Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os Åbent nu 70 22 66 00
Teplernes Dal på Sicilien

Fly fra både Billund og København!

Sicilien – Middelhavets skatkammer

  8 dage fra kr. 10.995

Om rejsen

Sicilien er helt sin egen – et stykke uspoleret og autentisk Italien. Det vil du opleve på denne rundrejse til den naturskønne ø, der stort set uden afbrydelse var underlagt fremmed herredømme i næsten 2.700 år. Fønikerne, grækerne, romerne, araberne og normannerne har hver på deres måde sat deres præg på Sicilien. Templernes Dal, som grækerne efterlod, den romerske kejser Maximians overdådige villa og Normannerslottet i Aci Castello er tre eksempler på rejsens interessante og historiske oplevelser.

Det sicilianske landskab er fuld af kontraster, og det bliver der rig lejlighed til at nyde på denne rundrejse. Områder med appelsinplantager, olivenlunde og vinmarker veksler med bakket landbrugsland og vidtstrakte områder, hvor naturen får lov at herske, og med en kystlinje på 1.000 km dukker det blå Middelhav ofte op i synsfeltet. Vi bestiger den aktive vulkan, Etna, vandrer i den dybe vulkanske kløft, Alcantara, og nyder naturområdet Madonie med de høje bjergtinder og flotte udsigter.

De tre byer Catania, Palermo og Siracusa inviterer til vidt forskellige oplevelser, men fælles for dem er den sicilianske stemning på de lokale markeder og i de smalle gader, hvor der kun lige er plads til den obligatoriske scooter. Der er en by mere på programmet. Det er den lille bjergby Corleone, der er uløseligt forbundet med den italienske mafia, og hvor nogle af de største nulevende mafiabosser kommer fra. Mange kender sikkert mafiaen fra Godfather-filmene, men her i Corleone kommer vi endnu tættere på virkeligheden. Sicilien er den 3. største vinproducerende region i Italien, og naturligvis inkluderer rejsen vin-  og frokostoplevelser af høj kvalitet på to anerkendte vingårde.

Mere end 10 år med succes på Sicilien forpligter, og vi har derfor forædlet rejsen, så den opfylder alle ønsker! Vi ved nemlig, at det betyder meget for vores gæster at kunne flyve både fra Billund og København, at bo i byer, hvor man selv har mulighed for at udforske det italienske køkken samt at ALLE entréer er inkluderet i prisen.

Glæd dig fordi

 • der flyves fra både Billund og København til Catania t/r
 • rejsen inkluderer alle de store highlights på Sicilien
 • du kommer til mafiabyen Corleone og ser det berømte museum
 • du oplever vulkanen Etna på nærmeste hold
 • du får en stor naturoplevelse i Alcantara-dalen
 • Normannerborgen med ubeskrivelige Capella Palatina også er en af oplevelserne
 • der er inkluderet to spændende vingårdsbesøg med frokoster af høj kvalitet
 • der også er mulighed for aftenmåltider på egen hånd
 • alle entréer er inkluderet til en værdi af mere end kr. 500
 • vi har valgt hoteller med en god beliggenhed

Danmarks bedste rundrejse til Sicilien fordi

Vi flyver fra både København og Billund

Du får Siciliens største klassiske seværdigheder krydret med oplevelser i det ukendte Sicilien på Vestsicilien og Madonieparken.

Du bor på nøje udvalgte hoteller med italiensk charme, hvoraf flere har central beliggenhed, så du om aftenen kan gå ud og opleve det ægte sicilianske køkken

Danmarks bedste rundrejse til Sicilien fordi

Video: Hør en af vores rejseledere fortælle om, hvad du kan opleve på rejsen til Sicilien

Mød din rejseleder

Torben Folkmann - Rejseleder - Risskov Rejser
Torben Folkmann elsker Sicilien

Torben Folkmanns store passion er historie, natur og gastronomi. Disse tre interesser får han, og dig som gæst, til fulde lov til opleve på Sicilien, som bl.a. er kendte for sin mafia-historie, vulkanen Etna og dejlige vine.


Læs mere om Torben Folkmann

Simon Hansen elsker den italienske natur

Simons store interesse for natur og udendørsliv stammer tilbage fra opvæksten på Midtfyn. Interessen voksede – det samme gjorde glæden ved at formidle det, man måske ikke umiddelbart kan se, og det resulterede i en uddannelse som naturvejleder. Simon glæder sig til at vise din den fantasiske natur og historie på Sicilien.


Læs mere om Simon Brammer Hansen

Rejseleder - Simon Brammer - Risskov Rejser
Torben Folkmann - Rejseleder - Risskov Rejser
Torben Folkmann elsker Sicilien

Torben Folkmanns store passion er historie, natur og gastronomi. Disse tre interesser får han, og dig som gæst, til fulde lov til opleve på Sicilien, som bl.a. er kendte for sin mafia-historie, vulkanen Etna og dejlige vine.


Læs mere om Torben Folkmann

Rejseleder - Simon Brammer - Risskov Rejser
Simon Hansen elsker den italienske natur

Simons store interesse for natur og udendørsliv stammer tilbage fra opvæksten på Midtfyn. Interessen voksede – det samme gjorde glæden ved at formidle det, man måske ikke umiddelbart kan se, og det resulterede i en uddannelse som naturvejleder. Simon glæder sig til at vise din den fantasiske natur og historie på Sicilien.


Læs mere om Simon Brammer Hansen

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Sicilien og byrundtur i Catania

  Vi ankommer til Sicilien omkring middagstid og tager med det samme hul på rejsens første udflugt. Catania er beliggende for foden af vulkanen Etna og er et eksempel på, hvordan moderne og klassisk historie kan gå op i en højere enhed. Byens historie er nært knyttet til vulkanen Etna, som sammen med jordskælv har ødelagt byen talrige gange. Igen og igen er byen blevet genopbygget – senest i 1600-tallet, hvor vulkanske materialer blev brugt til flotte bygninger i barokstil. Den historiske bymidte med sit netværk af lige parallelle gader er anlagt efter romersk forbillede og fremstår smukt vedligeholdt med fornemme pladser omkranset af prægtige paladser, imponerende kirker, flotte monumenter og travle handelsgader som f.eks. Via Etnea.

  Vi fortsætter til vores hotel i Catania-området, hvor vi bor de første 3 nætter og den sidste nat.

  Inkluderede måltider: Velkomstmiddag

  Her bor du dag 1-3

  Hotel Lachea

  Hotel Lachea ligger dejligt med udsigt over havet og tæt på centrum i Aci Trezza. Du kan slappe i hotellets hyggelige have og det mindre poolomr...

 • Dag 2 Naturoplevelser ved vulkanen Etna og i Alcantara-dalen

  En dag med storslåede naturoplevelser venter. Formiddagen tilbringer vi ”på vulkaner” helt bogstaveligt talt, og det bliver på Europas største aktive vulkan, Etna, der er 3.323 m høj.

  Vi snor os gennem talrige hårnålesving op mod den altid rygende top, og undervejs skifter landskabet på fascinerende vis mellem små landsbyer, frodige områder med skov og landbrugsområder til øde, golde landskaber med klipper, basaltskrænter og tunneler skabt af utallige lavastrømme. Ved Silvestri-kraterne i 1.980 m højde er det muligt at kigge dybt ned i sidekraterne, der bliver kaldt ”etnaunger”. Hvis vejret tillader det, kan vi komme helt til tops med svævebane og terrængående køretøjer (de to gange transport er ikke inkl. i rejsens pris). Eftermiddagen byder på flere flotte naturoplevelser i Gole dell`Alcantara, når vi går på opdagelse i den frodige oase i Peloritaner-bjergene. Her har smeltevandsfloden Alcantara gennem årtusinder gravet sig ned gennem de størknede lavamasser og skabt en forunderlig dyb kløft, der er ca. 65 m dyb, og hvor der er en koncentration af utallige sjældne og smukke ”lavasøjler”. Alcantara-floden er en af de få sicilianske floder, som ikke tørrer ud om sommeren, og ud over selve kløften er området som en smuk botanisk park med typisk siciliansk vegetation. Aftensmad på egen hånd denne aften.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

   

 • Dag 3 UNESCO-fredede Siracusa med det græske teater samt byerne Aci Castello & Aci Trezza

  Siracusas historie er storslået og fascinerende. Det var her, grækerne gik i land for mere end 2.700 år siden og grundlagde byen på den lille ø Ortigia – en by som udviklede sig til at blive et af det græske storriges mægtigste samfund, hvor kunstnere og videnskabsmænd som Dionysios og Archimedes levede og arbejdede og medvirkede til, at byen blev et magtfuldt knudepunkt for den nye blomstrende civilisation i Middelhavsregionen. Vi tager på opdagelse i Ortigias historiske centrum, som stadig har smukke levn fra grækernes tid, men også middelalder, renæssance og især barokken har sat uforglemmelige og fascinerende spor i den smukke by. Vi lader os indhylle i atmosfæren på det lokale marked, som i den grad vækker alle vores sanser, oplever strædernes charme og patina i den jødiske ghetto og ser resterne af Apollotemplet. Sidst men ikke mindst skal vi opleve det, der må være en af Italiens smukkeste domkirke-pladser med den bemærkelsesværdige domkirke, som er bygget på de tidligere Athene- og Minerva-templer, og hvor et kapel er viet til Santa Lucia, der led martyrdøden.

  I bydelen Neapolis understreger det romerske amfiteater og det græske teater Siracusas storhed og byens betydning under både grækerne og romerne. Det græske teater var det fornemste og største teater på Sicilien med plads til 15.000 tilskuere, og fra teateret er der en formidabel udsigt over Siracusa og bugten. Oplevelserne i det historiske område rundes på fornemste vis af med et besøg ved tyrannen Hierons gigantiske tempel. Herfra videre ned i Paradisstenbruddet med den enestående flora og grotten Dionysos’ Øre med den suveræne akustik. Det var her, byggematerialer til Siracusa blev hentet, og Siracusa er naturligvis på UNESCOs verdensarvliste.

  Herefter tager vi på opdagelse i de to charmerende nabobyer Aci Castello og Aci Trezza. Aci Castello domineres af det imponerende Normannerslot fra 1076, som troner frygtindgydende højt på en klippe af størknet lava ude i havet. Aci Trezza er et yndet feriemål for italienerne selv, og ud for kysten kan man se tre høje søjleformede øer kendt som Isola dei Ciclopi, der ifølge den lokale legende er de tre sten, som blev kastet efter Odysseus i ”Odysseen”. Begge byer byder på skønne omgivelser til at nyde en iskold ”brioche con gelato” eller en hed espresso med mandelkage – typisk siciliansk og rigtig godt!

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 4 Romersk kejservilla med enestående mosaikker og græske templer i Templernes Dal

  Turen til den centrale del af Sicilien går gennem storslåede landskaber, som er et vidnesbyrd om, at Sicilien var det mægtige romerriges store kornkammer. Romerriget er også nærværende, når vi besøger den romerske kejservilla, Villa Romana del Casale, ved byen Piazza Armerina. En mindre villa blev omkring år 300 udvidet til det anlæg, man kender i dag. I 1100-tallet forsvandt villaen i et kæmpe jordskred, og så sent som i 1950’erne begyndte man en systematisk udgravning. Det viste sig, at villaen efter al sandsynlighed har været stedet, hvor kejser Maximian i kraft af sin magt og rigdom kunne leve en overdådig tilværelse som pensionist. Mosaikgulvene i kejservillaen er næsten intakte og er en enestående fortælling om livet på den tid, og et af de mange highlights er ”bikinipigerne”, som i virkeligheden var kvindelige gymnaster og atleter.

  Turen fortsætter gennem typiske sicilianske landskaber til sydkysten og byen Agrigento, hvor vi skal på opdagelse i Valle dei Templi – Templernes Dal. Det græske tempelkompleks er smukt beliggende på et højdedrag mellem byen Agrigento og Middelhavet, og Akragas, som byen hed under grækernes dominans på Sicilien, var en af de største græske byer uden for selve Grækenland. Her har arkæologiske udgravninger åbenbaret fem templer fra ca. 5. årh. f.Kr., og på rundturen ser vi bl.a. Concordia-templet, der er et af de bedst bevarede doriske templer, og Jupiter-templet, der har været blandt de tre største i verden. Vi fortsætter til Agrigento-området, hvor vi skal overnatte.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

  Her bor du dag 4

  Hotel Villa Romana

  Det 4-stjernede Hotel Villa Romana er nyopført og ligger dejligt ned til stranden i byen Porto Empedocle. Hotellet ligger i umiddelbar nærhed til...

 • Dag 5 Til mafiabyen Corleone og frokost med vinsmagning

  Vi kører endnu en gang til den centrale del af Sicilien – til området, hvor man kan få en af de mest fængslende fortællinger. Det drejer sig om fortællingen om mafiaen og især om den sicilianske del af den. Fortællingen er lige så dramatisk som landskabet, vi kører igennem til Siciliens ubestridte ”mafiaby”. Mange af de mest berømte og berygtede mafiabosser kommer fra byen, og via dem får man et indblik i den sicilianske mafia kaldet ”cosa nostra”, der betyder ”vores sag”. Byen ligner enhver anden mindre italiensk by, men virkeligheden er en anden i byen, der bliver kaldt ”byen med det tavse sprog”. Vi besøger det interessante anti-mafia-museum i byens centrum – og det er alt andet end et traditionelt museum! I selskab med en fremragende fortæller får vi en medrivende og spændende fortælling om, hvordan mafiaen er opstået, og hvordan mafiaen har arbejdet på Sicilien – og det er en historie, der er svær at ryste af sig.

  På en nærliggende familieejet vingård fra 1892 nyder vi en frokost tilberedt af gode, lokale råvarer, og dertil skal vi naturligvis smage på gårdens egen vinproduktion. Vingården er beliggende naturskønt ved naturreservatet Bosco della Ficuzza med bl.a. bjergtoppene Rocca Busambra (1.613 m).

  Vi fortsætter til Palermo-området, hvor vi bor de næste to nætter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

  Her bor du dag 5 & 6

  Hotel Mediterraneo

  Hotel Mediterraneo ligger centralt i Palermo tæt på både havn, shoppinggader, spisesteder og kulturelle tilbud. Hotellet har egen morgenmadsrest...

 • Dag 6 Sightseeing i Palermo inkl. Normannerborgen og katedralen Santa Maria la Nuova

  Palermo er den største by på Sicilien og er helt og aldeles essensen af en syditaliensk storby. Utallige kulturer har sat deres præg på byens arkitektur med arabiske kupler, middelalderkirker, et slot fra normannertiden og smukke renæssancepaladser. Palermo har sjæl og charme, er støjende, hektisk og har både et lokalt og et kosmopolitisk islæt, og byens centrum er charmerende med flere lokale markeder og pladser, hvor livet leves på italiensk. Der er smukke indkøbsstrøg som Via Vittorio Emanuele, grønne parker og utallige museer og monumenter – og sidst men ikke mindst Normannerborgen, der ubestridt er byens største seværdighed med det vidunderlige og ubeskrivelige Capella Palatina. Kapellet er overdådigt udsmykket med de skønneste mosaikker med geometriske og bibelske motiver fra forskellige perioder.

  Intet besøg i Palermo uden et besøg i Monreale, så vi tager naturligvis turen op i 300 m højde til Monte Caputo. Her ligger den smukke katedral Santa Maria la Nuova opført af normannerkongen William II i slutningen af 1100-tallet. Bygningen er en sand opvisning i ekstravagant normannisk byggestil, byzantinsk skønhed og arabisk symmetri og intet mindre end 6.000 m² smukke billedmosaikker i guld og prægtige farver møder os, når vi træder ind i det mageløse kirkerum. Mosaikkerne er udført af sicilianske og byzantinske håndværkere og er endnu et smukt eksempel på, hvordan øst og vest levede og boede sammen under normannerkongerne.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 7 På opdagelse i Cefalu og frokost på vingård i naturområdet Madonie

  Vi siger farvel til Palermo og kører langs Siciliens nordkyst til den smukt beliggende by Cefalu. Den charmerende bys gamle kvarter med utallige stemningsfulde gader er fyldt til bristepunktet med små butikker, hyggelige caféer og restauranter og emmer i den grad af lokal italiensk stemning og atmosfære. Byens ubestridte seværdighed og vartegn er normannerkongen Roger den 2.’s palads, som har en flot beliggenhed på byens centrale torv. Paladset er oprindelig grundlagt af en arabisk emir, men normannerkongen udvidede det og gjorde det til sit kongeslot.

  Et andet imponerende vartegn er den 270 m høje klippe Rocca di Cefalu, som troner højt og stejlt over byen som et fornemt symbol på byens historie. Vi tager på en lille byvandring i de pittoreske gader, ser også den fine gamle middelaldervaskeplads og kan sikkert ikke undgå at lade os lokke til en “brioche con gelato” eller måske en “frutta martorana” på et af byens fristende konditorier.

  Frokosten nyder vi på en vingård i naturparken Madonie oven for Cefalu, vi hører og ser om vingårdens produktion af vin og olivenolie og nyder flere af gårdens vine til den efterfølgende frokost med lokale produkter.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

   

  Her bor du dag 7

  Hotel Lachea

  Hotel Lachea ligger dejligt med udsigt over havet og tæt på centrum i Aci Trezza. Du kan slappe i hotellets hyggelige have og det mindre poolomr...

 • Dag 8 Hjemrejse

  Det er tid til at sige farvel til Sicilien, og efter morgenmaden kører vi til lufthavnen i Catania.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Det siger gæsterne om rejsen

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. inkl. skatter og afgifter - se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning i dobbeltværelse på 3- og 4-stjernede hoteller
 • Obligatorisk byskat på alle hoteller
 • 7 x morgenmad, 2 x frokost og 4 x aftensmad
 • Al transport og udflugter jf. program
 • Alle entreer - værdi kr. 525
 • Besøg i Aci-byerne og sightseeing i Catania
 • Besøg i nationalparken Madonie og ved Alcantara-kløften
 • 2 x vingårdsbesøg med vinsmagning og frokost af høj kvalitet (inkl. sicilianske specialiteter)
 • Vulkanske oplevelser på aktive Etna
 • Siracusas historiske centrum og templer i det arkæologiske område
 • Besøg i kejservillaen Villa Casale og oplevelser i Templernes Dal
 • Besøg i "mafiabyen" Corleone inkl. besøg på anti-mafia-museet
 • Sightseeing i Palermo og besøg i katedralen San Maria la Nuova
 • Byrundtur i den smukke kystby Cefalu
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.400
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling
 • 07 maj 2019 8 dage Billund
  København
  Kr. 10.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Brussels 07/05-2019   kl. 07:00 07/05-2019   kl. 08:25
   Brussels - Catania 07/05-2019   kl. 09:00 07/05-2019   kl. 11:40
   Catania - Brussels 14/05-2019   kl. 12:30 14/05-2019   kl. 15:20
   Brussels - Billund 14/05-2019   kl. 16:10 14/05-2019   kl. 17:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Brussels 07/05-2019   kl. 06:40 07/05-2019   kl. 08:15
   Brussels - Catania 07/05-2019   kl. 09:00 07/05-2019   kl. 11:40
   Catania - Brussels 14/05-2019   kl. 12:30 14/05-2019   kl. 15:20
   Brussels - København 14/05-2019   kl. 21:05 14/05-2019   kl. 22:35
   Se flytider
 • 14 maj 2019 8 dage Billund
  København
  Kr. 10.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Brussels 14/05-2019   kl. 07:05 14/05-2019   kl. 08:25
   Brussels - Catania 14/05-2019   kl. 09:00 14/05-2019   kl. 11:40
   Catania - Brussels 21/05-2019   kl. 12:30 21/05-2019   kl. 15:20
   Brussels - Billund 21/05-2019   kl. 16:10 21/05-2019   kl. 17:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Brussels 14/05-2019   kl. 06:40 14/05-2019   kl. 08:15
   Brussels - Catania 14/05-2019   kl. 09:00 14/05-2019   kl. 11:40
   Catania - Brussels 21/05-2019   kl. 12:30 21/05-2019   kl. 15:20
   Brussels - København 21/05-2019   kl. 21:05 21/05-2019   kl. 22:35
   Se flytider
 • 21 maj 2019 8 dage Torben Folkmann Billund
  København
  Kr. 10.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Brussels 21/05-2019   kl. 07:05 21/05-2019   kl. 08:25
   Brussels - Catania 21/05-2019   kl. 09:00 21/05-2019   kl. 11:40
   Catania - Brussels 28/05-2019   kl. 12:30 28/05-2019   kl. 15:20
   Brussels - Billund 28/05-2019   kl. 16:10 28/05-2019   kl. 17:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Brussels 21/05-2019   kl. 06:50 21/05-2019   kl. 08:15
   Brussels - Catania 21/05-2019   kl. 09:00 21/05-2019   kl. 11:40
   Catania - Brussels 28/05-2019   kl. 12:30 28/05-2019   kl. 15:20
   Brussels - København 28/05-2019   kl. 16:00 28/05-2019   kl. 17:25
   Se flytider
 • 04 juni 2019 8 dage Billund
  København
  Kr. 10.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Brussels 04/06-2019   kl. 07:05 04/06-2019   kl. 08:25
   Brussels - Catania 04/06-2019   kl. 09:00 04/06-2019   kl. 11:40
   Catania - Brussels 11/06-2019   kl. 12:30 11/06-2019   kl. 15:20
   Brussels - Billund 11/06-2019   kl. 16:10 11/06-2019   kl. 17:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Brussels 04/06-2019   kl. 06:40 04/06-2019   kl. 08:15
   Brussels - Catania 04/06-2019   kl. 09:00 04/06-2019   kl. 11:40
   Catania - Brussels 11/06-2019   kl. 12:30 11/06-2019   kl. 15:20
   Brussels - København 11/06-2019   kl. 16:00 11/06-2019   kl. 17:25
   Se flytider
 • 03 september 2019 8 dage Billund
  København
  Kr. 10.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Brussels 03/09-2019   kl. 07:05 03/09-2019   kl. 08:25
   Brussels - Catania 03/09-2019   kl. 09:00 03/09-2019   kl. 11:40
   Catania - Brussels 10/09-2019   kl. 12:30 10/09-2019   kl. 15:20
   Brussels - Billund 10/09-2019   kl. 16:10 10/09-2019   kl. 17:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Brussels 03/09-2019   kl. 06:40 03/09-2019   kl. 08:15
   Brussels - Catania 03/09-2019   kl. 09:00 03/09-2019   kl. 11:40
   Catania - Brussels 10/09-2019   kl. 12:30 10/09-2019   kl. 15:20
   Brussels - København 10/09-2019   kl. 16:00 10/09-2019   kl. 17:25
   Se flytider
 • 10 september 2019 8 dage Torben Folkmann Billund
  København
  Kr. 10.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Brussels 10/09-2019   kl. 07:05 10/09-2019   kl. 08:25
   Brussels - Catania 10/09-2019   kl. 09:00 10/09-2019   kl. 11:40
   Catania - Brussels 17/09-2019   kl. 12:30 17/09-2019   kl. 15:20
   Brussels - Billund 17/09-2019   kl. 16:10 17/09-2019   kl. 17:30
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Brussels 10/09-2019   kl. 06:40 10/09-2019   kl. 08:15
   Brussels - Catania 10/09-2019   kl. 09:00 10/09-2019   kl. 11:40
   Catania - Brussels 17/09-2019   kl. 12:30 17/09-2019   kl. 15:20
   Brussels - København 17/09-2019   kl. 16:00 17/09-2019   kl. 17:25
   Se flytider
 • 17 september 2019 8 dage Torben Folkmann Billund
  København
  Kr. 10.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra Billund

   Flytider
   Billund - Brussels 17/09-2019   kl. 07:00 17/09-2019   kl. 08:25
   Brussels - Catania 17/09-2019   kl. 09:05 17/09-2019   kl. 11:40
   Catania - Brussels 24/09-2019   kl. 12:30 24/09-2019   kl. 15:20
   Brussels - Billund 24/09-2019   kl. 21:10 24/09-2019   kl. 22:40
   Se flytider
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Brussels 17/09-2019   kl. 06:50 17/09-2019   kl. 08:25
   Brussels - Catania 17/09-2019   kl. 09:05 17/09-2019   kl. 11:40
   Catania - Brussels 24/09-2019   kl. 12:30 24/09-2019   kl. 15:20
   Brussels - København 24/09-2019   kl. 16:05 24/09-2019   kl. 17:30
   Se flytider
 • 02 oktober 2019 8 dage København Kr. 10.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Catania 02/10-2019   kl. 16:30 02/10-2019   kl. 19:35
   Catania - København 09/10-2019   kl. 20:20 09/10-2019   kl. 23:25
   Se flytider
  • Bemærk

   På denne afgang er der mindre programændringer pga. andre flytider.

   På dag 1 ankommer vi først på aftenen til Catania, og derfor rykkes dagens byrundtur til dag 8 inden hjemrejsen. Derudover flyttes velkomstmiddagen til dag 2.

 • 09 oktober 2019 8 dage København Kr. 10.995 Bestil Se detaljer Skjul detaljer
  • Afrejse fra København

   Flytider
   København - Catania 09/10-2019   kl. 16:30 09/10-2019   kl. 19:35
   Catania - København 16/10-2019   kl. 20:20 16/10-2019   kl. 23:25
   Se flytider
  • Bemærk

   På denne afgang er der mindre programændringer pga. andre flytider.

   På dag 1 ankommer vi først på aftenen til Catania, og derfor rykkes dagens byrundtur til dag 8 inden hjemrejsen. Derudover flyttes velkomstmiddagen til dag 2.

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Italien

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen, anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er Euro, som kan hæves i automater i de fleste byer, men i mange restauranter, caféer og butikker skal man betale med kontanter. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Der er samme tid som i Danmark.

  Transport

  I Italien rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, og standarder og forhold er derfor ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj o.l.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På enkelte restauranter er drikkepengene inkluderet, ellers lægger man typisk 10 – 15 % oveni regningen. Mange restauranter beregner stadig et mindre beløb til brød og opdækning ”pane e coperto”, – typisk 1-2 € pr. person. På mange cafeer og barer skal man bestille og betale ved kassen inden servering, og prisen stiger, hvis man vælger at sidde ned i stedet for at stå ved baren. Vær opmærksom på at man skal betale for at komme på WC (0,50€-1,00€). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oveni prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset, eller fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Italien, men pas på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er dog primært et storbyfænomen – også i Italien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det er en god ide at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Italien benytter strøm som i Danmark, men mange steder er stikkontakterne anderledes. Da ikke alle hoteller har adapter til udlejning, anbefaler vi derfor at man selv medbringer en.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes 0045 før telefonnummeret. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Alle større byer har internetcafeer. De fleste af vores hoteller har også Wi-Fi.

  Mad & drikke

  Det italienske køkken er et af Europas bedste. Det er smagsfuldt, rustikt og veltillavet. Pasta og pizza er velkendte lokalretter, men også andre delikatesser kommer fra Italien. I Umbrien og Piemonte findes trøfler, i det sydlige Italien laves bøffelmozzarella, og Risotto er en typisk norditaliensk ret. Italien er kendt for desserten Tiramisu og verdensberømt for is. Af italienske oste kan nævnes parmesan, grana padano, mozzarella, pecorino (fåreoste) og gorgonzola. Prøv også småretterne anti-pasti – den italienske version af de spanske tapas. Kaffe, der minder om den danske, hedder ”cafe lungo” eller ”cafe americano”. Italien producerer også noget af Europas bedste vin, og er kendt for Amarone og Barolo fra Norditalien, Brunello og Chianti fra Toscana, den søde dessertvin Vin Santo fra Toscana, den lette hvidvin Frascati fra Lazio og dessertvinen Marsala fra Sicilien. Man kan drikke vandet i Italien, men man kan komme ud for, at det smager anderledes, fordi det bliver renset med langt flere kemikalier end herhjemme og tilsat klor. Vi anbefaler, at man køber vand på flaske som ”frizzante” med brus eller ”naturale” uden brus.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge indendørs på offentlige steder.

  Åbningstider

  Butikker: mandag – lørdag 09.30 – 13.00 og 16.00 – 20.00. Lukket søndage og mandag formiddag. Supermarkeder har døgnåbent men tit lukket om søndagen.

  Da benzinstationer ikke har kiosk, kan det være svært at købe ind om søndagen.

  Banker: mandag – fredag kl. 08.30 – 13.30 og 15.00 – 16.00 og lukket i weekenden.

  Posthuse: mandag – lørdag kl. 08.30 – 13.30 og søndagslukket.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen.

  Indkøb og museer

  Frimærker og tobak købes på posthuset eller i ”Tabacchi” – hvor der udenfor er et skilt med et stort T. Mange museer giver rabat eller gratis adgang, hvis man er under 18 år eller fyldt 65 og medbringer billeddokumentation.

 • Fakta

  • Statsform: Italien er en republik.
  • Hovedstad: Rom (3,5 mio.).
  • Befolkning: 62,1 mio. indbyggere.
  • Religion: Altovervejende romersk katolsk, ca. 98 %.
  • Sprog: Italiensk.
  • Areal: 301.230 km² (Danmark 43.000 km²).
  • Højeste punkt: Mont Blanc (Monte Bianco) 4.807 m (på grænsen til Frankrig).
  • Klima: Italien er meget værdsat for sit milde klima, der skyldes placeringen midt i den tempererede zone, hvor Middelhavet varmer og Alperne beskytter mod de kolde vinde i nord. Minimumtemperaturer varierer fra –20 grader i alpedalene til 10 grader i kystområderne og Syditalien. Maksimumtemperaturer ligger omkring 24-25 grader i hele Italien, dog med udsving på op til 40 graders varme.