi til Gardone Riviera på vestsiden af Gardasøen. I slutningen af 1800-tallet udviklede Gardone sig til det mest eksklusive sted ved søen, da klimaet her er usædvanlig mildt. Der blev bygget kæmpe villaer omgivet af en overdådighed af  skønne buske og blomster og med slanke cypresser og cedertræer, der strækker sig mod himlen. I Gardone ser vi bl.a. Grand Hotel fra slutningen af 1800-tallet, hvor den østrigske kejser Frans Josef jævnligt holdt ferie, og et halvt århundrede senere kom Sir Winston Churchill her som gæst.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Gardasøen rundt

  NB – udflugten gennemføres ved min. 15 deltagere.

  480 kr. pr. person

 • Dag 4 Tag med på en heldagstur til Venedig eller nyd dagen på egen hånd

  Der findes ingen andre byer som Venedig! Har du ikke været i Venedig, så skulle du tage med på dagens udflugt og opleve byen, der er bygget på 117 øer, der er forbundet med 354 broer og gennemskåret af utallige kanaler. Ét er udformingen af byen, noget andet er at opleve, hvordan tidligere tiders rigdom blev omsat til kunstskatte, der kan opleves i dag.

  Du oplever Markuskirken, og den bygning, du ser i dag, blev påbegyndt i 1000-tallet med udgangspunkt i en byzantinsk stil, men i tidens løb har mange forskellige stilarter blandet sig med den byzantinske, og kirken er desuden blevet beriget med utallige kunstskatte. Du oplever naturligvis også Dogepaladset – administrationsbygning for dogen (bystatens leder) – en sand skønhedsåbenbaring med et orientalsk præg, og Sukkenes Bro – en smuk lukket bro, der forbinder Dogepaladset og en nyere fængselsbygning.

  Vi spiser middag i Venedig med udsigt til Rialtobroen og Canal Grande og er først tilbage i Limone ved 22-tiden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Venedig - kanalernes by

  NB – udflugten gennemføres ved min. 15 deltagere.

  625 kr. pr. person

 • Dag 5 Udflugt til kirken Madonna della Corona og vinsmagning i Valpolicella eller nyd dagen på egen hånd

  Denne dag er der mulighed for at opleve området øst for Gardasøen på en interessant halvdagsudflugt. Turen går først til kirken Madonna della Corona ved Spiazzi, og kirken har en meget speciel beliggenhed på en stejl og næsten lodret klippevæg. Kirkens bagerste vægge er selve klippevæggen.

  Udflugten går også til vinområdet Valpolicella, der ligger i et kuperet landskab ved foden af Monte Lessini nord for Verona. Her ses vinstokke så langt øjet rækker, og Valpolicella betyder da også “dalen med de mange kældre“ – helt præcist er der fire dale med et specielt mikroklima, som skaber ideelle vækstbetingelser for de klassiske druer fra området. Valpolicella er kendt for en fortrinlig vinproduktion og ikke mindst de udsøgte og berømte Amarone della Valpolicella-vine. Vi besøger en vinproducent, der fortæller om områdets traditioner og får serveret smagsprøver på vinen og lokale specialiteter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Madonna della Corona & vinsmagning i Valpolicella

  NB – udflugten gennemføres ved min. 15 deltagere.

  450 kr. pr. person

 • Dag 6 Heldagsudflugt til Verona med det smukke amfiteater eller nyd dagen på egen hånd

  Fra Gardasøen er en heldagsudflugt til Verona oplagt. Floden Adige bugter sig gennem byen med det berømte romerske amfiteater, der om sommeren danner rammen for operaforestillinger. Der er plads til 20.000 tilskuere i amfiteateret, der  er bygget omkring år 100, og som er uhyre velbevaret trods et jordskælv i 1183.

  Verona er kendt som kærlighedens by på grund af den smukke fortælling om Romeo og Julie, og vi ser Julies hus med den berømte balkon og statuen af hende. Ifølge legenden bringer det kærlighed og lykke, hvis man rører ved hendes ene blankslidte bryst. Byrundturen i Verona inkluderer også kirken Santuario Madonna di Lourdes og Piazza Bra med det sprudlende gadeliv, og som menes at være den største plads i Italien.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Operabyen Verona

  NB – udflugten gennemføres ved min. 15 deltagere.

  400 kr. pr. person

 • Dag 7 Dolomitterne eller nyd dagen på egen hånd

  Også denne dag kan du vælge at tage med på udflugt og opleve mere af Italien. Naturen i Dolomitterne er en stor kontrast til området ved Gardasøen, og det kan du opleve på en heldagstur. Selv om bjergkæden er en del af de italienske Alper, er bjergene meget anderledes med deres forunderlige farver og formationer, og de højeste tinder når op over 3.000 m.

  Vi kører gennem Adige-dalen i Sydtyrol, hvor tysk og italiensk kultur mødes. Området omkring Bolzano er Europas største ”frugthave” med en stor produktion af bl.a. æbler. Vi holder kaffepause i den lille by Ora, inden der fortsættes gennem den flotte natur til Cavalese og Moena. Herfra kører vi på den store Dolomittervej, som kejser Frans Josef af Østrig indviede i 1909, til Canazei. Senere går turen gennem 23 hårnålesving op til Sellapasset. Ruten tilbage til hotellet går gennem den smukke Gardena-dal.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Tilkøbsmuligheder

  Dolomitterne

  NB – udflugten gennemføres ved min. 15 deltagere.

  400 kr. pr. person

 • Dag 8 Hjemrejse fra Milano

  Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen, hvor flyet hjem til Danmark venter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter - se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning på 3-stjernet hotel
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad inkl. vin/vand
 • Hver dag kaffe/te på hotellets terrrasse
 • Al transport jf. program
 • Sightseeing i Limone
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 400
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskov.com eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her.
Er du interesseret i at opleve en af vores andre rundrejser til Italien, så se mere her.

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Italien

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Der er samme tid som i Danmark.

  Transport

  I Italien rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, og standarder og forhold er derfor ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen i Italien. På enkelte restauranter er drikkepengene inkluderet, ellers lægger man typisk 10 % oven i regningen. Mange restauranter beregner stadig et mindre beløb til brød og opdækning ”pane e coperto” – typisk 2-3 euro pr. person. På mange caféer og barer skal man bestille og betale ved kassen inden servering, og prisen stiger, hvis man vælger at sidde ned i stedet for at stå ved baren. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat pr. værelse).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Italien, men pas på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er dog primært et storbyfænomen – også i Italien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det er en god idé at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Italien benytter strøm som i Danmark (220 volt), men stikkontakternes udformning kan variere. Da ikke alle hoteller har adapter til udlejning, anbefaler vi, at man selv medbringer en.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det italienske køkken er et af verdens bedste. Det er smagsfuldt, rustikt og veltillavet. Pasta og pizza er velkendte lokalretter, men også andre delikatesser kommer fra Italien. I Umbrien og Piemonte findes trøfler, i det sydlige Italien laves bøffelmozzarella, og risotto er en typisk norditaliensk ret. Italien er kendt for desserten tiramisu og verdensberømt for is. Af italienske oste kan nævnes parmesan, grana padano, mozzarella, pecorino (fåreoste) og gorgonzola. Prøv også småretterne anti-pasti – den italienske version af de spanske tapas. Kaffe, der minder om den danske, hedder ”cafe lungo” eller ”cafe americano”. Italien producerer også noget af Europas bedste vin og er kendt for amarone og barolo fra Norditalien, brunello og chianti fra Toscana, den søde dessertvin Vin Santo fra Toscana, den lette hvidvin frascati fra Lazio og dessertvinen marsala fra Sicilien.

  Man kan drikke vandet i Italien, men man kan komme ud for, at det smager anderledes, fordi det bliver renset med langt flere kemikalier end herhjemme og tilsat klor. Vi anbefaler, at man køber vand på flaske som ”frizzante” med brus eller ”naturale” uden brus.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Åbningstider

  Butikker: Mandag-lørdag 09:30-13:00 og 16:00-20:00. Lukket søndage og mandag formiddag. Supermarkeder har døgnåbent, men tit lukket om søndagen.

  Da benzinstationer ikke har kiosk, kan det være svært at købe ind om søndagen.

  Banker: Mandag-fredag kl. 08:30- 13:30 og 15:00-16:00 og lukket i weekenden.

  Posthuse: mandag-lørdag kl. 08:30-13:30 og søndagslukket.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og ekstra tøj i håndbagagen.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen.

  Idéer til indkøb og museer

  Frimærker og tobak købes på posthuset eller i ”Tabacchi” – hvor der udenfor er et skilt med et stort T. Nogle museer giver rabat til studerende og ældre, aldersgrænsen kan variere, medbring billeddokumentation. Der er gratis entré på de fleste statsejede museer den 1. søndag hver måned.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Rom (3,5 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 62,1 mio. indbyggere.
  • Religion: Altovervejende romersk katolsk, ca. 98 %.
  • Sprog: Italiensk.
  • Areal: 301.338 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Italien er meget værdsat for sit milde klima, der skyldes placeringen midt i den tempererede zone, hvor Middelhavet varmer og Alperne beskytter mod de kolde vinde i nord. Minimumtemperaturer varierer fra -20 grader i alpedalene til 10 grader i kystområderne og Syditalien. Maksimumtemperaturer ligger omkring 24-25 grader i hele Italien, dog med udsving på op til 40 graders varme.

Trustpilot