Se vores Rejsekalender
Skriv til os på verden@risskov.com
Ring til os 70 22 66 00
Ring til os 70 22 66 00

Vi bor centralt i historiske Napoli!

Napoli – Syditaliens hovedstad

6 dage fra kr. 6.995

Om rejsen

Napoli, Italiens tredjestørste by, har længe været overset som en af de smukkeste og mest indholdsrige kulturbyer i Italien. I de seneste år har byen været i en smuk udvikling, og det er med stor glæde, at vi, som det første danske rejsebureau, kan tilbyde en egentlig kulturrejse til Syditaliens hovedstad.

Napoli er en mysteriernes, legendernes, overtroens og – ikke mindst – miraklernes by. Den ligger på slumrende vulkaner, blodet flyder stadig på magisk vis tre gange om året i kirken San Gennaro, fodboldhelten Maradona er stadig den folkelige gud, man efterlader ifølge gammel overtro ikke sin hat på sengen, og klovnefiguren Pulcinella er stadig det smukke billede på indbyggernes modsætningsfyldte mentale tilstand. ”Tiramm’ a campa” – ” lad os fortsætte” – lyder byens livsbekræftende og typisk napolitanske mundheld.

På denne rundrejse kommer du til at udforske smukke Napolis historiske bydele, både over og under jorden, og opleve de farverige kvarterer i selskab med en rejseleder, der har tabt sit hjerte til den mageløse by.

Glæd dig fordi                                                           

 • vi flyver direkte til Napoli
 • du kommer til at bo centralt i byen
 • du ser den smukke katedral San Francesco di Paola
 • der er besøg i verdens ældste aktive teater, San Carlo
 • du kommer på rundvisning i Kongepaladset
 • udsigten over vulkanen Campi Flegrei, ”de brændende marker”, er uforlignelig
 • du kommer på rundvisning under jorden
 • der bliver også tid til shoppingoplevelser på bl.a. Via Toledo
 • du får mulighed for udflugt til Italiens smukkeste vulkanø, Procida

Læs den spændende artikel “Når Napoli slår rod i hjertet”, hvor rejseleder Torben Folkmann fortæller om, hvorfor han er så fascineret og betaget af Napoli.

Dagsprogram

 • Dag 1 Ankomst til Napoli

  Vi ankommer til Napoli midt på eftermiddagen og kører den korte tur fra lufthavnen Capodichino direkte til vores centralt beliggende hotel. Efter indkvartering mødes vi og går til en nærliggende lokal restaurant for at spise velkomstmiddag.

  Inkluderede måltider: Aftensmad.

  Her bor du alle dage

  Hotel Naples

  Dette 4-stjernede hotel ligger centralt i Napolis historiske centrum, hvor der ikke er langt til både kulturelle og gastronomiske oplevelser. Hote...

 • Dag 2 Piazza del Plebiscito, Kongepaladset og San Carlo-teatret

  En kort gåtur bringer os til den mest betydningsfulde plads i Napoli: Piazza del Plebiscito. 25.000 m2 anlagt af Napoleons svoger Joachim Murat og opkaldt efter valget i 1860, som bragte Napoli ind i det forenede Italien. Beliggende mellem Napolis historiske centrum og Napolibugten er pladsen omkranset af nogle af de mest betydningsfulde bygninger i Napoli: Smukke paladser som det tidligere kongehus Bourbonernes Palazzo Royale, Palazzo Salerno og Palazzo Prefettura med byens ældste og smukkeste café, den historiske Cafe Gambrinus. Her skal vi naturligvis have en lokal kaffe og en sfogliatella – en rigtig napolitansk dessert-delikatesse. Til frokost skal vi naturligvis smage en pizza – ”naturligvis”, fordi pizza i sin tid blev opfundet i Napoli.

  Efter frokost går vi videre til den smukke katedral San Francesco di Paola, som er napolitanernes helt egen udgave af berømte Pantheon i Rom, og foran den troner to bronzerytterstatuer af kongerne Charles III af Spanien og Ferdinand I af Kongeriget Begge Sicilier. Naboerne til den storslåede plads er mindst lige så storslåede, især Bourbonernes historiske teater San Carlo, som, opført 1737, er verdens ældste aktive teater. Teatret er forbundet med Kongepaladset, og vi skal naturligvis på rundvisning i begge de enestående bygninger. Genboerne er imponerende Galleria Umberto I, et overdækket shoppingcenter i stål, glas og marmor opført i slutningen af 1800-tallet. Resten af dagen er fri til oplevelser og indkøb i de to nærliggende berømte shoppinggader Via Chiaia og Via Toledo.

  Inkluderede måltider: Morgenmad, frokost og kaffe og kage.

 • Dag 3 Centro Storico, Det Spanske Kvarter og Spaccanapoli

  Vi tager på opdagelse i Centro Storico, det ubestridte hjerte af Napolis historiske centrum, som med sine 720 ha siges at være den største sammenhængende bydel i Europa: Det Spanske Kvarter og kvarteret Spaccanapoli opkaldt efter hovedgaden Via San Biagio/Via Benedetto Croce, som deler byen, ”spacca” kan oversættes til ”dele”. Her bliver alle drømme og forestillinger om Napoli i den grad levet ud. De livlige og farverige kvarterer er ikke alene de tættest befolkede i Napoli, men også tæt pakket med smalle gader, gyder og stræder, hvor vasketøjet blafrer fra balkoner og tørresnore. Her er højtråbende, farverige gadehandlere og lokale markeder med lokalt liv og atmosfære, fræsende scootere, små værksteder, streetfood og friskbagt pizza fra brændeovne, duften af espresso og friskbagt sfoglatielle. De to kvarterer er et vidunderligt sansebombardement.

  Det Spanske Kvarter, etableret i 1600-tallet af spanierne til barakker til deres tropper, er afgrænset af den smukke Via Toledo, opkaldt efter en af de spanske vicekonger. Spaccanapoli er byens originale bankende hjerte. Det er det antikke kvarter, hvor grækerne og romerne grundlagde deres byer, som det stadig ses i det klassiske gadenet med Cardo Maximus og Decumanus Maximus. Her går vi under jorden på en fascinerende rundvisning i Napolis undergrund for at blive klogere på byens historie.

  Midt i det farverige hverdagsliv folder historiens vingesus sig ud på smukkeste vis i virvaret af gader og med fantastiske kirker som domkirken Cattedrale di San Gennaro og kirken og klosteret Santa Chiara. Rundvisning i Capella Sansevero, den ubestridte og oversete diamant i Napoli, med mageløse marmorskulpturer som Cristo Velato, som ikke er af denne verden.

  Efter byvandringen er der tid til oplevelser på egen hånd.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

 • Dag 4 På egen hånd i Napoli eller udflugt til vulkanøen Procida

  I dag kan du vælge at tage på en tilkøbsudflugt til den smukke vulkanø Procida eller gå på opdagelse i Napoli på egen hånd. Du kan f.eks. lægge vejen forbi det mageløse arkæologiske museum med uvurderlige skatte fra Pompeji eller slå dig ned på en fortovscafé og nyde en kop stærk, sød napolitansk kaffe. Hvis du kommer ind på en café, hvor en kop sort kaffe koster meget mere end en euro, så har du sandsynligvis forvildet dig ind i en turistfælde – prøv at bevæge dig lidt længere ind ad en sidegade og find en mindre turistet café, hvor de lokale får deres daglige kaffefix.

  Tilkøbsmuligheder

  Udflugt til vulkanøen Procida

  De Flegreiske Øer er Napolibugtens tre diamanter: Berømte Capri med de stejle skrænter og de to vulkanske øer: Ischia med sine kurbade og så lille smukke Procida med de naturlige havne og pastelfarvede by. Nord for øerne ligger metropolen Napoli, mod øst den slumrende vulkan Vesuv, mod syd den Sorrentinske Halvø og mod vest Middelhavet … hvilket smørhul! Procida er lige så lille, som den er upåagtet, derfor mindre besøgt, og derfor besøger vi naturligvis Napolibugtens lille, skjulte hemmelighed. Procida by og sydvestvendte Coricella er øens eneste byer og stort set vokset sammen. Her i pastelfarvede huse, bag malede døre og skodder, som spejler sig i både solskin og det blå Middelhav, leves et liv så kort fra metropolen Napoli og så alligevel – mentalt – så langt væk, også fra den store strøm af globale turister. De klassiske seværdigheder er den cremegule kirke Santa Maria delle Grazie med sine spir og kuppel og det fæstningslignende kloster Abbazia di San Michele Arcangelo. Seværdigheder er også det lokale liv i de smalle gader og stræder omkranset af pastelfarvede huse, øens gode strande og udvalget af fisk, skaldyr, pasta og lokal vin på havnens restauranter, det lokale liv og den historie i minisamfundet, som øens beboere værner om. Turen er inkl. frokost.    

  Kr. 700 pr. person

 • Dag 5 Kontrasternes Napoli og byens smukkeste udsigter

  Dagen bringer os ud i Napolis smukke og forskelligartede bydele og forstæder uden for det egentlige historiske centrum. Vi starter dagen med en gåtur i Centro Direzionale, japaneren Kenzo Tanges nærmest surrealistiske bydel med ca. 100 bygninger i glas og stål. Her står bl.a. Syditaliens højeste bygning på 129 m i den gamle bydel Poggioreale. Centro Direzionale er en by i byen og den første af dagens oplevelser, som står i skærende kontrast til Napolis gamle bydel. Herefter kører vi langs Napolis havnefront og Molo Beverello, smukt beliggende på kanten af det historiske centrum, og igennem kvarteret Santa Lucia. Kvarteret er også et af de historiske kvarterer, det var her grækerne gik i land på øen Megaride, og det er her, vi finder det berømte ”æggeslot” Castel dell’Ovo – Napolis ældste fæstningsværk.

  Vi fortsætter ind i bydelen Chiaia og følger Napolibugtens bløde bue imellem pladserne Piazza Vittoria og Piazza Repubblica, hvor vi finder Napolis mest prominente park, Villa Comunale. Parken blev opført i 1780’erne af Ferdinand IV som en kongelig have udelukkende til brug for kongefamilien. Parken er nu offentlig og rummer bl.a. Anon Dohrn Akvarium. Det er nu åbenlyst at se, hvilken velhavende by Napoli også er. Kvartererne bliver nemlig mere og mere fashionable, bl.a. i området Mergellina med den lige så fashionable lystbådehavn, som tidligere var et lille fiskerleje. Den flotte vej Via Posilipo fører fra Mergellina op til Posilipo, og udsigten bliver smukkere og smukkere. Det vidste romerne også, da de kom til området og opførte store villaer i århundredet f.Kr. Vi fortsætter op mod ”toppen” og udsigten ud over Pozzuoli, Bagnoli og ikke mindst vulkanen Campi Flegrei – ”de brændende marker”. Frokosten nyder vi på en lokal restaurant i området.

  Dagens oplevelser slutter på ”Broccolihøjen”, kælenavnet for det eksklusive kvarter Vomero, på toppen af Napoli. Bydelen viser en helt anden side af Napoli, men især en mageløs udsigt fra slottet Castel del Olmo. Den bliver svær at løsrive sig fra, inden vi tager en af Napolis historiske kabelbaner ned til centrum, hvor resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd. Tag evt. en tur med undergrundsbanen, hvor flere stationer har status af ”kunststationer” pga. deres rige udsmykning.

  Inkluderede måltider: Morgenmad og frokost.

 • Dag 6 Hjemrejse og ankomst til Danmark

  Afrejse fra Napolis lufthavn Capodichino midt på formiddagen.

  Inkluderede måltider: Morgenmad.

Hent det samlede rejseprogram her

Priser & afgange

Prisen inkluderer

 • Fly København – Napoli tur/retur
 • Alle skatter og afgifter
 • 5 overnatninger på Hotel Naples i delt dobbeltværelse
 • 5 x morgenmad, 2 x frokost og 1 x aftensmad
 • Transport og udflugter iht. program
 • Byvandring dag 2 med bl.a. Piazza Plebiscito, Kongepaladset og San Carlo-teatret
 • Byvandring dag 3 med bl.a. det historiske centrum, Det Spanske Kvarter og Spaccanapoli
 • Udflugt dag 5 til bl.a. Centro Direzionale, Castel dell'Ovo og Vomero
 • In-ear-lydanlæg til alle udflugter
 • Dansk rejseleder

Tillæg pr. person

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.035
Dato Varighed Rejseleder Afrejselufthavn Pris pr. person Bestilling

Alt det praktiske

 • Inden du rejser til Italien

  Pas & visum

  Pas skal medbringes som ID ved flyrejser. Det anbefales at medbringe en kopi af pas og forsikringspapirer, evt. både i papirform og tilgængeligt på telefonen.

  Toldregler

  For aktuelle regler om hvad man må medbringe, se Skats hjemmeside www.skat.dk og søg på ”toldregler på rejsen”.

  Rejseforsikring

  Det er mere nødvendigt end nogensinde at tegne en rejseforsikring. Det blå EU-sygesikringskort dækker kun udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling, medicin mm. Under ophold i et EU-land og i Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Med kun det blå EU-sygesikringskort i hånden får du samme behandling som borgerne i det pågældende land. Det vil sige, at der ofte vil være tale om egenbetaling på 30 – 40 %. Der vil ikke være hjemtransport, og der vil ikke være en dansk alarmcentral, der kan hjælpe dig, hvis du kommer til skade. For at få mest mulig tryghed på rejsen, anbefaler vi, at du tegner en rejseforsikring. Vi samarbejder med Europæiske ERV, da deres forsikringsprodukter hører til markedets bedste. Kontakt en af vores rejsekonsulenter – de kan rådgive dig, så du får en forsikring, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at der kan være særlige betingelser for personer over 70 år.

  Medicin

  Det er en god idé at informere rejselederen om specielle sygdomme – en information, som naturligvis bliver behandlet fortroligt. Tager du livsvigtig medicin, anbefaler vi, at du medbringer et medicinpas med en beskrivelse af indholdet på engelsk. Denne kan fås hos egen læge eller på apoteket. Husk at pakke medicinen i håndbagagen.

  Valuta & kreditkort

  Møntfoden er Euro, som kan hæves i automater i de fleste byer, men i mange restauranter, caféer og butikker skal man betale med kontanter. Der kan være en begrænsning på, hvor meget man må hæve på kreditkort, og beløbet afhænger af den enkelte bank og det enkelte kort. Det er en god idé at medbringe flere kreditkort. Husk de nødvendige informationer, hvis du får brug for at spærre kortet.

 • Lokale forhold

  Tidsforskel

  Der er samme tid som i Danmark.

  Transport

  I Italien rejser du rundt i en spændende og anderledes kultur, og standarder og forhold er derfor ikke nødvendigvis som i Danmark. Transportmidler vil være af god turiststandard efter lokale forhold. Bemærk at der på busrejser er begrænset plads til håndbagage, som skal kunne stå under sædet, da hattehylden er forbeholdt overtøj o.l.

  Drikkepenge

  Det er almindeligt at give drikkepenge til dem, der arbejder i servicebranchen, da det for dem er det en del af lønnen. Derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på denne skik. På enkelte restauranter er drikkepengene inkluderet, ellers lægger man typisk 10 – 15 % oveni regningen. Mange restauranter beregner stadig et mindre beløb til brød og opdækning ”pane e coperto”, – typisk 1-2 € pr. person. På mange cafeer og barer skal man bestille og betale ved kassen inden servering, og prisen stiger, hvis man vælger at sidde ned i stedet for at stå ved baren. Vær opmærksom på at man skal betale for at komme på WC (0,50€-1,00€). Taxachauffører forventer også drikkepenge, og 10 % oveni prisen er passende. Stuepigerne på hotellerne sætter også pris på drikkepenge (1 euro pr. nat).  På rundrejsen vil der være tale om drikkepenge til buschauffører og hotelpersonale, men det er naturligvis helt op til den enkelte, hvor meget man ønsker at give. Af denne grund har vi derfor ikke inkluderet drikkepenge i rejsens pris.

  Lidt om hotellerne

  Hotellerne er kategoriseret med stjerner efter lokal standard. Der vil ikke være dyner som i Danmark, da man bruger lagner og tæpper som sengetøj. Tæpperne finder man i et skab på værelset, eller fås i receptionen. Hvis man vil have rene håndklæder hver dag, skal de brugte efterlades på gulvet, men man kan vælge at tænke på miljøet og bruge håndklæderne mere end en dag. Vi gør opmærksom på, at der i sjældne tilfælde kan forekomme hotelændringer undervejs på rejsen. Eventuelle ændringer vil tilstræbes at være af tilsvarende standard.

  Sikkerhed

  Det er generelt sikkert at opholde sig i Italien, men pas på ejendele i lufthavne, offentlig transport og større menneskemængder, og hav gerne vigtige dokumenter og kontanter tæt på kroppen. Lommetyve er dog primært et storbyfænomen – også i Italien. Gå derfor ikke med pengepung i baglomme, åben taske eller rygsæk. Det er en god ide at opbevare værdigenstande i sikkerhedsboks på værelset eller i receptionen. Enkelte hoteller tager depositum for nøglen, som refunderes ved returnering.

  Elektricitet

  Husk opladeren til f.eks. kamera og mobiltelefon. Italien benytter strøm som i Danmark, men mange steder er stikkontakterne anderledes. Da ikke alle hoteller har adapter til udlejning, anbefaler vi derfor at man selv medbringer en.

  Mobiltelefon & Internet

  Ved opkald til Danmark tastes 0045 før telefonnummeret. Husk at slå dataroaming fra på mobiltelefonen. Alle større byer har internetcafeer. De fleste af vores hoteller har også Wi-Fi.

  Mad & drikke

  Det italienske køkken er et af Europas bedste. Det er smagsfuldt, rustikt og veltillavet. Pasta og pizza er velkendte lokalretter, men også andre delikatesser kommer fra Italien. I Umbrien og Piemonte findes trøfler, i det sydlige Italien laves bøffelmozzarella, og Risotto er en typisk Norditaliensk ret. Italien er kendt for desserten Tiramisu og verdensberømt for is. Af italienske oste kan nævnes parmesan, grana padano, mozzarella, pecorino (fåreoste) og gorgonzola. Prøv også småretterne anti-pasti – den italienske version af de spanske tapas. Kaffe, der minder om den danske, hedder ”cafe lungo” eller ”cafe americano”. Italien producerer også noget af Europas bedste vin, og er kendt for Amarone og Barolo fra Norditalien, Brunello og Chianti fra Toscana, den søde dessertvin Vin Santo fra Toscana, den lette hvidvin Frascati fra Lazio og dessertvinen Marsala fra Sicilien. Man kan drikke vandet i Italien, men man kan komme ud for, at det smager anderledes, fordi det bliver renset med langt flere kemikalier end herhjemme og tilsat klor. Vi anbefaler, at man køber vand på flaske som ”frizzante” med brus eller ”naturale” uden brus.

  Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge indendørs på offentlige steder.

  Åbningstider

  Butikker: mandag – lørdag 09.30 – 13.00 og 16.00 – 20.00. Lukket søndage og mandag formiddag. Supermarkeder har døgnåbent men tit lukket om søndagen.

  Da benzinstationer ikke har kiosk, kan det være svært at købe ind om søndagen.

  Banker: mandag – fredag kl. 08.30 – 13.30 og 15.00 – 16.00 og lukket i weekenden.

  Posthuse: mandag – lørdag kl. 08.30 – 13.30 og søndagslukket.

 • Gode råd

  Møde med en anden kultur

  Ved besøg i kirker forventes det, at skuldre og knæ er dækkede, da man ellers risikerer at blive afvist ved indgangen.

  Indkøb og museer

  Frimærker og tobak købes på posthuset eller i ”Tabacchi” – hvor der udenfor er et skilt med et stort T. Mange museer giver rabat eller gratis adgang, hvis man er under 18 år eller fyldt 65 og medbringer billeddokumentation.

 • Fakta

  • Statsform: Italien er en republik.
  • Hovedstad: Rom (3,5 mio.).
  • Befolkning: 60 mio. indbyggere.
  • Religion: Altovervejende romersk katolsk, ca. 98%.
  • Sprog: Italiensk.
  • Areal: 301.230 km2 (Danmark 43.000 km²).
  • Højeste punkt: Mont Blanc (Monte Bianco) 4807 m (på grænsen til Frankrig).
  • Klima: Italien er meget værdsat for sit milde klima, der skyldes placeringen midt i den tempererede zone, hvor Middelhavet varmer og Alperne beskytter mod de kolde vinde i nord. Minimumtemperaturer varierer fra –20 grader i alpedalene til 10 grader i kystområderne og Syditalien. Maksimumtemperaturer ligger omkring 24-25 grader i hele Italien, dog med udsving på op til 40 graders varme.