Ring til os 70 22 66 00

Bestseller gennem mange år – nu med Cinque Terre og Elba

Bestseller gennem mange år – nu med Cinque Terre og Elba

La bella Toscana med Elba & Cinque Terre

8 dage fra 6.995 kr.

Tryghedsgaranti hos Risskov Rejser!
Hos os har du altid – uanset hvornår du bestiller din rejse – automatisk garanti for, at din rejse bliver refunderet, hvis din bestilte rejse bliver aflyst på baggrund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger og anvisninger.  Læs mere her

Denne dejlige rundrejse til Toscana er indbegrebet af ”La bella Italia”. Italiens skønneste region tager imod med forførende landskaber med snorlige rækker af cypresser, knaldgule marker med solsikker og bølgende vinmarker. Det emmer af middelalderatmosfære bag bymurene i San Gimignano med de mange majestætiske tårne og ikke mindst i Lucca, hvor selve bymuren er attraktionen. Pisa, der er helt sin egen med det skæve tårn, er også en af rejsens oplevelser. På denne rejse kommer du også til Siena, hvor man ikke kan undgå at blive opslugt af middelalderatmosfæren, der hersker i de snævre gader og på de stemningsfulde pladser bag bymuren.

Vi tilbringer en hel dag i Firenze – mindre kan ikke gøre det, når der er tale om en by med storslåede mesterværker af kunstnere og arkitekter som f.eks. Filippo Brunelleschi, Giotto di Bondone, Michelangelo og Lorenzo Ghiberti. Og så venter der skønne udflugter til Napoleons frodige ø, Elba, og ikke mindst maleriske Cinque Terre, som vi både oplever til lands og til vands.

Vi har base på et 4-stjernet hotel i kurbyen Montecatini Terme, der ligger smukt omgivet af Toscanas natur, som du også får tid til at opleve på egen hånd.

Glæd dig fordi

 • du bor på det hyggelige, 4-stjernede Hotel Grand Nizza & Suisse i kurbyen Montecatini Terme
 • der er halvpension alle dage – hotellet er kendt for sit gode køkken
 • du oplever alt det skønne, Toscana er kendt for
 • du ser det skæve tårn i Pisa og de smukke renæssancebygninger, der omkranser tårnet
 • de største højdepunkter i Firenze er inkluderet på en byvandring
 • der er god tid til at opleve middelalderbyerne Lucca, Siena og San Gimignano
 • du oplever Cinque Terre fra både land- og vandsiden
 • der venter en heldagsudflugt til den skønne ø Elba
 • besøget på agriturismo Poggio Alloro er inkl. vinsmagning
 • rejsen er en god kombination af oplevelser med rejselederen og tid på egen hånd
Antal dage
8 dages rundrejse
Pris
Fra 6.995 kr.
Afrejse fra
Billund

Danmarks bedste rundrejse i Toscana fordi

Du bor på det 4-stjernede Hotel Grand Nizza & Suisse, som er særligt kendt for sin gode, italienske mad!

Du får mange spændende udflugter inkl. entréer og lokale smagsoplevelser – desuden er Cinque Terre og Elba inkluderet i rejsens pris

Vores mange års erfaring med rejser til Toscana sikrer dig en rejse af højeste kvalitet!

Danmarks bedste rundrejse i Toscana fordi

Hør en af vores rejseledere, Henriette, fortælle om rundrejsen her:

Mød din rejseleder

Henriette Berg Hansen
Henriette elsker Toscana

Henriette har boet flere år i Italien, og har derfor et indgående kendskab til ikke blot den italienske historie, men også den helt specielle italienske kultur. Henriette er specielt glad for de gamle italienske byer, som Toscana er kendt for.


Læs mere om Henriette Berg Hansen

Tag med Torben til Italien

Torben er vild med Italien, og han ser frem til at vise de mange facetter af det italienske samfund. Torben beretter flittigt om landets righoldige historie, kultur og natur, for slet ikke at tale om Italiens familietraditioner og den fantastiske italienske mad.

Torben glæder sig til at dele ud af sin begejstring for støvlelandet.


Læs mere om Torben Yngve Larsen

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Pisa, hvor der venter en byrundtur, og videre til kurbyen Montecatini Terme

  Velkommen til Toscana og til Pisa. Vi kører fra lufthavnen direkte til kirken San Piero a Grado, der ligger lidt uden for Pisa. Det er tankevækkende at tænke på, at dengang kirken blev bygget, var Pisa en havneby, og i dag ligger byen 11 km fra Middelhavet. Kirken siges at være bygget tæt på det sted nær Arno-flodens udløb, hvor apostlen Peter skulle være ankommet til Italien , og hvor han holdt gudstjeneste, inden han fortsatte til Rom. Stedet var i Middelalderen et vigtigt stop for pilgrimme på vej til Rom, og der blev opført flere klostre i området. Vi kigger indenfor i kirken, der er fra perioden omkring det 11. århundrede, og ser de freskoer, der formentlig omkring år 1300 blev malet af maleren Deodato Orlandi fra Lucca.

  Herefter tager vi på sightseeing i Pisa og ser bl.a. Campo Miracoli – “Mirakelmarken“ – hvor domkirken, dåbskapellet og det skæve tårn ligger side om side. Bygningen af tårnet begyndte i 1173, og det blev hurtigt klart, at man ikke havde været omhyggelig nok med tårnets fundament. Havde arkitekten haft bedre styr på det, var tårnet aldrig blevet verdensberømt. Efter et mangeårigt og kostbart renoveringsarbejde er det nu igen muligt at gå de 294 trin til toppen af det 55 m høje tårn og få en flot udsigt.

  Fra Pisa kører vi til Montecatini Terme, der er base for vores toscanske eventyr. Montecatini Terme er kendt for sine kurbade og helbredende kilder og ligger perfekt placeret, når Toscanas smukke byer og bølgende landskaber skal udforskes.

  Inkluderede måltider: Velkomstmiddag.

  Her bor du under hele opholdet

  Grand Hotel Nizza & Suisse

  Det 4-stjernede Grand Hotel Nizza & Suisse ligger midt i Montecatini Terme i nærheden af en offentlig park, hvor man kan gå en afslappende tu...

 • Dag 2 Byrundtur i Montecatini Terme og tur med kabelbane til Montecatini Alto

  Montecatini Terme blev for alvor berømt i 1700-tallet, hvor europæiske kongehuse, fyrster og grever valfartede til byen. Den storslåede og smukke neoklassicistiske arkitektur fra dengang er stadig med til at sætte et charmerende præg på byen.

  I nyere tid – i 50’erne og 60’erne – var det berømte skuespillere og musikere, der strømmede til byen for at nyde kurbadene og den unikke atmosfære, og på dagens byrundtur går vi i fodsporene på berømthederne og tager på opdagelse i kurbyens to bydele – Montecatini Terme og Montecatini Alto. Vi følger byens hovedgade, Corso Matteotti, og på pladsen Piazza Popolo ser vi kirken Santa Maria Assunta. Pladsen er byens bankende hjerte med et væld af espressoduftende cafeer, fristende konditorier og isbutikker, der byder på italiensk is – gelato – så englene synger!

  Gaden Via Verdi med byens smukke gamle rådhus fører til kurbadsparken “Il Parco delle Terme”, der dækker et kæmpe areal på 460.000 m² og har ni flotte kurbade, der stadig er i brug.

  Vi slutter formiddagen med en tur med den lille røde kabelbane fra 1898, der bringer os op i 299 m højde til bydelen Montecatini Alto. Heroppe i den pittoreske gamle bydel er der et charmerende torv omkranset af små cafeer og en fabelagtig udsigt – så her er det oplagt at slå sig ned og nyde en hed espresso eller et køligt glas hvidvin.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Udforskning af det UNESCO-fredede Cinque Terre til lands og til vands

  I dag går turen mod Cinque Terre – de fem byer som er optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Området er et af de smukkeste i Italien, og er indbegrebet af skønne pastelfarvede huse, klippeidyl, Middelhavet og fabelagtige udsigter i en skøn forening. Vi oplever naturligvis det hele både fra vandsiden og landsiden.

  Vi starter dagens oplevelser  i bus med retning mod La Spezia, hvorfra vi tager det lokale tog til Monterosso. Vi bruger lidt tid i byen og fornemmer den afslappede stemning og den fantastiske udsigt. Undervejs i dagens program er der god tid til at nyde en frokost på egen hånd eller kigge lidt på butikker i de hyggelige små gader.

  Herefter går turen med båd ned langs kysten, og vi oplever de 5 byer fra vandsiden og går i land ved et par stykker af dem hvor især Riomaggiore er et populært stop. Til sidst når vi frem til La Spezia, hvor vores bus venter på os og kører os tilbage til Montecatini Terme.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 4 Byvandring i Firenze med piazzaer, kirker og broen Ponte Vecchio

  Vi gør som de lokale og tager med toget til Firenze, der ligger knap en times kørsel fra Montecatini. En smuk legende fortæller, at Firenze er opkaldt efter de store sletter med blomster, der tidligere lå, hvor denne fantastiske by nu er.

  Vi tager på byvandring i byen og passerer Santa Croce med Dante-statuen og Mediciernes familiekirke, San Lorenzo. Kirken ligger lige ved det gamle lædermarked, og den danske videnskabsmand Niels Steensen ligger begravet her. Vi skal også se den imponerende domkirke med Brunelleschis store kuppel samt den smukke kirke Santa Croce. På Piazza Repubblica ser vi monumentet, der markerer byens status som hovedstad for det gamle kongedømme, og vi fortsætter forbi det berømte Uffizigalleri.

  Intet besøg i Firenze er fuldendt uden et besøg ved den smukke gamle guldsmedebro Ponte Vecchio, så her kommer vi selvfølgelig også forbi, inden vi sidst på dagen kører retur til Montecatini Terme.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 5 Skønne natur- og kulturoplevelser på den frodige ø Elba

  Efter en tidlig morgenmad sætter vi kursen mod Piombino, hvor vi tager færgen over til den forunderlige ø Elba som er dagens udflugtsmål. Elba er en lille ø med en usædvanlig smuk natur, svimlende højder, dalsænkninger, enge, klipper og vige med sten- og sandstrande.  Frodigheden er uforlignelig. På øen, hvor Napoleon levede i eksil fra 1814-1815 efter Slaget ved Lepizig i 1813, besøger vi Villa dei Mulini, hvor vi ser et af Napoleons huse.

  Herefter kører vi gennem øens fantastiske, afvekslende og frodige landskab. Elba, der på størrelse med Bornholm, har dejlige hvide sandstrande, smukke middelalderbyer og ikke mindst vinmarker. Vi kommer naturligvis også forbi øens hovedby Portoferraio og nyder den afslappende atmosfære, og vi har inkluderet en frokost på øen. Vi tager færgen tilbage til fastlandet, og er retur i Montecatini ved aftenstid.

  Der bliver naturligvis til at spise frokost på øen på egen hånd og nyde øens afslappende atmosfære, inden vi tager færgen tilbage til fastlandet og bussen tilbage til Montecatini.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 6 Renæssancebyen Siena, besøg på agriturismo med vinsmagning samt middelalderperlen San Gimignano

  Kun Toscana har en by som Siena. Byen er en smuk og sansepirrende perle af en middelalderby beliggende på tre bakker i et kuperet terræn. I 1100-tallet blev Siena grundlagt som bystat, og befolkningen tog magten fra kirken. Byen udviklede sig derfra til at være en af Europas største og mest velhavende middelalderbyer, og den dag i dag er det som om, at Siena inden for bymuren er ét stort levende middelaldermuseum.

  Vi oplever Italiens smukkeste plads “Il Campo”, der har form som en muslingeskal, og hvor det berømte og dramatiske hestevæddeløb “Il Palio” afholdes to gange om året. På pladsen ligger også byens rådhus, som gav Martin Nyrop inspiration til Københavns Rådhus. Via byens hovedgade når vi frem til domkirken, der regnes for en af de smukkeste gotiske kirker i Italien. Facaden er en lovprisning af Jomfru Maria, der er byens skytshelgen, og indenfor er det effekten med at bruge skiftevis sort og hvid marmor og marmorgulvet med de betagende mønstre, der gør indtryk. 

  Fra Siena tager vi tilbage til nutiden og besøger det familiedrevne agriturismo, “Poggio Alloro”. Værterne viser rundt på gården, og vi ser bl.a. verdens største kvægrace, Chianina, der vokser forholdsvist langsomt og derfor er leveringsdygtig i ekstra smagfulde bøffer. Vi får også indblik i stedets vinproduktion og nyder Chianti-vin og smager lokalproducerede pølser og oste. På Poggio Alloro bliver der også produceret Vernaccia di San Gimignano, som er en hvidvin lavet på druen Vernaccia. Optegnelser viser, at denne vin har været produceret i området siden 1286 – og naturligvis får vi en smagsprøve.

  Fra gården kan man se San Gimignanos karakteristiske tårne i horisonten – og det er dagens næste oplevelse. Det er netop de 14 tårne, der gør San Gimignano til en særlig oplevelse. Oprindelig var der i byen 72 tårne fra 1200 – 1300-tallet. Tårnene var datidens statussymbol – jo højere jo bedre – da det var en bekostelig affære at bygge tårne, men samtidig kunne tårnene bruges i en forsvarssituation. Både etruskerne og romerne har efterladt spor i San Gimignano, og i middelalderen var det ikke uden betydning, at byen lå ved Via Francigena, som var pilgrimsruten, der forbandt Nordeuropa og Rom.

  Vi nyder eftermiddagen bag bymuren i den lille by og ser bl.a. den smukke sydport, Porta San Giovanni, fra 1262 og Piazza della Cisterne med den smukke brønd. Efter besøget i San Gimignano kører vi tilbage til Montecatini Terme.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 7 Lucca med det imponerende fæstningsværk og tid til egne oplevelser

  Efter morgenmaden kører vi med tog til Lucca, som både byder på spændende middelalderhistorie og endnu længere tilbage, da byens historie går helt tilbage til romertiden, hvor byen var garnisonsby. På Piazza del Mercato lå der dengang et romersk amfiteater, og dér, hvor kirken San Michele in Foro i dag ligger, lå et romersk forum. Det gamle middelalderlige centrum er omringet af et fæstningsværk med byporte, voldgrave og tårne.

  Fæstningsværket er 12 m højt og 30 m bredt, og vi begynder oplevelserne med en tur på bymuren, som stammer fra omkring 1500-tallet. Inden for bymuren tager vi på opdagelse i kvarteret omkring Piazza San Michele og hovedgaden Via Fillungo. Vi ser kirken San Michele in Foro og kommer forbi komponisten Puccinis fødehjem, inden vi fortsætter til Domkirken San Martino, der er bygget i den typiske Pisa-stil og berømt for sin asymmetriske facade. Der bliver også tid til at nyde Lucca på egen hånd inden vi tager med toget retur til Montecatini Terme.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 8 Hjemrejse fra Pisa

  Det er tid til at sige farvel til Montecatini Terme. Vi kører til lufthavnen ved Pisa og flyver tilbage til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Anmeldelser fra tidligere rejsende

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning på 4-stjernet hotel
 • Inkl. hotelskat (værdi: 7 euro)
 • 7 x morgenmad og 7 x aftensmad
 • Al transport og entréer jf. program
 • Sightseeing i Pisa med det skæve tårn
 • Byvandring i renæssancebyen Firenze inkl. entré til Santa Croce og Domkirken
 • Byrundtur i Montecatini Terme og tur med kabelbane
 • Besøg i middelalderbyen Lucca
 • Byvandring i middelalderperlen Siena
 • Besøg på agriturismo Poggio Alloro inkl. vinsmagning
 • Byvandring i San Gimignano
 • Heldagsudflugt til den skønne ø Elba
 • Udflugt til UNESCO-fredede Cinque Terre inkl. sejltur
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.095
 • Fast plads i bussen kr. 120
 • Administrationsgebyr kr. 125
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Italien

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Der er samme tid som i Danmark.

  Transport

  I Italien rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, og standarder og forhold er derfor ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen i Italien. På enkelte restauranter er drikkepengene inkluderet, ellers lægger man typisk 10 % oven i regningen. Mange restauranter beregner stadig et mindre beløb til brød og opdækning ”pane e coperto” – typisk 2-3 euro pr. person. På mange caféer og barer skal man bestille og betale ved kassen inden servering, og prisen stiger, hvis man vælger at sidde ned i stedet for at stå ved baren. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat pr. værelse).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Italien, men pas på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er dog primært et storbyfænomen – også i Italien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det er en god idé at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Italien benytter strøm som i Danmark (220 volt), men stikkontakternes udformning kan variere. Da ikke alle hoteller har adapter til udlejning, anbefaler vi, at man selv medbringer en.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det italienske køkken er et af verdens bedste. Det er smagsfuldt, rustikt og veltillavet. Pasta og pizza er velkendte lokalretter, men også andre delikatesser kommer fra Italien. I Umbrien og Piemonte findes trøfler, i det sydlige Italien laves bøffelmozzarella, og risotto er en typisk norditaliensk ret. Italien er kendt for desserten tiramisu og verdensberømt for is. Af italienske oste kan nævnes parmesan, grana padano, mozzarella, pecorino (fåreoste) og gorgonzola. Prøv også småretterne anti-pasti – den italienske version af de spanske tapas. Kaffe, der minder om den danske, hedder ”cafe lungo” eller ”cafe americano”. Italien producerer også noget af Europas bedste vin og er kendt for amarone og barolo fra Norditalien, brunello og chianti fra Toscana, den søde dessertvin Vin Santo fra Toscana, den lette hvidvin frascati fra Lazio og dessertvinen marsala fra Sicilien.

  Man kan drikke vandet i Italien, men man kan komme ud for, at det smager anderledes, fordi det bliver renset med langt flere kemikalier end herhjemme og tilsat klor. Vi anbefaler, at man køber vand på flaske som ”frizzante” med brus eller ”naturale” uden brus.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Åbningstider

  Butikker: Mandag-lørdag 09:30-13:00 og 16:00-20:00. Lukket søndage og mandag formiddag. Supermarkeder har døgnåbent, men tit lukket om søndagen.

  Da benzinstationer ikke har kiosk, kan det være svært at købe ind om søndagen.

  Banker: Mandag-fredag kl. 08:30- 13:30 og 15:00-16:00 og lukket i weekenden.

  Posthuse: mandag-lørdag kl. 08:30-13:30 og søndagslukket.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og ekstra tøj i håndbagagen.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen.

  Idéer til indkøb og museer

  Frimærker og tobak købes på posthuset eller i ”Tabacchi” – hvor der udenfor er et skilt med et stort T. Nogle museer giver rabat til studerende og ældre, aldersgrænsen kan variere, medbring billeddokumentation. Der er gratis entré på de fleste statsejede museer den 1. søndag hver måned.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Rom (3,5 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 62,1 mio. indbyggere.
  • Religion: Altovervejende romersk katolsk, ca. 98 %.
  • Sprog: Italiensk.
  • Areal: 301.338 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Italien er meget værdsat for sit milde klima, der skyldes placeringen midt i den tempererede zone, hvor Middelhavet varmer og Alperne beskytter mod de kolde vinde i nord. Minimumtemperaturer varierer fra -20 grader i alpedalene til 10 grader i kystområderne og Syditalien. Maksimumtemperaturer ligger omkring 24-25 grader i hele Italien, dog med udsving på op til 40 graders varme.

Trustpilot