Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00
Jul ved Victor Eamanuel Monumentet

Nyhed!
Kom i julestemning i Rom!

Julestemning i Rom

Om rejsen

Oplev den særlige stemning, der breder sig i Rom, når de historiske bygningsværker, smukke fontæner og stemningsfulde pladser får selskab af en eventyrlig juleudsmykning. Vores rejse til Rom er en ideel kombination af oplevelser med rejselederen og oplevelser på egen hånd. Om formiddagen er der planlagt interessante byvandringer i Roms historiske centrum, og undervejs på byvandringerne fletter rejselederen, der har boet i Rom, anekdoter ind om italienske juletraditioner. Du kan glæde dig til at opleve mange af de kendte seværdigheder i Rom, og en af de helt store oplevelser er rundvisningen i Peterskirken. Om eftermiddagen kan du alt efter temperament nyde Rom på egen hånd. Du kan vælge at være livsnyder, slentre rundt i de hyggelige gader, drikke cappuccino på en kendt café, nyde et kræmmerhus med varme, ristede kastanjer på Piazza Navona og slutte dagen med en gastronomisk oplevelse. Rejsen til Rom er også en mulighed for at lægge anderledes gaver under juletræet i år – måske elegante ”bløde” gaver indkøbt på Via Condotti eller en god flaske årgangsgrappa eller en eksklusiv flaske balsamicoeddike. Et godt råd! Rejs ud med så lidt som muligt i kufferten, så der på hjemturen er plads til lækre delikatesser som f.eks. skinker, oste og pesto, der kan give den traditionelle danske julefrokost et italiensk pift.

Glæd dig fordi

 • du vil opleve den særlige stemning i Rom
 • du kommer til at opleve mange kendte seværdigheder
 • du kan nyde Rom om eftermiddagen på egen hånd
 • du vil få mulighed for at lægge anderledes gaver under juletræet

Mød din rejseleder

Henriette Berg Hansen - Risskov Rejser
Rom er rejselederens store passion

“Da jeg landede i Rom omkring år 2000 efter at have studeret italiensk, var det kærlighed ved første blik. Jeg faldt for ALT. Der er en helt speciel stemning i Rom, som man ikke kan undgå at blive grebet af – og det blev jeg naturligvis også. Alle taler om historiens vingesus, og her i Rom mærker man det virkelig! Jeg er dybt fascineret af, at der ingen andre steder på jorden findes en så stor koncentration af historie som i Rom – og det er vel at mærke en historie, der er usandsynlig velbevaret og tilgængelig. Jeg tog til Italien på grund af sproget og endte med at bliver der otte år!


Læs mere om Henriette Berg Hansen

Henriette Berg Hansen - Risskov Rejser
Rom er rejselederens store passion

“Da jeg landede i Rom omkring år 2000 efter at have studeret italiensk, var det kærlighed ved første blik. Jeg faldt for ALT. Der er en helt speciel stemning i Rom, som man ikke kan undgå at blive grebet af – og det blev jeg naturligvis også. Alle taler om historiens vingesus, og her i Rom mærker man det virkelig! Jeg er dybt fascineret af, at der ingen andre steder på jorden findes en så stor koncentration af historie som i Rom – og det er vel at mærke en historie, der er usandsynlig velbevaret og tilgængelig. Jeg tog til Italien på grund af sproget og endte med at bliver der otte år!


Læs mere om Henriette Berg Hansen

Dagsprogram

 • Dag 1 Afrejse fra Danmark

  Vi ankommer til lufthavnen Rom Ciampino omkring middagstid. Efter indkvartering på Hotel Galles, der ligger centralt i Rom, tager vi på en slentretur i området omkring hotellet.

  Denne rejse med rejseleder Henriette Berg Hansen og masser af romersk julestemning består dels af oplevelser sammen med rejselederen om formiddagen og dels af oplevelser på egen hånd om eftermiddagen. Hver dag kan dem, der har lyst, spise frokost sammen med rejselederen, men Henriette har også  tips til dem, der vil udforske Roms kulinariske univers på egen hånd. Henriette er naturligvis klar med forslag til, hvad tiden på egen hånd kan bruges til, hvis man vil udforske Rom kulturelt og historisk, eller hvis man blot har lyst til at være livsnyder. Rejselederen har også ideer til, hvor der er gode shopping-muligheder i byen, der byder på alt fra eksklusive mærkevarer til fristende og folkelige markeder.

  Her bor du under hele opholdet

  Hotel Galles

  Hotellet ligger centralt i Rom tæt ved Colosseum og Piazza de Spagna. Omgivelserne er en historisk bygning fra 1908, og indenfor emmer det af ...

 • Dag 2 En formiddag med byvandring til bl.a. Piazza Navona og Pantheon

  Vi begynder formiddagens byvandring med at passere en af Roms fire hovedkirker, Santa Maria Maggiore, og vi slentrer videre i retning af Trevifontænen og kommer bl.a. forbi præsidenpaladset, Il Campidoglio, hvorfra der er en flot udsigt over Roms kupler og tage – helt ud til Peterskirkens kuppel i det fjerne. Vi kommer til den nyrenoverede, fantastisk smukke og verdensberømte Trevifontæne. Her ridder havguden Oceanos med sine havheste gennem vandmasserne, og det har han gjort siden i 1750érne. Vi når til det juledekorerede hovedstrøg, Via del Corso, og til en af Roms absolut største seværdigheder, Pantheon. Der er tale om den bedst bevarede bygning fra et gamle Rom, og som samtidig er verdens første kuppelbygning. Indenfor kan man ikke undgå at blive betaget af konstruktionen og rumvirkningen med den cirkelrunde åbning. I dag er Pantheon kirke og gravmæle for den tidligere italienske kongefamilie.

  Vi kommer også forbi senatsbygningen, Palazzo Madama, og Roms “dagligstue”, som man ynder at kalde den populære Piazza Navona. Det er her, romerne mødes og udveksler de sidste nyheder eller nyder en hurtig expresso på vej til næste møde, og hvor turister  slår sig ned og nyder den romerske atmosfære. Midt på pladsen står Flodernes Fontæne med de fire “verdensfloder”, og pladsen er i øvrigt anlagt oven på fundamentet af et antikt stadion, der kunne rumme 30.000 tilskuere. Fra Piazza Navona er der ikke mange skridt til det farverige og livlige Campo dei Fiori, der oprindelig var blomstermarked, men nu byder på både grøntsager og italienske delikatesser og specialiteter – og selvfølgelig en dejlig smittende julestemning. Byvandringen med rejselederen slutter på Campo dei Fiori, hvor der er rig mulighed for at finde et sted at spise en god italiensk frokost, og området er iøvrigt et godt udgangspunkt for eftermiddagen, som er på egen hånd. Alt efter interesse, kan man herfra evt. gå til Piazza Venezia, Roms Rådhus, Campidoglio og Forum Romanum eller Colosseum. Hvis du hellere vil shoppe, så er du lige ved shoppinggaderne Via Giubbonari og Via del Corso.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 3 Fejring af Jomfru Marias Undfangelsesdag og byvandring

  Dette er en helt særlig dag at være i Rom, da det er Jomfru Marias Undfangelsesdag. Hvert år den 8. dec. fejrer man nemlig Jomfru Maria – en tradition, der blev indstiftet af Pave Pius IX i 1854. I mange katolske lande fejrer man dagen med parader, processioner og fyrværkeri, og i Rom sker det ved, at Paven selv kommer og skifter den krans, som Jomfru Maria-statuen holder på sin arm året rundt. Statuen står på toppen af en høj søjle, og der skal brandmænd til at hjælpe med at skifte kransen. Ceremonien indleder samtidig julen med alle dens traditioner, og julen varer lige til 6. januar, Hellig 3. Kongers Dag.

  Undervejs til Den Spanske Trappe går vi ad Via Sistina, hvor H. C. Andersen boede under sine ophold i Rom. Vi kommer til Piazza del Popolo, og det første, man får øje på, er den 3.000 år gamle obelisk, der danner par med fontænen midt på pladsen. Ved den store plads med den perfekte ovale form er der to smukke barokkirker, der er værd at lægge mærke til, og en byport med en interessant historie. Det kunne være en idé at spise frokost ved Den Spanske Plads, der i 1800-tallet tiltrak europæiske digtere og kunstnere – også vores egen H.C. Andersen – og Den Spanske Plads er også i dag er stedet at mødes.

  Eftermiddagen er på egen hånd, og hvis der skal mærkevarer under juletræet, er det en god ide at fortsætte ad Via Condotti, eller du kan også vælge at lade dig friste på den mere alsidige Via Cola di Rienzo, hvor der er alt fra markedsboder til et elegant stormagasin. Du kan også vælge at gå en afslappende tur i Roms største park, Villa Borghese. Vil du have en kunstoplevelse, så besøg Galleria Borghese, der ligger her i parken. Museet anses for at være ét af Europas mest betydningsfulde, og blandt de mange mesterværker er den berømte Venus-statue af Antonio Canova.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 4 Julestemning på Peterspladsen og rundvisning i Peterskirken

  Hvert år bliver der sat et flot og kæmpestort juletræ op på Peterspladsen, og ifølge den italienske tradition selvfølgelig også en julekrybbe med Jomfru Maria, Josef og Jesusbarnet. Dagens højdepunkt bliver uden tvivl rundvisningen i Peterskirken, som begynder på den imponerende plads. Efter oplevelserne i Peterskirken kan vi spise frokost på en hyggelig restaurant i området bag ved Vatikanet. Eftermiddagen er på egen hånd, og vil du evt. opleve Michelangelos kuppel og nyde den smukke udsigt over Vatikanstaten og Peterspladsen, er det muligt efter frokost. En anden idé til eftermiddagen på egen hånd kunne være at besøge Engelsborg, der oprindelig er Kejser Hadrian’s gravmausolæum. Om aftenen mødes vi til afskedsmiddag på Ristorante La Famiglia, der ligger på Via Gaeta 86. Det er en hyggelig restaurant i typisk romersk stil og med en venlig og familiær atmosfære, og stedet er meget besøgt af de lokale.

  Inkludererede måltider:  Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 5 De sidste indkøb eller sightseeing på egen hånd

  Formiddagen inden hjemrejsen er på egen hånd. For de morgenfriske er der mulighed for at besøge det historiske loppemarked Porta Portese, der et af Europas største, og hvor der handles med alt fra antikviteter til tøj, sko, smykker og bælter. Der vil også være mulighed for at vende tilbage til Peterspladsen og overvære Pavens audiens kl. 10.00, og hvis tiden tillader det, den ugentlige søndagstale, kl. 12.00. Afrejse fra Rom sidst på eftermiddagen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne om rejsen

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse København - Rom t/r inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på Hotel Galles
 • 4 x morgenmad og afskedsmiddag på lokal restaurant
 • Al transport og udflugter inkl. entréer jf. program
 • Byvandring dag 2 inkl. bl.a. Trevifontænen, Piazza Navona og Campo dei Fiori
 • Byvandring dag 3 inkl. bl.a. Den Spanske Trappe og Piazza del Popolo
 • Rundvisning dag 4 i Peterskirken og Vatikanmuseet inkl. entré
 • Rejseleder Henriette Berg Hansen er med på hele rejsen

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 2.000

Ikke flere afgange

Der er desværre ikke flere afgange lige nu – hold øje med siden eller kontakt os på verden@risskov.com eller 70 22 66 00.
De nye datoer bliver også annonceret i vores nyhedsbrev, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, er det en god ide at melde dig til her.

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Italien

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen, anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er Euro, som kan hæves i automater i de fleste byer, men i mange restauranter, caféer og butikker skal man betale med kontanter. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Der er samme tid som i Danmark.

  Transport

  I Italien rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, og standarder og forhold er derfor ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj o.l.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På enkelte restauranter er drikkepengene inkluderet, ellers lægger man typisk 10 – 15 % oveni regningen. Mange restauranter beregner stadig et mindre beløb til brød og opdækning ”pane e coperto”, – typisk 1-2 € pr. person. På mange cafeer og barer skal man bestille og betale ved kassen inden servering, og prisen stiger, hvis man vælger at sidde ned i stedet for at stå ved baren. Vær opmærksom på at man skal betale for at komme på WC (0,50€-1,00€). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oveni prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset, eller fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Italien, men pas på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er dog primært et storbyfænomen – også i Italien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det er en god ide at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Italien benytter strøm som i Danmark, men mange steder er stikkontakterne anderledes. Da ikke alle hoteller har adapter til udlejning, anbefaler vi derfor at man selv medbringer en.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes 0045 før telefonnummeret. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Alle større byer har internetcafeer. De fleste af vores hoteller har også Wi-Fi.

  Mad & drikke

  Det italienske køkken er et af Europas bedste. Det er smagsfuldt, rustikt og veltillavet. Pasta og pizza er velkendte lokalretter, men også andre delikatesser kommer fra Italien. I Umbrien og Piemonte findes trøfler, i det sydlige Italien laves bøffelmozzarella, og Risotto er en typisk norditaliensk ret. Italien er kendt for desserten Tiramisu og verdensberømt for is. Af italienske oste kan nævnes parmesan, grana padano, mozzarella, pecorino (fåreoste) og gorgonzola. Prøv også småretterne anti-pasti – den italienske version af de spanske tapas. Kaffe, der minder om den danske, hedder ”cafe lungo” eller ”cafe americano”. Italien producerer også noget af Europas bedste vin, og er kendt for Amarone og Barolo fra Norditalien, Brunello og Chianti fra Toscana, den søde dessertvin Vin Santo fra Toscana, den lette hvidvin Frascati fra Lazio og dessertvinen Marsala fra Sicilien. Man kan drikke vandet i Italien, men man kan komme ud for, at det smager anderledes, fordi det bliver renset med langt flere kemikalier end herhjemme og tilsat klor. Vi anbefaler, at man køber vand på flaske som ”frizzante” med brus eller ”naturale” uden brus.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge indendørs på offentlige steder.

  Åbningstider

  Butikker: mandag – lørdag 09.30 – 13.00 og 16.00 – 20.00. Lukket søndage og mandag formiddag. Supermarkeder har døgnåbent men tit lukket om søndagen.

  Da benzinstationer ikke har kiosk, kan det være svært at købe ind om søndagen.

  Banker: mandag – fredag kl. 08.30 – 13.30 og 15.00 – 16.00 og lukket i weekenden.

  Posthuse: mandag – lørdag kl. 08.30 – 13.30 og søndagslukket.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen.

  Indkøb og museer

  Frimærker og tobak købes på posthuset eller i ”Tabacchi” – hvor der udenfor er et skilt med et stort T. Mange museer giver rabat eller gratis adgang, hvis man er under 18 år eller fyldt 65 og medbringer billeddokumentation.

 • Fakta

  • Statsform: Italien er en republik.
  • Hovedstad: Rom (3,5 mio.).
  • Befolkning: 62,1 mio. indbyggere.
  • Religion: Altovervejende romersk katolsk, ca. 98 %.
  • Sprog: Italiensk.
  • Areal: 301.230 km² (Danmark 43.000 km²).
  • Højeste punkt: Mont Blanc (Monte Bianco) 4.807 m (på grænsen til Frankrig).
  • Klima: Italien er meget værdsat for sit milde klima, der skyldes placeringen midt i den tempererede zone, hvor Middelhavet varmer og Alperne beskytter mod de kolde vinde i nord. Minimumtemperaturer varierer fra –20 grader i alpedalene til 10 grader i kystområderne og Syditalien. Maksimumtemperaturer ligger omkring 24-25 grader i hele Italien, dog med udsving på op til 40 graders varme.