Ring til os Åbent nu 70 22 66 00

Spændende nyhed!

Spændende nyhed!

Napoli, Ischia & Capri

8 dage fra 8.995 kr.

Italien, når det er skønnest: På denne rundrejse til den pittoreske vulkanø Ischia betages du af skønne udsigter, hvor end du kigger hen. Øen er særligt kendt for sin frodighed, som udspringer af den frugtbare vulkanske jord og for sine varme kilder, som siges at have en helbredende virkning. Fordelt rundt omkring på øen er der antikke romerske bade, hvor man den dag i dag stadig har mulighed for at pleje sin krop med det lune vand.

Ischia er ”lillebror” til den mere kendte ø Capri, som vi også lægger vejen forbi på rejsen. Hvor Ischia er de lokale italieneres skjulte ferieparadis, har Capri gennem flere århundreder været tilrejsende kunstneriske sjæles foretruknes udflugtsmål. Det forstår man godt: De stejle klipper, de mystiske grotter og det azurblå hav er en fryd for øjet og næring for sindet. Vi sejler også til Procida, der med sin uspolerede natur og maleriske småbyer har dannet kulisse for utallige film.

Rejsen går også til hektiske Napoli, som længe har været overset som en af de smukkeste og mest kulturrige byer i Italien. Byen lever side om side med en slumrende vulkan og har gennem umindelige tider været underlagt mægtige imperiers luner. Det afspejler sig i napolitanernes komplekse, men livsbekræftende tilgang til livet, hvilket vi oplever på rejsen.

Glæd dig fordi

 • vi flyver direkte til Napoli
 • du oplever alt det bedste fra øerne i Napoli-bugten
 • de største highlights i Napoli er inkluderet
 • du oplever den sagnomspundne ø Capri
 • der er god tid til at opleve Ischia
 • du kommer til den mindre kendte ø Procida
 • du får hele 5 nætter på et 4-stjernet resort på Ischia og 2 nætter på 4-stjernet hotel i Napoli
 • du får en unik rejse, som kun kan købes hos Risskov Rejser
Antal dage
8 dages rundrejse
Pris
Fra 8.995 kr.
Afrejse fra
Aalborg, Billund, København

Danmarks bedste rundrejse til Ischia, Capri og Napoli fordi

Vi flyver direkte til Napoli fra både Billund, Aalborg og København

Alle udflugter, transport og entréer er inkluderet!

Under opholdet på Ischia bor vi på et skønt 4-stjernet hotel med halvpension

Danmarks bedste rundrejse til Ischia, Capri og Napoli fordi

Mød din rejseleder

Josefine og Henriette sammen i Indien - Risskov Rejser
Oplev Italien med Henriette

Henriette Berg Hansen har været rejseleder siden 1999, og det var i Italien, at rejselederkarrieren begyndte. Som rejseleder dækker Henriette stort set hele Italien, og hendes viden om alt, hvad der er italiensk, gør en rejse med Henriette til en uforglemmelig oplevelse.


Læs mere om Henriette Berg Hansen

Torben viser dig Italien

Torben er passioneret Italien-ekspert og har sammensat flere af vores populære rejser til  Italien. Et kendetegn for Torben er, at han opbygger et helt særligt lokalt netværk i de lande, han rejser til, og det kommer altid gæsterne til gode. Han har en bred viden om kulturliv, folkesjæl og identitet, historiske baggrunde og ikke mindst mad- og vinkultur i Italien – og det fornægter sig ikke, at Torben oprindelig er uddannet kok, hvorfor det gastronomiske aspekt også altid spiller en betydelig rolle på hans rejser.


Læs mere om Torben Folkmann

Torben i Napoli - Risskov Rejser

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Napoli og sejltur til Ischia

  Vi flyver til Napoli, hvor vi lander midt på dagen (tjek din nøjagtige ankomst på den pågældende afgang). Vi sejler fra Napoli til øen Ischia, hvor vi kører i bus til hotellet. Efter check-in er der aftensmad på hotellet.

  Ischia er et af italienernes foretrukne feriemål, men forholdsvist ubesøgt af udefrakommende. Øen er overdådigt bjergrig og frodig og har ganske fortjent også tilnavnet “l’isola verde” – den grønne ø. Siden romertiden har øen også været kendt for sine termiske bade, som efter sigende kan kurere alt fra gigt til depression – og så er det bare skønt at lade sig sænke ned i det lune vand.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du dag 1, 2, 3, 4 & 5

  Sorriso Thermae Resort Hotel & Spa

  Dette 4-stjernede hotel er beliggende i skønne omgivelser, lige ned til stranden og med smuk havudsigt. På hotellet finder du fem døgnåbne term...

 • Dag 2 Ischia rundt: Forio, Lacco Ameno, Aragonese-slottet, Serrara Fontana og Barano

  Efter morgenmaden skal vi på opdagelse på Ischia, hvis betagende natur og små, pittoreske landsbyer gør øen til et helt særligt bekendtskab. På øens vestkyst finder vi byen Forio, som er berømt for sine gamle huse, der engang var omkranset af en mur med hele 12 forsvarstårne. Nogle af tårnene står stadig, og et af dem bruges i dag som galleri for en af byens kendte skulptører. Og kunst er der rigeligt af på øen, som gennem årtier har tiltrukket kunstneriske sjæle, som lod sig inspirere af denne lille naturperle ud for Napolis kyst.

  Vi fortsætter til kystbyen Lacco Ameno, som er kendt for sin særprægede klippeformation Il Fungo, der få meter ude i bugten rejser sig som en paddehat over vandet. Utallige legender om guder og elskende forklarer klippens tilblivelse, men den videnskabelige forklaring er, at tuf-bjergarten stammer fra områdets rige vulkanske aktivitet, som har velsignet Ischia med termiske områder. Byen Lacco Ameno er den mindste by på øen, og de små træbelagte gader med små, hvidkalkede huse, kirker og butikker er intet mindre end yndige.

  På Ischias østkyst finder vi Castello Aragonese, som er strategisk – og ganske malerisk – placeret på en lille ø ud fra kysten og forbundet med fastlandet via en lille stenbro. Her boede øens guvernør og biskop engang, og slottet fungerede også som tilflugtssted for øens indbyggere, når araberne kom forbi for at plyndre. På vejen hjem til hotellet ser vi den stemningsfulde by Serrara Fontana, som er den højest beliggende på øen. Det betyder en skøn udsigt over landskabet. Barano er hjem for de naturlige kilder fra Nitrodi, som gennem tusinder af år har givet velvære – nogle vil påstå helbredelse – til byens indbyggere.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 3 Heldagsudflugt til øen Procida

  I dag går turen fra Ischia til en anden skøn ø i Napolibugten: Procida. Øen har i mange år lidt ligget i skyggen af sin nabo Capri, men flere tilrejsende er så småt begyndt at få øjnene op for den lille ø, hvis største tilløbsstykke er de små farverige huse, som man fra kystsiden kan se på lang afstand. Stejle klipper afgrænser øen fra havet, på nær lige ved havnen, hvor små lyst- og fiskerbåde putter sig ind til hinanden. Øens beskedne størrelse betyder, at det ikke er her, man finder store kulturelle tilbud. Til gengæld bugner den af naturlig skønhed og charme, og øens topografi giver mulighed for at få nogle helt uovertrufne udsigter over land og vand.

  Vi udforsker den lille ø, hvor der også bliver tid til at nyde livet på en café og måske shoppe lidt i de små butikker.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 4 Sejltur til øen Capri

  Allerede i romertiden tiltrak øen Capri “turister”, og både kejser Augustus og kejser Tiberius har sat deres fingeraftryk på øen og styrede i perioder det mægtige Romerrige fra den lille ø. I 1800-tallet blev øen genopdaget, og eventyrdigteren H.C. Andersen var en af de mange kunstnere, der blev betaget af omgivelserne med de stejle klipper, grotter og det azurblå hav, der sætter ramme om den fredfyldte ø.

  Efter en kort sejlads er vi fremme på skønne Capri. I løbet af dagen oplever vi øens to eneste byer – Capri og Anacapri. Fra Piazza Vittoria i Anacapri er der mulighed for at tage med svævebanen op i 589 m højde til Monte Salero, hvor man kan nyde den betagende udsigt.

  Turen går også til den svenske læge og forfatter Axel Munthes villa med den smukke park og de mange kunstskatte. Det har i øvrigt vist sig, at villaen er bygget på resterne af en af de villaer, som Kejser Tiberius byggede på øen. Hvis vejret er til det, er der også mulighed for at komme på en sejltur og se den charmerende ø fra søsiden.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 5 Udflugt til Parco Thermale Tropical

  I dag er der mulighed for at nyde livet på Ischia, når vi tager på en heldagsudflugt til Parco Thermale Tropical, som er en park med tropiske blomster, eksotiske planter og en vidunderlig udsigt over St. Angelo-bugten – og et wellness-paradis uden lige. Her er saltvandspools, udendørs- og indendørs termiske pools, kneipp-bade, boblebade, vandmassageområder, termiske brusebade og direkte adgang til stranden. Der er altså rig mulighed for at lade denne dag stå i velværens tegn, inden vi begiver os mod pulserende Napoli i morgen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og aftensmad.

 • Dag 6 Videre til pulserende Napoli

  Efter morgenmaden sejler vi til fastlandet, hvor vi kører direkte til Napoli og begynder dagens byrundtur. Den travle regionshovedstad er hjemby for den verdensberømte Margarita-pizza og har en lang og interessant historie, mange kirker og adskillige hyggelige, lokale kvarterer og pladser med spændende skulpturer samt det beundringsværdige Arkæologiske Museum, som er hjemsted for talrige unikke fund fra Pompeji.

  I Napoli får du typiske og autentiske oplevelser – smalle gyder med vasketøj på tørresnore, farverige Vespa’er, der drøner rundt, og italienske ”mama”, der nysgerrigt hænger ud af vinduet. Napoli kan desuden bryste sig af intet mindre end tre kongeslotte, hvoraf det ene er inspireret af Pantheon i Rom. Napolis mere mondæne side kan opleves ved Galleria Umberto – et glasoverdækket butikscenter som allerede i 1880’erne havde fokus på shoppingoplevelsen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

  Her bor du dag 6 & 7

  Hotel Palazzo Salgar

  Dette elegante hotel er beliggende i Napolis gamle bydel og med udsigt ud over havnen. På hotellet er der en døgnåben reception, en restaurant, ...

 • Dag 7 San Gennaro-katakomberne og eftermiddagen på egen hånd

  Om formiddagen går vi under jorden. San Gennaro-katakomberne under Napolis gader er fra romertiden omkring 200-tallet. Her flere meter under jorden finder vi kristne grave udgravet i den lokale undergrunds holdbare tuf-sten, som gør, at katakomberne her er mere rummelige og imponerende end dem, som man måske har oplevet i Rom.

  Oppe på gadeniveau er der mulighed for om eftermiddagen at slå sig løs i de napolitanske gader. Napoli er en af de tættest befolkede byer i Europa, og det mærker man på det travle byliv, hvor der altid er noget at se på. Slå dig ned på en piazza eller find en café med en udendørs terrasse og oplev, hvordan bylivet folder sig ud for dig.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 8 Hjemrejse fra Napoli

  Vi tager afsked med Italien og flyver direkte hjem til Danmark.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Flyrejse inkl. skatter og afgifter – se flytider og rejseplan under den pågældende afgang
 • Overnatning på 4-stjernede hoteller inkl. hotelskat
 • 7 x morgenmad og 5 x aftensmad
 • Al transport og udflugter jf. program
 • Færgetransport Napoli – Ischia t/r
 • Færgetransport Ischia – Procida t/r
 • Færgetransport Ischia – Capri t/r
 • Heldagssightseingtur på Ischia
 • Heldagsudflugt til Capri
 • Heldagsudflugt til Procida
 • Besøg og sightseeing i Napoli
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg 1.575 kr.
 • Administrationsgebyr 125 kr.
 • På afgange i sep. og okt. kan du bestille mad ombord på flyet tur/retur til kr. 150, samt reservere sæde ombord på flyet tur/retur til kr. 90
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale

Rundrejser med dansk rejseleder er vores speciale, og vi har med succes arrangeret rundrejser i 25 år, så vi ved, hvad de bedste rundrejser skal indeholde.
Det er din rejse – og vores passion at arrangere den, og derfor skal du vælge en Risskov-rundrejse:

 • Vi krydrer de største seværdigheder med overraskende, lokale oplevelser
 • Vi er kendt for indholdsrige rundrejser med meget inkluderet
 • Vores gode jyske købmandsskab sikrer dig høj kvalitet til en attraktiv pris
 • Vores erfarne og passionerede rejseledere brænder for at dele ud af deres store viden
 • Vi er fleksible og forlænger gerne rejsen på egen hånd
 • Vi leverer en tryg, veltilrettelagt og uforglemmelig rejseoplevelse
 • Vi har et stort udvalg af rundrejser til hele verden

Læs mere om rundrejser med dansk rejseleder her

Alt det praktiske

 • Praktisk information ved bestilling af rejse

  På hjemmesiden er den praktiske information begrænset til det, der er nødvendigt og relevant for at træffe beslutning om en rejse og om rejsemålet.

  Når din rejse er bestilt, vil du sammen med din ordrebekræftelse og efterfølgende rejsedokumenter modtage ekstra information, gode råd samt vejledning, der forholder sig specifikt til din rejse.

  Læs mere i vores generelle rundrejsebestemmelser her.

 • Inden du rejser til Italien

  Pas og visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  De aktuelle regler for, hvad du må bringe med hjem fra udlandet, kan du læse om på www.borger.dk’s hjemmeside her.

  Vær opmærksom på, at væsker (drikkevarer, parfume, toiletartikler o.l.) kan blive konfiskeret ved flyskift, endda selv om de er blevet plomberet ved indkøb i foregående lufthavne. Derfor anbefaler vi, at du venter med toldfrie indkøb til den sidste lufthavn inden ankomstlufthavnen.

  Rejseforsikring

  På enhver udlandsrejse har du behov for en god rejseforsikring, som dækker i forbindelse med akut opstået sygdom mv. Risskov Rejser samarbejder med Europæiske ERV, som er specialiseret i rejseforsikringer og tilbyder produkter med dækninger, som hører til markedets bedste. Kontakt vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer en beskrivelse af indholdet på engelsk. Kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Krav til fysisk formåen

  Som udgangspunkt skal alle rejsende være selvhjulpne. Vores rejser er generelt ikke egnet for gangbesværede, da mange seværdigheder opleves til fods og kræver, at du er i stand til at gå min. 5 km dagligt.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Der er samme tid som i Danmark.

  Transport

  I Italien rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, og standarder og forhold er derfor ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen i Italien. På enkelte restauranter er drikkepengene inkluderet, ellers lægger man typisk 10 % oven i regningen. Mange restauranter beregner stadig et mindre beløb til brød og opdækning ”pane e coperto” – typisk 2-3 euro pr. person. På mange caféer og barer skal man bestille og betale ved kassen inden servering, og prisen stiger, hvis man vælger at sidde ned i stedet for at stå ved baren. Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oven i prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat pr. værelse).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og restaurantpersonale ved de måltider, der er inklusiv i rejsens pris. Sammen med rejsedokumenterne sender vi information om, hvad vi vurderer som et passende beløb på den pågældende rejse, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris, og det skal understreges, at drikkepenge er frivillige.

  Hoteller

  Vi har som hovedregel valgt 3- og 4-stjernede hoteller på vores rundrejser, men da udenlandske hoteller ikke tildeles stjerner efter dansk standard, kan der være hoteller, hvor man vil opleve en anelse lavere standard. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Italien, men pas på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er dog primært et storbyfænomen – også i Italien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det er en god idé at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Italien benytter strøm som i Danmark (220 volt), men stikkontakternes udformning kan variere. Da ikke alle hoteller har adapter til udlejning, anbefaler vi, at man selv medbringer en.

  Mobiltelefon og Wi-Fi

  Det er sædvanligvis dyrt at bruge en dansk mobiltelefon uden for Danmark bortset fra rejse i EU-lande, hvor der er indført roaming til hjemmetakst, således at du kan ringe, sende sms og bruge datatjenester uden ekstra omkostninger. Rejser du uden for EU er internettelefoni den billigste løsning, og der er adgang til gratis Wi-Fi på de fleste hoteller. Landekode til Danmark ved opkald fra udlandet er +45 før telefonnummeret.

  Mad og drikke

  Det italienske køkken er et af verdens bedste. Det er smagsfuldt, rustikt og veltillavet. Pasta og pizza er velkendte lokalretter, men også andre delikatesser kommer fra Italien. I Umbrien og Piemonte findes trøfler, i det sydlige Italien laves bøffelmozzarella, og risotto er en typisk norditaliensk ret. Italien er kendt for desserten tiramisu og verdensberømt for is. Af italienske oste kan nævnes parmesan, grana padano, mozzarella, pecorino (fåreoste) og gorgonzola. Prøv også småretterne anti-pasti – den italienske version af de spanske tapas. Kaffe, der minder om den danske, hedder ”cafe lungo” eller ”cafe americano”. Italien producerer også noget af Europas bedste vin og er kendt for amarone og barolo fra Norditalien, brunello og chianti fra Toscana, den søde dessertvin Vin Santo fra Toscana, den lette hvidvin frascati fra Lazio og dessertvinen marsala fra Sicilien.

  Man kan drikke vandet i Italien, men man kan komme ud for, at det smager anderledes, fordi det bliver renset med langt flere kemikalier end herhjemme og tilsat klor. Vi anbefaler, at man køber vand på flaske som ”frizzante” med brus eller ”naturale” uden brus.

  Rygning

  Rygning i bussen er ikke tilladt. Ligeledes vil der på de fleste restauranter, hoteller, strande og offentlige områder være rygeforbud. Rejselederen vil naturligvis informere om de aktuelle rygeregler ved ankomst.

  Åbningstider

  Butikker: Mandag-lørdag 09:30-13:00 og 16:00-20:00. Lukket søndage og mandag formiddag. Supermarkeder har døgnåbent, men tit lukket om søndagen.

  Da benzinstationer ikke har kiosk, kan det være svært at købe ind om søndagen.

  Banker: Mandag-fredag kl. 08:30- 13:30 og 15:00-16:00 og lukket i weekenden.

  Posthuse: mandag-lørdag kl. 08:30-13:30 og søndagslukket.

 • Gode råd

  Bagage

  Ved evt. bagageforsinkelse er det en fordel at have de vigtigste ting ved hånden. Det er en god idé at pakke f.eks. medicin, kontaktlinsevæske, tandbørste og ekstra tøj i håndbagagen.

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen.

  Idéer til indkøb og museer

  Frimærker og tobak købes på posthuset eller i ”Tabacchi” – hvor der udenfor er et skilt med et stort T. Nogle museer giver rabat til studerende og ældre, aldersgrænsen kan variere, medbring billeddokumentation. Der er gratis entré på de fleste statsejede museer den 1. søndag hver måned.

 • Fakta

  • Statsform: Republik.
  • Hovedstad: Rom (3,5 mio. indbyggere).
  • Befolkning: 62,1 mio. indbyggere.
  • Religion: Altovervejende romersk katolsk, ca. 98 %.
  • Sprog: Italiensk.
  • Areal: 301.338 km² (Danmark 43.094 km²).
  • Klima: Italien er meget værdsat for sit milde klima, der skyldes placeringen midt i den tempererede zone, hvor Middelhavet varmer og Alperne beskytter mod de kolde vinde i nord. Minimumtemperaturer varierer fra -20 grader i alpedalene til 10 grader i kystområderne og Syditalien. Maksimumtemperaturer ligger omkring 24-25 grader i hele Italien, dog med udsving på op til 40 graders varme.

Trustpilot